Kaunis-Sidi-Bou-Said-Tunisia-Olympia

Tunisian kiertomatka

- tuhansien tarinoiden maa Välimeren auringossa
11
päivää
alk. 3 590 €/hlö
Uutuus

Tunisian kiertomatkalla tutustut maan historiaan ja kulttuuriin Välimerellisessä lämmössä. Pääkaupunki Tunis, sinivalkoinen Sidi Bou Said, Djerban saari ja lukuisat arkeologisesti ja arkkitehtoonisesti merkittävät kohteet kuljettavat sinut Tunisian tuhansien tarinoiden läpi Karthagosta nykypäivään. Hyvätasoiset hotellit ja lukuisat ateriat täydentävät matkan antia.

Tunisian helmet kiertomatkalla

Matkareitti
Tunis
2 yötä
Kairouan
1 yö
Tozeur
2 yötä
Djerba
2 yötä
Sousse
1 yö
Hammamet
2 yötä

Kiertomatka Tunisiassa, Välimeren etelärannalla on erinomainen matkakohde historian ja kulttuurin, mutta myös auringon ystäville. Aloitamme kiertomatkan pääkaupunki Tunisista, jossa tutustumme muinaisen Karthagon raunioihin ja sinivalkoisena hohtavaan Sidi Bou Saidin kylään.

Tunisiassa riittää tarinoita ja tapahtumia, alkaen aina foinikialaisten kaudelta ennen ajanlaskumme alkua. Näemme kiertomatkalla kaikkiaan viisi Unescon maailmanperintökohdetta. Näkyvimpiä menneen ajan monumentteja ovat monet roomalaisajan arkeologiset kohteet mm. Douggassa ja Kairouanissa, joissa myös pysähdymme matkamme aikana.

Matkaamme vehreästä pohjoisesta etelään, missä kohtaamme Saharan autiomaan loputtomat hiekkadyynit ja voimme aistia berberiromantiikkaa tähtitaivaan alla

Tunisian kulttuuriperinnön monipuolisuuteen tuovat oman lisänsä myös berberien heimoyhteisöt ja ottomaanivaltakunnan vaikutus arkkitehtuuriin. Tutustummekin matkan aikana myös mm. taatelipalmujen viljelyyn, paikalliseen viinitilaan sekä berberikylän elämään, ylitämme suolatasangon ja nautimme hyvätasoisten hotellien palveluista. Kaupunkien basaarikujien sokkeloissa aika on pysähtynyt ja tunnelma on pysynyt lähes muuttumattomana vuosisatoja. 

Myös kansainvälinen filmiteollisuus on löytänyt Tunisian oivalliset maisemat kulisseiksi muutamallekin suurtuotannolle, joten matkalla saatat nähdä tuttuja maisemia niin Tähtien Sota -elokuvista kuin Englantilainen potilas -elokuvastakin.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, runsaasti aterioita eli useimpina päivinä täysihoito, kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, palvelupalkkiot hotelleissa sekä paljon paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 960 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

22.4. – 2.5.2024 1. – 11.10.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Useimpina päivinä täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Huom! tämän lähdön kiertojärjestys on muuttunut; yöpyminen Soussessa nyt Tunisin jälkeen. Muutokset huomioitu matkaohjelmassa ja ilmoitetaan matkan varanneille 15.3.24.

Tunis, 2 yötä - Sousse, 1 yö - Kairouan, 1 yö - Tozeur, 2 yötä - Djerba, 2 yötä - Hammamet, 2 yötä
 

Lento kohteeseen

1. päivä, maanantai Lähtö Helsingistä (Air France) klo 6.40 Pariisin kautta (Air France) Tunisian pääkaupunkiin Tunisiin, jonne saavumme klo 17.45. Majoitumme 2 yöksi kaupungin ulkopuolella rannan läheisyydessä sijaitsevaan ensimmäisen luokan The Residence -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Medina-Tunis-Tunisia-Olympia
Tunis

2. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen tutustumme vajaan miljoonan asukkaan Tunisiin noin 6 tunnin retkellä. Tunis on saanut alkunsa foinikialaisten 800-luvulla eaa. perustamasta Karthagosta, jonka rauniot ovat edelleen kaupungin alueella. Käymme aluksi vanhassakaupungissa eli medinassa, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Tunnelmallisilla pikkukujilla aika on pysähtynyt jonnekin satojen vuosien taakse. Kauneimmat moskeijat periytyvät Ottomaanien valtakaudelta. Basaarikujilla eli soukissa on tarjolla tunisialaisia erikoisuuksia matoista mausteisiin ja tuliaiseksi voi tinkiä vaikka tyypillisen huopahatun eli chéchian. Hienot porttiholvit keramiikkatiilineen sekä kauniisti koristellut puuovet tervehtivät kujilla kulkijaa ja muistuttavat käsityöläisten taidoista.

Myöhemmin jatkamme Sidi Bou Saidiin, jota pidetään yhtenä Tunisian kauneimmista kylistä. Kylän päävärit ovat sininen ja valkoinen ja se tunnetaan taidegallerioistaan ja kahviloistaan. Sen sijainti niemimaan kärjessä tarjoaa hienoja näköaloja itäiselle merialueelle. Erityisesti Sidi Bou Said tunnetaan ranskalaisen paroni Rodolphe d´Erlangerin palatsista, joka on upea esimerkki arabialaisislamilaisesta arkkitehtuurista. Paroni oli taiteilija ja arabialaisen musiikin tuntija. Hän loi myös idean sinivalkoisesta kylästä 1920-luvulla. Syömme lounaan ja päälle siemailemme minttuteetä tunisialaisittain. (A, L)

Dougga-on-Tunisian-tarkeimpia-arkeologisia-kohteit
Tunis – Medjez el Bab – Dougga – Sousse

3. päivä, keskiviikko Aamupäivällä tutustumme pohjoistunisialaiseen maalaiselämään reilun tunnin ajomatkan päässä sijaitsevassa Medjez el Babin kylässä. Perillä paikallinen maanviljelijä johdattaa meidät markkinoille, jossa tutustumme maalaiskylän elämänmenoon. Syömme maatilalla perinteisistä annoksista koostuvan lounaan, jonka valmisteluihin voimme osallistua itsekin. Myöhemmin jatkamme matkaa muinaiseen Douggaan, joka on Tunisian tärkeimpiä arkeologisia kohteita ja Unescon maailmanperintökohde. Se kukoisti erityisesti roomalais- ja bysanttilaiskaudella, vaikka aikaisemmin myös berberit ja foinikialaiset olivat asuneet alueella. Douggan erityisarvo on hyvin säilyneessä kokonaisuudessa, joka levittäytyy 65 hehtaarin alalle.

Päivän viimeisellä etapilla ajamme Sousseen, jossa majoitumme ensimmäisen luokan Mövenpick-hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Monastir-Tunisia
Sousse – Monastir – Kairouan

4. päivä, torstai Monastir sijaitsee parikymmentä kilometriä Soussen eteläpuolella. Käymme aamulla pienellä kävelykierroksella Monastirissa, jonka linnoitus on kaupungin näkyvin maamerkki. Palattuamme Sousseen tutustumme medinaan, joka on Unescon maailmanperintökohde. Arkeologisessa museossa näemme muun muassa roomalaisajan mosaiikkeja. 

