Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Etelä-Intian matka

Keralan trooppinen luonto, mausteiset herkut, rentouttavat ayurveda-hoidot sekä risteily kettuvallam-asuntolaivalla hemmottelevat matkailijan aisteja.

 

11 päivää alk.2 340 €/hlö
 • 29.11.2019 - 9.12.2019 alk. 2 480 €/hlö Varaa
 • 14.2.2020 - 24.2.2020 Varaa
 • 27.11.2020 - 7.12.2020

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • Cochin 2 yötä
 • Periyar 2 yötä
 • Kumarakom 2 yötä
 • Kettuvallam-risteily 1 yö
 • Marari 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

HEMMOTTELUA, HERKUTTELUA JA HYVINVOINTIA VEHREÄSSÄ KERALASSA

Etelässä kohtaat toisenlaisen Intian. Kerala on kiinnostava sekoitus trooppisen rehevää luontoa ja ainutlaatuisia maisemia, joista ihmeellisimmät löytyvät Backwatersin kanavilta ja laguuneista. Pääset ihailemaan niitä kettuvallam-asuntolaivan kannelta.

Ghatvuoriston ja Arabianmeren väliin jäävät myös kookospalmumetsät, riisipellot, joet ja kultahiekkaiset rannat. Perinteisiin kuuluvat värikäs kathakali-teatteri, näyttävät taistelutaidot ja vanha intialainen lääketiede, ayurveda.

Etelä-Intia hemmottelee myös kulinaristeja. Ruoassa maistuu ”masala” ja jopa banaaninlehdellä tarjottava perinteinen ateria saa uutta potkua tästä jokaisen keittiön omasta salaisesta mausteseoksesta.

14.2.2020 lähdölle on mahdollista varata lennot business-luokkaan (Helsinki-Doha-Cochin ja Cochin-Doha-Helsinki). Lisähinta on 1.660 e. Paikkoja rajoitetusti.

Matkaohjelma

Vuoden 2019 matkat 14. - 24.2.2020 27.11. - 7.12.2020 Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä klo 16.50 (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) Cochiniin, Etelä-Intiaan.  

Cochin
2. päivä, lauantai Saavumme Cochiniin klo 9.40. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Crowne Plaza -hotelliin (★★★★★). Cochin on vuosisatoja ollut Intian maustekaupan keskus. Arabit ja kiinalaiset tunsivat sen jo ennen kuin Euroopassa edes haaveiltiin meritien löytämisestä kallisarvoisten mausteiden maahan. Vasco da Gama avasi reitin portugalilaisille vuonna 1498, ja heidän jälkeensä tulivat ensin hollantilaiset ja sitten britit. Tulijoiden mukana rantautuivat myös uskonnot: kristinusko, juutalaisuus ja islam. Keralaan kuuluu myös ikivanha tanssidraama kathakali, jota pääsemme illalla seuraamaan. Se on tunnettu rikkaasta elekielestään. Puheen sijasta asiat ilmaistaan symbolisin käsielein sekä kasvon- ja vartalonliikkein. Puvut ja maskit ovat näyttäviä ja saamme myös seurata, miten värikäs ja monivaiheinen naamioituminen tapahtuu. (P)

Cochin
3. päivä, sunnuntai Tänään tutustumme Cochinin nähtävyyksiin. Hollantilaisten rakentaman, nykyisin museona toimivan palatsin seiniä koristavat hindueepos Ramayanan maalaukset. Läheisen juutalaisten synagogan sinivalkoiset lattialaatat ovat hienoa kiinalaista käsityötä. Näemme kävelyretkellämme idyllisten kortteleiden eri vuosisadoilta peräisin olevat eurooppalaiset talot ja kirkot. Sataman suulla kalastetaan yhä kiinalaisten satoja vuosia sitten käyttöön ottamilla suurilla verkoilla, joista on tullut Cochinin tunnus. (A, P)

Cochin – Periyar
4. päivä, maanantai Matkaamme bussilla (n. 5 t) Periyariin. Saavumme mausteiden maailmaan: täällä kasvavat pippuri, kardemumma, muskottipähkinä, kaneli, neilikka, inkivääri ja vanilja. Alueella viljellään myös kahvia ja kaakaota. Bussimme kiipeää Ghatvuoriston vihreää kuvetta liki kilometrin korkeuteen Periyarin alueelle. Majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Spice Village -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee hieman Thekkadyn pikkukaupungin keskustan ulkopuolella. Hotellissamme on mahdollisuus lisämaksullisiin ayurveda-hoitoihin. (A, P)

