Kaunis-Bodensee-Olympia

Matka Bodenjärvelle ja Alpeille

- Sveitsi, Itävalta, Saksa ja Liechtenstein samalla matkalla
6
päivää
alk. 2 480 €/hlö

Alppien lumihuippuiset vuoret ja kirkkaansininen Bodenjärvi ovat lumoava yhdistelmä. Keski-Euroopan kolmanneksi suurin järvi ja sen ympärillä sijaitsevat kaupungit tarjoavat matkailijalle silmiä hiveleviä maisemia. Matkalla tutustut Bodenjärven ympäristöön ja vierailet neljässä Keski-Euroopan maassa, retket teemme laivoilla ja bussilla.

Majoitus koko matkan ajan Bodenjärven rannalla Itävallassa

 

Matkareitti
Appenzell
retki
Bregenz
5 yötä
Lindau
retki
Silvrettan alppitie
Liechtenstein
retki
Konstanz
retki
Mainau
retki
Meersburg
retki
Zürich
meno- ja paluulennot, retki

Bodenjärven matka aloitetaan Sveitsistä, jossa maistelemme sveitsiläisten ylpeyttä, Appenzeller-juustoa sekä tutustumme St Gallenin luostariin ja ennen kaikkea sen loistokkaaseen kirjastoon. Majoitumme Itävallan Bregenziin Bodenjärven rannalle. Teemme retkiä Saksaan Zeppelin ilmalaivojen kaupunkiin Friedrichsafeniin, ihailemme Mainaun kukkasaaren kauneutta ja vierailemme sekä Konstanzin, Lindaun että Meersburgin satamakaupungeissa.

Bodenjärven maisemissa jokainen päivä on uudenlainen, mutta yhtä kuvauksellinen ja elämyksellinen

Itävallassa nautimme Alppien upeista maisemista tunnetulla Silvrettan alppitiellä. Reittimme kulkee kaunista vuoristoreittiä mm. Ischglin laskettelukeskuksen kautta pikkuruisen Liechtensteinin ruhtinaskunnan Vaduziin saakka.

Matkalla on myös vapaapäivä, jolloin voit nousta vaikka Bodenjärven laivaan tai Pfänder-vuoren näköalahissiin. Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Bregenzissä joten päivän voi hyvin viettää myös kaupungin ostos- ja kulttuuritarjontaan tutustuen. Matkalla suorat lennot Zurichiin ja takaisin. Viimeisenä matkapäivänä ajamme Pikku Heidin -maisemissa Rapperswilleen ja ylitämme Zürich-järven reittilaivalla, ensimmäisessä luokassa ja teemme lyhyen kävelykierroksen Zürichin keskustassa.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, useimpina päivinä vähintään puolihoito-ateriat, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen ja paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 230 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Vuoden 2024 matkat

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Sankt Gallenin kaupungin maisema kattojen yli auringon laskiessa
Helsinki – Zürich – Stein-Appenzell - Sankt Gallen– Bregenz

1. päivä Finnairin suora lento Helsingistä Sveitsiin Zürichiin klo 7.55–9.45. Jatkamme kentältä bussilla noin 2 tunnissa vuoriniityille Steinin kylään, jossa tutustumme perinteiseen Appenzeller-juuston valmistukseen. Lounaan jälkeen jatkamme läheiseen St Gallenin kaupunkiin, joka on tunnettu barokkiluostaristaan. Luostarin kirjaston kokoelmassa on yli 1000 vuotta vanhoja teoksia ja se on yksi maailman kauneimmista kirjastoista. Luostari on Unescon maailmanperintökohde.

Myöhemmin iltapäivällä saavumme Bregenzin kaupunkiin Bodenjärven rantamaisemiin. Majoitumme 5 yöksi kaupungin keskustaan hyvään keskitason Weisses Kreuz -hotelliin (★★★★). (L, P)

Lindaun satama, Saksa
Friedrichshafen – Lindau

2. päivä Aamiaisen jälkeen nousemme laivaan ja risteilemme pari tuntia kauniin Bodenjärven maisemissa. Saavumme Saksaan Friedrichshafenin satamakaupunkiin ja vierailemme Zeppelinin ilmalaivamuseossa. Tutustumme näihin huomiota herättäviin luksusaluksiin, niiden valmistusmenetelmiin ja historiaan. Iltapäivällä pysähdymme vielä Saksan puolella historiallisessa ja kuvankauniissa Lindaussa. Kaupunki sijaitsee noin neliökilometrin kokoisella saarella, johon tutustumme kävelykierroksella. Hotelliimme palaamme illansuussa. (A, L)

Kondolihissi vihreän maiseman yllä Bregenzissä
Bregenz

3. päivä Vapaapäivä. Käytettävissäsi on itäisen Bodenjärven julkisen liikenteen matkalippu sisältäen laiva-, bussi- ja junayhteydet alueella. Myös Bregenzin kaupungissa riittää nähtävää nähtävää, kuten nousu kabiinihissillä Pfänderin-vuoren näköalapaikalle ja alppieläintarhaan. Matkanjohtaja auttaa vapaapäivän ohjelman suunnittelussa. (A)

Silvretta-vuoristossa kulkeva mutkikas tie keskellä vehreää luontoa
Silvrettan alppitie - Liechtenstein/Vaduz