Lounaan jälkeen jatkamme bussilla tunnin verran Kairouaniin, jossa majoitumme keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan La Kasbah -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Kuva-Suuren-Moskeijan-katolta-Kairouanin-kaupunkiin-Tunisi
Kairouan – Tozeur

5. päivä, perjantai Vuonna 670 perustettu Kairouan on islamilaisen maailman tärkeimpiä pyhiinvaelluspaikkoja ja itseoikeutetusti Unescon maailmanperintökohde. Tutustumme aamupäivän aikana Kairouanin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Näemme muun muassa kaupungin tunnetuimman maamerkin, Suuren Moskeijan. Vain muslimit pääsevät sisälle moskeijaan, mutta sisäpihalle pääsy on sallittu kaikille. Näemme myös ns. Parturin Moskeijan, jonne on haudattu profeetta Muhammedin parturi Abu Zama’ al-Balaui. Tarinan mukaan haudassa on myös kolme profeetan partakarvaa. Hieman medinan ulkopuolella näemme Aghlabidi-dynastian 800-luvulla rakennuttamat vesialtaat, jonne vesi johdettiin 36 kilometrin päässä sijaitsevilta kukkuloilta. Hienostunut vesijärjestelmä takasi muinoin kaupungille tasaisen veden saannin ympäri vuoden. Kairouan toimi myös Kairon kulissina Indiana Jones -elokuvassa Kadonneen aarteen metsästäjät.

Lounaan jälkeen lähdemme 300 kilometrin matkalle kohti Tozeuria, jossa majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Anantara Sahara Tozeur -hotelliin (★★★★★). (A, L, P)

Kristallinkirkas-vesi-suihkuaa-putouksena-keitaassa-Chebika-Tunisia
Chebika – Tamerza – Ong Jemal

6. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen tutustumme taatelipalmuviljelmään. Taatelipalmuja on useita lajikkeita, mutta tärkein niistä on välimerentaateli. Taateleita on käytetty ravinnoksi vuosituhansia erityisesti Välimeren maissa ja Lähi-Idässä. Sokerin korvikkeena se on erinomainen, koska se sisältää muun muassa sairauksia ehkäiseviä antioksidantteja, vitamiineja sekä runsaasti kuitua. Syömme palmuviljelmällä lounaan, jonka jälkeen lähdemme nelivetoautoilla kohti Chebikan berberikylää. Se hylättiin vuonna 1969 massiivisen tulvan jälkiseurauksena. 

Näissä maisemissa filmattiin aikoinaan myös elokuvaa Englantilainen potilas. Auringon polttamilla kukkuloilla on myös vehreitä keitaita, joissa kristallinkirkas vesi suihkuaa putouksina. Tamerza on keitaista suurin. Näemme myös Ong Jemalin, ”kamelin selän”, joka on nimensä mukainen kalliomuodostelma. Ong Jemalissa on taas kuvattu kohtauksia pariinkin Tähtien sota -elokuvaan. Palaamme hotelliin iltapäivällä ja illalla vietämme ulkoilmassa grilli-iltaa berberityyliin. (A, L, P)

Berberiasumus-Matmata-Tunisia
Tozeur – Douz – Matmata – Djerba

7. päivä, sunnuntai Lähdemme aamulla hyvissä ajoin 400 kilometrin matkalle kohti Djerban saarta. Matkan aluksi ylitämme Chott el Djerid-suolatasangon 40 kilometrin mittaista pengertietä pitkin. Chott el Djeridin pinta-ala on tuhansia neliökilometrejä ja se on Saharan suurin suolatasanko. Kesällä lämpötila voi nousta 50 asteeseen, jolloin Fata Morgana eli kangastusilmiö on yleinen. Talvisateiden aikaan tasangon voi joinain vuosina ylittää myös veneellä. Arvatenkin myös suolatasangon maisemaa hyödynnettiin elokuvassa Tähtien sota. Tasangon eteläpuolella Douzin kaupungista alkaa satojen kilometrien päähän ulottuva Saharan hiekkadyynien vuo. Myöhemmin Matmatan kylässä tutustumme tyypilliseen berberiasumukseen, jonka keskustassa on pieni aukio taivasalla. Huoneet on kaiverrettu aukion ympärille maan alle ja niissä on luonnollinen ilmastointi, joka ylläpitää lämpöä talvella ja viileyttä kesällä.

