Nukkuva-koala-Sydney-Australia-Olympia

Australian kiertomatka

- Melbourne, Sydney, Ayers Rock ja Iso valliriutta samalla matkalla
17
päivää
alk. 8 990 €/hlö

Australian kiertomatkalla tutustut pilvenpiirtäjien Melbourneen ja oopperatalostaan kuuluisan Sydneyyn. Vierailet aboriginiaalien pyhällä Ulurulla, Isolla valliriutalla ja vuoristosademetsässä. Näet Australian eläimistöä ja luontoa monipuolisesti tutustuen myös suurkaupunkien nähtävyyksiin.

Laaja kiertomatka Australiassa

Australia on maailman vanhin mantere, jonne Tyynenmeren saarten miljoonia vuosia jatkunut eristyneisyys on synnyttänyt ainutlaatuisen kotoperäisen kasvi- ja eläinmaailman. Australialle tunnusomaiset pussieläimet – muun muassa kengurut, koalat, vompatit ja vesinokkaeläimet – ovat sopeutuneet vuosimiljoonien aikana tasaiseen ja kuivaan elinympäristöönsä.

Matkareitti
Melbourne
4 yötä
Alice Springs
1 yö
Uluru (Ayers Rock)
2 yötä
Palm Cove
4 yötä
Iso valliriutta
retki
Kuranda ja sademetsä
retki
Sydney
3 yötä

Aloitamme Australian kiertomatkamme pilvenpiirtäjien Melbournesta, joka on Australian talous- ja kulttuurielämän vireä keskus. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla ja vapaapäivänä voit jatkaa tutustumista omatoimisesti tai osallistua kansainvälisille lisäretkille Melbournen ympäristöön. Melbournesta jatkamme lentäen Australian keskelle Alice Springsiin ja tutustumme elämään erämaan keskellä, kaukana kaikesta. Alice Springsistä jatkamme bussilla Ayers Rockiin, Ulurun maisemiin.

Mantereen keskellä sijaitsee punaisen aavikon ympäröimä hiekkakivimonoliitti Uluru

Uluru ja sen ympäristö on ollut Australian alkuperäisasukkaiden, aboriginaalien, pyhä paikka jo kymmeniä tuhansia vuosia. Näemme Ulurun auringon noustessa ja myös auringon laskiessa erilaisissa värisävyissä.

Ulurulta jatkamme täysin toisenlaiseen maailmaan, vuoristosademetsien ja meren ympäröimään Cairnsiin

Teemme retken Isolle valliriutalle ja näemme sen lukuisat värikkäät korallit ja kalat. Kurandan retkellä tutustumme vuoristosademetsään ja sen eläimistöön. Cairnsissa majoitumme hieman kaupungin ulkopuolella, Palm Covessa meren rannalla. Täällä on myös vapaapäivä, jolloin ehdit rentoutua hotellin uima-altaalla tai osallistua kansainvälisille lisäretkille. 

Australian kiertomatkan viimeinen kohde, luonnonsataman suulle syntynyt Sydney, sen kuuluisa oopperatalo ja Harbour Bridge -silta muodostavat yhden maailman kauneimmista kaupunkinäkymistä. Täällä on helppo sopeutua ”aussien” rentoon ja mutkattomaan elämäntyyliin. Myös Sydneyssa on vapaa-aikaa, joten voit suunnitella omaakin ohjelmaa.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, ohjelmassa mainitut ateriat, kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, palvelupalkkiot hotelleissa, verot ja muut viranomaismaksut sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 2 030 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

6. - 22.10.2024 10. - 26.11.2024 16.2. - 4.3.2025

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1.–2. päivä, su-ma Lähtö sunnuntaina Helsingistä (Finnair/Qatar Airways) klo 17.10 Dohaan, jonne saavumme klo 23.55. Jatkolentomme Dohasta (Qatar Airways) lähtee Melbourneen maanantain puolella klo 3.05 ja saapuu Melbourneen ma-ti välisenä yönä klo 00.30 (kokonaismatka-aika n. 23 h). 

Majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan InterContinental The Rialto -hotelliin (★★★★★). 

Melbourne-Australia
Melbourne

3. päivä, tiistai Aamupäivä on vapaa. Iltapäivällä lähdemme kiertoajelulle. Ballaratin kultasuonen löytyminen vuonna 1851 sai aikaan ryntäyksen Melbourneen. Kaupunkikuvaa hallitsevat leveät, puiden varjostamat bulevardit, jotka modernien pilvenpiirtäjien lomassa luovat ilmavuutta kaupungin keskustaan. Maan toiseksi suurin kaupunki on Australian johtava kulttuuri- ja finanssikaupunki, joka tunnetaan myös mm. formula- ja tenniskisoistaan. Tervetuloillallinen. (A, P) 

St-Kilda-merenrantakaupunginosa-Melbourne-Australia
Melbourne

4.–5. päivä, ke–to Vapaapäiviä. Kaupunkiin voi tutustua omatoimisesti esimerkiksi raitiovaunuajelulla St. Kildan merenrantakaupunginosaan. Iltaa voi viettää mukavasti Southgaten alueella, joka sijaitsee kaupunkia halkovan Yarrajoen rannalla. Rannan läheisyydessä sijaitsee Federation Squaren taidekeskus ja Victorian osavaltion kulttuurikeskus, jonka esiintymislavoilla on usein ohjelmaa. Tarjolla on myös kansainvälisiä, lisämaksullisia retkiä joko Phillip Islandille katsomaan pingviinejä tai tai kävelyretki Melbournen ”salaisilla” kujilla. (2xA) 

