Hyppää pääsisältöön

Zimbabwen matkat

Zimzabwen matkalla tutustut maan ehdottomasti tunnetuimpaan vierailukohteeseen, Sambian rajalla sijaitseviin Victorian putouksiin. Maailman tietoisuuteen ne toi vuonna 1855 tutkimusmatkailija David Livingstone.

Syksyllä 2020 uusi safarimatkamme vien sinut myös safarille Zimbabween! Safarikohteina ovat Mana Poolsin ja Hwangen kansallispuistot, lisäksi liikumme asuntolaivalla Karibajärvellä ja teemme safariajeluita myös täällä. Matkan lopuksi vielä Victorian putoukset.

Zimbabwe:
Vinkkejä ja suosituksia

Zimbabwe muistetaan yleensä pitkäikäisestä ja -aikaisesta presidentistään Robert Mugabesta. Hän nousi valtaan menestyksekkään itsenäisyystaistelun johtajan asemasta jo vuonna 1980. Sitä ennen Etelä-Rhodesiana ja myöhemmin Rhodesiana tunnettu maa oli ennättänyt olla brittimiljardööri Cecil Rhodesin yksityistä omaisuutta, Englannin kruununsiirtomaa ja myös maassa asuvan valkoisen vähemmistön vuonna 1963 itsenäiseksi julistama valtio.

Itsenäistymisen jälkeen hyvin toimeen tullut ja kukoistava maatalousmaa on luisunut viime vuosina taloudelliseen ahdinkoon ja suoranaiseen nälänhätään, kun hallitus on kiristänyt maareformia ja valkoisten maanviljelijöiden on täytynyt luovuttaa tilansa mustille maattomille, etupäässä kuitenkin hallituksen omille tukijoukoille.  Suomen kokoisen maan asukasluku on 13 miljoonaa, joista lähes kaksi miljoonaa asuu pääkaupungissa Hararessa. Suurimmat etniset ryhmät ovat sonat ja ndebelet.

Matkakalenteri