Lounaan jälkeen jatkamme Djerban saarelle, jossa majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Royal Garden Palace -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

La-Ghriba-synagoga-Djerba-Tunisia
Djerba

8. päivä, maanantai Homeros mainitsee Odysseiassa myyttisen Lootuksensyöjien kansan, joka eli jossain Pohjois-Afrikan rannikon saarella, kenties juuri Djerballa. Teemme muutaman tunnin retken saaren sisäosiin Erriadhin kylään, jossa tutustumme katutaideprojektiin nimeltä Djerbahood. Idea sai alkunsa vuonna 2014. Yhteensä 150 katutaiteilijaa 30 maasta koristelivat kylää muraaleilla, joiden maalaamiseen käytettiin 4500 spraymaalipurkkia. Lopputuloksena syntyi 250 hienoa muraalia, joita käymme ihailemassa. Näemme myös hienosti koristellun El Ghriba-synagogan, joka on Afrikan vanhin.

Lounaan jälkeen palaamme hotelliin. Loppupäivä on varattu rentoutumiseen. (A, L)

Roomalaisten-rakentama-kolossaalinen-amfiteatteri-El-Jem-Tunisia
Djerba – El Jem – Hammamet

9.–10. päivä, ti–ke Tiistaina aamiaisen jälkeen lähdemme takaisin mantereelle kohti El Jemin kaupunkia, jonne saavumme puolen päivän jälkeen lounaalle. Iltapäivällä tutustumme roomalaisten 200-luvulla rakentamaan kolossaaliseen amfiteatteriin. Lehtereille mahtui jopa 30 000 kansalaista katselemaan gladiaattoreiden ja villieläinten näytöksiä. Lähes Rooman Colosseumin kokoinen amfiteatteri on hienosti restauroitu ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Myöhemmin jatkamme vielä parin tunnin verran Hammametiin, jossa majoitumme 2 yöksi rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan La Badira -hotelliin (★★★★★).

Keskiviikkona teemme puolipäiväretken sisämaan viinialueille. Vaikka aamiainen on juuri syöty, käymme ensin myöhäisellä aamukahvilla charmikkaassa Sidi Bouhdid-kahvilassa. Matkamme jatkuu sisämaahan, jossa vierailemme paikallisella viinitilalla. Viinimaistelun lisäksi syömme grillilounaan. 
Paluu hotelliin iltapäivällä ja illalla nautimme jäähyväispäivällisen. (2xA, 2xL, 1xP) 

lento

11. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen kuljetus Tunisin kentälle. Lento (Air France) lähtee klo 11.40 Pariisin kautta (Air France) Helsinkiin, jonne saavumme klo 23.20. (A)

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Useimpina päivinä täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, tiistai Lähtö Helsingistä (Air France) klo 6.40 Pariisin kautta (Air France) Tunisian pääkaupunkiin Tunisiin, jonne saavumme klo 17.45. Majoitumme 2 yöksi kaupungin ulkopuolella rannan läheisyydessä sijaitsevaan ensimmäisen luokan The Residence -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Medina-Tunis-Tunisia-Olympia
Tunis

2. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen tutustumme vajaan miljoonan asukkaan Tunisiin noin 6 tunnin retkellä. Tunis on saanut alkunsa foinikialaisten 800-luvulla eaa. perustamasta Karthagosta, jonka rauniot ovat edelleen kaupungin alueella. Käymme aluksi vanhassakaupungissa eli medinassa, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Tunnelmallisilla pikkukujilla aika on pysähtynyt jonnekin satojen vuosien taakse. Kauneimmat moskeijat periytyvät Ottomaanien valtakaudelta. Basaarikujilla eli soukissa on tarjolla tunisialaisia erikoisuuksia matoista mausteisiin ja tuliaiseksi voi tinkiä vaikka tyypillisen huopahatun eli chéchian. Hienot porttiholvit keramiikkatiilineen sekä kauniisti koristellut puuovet tervehtivät kujilla kulkijaa ja muistuttavat käsityöläisten taidoista.

