Halonginlahti-Vietnam-Kaukoidan-risteily-Olympia-Kaukomatkat

Kaukoidän risteily - Hongkong, Vietnam, Thaimaa ja Singapore

- koe Kaukoidän kaupungit upealla risteilyllä
17
päivää
alk. 6 450 €/hlö

Kaukoidän risteilyllä nautit Celebrity Solstice -aluksen mukavuuksista ja herkullisista aterioista sekä tutustut mielenkiintoisiin kaupunkeihin matkan hintaan sisältyvillä retkillä. Helmikuussa risteily alkaa Hongkongista ja päättyy Singaporeeen, jouluna risteilemme päinvastaiseen suuntaan. Pysähdymme useassa kohteessa Vietnamissa, Thaimaassa ja tutustumme myös Hongkongiin ja Singaporeen.

Kahden viikon risteily Kaukoidässä - myös jouluna

Matkareitti
Helmikuun risteilyn reitti
- joulukuussa risteily päinvastaisessa järjestyksessä
Hongkong
1 yö, risteily alkaa
Hanoi (Halonginlahti)
retki, 1 yö laivassa
Hue
retki
Nha Trang (vain joulumatkalla)
retki
Ho Chi Minh
retki
Bangkok (Laem Chabang)
retki, 1 yö laivassa
Koh Samui
vapaapäivä
Singapore
risteily päättyy, 1 yö

Kaukoidän risteilymme alkaa helmikuussa Hongkongista, jossa yövymme yhden yön ennen risteilyä. Ehdimme tehdä kaupungissa kiertoajelun ennen laivaan nousua. Celebrity Solstice -aluksemme suuntaa kohti Vietnamia ja saavumme yhden meripäivän jälkeen Halonginlahdelle, liki kahdentuhannen karstimaasta muodostuneen ”sokeritoppasaaren” joukkoon. Täältä teemme retken maan ranskalaistyyliseen pääkaupunkiin Hanoihin, jonka leveiden bulevardien muodostamaa kokonaisuutta täydentävät vanhankaupungin kapeat kujat polkupyörärikšoineen ja pikku ravintoloineen.

Laivamme pysähtyy kahdeksi päiväksi Halonginlahdelle, keskelle yhtä maailman kauneimpina pidetyistä alueista

Vietnamissa teemme retket myös Ho Chi Minhiin, missä Vietnamin sodan aikainen amerikkalaisvaikutus on yhä nähtävissä sekä UNESCOn maailmanperintökohteisiin kuuluvaan Huen kaupunkiin. 

Matkalla on jätetty aikaa myös omatoimiseen retkeilyyn. Sekä Vietnamin Halonginlahdella että Thaimaan Laem Chabangissa vietämme kaksi päivää, joista toinen on vapaapäivä. Laem Chabagin satamasta teemme ensimmäisenä päivänä retken Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin. Thaimaassa pysähdymme päiväksi myös Koh Samuin saarelle, täällä voit retkeillä omatoimisesti tai viettää päivän rantalomasta nauttien.

Meripäivinä voit nauttia laivan monipuolisista palveluista

Risteilymme päättyy helmikuun matkalla Singaporeen. Matkalla hotelliin teemme puolenpäivän kiertoajelun ja seuraava päivä on vielä vapaa-aikaa ennen paluulentoamme.

Jouluna 2024 risteilemme samalla aluksella mutta toiseen suuntaan

Jouluristeily alkaa Singaporesta ja päättyy Hongkongiin. Teemme tällä risteilyllä samat retket kuin helmikuun matkalla ja lisäksi vierailemme Vietnamissa myös rantakaupunki Nha Trangissa ja sen vilkkailla markkinoilla. Jouluaattona teemme retken Bangkokiin, joulupäivänä voit retkeillä tai viettää leppoisan päivän laivalla. Vuoden vaihtuessa olemme merellä, matkalla Halonginlahdelta kohti Hongkongia.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy mm. lennot, majoitus 2h parvekehytissä ja hotelleissa, risteilyllä täysihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen ohjelman mukaisesti, palvelurahat laivalla ja hotelleissa. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta/hytistä helmikuun matkalla alk. 2 540 €.

