Aveiroa-kutsutaan-Portugalin-Venetsiaksi

Portugalin kiertomatka

- upeita kaupunkeja, paikallisia herkkuja ja fadoa
8
päivää
alk. 3 290 €/hlö
Uutuus

Kiertomatkalla Portugalissa tutustut maan historiaan ja kulttuuriin. Käymme kanavakaupunki Aveirossa, Portossa sekä Douron laakson viinialueella, yövymme Bragassa ja pääkaupunki Lissabonissa. Maistelemme myös paikallisia herkkuja ja kuuntelemme kaihoisaa fado-musiikkia. 

Kaunis Portugali tutuksi viikon kiertomatkalla

Matkareitti
Figueira da Foz
1 yö
Aveiro
retki
Braga
3 yötä
Porto
retki
Douron laakso
retki
Coimbra ja Óbidos
retki
Lissabon
3 yötä

Aloitamme matkan Atlantin rannalta Figueira da Fozin pikkukaupungista, jossa yövymme ensimmäisen yön. Täältä jatkamme kanaaleistaan ja värikkäistä rakennuksistaan tunnettuun Aveiroon, jossa teemme veneretken. Historiallisessa Bragassa yövymme kolme yötä ja käymme mm. Bom Jesus do Monten barokkipyhäkössä. 

Yksi matkan kohokohdista on retki Dourojoen varrella sijaitsevaan Portoon

Porton historiallisen Ribeiran kaupunginosan satamakorttelit ihastuttavat ja maistelemme tietysti myös kaupungin nimikkoviiniä. 

Teemme kokopäiväretken myös Douron laakson viinintuotantoalueelle. Syömme lounaan paikallisella viinitilalla ja maistelemme tilan viinejä. Matkalla Lissaboniin pysähdymme Coimbran pittoreskissa yliopistokaupungissa ja keskiaikaisessa Óbidossa. 

Matkamme päättyy Portugalin pääkaupunkiin, löytöretkeilijöiden Lissaboniin.

Lissabonissa tutustumme maan mahtavasta menneisyydestä kertoviin nähtävyyksiin, nautimme kaupungin rennosta ilmapiiristä ja perinteisen kaihoisan fado-musiikin sävelistä. Sinulle jää myös hyvin vapaa-aikaa tutustua Lissaboniin omatoimisesti.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, puolihoito, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, palvelupalkkiot ja kantajamaksut sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta alk 370 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

22. – 29.3.2025 25.10. - 1.11.2025

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Perinteinen-kermaleivos-Pastéis-de-Nata-Portugali
Helsinki – Figueira da Foz

1. päivä, lauantai Lähtö Helsingistä Finnairin suoralla lennolla klo 12.30 Lissaboniin, jonne saavumme klo 15.25. 

Lähdemme kentältä suoraan noin 2 tunnin ajomatkalle kohti Atlantin rannalla sijaitsevaa Figueira da Fozin pikkukaupunkia. Kaupungin edustalla levittäytyy leveä hiekkaranta ja se on kesäkuukausien aikana suosittu rantalomakohde. Majoitumme keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Vila Galé Figueira da Foz -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (P) 

Moliceiron-veneet-ja-varikkaat-talot-Aveiro-Portugali
Figueira da Foz – Aveiro – Braga

2. päivä, sunnuntai Kiireettömän aamun jälkeen lähdemme kohti Portugalin Venetsiaksi kutsuttua Aveiroa (n. 70 km). Kaupungin lempinimi tulee kaupunkia halkovista kanaaleista. Aveiron katujen ja kanaalien varsia reunustavat kauniit ja värikkäät keraamisten azulejo-laattojen koristamat art nouveau -talot. Teemme vajaan tunnin veneretken Aveirossa. Piipahdamme myös Atlantin rannalle Costa Novaan ihailemaan ranta-alueen karamellinvärisiä ja raidallisia taloja. 