Myöhemmin jatkamme Sidi Bou Saidiin, jota pidetään yhtenä Tunisian kauneimmista kylistä. Kylän päävärit ovat sininen ja valkoinen ja se tunnetaan taidegallerioistaan ja kahviloistaan. Sen sijainti niemimaan kärjessä tarjoaa hienoja näköaloja itäiselle merialueelle. Erityisesti Sidi Bou Said tunnetaan ranskalaisen paroni Rodolphe d´Erlangerin palatsista, joka on upea esimerkki arabialaisislamilaisesta arkkitehtuurista. Paroni oli taiteilija ja arabialaisen musiikin tuntija. Hän loi myös idean sinivalkoisesta kylästä 1920-luvulla. Syömme lounaan ja päälle siemailemme minttuteetä tunisialaisittain. (A, L)

Dougga-on-Tunisian-tarkeimpia-arkeologisia-kohteit
Tunis – Medjez el Bab – Dougga – Kairouan

3. päivä, torstai Aamupäivällä tutustumme pohjoistunisialaiseen maalaiselämään reilun tunnin ajomatkan päässä sijaitsevassa Medjez el Babin kylässä. Perillä paikallinen maanviljelijä johdattaa meidät markkinoille, jossa tutustumme maalaiskylän elämänmenoon. Syömme maatilalla perinteisistä annoksista koostuvan lounaan, jonka valmisteluihin voimme osallistua itsekin. Myöhemmin jatkamme matkaa muinaiseen Douggaan, joka on Tunisian tärkeimpiä arkeologisia kohteita ja Unescon maailmanperintökohde. Se kukoisti erityisesti roomalais- ja bysanttilaiskaudella, vaikka aikaisemmin myös berberit ja foinikialaiset olivat asuneet alueella. Douggan erityisarvo on hyvin säilyneessä kokonaisuudessa, joka levittäytyy 65 hehtaarin alalle.

Päivän viimeisellä etapilla ajamme Kairouaniin, jossa majoitumme ensimmäisen luokan La Kasbah -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Kuva-Suuren-Moskeijan-katolta-Kairouanin-kaupunkiin-Tunisi
Kairouan – Tozeur

4. päivä, perjantai Vuonna 670 perustettu Kairouan on islamilaisen maailman tärkeimpiä pyhiinvaelluspaikkoja ja itseoikeutetusti Unescon maailmanperintökohde. Tutustumme aamupäivän aikana Kairouanin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Näemme muun muassa kaupungin tunnetuimman maamerkin, Suuren Moskeijan. Vain muslimit pääsevät sisälle moskeijaan, mutta sisäpihalle pääsy on sallittu kaikille. Näemme myös ns. Parturin Moskeijan, jonne on haudattu profeetta Muhammedin parturi Abu Zama’ al-Balaui. Tarinan mukaan haudassa on myös kolme profeetan partakarvaa. Hieman medinan ulkopuolella näemme Aghlabidi-dynastian 800-luvulla rakennuttamat vesialtaat, jonne vesi johdettiin 36 kilometrin päässä sijaitsevilta kukkuloilta. Hienostunut vesijärjestelmä takasi muinoin kaupungille tasaisen veden saannin ympäri vuoden. Kairouan toimi myös Kairon kulissina Indiana Jones -elokuvassa Kadonneen aarteen metsästäjät.

