Hyppää pääsisältöön

Safari Etelä-Afrikassa

Miellyttävä ilmasto, kaunis luonto ja mielenkiintoinen kulttuuri sekä lukuisat jännittävät safariajot ihastuttavat tällä Etelä-Afrikan matkalla
9 päivää alk.1 980 €/hlö
Uutuus
  • 8.6.2017 - 17.6.2017 vain 3 paikka(a) jäljellä Varaa
  • 14.9.2017 - 23.9.2017 Täynnä
  • 30.11.2017 - 9.12.2017 Täynnä
  • Waterberg 7 yötä
  • Pilanesberg retki
  • Johannesburg retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Etelä-Afrikka houkuttelee miellyttävällä ilmastollaan, kauniilla luonnollaan ja mielen­kiin­toisella kulttuurillaan. Useat väestöryhmät lukuisine kielineen, tapoineen ja menneisyyksineen tuovat oman värikkyytensä sekä myös haasteensa tämän päivän Etelä-Afrikkaan. Olematon aikaero ja sujuvat yhteydet tekevät Etelä-Afrikasta ihanteellisen matkakohteen. Maa on luonnonvarojen runsaudensarvi: kultaa ja timantteja, viiniä ja hedelmiä ja tietysti villieläimiä.

Majoitumme viikoksi kauniille Sebatanan suojelualueelle, joka sijaitsee malariavapaalla alueella keskellä Waterbergin vuorijonoa reilun 3 tunnin ajomatkan päässä Johannesburgista. Teemme useita jännittäviä safariajoja ja nautimme hyvätasoisesta majapaikastamme. Yksi safareistamme ulottuu Pilanesbergin luonnonpuistoon, jonka savannin heinäarolla laiduntaa ja metsästää ”Big Five” eli norsu, sarvikuono, afrikanpuhveli, leijona ja leopardi sekä monta muuta eläinlajia. Matkan päätteeksi tutustumme Johannesburgiin.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Safarilla on täysihoito)

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 19.15 (30.11. lähdöllä klo 18.15) Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Johannesburgiin.

Waterberg
2. päivä, perjantai
Saavumme klo 10.35 (30.11. lähdöllä klo 11.20) Johannesburgiin ja jatkamme bussilla reilun 3 tunnin ajomatkan päähän Waterbergin suojelualueelle. Se on tunnettu Waterbergin vuorijonosta, joka tuo maisemaan mielenkiintoista vaihtelua. Majoitumme 7 yöksi viihtyisään Sebatana Rhino Lodgeen (★★★★★). Tämä 12 bungalowin majapaikka on ainoastaan meidän käytös-sämme, joten tiedossa on leppoisa viikko tutussa seurassa. Ennen päivällistä meillä on tervetulotilaisuus, jossa meille kerrotaan tarkemmin tulevien päivien ohjelmasta sekä ”talon” säännöt. (L, P)

Waterberg
3. päivä, lauantai Päivämme alkaa auringon noustessa, jolloin lähdemme aamun puistoajolle. Käymme juomapaikalla, jonne mm. kirahvit, seeprat, gnut ja impalat tulevat sammuttamaan janoaan. Aamiaisen jälkeen voi rentoutua vaikka uima-altaalla. Lounaan ja iltapäiväkahvin jälkeen vietämme mielenkiintoisen tuokion lodgen luonto-oppaiden kanssa. He kertovat meille Afrikan luonnosta, eläimistä, linnuista ja kasveista. Tutustumme yhdessä myös lodgen omaan museoon. Sebatana Rhino Lodgessa vieraat kutsutaan useana iltana loman aikana viininmaistajaisiin ennen päivällistä. Tilaisuudessa on mukava kerrata päivän kokemuksia ja tietenkin valita mieleinen viini päivälliselle. (A, L, P)

Waterberg
4. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen on vapaata aikaa. Halukkaat voivat osallistua koko päivän kestävälle lisämaksulliselle (110 e) retkelle Shingwedzin villieläinkeskukseen. Se jo toiminut jo vuodesta 1971, jolloin Ann van Dyk päätti omistautua suojelemaan gepardeja ja savannikoiria. Keskus on tehnyt valtavasti töitä saadakseen nämä harvinaiset lajit säilymään. Viimeisen 40 vuoden aikana se on kasvattanut yli 800 gepardinpoikasta. Keskus on ottanut toimintaansa mukaan myös paikallisen yhteisön, mikä on välttämätöntä eläinten suojelun kannalta. Keskuksen lisääntymisohjelma on erittäin tärkeä, sillä gepardeja on jäljellä enää vain noin 7 000 yksilöä. Myöhään iltapäivällä teemme puistoajon. (A, L, P) 

Waterberg
5. päivä, maanantai Varsinkin maaseudulla moni eteläafrikkalainen on vielä lukutaidoton. Perinteet muuttuvat hitaasti eivätkä kaikki kouluttamattomat vanhemmat ymmärrä koulutuksen tarjoavan poispääsyn köyhyydestä ja mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen. Apartheidin päätyttyä vuonna 1994 asiat ovat kuitenkin edenneet ja nykyään hallitus keskittyy koulujen rakentamiseen ja koulutuksen tarjoamiseen kaikille lapsille rotuun katsomatta. Kouluikäisten valtava määrä sekä maaseudun pitkät välimatkat ovat kuitenkin osoittautuneet suuriksi haasteiksi. Kouluja ei ole voitu perustaa riittävästi eikä kaikilla lapsilla ole ollut mahdollisuutta päästä koulun penkille. Sebatana Lodge on jo liki 20 vuoden ajan tukenut paikallisia kouluja Waterbergin alueella. Vuosien saatossa muutos on ollut merkittävä ja tällä tuella on pystytty tarjoamaan tasokkaampaa opetusta, useampia ja ammattitaitoisempia opettajia, parempia olosuhteita oppimiseen sekä suuria määriä opiskeluvälineitä. Aamupäivällä on mahdollisuus osallistua lisämaksusta (35 e) kouluvierailuun ja nähdä runsain määrin innokkaita oppilaita. Iltapäivällä teemme puistoajon ja palaamme auringonlaskun hämyssä takaisin lodgeen. On elämys ihailla Afrikan eläimistöä ja maisemia hieman pehmeämmässä valossa. (A, L, P)