Matkan hinta ja ehdot

 

Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta. Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi.

Matkaohjelma

18.2. – 5.3.2024 19.12.2024 – 4.1.2025

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito  (Risteilyllä on täysihoito)
Hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1.–2. päivä, su-ma 18.–19.2. Lähtö Helsingistä (Finnair/Qatar Airways) klo 16.00 Dohaan, jonne saavumme klo 23.45. Jatkolento (Qatar Airways) Dohasta Hongkongiin lähtee maanantain puolella klo 2.20.

Saavumme Hongkongiin klo 14.45 ja majoitumme Kowloonissa sijaitsevaan hyvän keskiluokan Park-hotelliin (★★★★). Illalla tervetulopäivällinen. (P)

Kaupungin edustaa Hongkong
Hongkong

3. päivä, tiistai 20.2. Aamiaisen jälkeen lähdemme puolen päivän kierrokselle Hongkongissa. Nousemme kuuluisalla Peak Tram -rinnejunalla ylös Victoria-kukkulalle ihailemaan upeaa maisemaa ja käymme Stanley Marketilla saaren etelärannikolla. Kierroksen jälkeen ajamme satamaan, jossa siirrymme risteilyalukseemme Celebrity Solsticeen. Risteilymme alkaa klo 20.00. (TH)

 

Celebrity-Solstice-risteilee
Merellä

4. päivä, keskiviikko 21.2. Meripäivänä on aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista. Uima-allasalue aurinkotuoleineen ja baareineen houkuttelee rentoutumaan. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Tekemistä ja aktiviteetteja löytyy runsaasti. (TH)

Halonginlahti-Vietnam-Olympia
Hanoi (Halonginlahti), Vietnam

5.–6. päivä, to–pe 22.–23.2. Saavumme klo 7 Halonginlahdelle, jossa viivymme kaksi päivää.

Torstaina teemme kokopäiväretken n. 2,5 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Hanoihin. Se on säilyttänyt alkuperäisen ilmapiirinsä, vaikka uudet rakennukset valtaavatkin kaupunkia nopeasti. Nykyaikaa on myös uskomaton mopojen, autojen ja polkupyörien taitava yhteispeli liikenteessä. Hanoi syntyi jo tuhat vuotta sitten Punaisenjoen rannalle. Sinne perustettiin myös maan ensimmäinen yliopisto. Kiinalaisvalloittajien vaikutus näkyy vielä buddhalaistemppeleissä, jotka erottuvat 1800-luvun lopun siirtomaaisännän Ranskan suunnittelemassa kaupunkikuvassa. Vanhankaupungin viehättävillä kujilla kenkä- ja laukkukauppiaat, puusepät, kankaankutojat ym. käsitöiden taitajat sekä lukuisat pienet kadunvarsikahvilat ovat hakeutuneet omiin kortteleihinsa.

Perjantaina aamupäivä on vapaa ja voit retkeillä omatoimisesti tai viettää leppoisan päivän laivalla. Risteily jatkuu perjantaina klo 14. (TH)

Muurien ympäröima hallintopalatsi Hue Vietnam
Hue (Chan May), Vietnam

7. päivä, lauantai 24.2. Saavumme Chan Mayn satamaan klo 8. Lähdemme retkelle heti aamiaisen jälkeen. Satamasta noin 2 tunnin ajomatkan päässä sijaitseva vanha keisarien hallintokaupunki Hue on tärkeä kulttuurikaupunki, jossa on yliopistoja, korkeakouluja ja useita museoita. Kaupungissa on hyvin säilynyt ranskalaistyylinen keskusta. Kaupungin halki virtaavan Parfyymijoen rannoilla voi nähdä näyttäviä keisarien mausoleumeja. Hue kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kuuluisimpia nähtävyyksiä on 1800-luvulla rakennettu, muurien ympäröimä hallintopalatsi – Keisarillinen kielletty kaupunki, jonne tavallisilla kansalaisilla ei aikoinaan ollut asiaa. Kauniin mäntymetsän keskellä sijaitseva Thien Mun temppelialue on peräisin 1600-luvulta ja edelleen tärkeä buddhalaisuuden keskus Vietnamissa. Risteilymme jatkuu klo 20. (TH)

