Japani risteillen Olympia Kaukomatkat

Japani risteillen

– kulttuuria, kuumia lähteitä ja ripaus Koreaa
16
päivää

Lähde tutustumaan Japaniin risteillen. Matkaan sisältyy monipuolisia retkiä, joilla näet Japanin upeaa luontoa, kuumia lähteitä ja suurkaupunkeja. Yksi pysähdyskohteista on Etelä-Koreassa. Meripäivinä voit nauttia Celebrityn Millennium-laivalla hyvästä palvelusta, herkullisista aterioista ja loistavasta ohjelmatarjonnasta.

Koe Japanin hienostunut kulttuuri kahden viikon risteilyllä

Matkan ajankohta on paras mahdollinen myös kirsikankukintaa ajatellen

Kevään 2025 risteily 25.3. – 9.4.2025. Tämä lähtö on nyt ennakkovarattavissa. Risteilyn reitti poikkeaa hieman kevään 2024 risteilystä, tarkemmat tiedot matkan ohjelmassa alla.

 

Matkareitti
Kevään 2024 risteilyn reitti
(25.3.2025 hieman eri reitti, kts matkan ohjelma)
Tokio
1 yö
Jokohama
12 yön risteily alkaa
Hakonen kansallispuisto
retki
Kobe
lisäretki
Kioto (Osaka)
retki
Osaka
Kochi
Busan
retki
Hakodate
lisäretki
Aomori
retki
Jokohama
risteily päättyy
Tokio
päivähuone (7.4.24 lähdöllä)

Risteilymme Celebrity Cruises -varustamon Millennium-aluksella on kattava kokonaisuus Japanin monipuolisista kohteista. Tutuksi tulevat niin Japanin kulttuuri, vaiheikas historia kuin monivivahteinen luontokin.

Aloitamme matkamme Honshun saarelta Tokiosta ja teemme kaupungissa kiertoajelun. Tokiosta on lyhyt matka Jokohamaan, josta risteilymme alkaa. Ensimmäisestä satamastamme Shimizusta (2025 risteilyn lopussa) ajamme Hakonen kansallispuistoon, josta selkeällä säällä on mahdollisuus nähdä Fuji-vuori. Aluksemme pysähtyy myös kuumista lähteistään tunnetussa Kobessa. Osakaan saavuttuamme teemme kokopäiväretken Kiotoon, jonka historialliset monumentit ovat ansainneet paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Osakassa viivymme vielä toisenkin päivän, tällöin voit osallistua laivayhtiön lisämaksullisille retkille tai tutustua Osakaan omatoimisesti.

Risteilymme seuraava pysähdys on Japanin pääsaarista pienimmällä, Shikokulla (vain 2024). Täällä voit viettää vapaapäivän Kochin kaupungissa. Kochin jälkeen vietämme yhden meripäivän, jonka jälkeen saavumme Etelä-Koreaan. Vuoden 2024 risteilyllä pysähdymme Busanin satamakaupunkiin, jossa teemme kiertoajelun nähden palan Etelä-Korean toiseksi suurinta kaupunkia. 2025 risteilyllä Etelä-Korean pysähdyksemme on Jejun saarella.

Risteilemme Japaninmeren yli nauttien meripäivän aikana laivan palveluista ja ohjelmatarjonnasta

Saavumme pohjoisen Hokkaidon saaren eteläkärjessä sijaitsevaan eurooppalaisvaikutteiseen Hakodaten satamakaupunkiin (vain 2024). Viimeinen pysähdyksemme on Honshun saaren pohjoisimmassa kaupungissa Aomorissa (vain 2024). 2025 risteilyllä tutustumme Hiroshiman ja Nagasakin surullisen kuuluisaan historiaan ja poikkeamme myös Kagoshimassa.

Risteilemme takaisin Jokohaman satamaan, jonne risteilymme päättyy. Teemme vielä retken Kamakuraan ennen paluulentoamme.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy suorat lennot, majoitus 2h parvekehyteissä, täysihoito risteilyllä, ohjelmanmukaiset retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen, palvelupalkkiot laivalla sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h hytistä.

