Riippusilta-korkeuksissa-Arenal-Costa-Rica-Olympia-Kaukomatkat

Luontomatka Costa Ricaan

- matka Keski-Amerikan luontoparatiisiin
11
päivää
alk. 5 090 €/hlö
Uutuus

Costa Rican matkalla näet maan upeimmat luontokohteet ja ainutlaatuisen eläimistön aidossa elinympäristössään. Mystiset pilvimetsät, tulivuoret ja pitkät hiekkarannat tarjoavat matkailijalle nähtävää ja koettavaa jokaiselle päivälle. Veneretket mangrovemetsiköiden keskellä ja kävelyt sademetsän yläpuolella riippusilloilla vievät meidät aina uusiin maisemiin.

Unohtumaton luontomatka Costa Ricassa

Matkareitti
San José
1 yö
Tortuguero
2 yötä
La Fortuna
2 yötä
Monteverde
1 yö
Manuel Antonio
3 yötä

Matkaa Costa Ricaan voi hyvin kutsua “matkaksi vihreään luontoparatiisiin”, sillä lähes kolmannes maan pinta-alasta on luonnonsuojelualuetta. Vaikka maa on pinta-alaltaan pieni, on se yksi maailman monimuotoisimmista maista. Lähes 5 % koko planeettamme biodiversiteetistä löytyy Costa Ricasta.

Karibianmeren rannalla tutustumme veneretkillä Tortugueron kansallispuiston kanaaleihin ja lajirunsauteen. Pääsemme ehkä myös silmätysten valtavan merikilpikonnan kanssa.

La Fortunassa nousemme ihailemaan maisemia sademetsän lehvästöön rakennetuille riippusilloille mahtavan Arenal-tulivuoren kainalossa

Vierailemme paikallisilla tiloilla tutustumassa palmunsydämen, kahvin ja kaakaon viljelykseen, tietysti myös maistelemme tilojen tuottamia herkkuja. 

Taitamme matkaa upeissa Arenal-järven maisemissa ja tutustumme Monteverden pilvimetsän yöllisiin salaisuuksiin. Tarcoles-joen veneretkellä liikumme mangrovemetsikön reunalla ja näemme kunnioitusta herättävän amerikankrokotiilin sen luonnollisessa elinympäristössä.

Matkan viimeiset päivät vietämme Manuel Antonion kansallispuiston idyllisissä maisemissa eläimiä tarkkaillen ja rentoutuen Tyynenmeren aaltojen kohistessa taustalla.  

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, runsaasti aterioita (vähintään puolihoito päivittäin), ohjelmassa mainitut retket ja tutustumiset luontokohteisiin sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 950 €.

Matkan hinta ja ehdot

 

 

Matkaohjelma

2. – 12.11.2023 19. - 29.4.2024 4. – 14.7.2024 5. – 15.11.2024

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (joka päivä vähintään puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Air France) klo 6.25 Pariisin kautta (Air France) San Joséen, jonne saavumme klo 17.55. Majoitumme kaupungin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Gran Hotel Costa Rica – Curio by Hilton -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Kilpikonna-Costa-Rica
San José – Tortuguero

2. päivä, perjantai Lähdemme varhain aamulla bussilla kohti Karibianmeren rannalla sijaitsevaa Tortugueroa. Noin 3,5 tunnin ajomatkan päätteksi saavumme jokisatamaan, josta jatkamme veneellä parissa tunnissa sademetsän keskellä mutkittelevia vesiväyliä pitkin Tortugueroon. Matka sujuu leppoisasti joenvarren kasvistoa ja värikästä linnustoa ihaillen. Perillä majoitumme 2 yöksi rustiikkiseen Laguna Lodgeen, joka sijaitsee kapealla niemellä meren ja laguunin välissä. Huoneissamme on omat mukavuudet ja tuuletin, mutta ei ilmastointia. Lounaan jälkeen teemme retken Tortugueron pikkukylään. Useilla kylän asukkailla on sukujuuret Afrikassa ja kylässä onkin vahva afrokaribialainen tunnelma. Teemme pienen kierroksen kylässä ja kuulemme paikallisten kansalaisjärjestöjen työstä merikilpikonnien suojelemiseksi. Tortugueron rannat ovat merikilpikonnien tärkeää lisääntymisaluetta. (A, L, P)        

 

Upea-Tortugueron-kansallispuisto-Costa-Rica
Tortuguero

3. päivä, lauantai Tortugueron kansallispuisto on luontomatkailijan todellinen unelmakohde. Kansallispuisto on yksi Keski-Amerikan laajimmista yhä jäljellä olevista subtrooppisen sademetsän alueista. Lukuisat kanaalit, laguunit, joet, silmänkantamattomiin jatkuvat hiekkarannat ja vihreä sademetsä muodostavat ihastuttavan kokonaisuuden. Eläimistö on hyvin runsasta ja täällä tavataan mm. 60 eri sammakkolajia, yli 100 matelijalajia, 60 nisäkäslajia ja yli 300 lintulajia. Tutustumme aamupäivän veneretkellä kansallispuiston mielenkiintoisimpiin alueisiin ja sademetsän kasvistoon ja eläimistöön. Palaamme lounaalle lodgeemme ja iltapäivä on vapaa-aikaa. Voit tehdä vaikka oman kävelyretken upeasta rannasta ja maisemista nauttien. Pimeän laskeuduttua teemme pienen iltakävelyn lodgemme läheisyydessä. Pienellä onnella saatamme nähdä myös merikilpikonnia ja vastakuoriutuneita pieniä kilpikonnanpoikasia rantahietikolla.(A, L, P)   

Lehtileikkurimuurahaiset-zompopas-Costa-Rica
Tortuguero – La Fortuna

4. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen venematka tuttua reittiä pitkin jokisatamaan, jossa nousemme bussiin ja lähdemme kohti La Fortunan vuoristokaupunkia. Syömme matkan varrella lounaan. Ennen La Fortunaan saapumista pysähdymme Sarapiquissa perhetilalla, jossa viljellään paikallista herkkua, palmunsydäntä. Kuulemme, kuinka palmunsydäntä kasvatetaan ja kuinka se valmistetaan ruoaksi. Pääsemme tietysti myös itse maistelemaan palmunsydämestä valmistettuja herkkuja.

