Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Suuri Andalusian kiertomatka

Tutustu upeaan Andalusiaan mm. Granadan Alhambrassa, Córdobassa ja Sevillan katedraalissa. Näe flamencoa ja andalusianhevosia. Nauti sherrystä ja tapaksista.

9 päivää alk. 2 980 € /hlö
 • 4.11.2021 - 13.11.2021 Paluulento Helsingissä su 14.11.2021 klo 02.35 Varaa
 • Malaga 1 yö
 • Granada 2 yötä
 • Córdoba 1 yö
 • Sevilla 2 yötä
 • Jerez de la Frontera 2 yötä
 • Gibraltar retki
 • Ronda 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Andalusia on satojen vuosien taakse ulottuvaa historiaa, omintakeista kulttuuria, iloista vieraanvaraisuutta ja maukasta gastronomiaa. Suurella Andalusian kiertomatkalla upeimmat kohteet kertovat meille oman tarinansa. Granadassa näemme Alhambran linnan, joka on Espanjan tunnetuimpia nähtävyyksiä. Córdoban Mezquita ei juurikaan jää sen varjoon arkkitehtuurin kauneudessa. Sevillan katedraalin mittasuhteet herättävät kunnioitusta.

Oman lisämausteensa matkaan antavat historiallisten kaupunginosien kapeat mukulakivikujat tunnelmallisine tapasbaareineen, joissa on mutkattoman ystävällinen palvelu. Vietämme iltaa kitaroiden, laulun ja tanssin siivittämän flamencon tahdeissa. Gastronomian ystävät viihtyvät Jerez de la Fronterassa, jossa sherry tulee meille tutuksi. Uljaat andalusianhevoset viihdyttävät meitä kuninkaallisen ratsastuskoulun maneesilla. Myös Gibraltarin ikuiset kalliot tulevat meille tutuiksi. Suuri Andalusian kiertomatka on täynnä elämyksiä kaikille aisteille.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Málaga
1. päivä, torstai Suora lento (Finnair) Helsingistä Málagaan klo 6.00–9.40. Málaga on jäänyt monilta matkailijoilta huomiotta etelämpänä sijaitsevien lomakohteiden vuoksi. Vireä kulttuurikaupunki on kuitenkin tutustumisen arvoinen. Vanha keskusta kävelykatuineen on täynnä pikkuputiikkeja, kahviloita, tapasbaareja sekä ravintoloita ja katuelämä on kaiken kaikkiaan vilkasta. Läheisen kukkulan laella Málagaa vartio Gibralfaron linnoitus, jolla on takanaan 1000-vuotinen historia. Vain pienen kävelymatkan päässä on suosittu Malaguetan hiekkaranta sekä rantapromenadi, joka on kaupunkilaisten kokoontumispaikka. Muutama vuosi sitten sinne avattiin Centre Pompidou -taidekeskus. Málagasta ovat kotoisin mm. näyttelijä Antonio Banderas ja Pablo Picasso. Tutustumme historialliseen keskustaan kävellen ja syömme lounaan. Majoitumme paraatipaikalla vanhan kaupungin kupeessa sijaitsevaan hyvään keskitason AC Malaga Palacio -hotelliin (★★★★). (A, L)

Málaga – Granada
2.–3. päivä, pe–la Perjantaina aamupäivällä jatkamme bussilla Granadaan. Matkalla pysähdymme hetkeksi Frigilianassa, joka valkoisine taloineen ja mukulakivikujineen on Andalusian kauneimpia kyliä. Myöhään iltapäivällä majoitumme Granadassa 2 yöksi ydinkeskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason NH Collection Granada Victoria -hotelliin (★★★★). Päivällisen syömme läheisessä ravintolassa. Lauantaina tutustumme Espanjan kenties tunnetuimpaan nähtävyyteen, Alhambran palatsiin. Kukkulalla sijaitsevasta Alhambrasta on hienot maisemat vuoristoon ja alas Granadan kaupunkiin. Päivittäinen vierailijoiden määrä on suuri, minkä vuoksi kierroksemme ajoitus vahvistuu vasta lähempänä ajankohtaa. Alhambran historia ulottuu 800-luvulle, mutta palatsin tärkeimmät ja upeimmat osat rakennettiin 1300-luvulla. Alhambra on islamilaisen arkkitehtuurin kauneimpia helmiä. Palatsikokonaisuuteen kuuluu muun muassa leijonapiha hoikkine pylväineen, katon stukkokoristeineen ja leijonahahmojen kannattelemine suihkulähteineen sekä Generalifen puutarha, jonka ruusuistutukset ja solisevat vesialtaat luovat harmonista tunnelmaa. Alhambra on Unescon maailmanperintökohde. (2xA, 1xL, 1xP)

