Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Japani risteillen

Koe hienostunut kulttuuri Tokiossa ja Hiroshimassa, ihastu upeaan luontoon kuumien lähteiden kera sekä tutustu Etelä-Korean Busaniin

 • Tokio 1+1 yötä
 • Jokohama Risteily alkaa / päättyy
 • Hakonen kansallispuisto retki
 • Kobe retki Kiotoon
 • Kochi lisäretki
 • Hiroshima retki
 • Kagoshima lisäretki
 • Fukuoka lisäretki
 • Busan retki
 • Hakodate lisäretki
 • Aomori lisäretki
 • Kamakura retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Japanin hienostunut kulttuuri, vaiheikas historia ja monivivahteinen luonto kiehtovat suomalaisia. Celebrity Cruises -varustamon Millennium-laivan risteilyreitti on kattava kokonaisuus Japanin monipuolisista kohteista.

Aloitamme matkamme Honshun saarelta Tokiosta. Täältä on lyhyt matka Jokohamaan, josta risteilymme alkaa. Reittimme varrelle jää mm Shikokun saarella sijaitsevaan Kochi, joka tunnetaan mm. vuosisataisesta paperinvalmistusperinteestään. Hiroshimassa vierailemme Rauhan puistossa ja koskettavassa Rauhan museossa. Pistäydymme myös Etelä-Koreassa, Busanin satamakaupungissa. Tutuiksi tulevat sekä Hokkaidon saaren eteläkärjessä sijaitseva Hakodaten satamakaupunki että Honshun saaren pohjoisin kaupunki Aomori. Risteilymme päättyy Jokohamaan, josta teemme vielä retken Kamakuraan. Japania hallittiin Kamakurasta käsin yli vuosisadan ajan vuodesta 1192 alkaen. Majoitumme risteilyn jälkeen vielä yhdeksi yöksi Tokioon. Osassa risteilykohteista tarjoamme lisämaksullisia retkiä, osa retkistä sisältyy matkan hintaan.

Matkalle on mahdollista varata lennot business-luokkaan (Helsinki-Tokio-Helsinki).
7.11.2019 lähdöllä lisämaksu 3.790 e/henkilö. Paikkoja rajoitetusti.

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saat veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

1. päivä, torstai 7.11. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.30 suoralla lennolla Tokioon.

Tokio
2. päivä, perjantai 8.11.
Saavumme Tokioon klo 10.00. Lounaan jälkeen majoitumme Chiyodan kaupunginosassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan New Otani -hotelliin (★★★★). Tokiossa on nähtävää ja koettavaa yllin kyllin, vanhaa japanilaista kulttuuria ja modernia teknologiaa rinta rinnan. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (L, P)

Tokio – Jokohama (risteily alkaa)
3. päivä, lauantai 9.11
Aamiaisen jälkeen lähdemme kiertoajelulle, jonka aikana pysähdymme mm. keisarillisen palatsialueen edustalla olevalla aukiolla. Asakusan kaupunginosassa vierailemme armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppelillä ja sen läheisyydessä olevalla ostosalueella. Jatkamme bussilla noin tunnin matkan päähän Jokohamaan, jossa nousemme laivaan. Jokohaman satama avautui ensimmäisten joukossa ulkomaankaupalle, kun Japanin yli 200 vuotta kestänyt eristäytymiskausi päättyi 1854. Siitä alkoi silloisen pienen kalastajakylän kasvu yli neljän miljoonan asukkaan kansainväliseksi suurkaupungiksi. Laivamme lähtee satamasta klo 18.00. (TH)

Shimizu (Hakonen kansallispuisto)
4. päivä, sunnuntai 10.11. Saavumme klo 8.00 Surugan lahdelle, jossa kiinnitymme laituriin Shimizussa. Kirkkaalla säällä voi jo satamasta nähdä Japanin kenties tunnetuimman symbolin, lumihuippuisen Fuji-vuoren. Teemme retken Hakonen kansallispuistoon. Nousemme Owakudanin kuumille lähteille, joita kutsutaan varsin kuvaavasti myös Helvetinlaaksoksi. Karusta maaperästä nouseva höyry ja kupliva vesi kertovat alueen tuliperäisyydestä. Ihastelemme tätä ainutlaatuista maisemaa myös yläilmoista köysirata-ajelulla, joka vie meidät Ashijärvelle. Vierailemme The Hakone Open-Air -museossa, jossa on esillä mm. Picasson teoksia ja Henry Mooren veistoksia. Lounaan nautimme japanilaiseen tapaan eväslaatikosta (o-bento). Risteilymme jatkuu kohti Kobea klo 16.00. (TH)

