Pittoreski-Brasov-Romania-Olympia

Romanian matkat

Omaleimainen kulttuuri Karpaattien katveessa
Bran-linna-Romania

Romanian matkat, joilla näet enemmän

Romania on vielä melko tuntematon matkailumaana mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Vastakohtien Bukarest, Drakulan linna ja monet keskiaikaiset kohteet Transilvanin upeissa maisemissa. Romanian matkoillamme on aina mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Romania

Monelle vielä tuntemattomaan Romaniaan kannattaa matkustaa. Satojen vuosien historia, omaleimainen kulttuuri ja Karpaattien kauniit maisemat palkitsevat tähän hieman salaperäiseen maahan matkaavan.

Olympian ohjelmassa on viikon kestävä kiertomatka Romaniassa. Matkan aikana tutustut mm Clujin ja Sighisoaran keskiaikaisiin kaupunkeihin, Alba Iulian linnoitusalueeseen ja Biertan linnoituskirkkoon. Transilvanian alueella Brasovissa käymme Mustassa kirkossa ja Branin linnassa, joka tunnetaan paremmin Draculan linnana. Vielä ennen Bukarestia käymme Pelesin uusrenesanssilinnassa. Bukarestin vilkkaassa kaupungissa käymm mm Nicolae Ceausescun asuinpalatsissa.

Adventtimatka Romaniaan tehdään joulukuun alussa, tällöin päästään tunnelmallisille joulutoreille niin pienissä kylissä kuin Bukarestissakin. Vaikka Romaniassa ei yleensäkään ole liikaa turisteja niin joulukuussa tilaa on vielä normaalia enemmän. Myös tällä matkalla vierailemme mm Draculan linnassa, Sibiussa ja Sighisoarassa. Talviset Karpaatit ovat lumipeitteineen kaunista katseltavaa.

Yleistä Romaniasta

Romania ei vielä ole massaturismista kärsinyt mutta kävijämäärät ovat tasaisesti kasvaneet. Nähtävää maassa on paljon, Transilvanian alueen keskiaikaista kaupungeista ja Draculan linnasta nykypäiväiseen Bukarestiin. Romanialla on myös lyhyt pätkä Mustanmeren rannikkoa joten rantalomailukin on Romaniassa mahdollista. Romanian kiertomatkalle paras ajankohta on kesällä, touko-syyskuussa, jolloin päivälämpötilat ovat n + 20 C, vuoristoisilla alueilla on kuitenkin aina viileämpää. Adventtimatkan teemme joulukuussa, tuolloin lämpötilat ovat päivisinkin vain muutaman asteen plussan puolella, yöllä on jonkin verran pakkasta.

Romanian nimi juontaa juurensa Rooman valtakuntaan. Keskiajalla Romanian alueella oli useita eri ruhtinaskuntia. Toisen maailmansodan jälkeen Romaniasta tuli kommunistinen tasavalta ja 1965 puolueen johtoon nousi Nicolae Ceausescu. Hänen johdossaan Romania alkoi toteuttaa omaa ulkopolitiikkaa ja hänen neuvostovastaisuutensa oli hyvin suosittua sekä koti- että ulkomailla. Ceausescu perheineen rakensi kuitenkin ympärilleen eräänlaisen oman kultin ja maan talous romahti nopeasti. Ceausescun valtakausi päättyi 1989 kansannousuun ja hänet teloitettiin pikaisesti. Nyt maata johtaa presidentti (Klaus Johannis) ja pääministerin johtama hallitus.

Romania on kuulunut Euroopan Unioniin vuodesta 2007 alkaen. Valuuttana on leu. Hintataso on hyvin edullinen.