Celebrity-uima-alllas
Merellä

8. päivä, sunnuntai 25.2. Meripäivänä voimme taas nauttia Solsticen palveluista. (TH)

Ho-Chi-Minh-mausoleumi-Hanoi-Vietnam
Ho Chi Minh (Phu My), Vietnam

9. päivä, maanantai 26.2. Ho Chi Minh tunnetaan edelleen myös Saigonina. Elämä kuhisee Vietnamin suurimman kaupungin ja talouselämän keskuksen vilkkailla kauppakaduilla, kahviloissa ja katukeittiöissä. Kiinalaiskaupunginosa Cholon on Kaakkois-Aasian suurin. Eurooppalaistyyliset hallintorakennukset ja vanhat huvilat periytyvät Ranskan Indokiinan vuosilta, kuten myös Notre Damen katedraali ja kauniisti koristeltu pääposti. Maan traaginen historia on esillä sotamuseossa. Saavumme Phu Myn satamaan aamulla klo 7. Lähdemme retkelle Ho Chi Minhiin aamiaisen jälkeen. Matka Ho Chi Minhiin (130 km) kestää noin 2 tuntia. Laivamme jatkaa matkaa klo 17. (TH)

Celebrity-Solsctice-ravintolamaailmaa
Merellä

10. päivä, tiistai 27.2. Meripäivänä nautimme laivamme palveluista. (TH)

Bangkok tarjoaa paljon nähtävyyksiä Thaimaa
Bangkok (Laem Chabang)

11.–12. päivä, ke–to 28.–29.2. Saavumme Laem Chabangin satamaan klo 8. Keskiviikkona teemme kokopäiväretken noin 2 tunnin ajomatkan päässä satamasta sijaitsevaan Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin, joka sykkii elämää ympäri vuorokauden. Bangkok on vauras, reilun 12 miljoonan asukkaan suurkaupunki pilvenpiirtäjineen, kimmeltävine temppeleineen ja moderneine ostoskeskuksineen. Kaupunkia halkovalla Chao Phraya -joella liikkuvat tavaraa kuljettavat proomut, värikkäät pikaveneet sekä pienet puiset soutuveneet. Joesta erkanee lukuisia kanavia, minkä vuoksi kaupunkia kutsutaan myös Idän Venetsiaksi. Kanavilla kohtaa iloisesti hymyileviä kauppiaita toriveneissään, jotka ovat täynnä värikkäitä kukkia ja hedelmiä. Näemme mm. kuninkaallisen polttohautauspaikan Sanam Luangin sekä kuninkaallisen perheen nykyisen asuinpalatsin.

Torstai on vapaa päivä ja voit retkeillä omatoimisesti tai viettää leppoisan päivän laivalla. Risteilymme jatkuu torstaina klo 17. (TH)

Celebrity-Solstice-alus-Kaukoidan-risteily-Olympia-Kaukomatkat
Koh Samui

13. päivä, perjantai 1.3. Ankkuroimme Thaimaan kolmanneksi suurimmalle saaren Koh Samuin edustalle aamulla klo 7. Tänään on vapaapäivä, ja voit osallistua laivan omalle kansainväliselle retkelle lisämaksusta, retkeillä omin päin tai viettää päivää rannalla. Risteily jatkuu klo 18 kohti Singaporea. (TH, laivalla)

Spa-Celebrity-risteilyt
Merellä

14. päivä, lauantai 2.3. Vielä yksi meripäivä aikaa nauttia laivamme palveluista. (TH)