Kyltti-Alice-Springs-Australia
Melbourne – Alice Springs

6. päivä, perjantai  Aamulla lähdemme lentäen keskelle Australian mannerta Alice Springsiin. Jotta palvelut toimisivat erämaan keskellä, tarvitaan monenlaisia erikoisjärjestelyjä. Kaupungin syrjäisen sijainnin vuoksi Alice Springsissä avattiin vuonna 1951 ”etäkoulu” School of Air, joka mahdollistaa koulunkäynnin kotoa käsin satojen kilometrien päässä asuville oppilaille vielä nykyäänkin. Australian valtavien etäisyyksien vuoksi maassa on 22 lentävien lääkäreiden toimipistettä, joista yksi sijaitsee Alice Springsissä. Kiertoajelullamme kuulemme lisää tämän erämaakaupungin arjesta. 

Kierroksen aikana syömme kevyen lounaan. Majoitumme hyvään keskitason Crowne Plaza -hotelliin (★★★★). Illalla syömme barbeque-päivällisen (säävaraus). (A, L, P) 

Uluru-eli-Ayers-rock-Australia
Alice Springs – Uluru (Ayers Rock)

7. päivä, lauantai Tänään hahmotamme punaisen erämaan kokoa konkreettisesti matkatessamme bussilla noin 6 tuntia Ayers Rockiin. Uluru, niin kuin aboriginaalit pyhää paikkaansa kutsuvat, nousee ylväänä tyhjästä autiomaasta 348 metrin korkeuteen. Tämä punainen, maailman suurin hiekkakivimonoliitti on epäilemättä maan tunnetuin luonnonmonumentti.

Iltapäivällä majoitumme 2 yöksi Yularan kylässä sijaitsevaan keskitason Voyages Desert Gardens -hotelliin (★★★★). Illalla lähdemme nauttimaan alueen erikoisuuksia huikaisevan tähtitaivaan alle katetulle Sounds of Silence -illalliselle (säävaraus). (A, L, P)

Kavely-Walpa-Gorge-solassa-Uluru-Australia
Uluru

8. päivä, sunnuntai Uluru–Kata Tjutan kansallispuisto liitettiin Unescon maailmanperintökohteisiin vuonna 1987. Varhain aamulla pääsemme näkemään, kuinka aamun ensimmäiset valonsäteet värjäävät hätkähdyttävää Uluru-monoliittia. Iltapäivällä teemme retken Kata Tjutan kallioille, jotka tunnetaan myös nimellä The Olgas (Olgavuoret). Tämä aboriginaalien pyhä paikka koostuu 36:sta osittain toisissaan kiinni olevasta jyrkästä kalliosta, joista korkein (Mount Olga) kurottaa 546 metrin korkeuteen autiomaan pinnasta mitattuna. Perillä teemme lyhyen kävelyretken Walpa Gorge -solassa. Paluumatkalla pysähdymme ihailemaan auringonlaskun Ulurulle luomaa värikauneutta. (A)

Kavelykatu-rannalla-Cairns-Australia
Uluru – Cairns

9. päivä, maanantai Aamulla lennämme Cairnsiin, joka sijaitsee kauniilla paikalla trooppisten vuoristosademetsien ja meren ympäröimänä. Iltapäivällä majoitumme 4 yöksi 25 km kaupungin pohjoispuolella sijaitsevaan Palm Coveen ensimmäisen luokan Peppers Beach Club & Spa -hotelliin (★★★★★). Palm Coven hiekkarannat houkuttelevat sekä paikallisia että matkailijoita lomanviettoon (A)

 

Maisemajunalla-Kurandaan-Australia
Kuranda

10. päivä, tiistai Aamulla lähdemme kokopäiväretkelle Kurandan kylään, jonne matkustamme vanhanajan ”maisemajunalla”. Myöhemmin tutustumme sademetsän rehevään kasvustoon ja sen moninaiseen eläimistöön armeijan amfibio-auton kyydissä. Seuraamme myös aboriginaalien tansseja ja syömme lounaan. Iltapäivällä palaamme takaisin Kurandasta 7,5 km pitkällä köysiradalla, joka kulkee useita metrejä sademetsän yläpuolella. Köysiradan kuuden hengen gondoleista avautuvat upeat maisemat aina merelle saakka. (A, L)

Varikkaat-kalat-koralliriutalla-Australia
Iso Valliriutta

11. päivä, keskiviikko Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Iso valliriutta muodostaa noin 2300 km:n pituisen korallisaarten ja riuttojen helminauhan ja maailman suurimman meriluonnonsuojelualueen. 