4. päivä Kokopäiväretkemme vie sinut Alppien silmiä hiveleviin maisemiin. Reittimme kulkee Lechin alppikylästä laskettelukeskuksina tunnettujen Ischglin ja Galtürin kautta. Päivä huipentuu kahteen kilometriin nousevaan Silvrettan alppitiehen ja sen huikeisiin serpentiinimutkiin. Kulisseina toimivat lumihuippuiset vuoret, kristallinkirkas vuoristojärvi ja ympärivuotiset jäätiköt. Paluumatkalla pysähdymme hetkeksi pienoisvaltio Liechtensteinin Vaduziin. Illansuussa palaamme Bregenziin. (A, L)

Kaunis riikinkukon muotoinen kukkaistutus Mainaun kukkasaarella Saksassa
Konstanz – Mainau – Meersburg

5. päivä Aamulla lähdemme bussilla Bodenjärven etelärantaa pitkin Saksan puolelle Konstanzin hyvin säilyneeseen keskiaikaiseen kaupunkiin. Kaupunki selvisi toisesta maailmansodasta ilman pommituksia sijaintinsa ansiosta; vihollinen luuli kaupungin sijaitsevan puolueettoman Sveitsin puolella. Teemme kaupungissa kävelykierroksen ja syömme lounaan. Päivän kohokohta on Mainaun kukkasaari. Saaren upea väriloisto ja kukkasommittelut lumoavat. Iltapäivällä jatkamme laivalla keskiaikaiseen Meersburgiin, jonka kävelykatu on kuin sivu satukirjasta. Illansuussa palaamme Bregenziin. (A, L, P) 

Zürichin kaunis kaupunkimaisema veden ääressä
Rapperswill - Zürich - Helsinki

6. päivä Aamulla lähdemme kohti Zürichiä. Ajamme bussilla noin tunnissa Rappeswilleen Zürichinjärven rantaan ja nousemme sitten reittilaivaan. Matka Zürichiin kestää noin kaksi tuntia. Zürichissä teemme pienen kävelykierroksen idyllisessä kapeiden kujien ja katukahviloiden vanhassakaupungissa. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta Finnairin suora lento Helsinkiin klo 19.05–22.50. (A) 

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Matka Bodenjärvelle ja Alpeille
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa
 • puolihoito useimpina matkapäivinä
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Matka Bodenjärvelle ja Alpeille

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 12.6.2024 lähdöllä 230 €, 2.9.2024 lähdöllä 340 €.

Tarkista passisi/henkilökorttisi voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Passin/henkilökortin on oltava voimassa matkan ajan. Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin/henkilökortin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta tai henkilökortistasi matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit matkustusasiakirjan ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion/kopion henkilökortista voit lähettää Omaloman kautta tai suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi.

Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 400 €.
Loppumaksu erääntyy 12.6.2024 lähdöllä 35 vrk ennen lähtöä (8.5.2024), 2.9.2024 lähdöllä 60 vrk ennen lähtöä (4.7.2024)

Peruutusehdot :  Matkan erityisluonteen vuoksi sovellamme poikkeavia peruutusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 93 vrk ennen matkan alkua pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö 
 • 92 - 76 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö 
 • 75 - 35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 400 €/henkilö 
 • 34 -15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan kokonaishinnasta 
 • 14 - 9 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 85 % matkan kokonaishinnasta 
 • 8 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

  

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
6 päivää alk./hlö 2 480 €
 • 12.6.2024 - 17.6.2024
  alk. 2 480€/hlö
 • 2.9.2024 - 7.9.2024
  alk. 2 480€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Matka Bodenjärvelle ja Alpeille
44 arvostelua
Erinomainen
30.00 %
Hyvä
63.00 %
Ok
8.00 %
Ei kovin hyvä
0.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Ihanan virkistävä matka ja kauniit alppimaisemia.

Mielenkiintoinen ja mieleenpainuva katsaus Bodenseen ja Alppien luontoon, kulttuuriin ja historiaan. 

 
EKK

Postikorttimaisemia, mielenkiintoisia kohteita ja sopivasti omaa aikaa. Hyvin järjestetty matka.

K

Täsmälleen näin tällaiset ryhmämatkat pitää toteuttaa, hyvä vastine maksetulle hinnalle. 

 
Atte

Hyvä tietää matkasta Bodenjärvelle ja Alpeille

Kiertomatkamme Sveitsissä, Itävallassa, Saksassa ja Liechtensteinissa tehdään kesällä, kesä-syyskuun välisenä aikana. Vaikka Bodenjärvellä onkin jo toukokuussa kesäiset ilmat niin Silvrettan alppitie aukeaa yleensä vasta kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Lämpötilat ovat kesäkuukausina päivisin noin + 15 - 22 C, öisin noin + 10 - 15 C. Alppien maisemissa säätilat saattavat vaihdella päivänkin aikana joten mukaan kannattaa varata kevyt tuulen- ja sateenpitävä takki. Retkillä kävellään jonkin verran joten ota mukaan mukavat kävelykengät tai hyvät sandaalit.

Hotellimme Bregenzissä toimii vanhassa, historiallisessa rakennuksessa, ja huoneet ja niistä avautuvat näkymät ovat erilaisia.

Matkalle kannattaa ottaa mukaan euroja. Sveitsissä ja Liechensteinissa valuuttana on Sveitsin frangi mutta voit vaihtaa niitä matkan aikana tai käyttää tarvittaessa luottokorttia.

Bodenjärvellä on käytössä kolmen maan yhteinen matkalipppu ja reittiliikennettä huhtikuusta lokakuuhun. Järvi on yksi suosituimmista järvimatkailukohteista Euroopassa.