Riippusilta-korkeuksissa-Arenal-Costa-Rica-Olympia-Kaukomatkat

Luontomatka Costa Ricaan

- matka Keski-Amerikan luontoparatiisiin
11
päivää
alk. 5 250 €/hlö

Costa Rican matkalla näet maan upeimmat luontokohteet ja ainutlaatuisen eläimistön aidossa elinympäristössään. Mystiset pilvimetsät, tulivuoret ja pitkät hiekkarannat tarjoavat matkailijalle nähtävää ja koettavaa jokaiselle päivälle. Veneretket mangrovemetsiköiden keskellä ja kävelyt sademetsän yläpuolella riippusilloilla vievät meidät aina uusiin maisemiin.

Unohtumaton luontomatka Costa Ricassa

Matkareitti
San José
1 yö
Tortuguero
2 yötä
La Fortuna
2 yötä
Monteverde
1 yö
Manuel Antonio
3 yötä

Matkaa Costa Ricaan voi hyvin kutsua “matkaksi vihreään luontoparatiisiin”, sillä lähes kolmannes maan pinta-alasta on luonnonsuojelualuetta. Vaikka maa on pinta-alaltaan pieni, on se yksi maailman monimuotoisimmista maista. Lähes 5 % koko planeettamme biodiversiteetistä löytyy Costa Ricasta.

Karibianmeren rannalla tutustumme veneretkillä Tortugueron kansallispuiston kanaaleihin ja lajirunsauteen. Pääsemme ehkä myös silmätysten valtavan merikilpikonnan kanssa.

La Fortunassa nousemme ihailemaan maisemia sademetsän lehvästöön rakennetuille riippusilloille mahtavan Arenal-tulivuoren kainalossa

Vierailemme paikallisilla tiloilla tutustumassa palmunsydämen, kahvin ja kaakaon viljelykseen, tietysti myös maistelemme tilojen tuottamia herkkuja. 

Taitamme matkaa upeissa Arenal-järven maisemissa ja tutustumme Monteverden pilvimetsän yöllisiin salaisuuksiin. Tarcoles-joen veneretkellä liikumme mangrovemetsikön reunalla ja näemme kunnioitusta herättävän amerikankrokotiilin sen luonnollisessa elinympäristössä.

Matkan viimeiset päivät vietämme Manuel Antonion kansallispuiston idyllisissä maisemissa eläimiä tarkkaillen ja rentoutuen Tyynenmeren aaltojen kohistessa taustalla.  

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, runsaasti aterioita (vähintään puolihoito päivittäin), ohjelmassa mainitut retket ja tutustumiset luontokohteisiin sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 1 200 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

5. – 15.11.2024 Vuoden 2025 matkat

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (joka päivä vähintään puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, tiistai Lähtö Helsingistä (Air France) klo 6.30 Pariisin kautta (Air France) San Joséen, jonne saavumme klo 17.50. Majoitumme kaupungin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Gran Hotel Costa Rica – Curio by Hilton -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (P) 

Kilpikonna-Costa-Rica
San José – Tortuguero

2. päivä, keskiviikko Lähdemme varhain aamulla bussilla kohti Karibianmeren rannalla sijaitsevaa Tortugueroa. Noin 3,5 tunnin ajomatkan päätteksi saavumme jokisatamaan, josta jatkamme veneellä parissa tunnissa sademetsän keskellä mutkittelevia vesiväyliä pitkin Tortugueroon. Matka sujuu leppoisasti joenvarren kasvistoa ja värikästä linnustoa ihaillen.

Perillä majoitumme 2 yöksi rustiikkiseen Laguna Lodgeen, joka sijaitsee kapealla niemellä meren ja laguunin välissä. Huoneissamme on omat mukavuudet ja tuuletin, mutta ei ilmastointia. Lounaan jälkeen teemme retken Tortugueron pikkukylään. Useilla kylän asukkailla on sukujuuret Afrikassa ja kylässä onkin vahva afrokaribialainen tunnelma. Teemme pienen kierroksen kylässä ja kuulemme paikallisten kansalaisjärjestöjen työstä merikilpikonnien suojelemiseksi. Tortugueron rannat ovat merikilpikonnien tärkeää lisääntymisaluetta. (A, L, P)        