Matkan hinta ja ehdot

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. 

Risteilyn hintaan sisältyy myös Classic -juomapaketti laivalla sekä langaton netti suppeaan käyttöön. Classic -juomapakettiin sisältyy tavallinen pullovesi, useimmat virvoitusjuomat ja mehut, tavallinen kahvi ja tee. Lisäksi pakettiin kuuluvat useat olutmerkit, laaja valikoima laseittain tarjottavia viinejä, coctaileja ja useita muita alkoholijuomia (joiden hinta on enintään 10$/lasi tai annos). 

Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta. Osassa risteilykohteista tarjoamme lisämaksullisia retkiä, osa retkistä sisältyy matkan hintaan.

Matkaohjelma

7. – 22.4.2024 25.3. – 9.4.2025

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

Huom! aikataulu päivitetty 12.2.2024. Paluulento Finnairilla, lähtö Tokiosta 21.4. ja saapuminen Helsinkiin 22.4. klo 4.40. 

Tokio-Japani

1.–2. päivä, su–ma 7.–8.4. Lähtö sunnuntaina Helsingistä (Japan Airlines) klo 17.40 suoralla lennolla Hanedaan, Tokioon, jonne saavumme maanantaina klo 13.55. Majoitumme Tokioon ensimmäisen luokan Keio Plaza -hotelliin (★★★★). Illalla syömme tervetulopäivällisen. (P)

Vastakohtaisuuksien-Tokio-Japani
Tokio – Jokohama (risteily alkaa)

3. päivä, tiistai 9.4. Aamiaisen jälkeen lähdemme kiertoajelulle, jonka aikana pysähdymme mm. keisarillisen palatsialueen edustalla olevalla aukiolla. Piipahdamme Uenon alueella, jonka puistossa saatamme nähdä japanilaisia seurueita hanamia eli kirsikankukkia juhlimassa. Asakusan kaupunginosassa vierailemme armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppelillä.

Jatkamme bussilla noin tunnin matkan päähän Jokohamaan, jossa nousemme laivaan. Jokohaman satama avautui ensimmäisten joukossa ulkomaan kaupalle, kun Japanin yli 200 vuotta kestänyt eristäytymiskausi päättyi 1854. Siitä alkoi silloisen pienen kalastajakylän kasvu lähes neljän miljoonan asukkaan kansainväliseksi suurkaupungiksi. Laivamme lähtee klo 19.00. (TH)

Hakonen-kansallispuisto-ja-Fuji-vuori-Japani
Hakonen kansallispuisto (Shimizu)

4. päivä, keskiviikko 10.4. Saavumme Shimizuun klo 7.45. Teemme puolipäiväretken Hakonen kansallispuistoon. Kirkkaalla säällä voi matkan varrella nähdä Japanin kenties tunnetuimman symbolin, lumihuippuisen Fuji-vuoren. Nousemme Owakudanin laaksoon, joita kutsutaan varsin kuvaavasti myös Helvetinlaaksoksi. Karusta maaperästä nouseva höyry ja kupliva vesi kertovat alueen tuliperäisyydestä. Vierailemme The Hakone Open-Air -museossa, jossa on esillä mm. Picasson teoksia ja Henry Mooren veistoksia. Risteilymme jatkuu kohti Kobea klo 16.30. (TH)

Himejin linna Japanissa
Kobe

5. päivä, torstai 11.4. Saavumme Kobeen klo 12.30. Lähellä sijaitsevien Rokkovuorten kaunis luonto ja kuumat lähteet kylpylöineen ovat tehneet Kobesta yhden Japanin suosituimmista vierailukohteista. 