Katunäkymä Singapore
Singapore – risteily päättyy

15. päivä, sunnuntai 3.3. Saavumme Singaporeen klo 7.00. Aamiaisen jälkeen luovutamme hytit ja lähdemme kiertoajelulle Singaporeen. Ikivanhan merireitin varrella sijaitsevan kaupunkivaltion asukkaat edustavat laajaa etnistä kirjoa. Hyvin hoidetut, ympäri vuoden kukkivat puistoalueet, tyylikkäät ostoskeskukset sekä lukuisat maailman eri keittiöiden herkkuja tarjoavat ravintolat ovat Singaporen taattuja tavaramerkkejä. Puolen päivän kaupunkikiertoajelumme jälkeen majoitumme ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★) Marina Bayn alueelle. (A)

Merlion-suihkulähde Singapore
Singapore

16. päivä, maanantai 4.3. Vapaapäivä. Saamme pitää huoneet päivälliseen asti. Illansuussa jäähyväispäivällinen; jonka jälkeen kuljetus lentokentälle. Suora lento (Finnair) Helsinkiin lähtee klo 22.15. (A, P)

lento

17. päivä, tiistai 5.3. Saavumme Helsinkiin klo 5.55.

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito  (Risteilyllä on täysihoito)
Hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Tämän lähdön tarkistettu ohjelma, hinnat sekä maksu- ja peruutusehdot julkaistaan maaliskuussa 2024.
Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen lähtöpäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai toimistostamme, p 09 696 2770

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Lento kohteeseen

1. päivä, torstai 19.12. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 23.55 suoralla lennolla Singaporeen. 

Singaporen-siluetti
Singapore

2. päivä, perjantai 20.12. Saavumme Singaporeen klo 18.30. Majoitumme ensimmäisen luokan hotelliin (★★★★★). Tervetulopäivällinen. (P)

Katunäkymä Singapore
Singapore – risteily alkaa

3. päivä, lauantai 21.12. Aamiaisen jälkeen aloitamme puolen päivän kaupunkikiertoajelun Singaporessa. Ikivanhan merireitin varrella sijaitsevan kaupunkivaltion asukkaat edustavat laajaa etnistä kirjoa. Hyvin hoidetut, ympäri vuoden kukkivat puistoalueet, tyylikkäät ostoskeskukset sekä lukuisat maailman eri keittiöiden herkkuja tarjoavat ravintolat ovat Singaporen taattuja tavaramerkkejä. Puolen päivän kierroksemme päättyy satamaan, jossa siirrymme risteilyalukseemme Celebrity Solsticeen. Alus irtautuu laiturista klo 18. (TH)

Celebrity-Solstice-risteilee
Merellä

4. päivä, sunnuntai 22.12. Meripäivänä on aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista. Uima-allasalue aurinkotuoleineen ja baareineen houkuttelee rentoutumaan. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Tekemistä ja aktiviteetteja löytyy runsaasti. (TH)

Celebrity-Solstice-alus-Kaukoidan-risteily-Olympia-Kaukomatkat
Koh Samui

5. päivä, maanantai 23.12. Ankkuroimme Thaimaan kolmanneksi suurimmalle saaren Koh Samuin edustalle aamulla klo 8. Tänään on vapaapäivä, ja voit osallistua laivan omalle kansainväliselle retkelle lisämaksusta, retkeillä omin päin tai viettää päivää rannalla. Risteily jatkuu klo 18. (TH, laivalla)

Bangkok tarjoaa paljon nähtävyyksiä Thaimaa
Bangkok (Laem Chabang)