Lounaan jälkeen jatkamme noin puolessatoista tunnissa Bragaan. Roomalaisten aikoinaan Bracara Augustaksi nimeämä Braga on Portugalin vanhimpia kaupunkeja. Tyylikäs kaupunki huokuu historiaa ja on tulvillaan viehättäviä aukioita, kujia ja upeita barokkikirkkoja. Teemme lyhyen kaupunkikierroksen ja majoitumme sitten 3 yöksi kaupungin keskustaan hyvään keskitason Vila Galé Braga -hotelliin (★★★★). (A, L) 

Porton-kaupunki-Portugali
Porto

3. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle noin 1,5 tunnin bussimatkan päässä sijaitsevaan Portoon. Pistäydymme matkan varrella barokkiportaistaan ja -puutarhastaan tunnetussa Bom Jesus do Monten pyhäkössä. Kauniin Dourojoen suulle levittäytyvä Porto on väkiluvultaan Portugalin toiseksi suurin kaupunki. Kaupunki on kiehtova yhdistelmä historiaa ja arkkitehtuuria loisteliaine rakennuksineen ja kirkkoineen. Komeat sillat yhdistävät Dourojoen rannalla sijaitsevat kaupunginosat toisiinsa. Yksi silloista on kuuluisan Gustave Eiffelin suunnittelema. Kaupungin sydän ja sielu on sen tunnelmallinen vanhakaupunki Ribeira satamakortteleineen. Historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Porto on antanut nimensä yhdelle maailman tunnetuimmista viineistä, portviinille. Ainoastaan Dourojoen laaksosta tulevia viinejä saa virallisesti kutsua portviineiksi. 

Tutustumme Portoon puolen päivän kaupunkikierroksella ja syömme lounaan. Vierailemme myös portviinikellareissa Dourojoen etelärannalla Vila Nova de Gaiassa ja kuulemme portviinin historiasta ja valmistuksesta. Pääsemme tietysti myös maistelemaan aromaattista portviiniä. Ennen paluuta Bragaan ehdit tutustua Portoon myös omatoimisesti. (A, L) 

Portviini-tynnyrit-Porto-Portugali
Douron laakso

4. päivä, tiistai Portugali on hyvin perinteikäs viinimaa. Douron laakso valittiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 2001 tunnustuksena alueen yli 2000 vuotta pitkästä viininviljelyperinteestä. Alueella viljellään useita kymmeniä eri rypälelajikkeita, joista enemmistö tummia rypäleitä. Vuosisatojen kuluessa viljelijät ovat pengertäneet jyrkät rinteet kapeiksi terasseiksi, joilla viiniköynnökset kasvavat. Kumpuileva pengerretty maisema on todella kaunis. 

Tänään retkeilemme Douron laakson viinialueella. Ensin suuntaamme noin tunnin ajomatka päässä sijaitsevaan viehättävään Amaranten pikkukaupunkiin, jossa teemme pienen kävelykierroksen. Tâmega-joen rannalla lepäävä historiallinen Amarante on täynnä hienoja rakennuksia ja sieviä puiden varjostamia pikkukujia. Kaupungin maamerkki on joen ylittävä komea São Gonçalon holvikaarisilta. Amarantesta retkemme jatkuu kauniissa viininviljelysmaisemissa perinteikkäälle Douron laakson viinitilalle. Kuulemme tilan viinintuotannosta, viininvalmistuksen eri prosesseista ja maistelemme tilan tuottamia viinejä. Syömme tilalla myös lounaan. 