Saavuttuamme La Fortunaan majoitumme 2 yöksi n. 8 km:n päässä keskustasta sijaitsevaan hyvään keskitason Arenal Springs Resort & Spa -hotelliin (★★★★). Hotellilta on upeat maisemat Arenal-tulivuorelle. (A, L)    

Riippusilta-luontomatka-Costa-Rica-Olympia
La Fortuna

5. päivä, maanantai Aloitamme päivän vierailulla Arenalin luonnonpuistossa, joka toimii puiston lisäksi eläinten pelastuskeskuksena ja tutkimusasemana. Puisto on keskittynyt erityisesti Costa Rican sammakko- ja matelijaeläinten suojeluun. Puistossa voi nähdä mm. useita eri sammakkolajeja, käärmeitä, krokotiilejä ja kilpikonnia. Myöhemmin päivällä jatkamme La Fortunaan lounaalle. Iltapäivällä pääsemme tutustumaan sademetsään lintuperspektiivistä noustessamme ihailemaan maisemia tiheän lehvästön keskelle ja yläpuolellekin rakennetuille riippusilloille. Korkein silta on 45 metrin korkeudessa ja tarjoaa selkeällä säällä 360 asteen näkymän ympäröivään trooppiseen sademetsään ja Arenal-tulivuorelle. (A, L)

Riippusilta-Arenalin-luonnonpuistossa-Costa-Rica
La Fortuna – Monteverde

6. päivä, tiistai Kahvi ja kaakao muodostavat huomattavan osan Costa Rican vientituloista ja me suomalaiset puolestamme olemme maailman ylivoimaisesti kovimpia kahvinjuojia. Vierailemme aamulla paikallisella tilalla ja tutustumme kahvin ja kaakaon valmistusprosesseihin kahvi- ja kaakaopavuista aina herkulliseen kahvikupilliseen ja suklaaseen. Vierailun jälkeen lähdemme kohti Monteverdeä. Taitamme matkaa Costa Rican suurimman järven, Arenal-järven, pohjoisrannikkoa seuraten. Arenal-järvi on tekojärvi, joka rakennettiin 1970-luvulla turvaamaan pohjoisen Costa Rican sähkönsaanti ja vesihuolto.

Syömme lounaan Tilaranin vuorilla ja perille Monteverdeen saavumme alkuiltapäivästä. Majoitumme Santa Elenan pikkukylässä sijaitsevaan hyvään keskitason Poco a Poco -hotelliin (★★★★). Iltapäivällä meillä on vapaa-aikaa. Auringonlaskun jälkeen teemme kävelyretken Monteverden pilvimetsän biologisella suojelualueella. Koemme, kuinka erilainen on sademetsä ja sen eläinten käyttäytyminen auringon laskeuduttua. (A, L)       

Paratiisiranta-Manuel-Antonion-kansallispuisto-Costa-Rica
Monteverde – Manuel Antonio

7. päivä, keskiviikko Tänään lähdemme kohti Tyynenmeren rannikkoa. Pysähdymme matkan varrella Tarcoles-joella, jossa teemme pienen veneretken. Joen laajat mangrovemetsiköt ja -suot ovat monen lintu-, kala- ja matelijalajin tärkeää elin- ja lisääntymisaluetta. Joella tavataan runsaasti amerikankrokotiileja, joista suurimmat ovat jopa 5 metrin pituisia. Syömme lounaan veneretken jälkeen ja jatkamme sitten Tyynenmeren rannalla sijaitsevaan Manuel Antonion kansallispuistoon. Perillä majoitumme 3 yöksi kansallispuiston ulkopuolella kauniilla niemellä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Parador Resort & Spa -hotelliin (★★★★). (A, L)

Manuel-Antonio-on-kauneimpia-Costa-Rican-kansallispuistoja
Manuel Antonio

8.–9 päivä, to–pe Pieni Manuel Antonio on Costa Rican kauneimpia kansallispuistoja. Tyynenmeren poimuilevaa rantaviivaa kalliomuodostelmineen, lahdenpoukamineen ja valkoisine hiekkarantoineen reunustaa trooppinen sademetsä. Kansallispuistoon on helppo tutustua kävellen poluilla, joiden varrella voi nähdä mm. pesukarhuja, laiskiaisia ja apinoita. Myös lintuharrastajille löytyy mielenkiintoista kiikaroitavaa.
Torstaiaamuna teemme kansallispuistossa muutaman tunnin kävelyretken. Lounaan jälkeen meillä on loppupäivä vapaata samoin kuin koko perjantai. Hotellilta alkaa sademetsän siimekseen johtava luontopolku eikä rannallekaan ole pitkä matka. Aktiviteetteja kaipaaville on myös lisämaksusta tarjolla vaihtoehtoja kajakkiretkistä ratsastukseen ja urheilukalastukseen. Matkanjohtajamme auttaa mielellään päiväohjelman suunnittelussa. Hotellin kaunis ympäristö ja uima-allasalue houkuttelevat toisaalta myös rentoutumiseen. Perjantaina syömme jäähyväispäivällisen hotellilla. (2xA, 1xL, 1xP)
 

Paakaupunki-San-Jose-Costa-Rica
Manuel Antonio – San José

10. päivä, lauantai Lähdemme aamupäivällä Costa Rican pääkaupunkiin San Joséen, jonne ajomatka kestää noin 3 tuntia. Syömme lounaan kaupunkiin saavuttuamme. Keskuslaaksossa sijaitseva San José on vehreiden vuorten ympäröimä. Arviolta lähes puolet maan viisimiljoonaisesta väestöstä asuu suurmetropolin alueella. Nähtävyydet keskittyvät melko pienelle keskikaupungin alueelle. Näemme mm. keskustan tärkeimmät kadut ja rakennukset. Käymme myös kultamuseossa katsomassa merkittävää esikolumbiaanisen ajan kultaesineiden kokoelmaa. Vanhimmat esineet ovat peräisin 2500 vuoden takaa.

Lentomme (Air France) lähtee klo 19.55 Pariisin kautta (Air France) kohti Helsinkiä. (A, L)

lento

11. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 23.35.

