Riippusilta-korkeuksissa-Arenal-Costa-Rica-Olympia-Kaukomatkat

Luontomatka Costa Ricaan

- matka Keski-Amerikan luontoparatiisiin
11
päivää
Uutuus

Costa Rican matkalla näet maan upeimmat luontokohteet ja ainutlaatuisen eläimistön aidossa elinympäristössään. Mystiset pilvimetsät, tulivuoret ja pitkät hiekkarannat tarjoavat matkailijalle nähtävää ja koettavaa jokaiselle päivälle. Veneretket mangrovemetsiköiden keskellä ja kävelyt sademetsän yläpuolella riippusilloilla vievät meidät aina uusiin maisemiin.

Unohtumaton luontomatka Costa Ricassa

Matkareitti
San José
1 yö
Tortuguero
2 yötä
La Fortuna
2 yötä
Monteverde
1 yö
Manuel Antonio
3 yötä

Matkaa Costa Ricaan voi hyvin kutsua “matkaksi vihreään luontoparatiisiin”, sillä lähes kolmannes maan pinta-alasta on luonnonsuojelualuetta. Vaikka maa on pinta-alaltaan pieni, on se yksi maailman monimuotoisimmista maista. Lähes 5 % koko planeettamme biodiversiteetistä löytyy Costa Ricasta.

Karibianmeren rannalla tutustumme veneretkillä Tortugueron kansallispuiston kanaaleihin ja lajirunsauteen. Pääsemme ehkä myös silmätysten valtavan merikilpikonnan kanssa. Lehtileikkurimuurahaisten kiireistä arkea pääsemme seuraamaan Sarapiquissa.

La Fortunassa nousemme ihailemaan maisemia sademetsän lehvästöön rakennetuille riippusilloille mahtavan Arenal-tulivuoren kainalossa

Taitamme matkaa upeissa Arenal-järven maisemissa ja tutustumme Monteverden pilvimetsän yöllisiin saloihin. Tarcoles-joen veneretkellä liikumme mangrovemetsikön reunalla ja näemme kunnioitusta herättävän amerikankrokotiilin sen luonnollisessa elinympäristössä. Matkan viimeiset päivät vietämme Manuel Antonion kansallispuiston idyllisissä maisemissa eläimiä tarkkaillen ja rentoutuen viehättävässä hotellissa Tyynenmeren aaltojen kohistessa taustalla.  

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, runsaasti aterioita (vähintään puolihoito päivittäin), ohjelmassa mainitut retket ja tutustumiset luontokohteisiin sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

10. - 20.11.2022

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (joka päivä vähintään puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Matkan tarkistettu ohjelma, ajankohta, hinnat ja ehdot julkaistaan noin 10kk ennen lähtöä. Voit jo nyt tehdä alustavan varauksen matkalle lähtöpäivän "varaa" -napin kohdasta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai soittamalla meille 09 696 2770.

Alustava hinta-arvio noin 3 900 € /hlö (2h huoneessa)

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Lento kohteeseen

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 7.20 Frankfurtin kautta (Lufthansa) San Joséen, jonne saavumme klo 19.00. Majoitumme kaupungin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Grand Hotel Costa Rica – Curio by Hilton -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

San José – Tortuguero

2. päivä, perjantai Lähdemme varhain aamulla bussilla kohti Karibianmeren rannalla sijaitsevaa Tortugueroa. Noin 3,5 tunnin ajomatkan päätteksi saavumme jokisatamaan, josta jatkamme veneellä parissa tunnissa sademetsän keskellä mutkittelevia vesiväyliä pitkin Tortugueroon. Matka sujuu leppoisasti joenvarren kasvistoa ja värikästä linnustoa ihaillen. Perillä majoitumme 2 yöksi rustiikkiseen Laguna Lodgeen, joka sijaitsee kapealla niemellä meren ja laguunin välissä. Huoneissamme on omat mukavuudet ja tuuletin, mutta ei ilmastointia. Lounaan jälkeen teemme retken Tortugueron pikkukylään. Useilla kylän asukkailla on sukujuuret Afrikassa ja kylässä onkin vahva afrokaribialainen tunnelma. Teemme pienen kierroksen kylässä ja kuulemme paikallisten kansalaisjärjestöjen työstä merikilpikonnien suojelemiseksi. Tortugueron rannat ovat merikilpikonnien tärkeää lisääntymisaluetta. (A, L, P)        

 