 

Upea-Tortugueron-kansallispuisto-Costa-Rica
Tortuguero

3. päivä, torstai Tortugueron kansallispuisto on luontomatkailijan todellinen unelmakohde. Kansallispuisto on yksi Keski-Amerikan laajimmista yhä jäljellä olevista subtrooppisen sademetsän alueista. Lukuisat kanaalit, laguunit, joet, silmänkantamattomiin jatkuvat hiekkarannat ja vihreä sademetsä muodostavat ihastuttavan kokonaisuuden. Eläimistö on hyvin runsasta ja täällä tavataan mm. 60 eri sammakkolajia, yli 100 matelijalajia, 60 nisäkäslajia ja yli 300 lintulajia. Tutustumme aamupäivän veneretkellä kansallispuiston mielenkiintoisimpiin alueisiin ja sademetsän kasvistoon ja eläimistöön. 

Palaamme lounaalle lodgeemme ja iltapäivä on vapaa-aikaa. Voit tehdä vaikka oman kävelyretken upeasta rannasta ja maisemista nauttien. (A, L, P)   

Lehtileikkurimuurahaiset-zompopas-Costa-Rica
Tortuguero – La Fortuna

4. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen venematka tuttua reittiä pitkin jokisatamaan, jossa nousemme bussiin ja lähdemme kohti La Fortunan vuoristokaupunkia. Syömme matkan varrella lounaan. Ennen La Fortunaan saapumista pysähdymme Sarapiquissa perhetilalla, jossa viljellään paikallista herkkua, palmunsydäntä. Kuulemme, kuinka palmunsydäntä kasvatetaan ja kuinka se valmistetaan ruoaksi. Pääsemme tietysti myös itse maistelemaan palmunsydämestä valmistettuja herkkuja.

Saavuttuamme La Fortunaan majoitumme 2 yöksi n. 8 km:n päässä keskustasta sijaitsevaan hyvään keskitason Arenal Springs Resort & Spa -hotelliin (★★★★). Hotellilta on upeat maisemat Arenal-tulivuorelle. (A, L)    

Riippusilta-luontomatka-Costa-Rica-Olympia
La Fortuna

5. päivä, lauantai Aloitamme päivän vierailulla Arenalin luonnonpuistossa, joka toimii puiston lisäksi eläinten pelastuskeskuksena ja tutkimusasemana. Puisto on keskittynyt erityisesti Costa Rican sammakko- ja matelijaeläinten suojeluun. Puistossa voi nähdä mm. useita eri sammakkolajeja, käärmeitä, krokotiilejä ja kilpikonnia. Myöhemmin päivällä jatkamme La Fortunaan lounaalle. Iltapäivällä pääsemme tutustumaan sademetsään lintuperspektiivistä noustessamme ihailemaan maisemia tiheän lehvästön keskelle ja yläpuolellekin rakennetuille riippusilloille. Korkein silta on 45 metrin korkeudessa ja tarjoaa selkeällä säällä 360 asteen näkymän ympäröivään trooppiseen sademetsään ja Arenal-tulivuorelle. (A, L)

Riippusilta-Arenalin-luonnonpuistossa-Costa-Rica
La Fortuna – Monteverde

6. päivä, sunnuntai Kahvi ja kaakao muodostavat huomattavan osan Costa Rican vientituloista ja me suomalaiset puolestamme olemme maailman ylivoimaisesti kovimpia kahvinjuojia. Vierailemme aamulla paikallisella tilalla ja tutustumme kahvin ja kaakaon valmistusprosesseihin kahvi- ja kaakaopavuista aina herkulliseen kahvikupilliseen ja suklaaseen. Vierailun jälkeen lähdemme kohti Monteverdeä. Taitamme matkaa Costa Rican suurimman järven, Arenal-järven, pohjoisrannikkoa seuraten. Arenal-järvi on tekojärvi, joka rakennettiin 1970-luvulla turvaamaan pohjoisen Costa Rican sähkönsaanti ja vesihuolto.

