Nukkuva-koala-Sydney-Australia-Olympia

Australian kiertomatka

- Melbourne, Sydney, Ayers Rock ja Iso valliriutta samalla matkalla
19
päivää

Australian kiertomatkalla tutustut pilvenpiirtäjien Melbourneen ja oopperatalostaan kuuluisan Sydneyyn. Vierailet aboriginiaalien pyhällä Ulurulla ja Isolla valliriutalla sekä nautit Palm Coven rannoista. Näet myös Australian eläimistöä ja luontoa monipuolisesti.

Laaja, lähes kolmen viikon kiertomatka Australiassa

Australia on maailman vanhin mantere, jonne Tyynenmeren saarten miljoonia vuosia jatkunut eristyneisyys on synnyttänyt ainutlaatuisen kotoperäisen kasvi- ja eläinmaailman.

Matkareitti
Singapore
1 yö
Melbourne
3 yötä
Uluru (Ayers Rock)
2 yötä
Cairns (Palm Cove)
4 yötä
Iso valliriutta
retki
Kuranda ja sademetsä
retki
Sydney
4 yötä
Singapore
1 yö

Aloitamme Australian kiertomatkamme pilvenpiirtäjien Melbournesta, joka on Australian talous- ja kulttuurielämän vireä keskus. Australian tunnusomaiset pussieläimet – muun muassa kengurut, koalat, vompatit ja vesinokkaeläimet – ovat sopeutuneet vuosimiljoonien aikana tasaiseen ja kuivaan elinympäristöönsä. Teemme Melbournesta retken, jolla voimme nähdä näitä harvinaisia eläimiä.

Mantereen keskellä sijaitsee punaisen aavikon ympäröimä hiekkakivimonoliitti Uluru.

Uluru ja sen ympäristö on ollut Australian alkuperäisasukkaiden, aboriginaalien, pyhä paikka jo kymmeniä tuhansia vuosia. Näemme Ulurun auringon noustessa ja myös auringon laskiessa erilaisissa värisävyissä.

Ulurulta jatkamme täysin toisenlaiseen maailmaan, vuoristosademetsien ja meren ympäröimään Cairnsiin, Palm Coven hiekkarannoille

Teemme retken Isolle valliriutalle ja näemme sen lukuisat värikkäät korallit ja kalat. Kurandan retkellä tutustumme vuoristosademetsään ja sen eläimistöön. Palm Covessa jää myös hyvin vapaa-aikaa rentoutmiseen.

Australian kiertomatkan viimeinen kohde, luonnonsataman suulle syntynyt Sydney, sen kuuluisa oopperatalo ja Harbour Bridge -silta muodostavat yhden maailman kauneimmista kaupunkinäkymistä. Täällä on helppo sopeutua ”aussien” rentoon ja mutkattomaan elämäntyyliin.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, ohjelmassa mainitut ateriat, kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, palvelupalkkiot hotelleissa, verot, viisumi ja muut viranomaismaksut sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

 

Australiaan on pitkä matka. Matkarasitusta helpottaaksemme yövymme sekä meno- että paluumatkalla yhden yön Singaporessa.

 

Matkaohjelma

8. - 26.10.2022 12. - 30.11.2022 7. - 25.1.2023

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Huom! Alkuperäiseen ohjelmaan on tullut muutoksia lentojen vuoksi. Hongkongin sijasta yövymme myös menomatkalla Singaporessa. Muutos huomioitu ohjelmassa 20.5.2022 alkaen.

Lento kohteeseen

1. päivä, la-su Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 00.15 (la-su välisenä yönä) Singaporeen.

Singaporen kaupunkikuvaa
Singapore

2. päivä, sunnuntai Saavumme Singaporeen klo 18.20. Majoitumme keskustaan hyvään keskitason voco Orchard -hotelliin (★★★★).

Merlion-suihkulähde Singapore
Singapore – Melbourne

3. päivä, maanantai Huoneen luovutuksen jälkeen lähdemme puolen päivän kiertoajelulle Singaporeen. Syömme kierroksen aikana lounaan. Lentomme (Qantas) Melbourneen lähtee klo 20.45 (A, L)

Melbourne
Melbourne

4. päivä, tiistai Saavumme Melbourneen klo 7.10. Majoitumme heti aamulla kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan InterContinental The Rialto -hotelliin (★★★★★). Ballaratin kultasuonen löytyminen vuonna 1851 sai aikaan ryntäyksen Melbourneen. Kaupunkikuvaa hallitsevat leveät, puiden varjostamat bulevardit, jotka modernien pilvenpiirtäjien lomassa luovat ilmavuutta kaupungin keskustaan. Maan toiseksi suurin kaupunki on Australian johtava kulttuuri- ja finanssikaupunki, joka tunnetaan myös mm. formula- ja tenniskisoistaan. Iltapäivän kaupunkikiertoajelulla teemme tuttavuutta tämän viehättävän kaupungin kanssa. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, P)

