Teodor-Tiron-luostari-Chisinau-Moldova-Olympia

Viikonloppumatka Moldovaan

- maa idän ja lännen välissä
5
päivää
Asiakasarviot

Viikonloppumatkalla Moldovassa näet Chisinaun tärkeimmät nähtävyydet ja Orheiul Vechin luolaluostarin. Tutustut myös Cricovan viinikellareihin ja moldovalaisen keittiön herkkuihin.

Tutustu tuntemattomaan Moldovaan

Matkareitti
Chisinau
4 yötä
Orheiul Vechi
retki
Cricova
retki

Pikkuruinen Moldova on yksi Euroopan kummallisimmista maista. Matkailijat ovat vasta viime vuosina löytäneet maan, eikä massaturismista ole tietoakaan. Moldovan tasavallan strateginen sijainti on tehnyt siitä historiassa sekä tärkeän kulkuväylän että sotatantereen Aasian ja Euroopan välillä. Maata ovat hallinneet vuoroin niin roomalaiset, hunnit, bulgaarit kuin myös ottomaanit ja Neuvostoliitto. Nykyinen Moldova ja siitä edelleen irtautunut Transnistria syntyivät Neuvostoliiton romahtamisen myötä. Transnistriassa on oma hallinto, valuutta, posti, armeija, passi- ja rajatarkastukset, mutta sitä ei ole yksikään maa tunnustanut itsenäiseksi valtioksi.

Viikonloppumatkalla majoitumme koko matkan ajaksi vihreistä puistoistaan tunnettuun pääkaupunki Chisinauhun

Kartalla Moldova muistuttaa rypäleterttua, ja viininviljely onkin ollut täällä kauan tärkeä elinkeino ja osa kulttuuria. Pääsemme maistelemaan paikallisia viinejä Cricovan viinikellareissa. Moldovalaiset ovat ystävällisiä ja maan kauniit maisemat ja perinteinen ruokakulttuuri tarjoavat elämyksiä. Tutustumme moldovalaisen keittiön salaisuuksiin pienessä Butucenin kylässä ja vierailemme upeiden maisemien keskellä ikivanhassa Orheiul Vechin luolaluostarissa.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, puolihoitoateriat, kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotellissa sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Alustava ohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Matka on suunnitteilla kesälle 2023, tarkemmat tiedot julkaistaan myöhemmin.

Lento kohteeseen
Helsinki – Chisinau

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.50 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Chisinauhun, jonne saavumme klo 20.40. Majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Radisson Blu Leogrand -hotelliin (★★★★★) ja syömme tervetulopäivällisen. (P)

Voiton-aukio-ja-kaari-Chisinau-Moldova
Chisinau

2. päivä, perjantai Moldovalla on pitkä ja kenties hieman sekava historia. Maan menneisyys ja nykyajan vaikutteet juontuvat suurelta osin sen naapurimaista Ukrainasta ja Romaniasta. Moldova on yksi Euroopan pienimmistä valtioista. Vilkas ja vehreiden puistojen koristama pääkaupunki Chisinau sijaitsee Moldovan sydämessä aivan keskellä maata. Tutustumme parin tunnin kävelykierroksella kaupungin keskustan tärkeimpiin nähtävyyksiin. Näemme mm. kaupungin leveän pääkadun Stefan cel Maren hallintorakennuksineen, katedraalipuiston ja katedraalin, riemukaaren ja Tapani III Suuren muistomerkin. Päätämme kierroksen lounaaseen ja loppupäivä on vapaata. (A, L)

