

Etelässä kohtaat toisenlaisen Intian. Matkakohteena Etelä-Intian Kerala on kiinnostava sekoitus trooppisen rehevää luontoa ja ainutlaatuisia maisemia, joista ihmeellisimmät löytyvät Backwatersin kanavilta ja laguuneista. Pääset ihailemaan niitä kettuvallam-asuntolaivan kannelta.
Etelä-Intialaisiin perinteisiin kuuluvat värikäs kathakali-teatteri, näyttävät taistelutaidot ja vanha intialainen lääketiede, ayurveda. Näihin kaikkiin tutustumme matkan aikana.
Periyarissa tutustumme mausteiden maailmaan maustekasvitilalla. Ghatvuoriston ja Arabianmeren väliin jäävät kookospalmumetsät, riisipellot, joet ja kultahiekkaiset rannat.
Suvantovesillä (backwaters) risteilemme kettuvallam-asuntolaivalla ja näemme kanavien varrella paikallisten elämää
Kumarakomissa ehdimme rentoutua ja täällä on mahdollisuus myös mm joogaan ja lisämaksullisiin ayurveda-hoitoihin. Matkan lopuksi nautimme vielä Marara Beachin rantahotellin palveluista ja valkohiekkaisista rannoista.
Etelä-Intian matka hemmottelee myös kulinaristeja
Ruoassa maistuu ”masala” ja jopa banaaninlehdellä tarjottava perinteinen ateria saa uutta potkua tästä jokaisen keittiön omasta salaisesta mausteseoksesta. Matkaan sisältyy puolihoitoateriat, kettuvallam-risteilyllä täysihoito.
Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa/hytissä, kettuvallam-risteilyllä täysihoito ja muina päivinä puolihoito, ohjelmassa mainitut retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 940 €.
HUOM! VUODEN 2024 LÄHDÖILLÄ KETTUVALLAM-RISTEILY TEHDÄÄN KUMARAKOMIN OSUUDEN JÄLKEEN.
A=aamiainen, RA = retkiaamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.
1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä klo 16.00 (Finnair) Dohan kautta (Qatar Airways) Kochiin, Etelä-Intiaan.
2. päivä, perjantai Saavumme Kochiin klo 8.30. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Le Méridien–hotelliin (★★★★★). Kochi on vuosisatoja ollut Intian maustekaupan keskus. Arabit ja kiinalaiset tunsivat sen jo ennen kuin Euroopassa edes haaveiltiin meritien löytämisestä kallisarvoisten mausteiden maahan. Vasco da Gama avasi reitin portugalilaisille vuonna 1498, ja heidän jälkeensä tulivat ensin hollantilaiset ja sitten britit. Tulijoiden mukana rantautuivat myös uskonnot: kristinusko, juutalaisuus ja islam. Keralaan kuuluu myös ikivanha tanssidraama kathakali, jota pääsemme illalla seuraamaan. Se on tunnettu rikkaasta elekielestään. Puheen sijasta asiat ilmaistaan symbolisin käsielein sekä kasvon- ja vartalonliikkein. Puvut ja maskit ovat näyttäviä ja saamme myös seurata, miten värikäs ja monivaiheinen naamioituminen tapahtuu. (P)
3. päivä, lauantai Tänään tutustumme Kochin nähtävyyksiin. Hollantilaisten rakentaman, nykyisin museona toimivan palatsin seiniä koristavat hindueepos Ramayanan maalaukset. Näemme kävelyretkellämme idyllisten kortteleiden eri vuosisadoilta peräisin olevat eurooppalaiset talot ja kirkot. Sataman suulla kalastetaan yhä kiinalaisten satoja vuosia sitten käyttöön ottamilla suurilla verkoilla, joista on tullut Kochin tunnus. (A, P)