Kobe
5.–6. päivä, ma–ti 11.–12.11. Maanantaina klo 11.00 saavumme Kobeen. Lähellä sijaitsevien Rokkovuorten kaunis luonto ja kuumat lähteet kylpylöineen ovat tehneet Kobesta yhden Japanin suosituimmista vierailukohteista. Maanantai-iltapäivällä järjestämme lisämaksullisen retken Himejin linnaan ja Kokoen puutarhaan. Himeji eli ”Valkoisen haikaran linna” on yksi Japanin parhaiten säilyneistä linnoista ja se on myös Unescon maailmanperintökohde. Tiistaina teemme retken luotijunalla Kiotoon, jonka historialliset monumentit ovat ansainneet paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Näemme mm. Kultaisen paviljongin temppelin Kinkaku-jin. Nishijinin markkinoilla ihmettelemme runsasta kimonovalikoimaa sekä muuta japanilaista tekstiilitarjontaa. Risteilymme jatkuu kohti Kochia tiistaina klo 18.00. (TH)

Kochi
7. päivä, keskiviikko 13.11.
Saavumme Kochiin klo 7.00. Shikokun saari on tunnettu upeasta luonnostaan ja kirkkaista vesistään. Alueella onkin runsaasti sukeltajia ja kohisevat kosket houkuttelevat myös melojia. Tänään järjestämme lisämaksullisen retken. Kochin alueella on tehty jo vuosisatoja perinteistä japanilaista paperia. Kochin linna, vanhat sakepanimot ja perinteiset markkinat tekevät kaupungista mielenkiintoisen myös matkailijoille. Klo 17.00 laivamme lähtee kohti Hiroshimaa. (TH)

Hiroshima
8. päivä,
torstai 14.11. Klo 9.00 saavumme yhteen Japanin vaikuttavimmista kaupungeista, Hiroshimaan. Tänne Yhdysvallat pudotti Little Boyksi nimetyn atomipommin 6.8.1945 klo 8.15. Vierailemme Rauhan puistossa, joka on omistettu atomipommin uhreille. Koskettava Rauhan museo kertoo omalla karulla tavallaan pommin tuhoista. Näiden lisäksi näemme myös Hiroshiman rauhanmuistomerkin. Kupolin runko jäi pystyyn atomipommin aiheuttaman totaalisen tuhon keskelle. Muistomerkki on tänä päivänä Unescon mailmanperintöluettelossa. Aluksemme lähtee klo 17.00 kohti Etelä-Koreaa. (TH)

Kagoshima
9. päivä, perjantai 15.11.
Aamupäivällä klo 10.00 saavumme Kagoshimaan, Kyushun saaren eteläkärkeen. Kaupunkia kutsutaan leikkisästi Japanin Napoliksi leudon ilmaston ja eteläisen sijaintinsa ansiosta. Myös kaupungin edustalla sijaitseva aktiivinen tulivuori, Sakurajima, puoltaa nimitystä. Kyushun saaren tuliperäisyydestä johtuen alueella on paljon kylpylöitä, jotka saavat altaisiinsa lämpimän veden tuliperäisen maan uumenista. Kagoshima oli jo vuosisatoja sitten tärkeä kauppasatama ja Shimazu-klaanin samuraiden kotipaikka. Kauppalaivojen mukana saapuivat myös jesuiitat ja heidän mukanaan kristinusko lähti leviämään Japanissa jo 1500-luvun puolessa välissä. Japanin teollisen vallankumouksen on sanottu alkaneen täältä. Tänään järjestämme lisämaksullisen retken. Aluksemme lähtee klo 18.00 kohti Fukuokaa. (TH)

Fukuoka
10. päivä, lauantai 16.11.
Saavumme päivällä klo 12.45 kansainväliseen Fukuokaan, joka on 1,5 miljoonan asukkaan moderni satamakaupunki. Se on kautta historian toiminut Japanin porttina ulos. Edo-kaudella (1603–1867) nykyisen Fukuokan alueella oli Nakagawajoen erottamana kaksi erillistä kaupunkia: itse Fukuokassa asui paikallishallitsija muurien ympäröimässä linnassaan ja joen vastarannalla Hakatassa kauppiaat ja käsityöläiset. Kaupunginmuseossa voi tutustua Fukuokan historiaa ja nykypäivää esittelevään näyttelyyn. Tänään järjestämme lisämaksullisen retken. Klo 20.45 aluksemme lähtee kohti Etelä-Koreaa. (TH)

Busan
11. päivä, sunnuntai 17.11.
Aamulla klo 7.00 saavumme Busaniin, Etelä-Koreaan. Busan on Korean tärkein satamakaupunki ja maan toiseksi suurin kaupunki, jossa on myös hyvät ostosmahdollisuudet. Kiertoajelullamme näemme mm. YK:n hautausmaan, jonne monet Korean sodassa menehtyneet sotilaat on haudattu. Käymme myös Korean suurimmilla kalamarkkinoilla Jagalchi Marketilla. Viereisen International Marketin kujilla ja kaupoissa on tarjolla tavaraa astioista ja vaatteista aina autoihin ja peräkärryihin saakka. Nousemme myös Busanin näköalatorniin ihailemaan maisemia. Lounaan jälkeen palaamme takaisin laivalle, joka lähtee klo 17.00 takaisin kohti Japania. (TH)

Meripäivä
12. päivä, maanantai 18.11.
Nautimme meripäivänä laivan palveluista ja ohjelmatarjonnasta. (TH)

Hakodate
13. päivä,
tiistai 19.11. Saavumme klo 8.00 Hokkaidon saaren kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Hakodateen. Sen satama avattiin ensimmäisten joukossa ulkomaankaupalle eristyksen ajan päätyttyä ja kaupungin arkkitehtuuri onkin saanut vaikutteita länsimaalaisesta kulttuurista. Tänään järjestämme lisämaksullisen retken. Hakodaten suosituimpia nähtävyyksiä ovat länsimaiseen tyyliin rakennettu tähdenmuotoinen Goryokakun puolustuslinnake, Hakodaten vuori upeine näköaloineen sekä entisten kauppiaiden asuinalue. Kaupungissa kulkevat myös raitiovaunut, joiden kuljettamana on helppo tutustua moniin nähtävyyksiin omatoimisestikin. Klo 19.00 lähdemme kohti Honshun saarta ja Aomorin kaupunkia. (TH)

Aomori
14. päivä, keskiviikko 20.11.
Saavumme aamulla klo 7.00 Honshun saaren pohjoisimpaan kaupunkiin Aomoriin. Kaupunki on elänyt pitkään kalastuksesta ja merenkulusta. Aikoinaan junat ja autot lastattiin laivaan Aomorissa ja kuljetettiin 113 km Japanin meren poikki Hakodateen Hokkaidon saarelle. Nykyisin Honshun saarelta pääsee Hokkaidolle lähes 54 km pitkän Seikanin tunnelin kautta. Tunneli on maailman toiseksi pisin. Tänään järjestämme lisämaksullisen retken. Aluksemme lähtee klo 18.00 kohti Jokohamaa. (TH)

Meripäivä
15. päivä, torstai 21.11.
Viimeisenä meripäivänä nautimme vielä laivan palveluista. (TH)

Jokohama
16. päivä, perjantai 22.11.
Saavumme Jokohaman satamaan klo 9.00. Yövymme laivassa vielä seuraavan yön. Aamiaisen jälkeen lähdemme noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Kamakuraan. Kaupunki oli 1200-luvulla hallinneiden Minamoto-shogunien sotilaallinen ja uskonnollinen keskus. Kokopäivän retkellä näemme kaupungin tunnetuimman nähtävyyden, Kotokuin temppelialueella sijaitsevan pronssisen Daibutsu Buddhan sekä shintolaisen Tsurugaoka Hachimangun pyhäkön. Palaamme Jokohamaan, jossa tutustumme Motomachin ostosalueeseen sekä käymme Landmark Towerin näköalatasanteella ihastelemassa upeita näköaloja yli kaupungin. (TH)

Tokio
17. päivä, lauantai 23.11. Lähdemme bussilla kohti Tokiota. Pysähdymme ensin Odaiba-saarella, joka edustaa tulevaisuuden kaupunkisuunnittelua. Vierailemme National Museum of Emerging Science and Innovation -museossa. Museo kertoo roboteista ja avaruusvälineistä sekä esittelee ideoita ja keksintöjä, joita voi hyödyntää tulevaisuudessa niin terveydenhoidossa, merien ja avaruuden tutkimuksessa kuin maanjäristysten havainnoinnissa. Majoitumme ensimmäisen luokan Keio Plaza -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee modernissa, pilvenpiirtäjistään tunnetussa Shinjukun kaupunginosassa. Illalla syömme jäähyväispäivällisen. (A, L, P)

Tokio – Helsinki
18. päivä, sunnuntai 24.11. Aikaisin aamulla kuljetus lentokentälle, josta klo 11.55–15.10 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä 3.060 e. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Matkan perushintaan kuuluu majoitus 2h parvekehytissä.
2h aqua-luokan hytissä matkan hinta 8.010 eur/henkilö. Aqua-luokan hyttejä saatavissa rajoitetusti.

Matkalle on mahdollista varata lennot business-luokkaan (Helsinki-Tokio-Helsinki).
7.11.2019 lähdöllä lisämaksu 3.790 e/henkilö. Paikkoja rajoitetusti.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan laivan henkilökunnalle maksetaan palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (188 e) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Passin tiedot tarvitsemme noin kuukautta ennen lähtöä. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Lisämaksulliset suomenkieliset retket Kobessa, Kochissa, Kagoshimassa, Fukuokassa, Hakodatessa ja Aomorissa teemme lisämaksullisen retken. Retkimyynti alkaa noin 3 kuukautta ennen matkaa. Retkien toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 e
Peruutusehdot B

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 150 e/henkilö
 • 90-61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20-8    vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95% matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 15.1.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä