Norsukaverit Keniassa

Afrikan matkat

Unohtumattomia kokemuksia Afrikassa ja upeat safarimatkat
Afrikan matkat

Afrikan matkoja, joilla näet enemmän

Olympia järjesti ensimmäiset Afrikan matkat jo 1950-luvulla. Kokemuksemme näkyy matkojen laadukkaassa ja huolellisesti suunnitellussa sisällössä. Myös kaikilla Afrikan matkoillamme on mukana suomenkielinen matkanjohtaja.

10 päivää


10.10. ja 8 muuta lähtöä
alk. 2 280 €
Uutuus
13 päivää


31.1.2025 ja 3.6.2025
9 päivää


16.11., 1.3.2025 ja 1.11.2025
alk. 3 860 €
11 päivää


27.10. ja 26.1.2025
alk. 3 850 €
10 päivää


22.11., 20.12. ja 31.1.2025
alk. 3 470 €
14 päivää


18.11., 24.3.2025 ja 10.11.2025
alk. 7 990 €
11 päivää


1.10.
alk. 3 590 €
13 päivää


27.12., 11.3.2025 ja 18.11.2025
alk. 5 360 €

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Olympian Afrikan matkat on monipuolinen valikoima ryhmämatkoja eri puolille Afrikkaa.

Kun matkustat Afrikassa, huomaat, että on olemassa monta Afrikkaa. Löydä oma Afrikkasi kiertomatkalla tai safarilla Etelä-Afrikassa, luontodokumenteista tutuissa maisemissa safarilla Keniassa tai Tansaniassa tai Madagaskarin luontoparatiisissa. Safarimatka Botswanaan tai Zimbabween vievät vielä hieman syvemmälle Afrikan luontoon ja Ugandassa pääset tutustumaan vuorigorilloihin. Matka Rovos Rail -junalla on monen matkailijan unelma, samoin tähän matkaan sisältyvien Victorian putousten näkeminen. 

Uusimpana matkakohteena Afrikassa on kaukainen Saint Helenan -saari ja Eswatinin kuningaskunta, joka aiemmin tunnettiin Swazimaana. Kun näihin yhdistettiin samalle matkalle myös safaripäivät Krugerissa, kaunis Kapkaupunki sekä Johannesburg, saimme upean matkan Afrikan tähdet -pelin maisemiin. Uudempia kohteita meillä on myös Senegal, läntisen Afrikan helmi sekä Tunisia Välimeren rannalla. Myös Egyptin kiertomatka ja pitkä risteily Niilillä ovat jälleen ohjelmassa.

Aktiivimatkaajallekin löytyy Afrikan matkoista vaihtoehtoja, patikointimatka Etelä-Afrikassa tai vaeltajien yksi toivekohde- vaellusmatka Kilimanjarolle!

Maanosista juuri Afrikka on eniten täynnä värejä, makuja, tuoksuja, ääniä ja lämpöä

Afrikan monta nimeä

Puhumme Afrikasta usein kokonaisuutena. Lähdemme ”lomalle Afrikkaan” tai olemme ”juuri palanneet Afrikan-safarilta”. Harvalle tulisi mieleen sanoa tekevänsä lomamatkaa Aasiaan tai Eurooppaan. Sen sijaan matkustamme kyllä Balille ja Bangkokiin tai Saksaan ja Sisiliaan. Puhumme myös ”afrikkalaisesta kulttuurista” tai ”afrikkalaisesta uskonnosta”. Maanosan historiaan perehtyessämme tajuamme, että meidän on puhuttava tuhansien erilaisten heimojen ja kuningaskuntien kulttuureista tai uskonnollisista tavoista. Afrikassa vuosia asunut puolalainen lehtimies ja kirjailija Ryszard Kapuscinski sanookin: ”Afrikan syvin olemus on sen loputon monimuotoisuus”.

Afrikasta puhuttaessa käytetään erilaisia nimityksiä sen mukaan, katsellaanko maanosaa maantieteestä vai historiasta käsin. Rajoja on syntynyt siirtomaa-ajan, lukuisien heimojen ja kielten perusteella. Afrikan kartta on pullollaan myös eurooppalaisista valtakielistä tulleita paikannimiä. Maanosa on totuttu jakamaan Saharan etelä- ja pohjoispuolisiin maihin. Puhutaan myös ”mustasta Afrikasta”. Sen sijaan ”valkoista Afrikkaa” tuskin on olemassa, valkoisten Afrikka kylläkin.

Afrikkaa ei voi selittää, se täytyy itse kokea

Välimereltä Hyväntoivonniemelle

Afrikka alkaa pohjoisessa Välimereltä, Euroopan eteisestä, ja ulottuu Hyväntoivonniemen myrskyisille vesille. Cape Agulhasissa yhtyvät kylmät läntisen Atlantin ja lämpimät Intian valtameren merivirrat. Välimatkaa kertyy 8000 kilometriä. Koillisessa Afrikkaa rajoittaa Punainenmeri, jonka pohjukasta Siinain niemimaalta avautuu kapea maayhteys Afrikasta Aasian mantereelle. Maanosan rantaviiva on suhteellisen ehyt. Saaria on vain itärannikolla Madagaskarin ympärillä ja länsirannikolla Guineanlahden pohjukassa sekä Saharan länsirannikolla olevat Kap Verden ja Kanarian saaret.

Afrikan kokonaispinta-ala on noin 30 miljoonaa neliökilometriä eli se on lähes kolme kertaa Euroopan kokoinen. Maapallon maa-alasta se kattaa viidenneksen. Geologinen tutkimus on osoittanut, että Afrikka ja Etelä-Amerikka olisivat joskus 200 miljoonaa vuotta sitten kuuluneet yhteen. Tätä käsitystä on perusteltu kummaltakin mantereelta löydetyillä samankaltaisilla fossiileilla. Myös mannerjalustojen rajat sopivat hyvin toisiinsa.

Päiväntasaaja jakaa Afrikan kutakuinkin keskeltä kahtia. Se kulkee Gabonin, Kongon tasavallan, Kongon demokraattisen tasavallan, Ugandan ja Kenian halki. Kravun kääntöpiiri kulkee Länsi-Saharan, Mauritanian, Malin, Algerian, Libyan ja Egyptin ja kauriin kääntöpiiri Namibian, Botswanan, Etelä-Afrikan ja Mosambikin poikki.

Olympia järjesti ensimmäiset safarimatkat Itä-Afrikkaan jo 1950-luvulla. Vuosikymmenien kokemus näkyy matkojemme kohteiden valinnoissa sekä niiden laadukkaassa, tarkoin mietityssä sisällössä.