Antiikin-aikaisen-kreikkalaisen-teatterin-rauniot-Taormina-Sisilia-Italia-Olympi

Sisilian kiertomatka

- täydellinen valinta kulttuurimatkailijalle
8
päivää
alk. 2 990 €/hlö

Sisilian kiertomatkalla koet Välimeren suurimman saaren vaikuttavan luonnon ja tuliperäisen Etnan, näet hyvin säilyneet antiikin kaupungit ja barokkiarkkitehtuurin kauneutta. Lisäksi nautit hyvästä ruuasta ja tutustut Sisilian nykypäivään ja omaleimaiseen kulttuuriin.

Viikon kiertomatka ihastuttavassa Sisiliassa

Matkareitti
4.4.2024 lähdöllä
(8.10.2024 lähdöllä eri järjestys, kts matkan ohjelma)
Palermo
2 yötä
Monreale
retki
Agrigenton alue
1 yö
Syrakusa
2 yötä
Noto
retki
Etna
retki
Taormina
2 yötä

Sisilian kiertomatkamme reitillä on useita Unescon maailmanperintökohteita, jotka osaltaan kuvastavat saaren pitkää ja kiehtovaa historiaa. Tutustumme Syrakusassa aikanaan gladiaattoreiden taisteluita todistaneeseen amfiteatteriin, Noton barokkipalatseihin ja värikkäisiin mosaiikkeihin Villa Romana del Casalessa.

Sisilian itärannikolla maisemaa hallitsee kenties Euroopan tunnetuin vuori, tuliperäinen Etna, joka sekin kuuluu Unescon maailmanperintöön.

Sisilian kiertomatkalla on tunnetta mukana; Kummisetä tiedetään kaikkialla samoin kuin elokuvan myötä tunnetuksi tullut kappale ”Puhu hiljaa rakkaudesta”. Täällä seikkailee myös kuvitteellinen supersuosittu komisario Salvo Montalbano upeissa merellisissä maisemissa. Sisilian kiertomatkalla näet vaikuttavia luonnonmuodostelmia, hyvin säilyneitä antiikin kaupunkeja, barokkiarkkitehtuurin kauneutta ja nykypäivän omaleimaisuutta. Se on varmaa, että Sisilia ei jätä ketään kylmäksi.

Myös hyvän ruoan ystävät nauttivat Sisiliassa. Yksinkertaiset suussa sulavat maut ovat kunniassaan

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, puolihoito, ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, palvelupalkkiot hotelleissa sekä paljon muuta. Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 590 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

3. – 11.4.2024 8. - 15.10.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (matkalla on puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lähtöpäivä ja menolennon aikataulu muuttunut. Lähtö keskiviikkona 3.4. illalla, ohjelma päivitetty ja matkan varanneille ilmoitettu 29.2.24.

Lento kohteeseen
Helsinki - Catania

1. päivä, keskiviikko Lähtö (Lufthansa) Helsingistä klo 19.30 Münchenin kautta (Lufthansa) Cataniaan, jonne saavumme klo 23.55. Majoitumme kentän lähellä sijaitsevaan keskitason hotelliin.

Sitruunapuu-Sisilia-Italia
Catania – Palermo ja Monreale

2.–3. päivä, to–pe Lähdemme aamulla noin kolmen tunnin bussimatkalle kohti Palermoa. Lounaan jälkeen käymme Palermon ulkopuolella Monrealen pikkukaupungissa. Se tunnetaan erityisesti 1100-luvun loppupuolella rakennetusta katedraalistaan, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin hienon normanniarkkitehtuurinsa ja historiallisen taustansa vuoksi. Myöhemmin majoitumme 2 yöksi Palermon keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Federico II -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen.

Perjantaina aamiaisen jälkeen tutustumme Palermoon kävelykierroksella. Lähes miljoonan asukkaan Palermo on Sisilian pääkaupunki ja saaren suurin kaupunki. Tietynlainen mystiikka verhoaa edelleen Palermoa, missä ravintolat eivät kosiskele turisteja monikielisillä ruokalistoillaan. Kaupungin aitous onkin kiehtovaa ja tarjoaa aisteille ainutlaatuisia elämyksiä. Tuntuu, että elämän meno soljuu osittain vielä viime vuosisadalla. Monet Palermon upeat palatsit ovat arkkitehtuurin mestariteoksia ja ruokatorit sekä gastronomia ovat aivan omassa kategoriassaan. Lounaan jälkeen on vapaa-aikaa. (2xA, 2xL, 1xP)

Kauneus-on-kaikkialla-Sisilia-Italia
Palermo – Scala dei Turchi – Agrigento

3. päivä, lauantai Lähdemme aamulla noin 160 kilometrin bussimatkalle kohti Sisilian etelärannikkoa. Rannikolla pysähdymme Scala dei Turchi -kalliomuodostelmilla. Hohtavan valkoiset kalliot vastakohtanaan sininen taivas ja meri ovat kuin Sisilian matkailumainoksesta. Jatkaessamme matkaa ohitamme Porto Empedoclen kalastajakylän, joka tunnetaan Suomessa paremmin kuvitteellisella nimellä Vigata. Se on kirjailija Andrea Camillerin luoman komisariohahmo Salvo Montalbanon kotipaikka.