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (joka päivä vähintään puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Air France) klo 6.25 Pariisin kautta (Air France) San Joséen, jonne saavumme klo 16.55. Majoitumme kaupungin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Gran Hotel Costa Rica – Curio by Hilton -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Kilpikonna-Costa-Rica
San José – Tortuguero

2. päivä, lauantai Lähdemme varhain aamulla bussilla kohti Karibianmeren rannalla sijaitsevaa Tortugueroa. Noin 3,5 tunnin ajomatkan päätteeksi saavumme jokisatamaan, josta jatkamme veneellä parissa tunnissa sademetsän keskellä mutkittelevia vesiväyliä pitkin Tortugueroon. Matka sujuu leppoisasti joenvarren kasvistoa ja värikästä linnustoa ihaillen. Perillä majoitumme 2 yöksi kanaalin varrella luonnon keskellä sijaitsevaan rustiikkiseen Evergreen Lodgeen. Huoneissamme on omat mukavuudet ja tuuletin, mutta ei ilmastointia. Lounaan jälkeen teemme retken Tortugueron pikkukylään. Useilla kylän asukkailla on sukujuuret Afrikassa ja kylässä onkin vahva afrokaribialainen tunnelma. Teemme pienen kierroksen kylässä ja kuulemme paikallisten kansalaisjärjestöjen työstä merikilpikonnien suojelemiseksi. Tortugueron rannat ovat merikilpikonnien tärkeää lisääntymisaluetta. (A, L, P)    

 

Upea-Tortugueron-kansallispuisto-Costa-Rica
Tortuguero

3. päivä, sunnuntai Tortugueron kansallispuisto on luontomatkailijan todellinen unelmakohde. Kansallispuisto on yksi Keski-Amerikan laajimmista yhä jäljellä olevista subtrooppisen sademetsän alueista. Lukuisat kanaalit, laguunit, joet, silmänkantamattomiin jatkuvat hiekkarannat ja vihreä sademetsä muodostavat ihastuttavan kokonaisuuden. Eläimistö on hyvin runsasta ja täällä tavataan mm. 60 eri sammakkolajia, yli 100 matelijalajia, 60 nisäkäslajia ja yli 300 lintulajia. Tutustumme aamupäivän veneretkellä kansallispuiston mielenkiintoisimpiin alueisiin ja sademetsän kasvistoon ja eläimistöön. Palaamme lounaalle lodgeemme. Iltapäivä on omaa aikaa. (A, L, P)   

Lehtileikkurimuurahaiset-zompopas-Costa-Rica
Tortuguero – La Fortuna
4. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen venematka tuttua reittiä pitkin jokisatamaan, jossa nousemme bussiin ja lähdemme kohti La Fortunan vuoristokaupunkia. Syömme matkan varrella lounaan. Ennen La Fortunaan saapumista pysähdymme Sarapiquissa perhetilalla, jossa viljellään paikallista herkkua, palmunsydäntä. Kuulemme, kuinka palmunsydäntä kasvatetaan ja kuinka se valmistetaan ruoaksi. Pääsemme tietysti myös itse maistelemaan palmunsydämestä valmistettuja herkkuja.
Saavuttuamme La Fortunaan majoitumme 2 yöksi n oin 6 km:n päässä keskustasta sijaitsevaan hyvään keskitason Los Lagos Spa & Resort -hotelliin (★★★). Huoneet on yksinkertaisesti kalustetut ja sijaitsevat maantasossa. Hotellilta on upeat maisemat Arenal-tulivuorelle. (A, L)   
Riippusilta-luontomatka-Costa-Rica-Olympia
La Fortuna

5. päivä, tiistai Aloitamme päivän vierailulla Arenalin luonnonpuistossa, joka toimii puiston lisäksi eläinten pelastuskeskuksena ja tutkimusasemana. Puisto on keskittynyt erityisesti Costa Rican sammakko- ja matelijaeläinten suojeluun. Puistossa voi nähdä mm. useita eri sammakkolajeja, käärmeitä, krokotiilejä ja kilpikonnia. Myöhemmin päivällä jatkamme La Fortunaan lounaalle. Iltapäivällä pääsemme tutustumaan sademetsään lintuperspektiivistä noustessamme ihailemaan maisemia tiheän lehvästön keskelle ja yläpuolellekin rakennetuille riippusilloille. Korkein silta on 45 metrin korkeudessa ja tarjoaa selkeällä säällä 360 asteen näkymän ympäröivään trooppiseen sademetsään ja Arenal-tulivuorelle. (A, L)

Riippusilta-Arenalin-luonnonpuistossa-Costa-Rica
La Fortuna – Monteverde

6. päivä, keskiviikko Kahvi ja kaakao muodostavat huomattavan osan Costa Rican vientituloista ja me suomalaiset puolestamme olemme maailman ylivoimaisesti kovimpia kahvinjuojia. Vierailemme aamulla paikallisella tilalla ja tutustumme kahvin ja kaakaon valmistusprosesseihin kahvi- ja kaakaopavuista aina herkulliseen kahvikupilliseen ja suklaaseen. Vierailun jälkeen lähdemme kohti Monteverdeä. Taitamme matkaa Costa Rican suurimman järven, Arenal-järven, pohjoisrannikkoa seuraten. Arenal-järvi on tekojärvi, joka rakennettiin 1970-luvulla turvaamaan pohjoisen Costa Rican sähkönsaanti ja vesihuolto.

Syömme lounaan Tilaranin vuorilla ja perille Monteverdeen saavumme alkuiltapäivästä. Majoitumme Santa Elenan pikkukylässä sijaitsevaan hyvään keskitason El Establo Mountain Hotel -hotelliin (★★★★). Iltapäivällä meillä on vapaa-aikaa. Auringonlaskun jälkeen teemme kävelyretken Monteverden pilvimetsän biologisella suojelualueella. Koemme, kuinka erilainen on sademetsä ja sen eläinten käyttäytyminen auringon laskeuduttua. (A, L)       

Paratiisiranta-Manuel-Antonion-kansallispuisto-Costa-Rica
Monteverde – Manuel Antonio

7. päivä, torstai Tänään lähdemme kohti Tyynenmeren rannikkoa. Pysähdymme matkan varrella Tarcoles-joella, jossa teemme pienen veneretken. Joen laajat mangrovemetsiköt ja -suot ovat monen lintu-, kala- ja matelijalajin tärkeää elin- ja lisääntymisaluetta. Joella tavataan runsaasti amerikankrokotiileja, joista suurimmat ovat jopa 5 metrin pituisia.