6.–7. päivä, ti–ke 24.–25.12. Saavumme Laem Chabangin satamaan klo 8. Tiistaina teemme kokopäiväretken noin 2 tunnin ajomatkan päässä satamasta sijaitsevaan Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin, joka sykkii elämää ympäri vuorokauden. Bangkok on vauras, reilun 12 miljoonan asukkaan suurkaupunki pilvenpiirtäjineen, kimmeltävine temppeleineen ja moderneine ostoskeskuksineen. Kaupunkia halkovalla Chao Phraya -joella liikkuvat tavaraa kuljettavat proomut, värikkäät pikaveneet sekä pienet puiset soutuveneet. Joesta erkanee lukuisia kanavia, minkä vuoksi kaupunkia kutsutaan myös Idän Venetsiaksi. Kanavilla kohtaa iloisesti hymyileviä kauppiaita toriveneissään, jotka ovat täynnä värikkäitä kukkia ja hedelmiä. Näemme mm. kuninkaallisen polttohautauspaikan Sanam Luangin sekä kuninkaallisen perheen nykyisen asuinpalatsin.

Keskiviikkona eli  joulupäivänä voit retkeillä omatoimisesti tai viettää leppoisan päivän laivalla. Risteilymme jatkuu keskiviikkona klo 17 kohti Vietnamia. (TH)

Celebrity-uima-alllas
Merellä

8. päivä, torstai 26.12. Meripäivänä voimme taas nauttia Solsticen palveluista. (TH)

Ho-Chi-Minh-mausoleumi-Hanoi-Vietnam
Ho Chi Minh (Phu My), Vietnam

9. päivä, perjantai 27.12. Ho Chi Minh tunnetaan edelleen myös Saigonina. Elämä kuhisee Vietnamin suurimman kaupungin ja talouselämän keskuksen vilkkailla kauppakaduilla, kahviloissa ja katukeittiöissä. Kiinalaiskaupunginosa Cholon on Kaakkois-Aasian suurin. Eurooppalaistyyliset hallintorakennukset ja vanhat huvilat periytyvät Ranskan Indokiinan vuosilta, kuten myös Notre Damen katedraali ja kauniisti koristeltu pääposti. Maan traaginen historia on esillä sotamuseossa. Saavumme Phu Myn satamaan aamulla klo 7. Lähdemme retkelle Ho Chi Minhiin aamiaisen jälkeen. Matka Ho Chi Minhiin (130 km) kestää noin 2 tuntia. Laivamme jatkaa matkaa klo 18. (TH)

Nainen-kantaa-puita-Vietnam
Nha Trang

10. päivä, lauantai 28.12. Saavumme Nha Trangin edustalle klo 9 aamulla. Aamiaisen jälkeen siirrymme yhteysaluksella maihin ja aloitamme puolen päivän kierroksen Nha Trangin rantakaupungissa. Käymme mm. Long Son -temppelissä, jonka ulkopuolella sijaitseva valtava, valkoinen Buddha-patsas nousee korkeuksiin ja Po Nagar -temppelitornissa, joka on peräisin 700-luvulta. Lopuksi käymme Dam-markkinoilla, jossa paikalliset tuottajat ja käsityöläiset myyvät tuotteitaan. Risteily jatkuu klo 17. (TH, laivalla)

Muurien ympäröima hallintopalatsi Hue Vietnam
Hue (Chan May), Vietnam

11. päivä, sunnuntai 29.12. Saavumme Chan Mayn satamaan klo 10. Lähdemme retkelle heti aamiaisen jälkeen. Satamasta noin 2 tunnin ajomatkan päässä sijaitseva vanha keisarien hallintokaupunki Hue on tärkeä kulttuurikaupunki, jossa on yliopistoja, korkeakouluja ja useita museoita. Kaupungissa on hyvin säilynyt ranskalaistyylinen keskusta. Kaupungin halki virtaavan Parfyymijoen rannoilla voi nähdä näyttäviä keisarien mausoleumeja. Hue kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kuuluisimpia nähtävyyksiä on 1800-luvulla rakennettu, muurien ympäröimä hallintopalatsi – Keisarillinen kielletty kaupunki, jonne tavallisilla kansalaisilla ei aikoinaan ollut asiaa. Kauniin mäntymetsän keskellä sijaitseva Thien Mun temppelialue on peräisin 1600-luvulta ja edelleen tärkeä buddhalaisuuden keskus Vietnamissa. Risteilymme jatkuu klo 20. (TH)

Halonginlahti-Vietnam-Olympia
Hanoi (Halonginlahti), Vietnam

12.–13. päivä, ma–ti 30.–31.12. Saavumme maanantaina klo 13.30 Halonginlahdelle, jossa viivymme kaksi päivää. Iltapäivällä voit retkeillä omatoimisesti tai viettää aikaa laivalla.

