Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Japani risteillen

Koe hienostunut kulttuuri Japanin eri kohteissa, ihastu upeaan luontoon kuumien lähteiden kera sekä tutustu Etelä-Korean Busaniin

16 päivää alk. 7 860 € /hlö
 • 26.3.2021 - 11.4.2021 Varaa
 • Tokio 1 yö
 • Jokohama 14 yön risteily alkaa / päättyy
 • Hakonen kansallispuisto retki
 • Osaka retki
 • Kioto retki
 • Kochi  
 • Hiroshima retki
 • Beppu  
 • Busan retki
 • Hakodate  
 • Aomori  
 • Kamakura retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Japanin hienostunut kulttuuri, vaiheikas historia ja monivivahteinen luonto kiehtovat suomalaisia. Celebrity Cruises -varustamon Millennium-laivan risteilyreitti on kattava kokonaisuus Japanin monipuolisista kohteista.

Aloitamme matkamme Honshun saarelta Tokiosta. Täältä on lyhyt matka Jokohamaan, josta risteilymme alkaa. Reittimme varrelle jää mm. Shikokun saarella sijaitseva Kochi, joka tunnetaan vuosisataisesta paperinvalmistusperinteestään. Hiroshimassa vierailemme Rauhan puistossa ja koskettavassa Rauhan museossa. Pistäydymme myös Etelä-Koreassa, Busanin satamakaupungissa. Tutuiksi tulevat sekä Hokkaidon saaren eteläkärjessä sijaitseva eurooppalaisvaikutteinen Hakodaten satamakaupunki että Honshun saaren pohjoisin kaupunki Aomori. Risteilymme päättyy Jokohamaan, josta teemme retken Kamakuraan. Japania hallittiin Kamakurasta käsin yli vuosisadan ajan vuodesta 1192 alkaen.

Ohjelmaan kuuluvien retkien lisäksi teemme lisämaksulliset retket Kochissa, Beppussa, Hakodatessa ja Aomorissa. Näiden retkien ohjelmat ja hinnat julkaistaan noin 3 kuukautta ennen matkaa ja lähetämme näistä tarkemmat tiedot silloin.

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saat veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

1. päivä, perjantai 26.3. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 23.55 suoralla lennolla Tokioon.

Tokio
2. päivä, lauantai 27.3.
Saavumme Tokioon klo 16.20 ja majoitumme Chiyodan kaupunginosassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan New Otani -hotelliin (★★★★). Tokiossa on nähtävää ja koettavaa yllin kyllin, vanhaa japanilaista kulttuuria ja modernia teknologiaa rinta rinnan. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (P)

Tokio – Jokohama (risteily alkaa)
3. päivä, sunnuntai 28.3.
Aamiaisen jälkeen lähdemme kiertoajelulle, jonka aikana pysähdymme mm. keisarillisen palatsialueen edustalla olevalla aukiolla. Käymme myös Ginzassa, jonka pääkatu, Chuo Dori, on viikonloppuisin rauhoitettu kävelykaduksi. Ginzalta on maailmanmaineeseen ponnahtanut moni japanilainen tuotemerkki; kuten Hattorin kelloliikkeen Seiko-kellot ja Arinobu Fukuharan 1872 perustaman apteekin Shiseido-kosmetiikka. Lounaan jälkeen piipahdamme Uenon alueella, jonka puistossa saatamme nähdä japanilaisia seurueita hanamia eli kirsikankukkia juhlimassa.  Jatkamme bussilla noin tunnin matkan päähän Jokohamaan, jossa nousemme laivaan. Jokohaman satama avautui ensimmäisten joukossa ulkomaan kaupalle, kun Japanin yli 200 vuotta kestänyt eristäytymiskausi päättyi 1854. Siitä alkoi silloisen pienen kalastajakylän kasvu yli neljän miljoonan asukkaan kansainväliseksi suurkaupungiksi. Laivamme lähtee satamasta klo 18.00. (TH)