Syömme lounaan veneretken jälkeen ja jatkamme sitten Tyynenmeren rannalla sijaitsevaan Manuel Antonion kansallispuistoon. Perillä majoitumme 3 yöksi aivan kansallispuiston laidalla ja lähellä rantaa sijaitsevaan hyvään keskitason San Bada -hotelliin (★★★★). (A, L) 

Manuel-Antonio-on-kauneimpia-Costa-Rican-kansallispuistoja
Manuel Antonio

8.–9 päivä, pe–la Pieni Manuel Antonio on Costa Rican kauneimpia kansallispuistoja. Tyynenmeren poimuilevaa rantaviivaa kalliomuodostelmineen, lahdenpoukamineen ja valkoisine hiekkarantoineen reunustaa trooppinen sademetsä. Kansallispuistoon on helppo tutustua kävellen poluilla, joiden varrella voi nähdä mm. pesukarhuja, laiskiaisia ja apinoita. Myös lintuharrastajille löytyy mielenkiintoista kiikaroitavaa.

Perjantaina aamulla teemme kansallispuistossa muutaman tunnin kävelyretken. Lounaan jälkeen meillä on loppupäivä vapaata samoin kuin koko lauantai. Rannalle ei ole pitkä matka ja aktiviteetteja kaipaaville on myös lisämaksusta tarjolla vaihtoehtoja kajakkiretkistä ratsastukseen ja urheilukalastukseen. Matkanjohtajamme auttaa mielellään päiväohjelman suunnittelussa. Hotellin kaunis ympäristö ja uima-allasalue houkuttelevat toisaalta myös rentoutumiseen. Lauantaina syömme jäähyväispäivällisen hotellilla. (2xA, 1xL, 1xP)

Paakaupunki-San-Jose-Costa-Rica
Manuel Antonio – San José

10. päivä, sunnuntai Lähdemme aamupäivällä Costa Rican pääkaupunkiin San Joséen, jonne ajomatka kestää noin 3 tuntia. Syömme lounaan kaupunkiin saavuttuamme. Keskuslaaksossa sijaitseva San José on vehreiden vuorten ympäröimä. Arviolta lähes puolet maan viisimiljoonaisesta väestöstä asuu suurmetropolin alueella. Nähtävyydet keskittyvät melko pienelle keskikaupungin alueelle. Näemme mm. keskustan tärkeimmät kadut ja rakennukset. Käymme myös kultamuseossa katsomassa merkittävää esikolumbiaanisen ajan kultaesineiden kokoelmaa. Vanhimmat esineet ovat peräisin 2500 vuoden takaa.

Lentomme (Air France) lähtee klo 19.15 Pariisin kautta (Air France) kohti Helsinkiä. (A, L)

lento

11. päivä, maanantai Saavumme Helsinkiin klo 23.35.

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (joka päivä vähintään puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 6.40 Frankfurtin kautta (Lufthansa) San Joséen, jonne saavumme klo 17.55. Majoitumme kaupungin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Gran Hotel Costa Rica – Curio by Hilton -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Kilpikonna-Costa-Rica
San José – Tortuguero

2. päivä, perjantai Lähdemme varhain aamulla bussilla kohti Karibianmeren rannalla sijaitsevaa Tortugueroa. Noin 3,5 tunnin ajomatkan päätteeksi saavumme jokisatamaan, josta jatkamme veneellä parissa tunnissa sademetsän keskellä mutkittelevia vesiväyliä pitkin Tortugueroon. Matka sujuu leppoisasti joenvarren kasvistoa ja värikästä linnustoa ihaillen. Perillä majoitumme 2 yöksi rustiikkiseen Laguna Lodgeen, joka sijaitsee kapealla niemellä meren ja laguunin välissä. Huoneissamme on omat mukavuudet ja tuuletin, mutta ei ilmastointia.

Lounaan jälkeen teemme retken Tortugueron pikkukylään. Useilla kylän asukkailla on sukujuuret Afrikassa ja kylässä onkin vahva afrokaribialainen tunnelma. Teemme pienen kierroksen kylässä ja kuulemme paikallisten kansalaisjärjestöjen työstä merikilpikonnien suojelemiseksi. Tortugueron rannat ovat merikilpikonnien tärkeää lisääntymisaluetta. (A, L, P)    

 

Upea-Tortugueron-kansallispuisto-Costa-Rica
Tortuguero

3. päivä, lauantai Tortugueron kansallispuisto on luontomatkailijan todellinen unelmakohde. Kansallispuisto on yksi Keski-Amerikan laajimmista yhä jäljellä olevista subtrooppisen sademetsän alueista. Lukuisat kanaalit, laguunit, joet, silmänkantamattomiin jatkuvat hiekkarannat ja vihreä sademetsä muodostavat ihastuttavan kokonaisuuden. Eläimistö on hyvin runsasta ja täällä tavataan mm. 60 eri sammakkolajia, yli 100 matelijalajia, 60 nisäkäslajia ja yli 300 lintulajia. Tutustumme aamupäivän veneretkellä kansallispuiston mielenkiintoisimpiin alueisiin ja sademetsän kasvistoon ja eläimistöön. Palaamme lounaalle lodgeemme. ja iltapäivä on vapaa-aikaa. Voit tehdä vaikka oman kävelyretken upeasta rannasta ja maisemista nauttien. Pimeän laskeuduttua teemme pienen iltakävelyn lodgemme läheisyydessä. Pienellä onnella saatamme nähdä myös merikilpikonnia ja vastakuoriutuneita pieniä kilpikonnanpoikasia rantahietikolla. (A, L, P)   

Lehtileikkurimuurahaiset-zompopas-Costa-Rica
Tortuguero – La Fortuna
4. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen venematka tuttua reittiä pitkin jokisatamaan, jossa nousemme bussiin ja lähdemme kohti La Fortunan vuoristokaupunkia. Syömme matkan varrella lounaan. Ennen La Fortunaan saapumista pysähdymme Sarapiquissa perhetilalla, jossa viljellään paikallista herkkua, palmunsydäntä. Kuulemme, kuinka palmunsydäntä kasvatetaan ja kuinka se valmistetaan ruoaksi. Pääsemme tietysti myös itse maistelemaan palmunsydämestä valmistettuja herkkuja.
Saavuttuamme La Fortunaan majoitumme 2 yöksi n oin 6 km:n päässä keskustasta sijaitsevaan hyvään keskitason Los Lagos Spa & Resort -hotelliin (★★★). Huoneet on yksinkertaisesti kalustetut ja sijaitsevat maantasossa. Hotellilta on upeat maisemat Arenal-tulivuorelle. (A, L)   
Riippusilta-luontomatka-Costa-Rica-Olympia
La Fortuna