Tänään voit viettää vapaapäivän tai osallistua lisämaksulliselle retkelle Himejin linnaan ja Kokoen japanilaiseen puutarhaan. Himeji eli ”Valkoisen haikaran linna” on yksi Japanin parhaiten säilyneistä linnoista ja se on myös Unescon maailmanperintökohde. Laivamme jatkaa matkaa perjantaina 12.4. klo 5.00. (TH)

Kinkaku-ji-Kultaisen-paviljongin-temppeli-Kioto-Japani
Osaka ja Kioto

6.–7. päivä, pe-la 12.–13.4. Saavumme Osakan satamaan perjantaina klo 8.00. Lähdemme aamiaisen jälkeen kokopäiväretkelle Kiotoon, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä. Käymme Nijon tasankolinnassa, johon kuuluu kaksi sisäkkäistä linnoituskehää. Näemme Kinkaku-jin, Kultaisen paviljongin temppelin, joka rakennettiin alun perin yksityishuvilaksi, mutta muutettiin sittemmin zenbuddhalaiseksi temppeliksi. Vierailemme myös Nishikin katetussa kauppahallissa. Monet kiotolaiset perheenemännät hankkivat tuoreet raaka-aineet päivittäin Nishikin kauppiailta. Tuoreiden elintarvikkeiden lisäksi tarjolla on mm. japanilaisia keittiötarvikkeita erikokoisista veitsistä riisinkeittimiin.   

Yövymme laivassa Osakan satamassa ja lauantaina voit käydä Osakassa tai Kiotossa omatoimisesti tai osallistua laivan kansainväliseen retkeen lisämaksusta. Risteilymme jatkuu lauantaina Osakasta klo 17.00. (TH)

Saketynnyreitä Japani
Kochi

8. päivä, sunnuntai 14.4. Shikoku on Japanin pääsaarista pienin. Shikokua eivät ole suuret matkailijavirrat vielä tavoittaneet, sen sijaan saarella tapaa valkoisiin pukeutuneita pyhiinvaeltajia eli henroja (o-henro san). Henrot kiertävät matkasauva kädessään saaren 88 temppelistä toiseen toivoen terveyttä, vaurautta, turvallisuutta ja menestystä. Kochin alue on tunnettu perinteisen japanilaisen paperin valmistuksesta, jota alueella on tehty jo vuosisatoja. Hiromen ruokamarkkinoilla voit istahtaa toviksi pitkän pöydän ääreen muiden herkkusuiden kanssa nauttimaan tuoreista raaka-aineista tehdyistä lounaasta. 

Laiva saapuu Kochiin klo 7 ja risteily jatkuu klo 17. Voit retkeillä omatoimisesti tai osallistua laivan kansainväliseen retkeen lisämaksusta. (TH, laivalla)

Aurinkokansi Celebrity Millenium
Meripäivä

9. päivä, maanantai 15.4. Meripäivänä on aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista. Sään salliessa uima-allasalue aurinkotuoleineen ja baareineen houkuttelee rentoutumaan. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Tekemistä ja aktiviteetteja löytyy runsaasti. (TH)

Busanin-uusi-alue-Etela-Korea
Busan

10. päivä, tiistai 16.4. Aamulla klo 7.00 saavumme Busaniin, Etelä-Koreaan. Busan on Korean tärkein satamakaupunki ja maan toiseksi suurin kaupunki, jossa on myös hyvät ostosmahdollisuudet. 

Kiertoajelulla näemme mm. YK:n hautausmaan, jonne monet Korean sodassa menehtyneet sotilaat on haudattu. Käymme myös Korean suurimmilla kalamarkkinoilla Jagalchi Marketilla. Viereisen International Marketin kujilla ja kaupoissa on tarjolla tavaraa astioista ja vaatteista aina autoihin ja peräkärryihin saakka. Nousemme Busanin näköalatorniin ihailemaan maisemia. Lounaan jälkeen palaamme takaisin laivalle, joka lähtee klo 16.00 takaisin kohti Japania. (TH)

Spa-Celebrity-risteilyt
Meripäivä

11. päivä, keskiviikko 17.4. Nautimme meripäivänä laivan palveluista. (TH)

Tahdenmuotoinen-Goryokakun-puolustuslinnake-Hakodate-Japani
Hakodate

12. päivä, torstai 18.4. Vapaapäivä tai lisämaksullinen retki Hokkaidon saaren kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Hakodateen, jonne saavumme klo 9.30. 