Syömme lounaan Tilaranin vuorilla ja perille Monteverdeen saavumme alkuiltapäivästä. Majoitumme Santa Elenan pikkukylässä sijaitsevaan hyvään keskitason El Establo Mountain  -hotelliin (★★★★). Iltapäivällä meillä on vapaa-aikaa. Auringonlaskun jälkeen teemme kävelyretken Monteverden pilvimetsän biologisella suojelualueella. Koemme, kuinka erilainen on sademetsä ja sen eläinten käyttäytyminen auringon laskeuduttua. (A, L)       

Paratiisiranta-Manuel-Antonion-kansallispuisto-Costa-Rica
Monteverde – Manuel Antonio

7. päivä, maanantai Tänään lähdemme kohti Tyynenmeren rannikkoa. Pysähdymme matkan varrella Tarcoles-joella, jossa teemme pienen veneretken. Joen laajat mangrovemetsiköt ja -suot ovat monen lintu-, kala- ja matelijalajin tärkeää elin- ja lisääntymisaluetta. Joella tavataan runsaasti amerikankrokotiileja, joista suurimmat ovat jopa 5 metrin pituisia. 

Syömme lounaan veneretken jälkeen ja jatkamme sitten Tyynenmeren rannalla sijaitsevaan Manuel Antonion kansallispuistoon. Perillä majoitumme 3 yöksi kansallispuiston ulkopuolella kauniilla niemellä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Parador Resort & Spa -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Manuel-Antonio-on-kauneimpia-Costa-Rican-kansallispuistoja
Manuel Antonio

8.–9 päivä, ti–ke Pieni Manuel Antonio on Costa Rican kauneimpia kansallispuistoja. Tyynenmeren poimuilevaa rantaviivaa kalliomuodostelmineen, lahdenpoukamineen ja valkoisine hiekkarantoineen reunustaa trooppinen sademetsä. Kansallispuistoon on helppo tutustua kävellen poluilla, joiden varrella voi nähdä mm. pesukarhuja, laiskiaisia ja apinoita. Myös lintuharrastajille löytyy mielenkiintoista kiikaroitavaa. 

Tiistaina meillä on koko päivä vapaa-aikaa. Rannalle ei ole pitkä matka ja aktiviteetteja kaipaaville on lisämaksusta tarjolla vaihtoehtoja kajakkiretkistä ratsastukseen ja urheilukalastukseen. Matkanjohtajamme auttaa mielellään päiväohjelman suunnittelussa. Hotellin kaunis ympäristö ja uima-allasalue houkuttelevat toisaalta myös rentoutumiseen. Keskiviikkoaamuna teemme kansallispuistossa muutaman tunnin kävelyretken. Lounaan jälkeen iltapäivällä on vapaata ja illalla syömme jäähyväispäivällisen hotellilla. (2xA, 1xL, 1xP) 

Paakaupunki-San-Jose-Costa-Rica
Manuel Antonio – San José

10. päivä, torstai Lähdemme aamupäivällä Costa Rican pääkaupunkiin San Joséen, jonne ajomatka kestää noin 3 tuntia. Syömme lounaan kaupunkiin saavuttuamme. Keskuslaaksossa sijaitseva San José on vehreiden vuorten ympäröimä. Arviolta lähes puolet maan viisimiljoonaisesta väestöstä asuu suurmetropolin alueella. Nähtävyydet keskittyvät melko pienelle keskikaupungin alueelle. Näemme mm. keskustan tärkeimmät kadut ja rakennukset. Käymme myös kultamuseossa katsomassa merkittävää esikolumbiaanisen ajan kultaesineiden kokoelmaa. Vanhimmat esineet ovat peräisin 2500 vuoden takaa.

Myöhemmin iltapäivällä bussikuljetus kentälle. Lentomme (Air France) lähtee klo 20.05 kohti Pariisia. (A, L)

lento

11. päivä, perjantai Saavumme Pariisiin klo 13.30, jatkolentomme (Air France) kohti Helsinkiä lähtee klo 19.30. Saavumme Helsinkiin klo 23.35.

