Puente-Nuevo-silta-Ronda-Andalusia-Espanja-Olympi

Suuri Andalusian kiertomatka

- tutustu Etelä-Espanjan upeisiin kohteisiin
12
päivää
alk. 4 190 €/hlö

Tutustu upeaan Andalusiaan mm. Granadan Alhambrassa, Córdobassa ja Sevillan katedraalissa. Näet flamencoa ja andalusianhevosten ratsastusnäytöksen, nautit paikallisesta sherrystä ja tapaksista sekä eteläisen Espanjan upeista maisemista ja ilmapiiristä.

Suuri Andalusian kiertomatka on täynnä elämyksiä

Matkareitti
Malaga
2 yötä
Granada
2 yötä
Córdoba
1 yö
Sevilla
2 yötä
Jerez de la Frontera
2 yötä
Gibraltar
retki
Ronda
2 yötä

Andalusiassa on satojen vuosien taakse ulottuvaa historiaa, omintakeista kulttuuria, iloista vieraanvaraisuutta ja maukasta gastronomiaa. Suurella Andalusian kiertomatkalla upeimmat kohteet kertovat meille oman tarinansa. Aloitamme tutustumisen Andalusiaan Malagasta. Granadassa näemme Alhambran linnan, joka on Espanjan tunnetuimpia nähtävyyksiä. Córdoban Mezquita ei juurikaan jää sen varjoon arkkitehtuurin kauneudessa ja Sevillan katedraalin mittasuhteet herättävät kunnioitusta.

Vietämme iltaa kitaroiden, laulun ja tanssin siivittämän flamencon tahdissa

Oman lisämausteensa matkaan antavat historiallisten kaupunginosien kapeat mukulakivikujat tunnelmallisine tapasbaareineen, joissa on mutkattoman ystävällinen palvelu. Gastronomian ystävät viihtyvät Jerez de la Fronterassa, jossa sherry tulee meille tutuksi. Uljaat andalusianhevoset viihdyttävät meitä kuninkaallisen ratsastuskoulun maneesilla. Myös Gibraltarin ikuiset kalliot tulevat meille tutuiksi, samoin Rondan kaupungin huikeat maisemat.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat, matkan ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, palvelupalkkiot ja paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 790 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

13. – 24.11.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (useimpina päivinä puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Malaga, Andalusian kiertomatka
Helsinki – Málaga

1.–2. päivä, ke–to Suora lento (Finnair) keskiviikkona Helsingistä Málagaan klo 12.10–15.55. Majoitumme 2 yöksi vanhankaupungin kupeessa sijaitsevaan ensimmäisen luokan NH Malaga -hotelliin (★★★★) ja syömme tervetulopäivällisen.

Málaga on jäänyt monilta matkailijoilta huomiotta etelämpänä sijaitsevien lomakohteiden vuoksi. Vireä kulttuurikaupunki on kuitenkin tutustumisen arvoinen. Vanha keskusta kävelykatuineen on täynnä pikkuputiikkeja, kahviloita, tapasbaareja sekä ravintoloita ja katuelämä on kaiken kaikkiaan vilkasta. Läheisen kukkulan laella Málagaa vartio Gibralfaron linnoitus, jolla on takanaan 1000-vuotinen historia. Vain pienen kävelymatkan päässä on suosittu Malaguetan hiekkaranta sekä rantapromenadi, joka on kaupunkilaisten kokoontumispaikka. Joitain vuosia sitten Málagaan avattiin Centre Pompidou -taidekeskus. Málagasta ovat kotoisin mm. näyttelijä Antonio Banderas ja Pablo Picasso.