5. päivä, maanantai Aloitamme päivän vierailulla Arenalin luonnonpuistossa, joka toimii puiston lisäksi eläinten pelastuskeskuksena ja tutkimusasemana. Puisto on keskittynyt erityisesti Costa Rican sammakko- ja matelijaeläinten suojeluun. Puistossa voi nähdä mm. useita eri sammakkolajeja, käärmeitä, krokotiilejä ja kilpikonnia. Myöhemmin päivällä jatkamme La Fortunaan lounaalle. Iltapäivällä pääsemme tutustumaan sademetsään lintuperspektiivistä noustessamme ihailemaan maisemia tiheän lehvästön keskelle ja yläpuolellekin rakennetuille riippusilloille. Korkein silta on 45 metrin korkeudessa ja tarjoaa selkeällä säällä 360 asteen näkymän ympäröivään trooppiseen sademetsään ja Arenal-tulivuorelle. (A, L)

Riippusilta-Arenalin-luonnonpuistossa-Costa-Rica
La Fortuna – Monteverde

6. päivä, tiistai Kahvi ja kaakao muodostavat huomattavan osan Costa Rican vientituloista ja me suomalaiset puolestamme olemme maailman ylivoimaisesti kovimpia kahvinjuojia. Vierailemme aamulla paikallisella tilalla ja tutustumme kahvin ja kaakaon valmistusprosesseihin kahvi- ja kaakaopavuista aina herkulliseen kahvikupilliseen ja suklaaseen. Vierailun jälkeen lähdemme kohti Monteverdeä. Taitamme matkaa Costa Rican suurimman järven, Arenal-järven, pohjoisrannikkoa seuraten. Arenal-järvi on tekojärvi, joka rakennettiin 1970-luvulla turvaamaan pohjoisen Costa Rican sähkönsaanti ja vesihuolto.

Syömme lounaan Tilaranin vuorilla ja perille Monteverdeen saavumme alkuiltapäivästä. Majoitumme Santa Elenan pikkukylässä sijaitsevaan hyvään keskitason El Establo Mountain Hotel -hotelliin (★★★★). Iltapäivällä meillä on vapaa-aikaa. Auringonlaskun jälkeen teemme kävelyretken Monteverden pilvimetsän biologisella suojelualueella. Koemme, kuinka erilainen on sademetsä ja sen eläinten käyttäytyminen auringon laskeuduttua. (A, L)       

Paratiisiranta-Manuel-Antonion-kansallispuisto-Costa-Rica
Monteverde – Manuel Antonio

7. päivä, keskiviikko Tänään lähdemme kohti Tyynenmeren rannikkoa. Pysähdymme matkan varrella Tarcoles-joella, jossa teemme pienen veneretken. Joen laajat mangrovemetsiköt ja -suot ovat monen lintu-, kala- ja matelijalajin tärkeää elin- ja lisääntymisaluetta. Joella tavataan runsaasti amerikankrokotiileja, joista suurimmat ovat jopa 5 metrin pituisia.

Syömme lounaan veneretken jälkeen ja jatkamme sitten Tyynenmeren rannalla sijaitsevaan Manuel Antonion kansallispuistoon. Perillä majoitumme 3 yöksi kansallispuiston ulkopuolella kauniilla niemellä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Parador Resort & Spa -hotelliin (★★★★). (A, L)

Manuel-Antonio-on-kauneimpia-Costa-Rican-kansallispuistoja
Manuel Antonio

8.–9 päivä, to–pe Pieni Manuel Antonio on Costa Rican kauneimpia kansallispuistoja. Tyynenmeren poimuilevaa rantaviivaa kalliomuodostelmineen, lahdenpoukamineen ja valkoisine hiekkarantoineen reunustaa trooppinen sademetsä. Kansallispuistoon on helppo tutustua kävellen poluilla, joiden varrella voi nähdä mm. pesukarhuja, laiskiaisia ja apinoita. Myös lintuharrastajille löytyy mielenkiintoista kiikaroitavaa.

Torstaiaamuna teemme kansallispuistossa muutaman tunnin kävelyretken. Lounaan jälkeen meillä on loppupäivä vapaata samoin kuin koko perjantai. Rannalle ei ole pitkä matka ja aktiviteetteja kaipaaville on myös lisämaksusta tarjolla vaihtoehtoja kajakkiretkistä ratsastukseen ja urheilukalastukseen. Matkanjohtajamme auttaa mielellään päiväohjelman suunnittelussa. Hotellin kaunis ympäristö ja uima-allasalue houkuttelevat toisaalta myös rentoutumiseen. Perjantaina syömme jäähyväispäivällisen hotellilla. (2xA, 1xL, 1xP)

Paakaupunki-San-Jose-Costa-Rica
Manuel Antonio – San José

10. päivä, lauantai Lähdemme aamupäivällä Costa Rican pääkaupunkiin San Joséen, jonne ajomatka kestää noin 3 tuntia. Syömme lounaan kaupunkiin saavuttuamme. Keskuslaaksossa sijaitseva San José on vehreiden vuorten ympäröimä. Arviolta lähes puolet maan viisimiljoonaisesta väestöstä asuu suurmetropolin alueella. Nähtävyydet keskittyvät melko pienelle keskikaupungin alueelle. Näemme mm. keskustan tärkeimmät kadut ja rakennukset. Käymme myös kultamuseossa katsomassa merkittävää esikolumbiaanisen ajan kultaesineiden kokoelmaa. Vanhimmat esineet ovat peräisin 2500 vuoden takaa.

Myöhemmin iltapäivällä bussikuljetus kentälle. Lentomme (Lufthansa) lähtee klo 19.45 kohti Frankfurtia, jonne saavumme sunnuntaina klo 15.05. Jatkolentomme (Lufthansa) kohti Helsinkiä lähtee klo 21.45. (A, L)

lento

11. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin maanantain puolella, klo 1.05.