Hakodaten satama avattiin ensimmäisten joukossa ulkomaankaupalle eristyksen ajan päätyttyä ja kaupungin arkkitehtuuri onkin saanut vaikutteita länsimaalaisesta kulttuurista. Kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä ovat länsimaiseen tyyliin rakennettu tähdenmuotoinen Goryokakun puolustuslinnake, Hakodaten vuori upeine näköaloineen sekä entisten kauppiaiden asuinalue. Risteilymme jatkuu klo 20. (TH, laivalla) 

Aomori-Japani
Aomori

13. päivä, perjantai 19.4. Saavumme aamulla klo 7.00 Honshun saaren pohjoisimpaan kaupunkiin Aomoriin. 

Teemme retken Aomoriin, joka on elänyt pitkään kalastuksesta ja merenkulusta. Aikoinaan junat ja autot lastattiin laivaan Aomorissa ja kuljetettiin 113 km Japanin meren poikki Hakodateen, Hokkaidon saarelle. Nykyisin Honshun saarelta pääsee Hokkaidolle lähes 54 km pitkän Seikanin tunnelin kautta ja liikennöintiä hoitanut lautta toimii museona. Noin tunnin ajomatkan päässä Aomorista sijaitsee Hirosakin kaupunki, jossa on mielenkiintoinen vuosittain järjestettävästä Neputa -festivaalista kertova kulttuurikeskus. Retken aikana opimme myös, miten japanilaista riisiviiniä sakea valmistetaan. Risteilymme jatkuu klo 17. (TH)

 

Celebrity Millenium seilaa
Meripäivä

14. päivä, lauantai 20.4. Nautimme meripäivänä laivan palveluista. (TH) 

Daibutsu-Buddha-Kamakura-Japani
Jokohama - Kamakura - Tokio

15. päivä, sunnuntai 21.4. Saavumme Jokohaman satamaan klo 6.30. Aamiaisen jälkeen lähdemme noin 5 tunnin retkelle Kamakuraan. Vajaan tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Kamakura oli 1200-luvulla hallinneiden Minamoto-shogunien sotilaallinen ja uskonnollinen keskus. Näemme kaupungin tunnetuimman nähtävyyden, Kotokuin temppelialueella sijaitsevan pronssisen Daibutsu Buddhan sekä shintolaisen Tsurugaoka Hachimangun pyhäkön. 

Jatkamme Tokioon, jossa meillä on päivähuoneet jo tutussa Keio Plaza -hotellissa. Varhaisen läksiäisillallisen jälkeen kuljetus Hanedan lentokentälle, josta lentomme (Finnair) Helsinkiin lähtee klo 21.50. (A, P) 

lento
Tokio – Helsinki

16. päivä, maanantai 22.4. Saavumme Helsinkiin klo 4.40.

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

Tokio (1 yö) - Jokohama (12 yön risteily alkaa) - Kobe (retki) - Kioto (retki) - Osaka - Hiroshima (retki) - Nagasaki (lisäretki) - Jeju Island, Etelä-Korea - Kagoshima (retki) - Hakonen kansallispuisto (retki) - Jokohama (risteily päättyy) - Tokio (1 yö)

Tämän lähdön tarkistettu ohjelma, aikataulu, hinnat sekä maksu- ja peruutusehdot julkaistaan kesäkuussa 2024.
Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen lähtöpäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai toimistostamme, p 09 696 2770

Alustava hinta-arvio noin 7 200 €/henkilö(2h parvekehytissä)

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Tokio-Japani

1.–2. päivä, ti–ke 25.–26.3. Lähtö tiistaina Helsingistä (Japan Airlines) klo 17.15 suoralla lennolla Hanedaan, Tokioon, jonne saavumme keskiviikkona klo 14.20. 
Majoitumme Tokioon ensimmäisen luokan Keio Plaza -hotelliin tai vastaavaan (★★★★). Illalla syömme tervetulopäivällisen. (P)

