Aggsteinin-linnan-rauniot-ja-Tonava-Wachau-Itavalta-Olympia

Itävallan matkat

Straussin-patsas-Wien-Itavalta

Itävallan matkat, joilla näet enemmän

Lähde tutustumaan monipuoliseen Itävaltaan. Risteile Tonavalla ja pyöräile samalla kauniissa Tonavanlaaksossa, pistäydy Wienissä ja ihastu Wachaun laakson maisemiin aktiivimatkallamme. Tai lähde neljän maan kierrokselle Bodenjärven maisemiin. Matkoilla mukana suomalainen, ammattitaitoinen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Itävalta

Yleisimmin Itävaltaan matkustetaan varmaan edelleen laskettelemaan Alpeille tai harrastamaan muuta talviliikuntaa ja näihin Itävallassa tietysti löytyykin loistavat mahdollisuudet. Mutta Itävallasta löytyy myös paljon muuta nähtävää ja koettavaa. Kaunis Tonava laaksoineen ja viehättävä pääkaupunki Wien, lukemattomasti patikointi- ja pyöräilyreittejä ja Bodenjärven maisemat Alppien katveessa.

Jokiristeily ja pyöräilyä Tonavan laaksossa on Olympian aktiivimatka, jolla nautit 7 yön leppoisasta jokiristeilystä kauniilla Tonavalla ja  päivisin pyöräilet Euroopan suosituimpiin kuuluvilla pyöräteillä Tonavan rantoja seuraillen. Majoitumme koko matkan ajan laivalla mutta mm Wieniin ehdit hyvin tutustua kun laivamme pysähtyy kaupunkiin kahdeksi yöksi. Pyöräilyosuudet ovat lähes kokonaan tasamaata, joten matka soii myös vähemmän pyöräilyä harrastaneelle mutta aktiiviselle matkustajalle.

Matkalla Bodenjärvelle ja Alpeille majoitumme Bodenjärven rannalla, Itävallan Bregezissä. Bodenjärvi on Euroopan kolmanneksi suurin järvi ja sijaitsee Itävallan, Saksan ja Sveitsin rajalla. Näiden kolmen maan lisäksi pistäydymme matkalla pienessä Liechtensteisissa. Retkeilemme Bodenjärven maisemissa laivalla ja bussilla ja koet myös Silvretten alppitien serpentiinimutkat matkan aikana. Bregezissä vietät myös mukavan vapaapäivän tutusuten kaupunkiin tai retkeillen sen ympäristössä.

 

Yleistä Itävallasta

Itävalta on Keski-Eurooppaa parhaimmillaan. Alppien osuus Itävallan pinta-alasta on yli 60%. Toinen merkittävä alue Itävallassa on Tonava ja sen rantojen laaksoalueet. Baijerin kanava yhdistää nykyisin Tonavan myös Reiniin ja Main-jokeen ja yhdessä joet muodostava vesireitin Pohjanmereltä Mustallemerelle asti.

Itävalta-Unkari ja keisarinna Sissi muistuvat monille mieleen mieleen historiasta. Itävalta-Unkarin kaksoismonarkia perustettiin tällä nimellä vuonna 1867 ja se päättyi ensimmäisen maailmansodan lopussa 1918. Tuolloin keisarikunta hajotettiin moniin valtioihin, Itävalta julistettiin nykyiseksi tasavallaksi vuonna 1920.

Itävalta liittyi Euroopan Unioniin samana vuonna kuin Suomi, 1995. Valuuttana Itävallassa käytetään euroa. Maan virallinen kieli on saksa, vähemmistökielinä puhutaan jonkin verran unkaria ja kroatiaa.

Loistavien laskettelu-, patikointi- ja pyöräilyreittien lisäksi Itävaltaan matkustetaan usein myös hyvän ruoan ja kahvilakulttuurin perässä. Itävaltaisen keittiön tunnetuimpia edustajia ovat ehkä wieninleike, sacherkakku ja apfelstrudel. Itävaltalaisissa kahviloissa on oma tunnelmansa ja ne ovat paikallisillr myös suosittuja tapaamispaikkoja, joissa vietetään aikaa enemmänkin kuin kahvikupposen verran. Wien tunnetaan myös uudenvuoden konsertistaan, lisäksi kaikissa maan kaupungeissa pääsee halutessaan nauttimaan klassisesta musiikista. Itävaltahan on niin Mozartin kuin Schubertinkin kotimaa.