Näkymä-Niagaran-putouksille-Kanada-Olympia

Kanadan kierros

- Itä-Kanadan vesireittejä ja kulttuurien rikkautta
11
päivää

Itäiseen Kanadaan suuntautuva kiertomatkamme vie sinut Torontoon, Ottawaan, Quebeciin ja Montrealiin. Ja tietysti myös Niagaran putouksille ja viinialueelle sekä tutustumaan Thousand Island -kastikkeen synnyinsijoihin. Monipuolinen matka, jolla jää myös vapaa-aikaa omiin kierroksiin kaupungeissa.

Kiertomatka Itä-Kanadassa

Matkareitti
Toronto
3 yötä
Niagaran putoukset ja viinialue
retki
Kingston, Rockport ja Thousand Islands
retki
Ottawa
2 yötä
Quebec
2 yötä
Montreal
2 yötä

Matkan aluksi tutustumme kansainväliseen Torontoon. Täällä näkyvät myös suomalaiset – arkkitehti Viljo Revell suunnitteli kaupungintalon ja jääkiekon Hockey Hall of Famen kunniagalleriasta löytyvät Jari Kurri ja Teemu Selänne.  

Torontosta pääsemme Niagaran putouksille ja teemme täällä pienen risteilyn. Päivän aikana vierailemme myös paikallisella viinitilalla. Alue on tunnettu etenkin Ice Wine -tuotannosta. Täällä Kanadan ja Yhdysvaltojen rajalla liikumme Pohjois-Amerikan Suurten järvien ja Saint Lawrence -joen maisemissa.

Niagaran putousten muodostama jylisevä luonnonnäytelmä on parhaimmillaan Kanadan puolelta katsottuna. 

Kanadan pääkaupunki Ottawa kantaa niin nimessään kuin säilyttämissään toteemipaaluissa Kanadan intiaaniperintöä. Tutustumme myös huron-intiaanien kulttuuriin ja risteilemme Thousand Islandin alueella ja tietysti maistelemme vaahterasiirappia.

Kanadan kiertomatkalla liikumme alueilla, missä entisaikojen ranskalaiset ja brittiläiset turkismetsästäjät kamppailivat parhaista pyyntialueista. Ranskalaisuus on nykyäänkin vahvasti osa paikallisten identiteettiä ja alueen kulttuuria Montréalin miljoonakaupungissa ja koko Québecin provinssissa.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, aamiaiset ja runsaasti muita aterioita, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, Kanadan matkustuslupa, lento- ja turistiverot sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Vuoden 2023 matkat

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Matkojen päivämäärät, hinnat ja ohjelmat julkaistaan loppusyksystä 2022.

Alustava matkaohjelma:

Lento kohteeseen
Helsinki – Toronto

1. päivä, keskiviikko Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 11.05 Kööpenhaminan (Icelandair) ja Reykjavíkin kautta (Icelandair) Torontoon, jonne saavumme klo 19.10. Majoitumme 3 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Sheraton Centre -hotelliin (★★★★).

Toronton-kaupunkikuvaa-Kanada
Toronto

2. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen lähdemme kiertoajelulle katsomaan kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Kanadan suurimman kaupungin Toronton kaupunkikuvaa hallitsee moderni arkkitehtuuri. Suomalaista arkkitehtuuria täällä edustaa Viljo Revellin suunnittelema, vanhan kaupungintalon vierelle vuonna 1965 valmistunut ns. uusi kaupungintalo. Piipahdamme myös St. Lawrencen kauppahallissa. Toronto tunnetaan myös monikulttuurisena kaupunkina, jonka etniset kaupunginosat rikastuttavat esimerkiksi ravintolatarjontaa. Kiertoajelun päätteeksi nousemme yli 550 metriä korkeaan CN Tower -torniin, jossa syömme lounaan. (A, L)

Amerikan matkat
Niagaran putoukset ja viinialue

3. päivä, perjantai Tänään on vuorossa noin 2 tunnin (130 km) ajomatka Niagaran putouksille, jossa risteilemme Hornblower-aluksella. Niagaran seutu on saanut mainetta myös viinialueena. Vierailemme viinitilalla, missä saamme tutustua alueen viinituotannon erityispiirteisiin ja pääsemme maistelemaan tilan viinejä. Nautimme tilalla lounaan. Pysähdymme myös läheisen Niagara on the Lake -pikkukaupungin idyllisessä keskustassa, ennen kuin palaamme illansuussa Torontoon. (A, L)

Linna Heart Islandilla Saint Lawrence -joella Thousand Islandsin alueella Kanadassa
Toronto – Rockport ja Thousand Islands – Ottawa

4. päivä, lauantai Lähdemme Ontariojärven pohjoisrantaa myötäilevää kaunista reittiä pitkin kohti Kanadan pääkaupunkia Ottawaa (450 km). Noin 4 tunnin ajon jälkeen pysähdymme Kingstonissa, jossa syömme lounaan. Täältä on vajaan tunnin ajomatka Rockportiin, josta alkaa tunnin risteily Saint Lawrence -joella Thousand Islandsin alueella. Paikallisen kalastajan vaimon kehittämä Thousand Island -salaattikastike on noussut täältä maailmanlaajuisesti tunnetuksi herkuksi.