Torstaina tutustumme historialliseen keskustaan kävellen ja syömme lounaan, jonka jälkeen on vapaa-aikaa aistia kaupungin tunnelmaa itsekseen. (1xA, 1xL, 1xP)

Alhambra-palatsin-leijonapiha-Granada-Espanja
Málaga – Granada

3.–4. päivä, pe–la Perjantaina aamupäivällä jatkamme bussilla Granadaan. Matkalla pysähdymme hetkeksi Frigilianassa, joka valkoisine taloineen ja mukulakivikujineen on Andalusian kauneimpia kyliä. Myöhään iltapäivällä majoitumme Granadassa 2 yöksi ydinkeskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan NH Collection Granada Victoria -hotelliin (★★★★). Päivällisen syömme läheisessä ravintolassa.

Lauantaina tutustumme Espanjan kenties tunnetuimpaan nähtävyyteen, Alhambran palatsiin. Kukkulalla sijaitsevasta Alhambrasta on hienot maisemat vuoristoon ja alas Granadan kaupunkiin. Päivittäinen vierailijoiden määrä on suuri, minkä vuoksi kierroksemme ajoitus vahvistuu vasta lähempänä ajankohtaa. Alhambran historia ulottuu 800-luvulle, mutta palatsin tärkeimmät ja upeimmat osat rakennettiin 1300-luvulla. Alhambra on islamilaisen arkkitehtuurin kauneimpia helmiä. Palatsikokonaisuuteen kuuluu muun muassa leijonapiha hoikkine pylväineen, katon stukkokoristeineen ja leijonahahmojen kannattelemine suihkulähteineen sekä Generalifen puutarha, jonka ruusuistutukset ja solisevat vesialtaat luovat harmonista tunnelmaa. Alhambra on Unescon maailmanperintökohde. (2xA, 1xL, 1xP)

Mezquita Cordobassa
Granada – Córdoba

5. päivä, sunnuntai Lähdemme aamulla kohti Córdobaa. Matka etenee andalusialaisissa maisemissa, jolle on tyypillistä punertava maa ja loppumattomat oliivipuurivistöt. Guadalquivirjoen varrella sijaitseva Córdoba perustettiin roomalaisvallan aikana, mutta sen kukoistuskausi oli varsinaisesti 900-luvulla, jolloin se oli islamilaisen maailman läntinen pääkaupunki. Tuolloin rakennettiin myös kaupungin tunnetuin nähtävyys, suuri moskeija eli Mezquita. Kymmenien pylväiden kannattelemat punavalkoiset kattorakenteet edustavat islamilaista arkkitehtuuria kauneimmillaan. Lounaan jälkeen tutustumme katedraalina toimivaan Mezquitaan ja Unescon suojelemaan historialliseen keskustaan. Majoitumme vanhankaupungin ytimessä sijaitsevaan ensimmäisen luokan NH Collection Amistad Cordoba -hotelliin (★★★★). (A, L)

Sevillan-kaunis-kaupunki-Espanja
Córdoba – Sevilla

6. päivä, maanantai Jatkamme matkaa kohti Andalusian pääkaupunkia Sevillaa. Syömme lounaan Carmonan Parador-hotellissa, josta avautuu avarat näkymät Andalusian laajoille tasangoille. Myöhemmin iltapäivällä majoitumme Sevillassa 2 yöksi Trianan vilkkaassa kaupunginosassa ensimmäisen luokan Zenit Sevilla -hotelliin (★★★★). (A, L)

flamenco-on-osa-espanjalaista-kulttuuria-Espanja
Sevilla

7. päivä, tiistai ”Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla”. Vanhan anekdootin mukaan ei ole nähnyt ihmeellistä kauneutta, jos ei ole nähnyt Sevillaa. Mutta tänään näemme, kun tutustumme kaupunkiin. Sevillan massiivinen katedraali on yksi maailman suurimmista. Sen yhteydessä on 95 metriä korkea Giralda-torni, joka on myös kaupungin symboli. Kolumbuksen maalliset jäännökset on haudattu katedraaliin, mikä vahvistettiin pitkän kiistan päätteeksi DNA-testein vuonna 2006. Tosin kiistakumppani Dominikaaninen tasavalta on toista mieltä. Katedraali, kuninkaallinen palatsi ja Intioiden arkisto kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Päivällisen ohessa näemme intohimoista flamencoa; olemmehan sen synnyinsijoilla. (A, P)