4. päivä, sunnuntai Matkaamme bussilla (200 km, n. 5 t) Periyariin. Saavumme mausteiden maailmaan: täällä kasvavat pippuri, kardemumma, muskottipähkinä, kaneli, neilikka, inkivääri ja vanilja. Alueella viljellään myös kahvia ja kaakaota. Bussimme kiipeää Ghatvuoriston vihreää kuvetta liki kilometrin korkeuteen Periyarin alueelle. Majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Spice Village -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee hieman Thekkadyn pikkukaupungin keskustan ulkopuolella. Hotellissamme on mahdollisuus lisämaksullisiin ayurveda-hoitoihin. (A, P)
5. päivä, tiistai Vierailemme maustekasvitilalla. Ohjelmaamme kuuluu myös veneretki Periyarjärvellä. Illalla pääsemme seuraamaan taidokasta keralalaista kalaripayattu-esitystä. Kalaripayattu on ikivanha kamppailulaji, joka yhdistää venytykset, potkut ja hypyt liikesarjoiksi. Sen taitajalla on takanaan monivaiheinen koulutus, joka kehittää sekä henkisiä että fyysisiä taitoja. (A, P)
6. päivä, tiistai Jatkamme bussilla (140 km, n. 5 t) alas vuoristosta Kumarakomiin, jossa nousemme kettuvallam-asuntolaivaan. Entisaikain riisilotjat ovat saaneet uuden muodon nykyaikaisina ja tunnelmallisina asuntolaivoina. Risteilyllä tutustumme Keralan ainutlaatuiseen luonnonilmiöön, josta käytetään englanniksi nimitystä backwaters (suvantovedet). Ne ovat jokien, purojen, pienten järvien, laguunien ja kanavien luoma makean veden verkosto, joka on yhteydessä Arabianmereen väylien kautta. Kanavien varrella ihmiset ovat kotoisissa askareissaan: kalastamassa katkarapuja, punomassa köyttä, pesemässä astioita ja lastaamassa ruokatarvikkeita pieniin kanootteihin. Mangot, papaijat ja jakkihedelmät kasvavat veden partaalla. Yövymme laivassa pienehköissä 2 hengen makuuhuoneissa, joissa on suihku ja wc. (A, L, P)
7.-8. päivä, ke-to Keskiviikkona rantaudumme ja majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Coconut Lagoon -hotelliin (★★★★) Vembanadjärven rannalle. Vietämme seuraavat päivät rentoutuen. Voimme myös retkeillä ympäristössä ja tutustua lähikanavien elämänmenoon. Viehättävässä hotellissamme on mahdollisuus joogaan sekä lisämaksullisiin ayurveda-hoitoihin. (2xA, 2xP)
9.–10. päivä, pe-la Perjantaina aamupäivällä bussilla noin tunnin matka hyvään keskitason Marari Beach -rantahotelliin (★★★★), jonka puutarhassa sijaitseviin viihtyisiin bungaloweihin majoitumme. Aikaa nauttia rentouttavista hoidoista (lisämaksullisia). Lauantai-iltana syömme jäähyväispäivällisen. (2xA, 2xP)
11. päivä, sunnuntai Klo 3.45 lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Finnair) Helsinkiin, jonne saavumme klo 14.15. (RA)
A=aamiainen, RA = retkiaamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito, Kettuvallam-risteilyllä täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.
1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä klo 16.00 (Finnair) Dohan kautta (Qatar Airways) Kochiin, Etelä-Intiaan.
