Saksun Färsaaret Olympia

Matka Färsaarille

- kaunis saaristo Pohjois-Atlantilla
6
päivää
alk. 3 480 €/hlö

Färsaarten matkalla majoitumme koko matkan ajan samassa paikassa ja tutustumme monipuolisesti eri kohteisiin bussikierroksilla ja veneajelulla sekä nautimme Färsaarten keittiön herkuista. Näet saarten vaihtelevat maisemat; pystysuoraan merestä kohoavat kalliojyrkänteet, usvan ja pilvien osittain peittämät vuoret ja lampaiden täplittämät laitumet sekä turvekattoisten talojen muodostamat värikkäät kylät.

Matka Färsaarten ihmeisiin

Matkareitti
Tórshavn
5 yötä
Kirkjubøur
retki
Saksun ja Gjógv
retki
Klaksvík, Kunoy ja Søldarfjørdur
retki
Vestmanna
retki

Färsaaret sijaitsevat keskellä Atlantin valtamerta, yhtä kaukana Norjasta, Islannista ja Skotlannista. Tanskalle kuuluva itsehallinnollinen saariryhmä koostuu 18 vulkaanisesta saaresta, jotka ovat muodostuneet jo noin 50 miljoonaa vuotta sitten.

Lampaat laiduntavat vapaina kukkuloilla ja jyrkillä rinteillä lähes puuttomilla Färsaarilla eli ”lampaiden saarilla”. Villatuotteet ovatkin yksi suosituimmista matkailijoiden ostamista tuliaisista, todennäköisesti johtuen Färsaarten vaihtelevasta säästä. Samana päivänä täällä voi kesälläkin kokea auringonpaisteen, sadekuuron tai jopa lumisateen. Färsaarten vuodenajat eivät kuitenkaan poikkea toisistaan paljoa keskilämpötilojen pysyessä plussan puolella läpi vuoden.

Färsaarten matkalla retkeilemme bussilla neljällä eri saarella, tutustumme pieniin kyliin ja nautimme vaihtelevista, lähes taianomaisista maisemista

Viimeisenä matkapäivänä teemme laivaretken, jolla näemme Vestmannan lintukalliot mereltä käsin. Täällä saatamme nähdä mm. lunneja, etelänkiisloja ja pikkukajavia sekä muita Färsaarilla pesiviä merilintuja.

Färsaarilla myös saarten historia ja paikallinen kulttuuri ovat läsnä kaikkialla ja museot, näyttelyt sekä konsertit tarjoavat koettavaa myös kulttuurinnälkäiselle.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, ohjelmassa mainitut ateriat, kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, verot ja viranomaismaksut sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 680 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

10. – 15.6.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (neljänä päivänä puolihoito, yhtenä päivänä täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Pittoreski Törshavn Färsaaret.
Helsinki – Tórshavn

1. päivä, maanantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 7.15 Kööpenhaminan kautta (Atlantic Airways) Vágariin, jonne saavumme klo 13.40. Färsaaret koostuu 18 vulkaanisesta saaresta, jotka ovat muodostuneet noin 50 miljoonaa vuotta sitten. Saarilla on vajaa 50 000 asukasta ja alueen tärkein elinkeino on ollut kalatalous jo melkein 100 vuoden ajan. Färsaaret eivät kuulu Euroopan Unioniin.

