Miyajima-Hiroshima-Japani-risteillen-Olympia

Japani risteillen

– kulttuuria, kuumia lähteitä ja ripaus Koreaa
17
päivää

Lähde tutustumaan Japaniin risteillen. Matkaan sisältyy monipuolisia retkiä, joilla näet Japanin upeaa luontoa, kuumia lähteitä ja suurkaupunkeja. Yksi pysähdyskohteista on  Etelä-Korean Busan, teemme retken myös siellä. Meripäivinä voit nauttia Celebrity Solstice -laivalla hyvästä palvelusta, herkullisista aterioista ja loistavasta ohjelmatarjonnasta.

Koe Japanin hienostunut kulttuuri kahden viikon risteilyllä

Matkan ajankohta on paras mahdollinen myös kirsikankukintaa ajatellen!

Matkareitti
Tokio
1 yö
Jokohama
14 yön risteily alkaa ja päättyy
Hakonen kansallispuisto
retki
Kobe (Kioto)
retki
Kochi
lisäretki
Hiroshima
retki
Nagasaki
lisäretki
Busan
retki
Hakodate
lisäretki
Aomori
lisäretki
Kamakura
retki

Japanin kulttuuri, vaiheikas historia ja monivivahteinen luonto kiehtovat suomalaisia. Celebrity Cruises -varustamon Solstice-laivan risteilyreitti on kattava kokonaisuus Japanin monipuolisista kohteista.

Aloitamme matkamme Honshun saarelta Tokiosta ja teemme kaupungissa kiertoajelun. Täältä on lyhyt matka Jokohamaan, josta risteilymme alkaa. Risteilyn ensimmäisillä pysähdyksillä tutustumme Hakonen kansallispuistoon ja sen kuumiin lähteisiin, Kobesta teemme retken Kiotoon. Matka jatkuu  Shikokun saarella sijaitseva Kochiin, joka tunnetaan vuosisataisesta paperinvalmistusperinteestään. Hiroshimassa vierailemme Rauhan puistossa ja koskettavassa Rauhan museossa. Pistäydymme myös Etelä-Koreassa, Busanin satamakaupungissa.

Japanin risteilyllä tutuiksi tulevat myös Hokkaidon saaren eteläkärjessä sijaitseva eurooppalaisvaikutteinen Hakodaten satamakaupunki jaHonshun saaren pohjoisin kaupunki Aomori.

Meripäivinä on mukava rentoutua laivan palveluista ja ohjelmatarjonnasta nauttien

Japanin risteily päättyy Jokohamaan, josta teemme retken Kamakuraan. Japania hallittiin Kamakurasta käsin yli vuosisadan ajan vuodesta 1192 alkaen.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy suorat lennot, majoitus 2h parvekehyteissä, täysihoito risteilyllä, ohjelmanmukaisest retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen, palvelupalkkiot laivalla sekä paljon paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Matkan hinta ja ehdot

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. 

Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta. Osassa risteilykohteista tarjoamme lisämaksullisia retkiä, osa retkistä sisältyy matkan hintaan.

Matkaohjelma

25.3. - 10.4.2022

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito) 

Matkan ohjelma, hinnat ja ehdot julkaistaan elokuussa 2021. Voit jo nyt tehdä alustavan varauksen matkalle soittamalla (09 696 2770) tai lähdön kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella.

ALUSTAVA MATKAOHJELMA:

1. päivä, perjantai 25.3. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.30 suoralla lennolla Tokioon, Naritan lentokentälle.

Tokio

2. päivä, lauantai 26.3. Saavumme Naritaan klo 10 ja majoitumme Tokioon ensimmäisen luokan -hotelliin (★★★★). Tokiossa on nähtävää ja koettavaa yllin kyllin, vanhaa japanilaista kulttuuria ja modernia teknologiaa rinta rinnan. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (P) 

Tokio – Jokohama (risteily alkaa)

3. päivä, sunnuntai 27.3. Aamiaisen jälkeen lähdemme kiertoajelulle, jonka aikana pysähdymme mm. keisarillisen palatsialueen edustalla olevalla aukiolla. Käymme myös Ginzassa, jonka pääkatu, Chuo Dori, on viikonloppuisin rauhoitettu kävelykaduksi. Ginzalta on maailmanmaineeseen ponnahtanut moni japanilainen tuotemerkki; kuten Hattorin kelloliikkeen Seiko-kellot ja Arinobu Fukuharan 1872 perustaman apteekin Shiseido-kosmetiikka. Lounaan jälkeen piipahdamme Uenon alueella, jonka puistossa saatamme nähdä japanilaisia seurueita hanamia eli kirsikankukkia juhlimassa.  Jatkamme bussilla noin tunnin matkan päähän Jokohamaan, jossa nousemme laivaan. Jokohaman satama avautui ensimmäisten joukossa ulkomaan kaupalle, kun Japanin yli 200 vuotta kestänyt eristäytymiskausi päättyi 1854. Siitä alkoi silloisen pienen kalastajakylän kasvu yli neljän miljoonan asukkaan kansainväliseksi suurkaupungiksi. Laivamme lähtee satamasta klo 18.00. (TH) 

