Tihany-Balaton-jarvi-Unkari-Olympia

Unkarin matkat

Budapest, Bükk ja Balaton viehättävät
Upea-hotelli-Bukk-Unkari

Unkarin matkat, joilla näet enemmän

Lähde Olympian matkalle Unkariin. Aktiivimatkalla patikoit tai pyöräilet Balatonjärven maisemissa ja tutustut Budapestiin. Tai valitse patikointimatka Unkarin vuoristoon, Bükkin kansallispuistoon. Suomea puhuva matkanjohtajamme on mukana koko Unkarin osuuden ajan.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Unkari

Suorat lennot, monipuoliset nähtävyydet, upeat maisemat sekä edullinen hintataso tekevät Unkarista houkuttelevan matkakohteen. Unkarin pääkaupunki Budapest Tonavan rannalla on monille tuttu lyhyiltä kaupunkilomilta ja formulaa seuraavat matkaavat Hungaroringille. Unkarissa riittää nähtävää ja koettavaa myös näiden kohteiden ulkopuolella ja esim Balatonjärven maisemissa on helppo patikoida ja pyöräillä.

Patikointimatka Unkarissa vie sinut Balatonjärven rannalle, Balatonfüredin kaupunkiin. Majoitumme täällä koko matkan ajan ja teemme päivittäin retkiä Balatonin alueella ja käymme mm Tihanyn luonnonsuojelualueella.

Pyöräilymatkalla Unkarissa kierrämme Balatonjärven kokonaisuudessaan ympäri. Nautimme Balatonin kauniista maisemista ja pyöräilemme pääsääntöisesti hyväkuntoisilla pyöräteillä. Tutustumme historiallisiin kylpyläkaupunkeihin ja herkuttelemme hyvillä perinneruuilla.

Patikointimatkalla Bükkin kansallispuistossa liikumme Bükk-vuoriston maisemissa. Täällä pustan pohjoispuolella sijaitsevassa luontokohteessa patikoit pyökkimetsissä, käyt kokemassa luolakylpylän rentouttavan vaikutuksen ja ehkä tutustut myös paikallisiin viineihin. Majoitumme koko matkan ajan Lillafüredissa ja teemme täältä päiväretkiä.

Unkarin matkoillamme tapaat unkarilaisen, suomea puhuvan matkanjohtajamme Budapestin lentokentällä. Hän on ryhmän mukana koko Unkarissa olo ajan. Paikallisena hän tuntee maan kulttuurin ja elämänmenon parhaiten.

Yleistä Unkarista

Olympian aktiivimatkat Unkariin tehdään huhti-syyskuun välisenä aikana, ei kuitenkaan aivan kuumimpaan aikaan heinäkuussa. Kevät alkaa aiemmin kuin meillä ja toisaalta syksyllä ilmat ovat vaellukselle ja pyöräilylle loistavat vielä syyskuussakin. Aamut ja illat saattavat kuitenkin olla viileitä joten kannattaa varata mukaan myös jotakin lämpimämpää vaatetta.

Unkarin suurin järvi on Balaton, joka on samalla myös Keski-Euroopan suurin järvi. Balaton on pääkaupunki Budapestin ohella Unkarin tärkein turistialue ennen kaikkea hiekkarantojensa ja kuumien lähteidensä ansiosta. Järven ympäristössä on noin 200 km pyöräteitä ja lukematon määrä patikointireittejä, joten aktiivimatkailijalle täältä löytyy varmasti aina uutta kuljettavaa.

Unkari liittyi Euroopan Unioniin vuonna 2004. Valuuttana Unkarissa on forintti.