Cordoban-silta-Espanja-Olympia

Espanjan matkat

Vaella Santiago de Compostelaan tai lähde Andalusiaan
Matkailija-pyhiinvaellusreitilla-Espanja

Espanjan matkat, joihin sisältyy enemmän

Espanja on tuttu matkakohde monille mutta maassa riittää nähtävää ja koettavaa myös kiertomatkoilla. Lähde upeaan Andalusiaan tai patikoimaan Santiago de Compostelaan pyhiinvaellusreittiä pitkin. Olympian matkoilla on aina mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Matkakohteena Espanja

Espanja tunnetaan tietysti rantalomakohteena mutta maassa on paljon muutakin kuin aurinkoiset saaret ja rannat. Mantereella on runsaasti kohteita myös kulttuuria, historiaa ja vaikkapa ostoksia arvostavalle matkaajalle. Maan eri osat poikkeavat toisistaan joten matkalla kannattaa keskittyä yhteen alueeseen. Ja lähteä sitten Espanjaan uudelle matkalle!

Suurella Andalusian kiertomatkalla tutustut eteläisen Espanjan historiaan, kulttuuriin ja gastronomiaan.

Granadassa Alhambran linna, Cordoban Mezquita ja Sevillan katedraali ovat tämän matkan nähtävyyksistä ehkä nimekkäimmät. Käymme Gibraltarilla, näemme Jerezin kuninkaallisen ratsastuskoulun näytöksen ja flamenco-esityksen. Aikaa jää myös seurailla kaupunkien nykypäivän elämää vaikkapa sherrylasillisen kera.

Santiago de Compostelan patikointimatka on aktiivimatkailijalle sopiva Espanjan matka.

Patikoit historiallisella pyhiinvaellusreitillä Espanjan Galician vehreissä maisemissa, läpi keskiaikaisten pikkukylien. Kannat tällä patikoinnilla vain omaa reppuasi, muut tavarat kulkevat autossa. Ja jos päivän aikana alkaa tuntua patikointi liian raskaalta niin voit itsekin mennää loppupäivän auton kyydissä. Pyhiinvaellusreitillä kaikki kulkevat samaan suuntaan joten varsinaista tungosta ei poluilla juuri ole. Yövymme hotelleissa ja matkan hintaan kuuluu puolihoito.

Portugalin kiertomatka ja Santiago de Compostela -matkalla tutustut Iberian niemimaahan.

Matkan ensimmäiset päivät tutustumme Santiago de Compostelaan ja Etelä-Galician viinialueeseen.

Yleistä Espanjasta

Espanjan rannikolla ja saarilla on lähes aina kesä. Andalusian kiertomatkalla ja Santiago de Compostelassa lämpötilat kuitenkin saattavat varsinkin aamuisin ja iltaisin olla viileitä, osa kohteista on vuoristossa eikä täällä lämpötilat ole aina samanlaiset kuin rantalomalla. Joten mukaan kannattaa ottaa myös jotakin lämpimämpää vaatetta. Andalusian matkallakin kävellään kohteissa paljon, myös mukulakivillä, joten mukavat kengät on hyvä olla mukana. Santiago de Compostelan patikointimatkalle löydät tarkemmat ohjeet mm pukeutumisesta ja muista varusteista sekä matkalle valmistautumisesta matkan ohjelman yhteydestä.

Espanja kuuluu Euroopan Unioniin ja valuuttana on euro. Espanjassa puhutaan espanjan lisäksi monia eri "murteita" kuten katalaania, baskia, galiciaa ja areneeta. Espanjan seitsemästätoista itsehallintoalueesta osa on toistuvasti yrittänyt julistautua itsenäiseksi, siinä kuitenkaan ainakaan vielä onnistumatta.