Lounaan jälkeen ajamme vielä noin 2 tuntia Ontarion viljelysalueiden halki Ottawaan, jossa majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan keskitason Sheraton Ottawa -hotelliin (★★★). (A, L)

Parlamenttikukkula-Ottawa-Kanada
Ottawa

5. päivä, sunnuntai Puolen päivän kiertoajelulla (kesto 2 tuntia) näemme mm. Unescon maailmanperintökohteen Rideaun kanavan, joka on yhdistänyt Kanadan entisen pääkaupungin Kingstonin nykyiseen pääkaupunkiin Ottawaan. Vierailemme Kanadan parlamenttikukkulalla, jonka läheisillä markkinoilla on paljon viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita. Tutustumme myös kiehtovaan Canadian Museum of History -museoon, jossa saamme hyvän käsityksen Kanadan ja ihmiskunnan historiasta. (A)

Vaahterasiirappi-ja-pannukakut-Kanada.
Ottawa – Québec

6. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu liki koko päivän kestävällä bussimatkalla (460 km) Québeciin. Noin 4 tunnin ajon jälkeen pysähdymme ”sugar shack” (ranskaksi cabane à sucre) -turistikohteessa, jossa tutustumme paikalliseen ylpeyteen, vaahterasiirappiin. Syömme täällä myös lounaan. Ajoaikaa on edessä vielä parisen tuntia ja saavumme Québeciin myöhään iltapäivällä. Majoitumme 2 yöksi vanhassakaupungissa sijaitsevaan keskitason Le Germain Québec -hotelliin (★★★★). (A, L, P)

Québecin kaupunkikuvaa hallitsee Château Frontenac- hotelli
Quebec

7. päivä, tiistai Québecin provinssin pääkaupunki, vuonna 1608 perustettu Québec on Kanadan vanhin ja ranskalaisin kaupunki. Unescon suojelemaa viehättävää vanhaakaupunkia ympäröi noin 5 kilometriä pitkä kaupunginmuuri, joka on ainoa laatuaan koko Pohjois-Amerikassa. Kaupunkikuvaa hallitsee historiallinen Château Frontenac -hotelli, jonka rautatieyhtiö rakennutti 1800-luvun lopulla matkustajien le­popaikaksi. Aamupäivän kaupunkikierroksella (kesto 3 tuntia) näemme historiallisia rakennuksia ja ihastelemme Saint Lawrence -joen maisemia. Iltapäivällä on vapaa-aikaa esimerkiksi vanhankaupungin mukulakivikaduilla vaelteluun, mikä onkin paras tapa tutustua Québeciin. Päivällinen. (A, P)

Montreal Kanada
Québec – Montréal

8. päivä, keskiviikko Päivän ensimmäinen pysähdys on jo reilun puolen tunnin ajon jälkeen Wendakessa sijaitsevassa huron-intiaanien kulttuurikeskuksessa, jossa pääsemme tutustumaan heimon tapoihin ja historiaan. Mielenkiintoisen vierailun jälkeen matka jatkuu kohti Montréalia, jonne on pysähdyksineen noin 5 tunnin (270 km) ajomatka.

Ranskalaisten 1600-luvulla perustamasta pienestä Ville-Marien siirtokunnasta on kasvanut Kanadan monikulttuurisin suurkaupunki. Montréal on merkittävä gastronominen keskus ja se tunnetaan myös Kanadan kulttuuripääkaupunkina. Ranska on kaupungissa edelleen puhutuin kieli, mutta täällä osataan verrattain hyvin myös englantia. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Le Germain Montréal -hotelliin (★★★★). (A, L)

Montreal Kanada
Montréal

9. päivä, torstai Aamupäivän ohjelmassa on puolen päivän kaupunkikierros (kesto 3tuntia). Tutustumme vanhaankaupunkiin, jonka vanhimmat talot ovat 1600-luvulta. Täällä sijaitsevat myös Vanha satama ja uusgoottilainen Notre-Dame-basilika. Kierroksen aikana käymme myös Royal-vuoren näköalapaikalla ja näemme vilkkaan ydinkeskustan ostoskadut. Loppupäivä on vapaata aikaa tutustua vaikka Montréalin monipuoliseen museo- ja ravintolatarjontaan. Jäähyväispäivällinen. (A, P)

Montreal Kanada
Montréal

10. päivä, perjantai Tänään meillä on vielä aikaa nauttia Montréalin tunnelmasta. Siirtyminen iltapäivällä lentokentälle, josta klo 15.20 lento (Westjet) Toronton ja (Icelandair) Reykjavíkin kautta (Icelandair) Helsinkiin. (A)

lento

11. päivä, lauantai Saavumme Helsinkiin klo 14.00.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista varata lennot business-luokkaan, joka Iceland Airilla on nimeltään Saga Premium. Tilavammat istumapaikat (tuolit eivät käänny makuuasentoon) sekä ruoka- ja juomatarjoilut lennolla kuuluvat Saga Premium luokan hintaan.
(Helsinki-Tukholma ja Montreal-Toronto lento on kaikilla turistiluokassa).

