Upea-rantaparatiisi-Malediivit-Olympia

Malediivien matkat

Sininen meri, turkoosit laguunit ja valkoiset hiekkarannat
Trooppinen-kookospahkinacoctail-Malediivit

Malediivien matkat, joilla lomailet enemmän

Malediivien matka on oikea unelmaloma. Nauti kiireettömästä ja rennosta lomailusta sekä hotellin all inclusive -palveluista. Tutustu hotellin hemmotteleviin hoitoihin, ui, snorklaa tai vain nauti hienoista hiekkarannoista. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Malediivit

Malediivien matka tarjoaa ihanteelliset puitteet rentoutumiseen. Kirkkaan sininen meri, turkoosit laguunit ja valkoiset hiekkarannat tekevät saarista todellisen lomailijan paratiisin. Monet hotellit tarjoavat matkustajille all inclusive -palveluita.

Olympian Malediivien matka on todellinen unelmaloma. Majoitus kahdella eri saarella, kolme yötä molemmilla. All inclusive -ateriat ja suurin osa juomista kuuluvat matkan hintaan. Ajankohtana marraskuu, jolloin auringon lämmittämä hiekkaranta meren äärellä on loistava vaihtoehto.

Sri Lanka ja Malediivit -matkalla tutustumme ensin Sri Lankaan ja sen jälkeen lennämme Malediiveille. Tälle upealle yhdistelmämatkalle kannattaa lähteä vaikkapa joulukuun alkupuolella.

 

Yleistä Malediiveista

Malediivien 800 kilometriä pitkä saaristo Intian niemimaan kärjessä muodostuu 2000 korallisaaresta ja atollista. Väkeä tässä saarivaltiossa on alle 300 000 henkeä; valtauskontona on islam ja tärkein puhuttu kieli on divehi.

Malediivien pääkaupunki on Male. Maanviljelyä – kookospalmu, banaani, mango ja bataatti – voidaan harjoittaa vain muutamilla saarilla ja suurin osa elintarvikkeista joudutaankin tuomaan saarten ulkopuolelta. Sen sijaan kalaa Malediiveja ympäröivissä vesissä riittää. Turismi on kuitenkin tämän pienen saarivaltion merkittävin tulonlähde.

Väestö on etnisesti sekoittunutta; singaleeseja, intialaisia, arabialaisia ja afrikkalaisia. Uskonnoista yleisin on sunnalainen islam ja saarilla onkin satoja moskeijoita.

Vedenalainen maailma on myös tutustumisen arvoinen – Malediivejä pidetään yhtenä maailman kauneimmista snorklauskohteista.

Malediivit on korallien ja atollien muodostama pikkuvaltio

Tämän Aasian pienimmän valtion nimi tarkoittaa saarten omalla kielellä eli divehiksi tuhannen saaren maata. Saaria ympäröivät riutat suojaavat Malediivien lomaparatiiseja trooppisilta myrskyiltä.

Keskilämpötila lähentelee 30 astetta, sadekausi ajoittuu touko-lokakuulle. Parasta matkustusaikaa Malediiveille onkin marras-joulukuu ja alkuvuosi. Lähes puoli miljoonaa matkailijaa nauttii vuosittain Malediivien upeista hiekkarannoista, turkoosinvärisistä laguuneista, rehevistä palmumetsiköistä ja uskomattoman värikkäästä merenalaisesta maailmasta.