 

Hakonen kansallispuisto (Shimizu)

4. päivä, maanantai 28.3. Saavumme Shimizuun klo 7.00. Teemme puolipäiväretken Hakonen kansallispuistoon. Kirkkaalla säällä voi matkan varrella nähdä Japanin kenties tunnetuimman symbolin, lumihuippuisen Fuji-vuoren. Nousemme Owakudanin kuumille lähteille, joita kutsutaan varsin kuvaavasti myös Helvetinlaaksoksi. Karusta maaperästä nouseva höyry ja kupliva vesi kertovat alueen tuliperäisyydestä. Vierailemme The Hakone Open-Air -museossa, jossa on esillä mm. Picasson teoksia ja Henry Mooren veistoksia. Risteilymme jatkuu kohti Kobea klo 15.00. (TH) 

Kioto (Kobe)

5. päivä, tiistai 29.3. Aikaisen aamiaisen jälkeen lähdemme Koben satamasta kokopäiväretkelle Kiotoon. Näemme Kinkaku-jin, Kultaisen paviljongin temppelin, joka rakennettiin alun perin yksityishuvilaksi, mutta muutettiin sittemmin zenbuddhalaiseksi temppeliksi. Käymme myös Nishikin katetussa kauppahallissa. Monet kiotolaiset perheenemännät hankkivat tuoreet raaka-aineet päivittäin Nishikin kauppiailta. Tuoreiden elintarvikkeiden lisäksi tarjolla on mm. japanilaisia keittiötarvikkeita erikokoisista veitsistä riisinkeittimiin. Pääsemme seuraamaan kimonoesitystä Nishijinin tekstiilikeskuksessa. Vierailemme myös Nijon tasankolinnassa, johon kuuluu kaksi sisäkkäistä linnoituskehää. Risteilymme jatkuu Kobesta klo 23:59. (TH) 

Meripäivä

6. päivä, keskiviikko 30.3. Nautimme meripäivänä laivan palveluista. (TH) 

Kochi

7. päivä, torstai 31.3. Vapaa päivä tai lisämaksullinen retki Shikoku-saaren Kochin kaupunkiin.
Shikoku on Japanin pääsaarista pienin. Shikokua eivät ole suuret matkailijavirrat vielä tavoittaneet, sen sijaan saarella tapaa valkoisiin pukeutuneita pyhiinvaeltajia eli henroja (o-henro san). Henrat kiertävät matkasauva kädessään saaren 88 temppelistä toiseen toivoen terveyttä, vaurautta, turvallisuutta ja menestystä. Kochin alue on tunnettu perinteisen japanilaisen paperin valmistuksesta, jota alueella on tehty jo vuosisatoja. Hiromen ruokamarkkinoilla voit istahtaa toviksi pitkän pöydän ääreen muiden herkkusuiden kanssa nauttimaan tuoreista raaka-aineista tehdyistä lounaasta. (TH, laivalla) 
 

Hiroshima

8. päivä, perjantai 1.4. Klo 9.00 saavumme yhteen Japanin vaikuttavimmista kaupungeista, Hiroshimaan. Tänne Yhdysvallat pudotti Little Boyksi nimetyn atomipommin 6.8.1945. Vierailemme aamupäivällä Rauhan puistossa, joka on omistettu atomipommin uhreille. Käymme myös koskettavassa Rauhan museossa, joka omalla karulla tavallaan kertoo pommin tuhoista. Shukkei-en-puutarhassa ihailemme japanilaisen kaupunkipuutarhan harmoniaa ja kauneutta. Lounaalla nautimme paikallista erikoisuutta okonomiyaki-paistosta.  Aluksemme lähtee klo 18.00 kohti Nagasakia. (TH) 

Meripäivä

9. päivä, lauantai 2.4. Nautimme meripäivänä laivan palveluista. (TH) 

Nagasaki

10. päivä, sunnuntai 3.4. Varhain aamulla saavumme Japanin pääsaarten läntisimpään keskukseen, Nagasakiin, jonne on tarjolla lisämaksullinen retki. Jo 1500-1600 -luvuilla hollantilaiset ja portugalilaiset löytöretkeilijät asettuivat asumaan Nagasakin silloisen kalastajakylän rannoille ja kukkuloille. Sittemmin Japani sulki satamansa eurooppalaisilta 200 vuoden ajaksi, joskin hollantilaisten annettiin jäädä asumaan viuhkan muotoon rakennetulle Dejiman saarelle Nagasakin edustalle. Nykyään saarta ei enää ole mutta sen paikalle on rakennettu mielenkiintoinen ulkoilmamuseo. Hiroshiman lisäksi myös Nagasaki tuhottiin lähes kokonaan atomipommi-iskun seurauksena. Surullinen historia on nähtävillä vaikuttavassa Atomipommimuseossa ja Rauhan puistossa. Aluksemme lähtee klo 17.00 kohti Etelä-Koreaa. (TH, laivalla) 

