Asuntolaivoja-Kumarakom-Kerala-Intia

Etelä-Intian matka

- hemmottelua, herkuttelua ja hyvinvointia vehreässä Keralassa
11
päivää
alk. 2 990 €/hlö

Etelässä kohtaat toisenlaisen Intian. Matkakohteena Etelä-Intian Kerala on kiinnostava sekoitus trooppisen rehevää luontoa ja ainutlaatuisia maisemia, joista ihmeellisimmät löytyvät Backwatersin kanavilta ja laguuneista. Pääset ihailemaan niitä kettuvallam-asuntolaivan kannelta.

Etelä-Intian matkalla trooppisen Keralan luontoa ja ayurveda-hoitoja

Matkareitti
Kochi
2 yötä
Periyar
2 yötä
Kumarakom
2 yötä
Kettuvallam-risteily
1 yö
Marari Beach
1,5 yötä

Etelä-Intialaisiin perinteisiin kuuluvat värikäs kathakali-teatteri, näyttävät taistelutaidot ja vanha intialainen lääketiede, ayurveda. Näihin kaikkiin tutustumme matkan aikana. 

Periyarissa tutustumme mausteiden maailmaan maustekasvitilalla. Ghatvuoriston ja Arabianmeren väliin jäävät kookospalmumetsät, riisipellot, joet ja kultahiekkaiset rannat. Kumarakomissa ehdimme rentoutua ja täällä on mahdollisuus myös mm joogaan ja lisämaksullisiin ayurveda-hoitoihin.

Suvantovesillä (backwaters) risteilemme kettuvallam-asuntolaivalla ja näemme kanavien varrella paikallisten elämää

Matkan lopuksi nautimme vielä Marara Beachin rantahotellin palveluista ja valkohiekkaisista rannoista. 

Etelä-Intian matka hemmottelee myös kulinaristeja

Intialaisessa ruoassa maistuu ”masala” ja jopa banaaninlehdellä tarjottava perinteinen ateria saa uutta potkua tästä jokaisen keittiön omasta salaisesta mausteseoksesta. Matkaan sisältyy puolihoitoateriat, kettuvallam-risteilyllä täysihoito.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa/hytissä, kettuvallam-risteilyllä täysihoito ja muina päivinä puolihoito, ohjelmassa mainitut retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 920 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

28.11. – 8.12.2024

A=aamiainen, RA = retkiaamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito, Kettuvallam-risteilyllä täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä klo 16.00 (Finnair) Dohan kautta (Qatar Airways) Kochiin, Etelä-Intiaan. 

 

Varikas-Kathkali-teatteri-Kochi-Intia
Kochi

2. päivä, perjantai Saavumme Kochiin klo 8.35. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Le Méridien–hotelliin (★★★★★). Kochi on vuosisatoja ollut Intian maustekaupan keskus. Arabit ja kiinalaiset tunsivat sen jo ennen kuin Euroopassa edes haaveiltiin meritien löytämisestä kallisarvoisten mausteiden maahan. Vasco da Gama avasi reitin portugalilaisille vuonna 1498, ja heidän jälkeensä tulivat ensin hollantilaiset ja sitten britit. Tulijoiden mukana rantautuivat myös uskonnot: kristinusko, juutalaisuus ja islam. Keralaan kuuluu myös ikivanha tanssidraama kathakali, jota pääsemme illalla seuraamaan. Se on tunnettu rikkaasta elekielestään. Puheen sijasta asiat ilmaistaan symbolisin käsielein sekä kasvon- ja vartalonliikkein. Puvut ja maskit ovat näyttäviä ja saamme myös seurata, miten värikäs ja monivaiheinen naamioituminen tapahtuu. (P)

