Hyppää pääsisältöön

Montenegron matkat

Montenegro, "Musta vuori", on pieni Adrianmereen yltävä Balkanin valtio vaihtelevine maisemineen.

Montenegron kiertomatkalla tutustumme Kotorin vanhaan kaupunkiin ja Adrianmeren rannalla sijaitsevaan Petrovaciin. Käymme myös Skutarijärven ja Durmitorin kansallispuistoissa.

Suureen Balkanin kiertomatkaan kuuluu myös Montenegro, kuuden muun Balkanin maan lisäksi. Montenegrossa kohteena on Kotor.

Mikäli haluat tutustua Montenegroon vaellusmatkalla niin katso Olympian Aktiivimatkojen Montenegron vaellus täältä

Yleistä Montenegrosta

Adrianmeren rannalla sijaitseva Montenegrossa on maisemia upeasta rannikkoseudusta jylhiin vuoristoihin. Maa on Euroopan ainoa valtio, jossa ei ole moottoriteitä mutta merkittyjä vaelluspolkuja löytyy tuhansia kilometrejä.

Montenegrossa voi vielä nähdä koskematonta luontoa, historiallisia kaupunkeja ja syrjäisiä kyliä. Maa sopiikin niin kulttuurimatkailijalle kuin aktiivilomailijalle.

Paras aika matkustaa Montenegroon on kesällä. Keskilämpötilat hipovat 20 lämpöastetta jo toukokuussa, ja lämpö jatkuu syyskuulle saakka. Kesä-heinäkuussa on lämpimintä, jopa 30 astetta tai ylikin. Vuoristossa on yleensä aina viileämpää.

Montenegro on yksi entisestä Jugoslaviasta irtautuneista maista, maa itsenäistyi vasta 2006. Montenegron oma kieli on montenegro, joka on käytännössä alueella runsaasti puhuttu serbokroaatin kieli mutta matkailija pärjää hyvin myös englannilla. Naapurimaat ovat Kroatia, Bosnia-Hertzegovina, Serbia, Kosovo ja Albania.

Vaikka Montenegro ei kuulu Euroopan Unioniin niin valuuttana maassa on euro.

Montegegron matkoilla on aina mukana kokenut suomenkielinen matkanjohtaja.

Matkakalenteri