Teemme Cairnsista alkavan kokopäiväretken riutalle katamaraanilla. Perillä voit snorklata, uida tai ihailla riuttaa lasipohjaveneen kyydissä. Snorklausvälineet saat lainaksi katamaraanilta. Syömme retken aikana buffetlounaan. (A, L) 

Auringonnousu-Palm-Cove-Australia
Cairns

12. päivä, torstai Vapaapäivä. Tänään on mahdollisuus rentoutua hotellin uima-altaalla tai tehdä kansainvälisiä retkiä lisämaksusta. Tarjolla on esim. koko päivän luontoretki Daintreen kansallispuistoon, jossa veneillään Daintreejoella ja kävellään maailman vanhimmassa sademetsässä. (A) 

Nukkuva-koala-Sydney
Cairns – Sydney

13. päivä, perjantai Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta lennämme Sydneyyn, yhteen maailman kauneimmista kaupungeista. Maisemaa hallitsee valtava luonnonsatama, jonka rannoilla kohoavat keskustan puhdaslinjaiset pilvenpiirtäjät ja esikaupunkialueiden viehättävät omakotitalot puutarhoineen. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Sydney Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). (A) 

Satama-Sydney-Olympia-risteily-Australia-Uusi-Seelanti
Sydney

14. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen teemme kiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Bondi Beach -uimarannan sekä The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme myös tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva oopperatalo on Sydneyn ja koko Australian symboli. Illalla ohjelmassamme on risteily, jonka aikana syömme matkan läksiäispäivällisen. (A, P)

Terveellinen-valipala-Australia
Sydney

15. päivä, sunnuntai Vapaapäivä. Tänään voit tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Sydney on kaupunki, jonka kansainvälisestä tunnelmasta voi nauttia mm. katukahviloissa ja erinomaisissa ravintoloissa. Halukkaat voivat myös osallistua kansainvälisille retkille lisämaksusta. (A)

lento
Sydney – Doha - Helsinki

16.–17. päivä, ma–ti Maanantai on vielä vapaa-aikaa omatoimiseen retkeilyyn. Saamme pitää huoneet klo 18 asti.

Illalla kuljetus lentokentälle. Suora lento (Qatar Airways) lähtee Sydneystä klo 21.45 ja saapuu Dohaan tiistaina klo 4.55. Jatkolento (Finnair/Qatar Airways) Dohasta lähtee klo 8.10. ja Helsinkiin saavumme tiistaina klo 15.15 (kokonaismatka-aika n. 25 h). (ma A)

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1.–2. päivä, su-ma Lähtö sunnuntaina Helsingistä (Finnair/Qatar Airways) klo 16.05 Dohaan, jonne saavumme klo 23.50. Jatkolentomme Dohasta (Qatar Airways) lähtee Melbourneen maanantain puolella klo 1.35 ja saapuu Melbourneen samana päivänä klo 23.05 (kokonaismatka-aika n. 22 h).

Majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan InterContinental The Rialto -hotelliin (★★★★★).

Melbourne-Australia
Melbourne

3. päivä, tiistai Aamupäivä on vapaa. Iltapäivällä lähdemme kiertoajelulle. Ballaratin kultasuonen löytyminen vuonna 1851 sai aikaan ryntäyksen Melbourneen. Kaupunkikuvaa hallitsevat leveät, puiden varjostamat bulevardit, jotka modernien pilvenpiirtäjien lomassa luovat ilmavuutta kaupungin keskustaan. Maan toiseksi suurin kaupunki on Australian johtava kulttuuri- ja finanssikaupunki, joka tunnetaan myös mm. formula- ja tenniskisoistaan. Iltapäivä vapaa ja illalla tervetuloillallinen. (A, P) 

St-Kilda-merenrantakaupunginosa-Melbourne-Australia
Melbourne

4.–5. päivä, ke–to Vapaapäiviä. Kaupunkiin voi tutustua omatoimisesti esimerkiksi raitiovaunuajelulla St. Kildan merenrantakaupunginosaan. Iltaa voi viettää mukavasti Southgaten alueella, joka sijaitsee kaupunkia halkovan Yarrajoen rannalla. Rannan läheisyydessä sijaitsee Federation Squaren taidekeskus ja Victorian osavaltion kulttuurikeskus, jonka esiintymislavoilla on usein ohjelmaa. Tarjolla on myös kansainvälisiä, lisämaksullisia retkiä joko Phillip Islandille katsomaan pingviinejä tai tai kävelyretki Melbournen ”salaisilla” kujilla. (2xA) 

Kyltti-Alice-Springs-Australia
Melbourne – Alice Springs

6. päivä, perjantai  Aamulla lähdemme lentäen keskelle Australian mannerta Alice Springsiin. Jotta palvelut toimisivat erämaan keskellä, tarvitaan monenlaisia erikoisjärjestelyjä. Kaupungin syrjäisen sijainnin vuoksi Alice Springsissä avattiin vuonna 1951 ”etäkoulu” School of Air, joka mahdollistaa koulunkäynnin kotoa käsin satojen kilometrien päässä asuville oppilaille vielä nykyäänkin. Australian valtavien etäisyyksien vuoksi maassa on 22 lentävien lääkäreiden toimipistettä, joista yksi sijaitsee Alice Springsissä. Kiertoajelullamme kuulemme lisää tämän erämaakaupungin arjesta. 

