Miyajima-Hiroshima-Japani-risteillen-Olympia

Japani risteillen

– kulttuuria, kuumia lähteitä ja ripaus Koreaa
16
päivää

Lähde tutustumaan Japaniin risteillen. Matkaan sisältyy monipuolisia retkiä, joilla näet Japanin upeaa luontoa, kuumia lähteitä ja suurkaupunkeja. Yksi pysähdyskohteista on Etelä-Korean Busan, teemme retken myös siellä. Meripäivinä voit nauttia Celebrityn Solstice-laivalla hyvästä palvelusta, herkullisista aterioista ja loistavasta ohjelmatarjonnasta.

Koe Japanin hienostunut kulttuuri kahden viikon risteilyllä

Matkan ajankohta on paras mahdollinen myös kirsikankukintaa ajatellen!

Matkareitti
Tokio
1 yö
Jokohama
12 yön risteily alkaa ja päättyy
Aomori
retki
Hakodate
lisäretki
Busan
retki
Hiroshima
retki
Kobe
lisäretki
Kioto (Osaka)
retki
Hakonen kansallispuisto
retki
Kamakura
retki
Tokio
1 yö

Japanin kulttuuri, vaiheikas historia ja monivivahteinen luonto kiehtovat suomalaisia. Celebrity Cruises -varustamon Solstice-laivan risteilyreitti on kattava kokonaisuus Japanin monipuolisista kohteista.

Aloitamme matkamme Honshun saarelta Tokiosta ja teemme kaupungissa kiertoajelun. Täältä on lyhyt matka Jokohamaan, josta risteilymme alkaa. Risteilyn ensimmäisillä pysähdyksillä tutustumme Honshun saaren pohjoisimpaan kaupunkiin Aomoriin ja Hokkaidon saaren eteläkärjessä sijaitsevaan eurooppalaisvaikutteiseen Hakodaten satamakaupunkiin. Risteilemme kohti Etelä-Koreaa ja pysähdymme siellä tutustumaan Busanin satamakaupunkiin. 

Japanin risteilyllä tutuiksi tulevat myös Hokkaidon saaren eteläkärjessä sijaitseva eurooppalaisvaikutteinen Hakodaten satamakaupunki ja Honshun saaren pohjoisin kaupunki Aomori.

Meripäivinä on mukava rentoutua laivan palveluista ja ohjelmatarjonnasta nauttien

Hiroshimassa vierailemme Rauhan puistossa sekä koskettavassa Rauhan museossa. Kobessa on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle Himjin linnaan ja Kokoen japanilaiseen puutarhaan. Osakasta teemme retken Kiotoon ja Shimizun satamasta Hakonen kansallispuistoon.

Japanin risteily päättyy Jokohamaan, josta teemme retken Kamakuraan. Japania hallittiin Kamakurasta käsin yli vuosisadan ajan vuodesta 1192 alkaen. Yövymme vielä Tokiossa ennen paluulentoa.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy suorat lennot, majoitus 2h parvekehyteissä, täysihoito risteilyllä, ohjelmanmukaisest retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen, palvelupalkkiot laivalla sekä paljon paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Matkan hinta ja ehdot

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. 

Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta. Osassa risteilykohteista tarjoamme lisämaksullisia retkiä, osa retkistä sisältyy matkan hintaan.
Japani risteillen -matkan hintaan sisältyy myös Classic-juomapaketti. Pakettiin sisältyy tavallinen pullovesi, useimmat virvoitusjuomat ja mehut, tavallinen kahvi ja tee. Lisäksi pakettiin kuuluvat useat olutmerkit, laaja valikoima laseittain tarjottavia viinejä, coctaileja ja useita muita alkoholijuomia (joiden hinta on enintään 9$/lasi tai annos).

Matkaohjelma

26.3. – 10.4.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

Matkan tarkistettu ohjelma, ajankohta, hinnat ja ehdot julkaistaan noin 10kk ennen lähtöä. Voit jo nyt tehdä alustavan varauksen matkalle lähtöpäivän "varaa" -napin kohdasta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai soittamalla meille 09 696 2770.