Andalusian-hevosten-taidokas-esitys-Espanja
Sevilla – Jerez de la Frontera

8.–9. päivä, ke–to Aamiaisen jälkeen lähdemme vajaan parin tunnin bussimatkalle kohti Jerez de la Fronteraa. Kaupungin ylpeydenaiheita ovat laadukkaat sherry- ja brandymerkit, flamenco ja andalusianhevoset. Iltapäivällä käymme sherrykellarissa, jossa tutustumme sherryn valmistukseen maistiaisten kera. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Hipotels Sherry Park -hotelliin (★★★★), jossa syömme myös päivällisen.

Torstaina näemme Jerezin kuninkaallisen ratsastuskoulun upean hevosnäytöksen puolenpäivän aikaan. Sen jälkeen on vapaa-aikaa tutustua kaupunkiin omin päin. (2xA, 1xP)

Henkeasalpaava-maisema-Gibraltar.
Jerez de la Frontera – Gibraltar – Ronda

10. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Gibraltaria. Britannialle kuuluvalla erillisalueella on ollut tärkeä strateginen merkitys kautta aikojen, koska korkeilta kallioilta kapean Gibraltarinsalmen valvominen on ollut helppoa. Gibraltarinvuoren uumeniin on kaivettu paljon tunneleita ja luolia sotilaskäyttöön. Vuoren huipulta on hienot maisemat Välimerelle ja Afrikan mantereelle. Teemme pienen kiertoajelun Gibraltarilla.

Myöhemmin jatkamme matkaa sisämaahan Rondaan. Majoitumme illansuussa 2 yöksi ensimmäisen luokan Catalonia Reina Victoria -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (A, P)

Puente-Nuevo-silta-Ronda-Andalusia-Espanja-Olympia-Kaukomatkat
Ronda

11. päivä, lauantai Ronda sijaitsee dramaattisessa maisemassa. Guadalevinjoen kaivertama, yli 100 metriä syvä El Tajo -kanjoni halkaisee kaupungin kahteen osaan. Varhaista matkailunedistämistyötä tekivät jo aikoinaan Ernest Hemingway ja Orson Welles, jotka viettivät useita kesiä Rondassa ja kirjoittivat kaupungin kauneudesta sekä härkätaisteluperinteestä. Tutustumme keskustaan kävellen. Käymme myös taisteluhärkien kasvatukseen erikoistuneella tilalla, jossa saamme taustoitusta vuosisataiselle härkätaisteluperinteelle. Uljaiden härkien elämänkierto ei kenties olekaan eettisesti niin paheksuttavaa kuin voisi ajatella. Päivällisen syömme Rondassa. (A, P)

lento

12. päivä, sunnuntai Varhain aamulla kuljetus Málagan kentälle, josta suora lento (Finnair) Helsinkiin klo 11.05–16.45. (A) 

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. Olympia ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.

NH Malaga, Malaga

Hyvän keskitason hotelli, täysin uusittu 2019. Keskeinen sijainti vanhankaupungin vieressä. Tilavat, vaaleasävyiset huoneet, ilmainen wifi

Catalonia Reina Victoria, Ronda

Rondan keskustassa sijaitseva hyvän keskitason hotelli. Puulattiaiset huoneet, ilmainen wifi. Laaja puutarha-alue, ulko uima-allas, spa ja ravintola

NH Collection Granada Victoria, Granada

Kaupungin keskustassa sijaitseva ensimmäisen luokan hotelli. Kaunis vanha rakennus, jossa nykyaikaiset, vaaleat huoneet ranskalaisin parvekkein. Ilmainen wifi. Ravintola ja baari.