2. päivä, perjantai Saavumme Kochiin klo 8.30. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Le Méridien–hotelliin (★★★★★). Kochi on vuosisatoja ollut Intian maustekaupan keskus. Arabit ja kiinalaiset tunsivat sen jo ennen kuin Euroopassa edes haaveiltiin meritien löytämisestä kallisarvoisten mausteiden maahan. Vasco da Gama avasi reitin portugalilaisille vuonna 1498, ja heidän jälkeensä tulivat ensin hollantilaiset ja sitten britit. Tulijoiden mukana rantautuivat myös uskonnot: kristinusko, juutalaisuus ja islam. Keralaan kuuluu myös ikivanha tanssidraama kathakali, jota pääsemme illalla seuraamaan. Se on tunnettu rikkaasta elekielestään. Puheen sijasta asiat ilmaistaan symbolisin käsielein sekä kasvon- ja vartalonliikkein. Puvut ja maskit ovat näyttäviä ja saamme myös seurata, miten värikäs ja monivaiheinen naamioituminen tapahtuu. (P)
3. päivä, lauantai Tänään tutustumme Kochin nähtävyyksiin. Hollantilaisten rakentaman, nykyisin museona toimivan palatsin seiniä koristavat hindueepos Ramayanan maalaukset. Näemme kävelyretkellämme idyllisten kortteleiden eri vuosisadoilta peräisin olevat eurooppalaiset talot ja kirkot. Sataman suulla kalastetaan yhä kiinalaisten satoja vuosia sitten käyttöön ottamilla suurilla verkoilla, joista on tullut Kochin tunnus. (A, P)
4. päivä, sunnuntai Matkaamme bussilla (200 km, n. 5 t) Periyariin. Saavumme mausteiden maailmaan: täällä kasvavat pippuri, kardemumma, muskottipähkinä, kaneli, neilikka, inkivääri ja vanilja. Alueella viljellään myös kahvia ja kaakaota. Bussimme kiipeää Ghatvuoriston vihreää kuvetta liki kilometrin korkeuteen Periyarin alueelle.
Majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Spice Village -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee hieman Thekkadyn pikkukaupungin keskustan ulkopuolella. Hotellissamme on mahdollisuus lisämaksullisiin ayurveda-hoitoihin. (A, P)
5. päivä, tiistai Tänään vierailemme maustekasvitilalla. Ohjelmaamme kuuluu myös veneretki Periyarjärvellä. Illalla pääsemme seuraamaan taidokasta keralalaista kalaripayattu-esitystä. Kalaripayattu on ikivanha kamppailulaji, joka yhdistää venytykset, potkut ja hypyt liikesarjoiksi. Sen taitajalla on takanaan monivaiheinen koulutus, joka kehittää sekä henkisiä että fyysisiä taitoja. (A, P)
6.–7. päivä, ti–ke Tiistaina jatkamme bussilla (n. 5 t) alas vuoristosta Kumarakomiin, jossa majoitumme 2 yöksi Coconut Lagoon -hotelliin (★★★★) Vembanadjärven rannalle. Viehättävässä hotellissamme on mahdollisuus joogaan sekä lisämaksullisiin ayurveda-hoitoihin. Keskiviikkona on aikaa myös retkeillä ympäristössä ja tutustua lähikanavien elämänmenoon. (2xA, 2xP)
8. päivä, torstai Puolenpäivän aikaan nousemme kettuvallam-asuntolaivaan. Entisaikain riisilotjat ovat saaneet uuden muodon nykyaikaisina ja tunnelmallisina asuntolaivoina. Risteilyllä tutustumme Keralan ainutlaatuiseen luonnonilmiöön, josta käytetään englanniksi nimitystä backwaters (suvantovedet). Ne ovat jokien, purojen, pienten järvien, laguunien ja kanavien luoma makean veden verkosto, joka on yhteydessä Arabianmereen väylien kautta. Kanavien varrella ihmiset ovat kotoisissa askareissaan: kalastamassa katkarapuja, punomassa köyttä, pesemässä astioita ja lastaamassa ruokatarvikkeita pieniin kanootteihin. Mangot, papaijat ja jakkihedelmät kasvavat veden partaalla. Yövymme laivassa pienehköissä 2 hengen makuuhuoneissa, joissa on suihku ja wc. (A, L, P)
9.–10. päivä, pe-la Rantaudumme perjantaina aamiaisen jälkeen. Jatkamme bussilla vajaan tunnin matkan Marari Beach -rantahotelliin (★★★★), jonka puutarhassa sijaitseviin viihtyisiin bungaloweihin majoitumme 2 yöksi. Viikonloppuna on aikaa nauttia rentouttavista hoidoista (lisämaksullisia) ja hotellin palveluista. Lauantai-iltana syömme jäähyväispäivällisen. (2xA, 2xP)
11. päivä, sunnuntai Klo 3.45 lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Finnair) Helsinkiin, jonne saavumme klo 14.15. (RA)
A=aamiainen, RA = retkiaamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito, Kettuvallam-risteilyllä täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.