Iltapäivällä tutustumme kävellen Agrigenton temppelilaaksoon, joka on yksi Sisilian päänähtävyyksistä. Antiikin kreikkalaisajalta peräisin oleva arkeologinen alue käsittää useita muinaisia temppeleitä, joista parhaiten on säilynyt Concordian temppeli. Majoitumme Agrigenton lähellä rannalla sijaitsevaan hyvään keskitason Dioscuri Bay -hotelliin (★★★★). Lounaan syömme matkalla ja ilta on vapaa. (A, L)

Mosaiikkilattia-Villa-del-Casale-Sisilia-Italia
Agrigento – Piazza Armerina - Syrakusa

4. päivä, sunnuntai  Lähdemme aamulla noin 300 kilometrin bussimatkalle kohti Sisilian itärannikkoa ja Syrakusaa. Matkalla pysähdymme Piazza Armerinassa, jossa tutustumme roomalaisaikaiseen palatsiin, Villa Romana del Casaleen. Muinainen palatsi on koristeltu uskomattoman hienoilla mosaiikeilla, joiden avulla mytologian aiheet ja ylhäisön elämä 2400 vuotta sitten avautuvat elävästi silmiemme eteen. Värikkäät mosaiikit ovat poikkeuksellisen hyvin säilyneet. Villa Romana del Casale on oikeutetusti Unescon maailmanperintökohde. 

Lounaan syömme myöhemmin matkan varrella. Majoitumme myöhään iltapäivällä 2 yöksi Syrakusan kaupungissa sijaitsevaan hyvään keskitason Grande Albergo Alfeo -hotelliin (★★★★). (A, L)

Pittoreski-ravintola-Sisilia-Italia.
Syrakusa ja Noto

5. päivä, maanantai Aamulla tutustumme Syrakusan arkeologiseen puistoon, joka on kaupungin tärkein nähtävyys ja Unescon maailmanperintökohde. Kreikkalaiset rakensivat tänne teatterin jo satoja vuosia ennen ajanlaskumme alkua, mutta se on edelleen erittäin hyvässä kunnossa. Areenalla esitettiin näytelmiä, sirkustemppuilua sekä kokoonnuttiin keskustelemaan politiikasta. Roomalaiset rakensivat oman amfiteatterinsa noin 700 vuotta myöhemmin. Sitä käytettiin pääasiassa väkivaltaisiin taistelunäytöksiin, joissa esiintyi gladiaattoreita ja villieläimiä.

Myöhemmin jatkamme Noton pikkukaupunkiin, joka yhdessä seitsemän muun Noton laakson kaupungin kanssa kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Vittorio Emanuelle -pääkadun aukiot ja hunajan väriset barokkipalatsit ja kirkot ovat ainutlaatuisia arkkitehtuurin helmiä. Lounaan jälkeen palaamme Syrakusaan. Loppupäivästä on vapaa-aikaa, jolloin voi rentoutua uima-altaalla. Vaihtoehtoisesti voi myös lähteä uudelleen Ortigian saarelle, jonne on menopaluukuljetukset. (A, L)

Etnan-Silvestri-kraateri-Sisilia-Italia
Syrakusa – Catania – Etna – Taormina

6.–7. päivä, ti–ke Lähdemme tiistaiaamuna noin tunnin bussimatkalle kohti Cataniaa, joka on Sisilian toiseksi suurin kaupunki. Meillä on noin tunnin verran vapaa-aikaa tutustua kaupungin keskustaan, jossa näemme katedraaliaukion ja kalatorin. Myöhemmin jatkamme bussilla Etna-tulivuoren rinteellä vajaan 2 kilometrin korkeudessa sijaitsevalle taukopaikalle. Vaikka yli 3300 metriin kurkottavalle huipulle on linnuntietä matkaa nelisen kilometriä, niin läheisellä Silvestri-kraatterilla saamme käsityksen vulkaanisen toiminnan mittakaavasta. Etna on yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista ja se on listattu Unescon maailmanperintökohteisiin. 

