Kaunis-Bodensee-Olympia

Matka Bodenjärvelle ja Alpeille

- Sveitsi, Itävalta, Saksa ja Liechtenstein samalla matkalla
6
päivää
alk. 2 190 €/hlö
Uutuus

Alppien lumihuippuiset vuoret ja kirkkaansininen Bodenjärvi ovat lumoava yhdistelmä. Keski-Euroopan kolmanneksi suurin järvi ja sen ympäristökaupungit tarjoavat matkailijalle silmiä hiveleviä maisemia. Matkalla tutustut Bodenjärven ympäristöön ja vierailet neljässä Keski-Euroopan maassa, retket teemme laivoilla ja bussilla.

Majoitus koko matkan ajan Bodenjärven rannalla Itävallassa

 

Matkareitti
Appenzell
retki
Bregenz
5 yötä
Lindau
retki
Silvrettan alppitie
Liechtenstein
retki
Konstanz
retki
Mainau
retki
Meersburg
retki
Zürich
meno- ja paluulennot, retki

Bodenjärven matka aloitetaan Sveitsistä, jossa maistelemme sveitsiläisten ylpeyttä, Appenzeller-juustoa sekä tutustumme St Gallenin luostariin ja ennen kaikkea sen loistokkaaseen kirjastoon. Majoitumme Itävallan Bregenziin Bodenjärven rannalle. Teemme retkiä Saksaan Zeppelin ilmalaivojen kaupunkiin Friedrichsafeniin, ihailemme Mainaun kukkasaaren kauneutta ja vierailemme sekä Konstanzin, Lindaun että Meersburgin satamakaupungeissa.

Bodenjärven maisemissa jokainen päivä on uudenlainen, mutta yhtä kuvauksellinen ja elämyksellinen

Itävallassa nautimme Alppien upeista maisemista tunnetulla Silvrettan alppitiellä. Reittimme kulkee kaunista vuoristoreittiä mm. Ischglin laskettelukeskuksen kautta pikkuruisen Liechtensteinin ruhtinaskunnan Vaduziin saakka.

Matkalla on myös vapaapäivä, jolloin voit nousta vaikka Bodenjärven laivaan tai Pfänder-vuoren näköalahissiin. Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Bregenzissä joten päivän voi hyvin viettää myös kaupungin ostos- ja kulttuuritarjontaan tutustuen. Matkalla suorat lennot Zurichiin ja takaisin. Viimeisenä matkapäivänä ajamme Pikku Heidin -maisemissa Rapperswilleen ja ylitämme Zürich-järven reittilaivalla, ensimmäisessä luokassa ja teemme lyhyen kävelykierroksen Zürichin keskustassa.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, vapaapäivää lukuunottamatta vähintään puolihoito-ateriat, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, palvelupalkkiot hotelleissa ja paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 260 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Vuoden 2022 matkat

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Sankt Gallenin kaupungin maisema kattojen yli auringon laskiessa
Helsinki – Zürich –Sankt Gallen – Stein-Appenzell – Bregenz

1. päivä, keskiviikko Lento (Finnair) Helsingistä Sveitsiin Zürichiin klo 7.55–9.45. Jatkamme kentältä bussilla vajaa 2 tuntia St Gallenin kaupunkiin, jonka kiistaton maamerkki on barokkiluostari. Luostarin kirjasto sisältää yli 1000 vuotta vanhoja teoksia ja lukeutuu maailman kauneimpien kirjastojen joukkoon. Luostari on myös saanut tunnustuksen Unescon maailmanperintökohteena. Päivällä jatkamme vuoriniityille Steinin kylään, jossa tutustumme perinteiseen Appenzeller-juuston valmistukseen. Iltapäivällä saavumme Bregenzin kaupunkiin Bodenjärven rantamaisemiin. Majoitumme 5 yöksi kaupungin keskustaan hyvään keskitason Weisses Kreuz -hotelliin (★★★★). (L, P)

Lindaun satama, Saksa
Friedrichshafen – Lindau

2. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen nousemme laivaan ja risteilemme pari tuntia kauniin Bodenjärven maisemissa. Saavumme Saksaan Friedrichshafenin satamakaupunkiin ja vierailemme Zeppelinin ilmalaivamuseossa. Saamme kuulla huomiota herättävistä luksusaluksista, niiden valmistusmenetelmistä ja historiasta. Iltapäivällä pysähdymme vielä Saksan puolella historiallisessa ja kuvauksellisessa Lindaussa. Kaupunki sijaitsee noin neliökilometrin kokoisella saarella, johon tutustumme kävelykierroksella. Palaamme hotelliimme Bregenziin illansuussa. (A, L)

