Hyppää pääsisältöön

Japani risteillen

Koe hienostunut kulttuuri Tokiossa ja Hiroshimassa, ihastu upeaan luontoon Fujin ja kuumien lähteiden kera sekä tutustu Etelä-Korean Busaniin

16 päivää alk.6 980 €/hlö
 • 28.9.2018 - 14.10.2018 Täynnä
 • Tokio 1+1 yötä
 • Jokohama 13 yön risteily alkaa / päättyy
 • Hakonen kansallispuisto retki
 • Kobe retki Kiotoon
 • Kochi  
 • Hiroshima retki
 • Busan retki
 • Hakodate  
 • Aomori  

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Japanin hienostunut kulttuuri, vaiheikas historia ja monivivahteinen luonto kiehtovat suomalaisia. Celebrity Cruises -varustamon Millennium-laivan risteilyreitti on kattava kokonaisuus Japanin monipuolisista kohteista.

Aloitamme matkamme Honshun saarelta Tokiosta. Täältä on lyhyt matka Jokohamaan, josta risteilymme alkaa. Ensimmäinen pysähdyksemme on lumihuippuisen Fuji-vuoren läheisyydessä Hakonen kansallispuistossa. Seuraavaksi jatkamme Kobeen, joka on luotijunamatkan päässä Kiotosta, Japanin historiallisesta aarreaitasta. Risteilymme jatkuu Shikokun saarella sijaitsevaan Kochiin, joka tunnetaan mm. vuosisataisesta paperinvalmistus-perinteestään. Hiroshimassa vierailemme Rauhan puistossa ja koskettavassa Rauhan museossa. Pistäydymme myös Etelä-Korean puolella ja näemme Busanin satamakaupungin. Hokkaidon saaren eteläkärjessä sijaitsevassa Hakodaten satamakaupungissa näkyy yhä selvästi eurooppalaisia vaikutteita. Honshun saaren pohjoisin kaupunki Aomori oli vilkas satamakaupunki, ennen kuin Honshun ja Hokkaidon välille vuonna 1988 valmistui maailman toiseksi pisin rautatietunneli, Seikan. Risteilymme päättyy Jokohamaan, josta teemme vielä retken Kamakuraan. Japania hallittiin Kamakurasta käsin yli vuosisadan ajan vuodesta 1192 alkaen. Majoitumme risteilyn jälkeen vielä yhdeksi yöksi Tokioon. Osassa risteilykohteista tarjoamme lisämaksullisia retkiä, osa retkistä sisältyy matkan hintaan.

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

1. päivä, perjantai 28.9. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.15 suoralla lennolla Tokioon.

Tokio
2. päivä, lauantai 29.9.
Saavumme Tokioon klo 8.55. Lounaan jälkeen majoitumme ensimmäisen luokan New Otani -hotelliin (★★★★) kaupungin keskustaan. Tokiossa on nähtävää ja koettavaa yllin kyllin, vanhaa japanilaista kulttuuria ja modernia teknologiaa rinta rinnan. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (L, P)

Tokio – Jokohama (risteily alkaa)
3. päivä, sunnuntai 30.9.
Aamiaisen jälkeen lähdemme kiertoajelulle, jonka aikana pysähdymme mm. keisarillisen palatsialueen edustalla olevalla aukiolla. Asakusan kaupunginosassa vierailemme armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppelillä ja sen läheisyydessä olevalla ostosalueella. Jatkamme bussilla noin tunnin matkan päähän Jokohamaan, jossa nousemme laivaan. Jokohaman satama avautui ensimmäisten joukossa ulkomaan kaupalle, kun Japanin yli 200 vuotta kestänyt eristäytymiskausi päättyi 1854. Siitä alkoi silloisen pienen kalastajakylän kasvu yli neljän miljoonan asukkaan kansainväliseksi suurkaupungiksi. Laivamme lähtee satamasta klo 16.30. (TH)

