Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Sisilian kiertomatka

Koe Sisilian vaikuttava luonto, tuliperäinen Etna, hyvin säilyneet antiikin kaupungit, barokkiarkkitehtuurin kauneus ja nykypäivän omaleimaisuus.

7 päivää alk. 2 140 € /hlö
 • 6.10.2021 - 12.10.2021 Varaa
 • 20.10.2021 - 26.10.2021 Varaa
 • Piazza Armerina 1 yö
 • San Leone 1 yö
 • Syrakusa 2 yötä
 • Etna retki
 • Taormina 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Sisilian kiertomatka on täydellinen valinta kulttuurimatkailijalle. Myös hyvän ruoan ystävät nauttivat Sisiliassa. Yksinkertaiset suussa sulavat maut ovat kunniassaan. Reitillämme on useita Unescon maailmanperintökohteita, jotka osaltaan kuvastavat saaren pitkää ja kiehtovaa historiaa. Saaren itärannikolla maisemaa hallitsee kenties Euroopan tunnetuin vuori, tuliperäinen Etna.

Sisilian kiertomatkalla on tunnetta mukana; Kummisetä tiedetään kaikkialla samoin kuin elokuvan myötä tunnetuksi tullut kappale ”Puhu hiljaa rakkaudesta”. Täällä seikkailee myös kuvitteellinen supersuosittu komisario Salvo Montalbano. Sisilian kiertomatkalla näet vaikuttavia luonnonmuodostelmia, hyvin säilyneitä antiikin kaupunkeja, barokkiarkkitehtuurin kauneutta ja nykypäivän omaleimaisuutta. Se on varmaa, että Sisilia ei jätä ketään kylmäksi.

Matkanjohtaja Raffaello Tesi on syntyperäinen toscanalainen, jonka perhejuuret äidin puolelta johtavat Sisiliaan. Raffa viettikin nuoruudessaan lukuisia kesälomia Sisiliassa ihaillen saaren kiehtovaa kulttuuriperintöä ja kauniita tyttöjä. Vuosia sitten Raffa ihastui Suomen talveen. Rakkaudesta kylmään maahamme hän on asunut Suomessa jo 20 vuotta. Raffaa kiehtoo erityisesti eri maiden kulttuurien kohtaaminen. Tämä on saanut hänet matkustelemaan eri puolille maailmaa, viimeiset 9 vuotta myös Olympian ja Kaukoretkien matkanjohtajana. Raffa toimii myös suomi-italia-kielenkääntäjänä.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

Helsinki – Catania – Caltagirone – Piazza Armerina
1. päivä, keskiviikko Lähtö (Lufthansa) Helsingistä klo 6.15 Münchenin kautta (Lufthansa) Cataniaan, jonne saavumme klo 11.05. Jatkamme bussilla reilun tunnin verran Caltagironen pikkukaupunkiin. Kävelemme tunnelmallisilla kujilla, joiden varrella on pikkuputiikkeja. Näemme myös keramiikkalaatoitetut Santa Maria del Monten portaat. Jokaisella askelmalla on erilaiset majolikalaattakoristeet. Myöhemmin jatkamme Piazza Armerinaan, jossa majoitumme keskustan ulkopuolelle keskitason Park Paradiso -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Piazza Armerina – Villa Romana del Casale – San Leone
2. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen tutustumme lyhyen ajomatkan päässä sijaitsevaan roomalaisaikaiseen palatsiin, Villa Romana del Casaleen. Muinainen palatsi on koristeltu uskomattoman hienoilla mosaiikeilla, joiden avulla mytologian aiheet ja ylhäisön elämä 2400 vuotta sitten avautuvat elävästi silmiemme eteen. Värikkäät mosaiikit ovat poikkeuksellisen hyvin säilyneet. Villa Romana del Casale on oikeutetusti Unescon maailmanperintökohde. Lounaan jälkeen matkamme jatkuu vajaan parin tunnin ajan etelärannikolle San Leoneen. Majoitumme San Leonen alueella sijaitsevaan keskitason Dioscuri Bay Palace -hotelliin (★★★★). (A, L)