Myöhemmin iltapäivällä palaamme takaisin Bragaan. Pysähdymme matkan varrella Dourojoen rannalla sijaitsevassa Réguan pikkukaupungissa. Régua on ollut tärkeässä roolissa portviinin tuotannossa ja myynnissä, koska juuri täältä viinitynnyrit kuljetettiin ennen jokea pitkin perinteisillä Rabelo-veneillä Porton Vila Nova de Gaian viinikellareihin kypsymään ennen matkaa maailman markkinoille. (A, L) 

Coimbran-yliopistokaupunki-Portugali
Braga – Coimbra – Óbidos – Lissabon

5. päivä, keskiviikko Aamulla jätämme jäähyväiset Bragalle ja lähdemme kohti etelää ja pääkaupunki Lissabonia. Päivä on kiertomatkamme pisin, mutta varmasti myös yksi antoisimmista mielenkiintoisine vierailukohteineen. 

Ajamme aluksi Coimbran yliopistokaupunkiin (n. 170 km), jossa syömme lounaan. Lounaan jälkeen tutustumme Coimbran historialliseen osaan ja vierailemme kaupungin vanhassa yliopistossa ja sen loisteliaassa 1700-luvun barokkikirjastossa. Iltapäivällä jatkamme pikkuruiseen (n. 130 km) Óbidosiin, joka on yksi Portugalin parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Teemme pienen kävelykierroksen muurien ympäröimässä keskustassa, jossa on valkoisiksi kalkittuja kukkakoristeisiä pikkutaloja ja niiden välissä mutkittelevia kujia. 

Óbidosista meillä on vielä vähän yli tunnin ajomatka Lissaboniin, jonne saavumme illansuussa. Majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason SMY Lisboa -hotelliin (★★★★). Hotellimme sijaitsee keskusta-alueella noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Marquês de Pombal -aukiosta ja lähimmästä metroasemasta. (A, L) 

Perinteinen-raitiovaunu-Lissabonin-keskustassa-Portugali
Lissabon

6.-7. päivä, to-pe Tajojoen varrelle seitsemälle kukkulalle rakennettu Lissabon on Euroopan vanhimpia pääkaupunkeja. Lissabonin keskusta on nimeltään Baixa. Tyypillistä Baixaa ovat kävelykadut ja pääaukio Rossio kahviloineen, liikkeineen ja ravintoloineen. Keskustan itäpuolisen kukkulan laella siintää 900-luvulta maurien ajoilta peräisin oleva São Jorgen linnoitus ja tätä vastapäätä länsipuolisella kukkulalla on Bairro Alto, Lissabonin iltaelämän keskus. 

Torstain kaupunkikierroksella tutustumme Lissabonin keskeisiin alueisiin ja nähtävyyksiin. Näemme kaupungin vanhimmat korttelit ja käymme mm. Tajojoen rannalla sijaitsevalla mahtipontisella Praça do Comércio -aukiolla. Käymme myös Belémin kaupunginosassa, jossa sijaitsevat Portugalin löytöretkikauteen läheisesti liittyvät Torre de Belém -linnake ja Mosteiro dos Jerónimos -luostari. Syömme retkellä myös lounaan. 

Perjantaina sinulla on koko päivä aikaa tutustua Lissaboniin ja lähialueisiin omatoimisesti. Matkanjohtajamme auttaa mielellään päivän ohjelman suunnittelussa. Tee vaikka retki lyhyen junamatkan päässä sijaitsevaan pittoreskiin Cascaisin rantakaupunkiin. Lähellä sijaitsee myös Unescon maailmanperintökohde Sintra, jonka maisemaa hallitsevat keskiaikainen maurien linnoitus ja Penan palatsi 1800-luvun romantiikan aikakaudelta. Jälkimmäinen muistuttaa lähinnä värikästä satulinnaa. Päivällisen syömme kaihoisan fadon säestyksellä. Surumielinen kansanmusiikki fado kuvastaa ihmisen ikuista rakkauden kaipuuta. (2xA, 1xL, 1xP) 

lento

8. päivä, lauantai Puoliltapäivin luovutamme huoneet ja syömme lounaan ennen kuljetusta kentälle. Suora Finnairin lentomme lähtee klo 16.10 Helsinkiin, jonne saavumme klo 22.45. (A, L) 

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Tämän lähdön tarkistettu ohjelma, aikataulu ja hinnat julkaistaan noin 10 kk ennen matkan alkua.
Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen lähtöpäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai toimistostamme, p 09 696 2770.