St-Kilda-merenrantakaupunginosa-Melbourne-Australia
Melbourne

5. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen lähdemme luontoretkelle noin tunnin ajomatkan päähän Melbournen ulkopuolelle tarkkailemaan eläimiä ja lintuja omassa elinympäristössään. Meillä on mahdollisuus nähdä mm. kenguruita, vallabeja, emuja ja muita lintuja sekä puissa maastoutuneina lepäileviä koaloja. Saamme paljon tietoa eläinten käyttäytymisestä ja elintavoista sekä luonnonsuojelusta Australiassa. Retken aikana syömme pikniklounaan. (A, RL)

Kengurut-kaupungin-ulkopuolella-Melbourne-Australia
Melbourne

6. päivä, torstai Vapaapäivä. Kaupunkiin voi tutustua omatoimisesti esimerkiksi raitiovaunuajelulla St. Kildan merenrantakaupunginosaan. Iltaa voi viettää mukavasti Southgaten alueella, joka sijaitsee kaupunkia halkovan Yarrajoen rannalla. Rannan läheisyydessä sijaitsee Federation Squaren taidekeskus ja Victorian osavaltion kulttuurikeskus, jonka esiintymislavoilla on usein ohjelmaa. Tarjolla on myös kansainvälisiä lisäretkiä joko Phillip Islandille katsomaan pingviinejä tai Great Ocean Roadille – kauniille näköalatielle. (A)

Uluru-eli-Ayers-rock-Australia
Melbourne – Uluru (Ayers Rock)

7. päivä, perjantai Aamulla lähdemme lentäen keskelle Australian mannerta. Uluru, niin kuin aboriginaalit pyhää paikkaansa kutsuvat, nousee ylväänä tyhjästä autiomaasta 348 metrin korkeuteen. Tämä punainen, maailman suurin hiekkakivimonoliitti on epäilemättä maan tunnetuin luonnonmonumentti. Iltapäivällä majoitumme 2 yöksi Yularan kylässä sijaitsevaan hyvään keskitason Sails in the Desert -hotelliin (★★★★★). Illalla lähdemme nauttimaan alueen erikoisuuksia huikaisevan tähtitaivaan alle katetulle Sounds of Silence -illalliselle. (A, P)

Kavely-Walpa-Gorge-solassa-Uluru-Australia
Uluru

8. päivä, lauantai Uluru–Kata Tjutan kansallispuisto liitettiin Unescon maailmanperintökohteisiin vuonna 1987. Varhain aamulla pääsemme näkemään, kuinka aamun ensimmäiset valonsäteet värjäävät hätkähdyttävää Uluru-monoliittia. Iltapäivällä teemme retken toiseen aboriginaalien pyhään paikkaan Kata Tjutan kallioille. Perillä teemme lyhyen kävelyretken Walpa Gorge -solassa. Paluumatkalla pysähdymme ihailemaan auringonlaskun Ulurulle luomaa värikauneutta. (A)

Kavelykatu-rannalla-Cairns-Australia
Uluru – Cairns

9. päivä, sunnuntai Lennämme Cairnsiin, joka sijaitsee kauniilla paikalla trooppisten vuoristosademetsien ja meren ympäröimänä. Iltapäivällä majoitumme 4 yöksi 25 km kaupungin pohjoispuolella sijaitsevaan Palm Coveen ensimmäisen luokan Peppers Beach Club & Spa -hotelliin (★★★★★). Palm Coven hiekkarannat houkuttelevat sekä paikallisia että matkailijoita lomanviettoon. (A)

Varikkaat-kalat-koralliriutalla-Australia
Iso Valliriutta

10. päivä, maanantai Australian koillisrannikon edustalla sijaitseva Iso valliriutta muodostaa noin 2300 km:n pituisen korallisaarten ja riuttojen helminauhan. Teemme kokopäiväretken tälle maailman suurimmalle meriluonnonsuojelualueelle, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Nopeakulkuinen katamaraani vie meidät riutalle, jossa tukikohtanamme on riutalle ankkuroitu lautta. Syömme siellä buffetlounaan. Riuttaan voi tutustua kuivin jaloin vedenalaisella havaintoasemalla ja lasipohjaveneellä. Halukkaat voivat ihailla riutan kauneutta myös snorklaten. Palaamme hotelliin illansuussa. (A, L)

Maisemajunalla-Kurandaan-Australia
Kuranda

11. päivä, tiistai Aamulla lähdemme kokopäiväretkelle Kurandan kylään, jonne matkustamme vanhanajan ”maisemajunalla”. Myöhemmin tutustumme sademetsän rehevään kasvustoon ja sen moninaiseen eläimistöön armeijan amfibio-auton kyydissä. Seuraamme myös aboriginaalien tansseja ja syömme lounaan. Iltapäivällä palaamme takaisin Kurandasta 7,5 km pitkällä köysiradalla, joka kulkee useita metrejä sademetsän yläpuolella. Köysiradan kuuden hengen gondoleista avautuvat upeat maisemat aina merelle saakka. (A, L)

