Leopardi-Etela-Afrikka-Olympia

Uudenvuoden matka Etelä-Afrikkaan

- Kapkaupunki, Hyväntoivonniemi ja safari Pilanesbergissä
11
päivää
alk. 4 570 €/hlö
Uutuus

Etelä-Afrikan matkalla vuosi vaihtuu safarilla Pilanesbergin kansallispuistossa. Ennen vuodenvaihdetta ehdimme jo tutustua Kapkaupunkiin, käydä Hyväntoivonniemellä ja tervehtiä Simon´s Townin pingviinejä. 

Aloita uusi vuosi safarilla Etelä-Afrikassa

 

Matkareitti
Kapkaupunki
4 yötä
Hyväntoivonniemi
retki
Kapmaan viinitilat
lisäretki
Robben Island
lisäretki
Pilanesberg
4 yötä
Soweto
retki

Uudenvuoden matkamme aloitetamme tutustumalla Etelä-Afrikan eteläiseen osaan, Kapmaahan, jossa Atlantin kylmät merivirrat kohtaavat Intian valtameren lämpimät vedet. Hyväntoivonniemen tuuliset kalliot ja ainutlaatuinen fynbos-pensaskasvillisuus, Kapmaan viinialueet (lisäretki) sekä kansainvälinen Kapkaupunki tulevat tutuiksi – unohtamatta alueen hellyttäviä afrikanpingviinejä. Kapkaupunkia pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Pöytävuorelta avautuu huikaisevan kaunis näkymä kohti Atlanttia ja myös vuoren toiselle puolelle Stellenboschin ja Paarlin vihreille ja hyvin hoidetuille viinitiloille.  

Kapkaupungista lennämme Johannesburgiin, josta jatkamme bussilla Pilanesbergin kansallispuistoon, jonka savannilla laiduntaa ja metsästää ”Big Five” eli norsu, sarvikuono, afrikanpuhveli, leijona ja leopardi. 

Uuden vuoden ensimmäinen päivä alkaa auringon noustessa, jolloin lähdemme varhaisaamun puistoajolle

Safaripäivinä elämme eläinten tahtiin: aamulla ja illalla suuntaamme safariajoille savannille ja juomapaikoille, keskipäivän kuumuudessa rentoudumme uima-altaalla ja hyvän aterian ääressä. 

Safariseikkailumme jälkeen palaamme Johannesburgiin ja tutustumme päivän aikana vielä Sowetoon ja rotusorron historiaan. 

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, safarilla täysihoito ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, kuljetukset ja retket pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta 870 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

26.12.2024 - 5.1.2025

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (Safarilla on täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, torstai 26.12. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 16.00 Dohan kautta (Qatar Airways) Kapkaupunkiin. 

Kapkaupunki-Etelä-Afrikassa
Kapkaupunki

2. päivä, perjantai 27.12. Saavumme Kapkaupunkiin klo 10.30. Lounaan jälkeen iltapäivällä majoitumme 4 yöksi hyvään keskitason The Commodore -hotelliin (★★★★). Hotelli sijaitsee aivan lähellä Waterfrontin aluetta, josta on muodostunut Kapkaupungin keskus lukuisine kauppoineen ja ravintoloineen. (A, L) 

Pöytävuori Kapkaupunki Etelä-Afrikka
Kapkaupunki

3. päivä, lauantai 28.12. Hollantilaiset perustivat ensimmäisen siirtokunnan suojaisaan Table Bayn lahteen vuonna 1652. Tällä paikalla sijaitsee nykyisin Kapkaupunki, monien mielestä yksi maailman kauneimmista kaupungeista. Se lepää valtavan Atlantin rannalla mahtavan Pöytävuoren suojaavassa syleilyssä. Teemme kaupunkikiertoajelun, jonka aikana nousemme sään salliessa kaapelihissillä Pöytävuorelle. Vuorelta avautuvat henkeäsalpaavan kauniit maisemat yli Kapkaupungin ja kauas etelään Hyväntoivonniemelle. 