Kierroksen aikana syömme kevyen lounaan. Majoitumme hyvään keskitason Crowne Plaza -hotelliin (★★★★). Illalla syömme barbeque-päivällisen (säävaraus). (A, L, P) 

Uluru-eli-Ayers-rock-Australia
Alice Springs – Uluru (Ayers Rock)

7. päivä, lauantai Tänään hahmotamme punaisen erämaan kokoa konkreettisesti matkatessamme bussilla noin 6 tuntia Ayers Rockiin. Uluru, niin kuin aboriginaalit pyhää paikkaansa kutsuvat, nousee ylväänä tyhjästä autiomaasta 348 metrin korkeuteen. Tämä punainen, maailman suurin hiekkakivimonoliitti on epäilemättä maan tunnetuin luonnonmonumentti.

Iltapäivällä majoitumme 2 yöksi Yularan kylässä sijaitsevaan hyvän keskitason Voyages Sails in the Desert -hotelliin (★★★★). Illalla lähdemme nauttimaan alueen erikoisuuksia huikaisevan tähtitaivaan alle katetulle Sounds of Silence -illalliselle (säävaraus). (A, L, P)

Kavely-Walpa-Gorge-solassa-Uluru-Australia
Uluru

8. päivä, sunnuntai Uluru–Kata Tjutan kansallispuisto liitettiin Unescon maailmanperintökohteisiin vuonna 1987. Varhain aamulla pääsemme näkemään, kuinka aamun ensimmäiset valonsäteet värjäävät hätkähdyttävää Uluru-monoliittia. Iltapäivällä teemme retken Kata Tjutan kallioille, jotka tunnetaan myös nimellä The Olgas (Olgavuoret). Tämä aboriginaalien pyhä paikka koostuu 36:sta osittain toisissaan kiinni olevasta jyrkästä kalliosta, joista korkein (Mount Olga) kurottaa 546 metrin korkeuteen autiomaan pinnasta mitattuna. Perillä teemme lyhyen kävelyretken Walpa Gorge -solassa. Paluumatkalla pysähdymme ihailemaan auringonlaskun Ulurulle luomaa värikauneutta. (A)

Kavelykatu-rannalla-Cairns-Australia
Uluru – Cairns

9. päivä, maanantai Aamulla lennämme Cairnsiin, joka sijaitsee kauniilla paikalla trooppisten vuoristosademetsien ja meren ympäröimänä. Iltapäivällä majoitumme 4 yöksi 25 km kaupungin pohjoispuolella sijaitsevaan Palm Coveen ensimmäisen luokan Peppers Beach Club & Spa -hotelliin (★★★★★). Palm Coven hiekkarannat houkuttelevat sekä paikallisia että matkailijoita lomanviettoon (A)

 

Maisemajunalla-Kurandaan-Australia
Kuranda

10. päivä, tiistai Aamulla lähdemme kokopäiväretkelle Kurandan kylään, jonne matkustamme vanhanajan ”maisemajunalla”. Myöhemmin tutustumme sademetsän rehevään kasvustoon ja sen moninaiseen eläimistöön armeijan amfibio-auton kyydissä. Seuraamme myös aboriginaalien tansseja ja syömme lounaan. Iltapäivällä palaamme takaisin Kurandasta 7,5 km pitkällä köysiradalla, joka kulkee useita metrejä sademetsän yläpuolella. Köysiradan kuuden hengen gondoleista avautuvat upeat maisemat aina merelle saakka. (A, L)

Varikkaat-kalat-koralliriutalla-Australia
Iso Valliriutta

11. päivä, keskiviikko Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Iso valliriutta muodostaa noin 2300 km:n pituisen korallisaarten ja riuttojen helminauhan ja maailman suurimman meriluonnonsuojelualueen. 

Teemme Cairnsista alkavan kokopäiväretken riutalle katamaraanilla. Perillä voit snorklata, uida tai ihailla riuttaa lasipohjaveneen kyydissä. Snorklausvälineet saat lainaksi katamaraanilta. Syömme retken aikana buffetlounaan. (A, L) 

Auringonnousu-Palm-Cove-Australia
Cairns

12. päivä, torstai Vapaapäivä. Tänään on mahdollisuus rentoutua hotellin uima-altaalla tai tehdä kansainvälisiä retkiä lisämaksusta. Tarjolla on esim. koko päivän luontoretki Daintreen kansallispuistoon, jossa veneillään Daintreejoella ja kävellään maailman vanhimmassa sademetsässä. (A) 

Nukkuva-koala-Sydney
Cairns – Sydney

13. päivä, perjantai Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta lennämme Sydneyyn, yhteen maailman kauneimmista kaupungeista. Maisemaa hallitsee valtava luonnonsatama, jonka rannoilla kohoavat keskustan puhdaslinjaiset pilvenpiirtäjät ja esikaupunkialueiden viehättävät omakotitalot puutarhoineen. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Sydney Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). (A) 

Satama-Sydney-Olympia-risteily-Australia-Uusi-Seelanti
Sydney

14. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen teemme kiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Bondi Beach -uimarannan sekä The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme myös tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva oopperatalo on Sydneyn ja koko Australian symboli. Illalla ohjelmassamme on risteily, jonka aikana syömme matkan läksiäispäivällisen. (A, P)

Terveellinen-valipala-Australia
Sydney

15. päivä, sunnuntai Vapaapäivä. Tänään voit tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Sydney on kaupunki, jonka kansainvälisestä tunnelmasta voi nauttia mm. katukahviloissa ja erinomaisissa ravintoloissa. Halukkaat voivat myös osallistua kansainvälisille retkille lisämaksusta. (A)

lento
Sydney – Doha - Helsinki

16.–17. päivä, ma–ti Maanantai on vielä vapaa-aikaa omatoimiseen retkeilyyn. Saamme pitää huoneet klo 18 asti.

