Vanha-silta-Mostar-Bosnia-Herzegovina-Olympia

Bosnia-Hertsegovinan matkat

Sarajevo ja Mostar
Vanhoja-kivitaloja-Mostar-Bosnia-Herzegovina.

Bosnia-Hertsegovinan matkat, joilla näet enemmän

Bosnia-Hertsegovinan matkalla tutustut pääkaupunki Sarajevoon ja Mostariin. Sodan muistot ja vaikutukset näkyvät yhä mutta myös paljon uutta tapahtuu kaiken aikaa. Matkoillamme on aina mukana suomalainen matkanjohtaja.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Bosnia-Hertsegovina

Bosnia-Hertsegovinalla on vielä melko lyhyt historia, sillä se itsenäistyi entisestä Jugoslaviasta vasta vuonna 1992. Pääkaupunki Sarajevossa on tapahtunut vuosien mittaan paljon, ensimmäiseen maailmansotaan johtaneista Sarajevon laukauksista aina vuoden 1984 talviolympialaisiin ja lähes neljän vuoden serbipiiritykseen 1990-luvulla. Eri uskonnot ovat eläneet kaupungissa kautta aikojen ja kaupunkia kutsutaankin pieneksi Jerusalemiksi.

Suurella Balkanin kiertomatkalla tutustumme Sarajevoon, sen mielenkiintoiseen historiaan ja lentokentän lähellä olevaan ns "toivon tunneliin".  Toinen kohteemme Bosnia-Hertsegovinassa on Unescon maailmaperintökohteisiin kuuluva Mostarin kaupunki. Balkanin sodassa tuhottu ja vuonna 2004 restauroitu kivinen kaarisilta on aina ollut kroaattien ja muslimien korttelit yhdistävä rauhan symboli.

Balkanin kiertomatkalla vierailemme myös kuudessa muussa Balkanin alueen maassa eli Montenegrossa, Albaniassa, Pohjois-Makedoniassa, Kosovossa, Serbiassa ja Kroatiassa.