Iltapäivällä on mahdollisuus tehdä lisämaksullinen retki Kapkaupungin edustalla sijaitsevalle Robben Island -vankilasaarelle, jonne on reilun puolen tunnin venematka (huom. säävaraus). Vankilan kuuluisin vanki Nelson Mandela vietti saarella lähes 18 vuotta. (A)

 

Pingviinit, Cape Town, Etelä-Afrikka
Hyväntoivonniemi

4. päivä, sunnuntai 29.12. Hyväntoivonniemellä saa käsityksen Kapin alueen mahtavasta luonnosta. Kokopäiväretkellämme kierrämme 75 kilometrin pituisen niemen aina sen kuuluisaa kärkeä Cape Pointia myöten. Kuvankaunis reittimme kulkee läpi pienten kaupunkien seuraillen Atlantin valtameren rantaa. Kapin alueella vallitsee välimerenilmasto ja maisema on paikoin hyvinkin karua. Karuus kätkee kuitenkin sisälleen yli 8500 kasvilajia sekä nisäkäslajeja, joita muualla ei tavata. Hyväntoivonniemen kansallispuisto sijaitsee aivan niemen kärjessä. Hyvällä onnella saatamme nähdä siellä harvinaisen valkopäätopin tai kapinvuoriseepran. 

Lounaan nautimme kalaravintolassa lähellä viehättävää Simon’s Townia. Kaupungin lähellä asustaa pingviiniyhdyskunta, jonka puuhia pääsemme seuraamaan aivan läheltä. Hotelliin palaamme myöhään iltapäivällä. (A, L)

Kapkaupunki Waterfront Clock Tower
Kapkaupunki

5. päivä, maanantai 30.12. Vapaata. Waterfrontin alue tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet vapaapäivän viettoon. 

Tänään on myös mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle puolipäiväretkelle Kapmaan viinialueille. Eteläafrikkalaiset viinit tunnetaan ympäri maailmaa. Parhaat rypäleet kypsyvät Stellenboschin ja Paarlin maisemallisesti kauniilla viinialueilla. Alueella vallitseva ilmasto on ihanteellinen viininviljelylle. Vierailemme viinitilalla ja maistelemme tilan tuotteita (myös syötäviä). Pysähdymme myös viehättävään Stellenboschin yliopistokaupunkiin, jossa on kattava tarjonta kahviloita ja ravintoloita sekä hyvät ostosmahdollisuudet. Tälle retkelle ilmoittaudutaan paikan päällä ja se maksetaan käteisellä matkanjohtajalle Etelä-Afrikan randeilla. (Lisäretken hinta on osanottajamäärästä riippuen n. 1800 ZAR, n. 90 e.) (A) 

Kapkaupunki – Pilanesberg (safari)

6. päivä, tiistai 31.12. Lento Kapkaupungista Johannesburgiin. Johannesburgin lentokentältä jatkamme bussilla vajaan 3 tunnin ajomatkan päähän Pilanesbergin kansallispuistoon. Tämä Etelä-Afrikan neljänneksi suurin puisto sijaitsee kauan sitten sammuneen tulivuoren kraatterin alueella. Se erottuu selvästi ympäröivää tasankoa korkeampana. Puistossa on runsas eläimistö ja myös lintuharrastajille on paljon kiikaroitavaa. 

Majoitumme 4 yöksi kansallispuistossa sijaitsevaan hyvään keskitason Bakubung Lodgeen (★★★★). Uudenvuodenaattoillallinen. (A, RL, P) 

Kirahvit-kavelylla-Pilanesberg-safari-Etela-Afrikka
Pilanesberg

7. päivä, keskiviikko 1.1.  Päivämme alkaa auringon noustessa, jolloin lähdemme varhaisaamun puistoajolle. Aamiaisen jälkeen voi rentoutua vaikkapa uima-altaalla tai nauttia lodgen kauneushoitolan hemmottelevista hoidoista (lisämaksullisia). Myöhemmin iltapäivällä teemme toisen puistoajon. Liikumme silloin, kun eläimet ovat aktiivisimmillaan eli aikaisin aamulla ja illansuussa. Hyvällä onnella voimme nähdä myös harvinaiset pensas- ja isosarvikuonon. Illalla syömme Boma-grilli-illallisen Afrikan tähtitaivaan alla (säävaraus).(A, L, P) 

Norsut Pilanesbergissa safariajo Etelä-Afrikassa
Pilanesberg (– Sun City)