Illalla kuljetus lentokentälle. Suora lento (Qatar Airways) lähtee Sydneystä klo 21.45 ja saapuu Dohaan tiistaina klo 4.50. Jatkolento (Finnair/Qatar Airways) Dohasta lähtee klo 8.05 ja Helsinkiin saavumme tiistaina klo 14.20 (kokonaismatka-aika n. 25 h). (ma A)

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1.–2. päivä, su-ma Lähtö sunnuntaina Helsingistä (Finnair/Qatar Airways) klo 16.00 Dohaan, jonne saavumme klo 23.45. Jatkolentomme Dohasta (Qatar Airways) lähtee Melbourneen maanantain puolella klo 1.35 ja saapuu Melbourneen samana päivänä klo 23.05 (kokonaismatka-aika n. 22 h).

Majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan InterContinental The Rialto -hotelliin (★★★★★).

Melbourne-Australia
Melbourne

3. päivä, tiistai Aamupäivä on vapaa. Iltapäivällä lähdemme kiertoajelulle. Ballaratin kultasuonen löytyminen vuonna 1851 sai aikaan ryntäyksen Melbourneen. Kaupunkikuvaa hallitsevat leveät, puiden varjostamat bulevardit, jotka modernien pilvenpiirtäjien lomassa luovat ilmavuutta kaupungin keskustaan. Maan toiseksi suurin kaupunki on Australian johtava kulttuuri- ja finanssikaupunki, joka tunnetaan myös mm. formula- ja tenniskisoistaan. Illalla tervetuloillallinen. (A, P)  

St-Kilda-merenrantakaupunginosa-Melbourne-Australia
Melbourne

4.–5. päivä, ke–to Vapaapäiviä. Kaupunkiin voi tutustua omatoimisesti esimerkiksi raitiovaunuajelulla St. Kildan merenrantakaupunginosaan. Iltaa voi viettää mukavasti Southgaten alueella, joka sijaitsee kaupunkia halkovan Yarrajoen rannalla. Rannan läheisyydessä sijaitsee Federation Squaren taidekeskus ja Victorian osavaltion kulttuurikeskus, jonka esiintymislavoilla on usein ohjelmaa. Tarjolla on myös kansainvälisiä, lisämaksullisia retkiä joko Phillip Islandille katsomaan pingviinejä tai tai kävelyretki Melbournen ”salaisilla” kujilla. (2xA) 

Kyltti-Alice-Springs-Australia
Melbourne – Alice Springs

6. päivä, perjantai Aamulla lähdemme lentäen keskelle Australian mannerta Alice Springsiin. Jotta palvelut toimisivat erämaan keskellä, tarvitaan monenlaisia erikoisjärjestelyjä. Kaupungin syrjäisen sijainnin vuoksi Alice Springsissä avattiin vuonna 1951 ”etäkoulu” School of Air, joka mahdollistaa koulunkäynnin kotoa käsin satojen kilometrien päässä asuville oppilaille vielä nykyäänkin. Australian valtavien etäisyyksien vuoksi maassa on 22 lentävien lääkäreiden toimipistettä, joista yksi sijaitsee Alice Springsissä. Kiertoajelullamme kuulemme lisää tämän erämaakaupungin arjesta. Kierroksen aikana syömme kevyen lounaan. 

Majoitumme hyvään keskitason Crowne Plaza -hotelliin (★★★★). Illalla syömme barbeque-päivällisen (säävaraus). (A, L, P) 

Uluru-eli-Ayers-rock-Australia
Alice Springs – Uluru (Ayers Rock)

7. päivä, lauantai Tänään hahmotamme punaisen erämaan kokoa konkreettisesti matkatessamme bussilla noin 6 tuntia Ayers Rockiin. Uluru, niin kuin aboriginaalit pyhää paikkaansa kutsuvat, nousee ylväänä tyhjästä autiomaasta 348 metrin korkeuteen. Tämä punainen, maailman suurin hiekkakivimonoliitti on epäilemättä maan tunnetuin luonnonmonumentti.