Busan

11. päivä, maanantai 4.4. Aamulla klo 7.00 saavumme Busaniin, Etelä-Koreaan. Busan on Korean tärkein satamakaupunki ja maan toiseksi suurin kaupunki, jossa on myös hyvät ostosmahdollisuudet. Kiertoajelulla näemme mm. YK:n hautausmaan, jonne monet Korean sodassa menehtyneet sotilaat on haudattu. Käymme myös Korean suurimmilla kalamarkkinoilla Jagalchi Marketilla. Viereisen International Marketin kujilla ja kaupoissa on tarjolla tavaraa astioista ja vaatteista aina autoihin ja peräkärryihin saakka. Nousemme Busanin näköalatorniin ihailemaan maisemia. Lounaan jälkeen palaamme takaisin laivalle, joka lähtee klo 17.00 takaisin kohti Japania. (TH) 

Meripäivä

12. päivä, tiistai 5.4. Nautimme meripäivänä laivan palveluista. (TH) 

 

Hakodate

13. päivä, keskiviikko 6.4. Vapaa päivä tai lisämaksullinen retki Hokkaidon saaren kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Hakodateen. Sen satama avattiin ensimmäisten joukossa ulkomaankaupalle eristyksen ajan päätyttyä ja kaupungin arkkitehtuuri onkin saanut vaikutteita länsimaalaisesta kulttuurista. Hakodaten suosituimpia nähtävyyksiä ovat länsimaiseen tyyliin rakennettu tähdenmuotoinen Goryokakun puolustuslinnake, Hakodaten vuori upeine näköaloineen sekä entisten kauppiaiden asuinalue. Klo 19 lähdemme kohti Honshun saarta ja Aomorin kaupunkia. (TH, laivalla)  

Aomori

14. päivä, torstai 7.4. Saavumme aamulla klo 7 Honshun saaren pohjoisimpaan kaupunkiin Aomoriin.  

Vapaa päivä tai lisämaksullinen retki Aomoriin, joka on elänyt pitkään kalastuksesta ja merenkulusta. Aikoinaan junat ja autot lastattiin laivaan Aomorissa ja kuljetettiin 113 km Japanin meren poikki Hakodateen Hokkaidon saarelle. Nykyisin Honshun saarelta pääsee Hokkaidolle lähes 54 km pitkän Seikanin tunnelin kautta ja liikennöintiä hoitanut lautta toimii museona. Noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsee Hirosakin kaupunki, jossa on mielenkiintoinen vuosittain järjestettävästä Neputa -festivaalista kertova kulttuurikeskus. Aluksemme lähtee klo 18 kohti Jokohamaa. (TH, laivalla) 
 

Meripäivä

15. päivä, perjantai 8.4. Viimeisenä meripäivänä nautimme vielä laivan palveluista. (TH)

Jokohama

16. päivä, lauantai 9.4. Saavumme Jokohaman satamaan klo 8.30. Yövymme laivassa vielä seuraavan yön. Lounaan jälkeen lähdemme noin 5 tunnin retkelle Kamakuraan. Vajaan tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Kamakura oli 1200-luvulla hallinneiden Minamoto-shogunien sotilaallinen ja uskonnollinen keskus. Näemme kaupungin tunnetuimman nähtävyyden, Kotokuin temppelialueella sijaitsevan pronssisen Daibutsu Buddhan sekä shintolaisen Tsurugaoka Hachimangun pyhäkön. Palaamme Jokohamaan, jossa tutustumme Motomachin ostosalueeseen sekä käymme Landmark Towerin näköalatasanteella ihastelemassa upeita näköaloja yli kaupungin. (TH) 

17. päivä, sunnuntai 10.4. Aikaisin aamulla kuljetus lentokentälle, josta klo 11–15 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A) 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Ohjelmaan kuuluvien retkien lisäksi teemme lisämaksulliset retket Kochissa, Nagasakissa, Hakodatessa ja Aomorissa. Näiden retkien ohjelmat ja hinnat julkaistaan noin 3 kuukautta ennen matkaa ja lähetämme näistä tarkemmat tiedot silloin.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Japani risteillen

Matkan hinta, ehdot ja tarkistettu matkaohjelma julkaistaan heinäkuussa 2021.

Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Japani risteillen

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan laivan henkilökunnalle maksetaan palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Passin tiedot tarvitsemme 35 vrk ennen lähtöä. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Huom! Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.


Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

  • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
  • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 e/henkilö
  • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään molemmat ennakkomaksut
  • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
  • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
  • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
17 päivää
  • 25.3.2022 - 10.4.2022
    Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.