Tämän lähdön tarkistettu ohjelma ja hinta julkaistaan noin 10kk ennen matkan alkua.
Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen lähtöpäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai toimistostamme, p 09 696 2770
ALUSTAVA MATKAOHJELMA
1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä klo 16.00 (Finnair) Dohan kautta (Qatar Airways) Kochiin, Etelä-Intiaan.
2. päivä, perjantai Saavumme Kochiin klo 8.30. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Le Méridien–hotelliin (★★★★★). Kochi on vuosisatoja ollut Intian maustekaupan keskus. Arabit ja kiinalaiset tunsivat sen jo ennen kuin Euroopassa edes haaveiltiin meritien löytämisestä kallisarvoisten mausteiden maahan. Vasco da Gama avasi reitin portugalilaisille vuonna 1498, ja heidän jälkeensä tulivat ensin hollantilaiset ja sitten britit. Tulijoiden mukana rantautuivat myös uskonnot: kristinusko, juutalaisuus ja islam. Keralaan kuuluu myös ikivanha tanssidraama kathakali, jota pääsemme illalla seuraamaan. Se on tunnettu rikkaasta elekielestään. Puheen sijasta asiat ilmaistaan symbolisin käsielein sekä kasvon- ja vartalonliikkein. Puvut ja maskit ovat näyttäviä ja saamme myös seurata, miten värikäs ja monivaiheinen naamioituminen tapahtuu. (P)
3. päivä, lauantai Tänään tutustumme Kochin nähtävyyksiin. Hollantilaisten rakentaman, nykyisin museona toimivan palatsin seiniä koristavat hindueepos Ramayanan maalaukset. Näemme kävelyretkellämme idyllisten kortteleiden eri vuosisadoilta peräisin olevat eurooppalaiset talot ja kirkot. Sataman suulla kalastetaan yhä kiinalaisten satoja vuosia sitten käyttöön ottamilla suurilla verkoilla, joista on tullut Kochin tunnus. (A, P)
4. päivä, sunnuntai Matkaamme bussilla (200 km, n. 5 t) Periyariin. Saavumme mausteiden maailmaan: täällä kasvavat pippuri, kardemumma, muskottipähkinä, kaneli, neilikka, inkivääri ja vanilja. Alueella viljellään myös kahvia ja kaakaota. Bussimme kiipeää Ghatvuoriston vihreää kuvetta liki kilometrin korkeuteen Periyarin alueelle.
Majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Spice Village -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee hieman Thekkadyn pikkukaupungin keskustan ulkopuolella. Hotellissamme on mahdollisuus lisämaksullisiin ayurveda-hoitoihin. (A, P)
5. päivä, tiistai Tänään vierailemme maustekasvitilalla. Ohjelmaamme kuuluu myös veneretki Periyarjärvellä. Illalla pääsemme seuraamaan taidokasta keralalaista kalaripayattu-esitystä. Kalaripayattu on ikivanha kamppailulaji, joka yhdistää venytykset, potkut ja hypyt liikesarjoiksi. Sen taitajalla on takanaan monivaiheinen koulutus, joka kehittää sekä henkisiä että fyysisiä taitoja. (A, P)
6.–7. päivä, ti–ke Tiistaina jatkamme bussilla (n. 5 t) alas vuoristosta Kumarakomiin, jossa majoitumme 2 yöksi Coconut Lagoon -hotelliin (★★★★) Vembanadjärven rannalle. Viehättävässä hotellissamme on mahdollisuus joogaan sekä lisämaksullisiin ayurveda-hoitoihin. Keskiviikkona on aikaa myös retkeillä ympäristössä ja tutustua lähikanavien elämänmenoon.(2xA, 2xP)