Palm Coven ranta Australiassa
Palm Cove

12. päivä, keskiviikko Vapaapäivä. Tänään on mahdollisuus rentoutua hotellin uima-altaalla tai tehdä kansainvälisiä retkiä lisämaksusta. Tarjolla on esim. koko päivän luontoretki Daintreen kansallispuistoon, jossa veneillään Daintreejoella, kävellään maailman vanhimmassa sademetsässä ja nähdään Cape Tribulationin upea hiekkaranta. (A)

Nukkuva-koala-Sydney
Cairns – Sydney

13. päivä, torstai Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta lennämme Sydneyyn, yhteen maailman kauneimmista kaupungeista. Maisemaa hallitsee valtava luonnonsatama, jonka rannoilla kohoavat keskustan puhdaslinjaiset pilvenpiirtäjät ja esikaupunkialueiden viehättävät omakotitalot puutarhoineen. Majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Sydney Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). (A)

Satama-Sydney-Olympia-risteily-Australia-Uusi-Seelanti
Sydney

14. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen teemme kiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Bondi Beach -uimarannan sekä The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme myös tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva oopperatalo on Sydneyn ja koko Australian symboli. Iltapäivä ja ilta on vapaa. (A)

Terveellinen-valipala-Australia
Sydney

15. - 16. päivä, la-su Vapaapäiviä. Voit tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Sydney on kaupunki, jonka kansainvälisestä tunnelmasta voi nauttia mm. katukahviloissa ja erinomaisissa ravintoloissa. Halukkaat voivat myös osallistua kansainvälisille retkille lisämaksusta. Tarjolla on esim. koko päivän retki Blue Mountains -vuoristoon. Sunnuntai-iltana ohjelmassamme on päivällisristeily.(2xA, 1xP)

Singaporen-siluetti
Sydney – Singapore

17. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 12.10-17.50 lento (Qantas) Singaporeen. Majoitumme Marina Bayn alueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★). (A)

Singapore
Singapore

18. päivä, tiistai Aamupäivällä teemme kiertoajelun, jonka aikana vierailemme mm. ainutlaatuisessa ja modernissa Gardens by the Bay -kasvitieteellisessä puutarhassa. Saamme pitää huoneet päivälliseen asti. Jäähyväispäivällisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta lentomme (Finnair) Helsinkiin lähtee klo 21.50. (A, P)

lento

19. päivä, keskiviikko Saavumme Helsinkiin klo 6.15.

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Huom! Alkuperäiseen ohjelmaan on tullut muutoksia lentojen vuoksi. Hongkongin sijasta yövymme myös menomatkalla Singaporessa. Muutos huomioitu ohjelmassa 20.5.2022 alkaen.

Lento kohteeseen

1. päivä Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 23.55 Singaporeen.

Singaporen kaupunkikuvaa
Singapore

2. päivä Saavumme Singaporeen klo 19.00. Majoitumme keskustaan hyvään keskitason voco Orchard -hotelliin (★★★★).

Merlion-suihkulähde Singapore
Singapore – Melbourne

3. päivä Huoneen luovutuksen jälkeen lähdemme puolen päivän kiertoajelulle Singaporeen. Syömme kierroksen aikana lounaan. Lentomme (Qantas) Melbourneen lähtee klo 20.15 (A, L)

Melbourne
Melbourne

4. päivä Saavumme Melbourneen klo 6.50. Majoitumme heti aamulla kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan InterContinental The Rialto -hotelliin (★★★★★). Ballaratin kultasuonen löytyminen vuonna 1851 sai aikaan ryntäyksen Melbourneen. Kaupunkikuvaa hallitsevat leveät, puiden varjostamat bulevardit, jotka modernien pilvenpiirtäjien lomassa luovat ilmavuutta kaupungin keskustaan. Maan toiseksi suurin kaupunki on Australian johtava kulttuuri- ja finanssikaupunki, joka tunnetaan myös mm. formula- ja tenniskisoistaan. Iltapäivän kaupunkikiertoajelulla teemme tuttavuutta tämän viehättävän kaupungin kanssa. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, P)

St-Kilda-merenrantakaupunginosa-Melbourne-Australia
Melbourne

5. päivä Vapaapäivä. Kaupunkiin voi tutustua omatoimisesti esimerkiksi raitiovaunuajelulla St. Kildan merenrantakaupunginosaan. Iltaa voi viettää mukavasti Southgaten alueella, joka sijaitsee kaupunkia halkovan Yarrajoen rannalla. Rannan läheisyydessä sijaitsee Federation Squaren taidekeskus ja Victorian osavaltion kulttuurikeskus, jonka esiintymislavoilla on usein ohjelmaa. Tarjolla on myös kansainvälisiä lisäretkiä joko Phillip Islandille katsomaan pingviinejä tai Great Ocean Roadille – kauniille näköalatielle. (A)

