Hyppää pääsisältöön

Malediivien matkat

Malediivien matka tarjoaa ihanteelliset puitteet rentoutumiseen

Kirkkaan sininen meri, turkoosit laguunit ja valkoiset hiekkarannat tekevät saarista todellisen lomailijan paratiisin. Monet hotellit tarjoavat matkustajille all inclusive -palveluita. Malediivien matkalla on mukana suomalainen matkanjohtaja.

Malediivien 800 kilometriä pitkä saaristo Intian niemimaan kärjessä muodostuu 2000 korallisaaresta ja atollista. Väkeä tässä saarivaltiossa on alle 300 000 henkeä; valtauskontona on islam ja tärkein puhuttu kieli on divehi.

Malediivien pääkaupunki on Male. Maanviljelyä – kookospalmu, banaani, mango ja bataatti – voidaan harjoittaa vain muutamilla saarilla ja suurin osa elintarvikkeista joudutaankin tuomaan saarten ulkopuolelta. Sen sijaan kalaa ympäröivissä vesissä riittää. Turismi on kuitenkin pienen valtion merkittävin tulonlähde.

Malediivien vedenalainen maailma on myös tutustumisen arvoinen, sitä pidetään yhtenä maailman kauneimmista snorklauskohteista.

Malediivit on korallien ja atollien muodostama pikkuvaltio

Tämän Aasian pienimmän valtion nimi tarkoittaa saarten omalla kielellä eli divehiksi tuhannen saaren maata. Intian eteläkärjen lounaispuolella sijaitseva Malediivit koostuu noin kahden tuhannen pikkusaaren ja atollin ketjusta, saarista vain parisataa on asuttuja.

Malediivien väestö on etnisesti sekoittunutta; singaleeseja, intialaisia, arabialaisia ja afrikkalaisia. Uskonnoista yleisin on sunnalainen islam ja saarilla onkin satoja moskeijoita.

Malediivien pienet saaret ovat verrattain karuja, joten kasvillisuus ja sen myötä maanviljelys on perin niukkaa. Ruokakasveista parhaiten menestyvät kookospalmu, banaani, bataatti sekä muutamat maustekasvit.

Saaria ympäröivät riutat suojaavat Malediivien lomaparatiiseja trooppisilta myrskyiltä. Keskilämpötila lähentelee 30 astetta, sadekausi ajoittuu touko-lokakuulle. Lähes puoli miljoonaa matkailijaa nauttii vuosittain Malediivien upeista hiekkarannoista, turkoosinvärisistä laguuneista, rehevistä palmumetsiköistä ja uskomattoman värikkäästä merenalaisesta maailmasta.

Matkakalenteri