Periyar
5. päivä, tiistai Vierailemme maustekasvitilalla. Ohjelmaamme kuuluu myös veneretki Periyarjärvellä. Illalla pääsemme seuraamaan taidokasta keralalaista kalaripayattu-esitystä. Kalaripayattu on ikivanha kamppailulaji, joka yhdistää venytykset, potkut ja hypyt liikesarjoiksi. Sen taitajalla on takanaan monivaiheinen koulutus, joka kehittää sekä henkisiä että fyysisiä taitoja. (A, P)

Periyar – Kumarakom
6.–7. päivä, ke–to Jatkamme bussilla (n. 5 t) alas vuoristosta Kumarakomiin, jossa majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Coconut Lagoon -hotelliin (★★★★) Vembanadjärven rannalle. Vietämme seuraavat päivät rentoutuen. Voimme myös retkeillä ympäristössä ja tutustua lähikanavien elämänmenoon. Viehättävässä hotellissamme on mahdollisuus joogaan sekä lisämaksullisiin ayurveda-hoitoihin. (2xA, 2xP)

Kettuvallam-risteily
8. päivä, perjantai Puolenpäivän aikaan nousemme kettuvallam-asuntolaivaan. Entisaikain riisilotjat ovat saaneet uuden muodon nykyaikaisina ja tunnelmallisina asuntolaivoina. Risteilyllä tutustumme Keralan ainutlaatuiseen luonnonilmiöön, josta käytetään englanniksi nimitystä backwaters (suvantovedet). Ne ovat jokien, purojen, pienten järvien, laguunien ja kanavien luoma makean veden verkosto, joka on yhteydessä Arabianmereen väylien kautta. Kanavien varrella ihmiset ovat kotoisissa askareissaan: kalastamassa katkarapuja, punomassa köyttä, pesemässä astioita ja lastaamassa ruokatarvikkeita pieniin kanootteihin. Mangot, papaijat ja jakkihedelmät kasvavat veden partaalla. Yövymme laivassa pienehköissä 2 hengen makuuhuoneissa, joissa on suihku ja wc. (A, L, P)

Marari Beach
9.–10. päivä, la–su Rantaudumme aamiaisen jälkeen. Jatkamme bussilla vajaan tunnin matkan hyvään keskitason Marari Beach -rantahotelliin (★★★★), jonka puutarhassa sijaitseviin viihtyisiin bungaloweihin majoitumme. Viikonloppuna on aikaa nauttia rentouttavista hoidoista (lisämaksullisia). Hotellissa on myös ruoanvalmistusesityksiä, jolloin kuulemme keralalaisen keittiön hienouksista ja mausteiden käytöstä. Sunnuntai-iltana syömme jäähyväispäivällisen. (2xA, 2xP)

11. päivä, maanantai Klo 10.55 lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) Helsinkiin, jonne saavumme klo 21.45. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä klo 16.25 (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) Cochiniin, Etelä-Intiaan.  

Cochin
2. päivä, lauantai Saavumme Cochiniin klo 9.40. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Crowne Plaza -hotelliin (★★★★★). Cochin on vuosisatoja ollut Intian maustekaupan keskus. Arabit ja kiinalaiset tunsivat sen jo ennen kuin Euroopassa edes haaveiltiin meritien löytämisestä kallisarvoisten mausteiden maahan. Vasco da Gama avasi reitin portugalilaisille vuonna 1498, ja heidän jälkeensä tulivat ensin hollantilaiset ja sitten britit. Tulijoiden mukana rantautuivat myös uskonnot: kristinusko, juutalaisuus ja islam. Keralaan kuuluu myös ikivanha tanssidraama kathakali, jota pääsemme illalla seuraamaan. Se on tunnettu rikkaasta elekielestään. Puheen sijasta asiat ilmaistaan symbolisin käsielein sekä kasvon- ja vartalonliikkein. Puvut ja maskit ovat näyttäviä ja saamme myös seurata, miten värikäs ja monivaiheinen naamioituminen tapahtuu. (P)