Kengurut-kaupungin-ulkopuolella-Melbourne-Australia
Melbourne

6. päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme luontoretkelle noin tunnin ajomatkan päähän Melbournen ulkopuolelle tarkkailemaan eläimiä ja lintuja omassa elinympäristössään. Meillä on mahdollisuus nähdä mm. kenguruita, vallabeja, emuja ja muita lintuja sekä puissa maastoutuneina lepäileviä koaloja. Saamme paljon tietoa eläinten käyttäytymisestä ja elintavoista sekä luonnonsuojelusta Australiassa. Retken aikana syömme pikniklounaan. (A, RL)

Uluru-eli-Ayers-rock-Australia
Melbourne – Uluru (Ayers Rock)

7. päivä Aamulla lähdemme lentäen keskelle Australian mannerta. Uluru, niin kuin aboriginaalit pyhää paikkaansa kutsuvat, nousee ylväänä tyhjästä autiomaasta 348 metrin korkeuteen. Tämä punainen, maailman suurin hiekkakivimonoliitti on epäilemättä maan tunnetuin luonnonmonumentti. Iltapäivällä majoitumme 2 yöksi Yularan kylässä sijaitsevaan hyvään keskitason Sails in the Desert -hotelliin (★★★★★). Illalla lähdemme nauttimaan alueen erikoisuuksia huikaisevan tähtitaivaan alle katetulle Sounds of Silence -illalliselle. (A, P)

Kavely-Walpa-Gorge-solassa-Uluru-Australia
Uluru

8. päivä Uluru–Kata Tjutan kansallispuisto liitettiin Unescon maailmanperintökohteisiin vuonna 1987. Varhain aamulla pääsemme näkemään, kuinka aamun ensimmäiset valonsäteet värjäävät hätkähdyttävää Uluru-monoliittia. Iltapäivällä teemme retken toiseen aboriginaalien pyhään paikkaan Kata Tjutan kallioille. Perillä teemme lyhyen kävelyretken Walpa Gorge -solassa. Paluumatkalla pysähdymme ihailemaan auringonlaskun Ulurulle luomaa värikauneutta. (A)

Kavelykatu-rannalla-Cairns-Australia
Uluru – Cairns

9. päivä, sunnuntai Lennämme Cairnsiin, joka sijaitsee kauniilla paikalla trooppisten vuoristosademetsien ja meren ympäröimänä. Illalla majoitumme 4 yöksi 25 km kaupungin pohjoispuolella sijaitsevaan Palm Coveen ensimmäisen luokan Peppers Beach Club & Spa -hotelliin (★★★★★). Palm Coven hiekkarannat houkuttelevat sekä paikallisia että matkailijoita lomanviettoon. (A)

Varikkaat-kalat-koralliriutalla-Australia
Iso Valliriutta

10. päivä Australian koillisrannikon edustalla sijaitseva Iso valliriutta muodostaa noin 2300 km:n pituisen korallisaarten ja riuttojen helminauhan. Teemme kokopäiväretken tälle maailman suurimmalle meriluonnonsuojelualueelle, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Nopeakulkuinen katamaraani vie meidät riutalle, jossa tukikohtanamme on riutalle ankkuroitu lautta. Syömme siellä buffetlounaan. Riuttaan voi tutustua kuivin jaloin vedenalaisella havaintoasemalla ja lasipohjaveneellä. Halukkaat voivat ihailla riutan kauneutta myös snorklaten. Palaamme hotelliin illansuussa. (A, L)

Maisemajunalla-Kurandaan-Australia
Kuranda

11. päivä Aamulla lähdemme kokopäiväretkelle Kurandan kylään, jonne matkustamme vanhanajan ”maisemajunalla”. Myöhemmin tutustumme sademetsän rehevään kasvustoon ja sen moninaiseen eläimistöön armeijan amfibio-auton kyydissä. Seuraamme myös aboriginaalien tansseja ja syömme lounaan. Iltapäivällä palaamme takaisin Kurandasta 7,5 km pitkällä köysiradalla, joka kulkee useita metrejä sademetsän yläpuolella. Köysiradan kuuden hengen gondoleista avautuvat upeat maisemat aina merelle saakka. (A, L)

Kavelyretki-Daintreen-kansallispuistossa-Australia
Palm Cove

12. päivä Vapaapäivä. Tänään on mahdollisuus rentoutua hotellin uima-altaalla tai tehdä kansainvälisiä retkiä lisämaksusta. Tarjolla on esim. koko päivän luontoretki Daintreen kansallispuistoon, jossa veneillään Daintreejoella, kävellään maailman vanhimmassa sademetsässä ja nähdään Cape Tribulationin upea hiekkaranta (hinta sis. retkilounaan). (A)

