Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Matka Bodenjärvelle ja Alpeille

Nauti Alppien upeista maisemista neljässä eri maassa. Majoitus Bodenjärven rannalla Itävallassa, retket teemme laivoilla ja omalla bussilla.

 

6 päivää alk. 2 160 € /hlö
Uutuus
 • 7.7.2021 - 12.7.2021 alk. 2 190 €/hlö Varaa
 • 8.9.2021 - 13.9.2021 Varaa
 • Appenzell retki
 • Bregenz 5 yötä
 • Lindau retki
 • Silvrettan Alppitie  
 • Liechtenstein retki
 • Konstanz retki
 • Mainau retki
 • Meersburg retki
 • Zürich retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Sveitsi, Itävalta, Saksa ja Liechtenstein samalla matkalla.

Alppien lumihuippuiset vuoret ja kirkkaansininen Bodenjärvi ovat lumoava yhdistelmä. Keski-Euroopan kolmanneksi suurin järvi ja sen ympäristökaupungit tarjoavat matkailijalle silmiä hiveleviä maisemia. Tällä matkalla tutustut Bodenjärven ympäristöön ja vierailet neljässä Keski-Euroopan maassa.

Matka alkaa Sveitsistä, jossa maistelemme sveitsiläisten ylpeyttä, Appenzeller-juustoa sekä tutustumme St Gallenin luostariin ja ennen kaikkea sen loistokkaaseen kirjastoon. Majoitumme Itävallan Bregenziin Bodenjärven rannalle. Teemme retkiä Saksaan Zeppelin ilmalaivojen kaupunkiin Friedrichsafeniin, ihailemme Mainaun kukkasaaren kauneutta ja vierailemme sekä Konstanzin, Lindaun että Meersburgin satamakaupungeissa. Itävallassa nautimme Alppien upeista maisemista tunnetulla Silvrettan alppitiellä. Reittimme kulkee kaunista vuoristoreittiä mm. Ischglin laskettelukeskuksen kautta pikkuruisen Liechtensteinin ruhtinaskunnan Vaduziin saakka.

Matkalla on myös vapaapäivä, jolloin voit nousta vaikka Bodenjärven laivaan tai Pfänder-vuoren näköalahissiin. Tällä matkalla jokainen päivä uudenlainen mutta yhtä kuvauksellinen ja elämyksellinen.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Zürich –Sankt Gallen – Stein-Appenzell – Bregenz

1. päivä, keskiviikko Lento (Finnair) Helsingistä Sveitsiin Zürichiin klo 7.55–9.45. Jatkamme kentältä bussilla vajaa 2 tuntia St Gallenin kaupunkiin, jonka kiistaton maamerkki on barokkiluostari. Luostarin kirjasto sisältää yli 1000 vuotta vanhoja teoksia ja lukeutuu maailman kauneimpien kirjastojen joukkoon. Luostari on myös saanut tunnustuksen Unescon maailmanperintökohteena. Päivällä jatkamme vuoriniityille Steinin kylään, jossa tutustumme perinteiseen Appenzeller-juuston valmistukseen. Iltapäivällä saavumme Bregenzin kaupunkiin Bodenjärven rantamaisemiin. Majoitumme 5 yöksi kaupungin keskustaan hyvään keskitason Weisses Kreuz -hotelliin (★★★★). (L, P)

Friedrichshafen – Lindau
2. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen nousemme laivaan ja risteilemme pari tuntia kauniin Bodenjärven maisemissa. Saavumme Saksaan Friedrichshafenin satamakaupunkiin ja vierailemme Zeppelinin ilmalaivamuseossa. Saamme kuulla huomiota herättävistä luksusaluksista, niiden valmistusmenetelmistä ja historiasta. Iltapäivällä pysähdymme vielä Saksan puolella historiallisessa ja kuvauksellisessa Lindaussa. Kaupunki sijaitsee noin neliökilometrin kokoisella saarella, johon tutustumme kävelykierroksella. Palaamme hotelliimme Bregenziin illansuussa. (A, L)

Bregenz
3. päivä, perjantai Vapaapäivä. Käytettävissäsi on Bodenjärven julkisen liikenteen matkalippu sisältäen laiva-, bussi- ja junayhteydet alueella. Myös Bregenzin kaupungissa riittää nähtävää nähtävää, kuten vaikkapa nousu kabiinihissillä Pfänderin-vuoren näköalapaikalle ja alppieläintarhaan. Matkanjohtaja auttaa kohteiden valinnassa. (A)

Silvrettan alppitie - Liechtenstein/Vaduz
4. päivä, lauantai Kokopäiväretkemme vie sinut alppien silmiä hiveleviin maisemiin. Reitti kulkee Lechin alppikylästä laskettelukeskuksina tunnettuihin Ischgliin ja Galtüriin. Päivä huipentuu kahteen kilometriin nousevaan Silvrettan alppitiehen ja sen huikeisiin serpentiinimutkiin. Kulisseina ovat lumihuippuiset vuoret ja kristallinkirkas vuoristojärvi sekä ympärivuotiset jäätiköt. Paluumatkalla pysähdymme pienoisvaltio Liechtensteinin Vaduzissa. Illansuussa palaamme Bregenziin. (A, L)

Konstanz – Mainau – Meersburg 
5. päivä, sunnuntai Aamulla lähdemme bussilla Bodenjärven etelärantaa pitkin Saksan puolelle Konstanziin, joka on hyvin säilynyt keskiaikainen kaupunki. Toisesta maailmansodasta kaupunki selvisi ilman pommituksia sijaintinsa ansiosta. Vihollinen luuli kaupungin sijaitsevan puolueettoman Sveitsin puolella. Teemme kaupungissa kävelykierroksen ja nautimme lounaan. Päivän kohokohta on Mainaun kukkasaari. Saaren loputon väriloisto ja kukkasommittelut saavat vierailijan lumoutumaan. Iltapäivällä matkamme jatkuu laivalla keskiaikaiseen Meersburgiin, jonka kävelykatu on kuin ote satukirjasta. Illansuussa palaamme Bregenziin. (A, L, P)

Rapperswill - Zürich
6. päivä, maanantai Aamulla lähdemme paluumatkalle kohti Zürichiä. Ajamme ensin noin tunnin Rappeswilleen Zürichinjärven rantaan. Pääsemme ihailemaan vielä viimeisiä alppi- ja järvimaisemia paikallisen linnan terassilta. Tämän jälkeen nousemme reittilaivaan, joka vielä meidät kahdessa tunnissa Zürichiin. Teemme kävelykierroksen Zürichissä, jonka vanhakaupunki kapeine kujineen ja katukahviloineen antaa kaupungille varsin idyllisen leiman. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta lento (Finnair) Helsinkiin klo 19.10–22.50. (A)

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 260 e.

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon. Tarkista passisi / virallisen henkilökorttisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 350 e.
Peruutusehdot A: 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä