Brasilian matkat: Botafogon-alue, Copacabana ja Sokeritoppa-vuori

Brasilian matkat

- matkoja Rio de Janeiroon, Iguassun putouksille ja Amazonille
Matkat Brasiliaan – Kylä Amazonin alueella

Brasilian matkoja, jotka sisältävät enemmän

Brasilian matkalla tulevat tutuiksi maan lumoava ja vaihteleva luonto sekä omaperäinen kulttuuri. Tutustu Brasilian kiehtoviin kohteisiin kiertomatkalla, Olympian matkalla tutustut samalla myös muihin Etelä-Amerikan maihin. Mukana matkalla on aina suomalainen matkanjohtaja.

15 päivää


27.10. ja 5 muuta lähtöä
alk. 6 990 €

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Brasilia - jättiläinen samban pyörteissä

Brasilia on maailman viidenneksi suurin valtio, miltei yhtä suuri kuin Etelä-Amerikan muut maat yhteensä. Sillä onkin yhteistä rajaa kaikkien Etelä-Amerikan valtioiden paitsi Chilen ja Ecuadorin kanssa. Suuressa maassa äärimmäisyydet ovat aina läsnä - suuret kaupungit, kuten Sao Paulo tai Rio de Janeiro ja pienet maalaiskylät, kaupunkien hienostokorttelit ja favelat, tiheään asutut seudut ja valtava Amazonin alue, joka vieläkin on osittain tutkimatta, jalopuuta tuottavat metsät ja kahviplantaasit, runsaat mineraalivarat ja maailman suurimpiin kosteikkoihin kuuluva jaguaarin ja tapiirin kotiseutu Pantanal.

Brasilia on aina viehättänyt matkalaisia. Aiemmin Brasiliaankin lähdettiin etsimään kultaa, perustamaan kahviplantaasia tai kumiviljelmää. Myös suomalaiset perustivat aikanaan oman "siirtokunnan" Penedoon.

Nykyään Brasiliaan matkustetaan katsomaan maan lumoavaa ja vaihtelevaa luontoa, omaperäitä kulttuuria ja ihmisiä, jotka epäilemättä muodostavat maailman heterogeenisimman kokonaisuuden. 200-miljoonaisessa kansassa kaikki ihonvärit ovat edustettuina. Portugalin kieli ja katolinen kirkko pitävät maata ja sen suurta kansaa koossa. Afrikasta orjien mukana tulleet macumban kaltaiset vähemmistöuskonnot elävät sovussa valtauskonnon kanssa.

Näe Rion rannat, Cobacabana ja Ipanema, nouse Sokeritoppa-vuorelle ja ihastele maisemia Kristus-patsaalta

Rio de Janeirossa soi samba muulloinkin kuin karnevaalien aikaan, mutta varsinaisesti 40 vuorokautta ennen pääsiäistä alkavat kymmenien sambakoulujen johdolla ”maailman suurimmat pirskeet”. Carioca eli Rion asukas kohtaa ystävät ja tuttavat kuuluisilla Copacabanan ja Ipaneman uimarannoilla. Tunnelma on letkeä kun liikeasiatkin hoituvat rennosti aurinkotuolista käsin.

Maailman kauneimmaksi mainitun kaupungin maisemia voi ihailla joko Sokeritoppavuorelta tai Corcovadolta Kristus-patsaan juurelta. Churrascaria-grilliravintolat tarjoavat yhtä meheviä pihvejä kuin naapurimaassa Argentiinassa. Rion rinteillä, pilvenpiirtäjien ja loistohotellien takana kiipeilee satojentuhansien värikkäiden talojen slummialueet, favelat.

Brasilian matkat sisältävät Rion lisäksi yleensä aina myös Iguassun putouksilla käynnin.

Argentiinan ja Brasilian rajalla pauhaavat Iguassún putoukset 275 yksittäisen putouksen voimalla yli kolmen kilometrin alueella. Jyrisevä vesi syöksyy 90-metriseen Paholaisen kitaan. Putouksia voi ihailla kummankin maan puolelta: käymme katsomassa ne sekä Brasilian että Argentiinan puolelta. Putousten valtavan voiman voi tuntea ja nähdä putousten äärellä olevilla laitureilla. Putousten yläpuolella näkyy parhaimmillaan kymmeniä sateenkaaria, lisäksi näet niitä ympäröivän sademetsäalueen. Iguassun putoukset kuuluvat myös Unescon maailmanperintökohteisiin.