Lounaan jälkeen lähdemme 300 kilometrin matkalle kohti Tozeuria, jossa majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Anantara Sahara Tozeur -hotelliin (★★★★★). (A, L, P)

Kristallinkirkas-vesi-suihkuaa-putouksena-keitaassa-Chebika-Tunisia
Chebika – Tamerza – Ong Jemal

5. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen tutustumme taatelipalmuviljelmään. Taatelipalmuja on useita lajikkeita, mutta tärkein niistä on välimerentaateli. Taateleita on käytetty ravinnoksi vuosituhansia erityisesti Välimeren maissa ja Lähi-Idässä. Sokerin korvikkeena se on erinomainen, koska se sisältää muun muassa sairauksia ehkäiseviä antioksidantteja, vitamiineja sekä runsaasti kuitua. Syömme palmuviljelmällä lounaan, jonka jälkeen lähdemme nelivetoautoilla kohti Chebikan berberikylää. Se hylättiin vuonna 1969 massiivisen tulvan jälkiseurauksena. Näissä maisemissa filmattiin aikoinaan myös elokuvaa Englantilainen potilas. Auringon polttamilla kukkuloilla on myös vehreitä keitaita, joissa kristallinkirkas vesi suihkuaa putouksina. Tamerza on keitaista suurin. Näemme myös Ong Jemalin, ”kamelin selän”, joka on nimensä mukainen kalliomuodostelma. Ong Jemalissa on taas kuvattu kohtauksia pariinkin Tähtien sota -elokuvaan. Palaamme hotelliin iltapäivällä ja illalla vietämme ulkoilmassa grilli-iltaa berberityyliin. (A, L, P)

Berberiasumus-Matmata-Tunisia
Tozeur – Douz – Matmata – Djerba

6. päivä, sunnuntai Lähdemme aamulla hyvissä ajoin 400 kilometrin matkalle kohti Djerban saarta. Matkan aluksi ylitämme Chott el Djerid-suolatasangon 40 kilometrin mittaista pengertietä pitkin. Chott el Djeridin pinta-ala on tuhansia neliökilometrejä ja se on Saharan suurin suolatasanko. Kesällä lämpötila voi nousta 50 asteeseen, jolloin Fata Morgana eli kangastusilmiö on yleinen. Talvisateiden aikaan tasangon voi joinain vuosina ylittää myös veneellä. Arvatenkin myös suolatasangon maisemaa hyödynnettiin elokuvassa Tähtien sota. Tasangon eteläpuolella Douzin kaupungista alkaa satojen kilometrien päähän ulottuva Saharan hiekkadyynien vuo. Myöhemmin Matmatan kylässä tutustumme tyypilliseen berberiasumukseen, jonka keskustassa on pieni aukio taivasalla. Huoneet on kaiverrettu aukion ympärille maan alle ja niissä on luonnollinen ilmastointi, joka ylläpitää lämpöä talvella ja viileyttä kesällä.

Lounaan jälkeen jatkamme Djerban saarelle, jossa majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Royal Garden Palace -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

La-Ghriba-synagoga-Djerba-Tunisia
Djerba

7. päivä, maanantai Homeros mainitsee Odysseiassa myyttisen Lootuksensyöjien kansan, joka eli jossain Pohjois-Afrikan rannikon saarella, kenties juuri Djerballa. Teemme muutaman tunnin retken saaren sisäosiin Erriadhin kylään, jossa tutustumme katutaideprojektiin nimeltä Djerbahood. Idea sai alkunsa vuonna 2014. Yhteensä 150 katutaiteilijaa 30 maasta koristelivat kylää muraaleilla, joiden maalaamiseen käytettiin 4500 spraymaalipurkkia. Lopputuloksena syntyi 250 hienoa muraalia, joita käymme ihailemassa. Näemme myös hienosti koristellun El Ghriba-synagogan, joka on Afrikan vanhin.

