Puente-Nuevo-silta-Ronda-Andalusia-Espanja-Olympi

Suuri Andalusian kiertomatka

- tutustu Etelä-Espanjan upeisiin kohteisiin
10
päivää

Tutustu upeaan Andalusiaan mm. Granadan Alhambrassa, Córdobassa ja Sevillan katedraalissa. Näet flamencoa ja andalusianhevosten ratsastusnäytöksen, nautit paikallisesta sherrystä ja tapaksista sekä eteläisen Espanjan upeista maisemista ja ilmapiiristä.

Suuri Andalusian kiertomatka on täynnä elämyksiä

Matkareitti
Malaga
1 yö
Granada
2 yötä
Córdoba
1 yö
Sevilla
2 yötä
Jerez de la Frontera
2 yötä
Gibraltar
retki
Ronda
1 yö

Andalusiassa on satojen vuosien taakse ulottuvaa historiaa, omintakeista kulttuuria, iloista vieraanvaraisuutta ja maukasta gastronomiaa. Suurella Andalusian kiertomatkalla upeimmat kohteet kertovat meille oman tarinansa. Aloitamme tutustumisen Andalusiaan Malagasta. Granadassa näemme Alhambran linnan, joka on Espanjan tunnetuimpia nähtävyyksiä. Córdoban Mezquita ei juurikaan jää sen varjoon arkkitehtuurin kauneudessa ja Sevillan katedraalin mittasuhteet herättävät kunnioitusta.

Vietämme iltaa kitaroiden, laulun ja tanssin siivittämän flamencon tahdissa

Oman lisämausteensa matkaan antavat historiallisten kaupunginosien kapeat mukulakivikujat tunnelmallisine tapasbaareineen, joissa on mutkattoman ystävällinen palvelu. Gastronomian ystävät viihtyvät Jerez de la Fronterassa, jossa sherry tulee meille tutuksi. Uljaat andalusianhevoset viihdyttävät meitä kuninkaallisen ratsastuskoulun maneesilla. Myös Gibraltarin ikuiset kalliot tulevat meille tutuiksi, samoin Rondan kaupungin huikeat maisemat.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat, matkan ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, palvelupalkkiot ja paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 640 €.

Matkan hinta ja ehdot

 

 

Matkaohjelma

10. – 20.11.2022

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (useimpina päivinä puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Malaga, Andalusian kiertomatka
Helsinki – Málaga

1. päivä, torstai Suora lento (Finnair) Helsingistä Málagaan klo 7.50–11.35. Málaga on jäänyt monilta matkailijoilta huomiotta etelämpänä sijaitsevien lomakohteiden vuoksi. Vireä kulttuurikaupunki on kuitenkin tutustumisen arvoinen. Vanha keskusta kävelykatuineen on täynnä pikkuputiikkeja, kahviloita, tapasbaareja sekä ravintoloita ja katuelämä on kaiken kaikkiaan vilkasta. Läheisen kukkulan laella Málagaa vartio Gibralfaron linnoitus, jolla on takanaan 1000-vuotinen historia. Vain pienen kävelymatkan päässä on suosittu Malaguetan hiekkaranta sekä rantapromenadi, joka on kaupunkilaisten kokoontumispaikka. Muutama vuosi sitten sinne avattiin Centre Pompidou -taidekeskus. Málagasta ovat kotoisin mm. näyttelijä Antonio Banderas ja Pablo Picasso. Tutustumme historialliseen keskustaan kävellen ja syömme lounaan. Majoitumme paraatipaikalla vanhankaupungin kupeessa sijaitsevaan hyvään keskitason AC Malaga Palacio -hotelliin (★★★★). (L)

Alhambra-palatsin-leijonapiha-Granada-Espanja
Málaga – Granada

2.–3. päivä, pe–la Perjantaina aamupäivällä jatkamme bussilla Granadaan. Matkalla pysähdymme hetkeksi Frigilianassa, joka valkoisine taloineen ja mukulakivikujineen on Andalusian kauneimpia kyliä. Myöhään iltapäivällä majoitumme Granadassa 2 yöksi ydinkeskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason NH Collection Granada Victoria -hotelliin (★★★★). Päivällisen syömme läheisessä ravintolassa.