Tiistaina teemme kokopäiväretken n. 2,5 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Hanoihin. Se on säilyttänyt alkuperäisen ilmapiirinsä, vaikka uudet rakennukset valtaavatkin kaupunkia nopeasti. Nykyaikaa on myös uskomaton mopojen, autojen ja polkupyörien taitava yhteispeli liikenteessä. Hanoi syntyi jo tuhat vuotta sitten Punaisenjoen rannalle. Sinne perustettiin myös maan ensimmäinen yliopisto. Kiinalaisvalloittajien vaikutus näkyy vielä buddhalaistemppeleissä, jotka erottuvat 1800-luvun lopun siirtomaaisännän Ranskan suunnittelemassa kaupunkikuvassa. Vanhankaupungin viehättävillä kujilla kenkä- ja laukkukauppiaat, puusepät, kankaankutojat ym. käsitöiden taitajat sekä lukuisat pienet kadunvarsikahvilat ovat hakeutuneet omiin kortteleihinsa.

Risteily jatkuu tiistaina klo 19.30. Uuden vuoden otamme vastaan merellä. (TH)

Celebrity-Solsctice-ravintolamaailmaa
Merellä

14. päivä, keskiviikko 1.1. Vuoden ensimmäisenä päivänä voimme nauttia Solsticen palveluista. (TH)

Victoria-peak-raitiovaunu-ja-Hongkongin-kaupunki
Hongkong, Kiina

15. päivä, torstai 2.1. Saavumme Hongkongiin klo 6. Aamiaisen jälkeen luovutamme hytit ja lähdemme kiertoajelulle Hongkongin saarelle. Nousemme kuuluisalla Peak Tram -rinnejunalla ylös Victoria-kukkulalle ihailemaan upeaa maisemaa ja käymme Stanley Marketilla saaren etelärannikolla. Kierroksen jälkeen majoitumme hyvään keskitason hotelliin (★★★★). Illalla jäähyväispäivällinen. (A, P)

Kaupungin edustaa Hongkong
Hongkong

16. päivä, perjantai 3.1. Tänään on vapaapäivä ja voit kierrellä Hongkongissa omatoimisesti tai matkanjohtajan kanssa. Huoneet saamme pitää klo 16 asti. Illansuussa kuljetus lentokentälle. Suora lento (Finnair) Helsinkiin lähtee klo 21.35. (A)

 

lento

17. päivä, lauantai 4.1. Saavumme Helsinkiin klo 5.30. 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Aqua-hytti-Celebrity-Infinity

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Lisämaksusta voit varata risteilylle Aqua-luokan hytin (2h hytti). Aqua-luokan matkustajilla on oma Blu-ravintola, jossa tarjoillaan illallinen, tähän ravintolaan eivät muut laivan matkustajat pääse. Lisäksi vapaa pääsy laivan Persian Garden -kylpyläosastolle.
Aqua-luokan hytit ovat samankokoisia kuin tavalliset parvekehytit mutta varustelu niissä on hieman parempi.

Lisämaksu 18.2.2024 lähdöllä alk. 280 €/henkilö. Hyttejä on rajoitetusti.
(Matkan perushintaan sisältyy laivalla 2h hengen parvekehytti)

 

alk. 280 €/henkilö
Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista ostaa lennot business-luokkaan (18.2.2024 lähdöllä Helsinki-Doha-Hongkong ja Singapore-Helsinki). Business-luokassa nautit lennoilla paremmista aterioista, tilavammista paikoista ja loistavasta palvelusta.