Lounaan jälkeen ajamme Taorminaan, jossa majoitumme 2 yöksi keskustan lähelle hyvään keskitason Eurostars Monte Tauro -hotelliin (★★★★). Taormina on perinteisesti ollut kuuluisuuksien suosima luksuslomakohde. Kukkulan laella sijaitsevasta viihtyisästä keskustasta pääsee kätevästi köysiradalla alakaupunkiin ja meren rannalle.

Keskiviikkona on koko päivä aikaa omiin retkiin, kunnes illalla syömme Sisilian kiertomatkan päätteeksi jäähyväispäivällisen. (2xA, 1xL, 1xP)

lento

8. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen kuljetus Catanian kentälle. Lentomme (Lufthansa) lähtee klo 11.55 Münchenin kautta (Lufthansa) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.45. (A)

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (matkalla on puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Huom! lennot Riian kautta Air Balticilla. Matkareitti Sisiliassa:

Syrakusa (2 yötä) - Noto (retki) - Agrigenton alue (1 yö) - Monreale (retki) - Palermo (2 yötä) - Etna (retki) - Taormina (2 yötä) - Catania (retki)

Lento kohteeseen
Helsinki – Catania – Syrakusa

1. päivä, tiistai Lähtö (Air Baltic) Helsingistä klo 9.00 Riian kautta (Air Baltic) Cataniaan, jonne saavumme klo 17.10. Jatkamme bussilla noin tunnin verran Syrakusaan, jossa majoitumme 2 yöksi kaupunkialueella sijaitsevaan hyvään keskitason Villa Politi Grand -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Antiikin-aikainen-kreikkalainen-teatteri-Syrakusa-Sisilia-Italia
Syrakusa ja Noto

2. päivä, keskiviikko Aamulla tutustumme Syrakusan arkeologiseen puistoon, joka on kaupungin tärkein nähtävyys ja Unescon maailmanperintökohde. Kreikkalaiset rakensivat tänne teatterin jo satoja vuosia ennen ajanlaskumme alkua, mutta se on edelleen erittäin hyvässä kunnossa. Areenalla esitettiin näytelmiä, sirkustemppuilua sekä kokoonnuttiin keskustelemaan politiikasta. Roomalaiset rakensivat oman amfiteatterinsa noin 700 vuotta myöhemmin. Sitä käytettiin pääasiassa väkivaltaisiin taistelunäytöksiin, joissa esiintyi gladiaattoreita ja villieläimiä. 

Myöhemmin jatkamme Noton pikkukaupunkiin, joka yhdessä seitsemän muun Noton laakson kaupungin kanssa kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Vittorio Emanuelle -pääkadun aukiot ja hunajan väriset barokkipalatsit ja kirkot ovat ainutlaatuisia arkkitehtuurin helmiä. 

Lounaan jälkeen palaamme Syrakusaan. Loppupäivä on vapaa-aikaa, jolloin vanhankaupungin kujilla voi maistella kahviloiden antimia ja tutkia putiikkien tarjontaa. (A, L) 

Mosaiikkilattia-Villa-del-Casale-Sisilia-Italia
Syrakusa – Caltagirone – Piazza Armerina – Agrigento

3. päivä, torstai Lähdemme aamulla noin 300 kilometrin bussimatkalle kohti Sisilian etelärannikkoa ja Agrigentoa. Matkalla pysähdymme ensin Caltagironessa, jossa tutustumme paikalliseen keramiikkapajaan. Myöhemmin Piazza Armerinassa tutustumme roomalaisaikaiseen palatsiin, Villa Romana del Casaleen. Muinainen palatsi on koristeltu uskomattoman hienoilla mosaiikeilla, joiden avulla mytologian aiheet ja ylhäisön elämä 2400 vuotta sitten avautuvat elävästi silmiemme eteen. Värikkäät mosaiikit ovat poikkeuksellisen hyvin säilyneet. Villa Romana del Casale on oikeutetusti Unescon maailmanperintökohde. 

Lounaan syömme matkan varrella. Perillä majoitumme Agrigenton lähellä rannalla sijaitsevaan hyvään keskitason Dioscuri Bay -hotelliin (★★★★). (A, L) 

Kauneus-on-kaikkialla-Sisilia-Italia
Agrigento – Scala dei Turchi – Monreale – Palermo

4. päivä, perjantai Aamulla tutustumme kävellen Agrigenton temppelilaaksoon, joka on yksi Sisilian päänähtävyyksistä. Antiikin kreikkalaisajalta peräisin oleva arkeologinen alue käsittää useita muinaisia temppeleitä, joista parhaiten on säilynyt Concordian temppeli. 