Vastakohtaisuuksien-Tokio-Japani
Tokio – Jokohama (risteily alkaa)

3. päivä, torstai 27.3. Aamiaisen jälkeen lähdemme kiertoajelulle, jonka aikana pysähdymme mm. keisarillisen palatsialueen edustalla olevalla aukiolla. Piipahdamme Uenon alueella, jonka puistossa saatamme nähdä japanilaisia seurueita hanamia eli kirsikankukkia juhlimassa. Asakusan kaupunginosassa vierailemme armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppelillä.

Jatkamme bussilla noin tunnin matkan päähän Jokohamaan, jossa nousemme laivaan. Jokohaman satama avautui ensimmäisten joukossa ulkomaan kaupalle, kun Japanin yli 200 vuotta kestänyt eristäytymiskausi päättyi 1854. Siitä alkoi silloisen pienen kalastajakylän kasvu lähes neljän miljoonan asukkaan kansainväliseksi suurkaupungiksi. Laivamme lähtee klo 19.00. (TH)

Aurinkokansi Celebrity Millenium
Meripäivä

4. päivä, perjantai 28.3. Meripäivänä on aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista. Sään salliessa uima-allasalue aurinkotuoleineen ja baareineen houkuttelee rentoutumaan. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Tekemistä ja aktiviteetteja löytyy runsaasti. (TH)

Himejin linna Japanissa
Kobe

5. päivä, lauantai 29.3. Saavumme Kobeen klo 8.00. Lähellä sijaitsevien Rokkovuorten kaunis luonto ja kuumat lähteet kylpylöineen ovat tehneet Kobesta yhden Japanin suosituimmista vierailukohteista. 

Tänään teemme retken Himejin linnaan ja Kokoen japanilaiseen puutarhaan. Himeji eli ”Valkoisen haikaran linna” on yksi Japanin parhaiten säilyneistä linnoista ja se on myös Unescon maailmanperintökohde. Laivamme jatkaa matkaa klo 23.59. (TH)

Kinkaku-ji-Kultaisen-paviljongin-temppeli-Kioto-Japani
Osaka ja Kioto

6.–7. päivä, su–ma 30.–31.3. Saavumme Osakan satamaan sunnuntaina klo 8.00. 

Lähdemme aamiaisen jälkeen kokopäiväretkelle Kiotoon, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä. Käymme Nijon tasankolinnassa, johon kuuluu kaksi sisäkkäistä linnoituskehää. Näemme Kinkaku-jin, Kultaisen paviljongin temppelin, joka rakennettiin alun perin yksityishuvilaksi, mutta muutettiin sittemmin zenbuddhalaiseksi temppeliksi. Vierailemme myös Nishikin katetussa kauppahallissa. Monet kiotolaiset perheenemännät hankkivat tuoreet raaka-aineet päivittäin Nishikin kauppiailta. Tuoreiden elintarvikkeiden lisäksi tarjolla on mm. japanilaisia keittiötarvikkeita erikokoisista veitsistä riisinkeittimiin.   

Yövymme laivassa Osakan satamassa ja maanantaina voit käydä Osakassa tai Kiotossa omatoimisesti tai osallistua laivan kansainväliseen retkeen lisämaksusta. Risteilymme jatkuu Osakasta maanantaina klo 17.00. (TH)

Hiroshiman-muistomerkki-Japani
Hiroshima

8. päivä, tiistai 1.4. Päivän retkellämme vierailemme Rauhan puistossa, joka on omistettu Hiroshiman atomipommin uhreille ja käymme myös koskettavassa Rauhan museossa, joka omalla karulla tavallaan kertoo atomipommin tuhoista. Iltapäivällä tutustumme Shukkeien-puutarhaan. Retken aikana syömme lounaan. Laiva saapuu Hiroshimaan klo 10 ja risteily jatkuu klo 19. (TH)