Tortuguero

3. päivä, lauantai Tortugueron kansallispuisto on luontomatkailijan todellinen unelmakohde. Kansallispuisto on yksi Keski-Amerikan laajimmista yhä jäljellä olevista subtrooppisen sademetsän alueista. Lukuisat kanaalit, laguunit, joet, silmänkantamattomiin jatkuvat hiekkarannat ja vihreä sademetsä muodostavat ihastuttavan kokonaisuuden. Eläimistö on hyvin runsasta ja täällä tavataan mm. 60 eri sammakkolajia, yli 100 matelijalajia, 60 nisäkäslajia ja yli 300 lintulajia. Tutustumme aamupäivän veneretkellä kansallispuiston mielenkiintoisimpiin alueisiin ja sademetsän kasvistoon ja eläimistöön. Palaamme lounaalle lodgeemme ja iltapäivä on vapaa-aikaa. Voit tehdä vaikka oman kävelyretken upeasta rannasta ja maisemista nauttien. Pimeän laskeuduttua nousemme jälleen veneeseen ja lähdemme tutustumaan öisen sademetsän elämään ja ääniin. Pienellä onnella saatamme myös nähdä jättimäisiä merikilpikonnia ja vastakuoriutuneita pieniä kilpikonnanpoikasia. (A, L, P)   

Tortuguero – La Fortuna

4. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen venematka tuttua reittiä pitkin jokisatamaan, jossa nousemme bussiin ja lähdemme kohti La Fortunan vuoristokaupunkia. Syömme matkan varrella lounaan. Ennen La Fortunaan saapumista pysähdymme Sarapiquissa ”muurahaistalolle. Lehtileikkurimuurahaiset tunnetaan Costa Ricassa nimellä zompopas ja ne ovat tärkeä osa sademetsän ekosysteemiä. Nämä pienet hyönteiset leikkaavat voimakkailla leuoillaan lehtiä paljon itseään suuremmiksi paloiksi ja kantavat ne sitten taidokkaasti maan alla sijaitsevaan pesäänsä. Lehtiä ei kuitenkaan syödä, vaan ne toimivat kasvualustana erityiselle sienelle, joka on muurahaisten ravintoa. Pääsemme seuraamaan muurahaisten puuhastelua lähietäisyydeltä ja kuulemme niiden merkityksestä metsän ekosysteemissä. Majoitumme 2 yöksi n. 10 kilometrin päässä La Fortunan keskustasta sijaitsevaan ensimmäisen luokan Arenal Kioro Suites & Spa -hotelliin (★★★★★). Hotellilta on upeat maisemat vieressä kohoavalle Arenal-tulivuorelle. (A, L)    

La Fortuna

5. päivä, maanantai Aloitamme päivän vierailulla Arenalin luonnonpuistossa, joka toimii puiston lisäksi eläinten pelastuskeskuksena ja tutkimusasemana. Puisto on keskittynyt erityisesti Costa Rican sammakko- ja matelijaeläinten suojeluun. Puistossa voi nähdä mm. useita eri sammakkolajeja, käärmeitä, krokotiilejä ja kilpikonnia. Myöhemmin päivällä jatkamme La Fortunaan lounaalle. Iltapäivällä pääsemme tutustumaan sademetsään lintuperspektiivistä noustessamme ihailemaan maisemia tiheän lehvästön keskelle ja yläpuolellekin rakennetuille riippusilloille. Korkein silta on 45 metrin korkeudessa ja tarjoaa selkeällä säällä 360 asteen näkymän ympäröivään trooppiseen sademetsään ja Arenal-tulivuorelle. (A, L)

La Fortuna – Monteverde

6. päivä, tiistai Lähdemme aamulla matkamme maisemallisesti kenties kauneimmalle osuudelle. Taitamme matkaa Costa Rican suurimman järven, Arenal-järven, pohjoisrannikkoa upeissa järvi-, vuoristo- ja sademetsämaisemissa. Arenal-järvi on tekojärvi, joka rakennettiin 1970-luvulla turvaamaan pohjoisen Costa Rican sähkönsaanti ja vesihuolto. Syömme lounaan Tilaranin vuorilla ja perille Monteverdeen saavumme alkuiltapäivästä. Majoitumme Santa Elenan pikkukylässä sijaitsevaan hyvään keskitason Poco a Poco -hotelliin (★★★★). Iltapäivällä meillä on vapaa-aikaa. Auringonlaskun jälkeen teemme kävelyretken Monteverden pilvimetsän biologisella suojelualueella. Koemme, kuinka erilainen on sademetsä ja sen eläinten käyttäytyminen auringon laskeuduttua. (A, L)       

Monteverde – Manuel Antonio

7. päivä, keskiviikko Tänään lähdemme kohti Tyynenmeren rannikkoa. Pysähdymme matkan varrella Tarcoles-joella, jossa teemme pienen veneretken. Joen laajat mangrovemetsiköt ja -suot ovat monen lintu-, kala- ja matelijalajin tärkeää elin- ja lisääntymisaluetta. Joella tavataan runsaasti amerikankrokotiileja, joista suurimmat ovat jopa 5 metrin pituisia. Syömme lounaan veneretken jälkeen ja jatkamme sitten Tyynenmeren rannalla sijaitsevaan Manuel Antonion kansallispuistoon. Perillä majoitumme 3 yöksi kansallispuiston ulkopuolella kauniilla niemellä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Parador Resort & Spa -hotelliin (★★★★). (A, L)

Manuen Antonio

8.–9 päivä, to–pe Pieni Manuel Antonio on Costa Rican kauneimpia kansallispuistoja. Tyynenmeren poimuilevaa rantaviivaa kalliomuodostelmineen, lahdenpoukamineen ja valkoisine hiekkarantoineen reunustaa trooppinen sademetsä. Kansallispuistoon on helppo tutustua kävellen poluilla, joiden varrella voi nähdä mm. pesukarhuja, laiskiaisia ja apinoita. Myös lintuharrastajille löytyy mielenkiintoista kiikaroitavaa.
Torstaiaamuna teemme kansallispuistossa muutaman tunnin kävelyretken. Lounaan jälkeen meillä on loppupäivä vapaata samoin kuin koko perjantai. Hotellilta alkaa sademetsän siimekseen johtava luontopolku eikä rannallekaan ole pitkä matka. Aktiviteetteja kaipaaville on myös lisämaksusta tarjolla vaihtoehtoja kajakkiretkistä ratsastukseen ja urheilukalastukseen. Matkanjohtajamme auttaa mielellään päiväohjelman suunnittelussa. Hotellin kaunis ympäristö ja uima-allasalue houkuttelevat toisaalta myös rentoutumiseen. Perjantaina syömme jäähyväispäivällisen hotellilla. (2xA, 1xL, 1xP)
 

Manuel Antonio – San José

10. päivä, lauantai Lähdemme aamupäivällä Costa Rican pääkaupunkiin San Joséen, jonne ajomatka kestää noin 3 tuntia. Syömme lounaan kaupunkiin saavuttuamme. Keskuslaaksossa sijaitseva San José on vehreiden vuorten ympäröimä. Arviolta lähes puolet maan viisimiljoonaisesta väestöstä asuu suurmetropolin alueella. Nähtävyydet keskittyvät melko pienelle keskikaupungin alueelle. Näemme mm. keskustan tärkeimmät kadut ja rakennukset. Käymme myös kultamuseossa katsomassa merkittävää esikolumbiaanisen ajan kultaesineiden kokoelmaa. Vanhimmat esineet ovat peräisin 2500 vuoden takaa. Myöhemmin iltapäivällä bussikuljetus kentälle. Lentomme (Lufthansa) lähtee klo 20.50 Frankfurtin kautta (Lufthansa) kohti Helsinkiä. (A, L) 

11. päivä, sunnuntai Saavumme Frankfurtiin klo 15.00. Jatkolento Helsinkiin lähtee klo 21.40, joten meillä on lounge käytettävissä muutaman tunnin ajan. Helsinkiin saavumme puolenyön jälkeen maanantain puolella klo 1.05. (L) 

 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Premium-huone merinäköalalla Manuel Antoniossa

Premium-huone merinäköalalla Manuel Antoniossa

Voit lisämaksusta varata matkan viimeiseen kohteeseen, Manuel Antonion kansallispuiston Parador Resort & Spa -hotelliin, majoituksen premium-huoneeseen. Näistä huoneista on merinäköala.

Lisämaksu varmistuu matkan hinnoittelun yhteydessä. Paikkoja rajoitetusti.

(jos teet ennakkovarauksen matkalle, mainitse toiveesi merinäköalahuoneesta jo sen yhteydessä)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Luontomatka Costa Ricaan
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa  
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat 
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen 
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa 
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille 
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Luontomatka Costa Ricaan

Lisämaksu 1h huoneesta.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Matkalla kävellään paljon maastossa. Osalla retkistä liikutaan veneellä ja rantautumiset voivat olla joskus hankalia. Matkustajilta edellytetään hyvää liikuntakykyä. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuaikataulu: Ennakkomaksu 550 €/hlö. Loppuerä matkan hinnasta erääntyy 46 vrk ennen matkan alkua.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme ottamaan matkavakuutuksen jo matkan varausvaiheessa ja tarkistamaan sen kattavuuden sekä erityisesti peruutusturvaehdot. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–75 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 €/henkilö
 • 74–46 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 550 €/henkilö
 • 45–36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 40 % matkan hinnasta
 • 35–16 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan hinnasta
 • 15–9 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan hinnasta
 • alle 9 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

 

Olympian yleiset matkaehdot
11 päivää
 • 10.11.2022 - 20.11.2022
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.