Euroopan matkat

Euroopan matkat

Unohtumattomia matkoja Eurooppaan
Perast-historiallinen-kaunis-kaupunki-Montenegro-Olympia

Euroopan matkoja, joilla koet enemmän

Olympian laadukkaita ja runsassisältöisiä matkoja on tarjolla kaukomaiden lisäksi myös moniin Euroopan kohteisiin. Olympia haluaa auttaa sinua löytämään uudenlaisia elämyksiä ja näkökulmia, siksi osa kohteistamme on nk. valtavirtojen ulkopuolella. Useilla matkoillamme voit kokea monta maata yhdellä kertaa, koska etäisyydet ovat lyhyet. Varsinkin itäisestä Euroopasta löytyy monia maita ja kaupunkeja, joissa et ehkä vielä ole ehtinyt käydä.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,4.

Euroopan matkat – jokiristeilyjä ja kiertomatkoja

Olympian Eurooppa ulottuu Portugalista Puolaan, Montenegrosta Moldovaan ja Huippuvuorilta Sisiliaan. Lähde Andalusiaan kiertomatkalla tai leppoisalle jokiristeilylle. Olympian opastetulla kiertomatkalla näet ja koet enemmän kuin omatoimimatkalla yhteen kohteeseen. Olympian osaava ja ammattitaitoinen matkanjohtaja syventää matkan antia ja varmistaa sujuvuuden myös Euroopan matkoilla.

Euroopan matkojen pituudet vaihtelevat lyhyistä jokiristeilyistä aina kahden viikon mittaiseen Suureen Balkanin kiertomatkaan, jolla vierailet seitsemässä Balkanin alueen maassa. Bodenjärven matkalla käymme neljässä eri maassa (Saksa, Sveitsi, Itävalta ja Liechenstein), majoittuminen mukavasti kuitenkin yhdessä paikassa. Myös matka Färsaarille ja kiertomatka Irlannissa&Skotlannissa jatkavat ohjelmistossamme.

Kesällä 2024 uutuusmatkojamme Euroopassa ovat mm. ihana Lounais-Ranskan kiertomatka,Kyproksen kiertomatka sekä matka Islantiin.

Jokiristeilyt Euroopassa, mm. Reinillä tai Moselilla, tarjoavat loistavan tavan tutustua jokimaisemiin, pieniin kyliin ja suurkaupunkeihin. Kesän 2024 uutuusristeilymme suuntautuu Ranskan Provenceen, jossa risteilemme Rhonella.

Mikäli haluat lähteä aktiivilomalle Eurooppaan, katso patikointi-, pyöräily- ja vaellusmatkamme!

Lähde patikoimaan vaikkapa Kerry Wayn maisemiin Irlantiin, nauttimaan risteilyn ja pyöräilyn yhdistelmästä Itävaltaan tai Hollantiin. Kroatian risteilyllä tutustut saariin sähköpyöräillen, helposti korkeimmillekin kohdille. Aktiivimatkoilla liikut ja samalla tutustut kohteiden luontoon, kulttuuriin ja historiaan.

Matkakohteena Eurooppa

Jos katselemme yksinomaan karttaa, voi olla vaikeaa nähdä, missä Eurooppa loppuu ja Aasia alkaa – oma maanosamme näyttää kovasti vain maailman suurimman mantereen läntiseltä niemimaalta. Mutta vaikka Euroopan maantieteelliset rajat – pohjoisessa Jäämeri, lännessä Atlantti ja etelässä Välimeri sekä idässä Venäjän kahtia jakava Uralvuoristo – toki tunnetaan, on Eurooppaan kuuluminen ollut aina enemmänkin historiallinen, kulttuurinen ja taloudellinen kuin maantieteellinen asia.

Maanosamme on viime vuosikymmeninä käynyt läpi valtavia muutoksia ja nytkin niitä on jatkuvasti käynnissä. Miten uskomattoman monta kieltä, etnistä ryhmää ja kulttuurista erityispiirrettä Eurooppaan sisältyykään jo tänään, saati ottamalla mukaan myös historiallisen perspektiivin: maailman meriä valloittamaan lähteneet viikingit, maurien islamilaisen Andalusian, suuret löytöretket joiden seurauksena saatiin siirtomaat, Neuvostoliiton synnyn ja tuhon, maailmansodat, Berliinin muurin kaatumisen, uudet mutta samalla vanhat valtiot esimerkiksi Balkanilla ja tietysti idean yhtenäisestä Euroopasta – aina Islannin jäätiköiltä Ranskan Rivieralle ja Skotlannin nummilta Unkarin pustalle saakka.

Euroopan matkoille on helppo lähteä, matkustusasiakirjaksi riittää useimpiin kohteisiin henkilökortti ja valuuttana on euro. Poikkeuksiakin toki on, esim Montenegroon matkustaessa tarvitset passin mutta valuuttana maassa on euro, samalla matkalla Kroatian osalta riittäisi henkilökortti mutta valuuttana onkin Kroatian kuna.