Hakonen kansallispuisto
4. päivä, maanantai 29.3. Saavumme Shimizuun klo 7.00. Teemme puolipäiväretken Hakonen kansallispuistoon. Kirkkaalla säällä voi jo satamasta nähdä Japanin kenties tunnetuimman symbolin, lumihuippuisen Fuji-vuoren. Nousemme Owakudanin kuumille lähteille, joita kutsutaan varsin kuvaavasti myös Helvetinlaaksoksi. Karusta maaperästä nouseva höyry ja kupliva vesi kertovat alueen tuliperäisyydestä. Vierailemme The Hakone Open-Air -museossa, jossa on esillä mm. Picasson teoksia ja Henry Mooren veistoksia. Risteilymme jatkuu kohti Osakaa klo 15.00. (TH)

Osaka
5. päivä, tiistai 30.3. Saavumme klo 12.00 Osakan satamaan. Laivalounaan jälkeen lähdemme puolen päivän kaupunkikierrokselle, jonka aikana käymme mm. 167 metrin korkeuteen rakennetulla näköalatasanteella. Nykyisin noin 2,7 miljoonan asukkaan kiihkeärytminen talouskeskus pommitettiin lähes maan tasalle toisessa maailmansodassa. Sitä on vaikea uskoa, kun katsoo tämän päivän Osakaa pilvenpiirtäjineen, vilkkaine katuineen ja kujineen. Yövymme laivassa Osakan satamassa. (TH)

Kioto
6. päivä, keskiviikko 31.3. Aamiaisen jälkeen teemme kokopäiväretken Kiotoon. Näemme Kinkaku-jin, Kultaisen paviljongin temppelin, joka rakennettiin alun perin yksityishuvilaksi, mutta muutettiin sittemmin zenbuddhalaiseksi temppeliksi. Käymme myös Nishikin katetussa kauppahallissa. Monet kiotolaiset perheenemännät hankkivat tuoreet raaka-aineet päivittäin Nishikin kauppiailta. Tuoreiden elintarvikkeiden lisäksi tarjolla on mm. japanilaisia keittiötarvikkeita erikokoisista veitsistä riisinkeittimiin. Pääsemme seuraamaan kimonoesitystä Nishijinin tekstiilikeskuksessa. Vierailemme myös Nijon tasankolinnassa, johon kuuluu kaksi sisäkkäistä linnoituskehää. Risteilymme jatkuu Osakasta klo 18.00. (TH)

Kochi
7. päivä, torstai 1.4. Shikoku on Japanin pääsaarista pienin. Shikokua eivät ole suuret matkailijavirrat vielä tavoittaneet, sen sijaan saarella tapaa valkoisiin pukeutuneita pyhiinvaeltajia eli henroja (o-henro san). Henrat kiertävät matkasauva kädessään saaren 88 temppelistä toiseen toivoen terveyttä, vaurautta, turvallisuutta ja menestystä. Kochin alue on tunnettu perinteisen japanilaisen paperin valmistuksesta, jota alueella on tehty jo vuosisatoja. Hiromen ruokamarkkinoilla voit istahtaa toviksi pitkän pöydän ääreen muiden herkkusuiden kanssa nauttimaan tuoreista raaka-aineista tehdyistä lounaasta. (TH, laivalla)

Hiroshima
8. päivä, perjantai 2.4.
Klo 9.00 saavumme yhteen Japanin vaikuttavimmista kaupungeista, Hiroshimaan. Tänne Yhdysvallat pudotti Little Boyksi nimetyn atomipommin 6.8.1945. Vierailemme aamupäivällä Rauhan puistossa, joka on omistettu atomipommin uhreille. Käymme myös koskettavassa Rauhan museossa, joka omalla karulla tavallaan kertoo pommin tuhoista. Shukkei-en-puutarhassa ihailemme japanilaisen kaupunkipuutarhan harmoniaa ja kauneutta. Lounaalla nautimme paikallista erikoisuutta okonomiyaki-paistosta.  Aluksemme lähtee klo 18.00 kohti Beppua. (TH)

Beppu
9. päivä, lauantai 3.4.
Beppu tunnetaan kylpylöistään ja Kyushun tuliperäisyyttä esittelevistä nähtävyyksistään. Beppussa onkin mahdollista nähdä useita porisevia ja pulppuavia kuumia lähteitä, joista vaikuttavin on turkoosina loistava Umi Jigoku. Paikan erikoisuutena voit maistaa kiehuvassa lähteessä keitettyä kananmunaa tai höyrytettyä jälkiruokavanukasta. (TH, laivalla)

