Viva TWO-alus Olympia risteilyt

Risteilyt

- jokiristeilystä Tyynenmeren-risteilyyn
Risteilyt – Celebrity Sydneyn satamassa

Risteilyt, jotka sisältävät enemmän

Olympian matkoista löydät laajan valikoiman erilaisia risteilyitä. Lähde leppoisalla jokiristeilylle tai tutustu upeisiin luontokohteisiin risteillen. Aktiivimatkoista löydät risteilyitä, joilla voit tutustua kohteisiin pyöräillen. Myös pidempiä, Tyynellemerelle ja muihin kaukokohteisiin löydät risteilyn Olympialta. Risteilyillämme on aina mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Olympian risteilymatkat vievät sinut maailman merille ja upeisiin jokimaisemiin

Risteily on mainio tapa tutustua uusiin kohteisiin maailmalla. Majoitut mukavasti yhdessä paikassa, nautit hyvistä aterioista ja loistavasta palvelusta laivalla. Näet joka päivä uusia maisemia ja siirryt helposti, lähes huomaamattasi, uuteen kaupunkiin tai jopa toiseen maahan. Olympian risteilymatkoihin kuuluu aina retket lähes jokaisessa laivan pysähdyspaikassa, joten pääset todella tutustumaan kohtesiin. Myös ateriat laivalla, monipuolinen ohjelmatarjonta risteilyn aikana sekä laivan henkilökunnalle maksettavat palvelumaksut kuuluvat aina Olympian risteilyiden hintaan. Risteilytkin teemme aina pienryhmissä, suomalaisen matkanjohtajan huolehtiessa kaikista käytännön järjestelyistä koko matkan ajan. 

Jokiristeilyt

Jokiristeilyt ovat leppoisia, rauhallisesti eteneviä risteilyitä, melko pienillä aluksilla. Euroopassa teemme jokiristeilyitä Reinillä, Moselilla, Rhônella sekä Seinellä.  Yksi parhaimpia yhdistelmämatkoja on aktiivimatka, jolla risteilet ja pyöräilet Tonavan kauniissa maisemissa. Jokialuksilla on matkustajia yleensä vain noin 100 - 170, joten laivalla näkyy nopeasti muitakin tuttuja kasvoja kuin Olympian ryhmä. Jokiristeilyihin suunnitellut laivat pääsevät kaupungeissa yleensä hyvin lähelle keskustaa, joten tutustumiset kohteisiin käyvät helposti. Myös risteily Niilillä on jälleen ohjelmassa.

Risteilyt Oseaniassa, Karibialla, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa

Valtamerille suuntautuvat risteilyt teemme pääsääntöisesti laadukkailla, yksilölliseen palveluun panostavilla Celebrity Cruises -varustamon laivoilla. Aluksilla on 2500-3000 matkustajaa mutta yksilöllinen palvelu toimii Celebrityn laivoilla edelleen. Aluksilla on runsaasti aktiviteettejä, upeat uima-allasalueet ravintoloineen, avarat ja hyvin varustellut kuntosalit, hyvätasoiset kylpyläosastot ja niiden tarjoamat hyvinvointipalvelut sekä monipuolista ohjelmaa niin päiväsaikaan kuin iltaisinkin. Tarjolla on esimerkiksi tanssikursseja ja erilaisia kilpailuja, upeita musiikki- ja teatteriesityksiä jne, joten pitkälläkään risteilyllä aika ei tule pitkäksi. Pisin risteilymme on lähes kuukauden mittainen Tyynenmeren risteily, jolla matkustat maailman ympäri, Australiasta Honoluluun tai päinvastoin. Kaukoidässä risteilemme jouluna Singaporesta Hongkongiin. Japanin risteilyllä pistäydymme myös Etelä-Koreassa. Celebrity Edge -aluksella risteilemme tammikuussa Australiasta Uuteen-Seelantiin.

Myös Etelä-Amerikassa teemme risteilyitä Celebrityn aluksilla, tutustu risteilyyn Chilestä Argentiinaan.