Lisämaksu 18.2.2024 lähdöllä alkaen 5 060 €/henkilö. Paikkoja rajoitetusti.

Huom! Business-luokan paikoista veloitetaan erillinen ennakkomaksu, 750 €/matkustaja. Ennakkomaksu tulee maksaa matkan normaalin ennakkomaksun yhteydessä, loppuosa lisämaksusta erääntyy matkan loppumaksun yhteydessä. Erillistä ennakkomaksua ei palauteta asiakkaan peruuttaessa varaamansa lennot tai matkan.

alk. 5 060 €/henkilö

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Kaukoidän risteily - Hongkong, Vietnam, Thaimaa ja Singapore
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, risteilyllä kahden hengen parvekehyteissä
 • risteilyllä täysihoito, lisäksi ohjelmassa mainitut ateriat Hongkongissa ja Singaporessa
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palveluraha ja kantajamaksut risteilyllä
 • lento- ja satamaverot sekä muut viranomaismaksut 663 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Kaukoidän risteily - Hongkong, Vietnam, Thaimaa ja Singapore

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on 18.2.2024 lähdöllä alk. 2 540 €. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kk ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kk ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että mm. sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Ryhmän minimikoko on 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.

Maksuehdot 18.2.2024 lähdölle: Ennakkomaksu 650 €/henkilö. Toinen ennakkomaksu 1 200 €/henkilö, erääntyy 15.12.2023. Loppumaksu erääntyy 4.1.2024.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 650 €/henkilö
 • 60–46 vrk ennen matkan alkua, pidätetään molemmat ennakkomaksut
 • 45–31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 30–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

18.2.2024 lähdön hinta perustuu 6.7.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
17 päivää alk./hlö 6 450 €
 • 18.2.2024 - 5.3.2024
 • 19.12.2024 - 4.1.2025
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Kaukoidän risteilystä

Mitä mukaan matkalle
Laivan hyttien varustus vastaa yleensä hyvätasoisen hotellihuoneen varustelua. Siihen kuuluvat jääkaappi, interaktiivinen televisio, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneissa on pyyhkeet, saippuat ja shampoot. Uima-altaalta saa lainata pyyhkeitä. Silitysrautaa hyteissä ei turvallisuussyistä ole, mutta laivan tehokas pesulapalvelu hoitaa lisämaksusta silityksenkin nopeasti. Retkiä ja kannella liikkumista varten kannattaa ottaa mukaan mukavat kävelykengät tai sandaalit. Myös uima-asulle ja shortseille on paljon käyttöä. Laivalla on tehokas ilmastointi, minkä vuoksi osa tiloista on viileitä. Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:
Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Myös pitkä iltapuku ja smokki ovat ehdottomasti sopivia näinä iltoina mutta vain mikäli itse haluat, pakollisia ne eivät ole edes Evening Chic -iltoina.

Kaukoidän risteilyllä Evening Chic -iltoja on 2, muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Ruokailut laivalla
Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää pääravintolan ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja, joita voi ostaa laivalta (lisätietoja juomapaketeista). Risteilyn hintaan sisältyy Classic-juomapaketti. Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivalla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 5–45 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Valuutta, raha ja luottokortit risteilyllä
Celebrityn laivoilla ei käytetä käteistä rahaa yleensä muualla kuin kasinolla. Laivojen virallisena valuuttana on USA:n dollari. Hyttiavain toimii myös laivan omana luottokorttina ja henkilöllisyystodistuksena. Luottotili avataan luottokorttia tai käteistä vastaan terminaalissa ennen laivalle siirtymistä. Hyttikortilla voi maksaa kaikki ostokset laivalla, ruokajuomista tuliaisiin. Juomia tilattaessa palveluraha lisätään automaattisesti laskun loppusummaan. Rahan kulutusta voi seurata reaaliaikaisesti hytissä olevasta interaktiivisesta televisiosta. Risteilyn lopussa hyttiin toimitetaan lasku, johon on eritelty kaikki kortilla tehdyt ostokset. Ellei matkustajalla ole huomauttamista laskusta, summa veloitetaan suoraan luottokortilta. Käteistilin avanneet käyvät maksamassa laskunsa purserin vastaanotossa risteilyn viimeisenä iltana.