Granada – Córdoba
4. päivä, sunnuntai Lähdemme aamulla kohti Córdobaa. Matka etenee andalusialaisissa maisemissa, jolle on tyypillistä punertava maa ja loppumattomat oliivipuurivistöt. Guadalquivirjoen varrella sijaitseva Córdoba perustettiin roomalaisvallan aikana, mutta sen kukoistuskausi oli varsinaisesti 900-luvulla, jolloin se oli islamilaisen maailman läntinen pääkaupunki. Tuolloin rakennettiin myös kaupungin tunnetuin nähtävyys, suuri moskeija eli Mezquita. Kymmenien pylväiden kannattelemat punavalkoiset kattorakenteet edustavat islamilaista arkkitehtuuria kauneimmillaan. Lounaan jälkeen tutustumme katedraalina toimivaan Mezquitaan ja Unescon suojelemaan historialliseen keskustaan. Majoitumme joen rannalla sijaitsevaan hyvään keskitason Hesperia Cordoba -hotelliin (★★★★), josta pääsee kävellen siltaa pitkin 10 minuutissa vanhaankaupunkiin. (A, L)

Córdoba – Sevilla
5. päivä, maanantai Jatkamme matkaa kohti Andalusian pääkaupunkia Sevillaa. Syömme lounaan Carmonan Parador-hotellissa, josta on avarat näkymät Andalusian laajoille tasangoille. Myöhemmin iltapäivällä majoitumme Sevillassa 2 yöksi ensimmäisen luokan Meliá Sevilla -hotelliin (★★★★). (A, L)

Sevilla
6. päivä, tiistai ”Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla”. Vanhan anekdootin mukaan ei ole nähnyt ihmeellistä kauneutta, jos ei ole nähnyt Sevillaa. Mutta tiistaina näemme, kun tutustumme kaupunkiin. Sevillan massiivinen katedraali on yksi maailman suurimmista. Sen yhteydessä on 95 metriä korkea Giralda-torni, joka on myös kaupungin symboli. Kolumbuksen maalliset jäännökset on haudattu katedraaliin, mikä vahvistettiin pitkän kiistan päätteeksi DNA-testein vuonna 2006. Tosin kiistakumppani Dominikaaninen tasavalta on toista mieltä. Katedraali, kuninkaallinen palatsi ja Intioiden arkisto kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Päivällisen ohessa näemme intohimoista flamencoa; olemmehan sen synnyinsijoilla. (A, P)

Sevilla – Jerez de la Frontera
7.–8. päivä, ke–to Aamiaisen jälkeen lähdemme vajaan parin tunnin bussimatkalle kohti Jerez de la Fronteraa. Kaupungin ylpeydenaiheita ovat laadukkaat sherry- ja brandymerkit, flamenco ja andalusianhevoset. Iltapäivällä käymme sherrykellarissa, jossa tutustumme sherryn valmistukseen maistiaisten kera. Majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Hipotels Sherry Park -hotelliin (★★★★), jossa syömme myös päivällisen. Torstaina näemme Jerezin kuninkaallisen ratsastuskoulun upean hevosnäytöksen puolenpäivän aikaan. Sen jälkeen on vapaa-aikaa tutustua kaupunkiin omin päin. (2xA, 1xP)

Jerez de la Frontera – Gibraltar – Ronda
9. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Gibraltaria. Britannialle kuuluvalla erillisalueella on ollut tärkeä strateginen merkitys kautta aikojen, koska korkeilta kallioilta kapean Gibraltarinsalmen valvominen on ollut helppoa. Gibraltarinvuoren uumeniin on kaivettu paljon tunneleita ja luolia sotilaskäyttöön. Vuoren huipulta on hienot maisemat Välimerelle ja Afrikan mantereelle. Teemme pienen kiertoajelun Gibraltarilla. Myöhemmin jatkamme matkaa sisämaahan Rondaan. Majoitumme illansuussa ensimmäisen luokan Catalonia Ronda -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (A, P)

Ronda – Málaga – Helsinki
10. päivä, lauantai Ronda sijaitsee dramaattisessa maisemassa. Guadalevinjoen kaivertama, yli 100 metriä syvä El Tajo -kanjoni halkaisee kaupungin kahteen osaan. Varhaista matkailunedistämistyötä tekivät jo aikoinaan Ernest Hemingway ja Orson Welles, jotka viettivät useita kesiä Rondassa ja kirjoittivat kaupungin kauneudesta sekä härkätaisteluperinteestä. Tutustumme keskustaan kävellen. Käymme myös taisteluhärkien kasvatukseen erikoistuneella tilalla, jossa saamme taustoitusta vuosisataiselle härkätaisteluperinteelle. Uljaiden härkien elämänkierto ei kenties olekaan eettisesti niin paheksuttavaa kuin voisi ajatella. Varhaisen päivällisen jälkeen jatkamme Málagan kentälle, josta lentomme (Finnair) lähtee klo 21.05. Helsinkiin saavumme sunnuntain puolella klo 2.35. (A, P)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 590 e.

Tarkista matkustusasiakirjan voimassaolo sekä kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 450 e.
Peruutusehto B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä