Meteoran-luostari-Kreikka

Kreikan matkat

Matka historialliseen Kreikkaan, Ateenaan ja rannikolle
Apollon-Epikurioksen-temppeli-Peloponnesos-Kreikka

Kreikan matkoja, jotka sisältävät enemmän

Kreikan kiertomatka Thessalonikista Ateenaan sekä Peloponneksen niemimaalle. Matkoihin sisältyy paljon ohjelmaa, tutustumme Kreikan kohteisiin suomalaisen matkanjohtajan opastuksella. Unohtamatta hyvää kreikkalaista ruokaa ja rauhallista tunnelmaa.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Kreikan saaret ovat tuttuja monille matkailijoille, mutta kannattaa tutustua myös Ateenaan, Peloponneksen niemimaahan ja käydä katsomassa Korintin kanavaa. Mantereella  on myös kiehtovia kaupunkeja, mahtavia luontokohteita sekä tietysti loputtomasti herkullista ruokaa.

Pääkaupunki Ateena, jonka komea Akropolis-kukkula sekä kaikkialla läsnä oleva kiehtova kreikkalainen kulttuuri ja vuosituhansien historia vievät hetkessä mukanaan.

Meteoran luostarialue, Apollolle pyhitetty Delfoi ja sen oraakkeli ja Mykeneneläinen kulttuuri tulevat tutuksi Olympian kiertomatkalla.

Etelä-Euroopassa Välimeren rannalla sijaitseva Kreikka ylpeilee historiallaan ja vuosituhansien takaa kumpuavalla kulttuurillaan. Myös matkailijan on helppo päästä nauttimaan kiehtovien tarujen tunnelmasta ja tutustua Kreikan kulttuuriin. Maahan kuuluu Manner-Kreikan lisäksi noin kaksituhatta saarta, joista vain murto-osa on asuttuja. Kohteet ovat keskenään hyvin erilaisia jo maantieteellisten syiden vuoksi, sillä olosuhteet Manner-Kreikan pohjoisosassa vaihtelevat huomattavasti verrattuna Ateenaan tai Kreikan saaristoon.

Vieraanvaraisuus kuuluu kreikkalaiseen kulttuuriin

Etenkin maaseudun pikkukylissä se näkyy sydämellisenä suhtautumisena myös matkailijoihin. Ei ole epätavallista, että ohikulkija kutsutaan istahtamaan kupposelle tai viinilasilliselle.

Kreikka on ortodoksinen maa ja monet paikalliset ovat syvästi uskovaisia, vaikka esimerkiksi kirkossa käyminen ei välttämättä kuulu jokaviikkoiseen ohjelmaan. Maassa on paljon luostareita ja kaikki tärkeät perhejuhlat toimitetaan kirkollisin menoin.