Mikäli haluat varata paikat businekseen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, 09 696 2770 tai olympia(at)olympia.fi. Voit lisätä pyynnön myös nettivarauslomakkeen "lisätietoja" kohtaan. Paikkoja on rajoitetusti.

Lisämaksu on 1 690 €/henkilö. Tästä lisämaksusta veloitetaan ennakkomaksuna 500 €/hlö, loppumaksu erääntyy matkan loppumaksun yhteydessä.
Business-luokan varauksista veloitamme erilliset peruutuskulut (matkan normaalien peruutuskulujen lisäksi):
- jos paikat/varaus peruutetaan viimeistään 93 vrk ennen lähtöä, pidätämme 200 €/hlö
- jos paikat/varaus peruutetaan 35 vrk ennen lähtöä, pidätämme 500 €/hlö
- myöhemmin tehtävästä peruutuksesta veloitetaan koko business-luokan lisämaksu

alkaen 1 690 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Kanadan kierros
  • reittilennot turistiluokassa
  • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
  • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat (5 lounasta ja 3 päivällistä)
  • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen              
  • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
  • Kanadan matkustuslupa (eTA)
  • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
  • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
  • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Kanadan kierros

Lisämaksu yhden hengen huoneesta.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Kanadaan tarvitaan sähköinen matkustuslupa (eTA), jonka Olympia hankkii puolestasi. Toimitamme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Matkalla kävellään paljon. Matkustajilta edellytetään hyvää liikuntakykyä, matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Maksu- ja peruutusehdot julkaistaan matkan hinnoittelun yhteydessä.
Mikäli varaat lennot business-luokassa, veloitamme siitä erillisen ennakkomaksun ja erilliset peruutuskulut, mikäli joudut myöhemmin peruuttamaan matkasi.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
11 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Kanadan kierros
11 arvostelua
Erinomainen
15.00 %
Hyvä
74.00 %
Ok
10.00 %
Ei kovin hyvä
0.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Itä-Kanadan 4 kaupunkia pähkinänkuoressa. Bussimatkalla pääsee nauttimaan maisemista. Suurkaupunkien vilskettä ja nähtävyyksiä. Suosittelen. 

Pikke

Ehdottomasti kohokohta Niagaran putous ja sen laivamatka. Yhteisruokailua hiukan vähemmän, omat kokeilut jäivät vähälle. Ruoat olivat kyllä maistuvia. 

Ehdoton kohokohta Niagaran putousten laiva-ajelu. Myös viinitila- sekä intiaanireservaattivierailut yllättivät positiivisesti. 
Omaa aikaa olisi voinut olla hieman enemmän ja jopa jättää Montrealin väliin ja lisätä aikaa Ottawaan ja Quebeciin. 
Yhteisiä aterioita hieman liikaa joten jäi paljon kaupunkien makuelämyksiä tutkimatta. 
Yleisesti ottaen kuitenkin kattava ja todella mielenkiintoinen matka, saimme paljon tietoa maasta ja kaupungeista.

Hyvä tietää Kanadan matkasta

Olympian matkat Kanadaan tehdään alkukesästä ja syksyllä. Tällöin ilmasto on paras mahdollinen matkustustusta ajatellen, päivälämpötilat n +15-20 C, öisin noin +5-10 C. Sateita ei yleensä juuri ole.

Kanadan matkalle varata mukavat jalkineet, kevyet sadevarusteet sekä jotakin lämmintä vaatetta viileitä aamuja ja iltoja varten.

Käteisvaluutaksi Kanadaan kannattaa ottaa Kanadan dollareita (CAD). Luottokortit käyvät yleisesti maksuvälineenä kohteissa. Kanadassa hintojen merkintätapa vaihtelee riippuen provinssista ja ostettavasta tavarasta, matkanjohtajamme kertoo tarkemmin myös näistä käytännön asioista matkan aikana. Matkan hintaan sisältyy vähintään päivittäinen hotelliaamiainen. Kaupungeissa on paljon erilaisia ja erihintaisia ravintoloita, joita on mukava kokeilla omin päin tai matkanjohtajan opastuksella.

Icelandairin lennoilla ateriat, alkoholijuomat, wifi sekä kuulokkeet ovat maksullisia. Maksuvälineinä koneessa kelpaavat luotto- ja debit-kortit, käteinen ei käy. Alkoholittomat juomat ovat ilmaisia.

Kanadan tullimääräykset

Kanadaan ei saa viedä elintarvikkeita kuten esim. lihaa ja lihajalosteita, hedelmiä, vihanneksia, kasveja tai eläin- tai kasviperäisiä tuotteita.  

Matkalla tutustumme näihin Unescon maailmanperintökohteisiin:

Rideaun kanava (Ottawassa)
Quebecin vanhakaupunki

 

Katso kaikki Kanadan matkat