Pyhiä miehiä sadhuja Rajasthan, Intia

Intian matkat

- värikäs historia, loistelias arkkitehtuuri ja upea luonto
Taj Mahal Intia

Intian matkat, joilla näet enemmän

Intian matkalla näet aina jotakin uutta ja jokaisen matkan jälkeen huomaat, että jotakin jäi vielä näkemättä ja kokematta. Lähde etelään tai pohjoiseen, Intian matkoissa on valinnanvaraa. Matkalla aina mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Uutuus
12 päivää


1.11.
alk. 3 490 €
11 päivää


28.11.
alk. 2 990 €
10 päivää


8.11. ja 14.2.2025
alk. 2 770 €

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Intia

Olympian Intian matkat tarjoavat mahdollisuuden kokea kulttuuria, historiaa ja suuria tarinoita. Intia on runsaudensarvi ja vastakohtien viidakko. Olympian monipuoliset matkaohjelmat tutustuttavat matkustajat myös intialaisten kaupunkien elämää pursuavaan arkeen. Olympialla on pitkä kokemus Intian matkoista.

Intian kultainen kolmio on klassinen kiertomatka Intiassa. Matkan peruskohteet ovat Delhi, Agra ja Jaipur, olemme lisänneet näiden kolmen kaupungin seuraksi Ranthamboren suojelualueen. Lähde ihastelemaan Taj Mahalia, tutustu maharadžojen elämään Jaipurissa ja kulje uuden Delhin leveillä bulevardeilla. Ranthamboressa saatat hyvällä onnella nähdä myös tiikerin.

Pohjois-Intian matkalla tutustumme Delhin ja Agran kohteiden lisäksi myös Orchan moguliajan palatseihin. Khajurahossa vaaleasta hiekkakivestä rakennetut temppelit ja niiden mielenkiintoiset veistokset kuljettavat meidät täysin toiseen maailmaan. Varanasissa seuraamme hindujen aarti-seremonioita Gangesjoen rannalla ja Kalkutassa perehdymme vielä jainalaisuuteen ja äiti Amman elämään. Intialainen elämänmeno sekä erilaiset uskonnot ja värikäs historia kuljettavat sinut tarinoiden maailmaan.

Matka Etelä-Intiaan on täysin toisenlainen matkakokemus. Nautit hemmottelusta ja herkuttelusta vehreässä Keralassa. Matkaan sisältyy myös risteilyä kettuvallam-asuntolaivalla backwaters-alueella. Tämä suvantovesien alue muodostuu jokien, pienten järvien, laguunien ja kanavien luomasta makean veden verkostosta. Etelä-Intian matkan viimeiset päivät nautit rantalomasta Marari Beachilla.

Yleistä Intiasta

Jokaisella intialaisella perheenemännällä on oma salainen masalansa eli maustesekoituksensa. Samalla tavoin kuin masalaan kätkeytyy useita tuoksuja ja makuja myös itse Intia pitää sisällään erilaisia maailmoja. Intian matkalla törmää kymmeniin kieliin ja kulttuureihin, päällekkäisiin historioihin ja uskontoihin, suunnattomaan köyhyyteen ja käsittämättömään rikkauteen, kastien maailmaan, lehmiin kaduilla, suuriin kaupunkeihin, noihin Hyderabadin ja Bengalurun kaltaisiin Aasian piilaaksoihin ja verkkaisesti eläviin maaseudun kyliin, joissa härkä- ja kamelivankkurit vetävät auraa tai kärryjä ja naiset pesevät vaatteita jokirannassa kuin tuhat vuotta sitten.

Intian luonto, kulttuuri ja keittiö

Intiaan kannattaa matkustaa monituhatvuotisen kulttuurin mutta myös ainutlaatuisen ja vaihtelevan luonnon vuoksi. Ranthamboren kansallispuiston kaltaisista keitaista on löytynyt suojapaikka esimerkiksi harvinaiseksi käyneelle bengalintiikerille. Leopardit, huulikarhut, nilgaiantiloopit sekä sambar- ja aksishirvet kuuluvat nekin Intian eläimistöön.

Monia matkustajia houkuttaa intialainen keittiö, toiset taas matkustavat maahan hyvinvointiin liittyvien asioiden, kuten joogan ja ayurvedan vuoksi. Näitä etsivä suunnistaa trooppisen rehevään Etelä-Intiaan ja siellä Keralaan, Cochiniin ja Alleppeyhin. Rentouttavien hoitojen välillä voi risteillä kookospalmumetsiköiden ja riisipeltojen lomassa kettuvallam-asuntolaivoilla kanavien ja pienten laguunien muodostamalla Backwatersin alueella ja nuuhkia maustekasvien tuoksuja Periyarin rinteillä.