Punaviiniä-ja-moldovalaisia-herkkuja
Orheiul Vechi ja Cricova

3. päivä, lauantai Teemme kokopäiväretken kaupungin pohjoispuolelle. Ajamme viinitarhojen reunustamissa maisemissa liikenteestä riippuen noin tunnissa Orheiul Vechin historialliselle ja arkeologiselle alueelle, joka on Moldovan tunnetuimpia nähtävyyksiä. Orheiul Vechi sijaitsee upealla luonnonkauniilla paikalla Rautjoen kallioisella harjanteella. Tutustumme alueen tärkeimpään nähtävyyteen, luolaluostariin. Ortodoksimunkit louhivat luostarin kallioon jo keskiajalla ja se pysyi asuttuna aina 1700-luvulle asti. Vuonna 1996 luostari kunnostettiin nykyasuunsa. Tutustumme alueeseen jalkaisin, joten retkelle kannattaa varata hyvät kävelykengät. Vierailemme myös läheisessä kuvauksellisessa Butucenin pikkukylässä ja pääsemme kokeilemaan perinteistä moldovalaista ruoanlaittoa. Syömme myös lounaan Butucenissa.
Moldova tunnetaan viineistään ja neuvostoaikoina Moldovaa kutsuttiin leikkisästi ”Neuvostoliiton viinitarhaksi”. Lounaan jälkeen tutustumme maan tunnetuimpiin viinikellareihin Cricovassa. Cricovan viinikellarit on louhittu kalkkikiveen ja niiden mikroilmasto soveltuu erinomaisesti viinin kypsytykseen ja säilytykseen. Sokkeloisilla viinikellariluolastoilla on pituutta kaiken kaikkiaan noin 120 km. Legendan mukaan vuonna 1966 Neuvostoliiton juhlittu kosmonauttisankari Juri Gagarin eksyi viinikellareihin ja löysi tiensä takaisin maan pinnalle vasta kahden päivän kuluttua – silloinkin avustettuna ja tuettuna. Tutustumme viinikellareihin ja pääsemme maistelemaan paikan kuuluisia viinejä. Cricovan viinejä on mahdollista ostaa myös paikan päältä kotiin viemisiksi. (A, L)  

Chisinaun-kaupunkikuvaa-Moldova
Chisinau

4. päivä, sunnuntai Tänään meillä on koko päivä aikaa nauttia omatoimisesti Moldovan pääkaupungista. Chisinauhun on helppo tutustua kävellen, sillä etäisyydet ovat lyhyet ja hotellimme sijaitsee erinomaisella paikalla lähellä katedraalipuistoa. Tee vaikka kuten monet pääkaupunkilaiset ja lähde sunnuntaikävelylle keskustan puistoihin tai seuraa kiireettömästi ihmisvilinää jossakin kaupungin viehättävistä kahviloista. Chisinaun hintataso on suomalaisittain edullinen, joten tuliaisostosten tekemistäkään ei kannata unohtaa. Useat liikkeet ja tavaratalot ovat avoinna myös sunnuntaisin. Monet Chisinaussa vierailevat lähtevät myös päiväretkelle itsenäiseksi julistautuneeseen Transnistriaan. Transnistria on noin 200 km pitkä ja 20 km leveä Ukrainaan rajoittuva alue, joka käytännössä itsenäistyi Moldovasta yksipuolisesti. Yksikään maa ei kuitenkaan ole tunnustanut Transnistriaa. Alueen 130 000 asukkaan pääkaupunki Tiraspol Lenin-patsaineen ja panssarivaunuineen tarjoaa aikamatkan vanhan Neuvostoliiton kommunismin aikaan. Suomen ulkoministeriö ei kuitenkaan suosittele matkustamista Transnistriaan ja Olympia Kaukomatkatoimisto noudattaa samaa linjausta. Illalla syömme jäähyväispäivällisen. (A, P)

lento

5. päivä, maanantai Varhaisen aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 9.55 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.05. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Viikonloppumatka Moldovaan
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa
 • puolihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotellissa
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Viikonloppumatka Moldovaan

Lisämaksu yhden hengen huoneesta.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 350€
Peruutusehdot A: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
5 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Moldovan viikonloppumatkasta

Viikonloppumatkat Moldovaan ajoittuvat vuoden parhaimpaan aikaan, silloin kun Moldovassa ei ole liian kuuma eikä liian kylmä. Chisinaussa on alkukesällä päivän ylin/alin keskilämpötila +22/+11 ja syyskuussa +18/+10. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät kävelykengät tai esim lenkkitossut. Moldova on ortodoksinen maa, joten liian paljastavien tai olkapäät paljaaksi jättävien vaatteiden käyttöä on hyvä välttää erityisesti kirkoissa ja luostareissa.

Majoitumme Chisinaussa koko matkan ajaksi Radisson Blu Leogrand -hotellissa, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, katedraalipuiston vieressä. Aterioista osa sisältyy matkan hintaan mutta kaupungista löytyy muille aterioille hyviä ravintoloita. Hintataso on edullinen. Moldovassa on sama aika kuin Suomessa joten aikaeroakaan tällä lyhyellä matkalla ei ole (torstaista maanantaihin).

Moldovan valuutta on leu MDL. Leuta ei vaihdeta Suomessa mutta voit vaihtaa valuuttaa esim Chisinaun lentokentällä maahan saavuttaessa.