8. päivä, torstai Puolenpäivän aikaan nousemme kettuvallam-asuntolaivaan. Entisaikain riisilotjat ovat saaneet uuden muodon nykyaikaisina ja tunnelmallisina asuntolaivoina. Risteilyllä tutustumme Keralan ainutlaatuiseen luonnonilmiöön, josta käytetään englanniksi nimitystä backwaters (suvantovedet). Ne ovat jokien, purojen, pienten järvien, laguunien ja kanavien luoma makean veden verkosto, joka on yhteydessä Arabianmereen väylien kautta. Kanavien varrella ihmiset ovat kotoisissa askareissaan: kalastamassa katkarapuja, punomassa köyttä, pesemässä astioita ja lastaamassa ruokatarvikkeita pieniin kanootteihin. Mangot, papaijat ja jakkihedelmät kasvavat veden partaalla. Yövymme laivassa pienehköissä 2 hengen makuuhuoneissa, joissa on suihku ja wc. (A, L, P)
9.–10. päivä, pe-la Rantaudumme perjantaina aamiaisen jälkeen. Jatkamme bussilla vajaan tunnin matkan Marari Beach -rantahotelliin (★★★★), jonka puutarhassa sijaitseviin viihtyisiin bungaloweihin majoitumme 2 yöksi. Viikonloppuna on aikaa nauttia rentouttavista hoidoista (lisämaksullisia) ja hotellin palveluista. Lauantai-iltana syömme jäähyväispäivällisen. (2xA, 2xP)
11. päivä, sunnuntai Klo 3.45 lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Finnair) Helsinkiin, jonne saavumme klo 14.15. (RA)
Etelä-Intian matkalle on mahdollista varata lisämaksusta lennot Qatar Airwaysin business-luokkaan
(Helsinki-Doha-Cochin ja Cochin-Doha-Helsinki). Nauti tilavammista istumapaikoista ja herkullisista aterioista.
Kysy paikkatilanne ja hinta toimistostamme.
Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.
Matka omalle ryhmällesiLisämaksu yhden hengen huoneesta 940 €.
Intiaan tarvitaan viisumi. Lähetämme tarkemmat ohjeet viisumista ja muista matkavalmisteluista toimintaohjeiden mukana viisi viikkoa ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Lisämaksulliset ayurveda-hoidot ja hieronnat varataan paikan päällä.
Paikallinen bakteerikanta poikkeaa suomalaisesta, joten kehotamme huolehtimaan käsihygieniasta ja välttämään kypsentämättömien tuotteiden syömistä.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 35 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehto B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
Matkan hinta perustuu 23.11.2023 lähdön osalta 16.1.2023 (15.2.2024 lähdön osalta 20.6.2023) voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja tariffeihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.
Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.
Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).
Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.
Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.
Matkamme eteläiseen Intiaan ajoittuvat enimmäkseen loppusyksyyn tai aikaiseen kevääseen, jotka ovat perinteisesti hyvää aikaa matkustaa alueelle. Helmi- ja marraskuussa lämpötilat ovat päivisin noin +30 C, yöllä hieman yli + 20 C. Ilmasto on ajoittain kuuman kosteaa mutta sateita ei yleensä tule.
Hellevaatteiden lisäksi kannattaa mukaan pakata keyvt takki/jakku tai esim lämmin huivi ilmastoituja tiloja varten. Iltaisin vaaleat, pitkähihaiset ja -lahkeiset vaatteet suojaavat hyttysiltä. Kettuvallam-risteilyä varten suosittelemme ottamaan mukaan pienen laukun/repun, johon voit pakata yhtä yötä varten tarvitsemasi vaatteet ja yöpymistarvikkeet, isoja matkalaukkuja ei oteta laivalle mukaan.
Valuutaksi suosittelemme ottamaan mukaan euroja jotka voi vaihtaa rupioiksi Intiassa.
Etelä-Intian matkaan kuuluu puolihoito ateriat, kettuvallam-risteilyn aikana täysihoito. Erilaisen bakteerikannan vuoksi vatsaoireet ovat Intian matkoilla mahdollisia mutta yleensä melko lieviä. Suosittelemme varaamaan mukaan vatsaa rauhoittavia lääkkeitä. Muista huolehtia käsihygieniasta esim käsidesin avulla aina ennen ruokailua.