Leijonat-safariajo-Etela-Afrikka-Olympia

Etelä-Afrikan matkat

Monta maailmaa samassa maassa
Kapkaupunki-Etelä-Afrikassa

Etelä-Afrikan matkoja, joilla näet enemmän

Etelä-Afrikan matkoihimme kuuluu usein safari, jonka aikana tavoitteena on "big five". Safarin lisäksi tutustut kaupunkien nähtävyyksiin ja kulttuuriin sekä nautit hyvästä ruuasta ja juomasta. Lisäksi Etelä-Afrikan matkojen plussia ovat olematon aikaero ja upeat tutustumiskohteet, joissa ei esiinny malariaa.

10 päivää


10.10. ja 8 muuta lähtöä
alk. 2 280 €
10 päivää


22.11., 20.12. ja 31.1.2025
alk. 3 490 €

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Etelä-Afrikan kaunis ja vaihteleva luonto eläimineen, miellyttävä ilmasto ja monipuolinen kulttuuri tekevät maasta upean matkakohteen. Lähde Etelä-Afrikan safarille ja näe "big five"!

Monipuolisella Etelä-Afrikan matkallamme - safari, Soweto ja Kapkaupunki - koet safarin Pilanesbergin kansallispuistossa, tutustut Kapkaupunkiin, vierailet Pöytävuorella ja Hyväntoivonniemi sekä tapaat ihastuttavat pingviinit. Johannesburgissa tutustut Nelson Mandelan historiaan ja Sowetoon.

Safari Etelä-Afrikassa -matkalla majoitumme samassa paikassa koko matkan ajan ja Sebata Rhino Lodge on vain Olympian ryhmän käytössä tämän ajan. Matkaan kuuluu useita safariajoja sekä täysihoitoateriat. Ehdit myös lisäretkille tai voit halutessasi viettää aikaa lodgen uima-altaalla vaikkapa hyvän kirjan parissa.

Maailman ylellisimmäksi ylistetty Rovos Rail- junamatka on "kerran elämässä"! Upean junamatkan lisäksi tutustut Kapkaupunkiin ja näet Victorian putoukset. Junamatkalla pysähdymme Hwangen luonnonpuistossa safariajolle.

Myös Etelä-Afrikan matkoilla on aina mukana suomalainen matkanjohtajamme!

Etelä-Afrikassa riittää erilaisia maailmoja löydettäväksi – monta maailmaa ja monta väestöryhmää lukuisine kielineen, tapoineen ja menneisyyksineen.

Nelson Mandela, suuri valtiomies, koko kansan rakastama ”Madiba” vertasi ensimmäisenä Etelä-Afrikan kansaa moniväriseen sateenkaareen. Niin kuin sateenkaaren värit muodostavat taivaalle kauniin kokonaisuuden, niin myös maan monet kansat ovat yhdessä ja tasavertaisina Etelä-Afrikka. Suuri musta enemmistö lukuisine heimoineen ja valkoinen vähemmistö, jonka siirtomaa-aikainen tausta liittää joko Hollantiin, Englantiin tai hugenottien Ranskaan, ovat oppineet yhteistä päätöksentekoa Intian valtameren rannikon sokeriruokoviljelmille aikoinaan siirrettyjen intialaisten tai Hollannin aasialaisista siirtomaista kuljetettujen malajien kanssa. Vain maan alkuperäiset asukkaat, Kalaharin autiomaan kupeeseen likistetyt bushmannit ja hottentotit, ovat jääneet muutosten vauhdista jatkamaan perinteistä metsästäjän ja keräilijän elämäntapaa. Etelä-Afrikan historian vaiheista tunnetuinta eli apartheidia on eletty pääosin meidän elinaikanamme. Maan historiaan kuuluneita vaiheita ovat myös orjakauppa, suuret löytöretket, siirtomaaisäntien tulo, bantukansojen omat suuret kansainvaellukset, ennennäkemätön kulta- ja timanttiryntäys ja buurisodat.

Monivärinen sateenkaari sopii kuvaamaan myös itse maata, sillä niin monta erilaista ja vaihtelevaa maisemaa täältä löytää. Viileät ja kallioiset Atlantin rannat poikkeavat kuumasta ja kosteasta Intian valtameren rannikosta. Afrikan lounaiskärjen, Hyväntoivonniemen proteoiden ja kanervien peittämä ja tuulen pieksämä autius vaihtuu Kapkaupunkia ympäröiviksi vehreiksi maatiloiksi ja viinitarhoiksi Constantiassa, Stellenboschissa ja Paarlissa.