Lähdemme heti laskeuduttuamme retkelle lentokenttäsaari Vágarilla sijaitsevaan pittoreskiin Gásadalurin pikkukylään. Kylästä on hienot panoraamamaisemat Mykinesin lintusaarelle. Teemme pienen kävelyn lähellä sijaitsevalle Múlafossurin putoukselle, jossa vesimassat putoavat kalliojyrkänteeltä 30 metriä suoraan mereen. Retken jälkeen noin tunnin matka saariston 20 000 asukkaan pääkaupunkiin Tórshavniin. Majoitumme 5 yöksi noin 20 minuutin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta sijaitsevaan hyvään keskitason Hilton Garden Inn -hotelliin (★★★★). Hotellin edestä pääsee kätevästi myös paikallisbussilla keskustaan. Tervetulopäivällinen. (P)

Kirkjubour oli keskiajalla Färsaarten kirkollinen ja kulttuurinen keskus
Tórshavn ja Kirkjubøur  

2. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen tutustumme sympaattiseen, värikkäiden talojen Tórshavniin kävelykierroksella. Kaupunki levittäytyy kukkulan rinteille ja kauniit merimaisemat ovat läsnä kaikkialla. Tórshavnin rakennuskanta on sekoitus uutta ja vanhaa, mutta yhdistelmä toimii täällä erinomaisen hyvin eikä yleiskuva ole lainkaan ristiriitainen. Tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja alueisiin. Vierailemme myös arkkitehtuuristaan kuuluisassa Färsaarten Pohjolan talossa, saariston tärkeimmässä kulttuurikeskuksessa.

Lounaan jälkeen jatkamme bussilla Kirkjubøuriin, joka oli keskiajalla Färsaarten kirkollinen ja kulttuurinen keskus. Katolinen piispa asui täällä aina uskonpuhdistukseen saakka, jolloin Färsaarten hiippakunta lakkautettiin. Näemme retken aikana mm. Pyhän Magnusin katedraalin rauniot ja Pyhän Olavin kirkon. (A, L)

Gjogv tunnetaan kauniista 200 m pitkästä lunnonsatamarotkosta Färsaaret
Saksun ja Gjógv  

3. päivä, keskiviikko Aamu on vapaa ja iltapäivällä lähdemme retkelle Streymoy- ja Eysturoy-saarille. Vierailemme ensin Saksunin syrjäisessä pikkukylässä, jonka sijainti laguunin rannalla vuorten keskellä on dramaattinen. Tutustumme Saksunin vanhaan museoituun maatilaan ja sen historiaan. Retkemme jatkuu Eysturoyn saarelle. Matkamme varrelle jäävät saarten korkein vuori, Slættaratindur (882 m), ja meressä seisovat upeat ”jättiläisen ja noidan” kalliomuodostelmat. Ohitamme myös Funningurin pikkukylän, jonne viikinkien sanotaan asettuneen asumaan ensimmäiseksi saarille muinoin saavuttuaan.

Myöhään iltapäivällä saavumme Eysturoyn pohjoisimpaan kylään, Gjógviin, joka tunnetaan kauniista 200 metriä pitkästä luonnonsatamarotkostaan. Syömme päivällisen Gjógvissa färsaarelaisten ruokaerikoisuuksin, musiikin ja tanssin kera. Pääsemme ehkä myös itse kokeilemaan saarten perinteistä ketjutanssia. Palaamme takaisin Tórshavniin myöhään illalla. (A, P)  

Färsaarten lumoa
Klaksvík, Kunoy ja Søldarfjørdur 

4. päivä, torstai Tänään teemme retken Färsaarten pohjoisille saarille. Ajamme ensin bussilla Borðoyn saarella sijaitsevaan Färsaarten toiseksi suurimpaan kaupunkiin Klaksvíkiin. Ajamme osan matkasta merenalaisessa tunnelissa, jonka erikoisuutena on maailman ensimmäinen merenalainen liikenneympyrä. Tunneli on koristeltu färsaarelaisen taiteilijan Tróndur Paturssonin töillä. Klaksvík sijaitsee luonnonkauniilla paikalla kahdella vierekkäisellä niemellä. Vierailemme kaupungin vuonna 1963 valmistuneessa, muinaisnorjalaiseen tyyliin rakennetussa, Kristianinkirkossa. Piipahdamme harvaanasutulle naapurisaari Kunoylle ja jatkamme sitten Eysturoyn saarelle, joka on Färsaarten toiseksi suurin saari.