Iltapäivällä majoitumme 2 yöksi Yularan kylässä sijaitsevaan hyvään keskitason Voyages Sails in the Desert -hotelliin (★★★★). Illalla lähdemme nauttimaan alueen erikoisuuksia huikaisevan tähtitaivaan alle katetulle Sounds of Silence -illalliselle (säävaraus). (A, L, P)

Kavely-Walpa-Gorge-solassa-Uluru-Australia
Uluru

8. päivä, sunnuntai Uluru–Kata Tjutan kansallispuisto liitettiin Unescon maailmanperintökohteisiin vuonna 1987. Varhain aamulla pääsemme näkemään, kuinka aamun ensimmäiset valonsäteet värjäävät hätkähdyttävää Uluru-monoliittia. Iltapäivällä teemme retken Kata Tjutan kallioille, jotka tunnetaan myös nimellä The Olgas (Olgavuoret). Tämä aboriginaalien pyhä paikka koostuu 36:sta osittain toisissaan kiinni olevasta jyrkästä kalliosta, joista korkein (Mount Olga) kurottaa 546 metrin korkeuteen autiomaan pinnasta mitattuna. Perillä teemme lyhyen kävelyretken Walpa Gorge -solassa. Paluumatkalla pysähdymme ihailemaan auringonlaskun Ulurulle luomaa värikauneutta. (A)

Kavelykatu-rannalla-Cairns-Australia
Uluru – Cairns

9. päivä, maanantai Aamulla lennämme Cairnsiin, joka sijaitsee kauniilla paikalla trooppisten vuoristosademetsien ja meren ympäröimänä. Iltapäivällä majoitumme 4 yöksi 25 km kaupungin pohjoispuolella sijaitsevaan Palm Coveen ensimmäisen luokan Peppers Beach Club & Spa -hotelliin (★★★★★). Palm Coven hiekkarannat houkuttelevat sekä paikallisia että matkailijoita lomanviettoon (A)

 

Maisemajunalla-Kurandaan-Australia
Kuranda

10. päivä, tiistai Aamulla lähdemme kokopäiväretkelle Kurandan kylään, jonne matkustamme vanhanajan ”maisemajunalla”. Myöhemmin tutustumme sademetsän rehevään kasvustoon ja sen moninaiseen eläimistöön armeijan amfibio-auton kyydissä. Seuraamme myös aboriginaalien tansseja ja syömme lounaan. Iltapäivällä palaamme takaisin Kurandasta 7,5 km pitkällä köysiradalla, joka kulkee useita metrejä sademetsän yläpuolella. Köysiradan kuuden hengen gondoleista avautuvat upeat maisemat aina merelle saakka. (A, L)

Varikkaat-kalat-koralliriutalla-Australia
Iso Valliriutta

11. päivä, keskiviikko Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Iso valliriutta muodostaa noin 2300 km:n pituisen korallisaarten ja riuttojen helminauhan ja maailman suurimman meriluonnonsuojelualueen. Teemme Cairnsista alkavan kokopäiväretken riutalle katamaraanilla. Perillä voit snorklata, uida tai ihailla riuttaa lasipohjaveneen kyydissä. Snorklausvälineet saat lainaksi katamaraanilta. Syömme retken aikana buffetlounaan. (A, L) 

Auringonnousu-Palm-Cove-Australia
Cairns

12. päivä, torstai Vapaapäivä. Tänään on mahdollisuus rentoutua hotellin uima-altaalla tai tehdä kansainvälisiä retkiä lisämaksusta. Tarjolla on esim. koko päivän luontoretki Daintreen kansallispuistoon, jossa veneillään Daintreejoella ja kävellään maailman vanhimmassa sademetsässä. (A) 

Nukkuva-koala-Sydney
Cairns – Sydney

13. päivä, perjantai Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta lennämme Sydneyyn, yhteen maailman kauneimmista kaupungeista. Maisemaa hallitsee valtava luonnonsatama, jonka rannoilla kohoavat keskustan puhdaslinjaiset pilvenpiirtäjät ja esikaupunkialueiden viehättävät omakotitalot puutarhoineen. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Sydney Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). (A)

Satama-Sydney-Olympia-risteily-Australia-Uusi-Seelanti
Sydney

14. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen teemme kiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Bondi Beach -uimarannan sekä The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme myös tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva oopperatalo on Sydneyn ja koko Australian symboli. Illalla ohjelmassamme on risteily, jonka aikana syömme matkan läksiäispäivällisen. (A, P)

Terveellinen-valipala-Australia
Sydney

15. päivä, sunnuntai Vapaapäivä. Tänään voit tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Sydney on kaupunki, jonka kansainvälisestä tunnelmasta voi nauttia mm. katukahviloissa ja erinomaisissa ravintoloissa. Halukkaat voivat myös osallistua kansainvälisille retkille lisämaksusta. (A)

lento
Sydney – Doha - Helsinki

16.–17. päivä, ma–ti Maanantai on vielä vapaa-aikaa omatoimiseen retkeilyyn. Illalla kuljetus lentokentälle. 

Suora lento (Qatar Airways) lähtee Sydneystä maanantaina klo 21.45 ja saapuu Dohaan tiistaina klo 4.50. Jatkolento (Finnair/Qatar Airways) Dohasta lähtee klo 8.00. ja Helsinkiin saavumme tiistaina klo 14.15 (kokonaismatka-aika n. 25 h). (ma A)

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Melbournessa, Palm Covessa ja Sydneyssa on mahdollisuus osallistua lisämaksullisille, kansainvälisille retkille.

Pyydämme ilmoittautumaan näille lisäretkille viimeistään 3 kk ennen lähtöä. 
Kaikki lisäretket ovat kansainvälisiä ja englanniksi opastettuja. Useimmat retkistä tehdään pienryhmissä ja paikkoja on rajoitettu määrä.

