Monastirin-kaupunki-Valimeren-rannalla-Tunisia-Olympia

Tunisian matkat

Kuva-Suuren-Moskeijan-katolta-Kairouanin-kaupunkiin-Tunisi

Tunisian matkat, joilla näet enemmän

Matka Tunisiaan, Välimeren rannalle, sopii myös kulttuurin ja historian ystäville. Muinainen Karthago, berberikulttuuri, Saharan hiekkadyynit ja vilkkaat basarikujat tulevat tutuiksi matkan aikana. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Uutuus
11 päivää


1.10.
alk. 3 590 €

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Tunisia

Tunisia on tullut tunnetuksi Välimeren rantakohteena mutta Tunisiassa on paljon nähtävää ja koettavaa myös kulttuurinnälkäiselle ja historiasta kiinnostuneelle matkailijalle.

Karthagon rauniot ja pääkaupunki Tunis sekä Välimeren rannalla sinivalkoisena hohtava Sidi Bou Saidin kylä nähdään heti kiertomatkamme alussa. Kairouan on yksi islamilaisen maailman tärkeimmistä pyhiinvaelluspaikoista ja Djerban saari tunnetaan jo Odysseian tarinoista. Tozeurissa ja Matmatassa pääsemme tutustumaan Saharan autiomaan maisemiin, suolatasankoon ja berberikulttuuriin. Matkan lopuksi majoitumme Soussessa ja Hammametissa Välimeren rannalla.

Yleistä Tunisiasta

Tunisia (virallisesti Tunisian tasavalta) sijaitsee Välimeren rannalla, Pohjois-Afrikassa, rajanaapureinaan Libya ja Algeria. Tunisiassa on lähes 12 miljoonaa asukasta, pääkaupunki on Tunis. Maantieteellisesti maa jakaantuu kolmeen osaan; kapea rannikkoalue, vuoristoinen keski- ja länsiosa sekä eteläosan aavikko, joka on jo Saharan reuna-aluetta. Rannikolla nautitaan välimerenilmastosta mutta etelään siirryttäessä ilmaso käy kuumemmamksi ja kuivemmaksi.

Suurin osa tunisialaisista on berbereitä ja heidän jälkeläisiään sekä arabeita. Tunisian pääuskonto on islam, noin 98 % väestöstä lasketaan olevan muslimeita. Suurin osa asukkaista puhuu äidinkielenään arabiaa, ranskaa käytetään myös hyvin yleisesti. Lisäksi puhutaan erilaisia berberikieliä.

Tunisia on Afrikan valtioista yksi vauraimmista, kaupungistuneimmista ja teollistuneimmista. Myös terveyspalvelut ja koulutus ovat edistyksellisiä. Matkailu on yksi tärkeimmistä elinkeinoista maatalouden ja kaivosteollisuuden lisäksi. Tärkeimmät luonnonvarata ovat öljy ja maakaasu, tärkempiin vientituotteisiin kuuluvat oliivit ja taatelit.

Tunisialla on pitkä historia, alkaen foinikialaisten aikaisesta Karthagosta. Alkuperäisen Karthagon tuhosivat roomalaiset jo puunilaissotien aikana. Roomalaisten jälkeen aluetta hallitsivat vuorollaan niin arabit, berberit kuin osmanitkin. Vuonna 1881 Ranska valloitti Tunisian ja hallitsi sitä aina vuoteen 1956. Tuolta ajalta juontaa juurensa myös ranskan kielen yleisyys Tunisiassa

Tunisia itsenäistyi 1956. Tuolloin presidentiksi nousi Habib Bourguiba, joka hallitsi aina vuoteen 1987 saakka. Ensimmäisen monipuoluevaalit järjestettiin vuonna 1989, jolloin valtaan nousi Ben Ali, joka valittiinkin uudelleen peräti viisi kertaa, viimeisen kerran 2009. 

Tammikuussa 2011 Tunisiasta sai alkunsa arabi-keväänä tunnettu tapahtumaketju. Presidentti Ben Ali pakeni maasta. Tunisiassa järjestettiin ensimmäiset vapaat vaalit lokakuussa 2011 ja perustuslaki uusittiin 2014. Vuodesta 2019 Tunisian presidenttinä on toiminut Kais Saied.