Koaloja puussa Australiassa

Australian matkat

matkoja maailman vanhimmalle mantereelle
Sydneyn oopperatalo ja satamasilta

Australian matkat, joilla näet enemmän

Olympian Australian matkoilla tutustut kaupunkeihin, luontoon ja kulttuuriin suomalaisen matkanjohtajamme opastamana. Olemme valikoineet sinulle hyvät hotellit, miellyttävät lennot ja täysipainoisen ohjelman. Tutustu Australian matkoihimme ja varaa omasi.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Australia

Australian ja muiden Tyynenmeren saarten miljoonia vuosia jatkunut eristyneisyys on synnyttänyt ainutlaatuisen kotoperäisen kasvi- ja eläinmaailman. Australiassa kotoperäisiin eläimiin kuuluvat mm. kengurut, koalat, vompatit ja vesinokkaeläimet.

Australiassa matkustajaa odottavat myös trooppiset vuoristosademetsät, maailman suurin valliriutta, aboriginaalien pyhä paikka Uluru, merellinen Sydney ja pilvenpiirtäjien Melbourne – sekä "aussien" rento ja mutkaton elämäntyyli. Tämän kaiken näet ja koet 19 päivää kestävällä Australian kiertomatkalla

Tyynenmeren risteilyllä on lähes kuukauden kestävä risteily, jolla tutustut myös Sydneyyn, kaupunki on tämän risteilyn alku- tai päätesatama, risteilyn ajankohdasta riippuen. Myös monet muut Olympian risteilyistä käyvät myös Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, lisäksi muilla Oseaniaan kuuluvilla saarilla.

Teemme myös muita risteilyitä Oseanian alueelle. Katso kaikki risteilymme täältä.

Kaikilla Olympian Australian matkoilla on mukana suomalainen matkanjohtaja. Teemme Australian matkat eteläisen pallonpuoliskon kesäaikaan eli silloin kun Suomessa on talvi. Silloin Australian päivälämpötilat ovat 22–30 °C eikä sateita juuri ole.

Lähde toteuttamaan unelmasi Australian matkasta Olympian kiertomatkalla.

Yleistä Australiasta

Australia on yhtä aikaa sekä maailman vanhin ja pienin manner että itsenäinen, maataloudesta, lampaiden kasvatuksesta, runsaista mineraalivaroista ja matkailusta elävä liittovaltio. Suurin osa Australiaa on kuivaa tai puolikuivaa Keskialankoa ja lähes kolmannes autiomaata.

Australian itäosassa, maailman suurimman valliriutan ja Cairnsin sekä Brisbanen alueella, pohjoisessa Darwinin ympäristössä ja myös Tasmanian saarella etelässä on trooppisen vehreää. Mantereen eristyneisyys on synnyttänyt ainutlaatuisen kotoperäisen kasvi- ja eläinmaailman. Eukalyptuspuut ovat sinnitelleet kasviperheessä vuosimiljoonien ajan ja levinneet myös muille mantereille. Australialle tunnusomaiset pussieläimet – muun muassa kengurut, koalat, vompatit ja vesinokkaeläimet – ovat sopeutuneet hyvin vaativaan elinympäristöönsä. Myös linnustossa on paljon harvinaisia lajeja, esimerkiksi emut, kasuaarit, kookaburrat, keat ja takahet.

Australian mantereen keskellä sijaitsee punaisen aavikon ympäröimä hiekkakivimonoliitti Uluru

Uluru ympäristöineen on ollut osa Australian alkuperäisasukkaiden, aboriginaalien, pyhää seutua ja heidän ”uniaikansa” eli maailmankuvansa kattaa ainakin 60 000 vuotta. Tänään vain vajaa prosentti yli 20 miljoonasta australialaisesta kuuluu aboriginaaleihin. Seuraavat saarivaltion asuttajat tulivat kaksisataa vuotta sitten Euroopasta, ensin Britanniasta karkotettuina rangaistusvankeina ja myöhemmin osana maailmanlaajuista siirtolaisuutta, joka yhä tänäkin päivänä houkuttelee muuttamaan ”aussien” vauraaseen ja toimivaan maahan ja mutkattomaan elämäntapaan.

Australian suuret metropolit pääkaupunki Canberraa lukuun ottamatta ovat rannikolla. Luonnonsataman suulle syntynyt Sydney oopperataloineen muodostaa yhden maailman kauneimmista kaupunkinäkymistä. Pilvenpiirtäjien ja leveiden bulevardien Melbournessa matkustajaa kiinnostaa monipuolinen kulttuuritarjonta, hyvät ravintolat, australialaiset viinit ja kuuluisa Great Ocean Roadin näköalareitti.

Tasmanian saaren vanhat kylät ja siirtomaavallan aikaiset pikkukaupungit, kumpuileva maaseutu kirkasvetisine järvineen ja diabaasivuorineen sekä pääkaupunki Hobartin vilkas merihenkinen elämänmeno ovat houkutelleet saarelle runsaasti matkustajia. Tasmaniassa on upeita vuoristoisia erämaa-alueita ja kolmanes saaresta on suojeltu. Tasmanian erikoisuus on vain täällä elävä pussipiru. Tasmania on usein myös Oseaniassa tehtävien risteilyiden ohjelmassa.

Yleisnimellä Oseania tarkoitetaan Tyynessä valtameressä eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitsevia saaria. Ne ryhmitellään neljäksi alueeksi: Mikronesiaksi, Melanesiaksi ja Polynesiaksi sekä Australian ja Uuden-Seelannin muodostamaksi kokonaisuudeksi, joka eroaa muista siten, että pääosa sen väestöstä on Euroopasta viimeisten kahdensadan vuoden aikana tulleita siirtolaisia, vaikka näiltä kahdelta saarelta löytyy myös alkuperäisasutusta.

Muista Australian maahantuontirajoitukset

Australia ja Uusi-Seelanti ovat suojattuja alueita. Molemmat ovat pysyneet eristettyinä joistakin maailman vaarallisimmista taudeista, jotka eivät vaaranna ainoastaan maiden ainutlaatuista kasvi- ja eläinkuntaa vaan myös karjaa, satoa, puita ja kasveja. Maissa ei ole esim suu- ja sorkkatautia, josta karja kärsii, Newcastlen tautia, joka on siipikarjan ja lintukannan vitsaus; vesikauhua, joka tappaa lämminverisiä eläimiä, ihminen mukaan luettuna. Australia on ainoa manner, jossa vesikauhua ei esiinny lainkaan. 

Australia ja Uusi-Seelanti ovat vakavissaan eläin- ja kasvitautien kontrolloimisessa ja siksi lentokentillä ja satamissa on tarkka kontrolli matkatavaroita koskien. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä tarkan ja ajantasaisen tiedon siitä mitä mukaan voi ottaa ja mitkä tuotteet on parempi jättää kotiin.