San Leone – Agrigento – Scala dei Turchi – Syrakusa
3. päivä, perjantai Aamulla nousemme bussiin ja ajamme lyhyen matkan päähän tutustuaksemme kävellen Agrigenton temppelilaaksoon, joka on yksi Sisilian päänähtävyyksistä. Antiikin kreikkalaisajalta peräisin oleva arkeologinen alue käsittää useita muinaisia temppeleitä, joista parhaiten on säilynyt Concordian temppeli. Myöhemmin käymme katsomassa Scala dei Turchi -kalliomuodostelmia. Hohtavan valkoiset kalliot vastakohtanaan sininen taivas ja meri ovat kuin Sisilian matkailumainoksesta. Matkan varrelle jäävä Porto Empedoclen kalastajakylä tunnetaan Suomessa paremmin nimellä Vigata, joka on kirjailija Andrea Camillerin luoman kuvitteellisen komisario Salvo Montalbanon kotipaikka. Lounaan jälkeen lähdemme muutaman tunnin bussimatkalle Syrakusaan. Majoitumme myöhään iltapäivällä Ortigian saarella vanhassa keskustassa sijaitsevaan keskitason Antico Roma 1880 -hotelliin (★★★★). (A, L)

Syrakusa ja Noto
4. päivä, lauantai Tutustumme puolipäiväretkellä Syrakusaan ja Notoon. Aloitamme Syrakusan arkeologisesta puistosta, joka on kaupungin tärkein nähtävyys ja Unescon maailmanperintökohde. Kreikkalaiset rakensivat tänne teatterin jo satoja vuosia ennen ajanlaskumme alkua, mutta se on edelleen erittäin hyvässä kunnossa. Areenalla esitettiin näytelmiä, sirkustemppuilua sekä kokoonnuttiin keskustelemaan politiikasta.Roomalaiset rakensivat oman amfiteatterinsa noin 700 vuotta myöhemmin. Sitä käytettiin pääasiassa väkivaltaisiin taistelunäytöksiin, joissa esiintyi gladiaattoreita ja villieläimiä. Käymme myös Noton pikkukaupungissa, joka yhdessä seitsemän muun Noton laakson kaupungin kanssa kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Vittorio Emanuelle -pääkadun aukiot ja hunajan väriset barokkipalatsit ja kirkot ovat ainutlaatuisia arkkitehtuurin helmiä. Lounaan jälkeen palaamme Syrakusaan. Loppupäivä on vapaa-aikaa, jolloin Ortigia-saaren kujilla voi maistella kahviloiden antimia ja tutkia putiikkien tarjontaa. (A, L)

Syrakusa – Aci Trezza – Etna – Taormina
5.–6. päivä, su–ma Lähdemme aamulla puolentoista tunnin bussimatkalle Aci Trezzan merenrantakylään. Kylän edustalla merestä nousee kolme jyrkkää saarta, joita kutsutaan kyklooppisaariksi. Legendan mukaan ne ovat kykloopin Odysseuksen laivaa kohti heittämät kivet. Käymme veneajelulla katsomassa lähemmin näitä vulkaanisen toiminnan tuloksena syntyneitä kyklooppisaaria. Vulkaaninen retkiteema jatkuu edelleen jatkaessamme bussilla Etna-tulivuoren rinteellä vajaan 2 kilometrin korkeudessa sijaitsevalle taukopaikalle. Vaikka yli 3300 metriin kurkottavalle huipulle on linnuntietä matkaa nelisen kilometriä, niin läheisellä Silvestri-kraatterilla saamme käsityksen vulkaanisen toiminnan mittakaavasta. Etna on yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista ja se on listattu Unescon maailmanperintökohteisiin. Lounaan jälkeen ajamme Taorminaan, jossa majoitumme keskustan lähelle hyvään keskitason Grand Miramare -hotelliin (★★★★). Taormina on perinteisesti ollut kuuluisuuksien suosima luksuslomakohde. Kukkulan laella sijaitsevasta viihtyisästä keskustasta pääsee kätevästi köysiradalla alakaupunkiin ja meren rannalle.
Maanantaina on koko päivä aikaa omiin retkiin, kunnes illalla syömme Sisilian kiertomatkan päätteeksi jäähyväispäivällisen. (2xA, 1xL, 1xP)

7. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen kuljetus Catanian kentälle. Lentomme (Lufthansa) lähtee klo 11.55 Münchenin kautta (Lufthansa) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.55. (A)

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioithan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu 1h huoneesta 440 e

Tarkista passin / virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Ennakkomaksu 450 e.

Peruutusehdot A: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 150 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi-verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Sisilian kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

Linkit Sisilian kiertomatkalla nähtäviin Unescon maailmanperintökohteisiin:

Villa Romana del Casale
Syrakusa
Noto
Etna

Voit olla kiinnostunut myös näistä