8. päivä, torstai 2.1. Varhainen aamusafarimme alkaa auringon noustessa. Aamiaisen jälkeen on mahdollisuus tutustua omatoimisesti Pilanesbergin kupeessa sijaitsevaan Sun Cityn vapaa-ajankeskukseen. Bakubung Lodgen kanssa voi sopia retken kuljetuksista. Retkestä aiheutuvat kustannukset ja pääsymaksut mieleisiin kohteisiin maksetaan itse paikan päällä. Iltapäivällä teemme puistoajon. (A, L, P) 

Leijonat Pilanesbergissä Etelä-Afrikassa
Pilanesberg

9. päivä, perjantai 3.1 Tänään vielä aikaa nauttia aamu- ja iltasafareista Pilanesbergin kansallispuistossa sekä lomapäivästä lodgessamme. Läksiäisillallinen. (A, L, P) 

Soweto Etelä-Afrikka
Pilanesberg – Johannesburg

10. päivä, lauantai 4.1. Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla Johannesburgiin. Tutustumme Sowetoon ja sen historiaan. Talojen kirjo on yllättävä, sillä vaikka alueella on edelleen runsaasti hökkeleitä, on tänne rakennettu myös upeita taloja, joissa asuu niin paikallisia tv-tähtiä, poliitikkoja kuin urheilijoitakin. Käymme Nelson Mandelan kotimuseossa. Mandela muutti tähän taloon Sowetossa jo vuonna 1946 ja palasi sinne myös vapauduttuaan vankilasta vuonna 1990. (Museo on pieni ja sinne mahtuu vain 20 vierailijaa kerrallaan, joten joudumme mahdollisesti menemään museoon pienemmissä ryhmissä (lisätietoa: www.mandelahouse.co.za). 

Syömme lounaan, jonka jälkeen ajamme bussilla Johannesburgin lentokentälle, josta klo 19.50 lähtee lentomme (Qatar Airways) Dohan kautta (Finnair) Suomeen. (A, L). 

lento

11. päivä, sunnuntai 5.1. Saavumme Helsinkiin klo 14.15 

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. Olympia ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.

Sekä Commodore-hotellin että Bakubung Lodgen huoneissa on wc&suihku, ilmastointi, tallelokero, hiustenkuivaaja ja ilmainen wifi.

Commodore, Kapkaupunki

Aivan Waterfrontin alueen vieressä sijaitseva tyylikäs ja rauhallinen hotelli. Tilavat huoneet, kylpyhuoneessa myös amme, sängyt ovat normaalia isommat.

Bakubung Lodge, Pilanesberg

Hyvätasoisesta Bakubung Lodgesta teemme safariajoja, joilla on mahdollista bongata big-5. Viihtyisät oleskelutilat, pieni uima-allasalue ja hyvät ateriat täydentävät safarikokemusta vuoden vaihtuessa.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Sisäänkaynti-Robben-Island-vankilasaari-Etela-Afrikka

Robben Island

Robben Island

3. päivä, lauantai 28.12. Iltapäivällä on mahdollisuus tehdä lisämaksullinen retki Kapkaupungin edustalla sijaitsevalle Robben Island -vankilasaarelle, jonne on reilun puolen tunnin venematka (huom. säävaraus). Vankilan kuuluisin vanki Nelson Mandela vietti saarella lähes 18 vuotta. 

Retki on kansainvälinen ja englanninkielinen. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varatessasi. Varaukseen tarvitaan myös passitiedot

50 €
Stellenboschin viinitila Etelä-Afrikassa

Kapmaan viinitilat

Kapmaan viinitilat

5. päivä, maanantai 30.12. Mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle puolipäiväretkelle Kapmaan viinialueille. Eteläafrikkalaiset viinit tunnetaan ympäri maailmaa ja parhaat rypäleet kypsyvät Stellenboschin ja Paarlin maisemallisesti kauniilla viinialueilla, jossa vallitseva ilmasto on ihanteellinen viininviljelylle. Vierailemme viinitilalla ja maistelemme tilan tuotteita (myös syötäviä). Pysähdymme myös viehättävään Stellenboschin yliopistokaupunkiin, jossa on kattava tarjonta kahviloita ja ravintoloita sekä hyvät ostosmahdollisuudet. 

Tälle retkelle ilmoittaudutaan paikan päällä ja se maksetaan käteisellä matkanjohtajalle Etelä-Afrikan randeilla. 