Meripäivä
10. päivä, sunnuntai 4.4.
Nautimme meripäivänä laivan palveluista. (TH)

Busan
11. päivä, maanantai 5.4.
Aamulla klo 7.00 saavumme Busaniin, Etelä-Koreaan. Busan on Korean tärkein satamakaupunki ja maan toiseksi suurin kaupunki, jossa on myös hyvät ostosmahdollisuudet. Kiertoajelulla näemme mm. YK:n hautausmaan, jonne monet Korean sodassa menehtyneet sotilaat on haudattu. Käymme myös Korean suurimmilla kalamarkkinoilla Jagalchi Marketilla. Viereisen International Marketin kujilla ja kaupoissa on tarjolla tavaraa astioista ja vaatteista aina autoihin ja peräkärryihin saakka. Nousemme myös Busanin näköalatorniin ihailemaan maisemia. Lounaan jälkeen palaamme takaisin laivalle, joka lähtee klo 17.00 takaisin kohti Japania. (TH)

Meripäivä
12. päivä, tiistai 6.4.
Nautimme meripäivänä laivan palveluista. (TH)

Hakodate
13. päivä, keskiviikko 7.4. Saavumme klo 9.00 Hokkaidon saaren kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Hakodateen. Sen satama avattiin ensimmäisten joukossa ulkomaankaupalle eristyksen ajan päätyttyä ja kaupungin arkkitehtuuri onkin saanut vaikutteita länsimaalaisesta kulttuurista. Hakodaten suosituimpia nähtävyyksiä ovat länsimaiseen tyyliin rakennettu tähdenmuotoinen Goryokakun puolustuslinnake, Hakodaten vuori upeine näköaloineen sekä entisten kauppiaiden asuinalue. Klo 20.00 lähdemme kohti Honshun saarta ja Aomorin kaupunkia. (TH, laivalla)

Aomori
14. päivä, torstai 8.4.
Saavumme aamulla klo 7.00 Honshun saaren pohjoisimpaan kaupunkiin Aomoriin. Kaupunki on elänyt pitkään kalastuksesta ja merenkulusta. Aikoinaan junat ja autot lastattiin laivaan Aomorissa ja kuljetettiin 113 km Japanin meren poikki Hakodateen Hokkaidon saarelle. Nykyisin Honshun saarelta pääsee Hokkaidolle lähes 54 km pitkän Seikanin tunnelin kautta ja liikennöintiä hoitanut lautta toimii museona. Noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsee Hirosakin kaupunki, jossa on mielenkiintoinen vuosittain järjestettävästä Neputa -festivaalista kertova kulttuurikeskus. Aluksemme lähtee klo 18.00 kohti Jokohamaa. (TH, laivalla)

Meripäivä
15. päivä, perjantai 9.4.
Viimeisenä meripäivänä nautimme vielä laivan palveluista. (TH)

Jokohama
16. päivä, lauantai 10.4.
Saavumme Jokohaman satamaan klo 8.30. Yövymme laivassa vielä seuraavan yön. Lounaan jälkeen lähdemme noin 5 tunnin retkelle Kamakuraan. Vajaan tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Kamakura oli 1200-luvulla hallinneiden Minamoto-shogunien sotilaallinen ja uskonnollinen keskus. Näemme kaupungin tunnetuimman nähtävyyden, Kotokuin temppelialueella sijaitsevan pronssisen Daibutsu Buddhan sekä shintolaisen Tsurugaoka Hachimangun pyhäkön. Palaamme Jokohamaan, jossa tutustumme Motomachin ostosalueeseen sekä käymme Landmark Towerin näköalatasanteella ihastelemassa upeita näköaloja yli kaupungin. (TH)

Tokio
17. päivä, sunnuntai 11.4. Aikaisin aamulla kuljetus lentokentälle, josta klo 11.00–15.20 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on 3.250 e. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.
Matkan perushinta (7.860 e/hlö) sisältää majoituksen 2h parvekehytissä. Aqua-luokan 2h hytissä hinta on 8.440 e/hlö (paikkoja rajoitetusti).