Lauantaina tutustumme Espanjan kenties tunnetuimpaan nähtävyyteen, Alhambran palatsiin. Kukkulalla sijaitsevasta Alhambrasta on hienot maisemat vuoristoon ja alas Granadan kaupunkiin. Päivittäinen vierailijoiden määrä on suuri, minkä vuoksi kierroksemme ajoitus vahvistuu vasta lähempänä ajankohtaa. Alhambran historia ulottuu 800-luvulle, mutta palatsin tärkeimmät ja upeimmat osat rakennettiin 1300-luvulla. Alhambra on islamilaisen arkkitehtuurin kauneimpia helmiä. Palatsikokonaisuuteen kuuluu muun muassa leijonapiha hoikkine pylväineen, katon stukkokoristeineen ja leijonahahmojen kannattelemine suihkulähteineen sekä Generalifen puutarha, jonka ruusuistutukset ja solisevat vesialtaat luovat harmonista tunnelmaa. Alhambra on Unescon maailmanperintökohde. (2xA, 1xL, 1xP)

Mezquita Cordobassa
Granada – Córdoba

4. päivä, sunnuntai Lähdemme aamulla kohti Córdobaa. Matka etenee andalusialaisissa maisemissa, jolle on tyypillistä punertava maa ja loppumattomat oliivipuurivistöt. Guadalquivirjoen varrella sijaitseva Córdoba perustettiin roomalaisvallan aikana, mutta sen kukoistuskausi oli varsinaisesti 900-luvulla, jolloin se oli islamilaisen maailman läntinen pääkaupunki. Tuolloin rakennettiin myös kaupungin tunnetuin nähtävyys, suuri moskeija eli Mezquita. Kymmenien pylväiden kannattelemat punavalkoiset kattorakenteet edustavat islamilaista arkkitehtuuria kauneimmillaan. Lounaan jälkeen tutustumme katedraalina toimivaan Mezquitaan ja Unescon suojelemaan historialliseen keskustaan. Majoitumme joen rannalla sijaitsevaan hyvään keskitason Hesperia Cordoba -hotelliin (★★★★), josta pääsee kävellen siltaa pitkin 10 minuutissa vanhaankaupunkiin. (A, L)

Sevillan-kaunis-kaupunki-Espanja
Córdoba – Sevilla

5. päivä, maanantai Jatkamme matkaa kohti Andalusian pääkaupunkia Sevillaa. Syömme lounaan Carmonan Parador-hotellissa, josta on avarat näkymät Andalusian laajoille tasangoille. Myöhemmin iltapäivällä majoitumme Sevillassa 2 yöksi ensimmäisen luokan Meliá Sevilla -hotelliin (★★★★). (A, L)

flamenco-on-osa-espanjalaista-kulttuuria-Espanja
Sevilla

6. päivä, tiistai ”Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla”. Vanhan anekdootin mukaan ei ole nähnyt ihmeellistä kauneutta, jos ei ole nähnyt Sevillaa. Mutta tänään näemme, kun tutustumme kaupunkiin. Sevillan massiivinen katedraali on yksi maailman suurimmista. Sen yhteydessä on 95 metriä korkea Giralda-torni, joka on myös kaupungin symboli. Kolumbuksen maalliset jäännökset on haudattu katedraaliin, mikä vahvistettiin pitkän kiistan päätteeksi DNA-testein vuonna 2006. Tosin kiistakumppani Dominikaaninen tasavalta on toista mieltä. Katedraali, kuninkaallinen palatsi ja Intioiden arkisto kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Päivällisen ohessa näemme intohimoista flamencoa; olemmehan sen synnyinsijoilla. (A, P)

Andalusian-hevosten-taidokas-esitys-Espanja
Sevilla – Jerez de la Frontera

 7.–8. päivä, ke–to Aamiaisen jälkeen lähdemme vajaan parin tunnin bussimatkalle kohti Jerez de la Fronteraa. Kaupungin ylpeydenaiheita ovat laadukkaat sherry- ja brandymerkit, flamenco ja andalusianhevoset. Iltapäivällä käymme sherrykellarissa, jossa tutustumme sherryn valmistukseen maistiaisten kera. Majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Hipotels Sherry Park -hotelliin (★★★★), jossa syömme myös päivällisen.

