Nakyma-vanhaan-kaupunkiin-Lissabon-Portugali-Olympia

Portugalin matkat

Iberian niemimaan helmi
fado-esitys-Lissabon-Portugali

Portugalin matkat, joilla näet enemmän

Olympian Portugalin matkalla tutustut maan upeisiin historiallisiin kaupunkeihin, maistelet portviiniä ja kuuntelet fado-musiikin haikeita säveliä. Tutustu monipuoliseen matkaohjelmaan ja lähde Portugaliin, matkalla aina mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Portugal

Portugal on monipuolinen matkakohde, vaikkakin vielä ehkä hieman tuntemattomampi. Mantereella pääkaupunki Lissabon ja Dourojoen halkoma Porton kaupunki ovat ehkä matkailijoille tutuimmat. Atlantilla sijaitseva Madeira ja Azorien saaret kuuluvat myös Portugalille ja ovat suosittuja matkakohteita. Portugalissa voi viettää niin kaupunkilomaa kuin rantalomaakin tai lähteä vaikka patikointimatkalle.

Portugalin kiertomatka on kymmenen päivän monipuolinen matka Portugalissa, pohjoisesta etelään. Matka alkaa Espanjan puolelta, Santiago de Compostelasta, jossa tutustumme tähän pyhiinvaelluskohteen päätepisteeseen. Portugalissa majoitumme Bragassa ja Lissabonissa 3 yötä ja Coimbrassa 1 yön. Näiden lisäksi tutustumme myös mm portviinistä tunnettuun kauniiseen Portoon, Guimarãesiin, Aveiron kanavakaupunkiin sekä Fátiman pyhiinvaelluskylään. Matkan kruunaa läksiäisillallinen fado-musiikkia kuunnellen.

Yleistä Portugalista

Portugal on Euroopan läntisin valtio. Rajanaapurina on vain Espanja, toisella puolen on Atlantin valtameri. Ilmasto on matkailua ajatellen erinomainen, lämmintä on lähes ympäri vuoden. Parasta aikaa kiertomatkoille on huhti-toukokuu ja syys-lokakuu, tällöin lämpötilat ovat noin + 20 C päivisin. Iltaisin ja yöllä on viileämpää, n + 10 C.

Portugalilla on pitkä historia niin valloitettavana kuin valloittajana. Portugalilaiset merenkulkijat ovat löytäneet merkittäviä merireittejä, mm ensimmäinen Hyväntoivoinniemen kiertäjä Bartolomeu Dias ja Vasco da Gama, joka purjehti ensimmäisenä eurooppalaisena Intiaan saakka, olivat molemmat portugalilaisia. 1500-luvulla Portugal otti haltuunsa Brasilian, tästä seurauksena Brasilian pääkieli on edelleen portugali vaikka Brasilia itsenäistyi jo 1822. Muita Portugalin siirtomaita ovat olleet esim Angola, Mosambik ja Kap Verde. Viimeinen Portugalin siirtomaa-alue oli Macao, joka siirtyi Kiinan erityishallintoalueeksi vasta vuonna 1999.

Portugal kuuluu Euroopan unioniin. 2000-luvulla maa on ollut otsikoissa lähinnä talousongelmiensa vuoksi mutta viime vuosina maan talous on kääntynyt pitkän ja syvän laskukauden jälkeen vihdoin hienoiseen nousuun. Portugalissa valuuttana on euro.

Pääkaupunki Lissabonissa on paljon nähtävää ja loistavat ostosmahdollisuudet. Tajojoen varrelle rakennettu kaupunki on Euroopan vanhimpia pääkaupunkeja. Vanhankaupungin kapeat kujat ja Baixan leveät kävelykadut luovat omat tunnelmansa. Kannattaa poiketa johonkin lukemattomista kahviloista nauttimaan vaikkapa portugalilaista galao-maitokahvia ja nataleivos.