Pilanesberg
6. päivä, tiistai Varhain aamulla lähdemme koko päivän safarille Pilanesbergin kansallispuistoon, jonne on noin 3 tunnin ajomatka. Etelä-Afrikan neljänneksi suurin puisto (reilut 570 km2) sijaitsee kauan sitten sammuneen tulivuoren kraatterin alueella. Se erottuu selkeästi ympäröivää tasankomaastoa korkeampana. Puistossa on runsas eläimistö ja myös lintuharrastajille on paljon kiikaroitavaa, noin 300 eri lintulajia. Hyvällä onnella voimme nähdä sekä pensas- että isosarvikuonoja, ja vaikka koko ”Big Five” -viisikon. Palaamme lodgeen alkuillasta, jossa meitä odottaa pitkän päivän päätteeksi maukas päivällinen. (A, L, P)

Waterberg
7. päivä, keskiviikko Lähdemme auringonnousun aikaan puistoajolle. Liikumme silloin, kun eläimet ovat aktiivisimmillaan eli aikaisin aamulla ja auringon laskiessa. Todennäköisesti näemme antilooppilaumoja, jotka valmistautuvat uuteen päivään alati valppaina saalistajien, kuten leopardien, hyeenojen ja sakaalien varalta. Aamiaisen nautimme luonnon helmassa Kudu Rock -kalliolla. Iltapäivällä lähdemme kävelysafarille, jonka aikana lodgen kokeneet luonto-oppaat kertovat meille luonnon ihmeellisyyksistä sekä päiväntasaajan eteläpuolella elävien eläinten maailmasta. Koska olemme vanhalla laidun- ja viljelyalueella, on mielenkiintoista kuulla, miten ja miksi alue on vuosien saatossa muuttunut villieläinten kasvatus- ja ruokinta-alueeksi. (A, L, P)

Waterberg
8. päivä, torstai Aamupäivän ohjelma on vapaa. Halukkaat voivat tehdä lisämaksullisen (95 e) puolen päivän safarin Welgevonden suojelualueelle. Täällä todennäköisesti näemme myös ”Big Fiven”. Myöhemmin iltapäivällä on vuorossa matkamme viimeinen safari. Se huipentuu lasilliseen kuohuviiniä auringon viimeisten säteiden pukiessa Waterbergin maiseman punertavan eri sävyihin. On ainutlaatuista kokea luonnon loputon kauneus Afrikan taivaan alla – tämän hetken toivoisi kestävän ikuisesti. Haikeissa tunnelmissa palaamme ”home away from home” -majapaikkaamme, jossa ystävällinen ja hymyilevä henkilökunta on meitä odottamassa. Jäähyväispäivällinen. (A, L, P)

Johannesburg
9. päivä, perjantai Varhaisen aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Johannesburgia. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme Apartheid-museoon ja käymme Sowetossa. Rotuerottelun aikoina mustat afrikkalaiset pakotettiin asumaan tietyillä alueilla kaupunkien laidoilla. Rotusorto ei kuitenkaan pystynyt lannistamaan afrikkalaisten elämänhalua eikä -iloa. Nämä joutomaille syntyneet slummit muuttuivat pian eläviksi yhteisöiksi, joissa oli omat yhteiskuntaluokkansa kauppiaineen ja käsityöläisineen. Rotusorron loputtua monet eivät halunneet enää muuttaa kotoaan. Näin slummeista tuli tunnustettuja kaupunginosia. Niistä yksi on Soweto, jossa nykyään asuu noin 3,5 miljoonaa ihmistä. Talojen kirjo on yllättävä, sillä vaikka alueella on edelleen runsaasti hökkeleitä, täältä löytyy myös todella hulppeita taloja, joissa asuu niin paikallisia tv-tähtiä, poliitikkoja kuin urheilijoitakin. Apartheid-museo avattiin vuonna 2001 ja se kuvastaa rotuerottelun syntyä ja kaatumista. Museon laaja sisältö avautuu vierailijoilleen valokuvin, tekstein, elokuvien ja erilaisten näyttelyjen avulla. Sen merkittävin muistomerkki lienevät tasa-arvoa symbolisoivat perustuslain pylväät. Päivän päätteeksi kuljetus lentokentälle, josta klo 18.15 (30.11. lähdöllä klo 19.30) lento (Turkish Airlines) Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Suomeen. (A, L)

10. päivä, lauantai Saavumme Helsinkiin klo 11.25 (30.11. lähdöllä klo 12.10).

Ohjelmassa mainitut lisämaksulliset retket varataan ja maksetaan paikan päällä luottokortilla euroissa. Retkihinnat annetaan sitoumuksetta; pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 210 e

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Passissa tulee olla 1 tyhjä aukeama, ja koska lennämme Istanbulin kautta, sen tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
HUOM! Kysy toimistostamme lisätietoja alle 18-vuotiaita matkustajia koskevista viranomaisvaatimuksista. Tutustukaa Afrikan-matkojen erityisehtoihin.

Ennakkomaksu 350 e/hlö.

Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Voit olla kiinnostunut myös näistä