Kiertomatka Intiassa

Useimmiten Intiaan lähdetään Kultaisen Kolmion kiertomatkalle. Kolmion kärkinä ovat Delhi, Agra ja Jaipur. Intian liittovaltion pääkaupunki uusi Delhi näyttää leveine puistokatuineen, komeine hallintorakennuksineen ja laajoine puutarhamaisina kaupunginosineen varsin nuorelta, mutta tosiasiassa kaupungilla on takanaan parituhatvuotinen historia. Moderni uusi Delhi on brittien sata vuotta sitten rakentama. Siitä tuli siirtomaavallan kruununjalokiven – kuten Intiaa tuolloin nimitettiin - loistelias pääkaupunki, jonka vallanpitäjät vaihtuivat kuitenkin jo vuonna 1947, kun Intia itsenäistyi. Samalla myös muslimienemmistöinen Pakistan irrottautui Intiasta. Vanha Delhi kapeine kujineen, väkeä kuhisevine basaareineen sekä islamilaista ja intialaista moguliarkkitehtuuria yhdistävine Perjantaimoskeijoineen ja Punaisine linnoituksineen on kuin toisesta maailmasta. Ensimmäisten, tuhat vuotta sitten saapuneiden afgaanivalloittajien historiaan taas pääsee tutustumaan Qutubin minareetin alueella. Intian tunnettujen johtajien Mahatma Gandhin sekä Indira ja Rajiv Gandhin tuhkauspaikat sijaitsevat Yamuna-joen kauniissa laaksossa.

Ikuisen rakkauden Taj Mahal ja maharadžojen Jaipur

Agraan vuonna 1648 pystytettyä Taj Mahalin mausoleumia pidetään maailman kauneimpana rakennuksena ja mogulihallitsija Shah Jahanin ja hänen lempivaimonsa Mumtaz Mahalin välisen suuren rakkauden kiveen veistettynä runoelmana. Valon ja varjon leikki valkoisella marmorilla ja siihen upotetut ja veistetyt kukka-aiheet sekä kalligrafiat luovat ainutlaatuisen ja aineettoman vaikutelman. Islaminuskoisten mogulihallitsijoiden valtakausi kesti vain 150 vuotta mutta sinä aikana Agra ja Delhi saivat Taj Mahalin lisäksi useita muitakin merkittäviä rakennuksia, esimerkiksi Fatehpur Sikrin ja Humayunin mausoleumin. Jaipur kuuluu puolestaan sotaisista rajputeista ja upporikkaista paikallishallitsijoista, maharadzoista, kuuluisaan värikkääseen Rajastaniin.

Intian valtauskonto on hindulaisuus. Hinduille koko Intian kartta on täynnä pyhiä paikkoja, mutta erityinen onni on puhdistautua Ganges-joen vedessä Varanasissa. Miljoonat pyhiinvaeltajat seuraavat sen portailta, ghateilta, illan aarti-seremoniaa ja varhaisen aamun auringonnousua. Buddhalaisuus syntyi sekin Intiassa, mutta hävisi sieltä lähes täysin. Vain Varanasin lähellä Sarnathin Peurapuistossa voi seurata uskonnon perustajan Sakyamuni Buddhan jalanjälkiä. Sikhien tärkein paikka on Amritsarissa sijaitseva Kultainen temppeli, jossa säilytetään heidän pyhää kirjaansa Guru Granth Sahibia. Tiibetinbuddhalaiset eli lamalaiset tekevät pyhiinvaellusmatkoja Himalajan rinteille Dharamsalaan, minne Dalai-lama on asettunut asumaan. Shiiamuslimeiden juhlavat mausoleumit, imambarat, löytyvät Lucknow’sta.

Khajurahon muistomerkkiryhmä

Kivi puhkeaa kukkaan myös Unescon maailmanperintökohteessa Khajurahossa, missä Chandella-suvun tuhat vuotta sitten rakentamien temppeleiden hiekkakiveen hakatussa maailmassa esitellään niin jumalat, jumalattaret, tanssijat, akrobaatit, muusikot, sotilaat kuin eroottinen rakkauskin sen monissa, hätkähdyttävissäkin muodoissa.