Matkan alustava hinta-arvio noin 6 900 €/henkilö (2h parvekehytissä)

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Tokio-Japani

1.–2. päivä, su–ma 26.–27.3. Lähtö sunnuntaina Helsingistä (Finnair) klo 23.55 suoralla lennolla Hanedaan, Tokioon, jonne saavumme maanantaina klo 15.20. Majoitumme Tokioon ensimmäisen luokan -hotelliin (★★★★).  Illalla syömme tervetulopäivällisen. (P) 

 

Vastakohtaisuuksien-Tokio-Japani
Tokio – Jokohama (risteily alkaa)

3. päivä, tiistai 28.3. Aamiaisen jälkeen lähdemme kiertoajelulle, jonka aikana pysähdymme mm. keisarillisen palatsialueen edustalla olevalla aukiolla. Käymme myös Ginzassa, jonka pääkatu, Chuo Dori, on viikonloppuisin rauhoitettu kävelykaduksi. Ginzalta on maailmanmaineeseen ponnahtanut moni japanilainen tuotemerkki; kuten Hattorin kelloliikkeen Seiko-kellot ja Arinobu Fukuharan 1872 perustaman apteekin Shiseido-kosmetiikka. Lounaan jälkeen piipahdamme Uenon alueella, jonka puistossa saatamme nähdä japanilaisia seurueita hanamia eli kirsikankukkia juhlimassa.
Jatkamme bussilla noin tunnin matkan päähän Jokohamaan, jossa nousemme laivaan. Jokohaman satama avautui ensimmäisten joukossa ulkomaan kaupalle, kun Japanin yli 200 vuotta kestänyt eristäytymiskausi päättyi 1854. Siitä alkoi silloisen pienen kalastajakylän kasvu yli neljän miljoonan asukkaan kansainväliseksi suurkaupungiksi. Laivamme lähtee satamasta klo
19.00. (TH) 

Celebrity-Solstice-alus
Meripäivä

4. päivä, keskiviikko 29.3. Meripäivänä on aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista. Sään salliessa uima-allasalue aurinkotuoleineen ja baareineen houkuttelee rentoutumaan. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Tekemistä ja aktiviteetteja löytyy runsaasti. (TH) 

 

Aomori-Japani
Aomori

5. päivä, torstai 30.3. Saavumme aamulla klo 8 Honshun saaren pohjoisimpaan kaupunkiin Aomoriin. Teemme retken Aomoriin, joka on elänyt pitkään kalastuksesta ja merenkulusta. Aikoinaan junat ja autot lastattiin laivaan Aomorissa ja kuljetettiin 113 km Japanin meren poikki Hakodateen Hokkaidon saarelle. Nykyisin Honshun saarelta pääsee Hokkaidolle lähes 54 km pitkän Seikanin tunnelin kautta ja liikennöintiä hoitanut lautta toimii museona. Noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsee Hirosakin kaupunki, jossa on mielenkiintoinen vuosittain järjestettävästä Neputa -festivaalista kertova kulttuurikeskus. Retken aikana opimme myös, miten japanilaista riisiviiniä sakea valmistetaan. Risteilymme jatkuu klo 17. (TH) 

 

Tahdenmuotoinen-Goryokakun-puolustuslinnake-Hakodate-Japani
Hakodate

6. päivä, perjantai 31.3. Vapaapäivä tai lisämaksullinen retki Hokkaidon saaren kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Hakodateen, jonne saavumme klo 8. Sen satama avattiin ensimmäisten joukossa ulkomaankaupalle eristyksen ajan päätyttyä ja kaupungin arkkitehtuuri onkin saanut vaikutteita länsimaalaisesta kulttuurista. Hakodaten suosituimpia nähtävyyksiä ovat länsimaiseen tyyliin rakennettu tähdenmuotoinen Goryokakun puolustuslinnake, Hakodaten vuori upeine näköaloineen sekä entisten kauppiaiden asuinalue. Klo 17 lähdemme kohti Etelä-Koreaa. (TH, laivalla)  

