Clonmacnoise-Irlanti

Irlannin matkat

patikoi Kerry Waylla tai lähde kiertomatkalle
Kylemoren-luostari-Connemara-Irlanti

Irlannin matkoja, jotka sisältävät enemmän

Irlannin kiertomatkalla tutustut Belfastiin ja Dubliniin ja näet Connemaran kukkulat ja Giant´s Causewayn huikeat kalliomuodostelmat. Mikäli haluat tutustua Irlantiin patikoiden, valitse matkaksi Olympian Aktiivimatka, patikointia Kerry Waylla.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Irlanti

”Céad míle fáilte”. Näillä sanoilla ystävälliset irlantilaiset toivottavat matkailijan tervetulleeksi vihreälle saarelleen. Historian ja kulttuurin osalta saari on kaikkialla maailmassa tunnistettava suurvalta kirjailijoineen ja muusikoineen. Irlantilainen musiikki soikin iloisesti kaikkialla ja hyväntuulisuus tarttuu myös matkailijaan. Rajakaupunki Londonderry on viime vuosina noussut suosituksi kulttuurikaupungiksi.

Irlannin kiertomatkamme on laaja kierros, joka käy niin Pohjois-Irlannin Belfastissa kuin etelässä Connemaran kukkuloilla ja Dublinissa. Tutustut mielenkiintoisiin kohteisiin ja maistelet paikallisia herkkuja juomisia unohtamatta.

 Kenties parhaiten tämän pienen, suuren saaren olemus kiteytyy Dublinissa, Guinness-tuopin äärellä

Irlannin patikointimatkalla majoitumme koko matkan ajan Kerryssä sijaitsevassa Killarneyn kaupungissa ja teemme täältä päiväretkiä Killarneyn kansallispuistoon. Hotellimme soveltuu sekä sijaintinsa että palveluidensa puolesta mainiosti luonnossa liikkujalle.

Katso myös uutuusmatkamme Irlantiin ja Skotlantiin!

Lähde "Vihreälle saarelle"

Irlanti on loistava kohde niin aktiivimatkailijalle kuin kulttuurista pitävälle matkustajalle. Irlannista suuri osa on vehreää alankoa, varsinkin maan keskiosa. Irlantia kutsutaan usein lempinimellä Vihreä saari. Maan länsirannikolla kohoavat vuoret, paikoin jopa yli tuhanteen metriin. Maaseutu on kaunista ja vihreää mutta kaupunkejakin löytyy. Sää on kesällä parhaimmillaan mutta saarella säätila saattaa joskus vaihtua nopeastikin.

Irlanti on myös monien kirjailijoiden ja muusikoiden kotimaa. Saaren suojeluspyhimys on Pyhä Patrick. Irlanti on tarujen ja legendojen maa ja tarinankerronnan perinne on edelleen voimissaan. Irlannissa on vanhoja linnoja ja niiden muinaisia raunioita, myös Harry Potterista tutun Tylypahkan tyylisiä rakennuksia näkyy.

Irlannin saaren pohjoisosa kuuluu Isolle-Britannialle. Kun Iso-Britannia erosi EUsta, brexitin pöytäkirjaan kirjattiin että Irlannin ja Pohjois-Irlannin rajamuodollisuuksia ei muuteta. Käytännössä tarkastukset siirtyivät Pohjois-Irlannin ja muun Britannian välille ja tämä on alkuvuodesta 2021 aiheuttanut jonkin verran kiistoja ja asiaan haetaan edelleen ratkaisua.