Titicaca järvi Perussa

Etelä-Amerikan matkat

Unohtumattomia matkoja Etelä- ja Keski-Amerikkaan
Tulumin rauniot Meksikossa

Etelä-Amerikan matkoja, joilla näet enemmän

Olympialla on laaja valikoima matkoja Etelä-Amerikkaan ja Keski-Amerikkaan. Lähde tutustumaan mayojen ja inkojen historiaan ja nauttimaan Andien, Amazonin tai Etelämantereen upeista maisemista tai Costa Rican luonnosta. Myös näillä matkoilla aina mukana suomalainen matkanjohtaja ja hintaan sisältyy paljon retkiä ja ohjelmaa.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Olympia on järjestänyt matkoja Etelä-Amerikkaan jo 1960-luvun alusta lähtien. Maanosa kiehtoo niin luonnosta kuin kulttuuristakin kiinnostuneita. Etelä-Amerikasta löytää vuorten jylhän kauneuden, muinaisten intiaanikulttuureiden mahtavat monumentit, viljavien laaksojen ja Amazonin alueen vehreyden ja suurkaupunkien vilinän. Täällä soivat panhuilu, mariachiorkesteri, tango ja samba. Täällä maistuvat maailman mehevimmät pihvit, maukkaimmat tortillat ja hehkuvimmat hedelmät kuin myös parhaimmat kahvit, aromikkaimmat rommit ja tyylikkäimmät viinit.

Olympian matkalla pääset mm. Argentiinaan, Brasiliaan ja Chileen, toisella matkalla Peruun ja Boliviaan. Ecuador ja ihastuttavat Galápagossaaret ja jopa Pääsiäissaaret mystisine kivimiehineen ovat kiertomatkojemme kohteena. Lähde tutustumaan Meksikoon tai Kuubaan, tutustumaan Costa Rican luontoon tai mielenkiintoiselle Väli-Amerikan kiertomatkalle neljään eri maahan. Ammattitaitoinen ja osaava matkanjohtajamme huolehtii matkan sujuvuudesta koko matkan ajan.

Kolmen maan kierros - Suriname, Guyana ja Ranskan Guayana - vie sinut tutustumaan koskemattomiin sademetsiin, Kouroun avaruuskeskukseen, Kaieteurin putoukseen ja Salut-saarille. 

Olympian Aktiivimatkoilla pääset tutustumaan Etelä-Amerikkaan patikoiden, vaeltaen ja pyöräilemällä. Galapagossaarten aktiivimatkalla liikumme luonnossa kävellen, pyöräillen ja snorklaten. Uusin vaellusmatkamme Kolumbian Ciudad Perdidaan, viidakkoon, vuorille ja Karibianmeren rannalle.  

Olympian laaja valikoima matkoja Latinalaiseen Amerikkaan, Kuubasta Kap Horniin ja Pääsiäissaarelta Rioon.

Olympian Etelä-Amerikan matkoilla näet vilkkaiden kaupunkien lisäksi upeita luontokohteita kuten Iguassun putoukset Argentiinan ja Brasilian rajalla, lumihuippuiset Andit ja ainutlaatuiset Galápagossaaret. Perun ja Bolivian intiaanikulttuurit tarjoavat historiallisen näkökulman löytöretkiä edeltäneeseen aikaan. Myös ainutlaatuinen Kuuba sekä Suriname, Guyana ja Ranskan Guayana ovat jälleen matkakohteinamme. Luontomatka monipuoliseen Costa Ricaan on yksi viime vuosien suosituimmista matkoistamme. Vaellusmatka muinaiseen Ciudad Perdidan kaupunkiin Kolumbiassa on ainutlaatuinen kokemus.

Voit lähteä Olympian mukana myös matkalle mystiselle Pääsiäissaarelle ja Chileen.

Luonnon ja historian lisäksi Etelä-Amerikassa riittää nähtävää myös kaupungeissa. Matkoillamme tutustut mm Perun pääkaupunkiin Limaan, Argentiinassa Buenos Airesiin tai ihastuttavaan Rio de Janeiroon Brasiliassa.

Latinalainen Amerikka on Väli-Amerikasta ja Etelä-Amerikasta käytetty yhteisnimitys.

Etelä- ja Väli-Amerikan muodostamalla alueella asuu noin 550 miljoonaa ihmistä ja siellä puhutaan kahden suuren kielen lisäksi noin 500 kieltä. Siirtomaavalloitus toi mukanaan valtakielten lisäksi myös katolisen uskonnon. Rodut sekoittuivat eikä puhtaita intiaanivaltioita enää ole. Väli-Amerikan vanhojen sivilisaatioiden, mayojen ja asteekkien, perillisiä asuu erityisesti Meksikossa ja Guatemalassa.

Väli-Amerikan yhteisnimellä kutsutaan Meksikoa ja seitsemää muuta valtiota eli Belizeä, Guatemalaa, El Salvadoria, Hondurasia, Nicaraguaa, Costa Ricaa ja Panamaa sekä Karibianmeressä sijaitsevia Länsi-Intian saaria (esimerkiksi Kuuba ja Jamaika). Väli-Amerikan kiertomatkalla käymme neljässä maassa, El Salvadorissa, Hondurasissa, Guatemalassa ja Belizessä. 

Latinalainen Amerikka puolestaan on Väli-Amerikasta ja Etelä-Amerikasta käytetty yhteisnimitys, kun puhutaan erityisesti poliittisista oloista tai kulttuurista – hallitsevathan eteläisen ja keskisen Amerikan maita latinankielisen kulttuurin pohjalta syntyneet espanjan ja portugalin kielet. Moniselitteisyydestään huolimatta termi ”Latinalainen Amerikka” on vakiintunut käsite.

Andien intiaanikulttuureista kiinnostuneet seuraavat auringonjumala Intiä Peruun, Boliviaan ja Ecuadoriin. Ensimmäiset auringon lapset, inkat, laskettiin tarun mukaan Titicacajärven Auringon saarelle ja sieltä he aloittivat levittäytymisensä Andeille 1200-luvulla. Cuscosta tuli heidän pääkaupunkinsa. Inkat kasvattivat laamoja ja alpakoita, olivat hyviä maanviljelijöitä ja suuria kivirakentajia. Viestit kulkivat kivettyjä tieverkkoja pitkin kuriireiden kuljettamina. Inkojen luoma imperiumi romahti paitsi keskinäisiin kiistoihin, myös espanjalaisten siirtomaavalloittajien, konkistadorien, tuloon viisi sataa vuotta sitten. Nämä toivat ketsuan kielen rinnalle espanjan, auringonpalvonnan rinnalle katolisen uskonnon ja ennen muuta suunnattoman himonsa maanosan kulta-aarteisiin.