Syömme lounaan yksityiskodissa Søldarfjørdurin kylässä. Lounaan jälkeen tapaamme paikallisen lampaankasvattajan, joka kertoo meille tästä Färsaarille erittäin tärkeästä elinkeinosta. Käymme myös villalankakaupassa, jossa on hyvä tilaisuus ostaa Färsaaren laadukasta lankaa ja neuletuotteita tuliaisiksi. (A, L)

Veikeät lunnit Färsaaret
Vestmanna

5. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen lähdemme puolen päivän retkelle Streymoyn saarella sijaitsevaan Vestmannan kylään. Perille saavuttuamme nousemme laivaan ja lähdemme tutustumaan Vestmannan lintukallioihin mereltä käsin. Laivaretken aikana saatamme nähdä mm. lunneja, etelänkiisloja ja pikkukajavia. Laivaretkeltä rantauduttuamme tutustumme Färsaarten monivaiheiseen historiaan Vestmannan Saaga-museossa. Lounaan jälkeen palaamme Tórshavniin. Ennen hotellille saapumista vierailemme vielä paikallisessa olutpanimossa. Jäähyväispäivällinen. (A, L, P)

lento
Tórshavn – Helsinki 

6. päivä, lauantai Aamupäivällä siirrymme lentokentälle, josta klo 14.30 lento (Atlantic Airways) Kööpenhaminan kautta (Finnair) Helsinkiin, jonne saavumme klo 22.00. (A) 

 

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Matka Färsaarille
 • reittilennot turistiluokassa 
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa
 • ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 111 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille
 • suomalainen matkanjohto  
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Matka Färsaarille

Lisämaksu 1h huoneesta 680 €.

Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta tai henkilökortistasi jo matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kk ennen lähtöä. Mikäli uusit passin/henkilökortin ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta asiakirjasta viimeistään 3 kk ennen lähtöä. Kopion voit lähettää salattuna sähköpostitse osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passisi tai virallisen henkilökorttisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi.

Matkalla kävellään paljon, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ryhmän minimikoko 14. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 67 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 97 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 96–80 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 450 €/henkilö
 • 79–65 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 550 €/henkilö
 • 64–45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
 • myöhemmin kuin 45 vrk ennen matkaa, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

 

Matkan hinnoittelu perustuu 10.10.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
6 päivää alk./hlö 3 480 €
 • 10.6.2024 - 15.6.2024
  alk. 3 480€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Matka Färsaarille
7 arvostelua
Erinomainen
43.00 %
Hyvä
57.00 %
Ok
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Upeat vehreän vihreät maisemat, lahtineen ja vuorineen. Maisemamuoto maalauksellisen kaunista. Sielu lepäsi

 
Aslak

Lähellä meitä oleva mielenkiintoinen kohde, josta tiedämme liian vähän. Upeat maisemat! Hyvä ruoka!

 

Suosittelen Färsaarten matkaa jos haluaa nähdä upeita maisemia ja mennä ainutlaatuiseen kohteeseen.

Matkailija

Todella upea kohde.

Hyvä tietää matkasta Färsaarille

Färsaaret ovat Tanskalle kuuluva itsehallinnollinen erikoisalue, joka ei kuulu Euroopan Unioniin. Kaukana Atlantilla sijaitsevassa saaristossa säätila saattaa vaihdella jopa saman päivän aikana auringonpaisteesta lumisateeseen. Päivälämpötilat ovat läpi vuoden lähes samat, noin + 5 – +12 C°. Mukaan kannattaa varata lämmintä vaatetta, tuulen- sekä sateenpitäviä ulkovaatteita sekä mukavat, vedenpitävät jalkineet. Matkalla kävellään paljon.

Hintataso Färsaarilla on suunnilleen sama kuin Suomessa. Luottokortit käyvät yleisesti, valuutaksi voit varata mukaan euroja tai Tanskan kruunuja (DKK).