Nukkuva-koala-Sydney
Cairns – Sydney

13. päivä Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta lennämme Sydneyyn, yhteen maailman kauneimmista kaupungeista. Maisemaa hallitsee valtava luonnonsatama, jonka rannoilla kohoavat keskustan puhdaslinjaiset pilvenpiirtäjät ja esikaupunkialueiden viehättävät omakotitalot puutarhoineen. Majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Sydney Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). (A)

Satama-Sydney-Olympia-risteily-Australia-Uusi-Seelanti
Sydney

14. päivä Aamiaisen jälkeen teemme kiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Bondi Beach -uimarannan sekä The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme myös tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva oopperatalo on Sydneyn ja koko Australian symboli. Iltapäivä ja ilta ovat vapaa-aikaa. (A)

Terveellinen-valipala-Australia
Sydney

15. - 16. päivä Vapaapäiviä. Voit tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Sydney on kaupunki, jonka kansainvälisestä tunnelmasta voi nauttia mm. katukahviloissa ja erinomaisissa ravintoloissa. Halukkaat voivat myös osallistua kansainvälisille retkille lisämaksusta. Tarjolla on esim. koko päivän retki Blue Mountains -vuoristoon. Sunnuntai-iltana ohjelmassamme on päivällisristeily.(2xA, 1xP)

Singaporen-siluetti
Sydney – Singapore

17. päivä Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 12.15-17.30 lento (Qantas) Singaporeen. Majoitumme Marina Bayn alueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★). (A

Singapore
Singapore

18. päivä Aamupäivällä teemme kiertoajelun, jonka aikana vierailemme mm. ainutlaatuisessa ja modernissa Gardens by the Bay -kasvitieteellisessä puutarhassa. Saamme pitää huoneet päivälliseen asti. Jäähyväispäivällisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta lentomme (Finnair) Helsinkiin lähtee klo 22.30. (A, P)

lento

19. päivä Saavumme Helsinkiin klo 5.55.

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Tämän lähdön tarkistettu ohjelma, hinnat sekä ehdot julkaistaan lokakuussa 2022. Voit jo nyt tehdä alustavan varauksen matkalle lähtöpäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai soittamalla meille, 09 696 2770.

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Lento kohteeseen

1. päivä, lauantai  Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 23.55 Hongkongiin.

Hongkong
Hongkong

2. päivä, sunnuntai Saavumme Hongkongiin klo 14.45. Majoitumme Kowloonin keskustaan hyvään keskitason hotelliin (★★★★).

Victoria-peak-raitiovaunu-ja-Hongkongin-kaupunki
Hongkong – Melbourne

3. päivä, maanantai Huoneen luovutuksen jälkeen lähdemme puolen päivän kiertoajelulle Hongkongin saarelle. Käymme mm. ihailemassa Victoria-kukkulalta avautuvaa upeaa maisemaa. Lentomme (Qantas) Melbourneen lähtee klo 20.00. (A, L)

Melbourne
Melbourne

4. päivä, tiistai Saavumme Melbourneen klo 8.25. Majoitumme heti aamulla kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan InterContinental The Rialto -hotelliin (★★★★★). Ballaratin kultasuonen löytyminen vuonna 1851 sai aikaan ryntäyksen Melbourneen. Kaupunkikuvaa hallitsevat leveät, puiden varjostamat bulevardit, jotka modernien pilvenpiirtäjien lomassa luovat ilmavuutta kaupungin keskustaan. Maan toiseksi suurin kaupunki on Australian johtava kulttuuri- ja finanssikaupunki, joka tunnetaan myös mm. formula- ja tenniskisoistaan. Iltapäivän kaupunkikiertoajelulla teemme tuttavuutta tämän viehättävän kaupungin kanssa. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, P)

St-Kilda-merenrantakaupunginosa-Melbourne-Australia
Melbourne

5. päivä, keskiviikko Vapaapäivä. Kaupunkiin voi tutustua omatoimisesti esimerkiksi raitiovaunuajelulla St. Kildan merenrantakaupunginosaan. Iltaa voi viettää mukavasti Southgaten alueella, joka sijaitsee kaupunkia halkovan Yarrajoen rannalla. Rannan läheisyydessä sijaitsee Federation Squaren taidekeskus ja Victorian osavaltion kulttuurikeskus, jonka esiintymislavoilla on usein ohjelmaa. Tarjolla on myös kansainvälisiä lisäretkiä joko Phillip Islandille katsomaan pingviinejä tai Great Ocean Roadille – kauniille näköalatielle. (A)

Kengurut-kaupungin-ulkopuolella-Melbourne-Australia
Melbourne

6. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen lähdemme luontoretkelle noin tunnin ajomatkan päähän Melbournen ulkopuolelle tarkkailemaan eläimiä ja lintuja omassa elinympäristössään. Meillä on mahdollisuus nähdä mm. kenguruita, vallabeja, emuja ja muita lintuja sekä puissa maastoutuneina lepäileviä koaloja. Saamme paljon tietoa eläinten käyttäytymisestä ja elintavoista sekä luonnonsuojelusta Australiassa. Retken aikana syömme pikniklounaan. (A, RL)