Uutuusristeilymme Celebrity Apex -aluksella lokakuussa 2024 suuntautuu Atlantille, risteilemme Southamptonista Kanariansaarille ja takaisin. Teneriffalla Teide-tulivuori, Las Palmas Gran Canarialla, Portugalissa Porto ja Lissabon, Madeira sekä Espanjan La Coruna ovat tämän risteilyn kohteet, joissa teemme myös retket. Suorat lennot Lontooseen ja takaisin. 

Etelämantereen ja Galapagossaarten risteilyt

Nämä kohteet poikkeavat muista risteilyistä vaikka ne valtamerillä tehdäänkin.  Galapagossaarten risteilyillämme pääset näille ainutlaatuisille saarille - tutustumme alueen uskomattomaan luontoon ja eläimistöön usealla eri saarella. Etelämantereen risteilylle lähdemme parhaaseen mahdolliseen ajankohtaan, tammi-helmikuussa. Risteily alkaa Argentiinan Ushuaiasta ja risteilemme kymmenen päivän ajan Etelämantereen niemimaan ja sen lähisaariston alueilla. Etelämantereella risteilemme m/v Hondiuksella, joka on suunniteltu tutkimusmatkatyyppiseen risteilyyn napa-alueiden vesillä. Pienen kokonsa (max 170 matkustajaa) ja hyvän suunnittelun ansiosta pääsemme liikkumaan ketterästi ja voimme pysähtyä useissa paikoissa, rantautumiset kumiveneillä sujuvat myös nopeasti ja ilman ruuhkia. 

Aktiivimatkailijan risteilymatkat

Olympian matkoista löydät myös matkoja, joissa yhdistyy risteilyyn usein liitettävä rentous ja toisaalta pyöräilymatkan aktiivisuus. Lähde risteilemään Tonavalle tai Hollantiin ja tutustu jokien ja kanavien maisemiin pyöräillen. Kroatiassa risteilemme Adrianmerellä ja tutustumme saariin sähköpyörillä liikkuen. Risteilyalukset ovat pieniä ja ne siirtyvät kohteesta toiseen joko sillä aikaa kun pyöräilemme tai sitten aterioiden/yön aikana. Päivittäiset pyöräilymatkat ovat yleensä vain noin 15 - 50 km ja maasto tasaista, poikkeuksena Kroatian saaret mutta siellä käytössämme on sähköpyörät. Myös muille matkoille on lisämaksusta mahdollisuus varata käyttöön sähköpyörä.

Olympian risteilyn hinta sisältää lähes kaiken

Kuten muillakin matkoillamme, myös risteilymatkojemme hintaan sisältyy lennot, majoitukset sekä paljon ohjelmaa ja retkiä. Kaiken muun lisäksi olemme risteilyjen hintaan sisällyttäneet myös juomarahat, jotka risteilymatkoilla ovat usein pakollisia kuluja. Risteilyillämme on myös aina mukana suomalainen matkanjohtaja, joka huolehtii kaikista käytännön järjestelyistä, auttaa ja neuvoo sekä järjestää suomenkielisiä retkiä.

Yksi asia, mitä meiltä usein kysytään varsinkin pidempiin risteilyihin liittyen, on pukeutuminen laivalla. Jokiristeilyille, purjelaivaristeilylle, aktiivimatkoille tai esim Etelämantereen risteilylle ei tarvita tarvitse hankkia pitkää iltapukua tai smokkia, eivätkä ne missään nimessä ole pakollisia edes Celebrityn risteilyillä. Yleensä laivoilla pukeudutaan rennon siististi ja retkillä sitten ohjelman, kohteen, sääolojen yms mukaisesti.

Celebrityn laivoilla illan pukeutumiskoodi kerrotaan päiväohjelmassa. Tätä suositusta matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos matkustaja itse haluaa, on pitkä iltapuku ja smokki ehdottomasti myös sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

7 yön tai pidemmillä Celebrity-risteilyillä Evening Chic -iltoja on 2. Kaikkina muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.