Hyppää pääsisältöön

Etelä-Korean matkat

Etelä-Koreasta on tullut muutamassa vuosikymmenessä yksi maailman vauraimmista maista. Hangangjoki halkoo kymmenen miljoonan ihmisen metropolia Soulia, jonka menneisyyteen voi kurkistaa entisöidyn keisarinpalatsin pihoilla tai historiallisessa museossa. Silla-dynastian muinaisen pääkaupungin Gyeongjun ympäristöstä löytyvät tuon ajan hienoimmat muistomerkit, mm. Unescon suojelema Haiensan pyhäkkö. Satamakaupunki Busan on puolestaan kuuluisa meren antimista ja elokuvafestivaaleista sekä upeista rannoistaan.

Uutuusmatkamme, Etelä-Korean parhaat  palat, on yhdeksän päivän matka jolla tutustut Souliin ja Busaniin.

Yleistä Etelä-Koreasta

Etelä-Korea on yksi maailman tiheimmin asutuista maista ja kaupungistuminen on ollut nopeaa. Pääkaupunki Soulissa asuu yli neljännes maan kansalaisista. Hangangjoki halkoo tätä yli kymmenen miljoonan asukkaan meteropolia. Hyvän yleisnäkymän Soulista saa Seoul Towerin huipulta. Soulissa on helppo liikkua myös metrolla. Etelän satamakaupunki Pusan oli merkittävä paikka Korean sodassa. Tänään Pusan on kuuluisa meren antimistaan ja upeista rannoistaan.

Etelä-Koreasta on kehittynyt yksi aasialaisista talousmahdeista, maailmantalouden yksi "pikkutiikeri". Tunnetuimmat yritykset lienevät Daewoo, Hyundai ja Samsung. Monipuolinen teollisuustuotanto ja kalastus ovat pääelinkeinot. Eteläkorealaisia on luonnehditty työhulluiksi, sillä työpäivät ovat pitkiä ja lomia on vähän.
 

Matkakalenteri