Tyypillista-intialaista-ruokaa-Intia
Kochi

3. päivä, lauantai Tänään tutustumme Kochin nähtävyyksiin. Hollantilaisten rakentaman, nykyisin museona toimivan palatsin seiniä koristavat hindueepos Ramayanan maalaukset. Näemme kävelyretkellämme idyllisten kortteleiden eri vuosisadoilta peräisin olevat eurooppalaiset talot ja kirkot. Sataman suulla kalastetaan yhä kiinalaisten satoja vuosia sitten käyttöön ottamilla suurilla verkoilla, joista on tullut Kochin tunnus. (A, P)

Taidokas-Kalaripayattu-esitys-Periyar-Intia
Kochi – Periyar

4. päivä, sunnuntai Matkaamme bussilla (200 km, n. 5 t) Periyariin. Saavumme mausteiden maailmaan: täällä kasvavat pippuri, kardemumma, muskottipähkinä, kaneli, neilikka, inkivääri ja vanilja. Alueella viljellään myös kahvia ja kaakaota. Bussimme kiipeää Ghatvuoriston vihreää kuvetta liki kilometrin korkeuteen Periyarin alueelle.

Majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Spice Village -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee hieman Thekkadyn pikkukaupungin keskustan ulkopuolella. Hotellissamme on mahdollisuus lisämaksullisiin ayurveda-hoitoihin. (A, P)

 

Kochi-on-Intian-maustekaupan-keskus
Periyar

5. päivä, maanantai Tänään vierailemme maustekasvitilalla. Ohjelmaamme kuuluu myös veneretki Periyarjärvellä. Illalla pääsemme seuraamaan taidokasta keralalaista kalaripayattu-esitystä. Kalaripayattu on ikivanha kamppailulaji, joka yhdistää venytykset, potkut ja hypyt liikesarjoiksi. Sen taitajalla on takanaan monivaiheinen koulutus, joka kehittää sekä henkisiä että fyysisiä taitoja. (A, P)

 

ayurveda-hoito-blogi-kerala
Periyar – Kumarakom

6.–7. päivä, ti–ke Tiistaina jatkamme bussilla (n. 5 t) alas vuoristosta Kumarakomiin, jossa majoitumme 2 yöksi  Coconut Lagoon -hotelliin (★★★★) Vembanadjärven rannalle. 

Vietämme nämä päivät rentoutuen. Voimme myös retkeillä ympäristössä ja tutustua lähikanavien elämänmenoon. Viehättävässä hotellissamme on mahdollisuus joogaan sekä lisämaksullisiin ayurveda-hoitoihin. (2xA, 2xP) 

Kettuvallam-asuntolaiva-Kumarakom-Intia
Kettuvallam-risteily

8. päivä, torstai Puolenpäivän aikaan nousemme kettuvallam-asuntolaivaan. Entisaikain riisilotjat ovat saaneet uuden muodon nykyaikaisina ja tunnelmallisina asuntolaivoina. Risteilyllä tutustumme Keralan ainutlaatuiseen luonnonilmiöön, josta käytetään englanniksi nimitystä backwaters (suvantovedet). Ne ovat jokien, purojen, pienten järvien, laguunien ja kanavien luoma makean veden verkosto, joka on yhteydessä Arabianmereen väylien kautta. Kanavien varrella ihmiset ovat kotoisissa askareissaan: kalastamassa katkarapuja, punomassa köyttä, pesemässä astioita ja lastaamassa ruokatarvikkeita pieniin kanootteihin. Mangot, papaijat ja jakkihedelmät kasvavat veden partaalla. Yövymme laivassa pienehköissä 2 hengen makuuhuoneissa, joissa on suihku ja wc. (A, L, P)

Ihana-Marari-Beach-ranta-Intia
Marari Beach

9.–10. päivä, pe-la Rantaudumme perjantaina aamiaisen jälkeen. Jatkamme bussilla vajaan tunnin matkan Marari Beach -rantahotelliin (★★★★), jonka puutarhassa sijaitseviin viihtyisiin bungaloweihin majoitumme 2 yöksi. 