Lounaan jälkeen palaamme hotelliin. Loppupäivä on varattu rentoutumiseen. (A, L)

Roomalaisten-rakentama-kolossaalinen-amfiteatteri-El-Jem-Tunisia
Djerba – El Jem – Sousse

8. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen lähdemme takaisin mantereelle kohti El Jemin kaupunkia, jonne saavumme puolen päivän jälkeen lounaalle. Iltapäivällä tutustumme roomalaisten 200-luvulla rakentamaan kolossaaliseen amfiteatteriin. Lehtereille mahtui jopa 30 000 kansalaista katselemaan gladiaattoreiden ja villieläinten näytöksiä. Lähes Rooman Colosseumin kokoinen amfiteatteri on hienosti restauroitu ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Myöhemmin jatkamme vielä tunnin verran Sousseen, jossa majoitumme ensimmäisen luokan Mövenpick-hotelliin (★★★★★). (A, L, P)

Monastir-Tunisia
Sousse – Monastir – Hammamet

9.–10. päivä, ke–to Monastir sijaitsee parikymmentä kilometriä Soussen eteläpuolella. Keskiviikkona käymme aamulla pienellä kävelykierroksella Monastirissa, jonka linnoitus on kaupungin näkyvin maamerkki. Palattuamme Sousseen tutustumme medinaan, joka on Unescon maailmanperintökohde. Arkeologisessa museossa näemme muun muassa roomalaisajan mosaiikkeja.

Lounaan jälkeen jatkamme 100 kilometrin päähän Hammametiin, jossa majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan La Badira -hotelliin (★★★★★).

Torstaina teemme puolipäiväretken sisämaan viinialueille. Vaikka aamiainen on juuri syöty, käymme ensin myöhäisellä aamukahvilla charmikkaassa Sidi Bouhdid-kahvilassa. Matkamme jatkuu sisämaahan, jossa vierailemme paikallisella viinitilalla. Viinimaistelun lisäksi syömme grillilounaan. Paluu hotelliin iltapäivällä ja illalla nautimme jäähyväispäivällisen. (2xA, 2xL, 1xP)

lento

11. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen kuljetus Tunisin kentälle. Lento (Air France) lähtee klo 11.40 Pariisin kautta (Air France) Helsinkiin, jonne saavumme klo 23.35. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Tunisian kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus jaetussa 2 h huoneessa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat (6 päivänä täysihoito)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • verot, palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Tunisian kiertomatka

Lisämaksu 1h huoneesta 960 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.

Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 
Ryhmän minimikoko 15.  Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 650 €. Loppumaksu erääntyy 22.4.2024 lähdöllä 35 vrk ennen lähtöä, 1.10.2024 lähdöllä 60 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehto B / 22.4.2024 lähdöllä
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 •  7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Peruutusehto B / 1.10.2024 lähdöllä
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30 % matkan hinnasta, kuitenkin vähintään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan hinnasta 
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
11 päivää alk./hlö 3 590 €
 • 1.10.2024 - 11.10.2024
  alk. 3 590€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää Tunisian kiertomatkasta

Tunisian matkamme ajoittuu kevääseen, jolloin lämpötilat ovat rannikolla päivisin noin + 20 - 26 °C, sisämaassa muutaman asteen enemmän. Sateita ei yleensä tule joitakin iltapäiväkuuroja lukuunottamatta ja nekin ovat harvinaisia.

Matkalla kävellään paljon, joten tärkein matkavaruste on mukavat kävelykengät (lenkkarit tai vastaavat). Tunisiassa ei ole erityisiä sääntöjä pukeutumisesta mutta liian paljastavia vaatteita on hyvä silti välttää. Moskeijassa vierailtaessa on pukeuduttava peittävästi. Alkoholin saatavuutta ja käyttöä rajoitetaan Tunisiassa jonkin verran mutta useimmissa hotelleissa ja ravintoloissa sitä on mahdollista saada, ja kiertomatkalla vierailemme myös paikallisella viinitilalla. Valokuvien ottamisesta peritään useissa arkeologisissa kohteissa pieni maksu.

Tunisian valuutta on dinaari (TND). Dinaareita ei voi viedä maahan eikä myöskään tuoda pois joten valuuttaa ei voi vaihtaa etukäteen. Suosittelemme varaamaan mukaan euroja, joita voi vaihtaa paikanpäällä dinaareiksi.