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Perinteinen-kermaleivos-Pastéis-de-Nata-Portugali
Helsinki – Figueira da Foz

1. päivä, lauantai Lähtö Helsingistä Finnairin suoralla lennolla klo 12.30 Lissaboniin, jonne saavumme klo 15.25. 

Lähdemme kentältä suoraan noin 2 tunnin ajomatkalle kohti Atlantin rannalla sijaitsevaa Figueira da Fozin pikkukaupunkia. Kaupungin edustalla levittäytyy leveä hiekkaranta ja se on kesäkuukausien aikana suosittu rantalomakohde. Majoitumme keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Vila Galé Figueira da Foz -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (P) 

Moliceiron-veneet-ja-varikkaat-talot-Aveiro-Portugali
Figueira da Foz – Aveiro – Braga

2. päivä, sunnuntai Kiireettömän aamun jälkeen lähdemme kohti Portugalin Venetsiaksi kutsuttua Aveiroa (n. 70 km). Kaupungin lempinimi tulee kaupunkia halkovista kanaaleista. Aveiron katujen ja kanaalien varsia reunustavat kauniit ja värikkäät keraamisten azulejo-laattojen koristamat art nouveau -talot. Teemme vajaan tunnin veneretken Aveirossa. Piipahdamme myös Atlantin rannalle Costa Novaan ihailemaan ranta-alueen karamellinvärisiä ja raidallisia taloja. 

Lounaan jälkeen jatkamme noin puolessatoista tunnissa Bragaan. Roomalaisten aikoinaan Bracara Augustaksi nimeämä Braga on Portugalin vanhimpia kaupunkeja. Tyylikäs kaupunki huokuu historiaa ja on tulvillaan viehättäviä aukioita, kujia ja upeita barokkikirkkoja. Teemme lyhyen kaupunkikierroksen ja majoitumme sitten 3 yöksi kaupungin keskustaan hyvään keskitason Vila Galé Braga -hotelliin (★★★★). (A, L) 

Porton-kaupunki-Portugali
Porto

3. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle noin 1,5 tunnin bussimatkan päässä sijaitsevaan Portoon. Pistäydymme matkan varrella barokkiportaistaan ja -puutarhastaan tunnetussa Bom Jesus do Monten pyhäkössä. Kauniin Dourojoen suulle levittäytyvä Porto on väkiluvultaan Portugalin toiseksi suurin kaupunki. Kaupunki on kiehtova yhdistelmä historiaa ja arkkitehtuuria loisteliaine rakennuksineen ja kirkkoineen. Komeat sillat yhdistävät Dourojoen rannalla sijaitsevat kaupunginosat toisiinsa. Yksi silloista on kuuluisan Gustave Eiffelin suunnittelema. Kaupungin sydän ja sielu on sen tunnelmallinen vanhakaupunki Ribeira satamakortteleineen. Historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Porto on antanut nimensä yhdelle maailman tunnetuimmista viineistä, portviinille. Ainoastaan Dourojoen laaksosta tulevia viinejä saa virallisesti kutsua portviineiksi. 

Tutustumme Portoon puolen päivän kaupunkikierroksella ja syömme lounaan. Vierailemme myös portviinikellareissa Dourojoen etelärannalla Vila Nova de Gaiassa ja kuulemme portviinin historiasta ja valmistuksesta. Pääsemme tietysti myös maistelemaan aromaattista portviiniä. Ennen paluuta Bragaan ehdit tutustua Portoon myös omatoimisesti. (A, L) 

Portviini-tynnyrit-Porto-Portugali
Douron laakso

4. päivä, tiistai Portugali on hyvin perinteikäs viinimaa. Douron laakso valittiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 2001 tunnustuksena alueen yli 2000 vuotta pitkästä viininviljelyperinteestä. Alueella viljellään useita kymmeniä eri rypälelajikkeita, joista enemmistö tummia rypäleitä. Vuosisatojen kuluessa viljelijät ovat pengertäneet jyrkät rinteet kapeiksi terasseiksi, joilla viiniköynnökset kasvavat. Kumpuileva pengerretty maisema on todella kaunis. 