Uluru-eli-Ayers-rock-Australia
Melbourne – Uluru (Ayers Rock)

7. päivä, perjantai Aamulla lähdemme lentäen keskelle Australian mannerta. Uluru, niin kuin aboriginaalit pyhää paikkaansa kutsuvat, nousee ylväänä tyhjästä autiomaasta 348 metrin korkeuteen. Tämä punainen, maailman suurin hiekkakivimonoliitti on epäilemättä maan tunnetuin luonnonmonumentti. Iltapäivällä majoitumme 2 yöksi Yularan kylässä sijaitsevaan hyvään keskitason Sails in the Desert -hotelliin (★★★★★). Illalla lähdemme nauttimaan alueen erikoisuuksia huikaisevan tähtitaivaan alle katetulle Sounds of Silence -illalliselle. (A, P)

Kavely-Walpa-Gorge-solassa-Uluru-Australia
Uluru

8. päivä, lauantai Uluru–Kata Tjutan kansallispuisto liitettiin Unescon maailmanperintökohteisiin vuonna 1987. Varhain aamulla pääsemme näkemään, kuinka aamun ensimmäiset valonsäteet värjäävät hätkähdyttävää Uluru-monoliittia. Iltapäivällä teemme retken toiseen aboriginaalien pyhään paikkaan Kata Tjutan kallioille. Perillä teemme lyhyen kävelyretken Walpa Gorge -solassa. Paluumatkalla pysähdymme ihailemaan auringonlaskun Ulurulle luomaa värikauneutta. (A)

Kavelykatu-rannalla-Cairns-Australia
Uluru – Cairns

9. päivä, sunnuntai Lennämme Cairnsiin, joka sijaitsee kauniilla paikalla trooppisten vuoristosademetsien ja meren ympäröimänä. Iltapäivällä majoitumme 4 yöksi 25 km kaupungin pohjoispuolella sijaitsevaan Palm Coveen ensimmäisen luokan Peppers Beach Club & Spa -hotelliin (★★★★★). Palm Coven hiekkarannat houkuttelevat sekä paikallisia että matkailijoita lomanviettoon. (A)

Varikkaat-kalat-koralliriutalla-Australia
Iso Valliriutta

10. päivä, maanantai Australian koillisrannikon edustalla sijaitseva Iso valliriutta muodostaa noin 2300 km:n pituisen korallisaarten ja riuttojen helminauhan. Teemme kokopäiväretken tälle maailman suurimmalle meriluonnonsuojelualueelle, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Nopeakulkuinen katamaraani vie meidät riutalle, jossa tukikohtanamme on riutalle ankkuroitu lautta. Syömme siellä buffetlounaan. Riuttaan voi tutustua kuivin jaloin vedenalaisella havaintoasemalla ja lasipohjaveneellä. Halukkaat voivat ihailla riutan kauneutta myös snorklaten. Palaamme hotelliin illansuussa. (A, L)

Maisemajunalla-Kurandaan-Australia
Kuranda

11. päivä, tiistai Aamulla lähdemme kokopäiväretkelle Kurandan kylään, jonne matkustamme vanhanajan ”maisemajunalla”. Myöhemmin tutustumme sademetsän rehevään kasvustoon ja sen moninaiseen eläimistöön armeijan amfibio-auton kyydissä. Seuraamme myös aboriginaalien tansseja ja syömme lounaan. Iltapäivällä palaamme takaisin Kurandasta 7,5 km pitkällä köysiradalla, joka kulkee useita metrejä sademetsän yläpuolella. Köysiradan kuuden hengen gondoleista avautuvat upeat maisemat aina merelle saakka. (A, L)

Palm Coven ranta Australiassa
Palm Cove

12. päivä, keskiviikko Vapaapäivä. Tänään on mahdollisuus rentoutua hotellin uima-altaalla tai tehdä kansainvälisiä retkiä lisämaksusta. Tarjolla on esim. koko päivän luontoretki Daintreen kansallispuistoon, jossa veneillään Daintreejoella, kävellään maailman vanhimmassa sademetsässä ja nähdään Cape Tribulationin upea hiekkaranta. (A)

Nukkuva-koala-Sydney
Cairns – Sydney

13. päivä, torstai Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta lennämme Sydneyyn, yhteen maailman kauneimmista kaupungeista. Maisemaa hallitsee valtava luonnonsatama, jonka rannoilla kohoavat keskustan puhdaslinjaiset pilvenpiirtäjät ja esikaupunkialueiden viehättävät omakotitalot puutarhoineen. Majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Sydney Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). (A)

Satama-Sydney-Olympia-risteily-Australia-Uusi-Seelanti
Sydney

14. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen teemme kiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Bondi Beach -uimarannan sekä The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme myös tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva oopperatalo on Sydneyn ja koko Australian symboli. Iltapäivä ja ilta on vapaa. (A)