Cochin
3. päivä, sunnuntai Tänään tutustumme Cochinin nähtävyyksiin. Hollantilaisten rakentaman, nykyisin museona toimivan palatsin seiniä koristavat hindueepos Ramayanan maalaukset. Läheisen juutalaisten synagogan sinivalkoiset lattialaatat ovat hienoa kiinalaista käsityötä. Näemme kävelyretkellämme idyllisten kortteleiden eri vuosisadoilta peräisin olevat eurooppalaiset talot ja kirkot. Sataman suulla kalastetaan yhä kiinalaisten satoja vuosia sitten käyttöön ottamilla suurilla verkoilla, joista on tullut Cochinin tunnus. Vierailemme intialaisessa kodissa, jossa meille tarjoutuu tilaisuus osallistua yhteisen illallisen valmistukseen. Näin keralalaisen keittiön hienoudet tulevat tutummaksi. (A, P)

Kettuvallam-risteily
4. päivä, maanantai Aamupäivällä ajamme Alleppeyyn, jossa nousemme kettuvallam-asuntolaivaan. Entisaikain riisilotjat ovat saaneet uuden muodon nykyaikaisina ja tunnelmallisina asuntolaivoina. Risteilyllä tutustumme Keralan ainutlaatuiseen luonnonilmiöön, josta käytetään englanniksi nimitystä backwaters (suvantovedet). Ne ovat jokien, purojen, pienten järvien, laguunien ja kanavien luoma makean veden verkosto, joka on yhteydessä Arabianmereen väylien kautta. Kanavien varrella ihmiset ovat kotoisissa askareissaan: kalastamassa katkarapuja, punomassa köyttä, pesemässä astioita ja lastaamassa ruokatarvikkeita pieniin kanootteihin. Mangot, papaijat ja jakkihedelmät kasvavat veden partaalla. Yövymme laivassa pienehköissä 2 hengen makuuhuoneissa, joissa on suihku ja wc. (A, L, P)

Alleppey – Periyar
5. päivä, tiistai Rantaudumme aamiaisen jälkeen. Matkaamme bussilla (n. 5 t) Periyariin. Saavumme mausteiden maailmaan: täällä kasvavat pippuri, kardemumma, muskottipähkinä, kaneli, neilikka, inkivääri ja vanilja. Alueella viljellään myös kahvia ja kaakaota. Bussimme kiipeää Ghatvuoriston vihreää kuvetta liki kilometrin korkeuteen Periyarin alueelle. Majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Spice Village -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee hieman Thekkadyn pikkukaupungin keskustan ulkopuolella. Hotellissamme on mahdollisuus lisämaksullisiin ayurveda-hoitoihin. (A, P)

Periyar
6. päivä, keskiviikko Vierailemme maustekasvitilalla. Ohjelmaamme kuuluu myös veneretki Periyarjärvellä. Illalla pääsemme seuraamaan taidokasta keralalaista kalaripayattu-esitystä. Kalaripayattu on ikivanha kamppailulaji, joka yhdistää venytykset, potkut ja hypyt liikesarjoiksi. Sen taitajalla on takanaan monivaiheinen koulutus, joka kehittää sekä henkisiä että fyysisiä taitoja. (A, P)

Periyar – Kumarakom
7.–8. päivä, to–pe Jatkamme bussilla (n. 5 t) alas vuoristosta Kumarakomiin, jossa majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Coconut Lagoon -hotelliin (★★★★) Vembanadjärven rannalle. Vietämme seuraavat päivät rentoutuen. Voimme myös retkeillä ympäristössä ja tutustua lähikanavien elämänmenoon. Viehättävässä hotellissamme on mahdollisuus joogaan sekä lisämaksullisiin ayurveda-hoitoihin. (2xA, 2xP)

Kumarakom – Marari Beach­
9.–10. päivä, la–su  Lauantaina ajamme bussilla vajaan tunnin matkan hyvään keskitason Marari Beach -rantahotelliin (★★★★), jonka puutarhassa sijaitseviin viihtyisiin bungaloweihin majoitumme kahdeksi yöksi. Viikonloppuna on aikaa nauttia rentouttavista hoidoista (lisämaksullisia). Hotellissa on myös ruoanvalmistusesityksiä, jolloin opimme lisää keralalaisesta keittiöstä. Hotellin kävelyretkillä tarkkailemme puutarhassa viihtyviä lintuja ja näemme luomukasvimaan, josta illallisen kasvisherkut ovat peräisin. Sunnuntai-iltana syömme jäähyväispäivällisen. (2xA, 2xP)

11. päivä, maanantai Klo 10.55 lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) Helsinkiin, jonne saavumme klo 21.20. (RA)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

Tämän lähdön ohjelma ja hinnat julkaistaan noin 10 kuukautta ennen matkan alkua.
Voit kuitenkin jo nyt tehdä alustavan varauksen matkalle toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 790 e

14.2.2020 lähdölle on mahdollista varata lennot business-luokkaan (Helsinki-Doha-Cochin ja Cochin-Doha-Helsinki). Lisähinta on 1.660 e. Paikkoja rajoitetusti.