Myöhemmin lähdemme noin 160 kilometrin bussimatkalle kohti pohjoisrannikolla sijaitsevaa pääkaupunkia Palermoa. Pysähdymme ensin kuitenkin Scala dei Turchi -kalliomuodostelmilla. Hohtavan valkoiset kalliot vastakohtanaan sininen taivas ja meri ovat kuin Sisilian matkailumainoksesta. Ohitamme myös Porto Empedoclen kalastajakylän, joka tunnetaan Suomessa paremmin kuvitteellisella nimellä Vigata. Se on kirjailija Andrea Camillerin luoman komisariohahmo Salvo Montalbanon kotipaikka. 

Hieman ennen Palermoon saapumista tutustumme Monrealen pikkukaupunkiin. Se tunnetaan erityisesti 1100-luvun loppupuolella rakennetusta katedraalistaan, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin hienon normanniarkkitehtuurinsa ja historiallisen taustansa vuoksi. Päivän päätteeksi majoitumme 2 yöksi Palermon keskustaan hyvään keskitason Plaza Opera -hotelliin (★★★★). Lounaan syömme matkalla ja ilta on vapaa. (A, L) 

Pittoreski-ravintola-Sisilia-Italia.
Palermo

5. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen tutustumme Palermoon kävelykierroksella. Lähes miljoonan asukkaan Palermo on Sisilian pääkaupunki ja saaren suurin kaupunki. Tietynlainen mystiikka verhoaa edelleen Palermoa, missä ravintolat eivät kosiskele turisteja monikielisillä ruokalistoillaan. Kaupungin aitous onkin kiehtovaa ja tarjoaa aisteille ainutlaatuisia elämyksiä. Tuntuu, että elämän meno soljuu osittain vielä viime vuosisadalla. Monet Palermon upeat palatsit ovat arkkitehtuurin mestariteoksia ja ruokatorit sekä gastronomia ovat aivan omassa kategoriassaan. Retken päätteeksi syömme lounaan. (A, L) 

Houkutteleva-kuja-pikkukauppoineen-Taormina-Sisilia-Italia
Palermo – Etna – Taormina

6.–7. päivä, su–ma Lähdemme sunnuntaiaamuna noin viiden tunnin bussimatkalle kohti Taorminaa.Loppumatkasta pysähdymme kuitenkin ensin Etna-tulivuoren rinteellä vajaan 2 kilometrin korkeudessa sijaitsevalle taukopaikalle. Vaikka yli 3300 metriin kurkottavalle huipulle on linnuntietä matkaa nelisen kilometriä, niin läheisellä Silvestri-kraatterilla saamme käsityksen vulkaanisen toiminnan mittakaavasta. Etna on yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista ja se on listattu Unescon maailmanperintökohteisiin. 

Lounaan jälkeen jatkamme Taorminaan, joka on perinteisesti ollut kuuluisuuksien suosima luksuslomakohde. Kukkulan laella sijaitsevasta viihtyisästä keskustasta pääsee kätevästi köysiradalla alakaupunkiin ja meren rannalle. Majoitumme 2 yöksi keskustan lähelle hyvään keskitason Eurostars Monte Tauro -hotelliin (★★★★). 

Maanantaina on koko päivä aikaa omiin retkiin, kunnes illalla syömme Sisilian kiertomatkan päätteeksi jäähyväispäivällisen. (2xA, 1xL, 1xP)

lento
Taormina – Catania – Helsinki

8. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen lähdemme Cataniaan, joka on Sisilian toiseksi suurin kaupunki. Tutustumme kaupungin keskustaan, jossa näemme muun muassa katedraaliaukion ja kalatorin. 

Lounaan jälkeen kuljetus Catanian kentälle. Lentomme (Air Baltic) lähtee klo 17.55 Riian kautta (Air Baltic) Helsinkiin, jonne saavumme puolen yön jälkeen klo 00.20. (A, L) 

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Sisilian kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot hotelleissa
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Sisilian kiertomatka

Lisämaksu 1h huoneesta 590 €.

Tarkista passin/virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Passin/henkilökortin on oltava voimassa matkan ajan. Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin/henkilökortin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta tai henkilökortistasi matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit matkustusasiakirjan ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion/kopion henkilökortista voit lähettää Omaloman kautta tai suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi.

Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 4.4.2024 lähdön osalta 35 vrk ennen lähtöä, 8.10.2024 lähdön osalta 60 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehto A.
4.4.2024 lähdöllä: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

8.10.2024 lähdöllä:  Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta
   

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi-verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää alk./hlö 2 990 €
 • 3.4.2024 - 11.4.2024
 • 8.10.2024 - 15.10.2024
  alk. 2 990€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Sisilian kiertomatka
92 arvostelua
Erinomainen
42.00 %
Hyvä
50.00 %
Ok
15.00 %
Ei kovin hyvä
0.30 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Matkalla nähtiin monenlaisia hienoja nähtävyyksiä ja mm.Etnalla käynti oli aivan uskomaton. Ruoka oli hyvää ja kaupunkien idylliset pikkukujat ja niiden varrella olevat ravintolat mieleenpainuvat. Hotellit hienoja.

 
 
 


 

Anitta

Loistava kohde kulttuurin ja historian ystäville.

 

Sisilia on enemmän kuin arvaatkaan!

Asta

Loistava mahdollisuus tutustua Siciliaan, sen nähtävyyksiin ja historiaan. On nautinto matkustaa kiertomatkaa, jossa on täysi palvelu. 

 

 

SSS

Hyvä tietää Sisilian kiertomatkasta

Matkat Sisiliaan teemme huhti-toukokuussa ja syys-lokakuussa. Lämpötilat ovat tällöin päivällä miellyttävät, noin + 18-24 C, yöllä noin + 15 C. Sateen mahdollisuus on pieni. Suosittelemme varaamaan kesävaatteiden lisäksi mukaan lämmintä vaatetta viileitä iltoja ja aamuja varten. Myös uima-asu on hyvä olla mukana. Mukavat jalkineet (esim. lenkkitossut) ovat suositeltavat, koska retkillä kävelemme paljon, myös epätasaisilla alustoilla kuten mukulakivillä.

Italian valuutta on euro. Luottokortit käyvät yleisesti suurempien kaupunkien ravintoloissa ja kaupoissa. Luottokorteilla voi nostaa rahaa pankkiautomaateista.

Sisilian kiertomatkaan sisältyy puolihoito, yleensä lounas aamiaisen lisäksi. Hotelllit sijaitsevat keskeisillä paikoilla joten iltaisin voit käydä syömässä itsellesi sopivassa paikassa. Sisiliassa monilla kylillä ja kaupungeilla on omat perinneherkkunsa ja ravintoloita, trattorioita ja kahviloita löytyy paljon.

Italiassa on Unescon maailmanperintökohteita kuin missään muussa maassa. Sisiliassa niitä on seitsemän, näet niistä matkallamme kuusi:

Monrealen katedraali
Agrigenton temppelilaakso
Villa Romana del Casale
Syrakusan arkeologinen puisto
Noton alueen myöhäisbarokkikaupungit
Etna

Yleistä Sisiliasta

Geologisesti Sisilia on saarista lähimpänä Italian mannerta. Ainoastaan kapeimmillaan n. 3 km levyinen salmi erottaa sen niemimaan kärjestä. Jo muinaiset roomalaiset suunnittelivat siltaa salmen ylitse mutta nykytekniikallakaan hanketta ei ole vielä pystytty toteuttamaan. Salmi on matalimmillaankin yli 100 metriä syvä ja siinä käyvät voimakkaat pohjavirtaukset. Lisäksi alue on tunnettu seismisyydestään. 

Sisilian ensimmäiset tunnetut asukkaat olivat siculit, joiden mukaan saari sai nimensä. Myöhemmät valloittajat foinikialaisista kreikkalaisiin, roomalaisiin, germaaneihin, arabeihin, espanjalaisiin ja jopa Skandinaviasta lähtöisin olleisiin normanneihin toivat oman 
lisänsä väestöpohjaan ja kulttuuriin. Nykyisin sisilialaisia on n. 5 miljoonaa ja saarella on useita yli 100 000 asukkaan kaupunkeja; Palermo, Catania, Messina ja Syrakusa.

Sisilian kieli on saanut vaikutteita kaikilta saarta hallinneilta kansoilta; kreikkalaisilta, roomalaisilta, arabeilta ja espanjalaisilta. Sisilialainen keittiö on saanut runsaasti vaikutteita saaren valloittajilta; ruuissa maistuu erityisesti arabialaisen ja afrikkalaisen keittiön vahvat maut. Arabialaisvalloittajat toivat tulleessaan muun muassa munakoison, sitrushedelmät, mantelit ja pistaasit. Kesäkuumalla Sisiliassa maistuu granita (tuorepuristetusta mehusta, kahvista, suklaasta tai pistaasipähkinästä tehty hyvin pehmeä jäähile-juoma), jota voi ostaa kadunvarren kioskista. 

Katso kaikki Italian matkat