NH Collection Amistad, Córdoba

Ensimmäisen luokan hotelli vanhankaupungin keskustassa. Historiallinen, kaunis rakennus, huoneista näkymät kauniille sisäpihalle/kaupunkiin. Rauhalliset, isot huoneet, ilmainen wifi.

Hipotels Sherry Park, Jerez de la Frontera

Ensimmäisen luokan hotelli lähellä keskustaa. Laaja puutarha- ja uima-allasalue, myös sisäuima-allas. Pienehköt huoneet, ilmainen wifi. Ravintola ja kaksi baaria.
Näytä kaikki hotellit

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Suuri Andalusian kiertomatka
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat (puolihoito lähes kaikkina päivinä)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Suuri Andalusian kiertomatka

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 790 €.

Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta/henkilökortistasi matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 2 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit matkustusasiakirjan ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 2 kuukautta ennen matkaa. Kopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passin/henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 

Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty. 

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehto B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90-61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 
 • 60-35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30 % matkan hinnasta, kuitenkin vähintään matkan ennakkomaksu
 • 34-21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan hinnasta
 • 20-8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
12 päivää alk./hlö 4 190 €
 • 13.11.2024 - 24.11.2024
  alk. 4 190€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Suuri Andalusian kiertomatka
29 arvostelua
Erinomainen
31.00 %
Hyvä
60.00 %
Ok
10.00 %
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Matkalle ei kannata lähteä. Hinta-laatusuhde on erittäin huono.

Tällä matkalla kierretään leppoisaan tahtiin kaikki Andalusian keskeiset paikat ja nautitaan alueen ruokia.

 


 

Sen lisäksi, mitä palautteessa kerroin, haluaisin antaa lisäkiitosta siitä, että matkan aikana oli paljon myös omaa vapaata aikaa. Aikataulu ei ollut liian tiukka ja sain tutustua kohteisiin myös omassa rauhassa tai lepäillä. Opas järjesti myös halukkaille lisämaksusta lisäohjelmaa ja yksi tällainen olikin Sevillassa huikea Flamenco näytös.

 
 
 


 

Sari

Hyvä ja monipuolinen matka, mahtavia nähtävyyksiä.

Raimo

Hyvä tietää Andalusian kiertomatkasta

Etelä-Espanjan Andalusiassa sijaitseva Aurinkorannikko eli Costa del Sol tunnetaan lämpimästä ilmastosta ja hiekkarannoistaan. Andalusian itsehallintoalue on kuitenkin paljon muutakin kuin tämä matkailijoiden kansoittama rannikkokaistale. Uskomattoman upeita maurilaisvaikutteisia rakennuksia, historiallisia kaupunkeja ja kyliä sekä leppoista eteläespanjalaista elämää.

Teemme Andalusian kiertomatkan marraskuussa ja lämmintä sekä aurinkoisia päiviä etelässä riittää vielä tällöinkin. Lämpötilat ovat päivisin n + 13-29 C, öisin lämpötila saattaa toisinaan laskea lähelle nollaakin. Joten varaa mukaan myös lämmintä vaatetta aamuja ja iltoja varten. Mukavat jalkineet ovat tärkeät, matkalla kävellään paljon ja kaupungeissa ja kohteissa on myös mukulakivikatuja ja portaita.

Matkan hintaan sisältyy lähes päivittäin aamiaisen lisäksi lounas tai päivällinen. Kaupungeista löytyy runsaasti eritasoisia ruokapaikkoja, joista löydät varmasti mieleisiäsi aterioita. Maista vaikka perinteistä viileää gazpacho-keittoa tai nauti paikallisista tapaksista.

Matkalla tutustumme kolmeen Unescon maailmanperintökohteiseen

Alhambra, Granadassa
Cordoban historiallinen keskusta 
Sevillan katedraali ja Giralda minareetti  

Katso kaikki Espanjan matkamme