Intiaan tarvitaan viisumi. Lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja ohjeet toimintaohjeiden mukana viisi viikkoa ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarvitsemme hyvälaatuisen kopion passinne kuvasivusta viimeistään 35 päivää ennen lähtöä. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Lisämaksulliset ayurveda-hoidot ja hieronnat varataan paikan päällä. Paikallinen bakteerikanta poikkeaa suomalaisesta, joten kehotamme huolehtimaan käsihygieniasta ja välttämään kypsentämättömien tuotteiden syömistä.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e
Peruutusehdot B
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 2.5.2018 (14.2.2020 matkan osalta 17.4.2019) voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Etelä-Intian matka: Vinkkejä ja suosituksia

Milloin on paras aika matkustaa?
Matkamme Intiaan ajoittuvat enimmäkseen syksyyn ja kevääseen, jotka ovat perinteisesti hyvää aikaa matkustaa alueelle. Jotkut Kaukoidän-matkoistamme ajoittuvat talviaikaan, jolloin kohteessa on viileämpää, mutta matkajärjestelyjen hintataso edullisempi.

Toimintaohjeet
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalle tarvittavista vaatteista, valuutoista, matkatavaroista ja rokotuksista.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalainen tarvitsee viisumin Intiaan. Passissa tulee olla riittävä määrä tyhjiä sivuja viisumeita varten. Viisumi hankitaan etukäteen, lähetämme toimintaohjeiden mukana viisumianomuslomakkeen ja ohjeet sen täyttämiseen. Viisumia varten tarvitaan myös värillinen kopion passin kuva-aukeamasta ja yksi värillinen passikuva.

Valuutaksi suosittelemme ottamaan mukaan euroja jotka voi vaihtaa rupioiksi Intiassa. Luottokortti on käypä maksuväline lähes kaikkialla maailmassa, mutta sitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta, eikä korttia saa antaa viedä hetkeksikään pois näkyvistä.

Sää voi olla paikoin kuuman kostea, joten on hyvä varata mukaan hengittäviä, puuvillaisia tai pellavaisia hellevaatteita, kevyet, mukavat kengät sekä riittävä aurinkosuoja. Lentomatkoja ja muita ilmastoituja tiloja varten kannattaa ottaa mukaan kevyt takki, neule, hartiahuivi tai vastaava. Myös ”temppelisukat” ovat tarpeen, kun vieraillaan eri uskontojen pyhissä paikoissa, joissa kengät on riisuttava. Suosittelemme kerrospukeutumista, sillä aamut ja illat voivat olla viileitä. Retkivaatteiden lisäksi riittää yleensä yksi siisti vaatekerta. Temppeleihin ja moskeijoihin mentäessä on kohteliasta välttää pukeutumasta liian lyhyeen hameeseen, lyhytlahkeisiin shortseihin tai hihattomiin puseroihin.

Rokotteet, lääkkeet ja turvallisuus
Matkailijan perusrokotukset ovat kurkkumätä-jäykkäkouristus- sekä tarvittaessa MPR-rokotus. Suosittelemme yleisesti myös A(B)-hepatiittirokotusta. Huomaa, ettei kaikkia rokotuksia voi ottaa samalla kertaa. Intian kohteissamme malariariski on vähäinen. Vaatimukset rokotuksista eri maihin saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ajantasaiset rokotustiedot ilmoitamme toimintaohjeissa. Ota huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakkaa käsimatkatavaroihin koko matkan aikana tarvitsemasi lääkitys.

Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita varsinkin Intiassa, joten matka-apteekkiin kannattaa varata myös jotain vatsan toimintaa rauhoittavaa sekä särkylääkettä.

Ruokailut
Matkaan sisältyy puolihoito. Suosittelemme nauttimaan vesijohtoveden sijasta vain sinetöityä, pullotettua vettä.

Hintataso ja ostokset
Hintataso monissa Kaukoidän kohteissa on edullinen, varsinkin jos osaa tinkiä paikalliseen tapaan. Tyypillisiä tuliaisia ovat esim. valmisvaatteet, mausteet, kankaat, seinävaatteet, taidokkaasti veistetyt puuesineet, lakka- ja bambutyöt, marmoriesineet ja taide.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Voit olla kiinnostunut myös näistä