Petrovac-Montenegro-Olympia

Montenegron matkat

Matka Adrianmeren vuoristoon
Vaellus-uljaissa-maisemissa-Vrmac-Montenegro

Montenegron matkat, joilla näet enemmän

Lähde tutustumaan piskuiseen Montenegroon. Upeat maisemat, mielenkiintoinen historia ja miellyttävä ilmasto ovat Montenegron matkan peruspilarit. Montenegrossa ei ole moottoriteitä mutta vaellusreittejä löytyy paljon. Valitse siis kiertomatka tai vaellusmatka ja lähde Montengeroon. Matkoilla aina mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Montenegro

Montenegro, "Musta vuori", on pieni Adrianmereen yltävä Balkanin valtio vaihtelevine maisemineen. Olympian matkalla pääset tutustumaan maan parhaisiin kohteisiin kiertomatkalla tai vaellusmatkalla.

Montenegron kiertomatkalla tutustumme Kotorin vanhaan kaupunkiin ja Adrianmeren rannalla sijaitsevaan Petrovaciin. Kotorin alue kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja Kotorinlahti on Euroopan eteläisin vuono. Käymme myös Albanian ja Montenegron rajalla sijaitsevassa Skutarijärven kansallispuistossa sekä Durmitorin kansallispuistoissa.

Vaellusmatka Montenegrossa on aktiivimatka, jolla vaellamme vanhoilla kärrypoluilla Kotorinlahden ympäristössä ja Lovcenin kansallispuistossa. Suhteellisen helppokulkuisessa maastossa voimme samalla ihailla upeita maisemia, jotka vaihtelevat rannikon palmuista ja sypresseistä vuoriston kalkkikivisiin huippuihin. Reitit vaihtelevat metsäpoluista kivisempiin rinteisiin.

Suureen Balkanin kiertomatkaan kuuluu myös Montenegro, kuuden muun Balkanin maan lisäksi. Montenegrossa kohteena on Kotor.

Yleistä Montenegrosta

Adrianmeren rannalla sijaitseva Montenegrossa on maisemia upeasta rannikkoseudusta jylhiin vuoristoihin. Maa on Euroopan ainoa valtio, jossa ei ole moottoriteitä mutta merkittyjä vaelluspolkuja löytyy tuhansia kilometrejä. Montenegrossa voi vielä nähdä koskematonta luontoa, historiallisia kaupunkeja ja syrjäisiä kyliä. Maa sopiikin niin kulttuurimatkailijalle kuin aktiivilomailijalle. Montenegrosta löytyy Venetsian mieleen tuovia palatseja ja Kreikan pikkukylien kaltaisia viihtyisiä pysähdyspaikkoja. Dinaariset vuoret kuvastuvat kristallinkirkkaisiin järviin ja syvät kanjonit ja laaksot houkuttelevat vaeltajiakin.

Montenegron historiaa on leimannut jatkuva tasapainottelu kahden rintaman välillä: roomalaiset ja Bysantti, kristinusko ja islam, Jugoslavian suureen kommunistiseen perheeseen kuuluminen ja itsenäistymisen synnytystuskat. Etninen monimuotoisuus on tuonut niin maan historiaan kuin kulttuuriinkin omat mielenkiintoiset, joskus tummatkin sävynsä.

Paras aika matkustaa Montenegroon on kesällä. Keskilämpötilat hipovat 20 lämpöastetta jo toukokuussa, ja lämpö jatkuu syyskuulle saakka. Kesä-heinäkuussa on lämpimintä, jopa 30 astetta tai ylikin. Vuoristossa on yleensä aina viileämpää, varsinkin aamuisin ja iltaisin. Ilmasto on välimerellinen.

Montenegro on yksi entisestä Jugoslaviasta irtautuneista maista, maa itsenäistyi vasta vuonna 2006. Montenegron oma kieli on montenegro, joka on käytännössä alueella runsaasti puhuttu serbokroaatin kieli mutta matkailija pärjää Montenegrossa englannilla.

Montenegro ei toistaiseksi kuulu Euroopan Unioniin mutta valuuttana maassa on euro. 

Olympian Montenegron matkoilla lennät ensin Kroatiaan, Dubrovinikiin ja myös matkojen paluulennot lähtevät täältä. Dubrovnikista Kotoriin matkaamme bussilla, matka kestää noin kaksi tuntia. Montenegroon ei ole Suomesta toistaiseksi suoria lentoja, edes pääkaupunkiin Podgoricaan.