Shimizu (Hakonen kansallispuisto)
4. päivä, maanantai 1.10. Saavumme klo 7.00 Surugan lahdelle, jossa kiinnitymme laituriin Shimizussa. Kirkkaalla säällä voi jo satamasta nähdä Japanin kenties tunnetuimman symbolin, lumihuippuisen Fuji-vuoren. Teemme retken Hakonen kansallispuistoon. Nousemme Owakudanin kuumille lähteille, joita kutsutaan varsin kuvaavasti myös Helvetinlaaksoksi. Karusta maaperästä nouseva höyry ja kupliva vesi kertovat alueen tuliperäisyydestä. Ihastelemme tätä ainutlaatuista maisemaa myös yläilmoista köysirata-ajelulla, joka vie meidät Ashijärvelle. Vierailemme The Hakone Open-Air -museossa, jossa on esillä mm. Picasson teoksia ja Henry Mooren veistoksia. Lounaan nautimme japanilaiseen tapaan eväslaatikosta (o-bento). Risteilymme jatkuu kohti Kobea klo 15.00. (TH)

Kobe
5.–6. päivä, ti–ke 2.–3.10. Tiistaina klo 11.00 saavumme Kobeen. Lähellä sijaitsevien Rokkovuorten kaunis luonto ja kuumat lähteet kylpylöineen ovat tehneet Kobesta yhden Japanin suosituimmista vierailukohteista. Tiistai-iltapäivällä järjestämme lisämaksullisen retken Himejin linnaan ja Kokoen puutarhaan. Himeji eli ”Valkoisen haikaran linna” on yksi Japanin parhaiten säilyneistä linnoista ja se on myös Unescon maailmanperintökohde. Keskiviikkona teemme retken luotijunalla Kiotoon, jonka historialliset monumentit ovat ansainneet paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Näemme mm. Kultaisen paviljongin temppelin Kinkaku-jin. Nishijinin markkinoilla ihmettelemme runsasta kimonovalikoimaa sekä muuta japanilaista tekstiilitarjontaa. Risteilymme jatkuu kohti Kochia klo 18.00. (2xTH)

Kochi
7. päivä, torstai 4.10.
Saavumme Kochiin klo 7.00. Shikokun saari on tunnettu upeasta luonnostaan ja kirkkaista vesistään. Alueella onkin runsaasti sukeltajia ja kohisevat kosket houkuttelevat myös melojia. Kochin alueella on tehty jo vuosisatoja perinteistä japanilaista paperia. Kochin linna ja vanhat sakepanimot sekä perinteiset markkinat tekevät kaupungista mielenkiintoisen myös matkailijoille. Klo 18.00 laivamme lähtee kohti Hiroshimaa. (TH)

Hiroshima
8. päivä, perjantai 5.10.
Klo 9.00 saavumme yhteen Japanin vaikuttavimmista kaupungeista, Hiroshimaan. Tänne Yhdysvallat pudotti Little Boyksi nimetyn atomipommin 6.8.1945 klo 8.15. Vierailemme aamupäivällä Rauhan puistossa, joka on omistettu atomipommin uhreille. Käymme myös koskettavassa Rauhan museossa, joka omalla karulla tavallaan kertoo pommin tuhoista. Läheisen Miyajima-saaren shinto-pyhäkön merestä nouseva oranssinvärinen torii-portti on yksi Japanin kauneimmista ja kuvatuimmista. Saaren viehättävässä pikkukaupungissa on mukava vaellella ja nauttia mm. paikallisista herkuista. Aluksemme lähtee klo 18.00 kohti Etelä-Koreaa. (TH)

Meripäivä
9. päivä, lauantai 6.10.
Tänään on aikaa nauttia laivan monista palveluista. Laivalla on teatteri, 2-kerroksinen pääravintola, useita muita ravintoloita, baareja sekä uima- ja poreallasalue. (TH)

Busan
10. päivä, sunnuntai 7.10.
Aamulla klo 7.00 saavumme Busaniin, Etelä-Koreaan. Busan on Korean tärkein satamakaupunki ja maan toiseksi suurin kaupunki, jossa on myös hyvät ostosmahdollisuudet. Kiertoajelullamme näemme mm. YK:n hautausmaan, jonne monet Korean sodassa henkensä menettäneet sotilaat on haudattu. Käymme myös Korean suurimmilla kalamarkkinoilla Jagalchi Marketilla. Viereisen International Marketin kujilla ja kaupoissa on tarjolla tavaraa astioista ja vaatteista aina autoihin ja peräkärryihin saakka. Nousemme myös Busanin näköalatorniin ihailemaan maisemia. Lounaan jälkeen palaamme takaisin laivalle, joka lähtee klo 17.00 takaisin kohti Japania. (TH)

