Golden Gate -silta San Fransicossa

Pohjois-Amerikan matkat

Unohtumattomia matkoja Pohjois-Amerikkaan ja Kanadaan
Honolulu Hawaii USA

Amerikan matkoja, joilla näet enemmän

Olympia on järjestänyt matkoja Amerikan mantereelle jo 1960-luvun alusta lähtien. Lähde kiertomatkalla Kanadaan tai Kaliforniaan, tai valitse Tyynenmeren risteily, jolla pääset maapallon ympäri ja vierailet myös Havaijilla ja Los Angelesissa.

11 päivää


21.9.
alk. 5 380 €
Uutuus
15 päivää


20.10.
alk. 6 590 €
11 päivää


5.11., 10.7.2025 ja 13.11.2025
alk. 5 250 €
26 päivää


29.9. ja 5.4.2025
Uutuus
16 päivää


28.11.
alk. 7 460 €

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Olympian Amerikan matkat tarjoavat upeita luontokohteita, kuten Niagaran putoukset Kanadassa. Kalifornian kiertomatkalla tutustumme myös Napa Valleyn viinitiloihin ja Muir Woodsin jättimäisiin punapuihin. Myös kaupungeissa riittää nähtävää ja koettavaa. Kanadassa Toronto, Ottawa, Quebec ja Montréal, Kaliforniassa Los Angeles ja San Francisco.

Tyynenmeren risteilyllä viemme sinut Los Angelesiin ja Havaijille, Honoluluun ja Hiloon. Honolulussa näet mm Pearl Harborin ja käyt Waikiki Beachilla. Tällä matkalla kierrät koko maapallon ja nautit meripäivinä laivan palveluista, hyvistä aterioista ja leppoisasta lomailusta. 

Kanadan kiertomatkalla käymme Niagaran putouksilla ja Thousand Islandilla ja tutustumme niin Torontoon, Ottawaan, Quebeciin kuin Montrealiinkin.

Myös Väli-Amerikan luontoparatiisi Costa Rica on matkakohteenamme, sekä luontomatkana että joulun ajan risteilyllä. Kuuban kiertomatkamme on jo klassikko ja Meksikon kiertomatkalla näet niin luontoa kuin nautit rantalomastakin.

Matkakohteena Kanada ja USA ovat monille jo tuttuja. Uskomme kuitenkin että ammattitaitoisen matkanjohtajamme opastamana valmis kiertomatka antaa myös näissä kohteissa matkustajalle enemmän. Matkoillamme on kaikki järjestetty valmiiksi joten riittää että varaat matkan ja pakkaat laukkusi. Valitsemme hotellit siten että sinun on mahdollista vapaa-aikana liikkua helposti kaupunkikohteissa itsekin ja halutessasi voimme auttaa kansainvälisten lisäretkien varaamisessa jo ennen matkaa tai matkanjohtajamme hoitaa varaukset matkan aikana.

Tilaamalla uutiskirjeemme saat heti tiedot myös tulevista, uusista matkoistamme Pohjois-Amerikan mantereelle, Karibian saarille tai Havaijille.

 

 

Kaksi jättivaltiota, Yhdysvallat ja Kanada, jakavat Pohjois-Amerikan maanosan kahtia. Maiden rajalla sijaitsevat suuret järvet: Yläjärvi, Michigan, Huronjärvi sekä Erie- ja Ontariojärvet ja myös Niagaran putoukset kuohuvat täällä. Kulttuurisesti Pohjois-Amerikka on kuitenkin moninainen: sitä asuttavat alkuperäiskansojen intiaanit, Afrikasta tuotujen orjien mustat jälkeläiset sekä suurten siirtolaisaaltojen mukana tulleet eurooppalaiset ja aasialaiset.

Pohjois-Amerikka rajoittuu idässä Atlanttiin, pohjoisessa Pohjoiseen jäämereen, lännessä Tyyneenmereen ja Beringinsalmeen. Sitä kautta ensimmäiset ihmiset tiettävästi tulivat jääkauden aikana Aasiasta Amerikan mantereelle. Maanosan etelärajaksi on muodostunut Tehuantepecin kapeneva kannas Meksikossa, joka kuitenkin kulttuurisesti lasketaan osaksi Väli-Amerikkaa. Suuri osa maanosan luonnosta muistuttaa havupuumetsineen ja ruohoaroineen niin Euroopan kuin Aasiankin pohjoisia alueita.

Teemme matkat Kanadaan ja USAn kaupunkikohteisiin yleensä touko-syyskuussa. Tällöin Pohjois-Amerikassa on paras matkustusaika eikä sateita tai myrskyjä yleensä vielä ole. Viime vuosina Kalifornian metsäpalot ovat aiheuttaneet suurta tuhoa luonnolle ja pyrimme järjestämään matkat niin että nämä luonnonmullistukset eivät vaikuta matkan tekoon.