Afrikan eteläistä kärkeä seurailee myös kuuluisa Garden Route, Puutarhareitti, pienine viihtyisine kaupunkeineen ja strutsitiloineen. Maan keskiosien jylhien vuorijonojen rinteitä voi kulkea kullankaivajien ja timanttien etsijöiden jäljissä. Siellä voi myös puksuttaa Rovos Railin mukana siirtomaavallan aikaisessa ylellisessä junakyydissä. Peruskorjatun satavuotiaan Pride of Africa -junan mukana on miellyttävää nauttia ohikiitävistä maisemista, hyvästä palvelusta, herkullisista aterioista, Etelä-Afrikan parhaista viineistä tai istahtaa junan salonkivaunuun matkatoverien kanssa hyvän sikarin ja kelpo konjakin seuraan. Poikkeaminen safarille tai Botswanan karjatilalle katkaisee mukavasti leppoisan iltapäivän. Kun sitten safarilla on bongattu mahdollisimman monta Afrikan eläintä, on mukava palata takaisin junalle, jonka portailla henkilökunta odottelee kylmän kuohuviinilasillisen kanssa.

Tunnetuimpia vierailukohteita Etelä-Afrikan matkoilla ovat Pöytävuoren kupeessa sijaitseva kaunis Kapkaupunki, karu mutta lajirikas Hyväntoivonniemi sekä jylhät Victorian putoukset.

Kapkaupunki on ilmeeltään eurooppalainen ja ilmastoltaan välimerellinen, maailman kauneimmaksikin mainittu. Matala asutus leviää Pöytävuoren ja Atlantin välille. Pienen laivamatkan päässä on Robbenin vankilasaari, UNESCOn suojelukohde. Värikäs malajilaiskortteli, vanha hollantilaislinnoitus ja Waterfrontin satamaan noussut kauppakeskus monine ravintoloineen, hotelleineen ja huvittelupaikkoineen ovat Kapkaupungin keskeisiä vierailukohteita.  Pohjoisista suurkaupungeista Pretoria vaalii buurien muistoa. Sen ympäristöön asettui 270 vuotta sitten joukko Kapin alueelta lähteneitä hollantilaissyntyisiä ja Raamatusta elämänohjeensa hakevia maanviljelijöitä paremman elämän ja elintilan toivossa. Valitettavasti heidän mailtaan löytyneistä kullasta ja timanteista olivat kiinnostuneet monet muutkin ja buurit joutuivat kamppailemaan oikeudestaan maahan ja sen rikkauksiin. Juuri kulta synnytti toisen suurkaupungin, Johannesburgin. Tänään Johannesburg on Etelä-Afrikan liike-elämän sykkivä sydän. Vanhat kultakaivosten sorakummut kertovat maan vaurauden vankasta kivijalasta. Johannesburgin ympärillä kukoistaa joukko lähiöitä, joista osa, esimerkiksi Soweto, ovat syntyneet rotusorron aikana. Mustat haluttiin eristää omille asuinalueilleen. Nämä silloin kerran niin kelvottomat slummialueet ovat tänään saaneet maan vaurastumisen ja tasa-arvoistumisen kautta uuden ilmeen uusine asuinalueineen ja monikerroksisine yhteiskuntaluokkineen. Toisenlaisen lähiön löytää Sandtonista, minne on syntynyt hotelleiden ja isojen kauppakeskusten rypäs.

Etelä-Afrikassa pääsee edullisesti niin tuoreiden merenantimien kuin monipuolisen riistaruuankin makuun. Aterian kyytipojaksi tilataan oman maan erinomaisia viinejä. Maa on luonnonvarojen runsaudensarvi. Se tarjoaa myös ainutlaatuisia luontoelämyksiä monilla safareillaan, kuten Pilanesbergissä, josta käsin voi vierailla myös Sun Cityssa. Safari Pilanesbergissa on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä eläimet vapaana omassa elinympäristössään, kun luonnossa liikutaan eläinten tahtiin ja niiden aikataulussa.

Kun keskipäivän kuumuus uuvuttaa eläimet etsimään varjoisaa torkkumispaikkaa, sopii matkustavaistenkin vetäytyä viihtyisään lodgeen hyvän aterian ja uima-altaan äärelle.