Koalat puussa Australiassa

Melbourne / Phillip Island

Melbourne / Phillip Island

Phillip Island Kokopäivän retki (n. 9 h) Phillip Islandille. Retken aikana vieraillaan mm. koalojen suojelukeskuksessa ja katsellaan auringonlaskun aikaan satojen pienten pingviinien marssia merestä kotipesiinsä. Paluu takaisin Melbourneen on noin keskiyöllä.

150 €/henkilö
Terveellinen-valipala-Australia

Melbourne / "salaiset kujat"

Melbourne / "salaiset kujat"

Kävelyretki ”salaisilla” kujilla  Kolmen tunnin kävelykierros vie meidät kaduille ja kujille, joiden olemassaolosta kaikki paikallisetkaan eivät tiedä. Matkan varrelle jää paikallisten suunnittelijoiden ja käsityöläisten erikoisliikkeitä, artesaanikahviloita, katutaidetta ja erikoista arkkitehtuuria. Paikallisopas kertoo tarinoita alueen mielenkiintoisesta historiasta. Pysähdymme kahvilassa iltapäiväteelle ja maistelemme myös suklaita paikallisessa suklaakaupassa.

HUOM. Kierros tehdään kävellen ja vaatii normaalia liikuntakykyä. Matkan varrella saattaa olla epätasaista tietä ja portaita. Lähtö on klo 14 Federation-aukiolta, jonne on hotellilta n. 15 min kävelymatka. 

80 €/henkilö
Kavelyretki-Daintreen-kansallispuistossa-Australia

Palm Cove / Daintree

Palm Cove / Daintree

Daintree Kokopäivän retki (noin 10 h) Daintree-kansallispuistoon, Cabe Tribulation –rannalle ja Alexandra Range –näköalapaikalle. Retken aikana mm. veneillään Daintree-joella, kävellään maailman vanhimmassa sademetsässä ja opitaan asioita aboriginaalien kulttuurista ja luontosuhteesta sekä kasveista ja eläimistä.

Retken hintaan sisältyy aamutee ja lounas.

150 €/henkilö
Kenguruja

Sydney / Blue Mountains

Sydney / Blue Mountains

Blue Mountains Kokopäivän retki (9 h) Blue Mountains -vuoristoon. Matkalla pysähdytään maatilalla, jossa on mahdollista nähdä tilan eläimien lisäksi mm. kenguruita ja koaloja. Maatilalta noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalla Blue Mountainsin alueella käydään mm. useilla eri näköalapaikoilla ja myös kasvitieteellisessä puutarhassa.

Retken hintaan sisältyy lounas.

alk. 200 €/henkilö
Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista varata business-luokan paikat lennoille Helsinki–Doha–Melbourne ja Sydney–Doha–Helsinki. Paikkoja rajoitetusti.

Lisämaksu on 6.10.2024 lähdöllä alk. 5 100 €/hlö, 10.11.2024 lähdöllä alk. 5 200 €/hlö ja 16.2.2025 lähdöllä alk. 5 060 €/hlö.

HUOM! Näistä business-luokan paikoista erillinen ennakkomaksu, 750 €/henkilö, tulee maksaa ennakkomaksun yhteydessä. Mikäli varaat matkan ja business-luokan paikat verkkokaupastamme, laskutamme erillisen ennakkomaksun seuraavana arkipäivänä. Loppuosa lisämaksusta erääntyy matkan loppumaksun yhteydessä.

Peruutuskulut: Mikäli joudut peruuttamaan matkasi kokonaan tai perut business-luokan paikat, matkan normaalien peruutuskulujen lisäksi pidätetään 750 €/henkilö. Mikäli muutos/peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 30 vrk ennen matkan alkua, business-luokan lisämaksu pidätetään kokonaisuudessaan, matkan normaalien peruutuskulujen lisäksi.

alk. 5 060 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Australian kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut 
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Australian kiertomatka

Lisämaksu yhden hengen huoneesta syksyn 2024 lähdöillä 2 030 €, 16.2.2025 lähdöllä 1 930 €.

Australiaan tarvitaan viisumi, jonka hankkimisen Olympia järjestää. Lähetämme tarkemmat ohjeet viisumin hankkimisesta toimintaohjeiden yhteydessä 5–6 viikkoa ennen lähtöä.
Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää salattuna sähköpostina osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Lisämaksulliset retket ovat kansainvälisiä ja englanniksi opastettuja. Pyydämme ilmoittautumaan lisäretkille jo matkaa varatessa, kuitenkin viimeistään 3 kk ennen lähtöä.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 800 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehto B: Mikäli matkustaja peruuttaa varaamansa matkapaketin

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30 % matkan hinnasta, kuitenkin vähintään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta 

 

Business-luokan paikoista lisäksi erilliset maksu- ja peruutusehdot, kts lisämaksulliset retket ja palvelut.

6.10.2024 ja 1.11.2024 lähtöjen osalta matkan hinta perustuu 16.2.2024 (16.2.2025 lähdön osalta 22.4.2024) voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja tariffeihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
17 päivää alk./hlö 8 990 €
 • 6.10.2024 - 22.10.2024
  alk. 9 490€/hlö
 • 10.11.2024 - 26.11.2024
  alk. 8 990€/hlö
 • 16.2.2025 - 4.3.2025
  alk. 8 990€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Australian kiertomatka
62 arvostelua
Erinomainen
31.00 %
Hyvä
67.00 %
Ok
3.00 %
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Hyvin järjestetty matka, mutta pitkät lennot sinne ja myöskin kohteessa ovat rankkoja.
Reijo Salminen

Matkalla oli paljon nähtävää. Kannatti tehdä tämä matka.

