Virtahepo-piilossa-vedessa-Zimbabwe-Olympia

Zimbabwen matkat

- näe Victorian putoukset, koe upea safari ja tee upea Rovos Rail -junamatka
ravintolavaunu-Victorian-puotukset-Rovos-rail-juna-Zimbabwe

Zimbabwen matkat, joilla näet enemmän

Zimbabwe on upea safarikohde, jossa näet Afrikan eläimet ja nautit hyvätasoisesta majoituksesta. Zimbabwessa voit matkustaa ylellisellä Rovos Rail -junalla Victorian putouksille. Matkoilla aina mukana myös suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Olympian matkat Zimbabween

Molemmilla Zimzabwen matkoilla pääset tutustumaan maan ehdottomasti tunnetuimpaan vierailukohteeseen, Sambian rajalla sijaitseviin Victorian putouksiin. Maailman tietoisuuteen ne toi vuonna 1855 tutkimusmatkailija David Livingstone.

Ylellinen junamatka Rovos Railin Pride of Africa -junalla Etelä-Afrikan Pretoriasta Zimbabween Victorian putouksille on ollut matkustajiemme suosiossa jo vuosia. Junassa nautimme all inclusive -palveluista, herkullisista aterioista, laadukkaista viineistä ja henkilökohtaisesta palvelusta. Teemme myöa lyhyen safarin norsuistaan tunnetussa Hwangen kansallispuistossa. Victorian putouksilla majoitumme lengendaariseen Victoria Falls -hotelliin.

Upealla safarimatkallamme pääset tutustumaan Zimbabwen uskomattomaan luontoon. Afrikan safaripuistojen tuntematon helmi, Mana Pools ja Zimbabwen tunnetuin safarikohde, Hwangen kansallispuisto ovat ehkä vielä hieman tuntemattomia mutta ehdottomasti upeita safarimatkan kohteita. Liikumme myös kolmen päivän ajan vain Olympian ryhmän käytössä olevalla asuntolaivalla Karibajärvellä ja teemme safareita myös veneillä. Tämä matka tarjoaa paljon uutta myös kokeneelle safarimatkailijalle!

Zimbabwen ilmasto on ihanteellinen matkailuun

Ylätasangon viileys taittaa tropiikin liian kuumuuden ja kosteuden. Valtaosa Zimbabwesta on savannia. Apinanleipäpuita ja mopaneja, norsuja, sarvikuonoja ja maan kansalliseläintä, komeasarvista musta-antilooppia kannattaa lähteä katselemaan maan kansallispuistoihin ja suojelualueille. Hwange on tunnettu norsuistaan, Sambesin rannalla Matetsi norsujen lisäksi virtahevoista ja krokotiileista. Mana Poolsin tasangot peittyvät vuosittain Sambesijoen tulvavesistä ja kuivuu taas loppukeväästä. Intian valtamereen laskevat joet Sambesi ja Limpopo asettavat Zimbabwelle luonnolliset rajat. Limpopo virtailee rauhallisena, kun taas Sambesi syöksyy Victorian putouksilla usean rotkon kautta kohti Karibajärveä. Tämä yksi maailman suurimmista tekojärvistä syntyi 1958 kun Kariban pato valmistui.

"Mosi-Oa-Tunyasta" Victorian putouksiksi

Tutkimusmatkailija ja lähetyssaarnaaja David Livingstone oli ensimmäisenä eurooppalaisena kulkemassa Afrikan mantereen poikki vuona 1855, kun hän kuuli vaimeaa jyrinää ja näki usvapatsaan nousevan Sambesijoen ylle. Paikalliset kutsuivat edessä olevaa pelkoa herättävää putousta "Mosi-Oa-Tunyaksi" eli höyryksi joka jyrisee. Livingstone nimesi vaikuttavan luonnonilmiön kuningatar Victorian mukaan. Yli sata metriä korkeissa putouksissa vesimassat ovat joinakin viime vuosina pienentyneet pieniksi puroiksi. Tilanne kuitenkin vaihtelee vuosittain ja sadekausien mukaan.

Zimbabwe muistetaan yleensä pitkäikäisestä ja -aikaisesta presidentistään Robert Mugabesta. Hän nousi valtaan menestyksekkään itsenäisyystaistelun johtajan asemasta jo vuonna 1980 ja hallitsi aina vuoteen 2017 saakka. Ennen itsenäistymistä Etelä-Rhodesiana ja myöhemmin Rhodesiana tunnettu maa oli ennättänyt olla brittimiljardööri Cecil Rhodesin yksityistä omaisuutta, Englannin kruununsiirtomaa ja myös maassa asuvan valkoisen vähemmistön vuonna 1963 itsenäiseksi julistama valtio.

Itsenäistymisen jälkeen hyvin toimeen tullut ja kukoistava maatalousmaa luisui taloudelliseen ahdinkoon ja suoranaiseen nälänhätään, kun hallitus kiristi maareformia ja valkoisten maanviljelijöiden täytyi luovuttaa tilansa mustille maattomille, etupäässä kuitenkin hallituksen omille tukijoukoille. Suomen kokoisen maan asukasluku on 13 miljoonaa, joista lähes kaksi miljoonaa asuu pääkaupungissa Hararessa. Suurimmat etniset ryhmät ovat shonat ja ndebelet. Zimbabwen virallinen kieli on englanti. Omaa rahaa Zimbabwella ei enää vuoden 2009 jälkeen ole ollut, matkalle kannattaa ottaa mukaan Etelä-Afrikan randeja ja USAn dollareita.