Upea-annos-Celebrity-risteilyt
Meripäivä

9. päivä, keskiviikko 2.4. Nautimme meripäivänä laivan palveluista. (TH)

Sakura-Japani-blogi
Nagasaki

10. päivä, torstai 3.4. Vapaapäivä tai lisämaksullinen retki Nagasakissa. Retken sisältö tarkentuu, kun lopullinen matkaohjelma julkaistaan. Risteilymme jatkuu klo 18. (TH, laivalla) 

Japan risteillen Olympia Kaukomatkat
Jeju

11. päivä, perjantai 4.4. Saavumme Jejun saarelle klo 7.00. Saari on korealaisten keskuudessa suosittu lomanviettokohde sekä suosituin häämatkakohde. Jejun luonto, kasvit ja vesiputoukset tarjoavat harmonisia näkymiä. Tutustumme saareen muutaman tunnin retkellä. Laivamme lähtee klo 16.00 takaisin kohti Japania. (TH)   

Kagoshima ja Sakurajima-tulivuori Japani
Kagoshima

12. päivä, lauantai 5.4. Aamupäivällä klo 10.00 saavumme Kagoshimaan, Kyushun saaren eteläkärkeen. Kaupunkia kutsutaan leikkisästi Japanin Napoliksi leudon ilmaston ja eteläisen sijaintinsa ansiosta. Myös kaupungin edustalla sijaitseva aktiivinen tulivuori, Sakurajima, puoltaa nimitystä. Kyushun saaren tuliperäisyydestä johtuen alueella on paljon kylpylöitä, jotka saavat altaisiinsa lämpimän veden tuliperäisen maan uumenista. Kagoshima oli jo vuosisatoja sitten tärkeä kauppasatama ja Shimazu-klaanin samuraiden kotipaikka. Tänään järjestämme lisämaksullisen retken. Aluksemme jatkaa matkaa klo 19.00. (TH)

Spa-Celebrity-risteilyt
Meripäivä

13. päivä, sunnuntai 6.4. Nautimme meripäivänä laivan palveluista. (TH)

Hakonen kansallispuisto Japani
Hakonen kansallispuisto (Shimizu)

14. päivä, maanantai 7.4. Saavumme Shimizuun klo 7.00. 

Teemme puolipäiväretken Hakonen kansallispuistoon. Kirkkaalla säällä voi matkan varrella nähdä Japanin kenties tunnetuimman symbolin, lumihuippuisen Fuji-vuoren. Nousemme Owakudanin laaksoon, joita kutsutaan varsin kuvaavasti myös Helvetinlaaksoksi. Karusta maaperästä nouseva höyry ja kupliva vesi kertovat alueen tuliperäisyydestä. Vierailemme The Hakone Open-Air -museossa, jossa on esillä mm. Picasson teoksia ja Henry Mooren veistoksia. Risteilymme jatkuu klo 19.00. (TH)

Daibutsu-Buddha-Kamakura-Japani
Jokohama - Kamakura - Tokio

15. päivä, tiistai 8.4. Saavumme Jokohaman satamaan klo 6.30. Aamiaisen jälkeen lähdemme noin 5 tunnin retkelle Kamakuraan. Vajaan tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Kamakura oli 1200-luvulla hallinneiden Minamoto-shogunien sotilaallinen ja uskonnollinen keskus. Näemme kaupungin tunnetuimman nähtävyyden, Kotokuin temppelialueella sijaitsevan pronssisen Daibutsu Buddhan sekä shintolaisen Tsurugaoka Hachimangun pyhäkön. 

Illansuussa jatkamme Tokion Hanedan lentokentälle, josta suora lentomme (Finnair) lähtee klo 21.50. (A, L)

lento

16. päivä, keskiviikko 9.4. Saavumme Helsinkiin klo 4.40.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Ohjelmaan kuuluvien retkien lisäksi teemme lisämaksulliset , suomenkieliset retket Kobessa ja Hakodatessa (vuoden 2024 risteilyllä)

Retkien toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa. Osassa retkikohteita on paljon portaita ja korkeuseroja. Retket tulee varata 31.1.2024 mennessä.