Juomarahat
Juomarahat hyttipalvelijalle, pää- ja aputarjoilijalle sekä hovimestarille kuuluvat poikkeuksetta risteilykäytäntöön. Olemme sisällyttäneet nämä palvelumaksut matkan hintaan. Henkilökohtaiset juomarahat esim. hyttipalvelua käytettäessä on hyvä maksaa käteisellä saman tien.

Alkoholijuomat ja tupakkatuotteet
Omien alkoholijuomien tuominen laivalle on pääsääntöisesti kielletty. Celebrity sallii kuitenkin 2 viinipulloa/hytti mukaan risteilyille; viinipullot voi tuoda mukaan vain lähtösatamasta risteilyn ensimmäisenä päivänä. Matkustajien käsimatkatavarat läpivalaistaan aina laivaan tultaessa ja niissä mahdollisesti olevat alkoholijuomat otetaan pois ja palautetaan asiakkaille risteilyn lopussa. Laivalla on myymälä, josta voi ostaa alkoholijuomia sekä tupakkatuotteita. Myymälässä tehdyt juomaostokset toimitetaan hytteihin risteilyn lopussa. Juomia voi tilata hyttiin hyttipalvelusta tai ostaa mukaan laivan baareista. Tupakointi on sallittu ainoastaan siihen erikseen merkityillä paikoilla ulkotiloissa. Laivan sisätiloissa, hyteissä ja myös hyttien parvekkeilla tupakointi on ehdottomasti kielletty.

Turvallisuus
Kaikki matkustajat valokuvataan ennen risteilyn alkua ja kuva tallennetaan samaan tiedostoon hyttikortin kanssa. Aina laivalle tultaessa henkilökunta vertaa kortin haltijaa tiedostossa olevaan valokuvaan. Joissakin kohteissa vaaditaan hyttikortin lisäksi kuvallinen henkilökortti (esim. ajokortti). Tämän lisäksi kaikki käsimatkatavarat läpivalaistaan. Teräaseiden hallussapito on laivalla kielletty. Laivojen henkilökunta on koulutettu huolehtimaan matkustajista poikkeustilanteissa. Kaikki matkustajat osallistuvat risteilyn alussa pelastusharjoitukseen. Laivalla on aina sairaanhoitaja ja lääkäri.

Mahdolliset muutokset risteilyohjelmaan
Esimerkiksi sää saattaa aiheuttaa muutoksia risteilyohjelmaan ja joskus jopa estää pääsyn johonkin satamaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Satamat
Kaikissa risteilykohteissa ei ole riittävän suuria laiturirakenteita, joihin isot laivat pystyisivät kiinnittymään. Tällöin laiva jää ankkuriin, ja kuljetus rantaan ja takaisin hoidetaan yhteysveneillä. Matka laituripaikalta satamaan ja keskustaan vaihtelee kohteittain ja se voi olla melko pitkäkin.

Retket kohteissa ja muut lisäpalvelut
Olympia tekee kaikissa tämän risteilyn kohteissa omat, matkanjohtajamme opastamat suomenkieliset retket. Jos haluat näiden sijaan osallistua varustamon omille, kansainvälisille retkille niin se on mahdollista mutta matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä. Varustomon retkiä ja mahdollisia muita lisäpalveluja voi varata ja maksaa varustamon nettisivuilla: www.celebritycruises.com Tällaisia tilauksia varten tarvitset varauskoodin, jonka voit tarvittaessa kysyä toimistostamme noin kuukausi ennen matkan alkua.

Tietopaketti
Noin viisi viikkoa ennen matkan alkua lähetämme sähköpostilla matkaa koskevat toimintaohjeet sekä risteilyä koskevan tietopaketin, jossa on lisää käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Kaikki Olympian risteilymatkat