Auringon-nousu-Bukchon-Hanok--alueella

Etelä-Korean matkat

- sykkivä Soul, merellinen Busan ja Silla-dynastian historiaa
Elämää-Gyeongbokgungin-palatsialueella

Etelä-Korean matkat, joilla näet enemmän

Tutustu Etelä-Korean omaleimaiseen itäaasialaiseen kulttuuriin, nauti Soulin sykkeestä, merellisen Busanin rannikkokaupungin tunnelmasta ja korealaisen keittiön antimista. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Etelä-Korea

Etelä-Koreasta on tullut muutamassa vuosikymmenessä yksi maailman vauraimmista maista. Hangangjoki halkoo kymmenen miljoonan ihmisen metropolia Soulia, jonka menneisyyteen voi kurkistaa entisöidyn keisarinpalatsin pihoilla tai historiallisessa museossa. Silla-dynastian muinaisen pääkaupungin Gyeongjun ympäristöstä löytyvät tuon ajan hienoimmat muistomerkit, mm. Unescon suojelema Haiensan pyhäkkö. Satamakaupunki Busan on puolestaan kuuluisa meren antimista ja elokuvafestivaaleista sekä upeista rannoistaan.

Olympian Etelä-Korean parhaat palat -matka on yhdeksän päivän matka jolla tutustut Souliin, Gyeongjuniin ja Busaniin. Matkalla pistäydymme myös Koreoiden raja-alueella, mikäli se suinkin on maiden tilanteen huomioiden mahdollista. 

Yleistä Etelä-Koreasta

Etelä-Korea on yksi maailman tiheimmin asutuista maista ja kaupungistuminen on ollut nopeaa. Pääkaupunki Soulissa asuu yli neljännes maan kansalaisista. Hangangjoki halkoo tätä yli kymmenen miljoonan asukkaan meteropolia. Hyvän yleisnäkymän Soulista saa Seoul Towerin huipulta. Soulissa on helppo liikkua myös metrolla. Etelän satamakaupunki Busan oli merkittävä paikka Korean sodassa. Tänään Busan on kuuluisa meren antimistaan ja upeista rannoistaan.

Etelä-Koreasta on kehittynyt yksi aasialaisista talousmahdeista, maailmantalouden yksi "pikkutiikeri". Tunnetuimmat yritykset lienevät Daewoo, Hyundai ja Samsung. Monipuolinen teollisuustuotanto ja kalastus ovat pääelinkeinot. Eteläkorealaisia on luonnehditty työhulluiksi, sillä työpäivät ovat pitkiä ja lomia on vähän.

Korean niemimaan kaksi valtiota ovat viime vuosina välillä hieman lähentyneet, välillä taas uhkailleet toisiaan entistä enemmän. Etelä- ja Pohjois-Korean välillä on edelleen aselepo vuodelta 1953, varsinaista rauhaa maat eivät ole edelleenkään tehneet.