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (joka päivä vähintään puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Alustavat matkapäivät:
10. – 20.7.2025 ja 13. – 23.11.2025

Näiden lähtöjen ohjelma, aikataulut, ehdot ja hinnat julkaistaan noin 9 kk ennen matkan alkua.
Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen lähtöpäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai toimistostamme, p 09 696 2770

Alustava arviohinta noin 5 700 €/henkilö (2h huoneessa)

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Lento kohteeseen

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Air France) klo 6.30 Pariisin kautta (Air France) San Joséen, jonne saavumme klo 17.50. Majoitumme kaupungin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Gran Hotel Costa Rica – Curio by Hilton -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (P) 

Kilpikonna-Costa-Rica
San José – Tortuguero

2. päivä, perjantai Lähdemme varhain aamulla bussilla kohti Karibianmeren rannalla sijaitsevaa Tortugueroa. Noin 3,5 tunnin ajomatkan päätteksi saavumme jokisatamaan, josta jatkamme veneellä parissa tunnissa sademetsän keskellä mutkittelevia vesiväyliä pitkin Tortugueroon. Matka sujuu leppoisasti joenvarren kasvistoa ja värikästä linnustoa ihaillen.

Perillä majoitumme 2 yöksi rustiikkiseen Laguna Lodgeen, joka sijaitsee kapealla niemellä meren ja laguunin välissä. Huoneissamme on omat mukavuudet ja tuuletin, mutta ei ilmastointia. Lounaan jälkeen teemme retken Tortugueron pikkukylään. Useilla kylän asukkailla on sukujuuret Afrikassa ja kylässä onkin vahva afrokaribialainen tunnelma. Teemme pienen kierroksen kylässä ja kuulemme paikallisten kansalaisjärjestöjen työstä merikilpikonnien suojelemiseksi. Tortugueron rannat ovat merikilpikonnien tärkeää lisääntymisaluetta. (A, L, P)        

 

Upea-Tortugueron-kansallispuisto-Costa-Rica
Tortuguero

3. päivä, lauantai Tortugueron kansallispuisto on luontomatkailijan todellinen unelmakohde. Kansallispuisto on yksi Keski-Amerikan laajimmista yhä jäljellä olevista subtrooppisen sademetsän alueista. Lukuisat kanaalit, laguunit, joet, silmänkantamattomiin jatkuvat hiekkarannat ja vihreä sademetsä muodostavat ihastuttavan kokonaisuuden. Eläimistö on hyvin runsasta ja täällä tavataan mm. 60 eri sammakkolajia, yli 100 matelijalajia, 60 nisäkäslajia ja yli 300 lintulajia. Tutustumme aamupäivän veneretkellä kansallispuiston mielenkiintoisimpiin alueisiin ja sademetsän kasvistoon ja eläimistöön. 

Palaamme lounaalle lodgeemme ja iltapäivä on vapaa-aikaa. Voit tehdä vaikka oman kävelyretken upeasta rannasta ja maisemista nauttien. (A, L, P)   

Lehtileikkurimuurahaiset-zompopas-Costa-Rica
Tortuguero – La Fortuna

4. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen venematka tuttua reittiä pitkin jokisatamaan, jossa nousemme bussiin ja lähdemme kohti La Fortunan vuoristokaupunkia. Syömme matkan varrella lounaan. Ennen La Fortunaan saapumista pysähdymme Sarapiquissa perhetilalla, jossa viljellään paikallista herkkua, palmunsydäntä. Kuulemme, kuinka palmunsydäntä kasvatetaan ja kuinka se valmistetaan ruoaksi. Pääsemme tietysti myös itse maistelemaan palmunsydämestä valmistettuja herkkuja.

Saavuttuamme La Fortunaan majoitumme 2 yöksi n. 8 km:n päässä keskustasta sijaitsevaan hyvään keskitason Arenal Springs Resort & Spa -hotelliin (★★★★). Hotellilta on upeat maisemat Arenal-tulivuorelle. (A, L)    