Torstaina näemme Jerezin kuninkaallisen ratsastuskoulun upean hevosnäytöksen puolenpäivän aikaan. Sen jälkeen on vapaa-aikaa tutustua kaupunkiin omin päin. (2xA, 1xP)

Henkeasalpaava-maisema-Gibraltar.
Jerez de la Frontera – Gibraltar – Ronda

9. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Gibraltaria. Britannialle kuuluvalla erillisalueella on ollut tärkeä strateginen merkitys kautta aikojen, koska korkeilta kallioilta kapean Gibraltarinsalmen valvominen on ollut helppoa. Gibraltarinvuoren uumeniin on kaivettu paljon tunneleita ja luolia sotilaskäyttöön. Vuoren huipulta on hienot maisemat Välimerelle ja Afrikan mantereelle. Teemme pienen kiertoajelun Gibraltarilla. Myöhemmin jatkamme matkaa sisämaahan Rondaan. Majoitumme illansuussa ensimmäisen luokan Catalonia Reina Victoria -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (A, P)

Puente-Nuevo-silta-Ronda-Andalusia-Espanja-Olympia-Kaukomatkat
Ronda – Málaga – Helsinki

10. päivä, lauantai Ronda sijaitsee dramaattisessa maisemassa. Guadalevinjoen kaivertama, yli 100 metriä syvä El Tajo -kanjoni halkaisee kaupungin kahteen osaan. Varhaista matkailunedistämistyötä tekivät jo aikoinaan Ernest Hemingway ja Orson Welles, jotka viettivät useita kesiä Rondassa ja kirjoittivat kaupungin kauneudesta sekä härkätaisteluperinteestä. Tutustumme keskustaan kävellen. Käymme myös taisteluhärkien kasvatukseen erikoistuneella tilalla, jossa saamme taustoitusta vuosisataiselle härkätaisteluperinteelle. Uljaiden härkien elämänkierto ei kenties olekaan eettisesti niin paheksuttavaa kuin voisi ajatella. Varhaisen päivällisen jälkeen jatkamme Málagan kentälle, josta lentomme (Finnair) lähtee puolen yön jälkeen klo 00.15. (A, P)

lento

11. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 5.55.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Suuri Andalusian kiertomatka
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat (puolihoito lähes kaikkina päivinä)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Suuri Andalusian kiertomatka

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 640 euroa.

Tarkista matkustusasiakirjan voimassaolo sekä kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Huom! 10.11.2022 lähtevälle matkalle pyydämme toimittamaan kopion passista/henkilökortista viimeistään 15.9.2022 mennessä tai heti varauksen yhteydessä.

Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Huom! 10.11.2022 lähtevälle matkalle pyydämme toimittamaan passikopion viimeistään 15.9.2022 mennessä tai heti varauksen yhteydessä.

Ennakkomaksu 450 €.
Peruutusehto B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
10 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Suuri Andalusian kiertomatka
11 arvostelua
Erinomainen
54.50 %
Hyvä
45.50 %
Ok
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Monipuolinen ohjelma, joka antoi syvällistä kokemusta Andalusiaan liittyvistä tärkeistä asioista ja nähtävyyksistä ja syvensi kokemusta Andalusian tärkeistä kaupungeista ja niiden merkityksestä historiallisesti ja uskonnollisesti. 

 

Arja

Jokaisen pitäisi tehdä tämän matkan ainakin kerran elämässään.

Mielenkiintoinen ohjelma. Erinomainen hinta/laatu. Suosittelen.

A-M

Hyvä tietää Andalusian kiertomatkasta

Etelä-Espanjan Andalusiassa sijaitseva Aurinkorannikko eli Costa del Sol tunnetaan lämpimästä ilmastosta ja hiekkarannoistaan. Andalusian itsehallintoalue on kuitenkin paljon muutakin kuin tämä matkailijoiden kansoittama rannikkokaistale. Uskomattoman upeita maurilaisvaikutteisia rakennuksia, historiallisia kaupunkeja ja kyliä sekä leppoista eteläespanjalaista elämää.

Teemme Andalusian kiertomatkan marraskuussa ja lämmintä sekä aurinkoisia päiviä etelässä riittää vielä tällöinkin. Lämpötilat ovat päivisin n + 13-29 C, öisin lämpötila saattaa toisinaan laskea lähelle nollaakin. Joten varaa mukaan myös lämmintä vaatetta aamuja ja iltoja varten. Mukavat jalkineet ovat tärkeät, matkalla kävellään paljon ja kaupungeissa ja kohteissa on myös mukulakivikatuja ja portaita.

Matkan hintaan sisältyy lähes päivittäin aamiaisen lisäksi lounas tai päivällinen. Kaupungeista löytyy runsaasti eritasoisia ruokapaikkoja, joista löydät varmasti mieleisiäsi aterioita. Maista vaikka perinteistä viileää gazpacho-keittoa tai nauti paikallisista tapaksista.

Matkalla tutustumme kolmeen Unescon maailmanperintökohteiseen

Alhambra, Granadassa
Cordoban historiallinen keskusta 
Sevillan katedraali ja Giralda minareetti  
 

Katso myös joulumatka Andalusiaan!