Meripäivä
11. päivä, maanantai 8.10.
Nautimme meripäivänä laivan palveluista. (TH)

Hakodate
12. päivä, tiistai 9.10. Saavumme klo 9.00 Hokkaidon saaren kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Hakodateen. Sen satama avattiin ensimmäisten joukossa ulkomaankaupalle eristyksen ajan päätyttyä ja kaupungin arkkitehtuuri onkin saanut vaikutteita länsimaalaisesta kulttuurista. Hakodaten suosituimpia nähtävyyksiä ovat länsimaiseen tyyliin rakennettu tähdenmuotoinen Goryokakun puolustuslinnake, Hakodaten vuori upeine näköaloineen sekä entisten kauppiaiden asuinalue. Kaupungissa kulkevat myös raitiovaunut, joiden kuljettamana on helppo tutustua moniin nähtävyyksiin. Klo 20.00 lähdemme kohti Honshun saarta ja Aomorin kaupunkia. (TH)

Aomori
13. päivä, keskiviikko 10.10.
Saavumme aamulla klo 7.00 Honshun saaren pohjoisimpaan kaupunkiin Aomoriin. Kaupunki on elänyt pitkään kalastuksesta ja merenkulusta. Aikoinaan junat ja autot lastattiin laivaan Aomorissa ja kuljetettiin 113 km Japanin meren poikki Hakodateen Hokkaidon saarelle. Nykyisin Honshun saarelta pääsee Hokkaidolle lähes 54 km pitkän Seikanin tunnelin kautta. Tunneli on maailman toiseksi pisin. Aluksemme lähtee klo 20.00 kohti Jokohamaa. (TH)

Meripäivä
14. päivä, torstai 11.10
. Viimeisenä meripäivänä nautimme vielä laivan palveluista. (TH)

Jokohama
15. päivä, perjantai 12.10.
Saavumme Jokohaman satamaan klo 10.00. Yövymme laivassa vielä seuraavan yön. Lounaan jälkeen lähdemme noin 5 tunnin retkelle Kamakuraan. Vajaan tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Kamakura oli 1200-luvulla hallinneiden Minamoto-shogunien sotilaallinen ja uskonnollinen keskus. Näemme kaupungin tunnetuimman nähtävyyden, Kotokuin temppelialueella sijaitsevan pronssisen Daibutsu Buddhan sekä shintolaisen Tsurugaoka Hachimangun pyhäkön. Palaamme Jokohamaan, jossa tutustumme Motomachin ostosalueeseen sekä käymme Landmark Towerin näköalatasanteella ihastelemassa upeita näköaloja yli kaupungin. (TH)

Tokio
16. päivä, lauantai 13.10. Lähdemme bussilla kohti Tokiota. Pysähdymme ensin Odaiba-saarella, joka edustaa tulevaisuuden kaupunkisuunnittelua. Vierailemme National Museum of Emerging Science and Innovation -museossa. Museo kertoo roboteista ja avaruusvälineistä sekä esittelee ideoita ja keksintöjä, joita voi hyödyntää tulevaisuudessa niin terveydenhoidossa, merien ja avaruuden tutkimuksessa kuin maanjäristysten havainnoinnissa. Majoitumme ensimmäisen luokan Keio Plaza -hotelliin (★★★★). Illalla syömme jäähyväispäivällisen. (A, L, P)

Tokio – Helsinki
17. päivä, sunnuntai 14.10. Aikaisin aamulla kuljetus lentokentälle, josta klo 11.00–15.20 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Hotellien tähtiluokitukset, ks. s. 15. Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on 2.640 e. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan laivan henkilökunnalle maksetaan palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (164 e) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Passin tiedot tarvitsemme noin kuukautta ennen lähtöä.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Lisämaksulliset suomenkieliset retket Kobessa, Kochissa, Hakodatessa ja Aomorissa teemme lisämaksullisen retken. Retkimyynti alkaa noin 3 kuukautta ennen matkaa. Retkien toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 100 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 5.5.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja

Japani risteillen: Vinkkejä ja suosituksia

Voit olla kiinnostunut myös näistä