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (joka päivä vähintään puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Tämän lähdön tarkistettu ohjelma ja hinnat julkaistaan noin 10kk ennen lähtöä.
Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen lähtöpäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai toimistostamme, p 09 696 2770

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Lento kohteeseen

1. päivä, tiistai Lähtö Helsingistä (Air France) klo 6.25 Pariisin kautta (Air France) San Joséen, jonne saavumme klo 17.40. Majoitumme kaupungin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Gran Hotel Costa Rica – Curio by Hilton -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (P) 

Kilpikonna-Costa-Rica
San José – Tortuguero

2. päivä, keskiviikko Lähdemme varhain aamulla bussilla kohti Karibianmeren rannalla sijaitsevaa Tortugueroa. Noin 3,5 tunnin ajomatkan päätteksi saavumme jokisatamaan, josta jatkamme veneellä parissa tunnissa sademetsän keskellä mutkittelevia vesiväyliä pitkin Tortugueroon. Matka sujuu leppoisasti joenvarren kasvistoa ja värikästä linnustoa ihaillen. Perillä majoitumme 2 yöksi rustiikkiseen Laguna Lodgeen, joka sijaitsee kapealla niemellä meren ja laguunin välissä. Huoneissamme on omat mukavuudet ja tuuletin, mutta ei ilmastointia. Lounaan jälkeen teemme retken Tortugueron pikkukylään. Useilla kylän asukkailla on sukujuuret Afrikassa ja kylässä onkin vahva afrokaribialainen tunnelma. Teemme pienen kierroksen kylässä ja kuulemme paikallisten kansalaisjärjestöjen työstä merikilpikonnien suojelemiseksi. Tortugueron rannat ovat merikilpikonnien tärkeää lisääntymisaluetta. (A, L, P)        

 

Upea-Tortugueron-kansallispuisto-Costa-Rica
Tortuguero

3. päivä, torstai Tortugueron kansallispuisto on luontomatkailijan todellinen unelmakohde. Kansallispuisto on yksi Keski-Amerikan laajimmista yhä jäljellä olevista subtrooppisen sademetsän alueista. Lukuisat kanaalit, laguunit, joet, silmänkantamattomiin jatkuvat hiekkarannat ja vihreä sademetsä muodostavat ihastuttavan kokonaisuuden. Eläimistö on hyvin runsasta ja täällä tavataan mm. 60 eri sammakkolajia, yli 100 matelijalajia, 60 nisäkäslajia ja yli 300 lintulajia. Tutustumme aamupäivän veneretkellä kansallispuiston mielenkiintoisimpiin alueisiin ja sademetsän kasvistoon ja eläimistöön. Palaamme lounaalle lodgeemme ja iltapäivä on vapaa-aikaa. Voit tehdä vaikka oman kävelyretken upeasta rannasta ja maisemista nauttien. Pimeän laskeuduttua teemme pienen iltakävelyn lodgemme läheisyydessä. Pienellä onnella saatamme nähdä myös merikilpikonnia ja vastakuoriutuneita pieniä kilpikonnanpoikasia rantahietikolla.(A, L, P)   

Lehtileikkurimuurahaiset-zompopas-Costa-Rica
Tortuguero – La Fortuna

4. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen venematka tuttua reittiä pitkin jokisatamaan, jossa nousemme bussiin ja lähdemme kohti La Fortunan vuoristokaupunkia. Syömme matkan varrella lounaan. Ennen La Fortunaan saapumista pysähdymme Sarapiquissa perhetilalla, jossa viljellään paikallista herkkua, palmunsydäntä. Kuulemme, kuinka palmunsydäntä kasvatetaan ja kuinka se valmistetaan ruoaksi. Pääsemme tietysti myös itse maistelemaan palmunsydämestä valmistettuja herkkuja.

Saavuttuamme La Fortunaan majoitumme 2 yöksi n. 8 km:n päässä keskustasta sijaitsevaan hyvään keskitason Arenal Springs Resort & Spa -hotelliin (★★★★). Hotellilta on upeat maisemat Arenal-tulivuorelle. (A, L)    

Riippusilta-luontomatka-Costa-Rica-Olympia
La Fortuna

5. päivä, lauantai Aloitamme päivän vierailulla Arenalin luonnonpuistossa, joka toimii puiston lisäksi eläinten pelastuskeskuksena ja tutkimusasemana. Puisto on keskittynyt erityisesti Costa Rican sammakko- ja matelijaeläinten suojeluun. Puistossa voi nähdä mm. useita eri sammakkolajeja, käärmeitä, krokotiilejä ja kilpikonnia. Myöhemmin päivällä jatkamme La Fortunaan lounaalle. Iltapäivällä pääsemme tutustumaan sademetsään lintuperspektiivistä noustessamme ihailemaan maisemia tiheän lehvästön keskelle ja yläpuolellekin rakennetuille riippusilloille. Korkein silta on 45 metrin korkeudessa ja tarjoaa selkeällä säällä 360 asteen näkymän ympäröivään trooppiseen sademetsään ja Arenal-tulivuorelle. (A, L)

Riippusilta-Arenalin-luonnonpuistossa-Costa-Rica
La Fortuna – Monteverde

6. päivä, sunnuntai Kahvi ja kaakao muodostavat huomattavan osan Costa Rican vientituloista ja me suomalaiset puolestamme olemme maailman ylivoimaisesti kovimpia kahvinjuojia. Vierailemme aamulla paikallisella tilalla ja tutustumme kahvin ja kaakaon valmistusprosesseihin kahvi- ja kaakaopavuista aina herkulliseen kahvikupilliseen ja suklaaseen. Vierailun jälkeen lähdemme kohti Monteverdeä. Taitamme matkaa Costa Rican suurimman järven, Arenal-järven, pohjoisrannikkoa seuraten. Arenal-järvi on tekojärvi, joka rakennettiin 1970-luvulla turvaamaan pohjoisen Costa Rican sähkönsaanti ja vesihuolto.