Herkullinen-ateria-Celebrity-Solstice-risteily
Meripäivä

7. päivä, lauantai 1.4. Matkalla Japanista Etelä-Koreaan nautimme laivan palveluista. (TH)

Busanin-uusi-alue-Etela-Korea
Busan

8. päivä, sunnuntai 2.4. Aamulla klo 8.00 saavumme Busaniin, Etelä-Koreaan. Busan on Korean tärkein satamakaupunki ja maan toiseksi suurin kaupunki, jossa on myös hyvät ostosmahdollisuudet. Kiertoajelulla näemme mm. YK:n hautausmaan, jonne monet Korean sodassa menehtyneet sotilaat on haudattu. Käymme myös Korean suurimmilla kalamarkkinoilla Jagalchi Marketilla. Viereisen International Marketin kujilla ja kaupoissa on tarjolla tavaraa astioista ja vaatteista aina autoihin ja peräkärryihin saakka. Nousemme myös Busanin näköalatorniin ihailemaan maisemia. Lounaan jälkeen palaamme takaisin laivalle, joka lähtee klo 17.00 takaisin kohti Japania. (TH)

Spa-Celebrity-risteilyt
Meripäivä

9. päivä, maanantai 3.4. Nautimme meripäivänä laivan palveluista. (TH) 

Rauhan-puisto-ja-kaupunkikuva-Hiroshima-Japani
Hiroshima

10. päivä, tiistai 4.4. Saavumme yhteen Japanin vaikuttavimmista kaupungeista, Hiroshimaan klo 8. Tänne Yhdysvallat pudotti Little Boyksi nimetyn atomipommin 6.8.1945. Vierailemme aamupäivällä Rauhan puistossa, joka on omistettu atomipommin uhreille. Käymme myös koskettavassa Rauhan museossa, joka omalla karulla tavallaan kertoo pommin tuhoista. Shukkei-en-puutarhassa ihailemme japanilaisen kaupunkipuutarhan harmoniaa ja kauneutta. Lounaalla nautimme paikallista erikoisuutta okonomiyaki-paistosta. Aluksemme lähtee klo 17 kohti Kobea. (TH)

Himejin linna Japanissa
Kobe

11. päivä, keskiviikko 5.4. Saavumme Kobeen klo 9. Lähellä sijaitsevien Rokkovuorten kaunis luonto ja kuumat lähteet kylpylöineen ovat tehneet Kobesta yhden Japanin suosituimmista vierailukohteista. Tänään voit viettää vapaapäivän tai osallistua lisämaksulliselle retkelle Himejin linnaan ja Kokoen japanilaiseen puutarhaan. Himeji eli ”Valkoisen haikaran linna” on yksi Japanin parhaiten säilyneistä linnoista ja se on myös Unescon maailmanperintökohde. Laivamme lähtee klo 22, jolloin risteilemme lyhyen matkan Osakaan.(TH) 

Kinkaku-ji-Kultaisen-paviljongin-temppeli-Kioto-Japani
Osaka (Kioto)

2. päivä, torstai 6.4. Aikaisen aamiaisen jälkeen lähdemme Osakan satamasta kokopäiväretkelle Kiotoon. Näemme Kinkaku-jin, Kultaisen paviljongin temppelin, joka rakennettiin alun perin yksityishuvilaksi, mutta muutettiin sittemmin zenbuddhalaiseksi temppeliksi. Käymme myös Nishikin katetussa kauppahallissa. Monet kiotolaiset perheenemännät hankkivat tuoreet raaka-aineet päivittäin Nishikin kauppiailta. Tuoreiden elintarvikkeiden lisäksi tarjolla on mm. japanilaisia keittiötarvikkeita erikokoisista veitsistä riisinkeittimiin. Pääsemme seuraamaan kimonoesitystä Nishijinin tekstiilikeskuksessa. Vierailemme myös Nijon tasankolinnassa, johon kuuluu kaksi sisäkkäistä linnoituskehää. Risteilymme jatkuu Osakasta klo 23.59. (TH) 

Celebrity-Solsctice-ravintolamaailmaa
Meripäivä

13. päivä, perjantai 7.4. Nautimme meripäivänä laivan palveluista. (TH) 

Hakonen-kansallispuisto-ja-Torii-portti-Japani
Hakonen kansallispuisto (Shimizu)

14. päivä, lauantai 8.4. Saavumme Shimizuun klo 8.00. Teemme puolipäiväretken Hakonen kansallispuistoon. Kirkkaalla säällä voi matkan varrella nähdä Japanin kenties tunnetuimman symbolin, lumihuippuisen Fuji-vuoren. Nousemme Owakudanin laaksoon, joita kutsutaan varsin kuvaavasti myös Helvetinlaaksoksi. Karusta maaperästä nouseva höyry ja kupliva vesi kertovat alueen tuliperäisyydestä. Vierailemme The Hakone Open-Air -museossa, jossa on esillä mm. Picasson teoksia ja Henry Mooren veistoksia. Risteilymme jatkuu kohti Jokohamaa klo 17.00. (TH) 

Daibutsu-Buddha-Kamakura-Japani
Jokohama – Kamakura – Tokio

15. päivä, sunnuntai 9.4. Saavumme Jokohaman satamaan klo 6.30. Aamiaisen jälkeen lähdemme puolen päivän retkelle Kamakuraan. Vajaan tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Kamakura oli 1200-luvulla hallinneiden Minamoto-shogunien sotilaallinen ja uskonnollinen keskus. Näemme kaupungin tunnetuimman nähtävyyden, Kotokuin temppelialueella sijaitsevan pronssisen Daibutsu Buddhan sekä shintolaisen Tsurugaoka Hachimangun pyhäkön. Palaamme Tokioon, jossa majoitumme jo tuttuun ensimmäisen luokan -hotelliin (★★★★). Illalla syömme jäähyväispäivällisen. (TH) 

lento

16. päivä, maanantai 10.4. Aikaisin aamulla kuljetus Naritan lentokentälle, josta klo 11–15 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A) 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Sakura-Japani-kevaalla

Lisäretket

Lisäretket

Ohjelmaan kuuluvien retkien lisäksi teemme lisämaksulliset retket Hakodatessa ja Kobessa. Näiden retkien ohjelmat ja hinnat julkaistaan noin 3 kuukautta ennen matkaa ja lähetämme näistä tarkemmat tiedot silloin.

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi. 

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista ostaa lennoille paikat business-luokassa, Finnairin lennoille Helsinki-Tokio-Helsinki.

Paikkoja rajoitetusti, hinta julkaistaan matkan hinnan yhteydessä.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Japani risteillen
 • suorat reittilennot turistiluokassa 
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa, risteilyllä kahden hengen parvekehytissä 
 • risteilyllä täysihoito, lisäksi ohjelmassa mainitut ateriat Tokiossa 
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen 
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa  
 • palveluraha ja kantajamaksut risteilyllä  
 • lento- ja satamaverot ja muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille 
 • suomalainen matkanjohto 
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Japani risteillen

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan laivan henkilökunnalle maksetaan palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (188 €/hlö) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Passin tiedot tarvitsemme 35 vrk ennen lähtöä. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Huom! Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €/hlö, toinen ennakkomaksu 1 500 €/hlö, loppumaksu erääntyy 35 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään molemmat ennakkomaksut
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
16 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Japani risteillen -matkasta

Ruokailut risteilyllä

Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja. Japanin risteilyyn sisältyy Classic-juomapaketti (tarkemmat tiedot paketista) Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivoilla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 10-50 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Pukeutuminen laivalla

Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos itse haluat, niin myös pitkä iltapuku ja smokki ovat ehdottomasti sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

Japanin risteilyllä Evening Chic -iltoja on 2, muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Risteilyn tietopaketti

Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on paljon käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Linkkejä matkalla nähtäviin Unescon maailmanperintökohteisiin:

Fujisan, sacred place and source of artistic inspiration
Himeji-jo
Hiroshima Peace Memorial (Genbaku Dome)
Itsukushima Shinto Shrine