Kondolihissi vihreän maiseman yllä Bregenzissä
Bregenz

3. päivä, perjantai Vapaapäivä. Käytettävissäsi on Bodenjärven julkisen liikenteen matkalippu sisältäen laiva-, bussi- ja junayhteydet alueella. Myös Bregenzin kaupungissa riittää nähtävää nähtävää, kuten vaikkapa nousu kabiinihissillä Pfänderin-vuoren näköalapaikalle ja alppieläintarhaan. Matkanjohtaja auttaa kohteiden valinnassa. (A)

Silvretta-vuoristossa kulkeva mutkikas tie keskellä vehreää luontoa
Silvrettan alppitie - Liechtenstein/Vaduz

4. päivä, lauantai Kokopäiväretkemme vie sinut alppien silmiä hiveleviin maisemiin. Reitti kulkee Lechin alppikylästä laskettelukeskuksina tunnettuihin Ischgliin ja Galtüriin. Päivä huipentuu kahteen kilometriin nousevaan Silvrettan alppitiehen ja sen huikeisiin serpentiinimutkiin. Kulisseina ovat lumihuippuiset vuoret ja kristallinkirkas vuoristojärvi sekä ympärivuotiset jäätiköt. Paluumatkalla pysähdymme pienoisvaltio Liechtensteinin Vaduzissa. Illansuussa palaamme Bregenziin. (A, L)

Kaunis riikinkukon muotoinen kukkaistutus Mainaun kukkasaarella Saksassa
Konstanz – Mainau – Meersburg

5. päivä, sunnuntai Aamulla lähdemme bussilla Bodenjärven etelärantaa pitkin Saksan puolelle Konstanziin, joka on hyvin säilynyt keskiaikainen kaupunki. Toisesta maailmansodasta kaupunki selvisi ilman pommituksia sijaintinsa ansiosta. Vihollinen luuli kaupungin sijaitsevan puolueettoman Sveitsin puolella. Teemme kaupungissa kävelykierroksen ja nautimme lounaan. Päivän kohokohta on Mainaun kukkasaari. Saaren loputon väriloisto ja kukkasommittelut saavat vierailijan lumoutumaan. Iltapäivällä matkamme jatkuu laivalla keskiaikaiseen Meersburgiin, jonka kävelykatu on kuin ote satukirjasta. Illansuussa palaamme Bregenziin. (A, L, P)

Zürichin kaunis kaupunkimaisema veden ääressä
Rapperswill - Zürich - Helsinki

6. päivä, maanantai Aamulla lähdemme paluumatkalle kohti Zürichiä. Ajamme ensin noin tunnin Rappeswilleen Zürichinjärven rantaan. Pääsemme ihailemaan vielä viimeisiä alppi- ja järvimaisemia paikallisen linnan terassilta. Tämän jälkeen nousemme reittilaivaan, joka vielä meidät kahdessa tunnissa Zürichiin. Teemme kävelykierroksen Zürichissä, jonka vanhakaupunki kapeine kujineen ja katukahviloineen antaa kaupungille varsin idyllisen leiman. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta lento (Finnair) Helsinkiin klo 19.10–22.50. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Matka Bodenjärvelle ja Alpeille
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot hotelleissa
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut 134 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Matka Bodenjärvelle ja Alpeille

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 260 euroa.

Tarkista passisi / virallisen henkilökorttisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 350 €.
Peruutusehdot A: 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
6 päivää alk./hlö 2 190 €
 • 6.7.2022 - 11.7.2022
 • 7.9.2022 - 12.9.2022
  alk. 2 340€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää matkasta Bodenjärvelle ja Alpeille

Kiertomatkamme Sveitsissä, Itävallassa, Saksassa ja Liechtensteinissa tehdään kesällä, kesä-syyskuun välisenä aikana. Vaikka Bodenjärvellä onkin jo toukokuussa kesäiset ilmat niin Silvrettan alppitie aukeaa yleensä vasta kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Lämpötilat ovat kesäkuukausina päivisin noin + 15 - 22 C, öisin noin + 10 - 15 C. Alppien maisemissa säätilat saattavat vaihdella päivänkin aikana joten mukaan kannattaa varata kevyt tuulen- ja sateenpitävä takki. Retkillä kävellään jonkin verran joten ota mukaan mukavat kävelykengät tai hyvät sandaalit.

Matkalle kannattaa ottaa mukaan euroja. Sveitsissä ja Liechensteinissa valuuttana on Sveitsin frangi mutta voit vaihtaa niitä matkan aikana tai käyttää tarvittaessa luottokorttia.

Bodenjärvellä on käytössä kolmen maan yhteinen matkalipppu ja reittiliikennettä huhtikuusta lokakuuhun. Järvi on yksi suosituimmista järvimatkailukohteista Euroopassa.