Syömme lounaan Tilaranin vuorilla ja perille Monteverdeen saavumme alkuiltapäivästä. Majoitumme Santa Elenan pikkukylässä sijaitsevaan hyvään keskitason hotelliin. Iltapäivällä meillä on vapaa-aikaa. Auringonlaskun jälkeen teemme kävelyretken Monteverden pilvimetsän biologisella suojelualueella. Koemme, kuinka erilainen on sademetsä ja sen eläinten käyttäytyminen auringon laskeuduttua. (A, L)       

Paratiisiranta-Manuel-Antonion-kansallispuisto-Costa-Rica
Monteverde – Manuel Antonio

7. päivä, maanantai Tänään lähdemme kohti Tyynenmeren rannikkoa. Pysähdymme matkan varrella Tarcoles-joella, jossa teemme pienen veneretken. Joen laajat mangrovemetsiköt ja -suot ovat monen lintu-, kala- ja matelijalajin tärkeää elin- ja lisääntymisaluetta. Joella tavataan runsaasti amerikankrokotiileja, joista suurimmat ovat jopa 5 metrin pituisia. Syömme lounaan veneretken jälkeen ja jatkamme sitten Tyynenmeren rannalla sijaitsevaan Manuel Antonion kansallispuistoon. Perillä majoitumme 3 yöksi kansallispuiston ulkopuolella kauniilla niemellä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Parador Resort & Spa -hotelliin (★★★★). (A, L)

Manuel-Antonio-on-kauneimpia-Costa-Rican-kansallispuistoja
Manuel Antonio

8.–9 päivä, ti–ke Pieni Manuel Antonio on Costa Rican kauneimpia kansallispuistoja. Tyynenmeren poimuilevaa rantaviivaa kalliomuodostelmineen, lahdenpoukamineen ja valkoisine hiekkarantoineen reunustaa trooppinen sademetsä. Kansallispuistoon on helppo tutustua kävellen poluilla, joiden varrella voi nähdä mm. pesukarhuja, laiskiaisia ja apinoita. Myös lintuharrastajille löytyy mielenkiintoista kiikaroitavaa.
Tiistai aamuna teemme kansallispuistossa muutaman tunnin kävelyretken. Lounaan jälkeen meillä on loppupäivä vapaata samoin kuin koko keskiviikko. Hotellilta alkaa sademetsän siimekseen johtava luontopolku eikä rannallekaan ole pitkä matka. Aktiviteetteja kaipaaville on myös lisämaksusta tarjolla vaihtoehtoja kajakkiretkistä ratsastukseen ja urheilukalastukseen. Matkanjohtajamme auttaa mielellään päiväohjelman suunnittelussa. Hotellin kaunis ympäristö ja uima-allasalue houkuttelevat toisaalta myös rentoutumiseen. Keskiviikkona syömme jäähyväispäivällisen hotellilla. (2xA, 1xL, 1xP)
 

Paakaupunki-San-Jose-Costa-Rica
Manuel Antonio – San José

10. päivä, torstai Lähdemme aamupäivällä Costa Rican pääkaupunkiin San Joséen, jonne ajomatka kestää noin 3 tuntia. Syömme lounaan kaupunkiin saavuttuamme. Keskuslaaksossa sijaitseva San José on vehreiden vuorten ympäröimä. Arviolta lähes puolet maan viisimiljoonaisesta väestöstä asuu suurmetropolin alueella. Nähtävyydet keskittyvät melko pienelle keskikaupungin alueelle. Näemme mm. keskustan tärkeimmät kadut ja rakennukset. Käymme myös kultamuseossa katsomassa merkittävää esikolumbiaanisen ajan kultaesineiden kokoelmaa. Vanhimmat esineet ovat peräisin 2500 vuoden takaa.

Lentomme (Air France) lähtee klo 19.55 Pariisin kautta (Air France) kohti Helsinkiä. (A, L)

lento

11. päivä, perjantai Saavumme Helsinkiin klo 23.35.

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. Olympia ei vastaa ulkopuolisten (hotellien) sivujen sisällöstä tai ylläpidosta.

Gran Hotel Costa Rica – Curio by Hilton, San José

Kaupungin keskustassa sijaitsevassa ensimmäisen luokan hotellissa yhdistyy 30-luvun arkkitehtuuri nykyajan mukavuuksiin. Tilavat, ilmastoidut huoneet, ilmainen wifi.

Laguna Lodge, Tortuguero (2023 lähdöillä)

Tortugueron laguunin ja Karibianmeren välissä sijaitseva viihtyisä eco-lodge. Ravintola, baari, uima-allas sekä laaja puutarha-alue. Yksinkertaiset, puurakenteiset huoneet, joissa oma wc&suihku.

Arenal Kioro Suites & Spa, La Fortuna (2023 lähdöillä)

Kaupungin ulkopuolella sijaitseva ensimmäisen luokan hotelli ja spa. 60 m² huoneissa oma poreallas, isot ikkunat sekä parveke, josta näkymät Arenal-tulivuorelle. Ilmainen wifi.

Poco a Poco, Monteverde (2023 lähdöillä)

Pienessä Santa Elenan kylässä sijaitseva viihtyisä, hyvän keskitason hotelli. Ravintola/baari sekä pieni spa. Yksinkertaiset, laattalattiaiset huoneet pohjakerroksessa.

Parador Resort & Spa , Manuel Antonio (2023 sekä 4.7. ja 5.11.2024 lähdöillä)

Ensimmäisen luokan hotelli kansallispuiston ulkopuolella, Tyynenmeren rannalla. Ravintolat, baarit, uima-allasalueet, kävelymatka rannalle ja paljon liikuntamahdollisuuksia. Ilmainen wifi.
Näytä kaikki hotellit

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Uima-allas-Parador-Resort-Costa-Rica

Huoneet merinäköalalla Manuel Antoniossa

Huoneet merinäköalalla Manuel Antoniossa

Voit lisämaksusta varata matkan viimeiseen kohteeseen, Manuel Antonion kansallispuiston Parador Resort & Spa -hotelliin, majoituksen premium-huoneeseen. Näistä huoneista on merinäköala.

Lisämaksu 2.11.2023 lähdöllä 160 €/henkilö 2h huoneessa ja 280 € 1h huoneessa.
Lisämaksu 4.7.2024 lähdöllä 150 €/henkilö 2h huoneessa ja 280 € 1h huoneessa. Tällä lähdöllä mahdollisuus myös Vista Suite -huoneeseen, lisämaksu 430 €/henkilö 2h huoneessa ja 860 € 1h huoneessa.
Paikkoja rajoitetusti.

