Hyppää pääsisältöön

Euroopan matkat

Olympian laadukkaita ja runsassisältöisiä matkoja on tarjolla kaukomaiden lisäksi myös moniin Euroopan kohteisiin. Olympia haluaa auttaa löytämään uudenlaisia elämyksiä ja näkökulmia, siksi osa kohteistamme on nk. valtavirtojen ulkopuolella. Useilla Euroopan matkoillamme voit kokea monta maata yhdellä kertaa, koska etäisyydet ovat lyhyet.

Olympian Eurooppa ulottuu Portugalista Puolaan ja Montenegrosta Moldovaan. Mielenkiintoisia uutuuksia ovat Sisilian kiertomatka tai Valko-Venäjän Minsk, uusimpana nyt myös jokiristeily Reinillä, Amsterdamista Strasbourgin kautta Mainziin. Olympian opastetulla kiertomatkalla näet ja koet enemmän kuin omatoimimatkalla yhteen kohteeseen. Olympian osaava ja ammattitaitoinen matkanjohtaja syventää matkan antia ja varmistaa sujuvuuden myös Euroopan matkoilla!

Euroopan matkojen pituudet vaihtelevat Moldovan pitkästä viikonlopusta kahden viikon mittaiseen Suureen Balkanin kiertomatkaan, jolla vierailet seitsemässä Balkanin alueen maassa. Monissa Euroopan kaupungeissa on joulutoreja, vuonna 2019 teemme matkan Romanian joulutoreille.

Eurooppa:
Vinkkejä ja suosituksia

Jos katselemme yksinomaan karttaa, voi olla vaikeaa nähdä, missä Eurooppa loppuu ja Aasia alkaa – oma maanosamme näyttää kovasti vain maailman suurimman mantereen läntiseltä niemimaalta. Mutta vaikka Euroopan maantieteelliset rajat – pohjoisessa Jäämeri, lännessä Atlantti ja etelässä Välimeri sekä idässä Venäjän kahtia jakava Uralvuoristo – toki tunnetaan, on Eurooppaan kuuluminen ollut aina enemmänkin historiallinen, kulttuurinen ja taloudellinen kuin maantieteellinen asia.

Maanosamme on viime vuosikymmeninä käynyt läpi valtavia muutoksia ja nytkin niitä on jatkuvasti käynnissä. Miten uskomattoman monta kieltä, etnistä ryhmää ja kulttuurista erityispiirrettä Eurooppaan sisältyykään jo tänään, saati ottamalla mukaan myös historiallisen perspektiivin: maailman meriä valloittamaan lähteneet viikingit, maurien islamilaisen Andalusian, suuret löytöretket joiden seurauksena saatiin siirtomaat, Neuvostoliiton synnyn ja tuhon, maailmansodat, Berliinin muurin kaatumisen, uudet mutta samalla vanhat valtiot esimerkiksi Balkanilla ja tietysti idean yhtenäisestä Euroopasta – aina Islannin jäätiköiltä Ranskan Rivieralle ja Skotlannin nummilta Unkarin pustalle saakka.

Euroopan matkoille on helppo lähteä, matkustusasiakirjaksi riittää useimpiin kohteisiin henkilökortti ja valuuttana on euro. Poikkeuksiakin toki on, esim Montenegroon matkustaessa tarvitset passin mutta valuuttana maassa on euro, samalla matkalla Kroatian osalta riittäisi henkilökortti mutta valuuttana onkin Kroatian kuna.

Katso kartan yläpuolelta kaikki Euroopan matkamme.

Matkakalenteri