Terveellinen-valipala-Australia
Sydney

15. - 16. päivä, la-su Vapaapäiviä. Voit tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Sydney on kaupunki, jonka kansainvälisestä tunnelmasta voi nauttia mm. katukahviloissa ja erinomaisissa ravintoloissa. Halukkaat voivat myös osallistua kansainvälisille retkille lisämaksusta. Tarjolla on esim. koko päivän retki Blue Mountains -vuoristoon. Sunnuntai-iltana ohjelmassamme on päivällisristeily.(2xA, 1xP)

Singaporen-siluetti
Sydney – Singapore

17. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 11.10-16.50 lento (Qantas) Singaporeen. Majoitumme Marina Bayn alueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★). (A)

Singapore
Singapore

18. päivä, tiistai Aamupäivällä teemme puolen päivän kaupunkikiertoajelun. Saamme pitää huoneet klo 18 asti. Jäähyväispäivällisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta lentomme (Finnair) Helsinkiin lähtee klo 23.25. (A, P)

lento

19. päivä, keskiviikko Saavumme Helsinkiin klo 6.15.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Näkymä Great Ocean Road -näköalareitiltä

Melbourne

Melbourne

Huom! Melbournessa on vain yksi vapaapäivä, joten vain yksi lisäretki on mahdollinen.

Phillip Island Kokopäivän retki (n. 9 h) Phillip Islandille. Retken aikana vieraillaan mm. koaloiden suojelukeskuksessa ja katsellaan auringonlaskun aikaan satojen pienten pingviinien marssia merestä kotipesiinsä. Paluu takaisin Melbourneen on noin keskiyöllä. Retken hinta syksyn 2022 lähdöillä 110 €.

Great Ocean Road Koko päivän retki (n. 11 h) Great Ocean Road –maisemareitille. Matkan varrella pysähdytään useita kertoja kuvaamaan upeita maisemia ja mm. kuuluisaa 12 apostolia-kivimuodostelmaa. Retken aikana nähdään myös Australian korkeimpia eukalyptuspuita ja vanhin majakka, Cape Otway Lighthouse. Hintaan sisältyy lounas. Retken hinta syksyn 2022 lähdöillä 180 €.

Pyydämme ilmoittautumaan lisäretkille jo matkaa varatessa, kuitenkin viimeistään 3 kk ennen lähtöä. Kaikki lisäretket ovat kansainvälisiä ja englanniksi opastettuja.
 

Phillip Island 110 € / Great Ocean Road 180 €
Kavelyretki-Daintreen-kansallispuistossa-Australia

Palm Cove

Palm Cove

Daintree  Kokopäivän retki (10-11 h) Daintree-kansallispuistoon, Cabe Tribulation –rannalle ja Alexandra Range –näköalapaikalle. Retken aikana mm. veneillään Daintree-joella, kävellään maailman vanhimmassa sademetsässä ja opitaan asioita aboriginaalien kulttuurista ja luontosuhteesta sekä kasveista ja eläimistä. Hintaan sisältyy aamutee ja lounas. Retken hinta syksyn 2022 lähdöillä 160 €.

160 €
Australian matka koala

Sydney

Sydney

Blue Mountains Kokopäivän retki (9 h) Blue Mountains -vuoristoon. Matkalla pysähdytään maatilalla, jossa on mahdollista nähdä tilan eläimien lisäksi mm. kenguruita ja koalat. Sieltä noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalla Blue Mountainsin alueella käydään mm. useilla eri näköalapaikoilla ja myös kasvitieteellisessä puutarhassa. Hintaan sisältyy lounas. Retken hinta syksyn 2022 lähdöillä 200 €.

200 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Australian kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut 461 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Australian kiertomatka

Lisämaksu yhden hengen huoneesta syksyn 2022 lähdöillä 2 550 €.
Huom. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta
.

Australiaan tarvitaan viisumi, jonka hankkimisen Olympia järjestää. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Lisämaksulliset retket ovat kansainvälisiä ja englanniksi opastettuja. Pyydämme ilmoittautumaan lisäretkille jo matkaa varatessa, kuitenkin viimeistään 3kk ennen lähtöä.

Ennakkomaksu 550 €
Peruutusehdot B:  Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

8.10.2022 lähdön hinta perustuu 21.1.2022 (12.11.2022 lähdön osalta 21.2.2022) voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja tariffeihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
19 päivää
 • 8.10.2022 - 26.10.2022
 • 12.11.2022 - 30.11.2022
 • 7.1.2023 - 25.1.2023

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Australian kiertomatka
28 arvostelua
Erinomainen
41.00 %
Hyvä
52.00 %
Ok
6.50 %
Ei kovin hyvä
1.00 %
Ei lainkaan hyvä
1.00 %

Kaikki odottamamme toteutui; nähdä pingviinit, koalat ja kengurut luonnossa, kokea aboriginaalien pyhä Uluru ja erämaa, Iso valliriutta sekä kaunis Cairns sademetsineen. Tietenkin Sydney kauneudellaan sävähdytti. Tässä vain osa huikeista elämyksistä, joita koimme joka päivä.
 