Tänään retkeilemme Douron laakson viinialueella. Ensin suuntaamme noin tunnin ajomatka päässä sijaitsevaan viehättävään Amaranten pikkukaupunkiin, jossa teemme pienen kävelykierroksen. Tâmega-joen rannalla lepäävä historiallinen Amarante on täynnä hienoja rakennuksia ja sieviä puiden varjostamia pikkukujia. Kaupungin maamerkki on joen ylittävä komea São Gonçalon holvikaarisilta. Amarantesta retkemme jatkuu kauniissa viininviljelysmaisemissa perinteikkäälle Douron laakson viinitilalle. Kuulemme tilan viinintuotannosta, viininvalmistuksen eri prosesseista ja maistelemme tilan tuottamia viinejä. Syömme tilalla myös lounaan. 

Myöhemmin iltapäivällä palaamme takaisin Bragaan. Pysähdymme matkan varrella Dourojoen rannalla sijaitsevassa Réguan pikkukaupungissa. Régua on ollut tärkeässä roolissa portviinin tuotannossa ja myynnissä, koska juuri täältä viinitynnyrit kuljetettiin ennen jokea pitkin perinteisillä Rabelo-veneillä Porton Vila Nova de Gaian viinikellareihin kypsymään ennen matkaa maailman markkinoille. (A, L) 

Coimbran-yliopistokaupunki-Portugali
Braga – Coimbra – Óbidos – Lissabon

5. päivä, keskiviikko Aamulla jätämme jäähyväiset Bragalle ja lähdemme kohti etelää ja pääkaupunki Lissabonia. Päivä on kiertomatkamme pisin, mutta varmasti myös yksi antoisimmista mielenkiintoisine vierailukohteineen. 

Ajamme aluksi Coimbran yliopistokaupunkiin (n. 170 km), jossa syömme lounaan. Lounaan jälkeen tutustumme Coimbran historialliseen osaan ja vierailemme kaupungin vanhassa yliopistossa ja sen loisteliaassa 1700-luvun barokkikirjastossa. Iltapäivällä jatkamme pikkuruiseen (n. 130 km) Óbidosiin, joka on yksi Portugalin parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Teemme pienen kävelykierroksen muurien ympäröimässä keskustassa, jossa on valkoisiksi kalkittuja kukkakoristeisiä pikkutaloja ja niiden välissä mutkittelevia kujia. 

Óbidosista meillä on vielä vähän yli tunnin ajomatka Lissaboniin, jonne saavumme illansuussa. Majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason SMY Lisboa -hotelliin (★★★★). Hotellimme sijaitsee keskusta-alueella noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Marquês de Pombal -aukiosta ja lähimmästä metroasemasta. (A, L) 

Perinteinen-raitiovaunu-Lissabonin-keskustassa-Portugali
Lissabon

6.-7. päivä, to-pe Tajojoen varrelle seitsemälle kukkulalle rakennettu Lissabon on Euroopan vanhimpia pääkaupunkeja. Lissabonin keskusta on nimeltään Baixa. Tyypillistä Baixaa ovat kävelykadut ja pääaukio Rossio kahviloineen, liikkeineen ja ravintoloineen. Keskustan itäpuolisen kukkulan laella siintää 900-luvulta maurien ajoilta peräisin oleva São Jorgen linnoitus ja tätä vastapäätä länsipuolisella kukkulalla on Bairro Alto, Lissabonin iltaelämän keskus. 

Torstain kaupunkikierroksella tutustumme Lissabonin keskeisiin alueisiin ja nähtävyyksiin. Näemme kaupungin vanhimmat korttelit ja käymme mm. Tajojoen rannalla sijaitsevalla mahtipontisella Praça do Comércio -aukiolla. Käymme myös Belémin kaupunginosassa, jossa sijaitsevat Portugalin löytöretkikauteen läheisesti liittyvät Torre de Belém -linnake ja Mosteiro dos Jerónimos -luostari. Syömme retkellä myös lounaan. 

Perjantaina sinulla on koko päivä aikaa tutustua Lissaboniin ja lähialueisiin omatoimisesti. Matkanjohtajamme auttaa mielellään päivän ohjelman suunnittelussa. Tee vaikka retki lyhyen junamatkan päässä sijaitsevaan pittoreskiin Cascaisin rantakaupunkiin. Lähellä sijaitsee myös Unescon maailmanperintökohde Sintra, jonka maisemaa hallitsevat keskiaikainen maurien linnoitus ja Penan palatsi 1800-luvun romantiikan aikakaudelta. Jälkimmäinen muistuttaa lähinnä värikästä satulinnaa. Päivällisen syömme kaihoisan fadon säestyksellä. Surumielinen kansanmusiikki fado kuvastaa ihmisen ikuista rakkauden kaipuuta. (2xA, 1xL, 1xP) 

lento

8. päivä, lauantai Puoliltapäivin luovutamme huoneet ja syömme lounaan ennen kuljetusta kentälle. Suora Finnairin lentomme lähtee klo 16.10 Helsinkiin, jonne saavumme klo 22.45. (A, L) 

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Portugalin kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Portugalin kiertomatka

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 22.3.2025 lähdöllä 370 €.

Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin/henkilökortin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta/henkilökortistasi matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passin/henkilökortin ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta matkustusasiakirjastasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Kopion voit lähettää Omaloman kautta tai suojattuna sähköpostilla osoitteeseen passi(at)olympia.fi.

Matkalla kävellään paljon, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 

Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 500 €. Loppumaksu erääntyy 65 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 93 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulut 150 €/henkilö
 • 92–63 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 550 €/henkilö
 • 62–33 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 1 050 €/henkilö
 • 32–17 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan hinnasta
 • alle 17 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää alk./hlö 3 290 €
 • 22.3.2025 - 29.3.2025
  alk. 3 290€/hlö
 • 25.10.2025 - 1.11.2025
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää Portugalin kiertomatkasta

Kiertomatkat Portugaliin teemme yleensä keväällä ja syksyllä. Lämpötilat ovat jo maaliskuussa päivisin noin +17 - 25 C, öisin noin +10 C, lokakuun lopulla samoin. Koska illat ja yöt voivat olla viileitä, ota kesävaatteiden lisäksi matkalle mukaan myös lämmintä ja tuulen pitävää vaatetta sekä kevyt sadevarustus. Mukavat jalkineet (lenkkitossut tai vastaavat) ovat tärkeimmät, sillä retkipäivien aikana kävellään paljon.

Portugalin kiertomatkaan sisältyy puolihoito eli vähintään yksi ateria (lounas/päivällinen) päivittäin, aamiaisen lisäksi. Kaupungeissa on runsaasti erilaisia ja eritasoisia ravintoloita ja hintataso on yleensä edullinen. Portugalilaiset jälkiruoat ovat herkullisia, maista vaikka pastel de nataa.

Portugalilainen fado-musiikki kuuluu Unescon aineettoman kulttuuriperintöjen listalle. Matkan aikana käymme myös useissa Unesscon maailmanperintökohteissa, tässä linkit kohteisiin.
Braga, Bom Jesus do Monte
Historic Centre of Oporto, Luiz I Bridge and Monastery of Serra do Pilar
Monastery of the Hieronymites and Tower of Belém in Lisbon