Hieno kokemus, mahtava läpileikkaus Australiasta. Tiukka aikataulu, paljon lähtemistä. Jos haluaa rauhallisempaa lomaa, ei tälle matkalle kannata lähteä. Rantalomat ovat erikseen:)

 


 

Murmeli

Menkää Australiaan, matka on hieno!

Hyvä tietää Australian kiertomatkasta

Australiassa sää vaihtelee sen mukaan, missä päin maata ollaan ja varsinkin etelärannikolla sää voi vaihtua saman päivän aikanakin monta kertaa. Pääsääntöisesti päivälämpötilat Melbournessa ja Sydneyssa ovat matkojemme aikaan noin +18–+23 ºC. Uluru sijaitsee keskellä autiomaata ja täällä päivälämpötilat ovat jopa yli +30C, yöllä lämpötila laskee usein lähelle +15C. Cairnsissa on myös lämmintä, noin +30C päivisin.

Australian matkalle kannattaa pakata mukaan rentoja ja mukavia kesävaatteita. Esim. pitkät housut, t-paita, villatakki tai fleece-pusero ja tuulelta ja kevyt, sateelta suojaava takki ovat hyviä varusteita retkille, Australiassa voi retkille pukeutua myös shortseihin. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa. Aamulla retkelle lähdettäessä voi olla vielä viileä, mutta päivällä lämpötila nousee. Australialaiset itse pukeutuvat vapaa-aikanaan melko rennosti, joten juhlavaatteita ei tarvitse välttämättä ottaa matkalle mukaan. Hyvät, jo ”sisäänajetut” kengät ovat tärkeät, koska retkillä kävellään melko paljon ja maasto saattaa olla paikoin epätasaista. Ayers Rockin punainen maatomu saattaa värjätä kenkiä, joten huomioithan myös tämän kenkiä valitessasi. Muista että Australiassa aurinko on polttavampaa kuin meillä joten auringolta suojautuminen on tärkeää.

Australian valuutta on Australian dollari (AUD). Paras matkavaluutta valuutanvaihtoon on euro. Australian dollareita voi vaihtaa jo ennen lähtöä Suomessakin, samoin Japanin jenejä ja Singaporen dollareita. Kansainväliset luottokortit käyvät lähes kaikkialla.

Australian kiertomatkaan olemme sisällyttäneet aterioista aamiaiset ja jonkin verran muita aterioita. Varsinkin kaupungeissa on paljon erilaisia ja erihintaisia ravintoloita, joita on mukava kokeilla omin päin tai matkanjohtajan opastuksella.

Muista Australian maahantuonti-rajoitukset
Koska sekä Australia että Uusi-Seelanti ovat olleet miljoonia vuosia eristyksissä muusta maailmasta, ei niissä esiinny monille muille maille tyypillisiä eläin- ja kasvisairauksia. Molemmissa maissa noudatetaan erittäin tarkkoja karanteeni­mää­räyk­siä, joiden mukaan mm. elintarvikkeiden ja kasvien maahantuonti on ehdottomasti kielletty!
Australia on tiukentanut myös tupakkatuotteiden maahantuontirajoituksia. Sallittu tuontimäärä on vain 25 tupakkaa ja yksi avattu aski tai vaihtoehtoisesti 25 g tupakkavalmisteita ja yksi avattu aski. Tämän ylimenevistä tupakkatuotteista pitää maksaa tulli. Singaporeen ei saa viedä purukumia eikä minkäänlaisia tupakan korvikkeita. Tupakan vienti on sallittua, mutta siitä pitää maksaa tullia. 

Ota huomioon pitkät lennot ja aikaerorasitus
Australiaan lennetään usean aikavyöhykkeen yli joten elimistön vuorokausirytmi häiriintyy paikallisen ajan ja oman sisäisen kellon ollessa ristiriidassa. Tällöin syntyy tyypillisiä rasitusoireita, joita ovat mm. väsymys ja unettomuus, vatsaoireet, päänsärky, ärtyneisyys sekä fyysisen että psyykkisen suorituskyvyn lasku. Elimistö pystyy siirtämään sisäistä kelloa n. 2 tuntia vuorokaudessa. Aikaerorasitusta (jet lag) voi näillä itään päin suuntautuvilla matkoilla vähentää jo ennen lentomatkaa aikaistamalla nukkumaanmeno- ja heräämisaikoja. Pitkille lentomatkoille suosittelemme lentosukkia ja väljiä vaatteita. Turvallisuussyistä unilääkkeitä ei suositella käytettäväksi lennon aikana; ne saattavat jopa hidastaa elimistön totuttautumista uuteen aikavyöhykkeeseen. 

Linkit Australian kiertomatkalla nähtäviin Unescon maailmanperintökohteiseen:

Uluru - Kata Tjutan kansallispuisto

Iso valliriutta

Sydneyn oopperatalo