Viikonloppuna on aikaa nauttia rentouttavista hoidoista (lisämaksullisia) ja hotellin palveluista. Lauantai-iltana syömme jäähyväispäivällisen. (2xA, 2xP)

lento

11. päivä, sunnuntai Klo 3.45 lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Finnair) Helsinkiin, jonne saavumme klo 14.15. (RA)

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Etelä-Intian matkalle on mahdollista varata lisämaksusta lennot Qatar Airwaysin business-luokkaan
(Helsinki-Doha-Cochin ja Cochin-Doha-Helsinki). Nauti tilavammista istumapaikoista ja herkullisista aterioista.

Kysy paikkatilanne ja hinta toimistostamme.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Etelä-Intian matka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa ja kettuvallam-asuntolaivassa
 • puolihoito, kettuvallam-risteilyllä täysihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut 
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Etelä-Intian matka

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 920 €.

Intiaan tarvitaan viisumi. Lähetämme tarkemmat ohjeet viisumista ja muista matkavalmisteluista toimintaohjeiden mukana viisi viikkoa ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Lisämaksulliset ayurveda-hoidot ja hieronnat varataan paikan päällä. 
Paikallinen bakteerikanta poikkeaa suomalaisesta, joten kehotamme huolehtimaan käsihygieniasta ja välttämään kypsentämättömien tuotteiden syömistä.
Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehto B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30% matkan hinnasta, kuitenkin vähintään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu 27.12.2023 voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja tariffeihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
11 päivää alk./hlö 2 990 €
 • 28.11.2024 - 8.12.2024
  alk. 2 990€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Etelä-Intian matka
28 arvostelua
Erinomainen
25.00 %
Hyvä
60.00 %
Ok
12.00 %
Ei kovin hyvä
3.00 %
Ei lainkaan hyvä

Pelkkiä kohokohtia:  mm. Kochinissa ukkosta ja  Spice Villagessa  monsuunisade, teeviljelmät, risteily järvellä, Kalaripatty-esitys, Coconut Lagoonin lämpö, vedet, Ayur-vedahoidot ja jooga, hieno Kettuvallam-vene ja sen palvelu, improvisoidut itsenäisyyspäiväjuhlat veneellä. Marari Beetchin  helle, merenranta ja oma tuktuk-ajelu kylillä. Ihmisten hymyt kaikkialla.

Matka Etelä-Intiaan

Matkamme eteläiseen Intiaan ajoittuvat enimmäkseen loppusyksyyn tai aikaiseen kevääseen, jotka ovat perinteisesti hyvää aikaa matkustaa alueelle. Helmi- ja marraskuussa lämpötilat ovat päivisin noin +30 C, yöllä hieman yli + 20 C. Ilmasto on ajoittain kuuman kosteaa mutta sateita ei yleensä tule. 

Hellevaatteiden lisäksi kannattaa mukaan pakata keyvt takki/jakku tai esim lämmin huivi ilmastoituja tiloja varten. Iltaisin vaaleat, pitkähihaiset ja -lahkeiset vaatteet suojaavat hyttysiltä. Kettuvallam-risteilyä varten suosittelemme ottamaan mukaan pienen laukun/repun, johon voit pakata yhtä yötä varten tarvitsemasi vaatteet ja yöpymistarvikkeet, isoja matkalaukkuja ei oteta laivalle mukaan. 

Valuutaksi suosittelemme ottamaan mukaan euroja jotka voi vaihtaa rupioiksi Intiassa. 

Etelä-Intian matkaan kuuluu puolihoito ateriat, kettuvallam-risteilyn aikana täysihoito. Erilaisen bakteerikannan vuoksi vatsaoireet ovat Intian matkoilla mahdollisia mutta yleensä melko lieviä. Suosittelemme varaamaan mukaan vatsaa rauhoittavia lääkkeitä. Muista huolehtia käsihygieniasta esim käsidesin avulla aina ennen ruokailua. 

Kaikki Intian matkat