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan laivan henkilökunnalle maksetaan palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (188 e) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Passin tiedot tarvitsemme 35 vrk ennen lähtöä. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Huom! Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Lisämaksulliset suomenkieliset retket
Kochissa, Beppussa, Hakodatessa ja Aomorissa teemme lisämaksullisen retken. Retkimyynti alkaa noin 3 kuukautta ennen matkaa, jolloin tarkempi retkiohjelma julkaistaan. Retkien toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa. Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 e/hlö, toinen ennakkomaksu 1.500 e/hlö (eräpäivä 25.1.2021), loppumaksun eräpäivä 19.2.2021.
Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään molemmat ennakkomaksut
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 11.8.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Japani risteillen: Vinkkejä ja suosituksia

Yleisiä vihjeitä koskien Celebrity Cruises -risteilyjä.

Nimitietojen oikeellisuus
Varaukseen tulevat etu- ja sukunimet on oltava samassa muodossa ja järjestyksessä kuin ne ovat siinä passissa, jolla matkustatte. Tarkistakaa nimenne oikeellisuus heti laskun saatuanne ja ilmoittakaa mahdollisista virheellisyyksistä välittömästi toimistoomme. Pidätämme oikeuden veloittaa nimentarkistuksen laiminlyönnistä ja myöhemmästä nimen muutoksesta/korjauksesta mahdollisesti aiheutuvat ylimääräiset kulut.

Mitä mukaan
Laivan hyttien varustus vastaa yleensä hyvätasoisen hotellihuoneen varustelua. Siihen kuuluvat jääkaappi, interaktiivinen televisio, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneissa on pyyhkeet, saippuat ja shampoot. Uima-altaalta saa lainata pyyhkeitä. Silitysrautaa hyteissä ei turvallisuussyistä ole, mutta laivan tehokas pesulapalvelu hoitaa lisämaksusta silityksenkin nopeasti. Retkiä ja kannella liikkumista varten kannattaa ottaa mukaan mukavat kävelykengät tai sandaalit. Karibialla, Havaijilla sekä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa uima-asulle ja shortseille on paljon käyttöä. Aurinkolasit ja korkean suojakertoimen aurinkovoide sekä päähine ovat myös tärkeitä matkavarusteita. Iltaisin pukeudutaan kuitenkin asiallisesti. Laivoilla on tehokas ilmastointi, minkä vuoksi osa tiloista on viileitä.

Ruokailut
Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja, joita voi ostaa laivalta (lisätietoja juomapaketeista). Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivoilla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 5–45 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Valuutta, raha ja luottokortit
Luottokortit eivät välttämättä kelpaa kaikkialla risteilykohteissa, joten käteistä rahaa on hyvä ottaa mukaan maissa käyntejä varten. Useissa kohteissa voi vaihtaa myös euroja. Celebrityn laivoilla ei käytetä käteistä rahaa yleensä muualla kuin kasinolla. Laivojen virallisena valuuttana on USA:n dollari. Hyttiavain toimii myös laivan omana luottokorttina ja henkilöllisyystodistuksena. Luottotili avataan luottokorttia tai käteistä vastaan terminaalissa ennen laivalle siirtymistä. Hyttikortilla voi maksaa kaikki ostokset laivalla, ruokajuomista tuliaisiin. Juomia tilattaessa palveluraha lisätään automaattisesti laskun loppusummaan. Rahan kulutusta voi seurata reaaliaikaisesti hytissä olevasta interaktiivisesta televisiosta. Risteilyn lopussa hyttiin toimitetaan lasku, johon on eritelty kaikki kortilla tehdyt ostokset. Ellei matkustajalla ole huomauttamista laskusta, summa veloitetaan suoraan luottokortilta. Käteistilin avanneet käyvät maksamassa laskunsa purserin vastaanotossa risteilyn viimeisenä iltana.

Juomarahat
Juomarahat hyttipalvelijalle, pää- ja aputarjoilijalle sekä hovimestarille kuuluvat poikkeuksetta risteilykäytäntöön. Olympian risteilyillä olemme sisällyttäneet nämä juomarahat jo matkan hintaan. Henkilökohtaiset juomarahat esim. hyttipalvelua käytettäessä on hyvä maksaa käteisellä saman tien.