Lisäksi voit osallistua laivan omille, lisämaksullisille kansainvälisille retkille. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi. 

Kaunis-Himejin-linna-kirsikankukka-aikaan-Japani

Himejin linna ja Kokoen puutarha

Himejin linna ja Kokoen puutarha

Kobe, torstai 11.4.2024 
Himeji - Japanin tunnetuin samurailinna – sijaitsee n. 60 kilometrin päässä Kobesta. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva linna on rakennettu 1600-luvun alussa. Huolellisen restaurointityön ansiosta näemme tutustumiskierroksellamme Himejin entisessä loistossaan. Valkoiseksi kalkitun linnan yhteyteen on avattu kaunis Kokoen puutarha. Japanilainen puutarha poikkeaa monella tapaa länsimaalaisesta puutarhasta; kukkien sijaan väriä tuovat puut ja pensaat. Pieni lampi elävöittää maisemaa ja kaarisillat johtavat tutkimusretkille puutarhan eri osiin. 

Retki kestää noin 5 tuntia.

Hinta 210 €
Rakennuksia kukkulan edessä Hakodatessa, Japanissa

Hakodaten kaupunkikierros

Hakodaten kaupunkikierros

Hakodate, torstai 18.4.2024
Hokkaidon saaren tärkeä satamakaupunki, Hakodate, on tunnettu meren antimistaan. Aloitamme päivän vierailemalla kaupungin vilkkailla kalamarkkinoilla. Meren antimien lisäksi tarjolla on tuoreita hedelmiä ja Hokkaidon lehmien maidosta valmistettua jäätelöä. Hakodaten satama avautui vuonna 1850 länsimaiselle kaupalle ja vaikutteille. Vilkastuneen kaupan myötä saapuivat myös länsimaiset kauppiaat, joista moni asettui asumaan Motomachin kaupunginosaan. Alueen puutaloarkkitehtuurissa näkyy selkeästi länsimainen vaikutus. Nousemme kaapelihissillä ihailemaan maisemia Hakodate-vuorelle. Ehdimme pistäytyä myös Kanemorin alueella, jonka kauniisti kunnostetut punatiiliset satamamakasiinit houkuttelevat ostoksille tai vaikka kahvikupposen ääreen.  

Retki kestää noin 7 tuntia.

Hinta 190 €
JAL Premium Economy

Lennot Japan Airlinesin Premium Economy -luokassa

Lennot Japan Airlinesin Premium Economy -luokassa

Tälle matkalle voit lisämaksusta varata paikat Japan Airlinesin lennolle (Helsinki-Tokio) Premium Economy -luokkaan. Näillä paikoilla on mm. enemmän jalkatilaa, tilavammat istuimet, enemmän ruoka- ja juomavaihtoehtoja.
Lisätietoja Premium Economy-luokasta https://www.jal.co.jp/jp/en/inter/service/premium/

Lisämaksu kevään 2024 matkalla 140 €/henkilö. Paikkoja rajoitetusti.
Lisämaksu erääntyy loppumaksun yhteydessä, varaukseen sovelletaan matkan normaaleja peruutusehtoja.

Huom! Aikataulumuutoksen vuoksi paluulennolle (Finnair) ei ole saatavissa Premium Economy-paikkoja.

Lisämaksu 140 €
Japan Airline Business

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista ostaa lennoille paikat business-luokassa, Japan Airlinesin lennoille Helsinki-Tokio (paluulento Tokio-Helsinki Finnairilla)

Lisämaksu on kevään 2024 matkalla alk. 2 190 €/henkilö. Paikkoja rajoitetusti.