Riippusilta-luontomatka-Costa-Rica-Olympia
La Fortuna

5. päivä, maanantai Aloitamme päivän vierailulla Arenalin luonnonpuistossa, joka toimii puiston lisäksi eläinten pelastuskeskuksena ja tutkimusasemana. Puisto on keskittynyt erityisesti Costa Rican sammakko- ja matelijaeläinten suojeluun. Puistossa voi nähdä mm. useita eri sammakkolajeja, käärmeitä, krokotiilejä ja kilpikonnia. Myöhemmin päivällä jatkamme La Fortunaan lounaalle. Iltapäivällä pääsemme tutustumaan sademetsään lintuperspektiivistä noustessamme ihailemaan maisemia tiheän lehvästön keskelle ja yläpuolellekin rakennetuille riippusilloille. Korkein silta on 45 metrin korkeudessa ja tarjoaa selkeällä säällä 360 asteen näkymän ympäröivään trooppiseen sademetsään ja Arenal-tulivuorelle. (A, L)

Riippusilta-Arenalin-luonnonpuistossa-Costa-Rica
La Fortuna – Monteverde

6. päivä, tiistai Kahvi ja kaakao muodostavat huomattavan osan Costa Rican vientituloista ja me suomalaiset puolestamme olemme maailman ylivoimaisesti kovimpia kahvinjuojia. Vierailemme aamulla paikallisella tilalla ja tutustumme kahvin ja kaakaon valmistusprosesseihin kahvi- ja kaakaopavuista aina herkulliseen kahvikupilliseen ja suklaaseen. Vierailun jälkeen lähdemme kohti Monteverdeä. Taitamme matkaa Costa Rican suurimman järven, Arenal-järven, pohjoisrannikkoa seuraten. Arenal-järvi on tekojärvi, joka rakennettiin 1970-luvulla turvaamaan pohjoisen Costa Rican sähkönsaanti ja vesihuolto.

Syömme lounaan Tilaranin vuorilla ja perille Monteverdeen saavumme alkuiltapäivästä. Majoitumme Santa Elenan pikkukylässä sijaitsevaan hyvään keskitason El Establo Mountain  -hotelliin (★★★★). Iltapäivällä meillä on vapaa-aikaa. Auringonlaskun jälkeen teemme kävelyretken Monteverden pilvimetsän biologisella suojelualueella. Koemme, kuinka erilainen on sademetsä ja sen eläinten käyttäytyminen auringon laskeuduttua. (A, L)       

Paratiisiranta-Manuel-Antonion-kansallispuisto-Costa-Rica
Monteverde – Manuel Antonio

7. päivä, keskiviikko Tänään lähdemme kohti Tyynenmeren rannikkoa. Pysähdymme matkan varrella Tarcoles-joella, jossa teemme pienen veneretken. Joen laajat mangrovemetsiköt ja -suot ovat monen lintu-, kala- ja matelijalajin tärkeää elin- ja lisääntymisaluetta. Joella tavataan runsaasti amerikankrokotiileja, joista suurimmat ovat jopa 5 metrin pituisia. 

Syömme lounaan veneretken jälkeen ja jatkamme sitten Tyynenmeren rannalla sijaitsevaan Manuel Antonion kansallispuistoon. Perillä majoitumme 3 yöksi kansallispuiston ulkopuolella kauniilla niemellä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Parador Resort & Spa -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Manuel-Antonio-on-kauneimpia-Costa-Rican-kansallispuistoja
Manuel Antonio

8.–9 päivä, to–pe Pieni Manuel Antonio on Costa Rican kauneimpia kansallispuistoja. Tyynenmeren poimuilevaa rantaviivaa kalliomuodostelmineen, lahdenpoukamineen ja valkoisine hiekkarantoineen reunustaa trooppinen sademetsä. Kansallispuistoon on helppo tutustua kävellen poluilla, joiden varrella voi nähdä mm. pesukarhuja, laiskiaisia ja apinoita. Myös lintuharrastajille löytyy mielenkiintoista kiikaroitavaa. 

Tiistaina meillä on koko päivä vapaa-aikaa. Rannalle ei ole pitkä matka ja aktiviteetteja kaipaaville on lisämaksusta tarjolla vaihtoehtoja kajakkiretkistä ratsastukseen ja urheilukalastukseen. Matkanjohtajamme auttaa mielellään päiväohjelman suunnittelussa. Hotellin kaunis ympäristö ja uima-allasalue houkuttelevat toisaalta myös rentoutumiseen. Keskiviikkoaamuna teemme kansallispuistossa muutaman tunnin kävelyretken. Lounaan jälkeen iltapäivällä on vapaata ja illalla syömme jäähyväispäivällisen hotellilla. (2xA, 1xL, 1xP) 

Paakaupunki-San-Jose-Costa-Rica
Manuel Antonio – San José

10. päivä, lauantai Lähdemme aamupäivällä Costa Rican pääkaupunkiin San Joséen, jonne ajomatka kestää noin 3 tuntia. Syömme lounaan kaupunkiin saavuttuamme. Keskuslaaksossa sijaitseva San José on vehreiden vuorten ympäröimä. Arviolta lähes puolet maan viisimiljoonaisesta väestöstä asuu suurmetropolin alueella. Nähtävyydet keskittyvät melko pienelle keskikaupungin alueelle. Näemme mm. keskustan tärkeimmät kadut ja rakennukset. Käymme myös kultamuseossa katsomassa merkittävää esikolumbiaanisen ajan kultaesineiden kokoelmaa. Vanhimmat esineet ovat peräisin 2500 vuoden takaa.

Myöhemmin iltapäivällä bussikuljetus kentälle. Lentomme (Air France) lähtee klo 20.05 kohti Pariisia. (A, L)

lento

11. päivä, sunnuntai Saavumme Pariisiin klo 13.30, jatkolentomme (Air France) kohti Helsinkiä lähtee klo 20.05. Saavumme Helsinkiin klo 23.35.

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. Olympia ei vastaa ulkopuolisten (hotellien) sivujen sisällöstä tai ylläpidosta.

Gran Hotel Costa Rica – Curio by Hilton, San José

Kaupungin keskustassa sijaitsevassa ensimmäisen luokan hotellissa yhdistyy 30-luvun arkkitehtuuri nykyajan mukavuuksiin. Tilavat, ilmastoidut huoneet, ilmainen wifi.

Laguna Lodge, Tortuguero

Tortugueron laguunin ja Karibianmeren välissä sijaitseva viihtyisä eco-lodge. Ravintola, baari, uima-allas sekä laaja puutarha-alue. Yksinkertaiset, puurakenteiset huoneet, joissa oma wc&suihku.

Parador Resort & Spa , Manuel Antonio

Ensimmäisen luokan hotelli kansallispuiston ulkopuolella, Tyynenmeren rannalla. Ravintolat, baarit, uima-allasalueet, kävelymatka rannalle ja paljon liikuntamahdollisuuksia. Ilmainen wifi.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Uima-allas-Parador-Resort-Costa-Rica

Huoneet merinäköalalla Manuel Antoniossa

Huoneet merinäköalalla Manuel Antoniossa

Voit lisämaksusta varata matkan viimeiseen kohteeseen, Manuel Antonion kansallispuiston Parador Resort & Spa -hotelliin, majoituksen myös Vista Suite -huoneeseen 
Lisämaksu 400 €/henkilö 2h huoneessa ja 800 € 1h huoneessa (5.11.2024 lähdöllä).

Tarkista huoneiden saatavuus asiakaspalvelustamme. Paikkoja rajoitetusti.

alk. 400 €/henkilö

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Luontomatka Costa Ricaan
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa  
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat (vähintään puolihoito päivittäin)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen 
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa 
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille 
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Luontomatka Costa Ricaan

Lisämaksu 1h huoneesta 5.11.2024 lähdöllä 1 200 €.

Matkareittimme suuntautuu osittain Costa Rican maaseudulle, jossa hotellitarjonta on rajallista.
Manuel Antonion Parador Resort&Spassa merinäköalahuone tai Vista Suite -sviitti lisämaksusta, tarkista hinta ja saatavuus asiakaspalvelustamme (5.11.24 lähdöllä vaihtoehtona vain Vista Suite)

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Matkalla kävellään paljon maastossa. Osalla retkistä liikutaan veneellä ja rantautumiset voivat olla joskus hankalia. Matkustajilta edellytetään hyvää liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Tiet syrjäisillä seuduilla saattavat olla paikoin heikkokuntoisia ja matkanteko hitaampaa. Costa Rica sijaitsee tropiikissa ja sadetta saadaan ympäri vuoden.

Ryhmän minimikoko 14. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Maksuehdot: Ennakkomaksu on 550 €/henkilö. Loppumaksu erääntyy 65 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja, ehdot vaihtelevat lähtöpäivän perusteella. Kehotamme ottamaan matkavakuutuksen jo matkan varausvaiheessa ja tarkistamaan sen kattavuuden sekä erityisesti peruutusturvaehdot.
Peruutusehdot 5.11.2024 lähdölle: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–74 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 450 €/henkilö
 • 73–64 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 550 €/henkilö
 • 63–34 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 900 €/henkilö
 • 33–24 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 23–9 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 85 % matkan hinnasta
 • alle 9 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

5.11.2024 lähdön hinta perustuu 28.11.2023 voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja tariffeihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
11 päivää alk./hlö 5 250 €
 • 5.11.2024 - 15.11.2024
  alk. 5 250€/hlö
 • 10.7.2025 - 20.7.2025
  Ennakkovarattavissa
 • 13.11.2025 - 23.11.2025
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Luontomatka Costa Ricaan
31 arvostelua
Erinomainen
26.00 %
Hyvä
64.00 %
Ok
9.00 %
Ei kovin hyvä
0.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Lintuharrastajalle ja luonnonystävälle hyvä valinta. Kannattaa varautua rankkasateellekin.

 
 


 

TK

Mahtava eläinrikas ja värikäs kiertomatka loistavalla opastuksella ja majoituksella. Paljon erilaisia ja mielenkiintoisia kohteita. Ystävällisiä avuliaita ihmisiä.

 
 


 

Kohteena Costa Rica on varsinainen luontomatkaajan paratiisi, johon pääsimme tutustumaan hyvin toimivilla järjestelyillä ja loistavan oppaan johdolla.

 
 


 

Luontomatkaaja

Suosittelen lämpimästi Costa Rican matkaa. Itselleni oli yksi parhaista matkakokemuksista. Maa yllätti positiivisesti.

Hyvä tietää luontomatkasta Costa Ricaan

Luontomatkallamme Costa Ricassa liikumme Karibianmeren rannalta Arenal-tulivuoren maisemien kautta Tyynenmeren rannikolle. Lämpötilat ovat läpi vuoden noin +22 – +29 C asteen välillä mutta mitä korkeammelle mennään (esim San Jose), sen viileämpää ilma on.  Costa Rican ”kuiva kausi” kestää joulukuusta huhtikuuhun ja ”sadekausi” toukokuusta marraskuuhun. Costa Rica sijaitsee tropiikissa joten jonkin verran sadetta saadaan ympäri vuoden. Sadekuurot voivat olla joskus rankkoja osuen useimmiten iltapäivään.

Tiet syrjäisillä seuduilla saattavat olla paikoin heikkokuntoisia ja matkanteko hitaampaa. Matkalla kävellään paljon maastossa. Osalla retkistä liikutaan veneellä ja rantautumiset voivat olla joskus hankalia. Matkustajilta edellytetään hyvää liikuntakykyä.

Varaa kesävaatteiden lisäksi mukaan myös jotain lämmintä vaatetta ilmastoituja tiloja varten. Mukavat jalkineet, esim. lenkkitossut, ovat tärkeimmät, sillä retkillä kävellään paljon. Ota myös varajalkineet mukaan. Vaaleita pitkälahkeisia housuja ja pitkähihaisia paitoja sekä umpinaisia kenkiä on hyvä pitää iltaisin mahdollisten hyttysten varalta. Huom! Pimeään aikaan tapahtuville retkille Tortuguerossa ja Monteverdessä tulee pukeutua tummiin vaatteisiin, joten pakkaa mukaan myös kevyttä ja tummaa ihonpeittävää vaatetta.

Costa Rican valuutta on colon (CRC). Niitä ei voi vaihtaa Suomessa, suosittelemme ottamaan mukaan USA:n dollareita (alle 100 $ seteleinä). Dollarit kelpaavat usein maksuvälineenä sellaisenaan. Isommissa liikkeissä ja hotelleissa voit maksaa myös luottokorteilla (Visa/MC) mutta kaikkialla luottokorttia ei hyväksytä maksuvälineenä.

Matkaa odotellessa voit katsoa Yle Areenasta dokumentin Costa Rican monipuolisesta luonnosta.