Matkan monipuolisuus, matkaan sisältyi sekä luonto- että kaupunkielämyksiä, hyvin opastetut kokonaisuudet.

Hyvä tietää Australian kiertomatkasta

Australiassa sää vaihtelee sen mukaan, missä päin maata ollaan ja varsinkin etelärannikolla sää voi vaihtua saman päivän aikanakin monta kertaa. Pääsääntöisesti päivälämpötilat Melbournessa ja Sydneyssa ovat matkojemme aikaan noin +18–+23 ºC. Uluru sijaitsee keskellä autiomaata ja täällä päivälämpötilat ovat jopa yli +30C, yöllä lämpötila laskee usein lähelle +15C. Cairnsissa on myös lämmintä, noin +30C päivisin.

Australian matkalle kannattaa pakata mukaan rentoja ja mukavia kesävaatteita. Esim. pitkät housut, t-paita, villatakki tai fleece-pusero ja tuulelta ja kevyt, sateelta suojaava takki ovat hyviä varusteita retkille, Australiassa voi retkille pukeutua myös shortseihin. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa. Aamulla retkelle lähdettäessä voi olla vielä viileä, mutta päivällä lämpötila nousee. Australialaiset itse pukeutuvat vapaa-aikanaan melko rennosti, joten juhlavaatteita ei tarvitse välttämättä ottaa matkalle mukaan. Hyvät, jo ”sisäänajetut” kengät ovat tärkeät, koska retkillä kävellään melko paljon ja maasto saattaa olla paikoin epätasaista. Ayers Rockin punainen maatomu saattaa värjätä kenkiä, joten huomioithan myös tämän kenkiä valitessasi. Muista että Australiassa aurinko on polttavampaa kuin meillä joten auringolta suojautuminen on tärkeää.

Australian valuutta on Australian dollari (AUD). Paras matkavaluutta valuutanvaihtoon on euro. Australian dollareita voi vaihtaa jo ennen lähtöä Suomessakin. Kansainväliset luottokortit käyvät lähes kaikkialla. Singaporen dollareita voit myös vaihtaa jo ennen lähtöä.

Australian kiertomatkaan olemme sisällyttäneet aterioista aamiaiset ja jonkin verran muita aterioita. Varsinkin kaupungeissa on paljon erilaisia ja erihintaisia ravintoloita, joita on mukava kokeilla omin päin tai matkanjohtajan opastuksella.

Muista Australian maahantuonti-rajoitukset
Koska sekä Australia että Uusi-Seelanti ovat olleet miljoonia vuosia eristyksissä muusta maailmasta, ei niissä esiinny monille muille maille tyypillisiä eläin- ja kasvisairauksia. Molemmissa maissa noudatetaan erittäin tarkkoja karanteeni­mää­räyk­siä, joiden mukaan mm. elintarvikkeiden ja kasvien maahantuonti on ehdottomasti kielletty!
Australia on tiukentanut myös tupakkatuotteiden maahantuontirajoituksia. Sallittu tuontimäärä on vain 25 tupakkaa ja yksi avattu aski tai vaihtoehtoisesti 25 g tupakkavalmisteita ja yksi avattu aski. Tämän ylimenevistä tupakkatuotteista pitää maksaa tulli. Singaporeen ei saa viedä purukumia eikä minkäänlaisia tupakan korvikkeita. Tupakan vienti on sallittua, mutta siitä pitää maksaa tullia. 

Ota huomioon pitkät lennot ja aikaerorasitus
Australiaan lennetään usean aikavyöhykkeen yli joten elimistön vuorokausirytmi häiriintyy paikallisen ajan ja oman sisäisen kellon ollessa ristiriidassa. Tällöin syntyy tyypillisiä rasitusoireita, joita ovat mm. väsymys ja unettomuus, vatsaoireet, päänsärky, ärtyneisyys sekä fyysisen että psyykkisen suorituskyvyn lasku. Elimistö pystyy siirtämään sisäistä kelloa n. 2 tuntia vuorokaudessa. Aikaerorasitusta (jet lag) voi näillä itään päin suuntautuvilla matkoilla vähentää jo ennen lentomatkaa aikaistamalla nukkumaanmeno- ja heräämisaikoja. Pitkille lentomatkoille suosittelemme lentosukkia ja väljiä vaatteita. Turvallisuussyistä unilääkkeitä ei suositella käytettäväksi lennon aikana; ne saattavat jopa hidastaa elimistön totuttautumista uuteen aikavyöhykkeeseen. 

Linkit matkan Unescon maailmanperintökohteiseen:

Uluru - Kata Tjutan kansallispuisto

Iso valliriutta

Sydneyn oopperatalo