Huom! Business-luokan paikoista veloitetaan erillinen ennakkomaksu, 900 €/hlö. Ennakkomaksu tulee maksaa matkan normaalin ennakkomaksun yhteydessä, loppuosa lisämaksusta erääntyy matkan loppumaksun yhteydessä (jos teet varauksen verkkosivuiltamme, laskutamme erillisen ennakkomaksun seuraavana arkipäivänä).

Business-luokan paikkoja koskeva erillinen peruutusehto:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa tai business-luokan paikan ennakkomaksun eräpäivän jälkeen, pidätämme normaalien peruutuskulujen lisäksi

 •    61 vrk tai enemmän ennen matkan alkua, 300 €/hlö
 •    60–35 vrk ennen matkan alkua, 900 €/hlö
 •    34–21 vrk ennen matkan alkua, 1.500 €/hlö 
Lisämaksu 2 190 €
Aqua-hytti-Celebrity-Infinity

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Japanin risteilylle on lisämaksusta mahdollista varata 2h parvekkeellinen Aqua-luokan hytti. Aqua-luokan matkustajilla on oma Blu-ravintola, jossa tarjoillaan illallinen, tähän ravintolaan eivät muut laivan matkustajat pääse. Lisäksi vapaa pääsy laivan Persian Garden -kylpyläosastolle.

Aqua-luokan hytit ovat samankokoisia kuin tavalliset parvekehytit, mutta varustelu niissä on hieman parempi.
Lisämaksu kevään 2024 matkalla on 1 440 €/henkilö (2h hytissä). Hyttejä rajoitetusti.

Matkan perushintaan (6 690 €/henkilö) sisältyy laivalla 2 hengen parvekehytti. 
Matkan hinta 2h Aqua-luokan hytissä 8 130 €/henkilö.

 

 

Lisämaksu 1 440 €/henkilö

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Japani risteillen
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa 
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa, risteilyllä kahden hengen parvekehytissä   
 • risteilyllä täysihoito, lisäksi ohjelmassa mainitut ateriat Tokiossa
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa, jos saatavilla
 • palveluraha ja kantajamaksut risteilyllä 
 • lento- ja satamaverot ja muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Japani risteillen

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä. Lisämaksu on kevään 2024 matkalla parvekehytissä 2 560 €. Tällöin myös hotellissa on yhden hengen huone. 

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan laivan henkilökunnalle maksetaan palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun matkan hintaan.

Matkan hinta 2h parvekehytissä 6 690 €/henkilö, 2h Aqua-luokan hytissä 8 130 €/henkilö (kevät 2024)

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.

Huumaaviksi luokiteltujen lääkeaineiden (esim. amfetamiinia sisältävät ja tietyt ADHD- ja masennuslääkkeet) maahantuonti ja hallussapito on Japanissa laitonta. Lääkkeiden käyttö voi myös estää maahanpääsyn Japaniin.

Huom! Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin. 
Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi. 

Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 750 €.
Toinen ennakkomaksu erääntyy 4.1.2024 (2h hytistä 2 500 €/hlö, 1h hytistä 3 500 €)
Loppumaksu erääntyy 7.2.2024.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeusehtoja. 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 120 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 119–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 750 €/henkilö
 • 60–46 vrk ennen matkan alkua, pidätetään molemmat ennakkomaksut
 • 45–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan kokonaishinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta 

 

Matkan hinta perustuu 14.11.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
16 päivää
 • 7.4.2024 - 22.4.2024
 • 25.3.2025 - 9.4.2025
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää Japani risteillen -matkasta

Ruokailut risteilyllä

Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää ruokalistan suomeksi. Risteilyn hintaan sisältyy Classic-juomapaketti. Tarjolla on myös muita alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja, joita voi ostaa laivalta (lisätietoja juomapaketeista). Juomapakettiin kuulumattomia viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivoilla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 10-50 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Pukeutuminen laivalla

Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos itse haluat, niin myös pitkä iltapuku ja smokki ovat ehdottomasti sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

Japanin risteilyllä Evening Chic -iltoja on 2, muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Risteilyn tietopaketti

Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on paljon käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.