Huom! 19.4.2024 lähdöllä majoitumme Manuel Antoniossa San Bada -hotellissa. Eri huonetyypit huomioitu tämän lähdön osalta matkan hinnoittelussa.

alk. 160 €/henkilö

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Luontomatka Costa Ricaan
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa  
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat (8 päivänä puolihoito, 2 päivänä täysihoito)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen 
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa 
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille 
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Luontomatka Costa Ricaan

Lisämaksu 1h huoneesta 2.11.2023 lähdöllä 950 €, 4.7.2024 lähdöllä 980 €.
Huom! 19.4.2024 lähdöllä lisämaksu 1h huoneesta on 1 150 € (Manuel Antonion San Bada -hotellissa Superior-huone) tai 1 450 € (Manuel Antoniossa Deluxe-huone merinäköalalla)

Matkareittimme suuntautuu osittain Costa Rican maaseudulle, jossa hotellitarjonta on rajallista.
19.4.2024 lähdöllä Manuel Antonion San Bada -hotellissa Superior-huoneissa saattaa olla osittainen merinäköala, mutta sitä ei voida taata. Deluxe-huoneissa on merinäköala. Valitse haluamasi huonetyyppi matkaa varatessasi (huoneita rajoitetusti). Muilla lähdöillä merinäköalahuone/sviitti Manuel Antonion Parador Resort&Spassa lisämaksusta, tarkista hinta ja saatavuus asiakaspalvelustamme.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Matkalla kävellään paljon maastossa. Osalla retkistä liikutaan veneellä ja rantautumiset voivat olla joskus hankalia. Matkustajilta edellytetään hyvää liikuntakykyä. Tiet syrjäisillä seuduilla saattavat olla paikoin heikkokuntoisia ja matkanteko hitaampaa. Costa Rica sijaitsee tropiikissa ja sadetta saadaan ympäri vuoden.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu on 550 €/henkilö. Loppumaksu erääntyy 61 vrk ennen matkan alkua (2023 lähdöillä), 65 vrk ennen lähtöä (2024 lähdöillä).

Peruutusehdot vuoden 2023 lähdöille: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme ottamaan matkavakuutuksen jo matkan varausvaiheessa ja tarkistamaan sen kattavuuden sekä erityisesti peruutusturvaehdot. 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–75 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 450 €/henkilö
 • 74–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 550 €/henkilö
 • 60–31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 950 €/henkilö
 • 30–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 70 % matkan hinnasta
 • 20–9 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan hinnasta
 • alle 9 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Peruutusehdot vuoden 19.4.2024 lähdölle: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme ottamaan matkavakuutuksen jo matkan varausvaiheessa ja tarkistamaan sen kattavuuden sekä erityisesti peruutusturvaehdot.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 •     viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 •     90–75 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 450 €/henkilö
 •     74–62 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 550 €/henkilö
 •     61–31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 2 800 €/henkilö
 •     30–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 •     20–9 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 85 % matkan hinnasta
 •     alle 9 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Peruutusehdot vuoden 4.7.2024 lähdölle: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme ottamaan matkavakuutuksen jo matkan varausvaiheessa ja tarkistamaan sen kattavuuden sekä erityisesti peruutusturvaehdot.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–74 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 450 €/henkilö
 • 73–64 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 550 €/henkilö
 • 63–34 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 3 100 €/henkilö
 • 33–24 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 23–9 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 85 % matkan hinnasta
 • alle 9 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

2.11.2023 lähdön hinta perustuu  29.12.2022 (19.4.2024 lähdön osalta 6.6.2023, 4.7.2024 lähdön osalta 28.9.2023) voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja tariffeihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
11 päivää alk./hlö 5 090 €
 • 2.11.2023 - 12.11.2023
 • 19.4.2024 - 29.4.2024
  alk. 5 170€/hlö
 • 4.7.2024 - 14.7.2024
Näytä kaikki lähdöt

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää luontomatkasta Costa Ricaan

Luontomatkallamme Costa Ricassa liikumme Karibianmeren rannalta Arenal-tulivuoren maisemien kautta Tyynenmeren rannikolle. Lämpötilat ovat läpi vuoden noin +22 – +29 C asteen välillä mutta mitä korkeammelle mennään (esim San Jose), sen viileämpää ilma on.  Costa Rican ”kuiva kausi” kestää joulukuusta huhtikuuhun ja ”sadekausi” toukokuusta marraskuuhun. Costa Rica sijaitsee tropiikissa joten jonkin verran sadetta saadaan ympäri vuoden. Sadekuurot voivat olla joskus rankkoja osuen useimmiten iltapäivään.

Tiet syrjäisillä seuduilla saattavat olla paikoin heikkokuntoisia ja matkanteko hitaampaa. Matkalla kävellään paljon maastossa. Osalla retkistä liikutaan veneellä ja rantautumiset voivat olla joskus hankalia. Matkustajilta edellytetään hyvää liikuntakykyä.

Varaa kesävaatteiden lisäksi mukaan myös jotain lämmintä vaatetta ilmastoituja tiloja varten. Mukavat jalkineet, esim. lenkkitossut, ovat tärkeimmät, sillä retkillä kävellään paljon. Ota myös varajalkineet mukaan. Vaaleita pitkälahkeisia housuja ja pitkähihaisia paitoja sekä umpinaisia kenkiä on hyvä pitää iltaisin mahdollisten hyttysten varalta. Huom! Pimeään aikaan tapahtuville retkille Tortuguerossa ja Monteverdessä tulee pukeutua tummiin vaatteisiin, joten pakkaa mukaan myös kevyttä ja tummaa ihonpeittävää vaatetta.

Costa Rican valuutta on colon (CRC). Niitä ei voi vaihtaa Suomessa, suosittelemme ottamaan mukaan USA:n dollareita (alle 100 $ seteleinä). Dollarit kelpaavat usein maksuvälineenä sellaisenaan. Isommissa liikkeissä ja hotelleissa voit maksaa myös luottokorteilla (Visa/MC) mutta kaikkialla luottokorttia ei hyväksytä maksuvälineenä.

Matkaa odotellessa voit katsoa Yle Areenasta dokumentin Costa Rican monipuolisesta luonnosta.