Soroca-linnoitus-Moldova

Moldovan matkat

Tuntematon maa idän ja lännen välissä
Parlamenttitalo-Chisinau-Moldov

Moldovan matkat, joilla näet enemmän

Matka Moldovaan vie sinut Euroopan ehkä tuntemattomimpaan maahan. Pienessä maassa on edelleen hyvin vähän turisteja mutta moldovalainen keittiö ja paikalliset viinit, kauniit maisemat ja ihastuttava pääkaupunki Chisinau ovat ehdottomasti matkan arvoisia. Matkoilla aina suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Moldova

Pikkuruinen Moldova sijaitsee idän ja lännen välissä. Maata ovat hallinneet vuoroin roomalaiset, hunnit, bulgaarit, ottomaanit ja Neuvostoliitto. Nykyinen Moldova ja siitä edelleen irtautunut Transnistria syntyivät Neuvostoliiton romahtamisen myötä. Matkailijat ovat vasta viime vuosina löytäneet Moldovan eikä massaturismista ole tietoakaan. Kartalla Moldova muistuttaa rypäleterttua ja viininviljely onkin ollut jo kauan tärkeä elinkeino ja osa kulttuuria. Myös maan ruokakultturi on saanut paljon kiitosta, vaikutteita on vuosisatojen aikana tullut monesta suunnasta - ruokalajeja on aterioilla yleensä monta eivätkä annokset ole pieniä.

Joulumatkalla Moldovassa voit tutustua paikallisiin joulumarkkinoihin Chisinaussa. Moldovassa joulua vietetään ortodoksisen kalenterin mukaan vasta tammikuussa. Asconin ja Cricovan viinitilat sekä moldovalaiset perinneruuat tulevat joulumatkalla tutuiksi. Muista kuitenkin että Moldovassa on joulukuussa päivisinkin vain muutama aste lämmintä!

Moldovan matkoilla monet tekevät retken myös Transnitriaan, maahan jota ei virallisesti ole olemassakaan. Pääkaupunki Tiraspol on aikamatka Neuvostoliittoon. Suomen Ulkoministeriö ei suosittele matkustamista Transnitriaan ja Olympia noudattaa samaa linjausta.

Yleistä Moldovasta

Moldova on pieni sisämaavaltio, Romanian ja Ukrainan välissä. Moldovan tasavalta julistautui itsenäiseksi vuonna 1991, Neuvostoliiton hajottua. Tuolloin, kuten edelleen, osa kansasta halusi maan liittyvän suoraan Romaniaan. Asukkaista suurin osa on etniseltä taustaltaan romanialaisia. Moldovan virallinen kieli on romania, myös ukrainaa ja venäjää sekä paikallista gagauzia puhutaan jonkin verran. Moldova on ortodoksinen maa.

Moldovan valuutta on Moldovan leu (MDL). Vaikka luottokortit käyvät yleisesti monissa hotelleissa, suuremmissa liikkeissä ja ravintoloissa, kannattaa varata myös käteistä mukaan.

Transnistria sijaitsee Moldovan Ukrainan puoleisella rajalla, alue on noin 200 km pitkä ja 20 km leveä. Transnistria on itsenäistynyt Moldovasta, mutta mikään muu valtio sitä ei ole tunnustanut. Alueella on käytössä myös oma valuutta, Transnistrian rupla, jota kuitenkin voi vaihtaa ja käyttää ainoastaan Transnistriassa. Alueella on säilynyt paljon neuvostoaikaisia symboleja ja patsaita. Moldovan eteläosassa on myös Gagauzian autonominen alue.