Alkoholijuomat ja tupakkatuotteet
Omien alkoholijuomien tuominen laivalle on pääsääntöisesti kielletty. Celebrity sallii kuitenkin 2 viinipulloa/hytti mukaan risteilyille; viinipullot voi tuoda mukaan vain lähtösatamasta risteilyn ensimmäisenä päivänä. Matkustajien käsimatkatavarat läpivalaistaan aina laivaan tultaessa ja niissä mahdollisesti olevat alkoholijuomat otetaan pois ja palautetaan asiakkaille risteilyn lopussa. Laivalla on myymälä, josta voi ostaa alkoholijuomia sekä tupakkatuotteita. Myymälä on avoinna vain laivan ollessa merellä ja sen hinnat ovat suomalaisittain kohtuulliset. Myymälässä tehdyt juomaostokset toimitetaan hytteihin risteilyn lopussa. Juomia voi tilata hyttiin hyttipalvelusta tai ostaa mukaan laivan baareista.

Turvallisuus
Kaikki matkustajat valokuvataan ennen risteilyn alkua ja kuva tallennetaan samaan tiedostoon hyttikortin kanssa. Aina laivalle tultaessa henkilökunta vertaa kortin haltijaa tiedostossa olevaan valokuvaan. Joissakin kohteissa vaaditaan hyttikortin lisäksi kuvallinen henkilökortti (esim. ajokortti). Tämän lisäksi kaikki käsimatkatavarat läpivalaistaan. Teräaseiden hallussapito on laivalla kielletty. Laivojen henkilökunta on koulutettu huolehtimaan matkustajista poikkeustilanteissa. Kaikki matkustajat osallistuvat risteilyn alussa pelastusharjoitukseen. Laivoilla on aina sairaanhoitaja ja lääkäri. Useimmilla laivoilla on myös leikkaussali.

Päiväohjelmat
Laivan päiväohjelmasta selviää ravintoloiden, liikkeiden ja palveluiden aukioloaikojen lisäksi myös tapahtumien aikataulu. Tarjolla on ohjelmaa tanssikursseista ja kukkien asettelusta erilaisiin kilpailuihin ja upeisiin musiikkiesityksiin. Suurin osa aktiviteeteista on ilmaisia. Matkanjohtajamme kääntää koosteen päiväohjelmasta suomeksi.

Pukeutuminen
Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos matkustaja itse haluaa, on pitkä iltapuku ja smokki ehdottomasti myös sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

7 yön tai pidemmillä risteilyillä Evening Chic -iltoja on 2. Kaikkina muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Tupakointi
Celebrityn laivoilla tupakointi on kielletty kokonaan sisätiloissa ja hyttien parvekkeilla. Tupakointi on sallittua ainoastaan siihen varatuilla alueilla ulkotiloissa.

Mahdolliset muutokset risteilyohjelmaan
Esimerkiksi sää saattaa aiheuttaa muutoksia risteilyohjelmaan ja joskus jopa estää pääsyn johonkin satamaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Satamat
Kaikissa risteilykohteissa ei ole riittävän suuria laiturirakenteita, joihin isot laivat pystyisivät kiinnittymään. Tällöin laiva jää ankkuriin, ja kuljetus rantaan ja takaisin hoidetaan yhteysveneillä. Matka laituripaikalta satamaan ja keskustaan vaihtelee kohteittain ja se voi olla melko pitkäkin.

Tietopaketti
Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Retket kohteissa ja muut lisäpalvelut
Olympia tekee useissa kohteissa omat, matkanjohtajamme opastamat suomenkieliset retket. Matkaohjelmasta näette, mitkä retket kuuluvat matkanne hintaan. Lisäksi voitte osallistua myös varustamon kansainvälisille retkille. Näitä retkiä ja mahdollisia muita lisäpalveluja voi varata ja maksaa varustamon nettisivuilla: www.celebritycruises.com Tällaisia tilauksia varten tarvitsette varauskoodin, jonka voitte tarvittaessa kysyä toimistostamme noin kuukausi ennen matkan alkua.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:

Fujisan, sacred place and source of artistic inspiration
Himeji-jo
Hiroshima Peace Memorial (Genbaku Dome)
Itsukushima Shinto Shrine

Voit olla kiinnostunut myös näistä