Osanottajamäärästä riippuen n. 1800 ZAR (n. 90 €)
Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista varata lentopaikat business-luokkaan Finnairin ja Qatar Airwaysin lennoille (Helsinki-Doha-Kapkaupunki ja Johannesburg-Doha-Helsinki). 

Lisämaksu alk. 2 700 €/henkilö. Paikkoja rajoitetusti.

Huom! Business-luokan paikoista veloitetaan erillinen ennakkomaksu, 500 €/matkustaja. Tämä ennakkomaksu tulee maksaa ennakkomaksun yhteydessä, loppuosa lisämaksusta erääntyy 13.8.2024. 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa tai business-luokan paikan ennakkomaksun eräpäivän jälkeen, veloitamme normaalien peruutuskulujen lisäksi tämän ennakkomaksun kokonaisuudessaan. Lisämaksun loppumaksun eräpäivän jälkeen tapahtuvista peruutuksista ei takaisinmaksua business-lisämaksun osalta.

alk. 2 700 €/hlö

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Uudenvuoden matka Etelä-Afrikkaan
  • reittilennot turistiluokassa  
  • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa  
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa ja lodgessa
  • safarilla täysihoito, kolmena päivänä puolihoito, kahtena päivänä aamianen
  • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen sekä puistojen sisäänpääsymaksut
  • palvelupalkkiot ja kantajamaksut lodgessa ja hotellissa
  • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut  
  • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille  
  • suomalainen matkanjohto  
     
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Uudenvuoden matka Etelä-Afrikkaan

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 870 €.

Koska lennämme Dohan kautta, passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. Etelä-Afrikkaan passin tulee olla voimassa 1 kk matkan jälkeen ja siinä tulee olla 1 tyhjä aukeama. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Kysy toimistostamme lisätietoja alle 18-vuotiaita matkustajia koskevista viranomaisvaatimuksista.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Tutustu Afrikan-matkojen erityisehtoihin (www.olympia.fi/matkaehdot)
Ryhmän minimikoko 15. Olympia pidättää oikeuden peruuttaa matka mikäli vähimmäismatkustajamäärä ei toteudu. 

Maksuehdot: Ennakkomaksu 750 €. Loppumaksu erääntyy 18.10.2024 (69 vrk ennen lähtöä).

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen ja ajankohdan (joulu), sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

  • viimeistään 100 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö  
  • 99–63 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 750 €/henkilö  
  • 62 vrk ennen matkan alkua tai myöhemmin, pidätetään 95 % matkan hinnasta 

 

Huom! Business-luokan lisämaksullisista paikoista veloitamme normaalin ennakkomaksun lisäksi oman ennakkomaksunsa, joka vaihtelee lähdöittäin. Myös peruutusehdot ovat business-luokan paikkojen osalta erilaiset ja vaihtelevat lähdöittäin. Tutustu näihin ylempänä tällä sivulla kohdassa  "Lisämaksulliset retket ja palvelut".

Matkan hinta perustuu 5.2.2024 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
11 päivää alk./hlö 4 570 €
  • 26.12.2024 - 5.1.2025
    alk. 4 570€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää Etelä-Afrikan matkasta joulu-tammikuussa

Sekä Pilanesberg että Kapkaupunki ovat malaria-vapaalla alueella joten malarialääkitystä ei tälle safarimatkalle tarvita.

Vuodenvaihteessa Etelä-Afrikassa on lämmintä, päivälämpötilat yleensä noin + 20-25 °C eikä lämpötila yölläkään yleensä laske alle + 12°C asteen. Mukavat kesäiset vaatteet ja jalkineet, lämpimämpi sateen ja/tai tuulen pitävä takki, lämmin yöasu, uima-asu, päähine, aurinkovoide ja aurinkolasit, hyttyskarkote sekä umpinaiset retkikengät, kuten lenkkitossut, on hyvä ottaa matkalle mukaan. Myös kiikareille saattaa löytyä käyttöä.

Etelä-Afrikan rahayksikkö on randi (ZAR) ja sitä voit vaihtaa jo ennen lähtöä Suomessa. Yleisimmät luottokortit käyvät hotelleissa sekä suurimmissa tavarataloissa ja ravintoloissa.
Matkalla nähtävät Unescon maailmanperintökohteet 
Kapin alueen kasvillisuusvyöhyke   
Robben Island (lisäretki)

Kaikki Olympian safarimatkat