Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Sisilian kiertomatka

Koe Sisilian vaikuttava luonto, tuliperäinen Etna, hyvin säilyneet antiikin kaupungit, barokkiarkkitehtuurin kauneus ja nykypäivän omaleimaisuus.

7 päivää alk.2 080 €/hlö
 • 13.5.2020 - 19.5.2020 Varaa
 • 7.10.2020 - 13.10.2020 Varaa
 • Piazza Armerina 1 yö
 • San Leone 1 yö
 • Syrakusa 2 yötä
 • Etna retki
 • Taormina 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Sisilian kiertomatka on täydellinen valinta kulttuurimatkailijalle. Myös hyvän ruoan ystävät nauttivat Sisiliassa. Yksinkertaiset suussa sulavat maut ovat kunniassaan. Reitillämme on useita Unescon maailmanperintökohteita, jotka osaltaan kuvastavat saaren pitkää ja kiehtovaa historiaa. Saaren itärannikolla maisemaa hallitsee kenties Euroopan tunnetuin vuori, tuliperäinen Etna.

Sisilian kiertomatkalla on tunnetta mukana; Kummisetä tiedetään kaikkialla samoin kuin elokuvan myötä tunnetuksi tullut kappale ”Puhu hiljaa rakkaudesta”. Täällä seikkailee myös kuvitteellinen supersuosittu komisario Salvo Montalbano. Sisilian kiertomatkalla näet vaikuttavia luonnonmuodostelmia, hyvin säilyneitä antiikin kaupunkeja, barokkiarkkitehtuurin kauneutta ja nykypäivän omaleimaisuutta. Se on varmaa, että Sisilia ei jätä ketään kylmäksi.

Matkanjohtaja Raffaello Tesi on syntyperäinen toscanalainen, jonka perhejuuret äidin puolelta johtavat Sisiliaan. Raffa viettikin nuoruudessaan lukuisia kesälomia Sisiliassa ihaillen saaren kiehtovaa kulttuuriperintöä ja kauniita tyttöjä. Vuosia sitten Raffa ihastui Suomen talveen. Rakkaudesta kylmään maahamme hän on asunut Suomessa jo 18 vuotta. Raffaa kiehtoo erityisesti eri maiden kulttuurien kohtaaminen. Tämä on saanut hänet matkustelemaan eri puolille maailmaa, viimeiset 7 vuotta myös Olympian ja Kaukoretkien matkanjohtajana. Raffa toimii myös suomi-italia-kielenkääntäjänä.

Matkaohjelma

2.–8.10.2019 10.-16.10.2019 Vuoden 2020 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
(Matkalla on puolihoito)

Helsinki – Catania – Caltagirone – Piazza Armerina
1. päivä, keskiviikko 2.10. Lähtö (Lufthansa) Helsingistä klo 6.00 Münchenin kautta (Lufthansa) Cataniaan, jonne saavumme klo 11.05. Jatkamme bussilla reilun tunnin verran Caltagironen pikkukaupunkiin. Kävelemme tunnelmallisilla kujilla, joiden varrella on pikkuputiikkeja. Näemme myös keramiikkalaatoitetut Santa Maria del Monten portaat. Jokaisella askelmalla on erilaiset majolikalaattakoristeet. Myöhemmin jatkamme Piazza Armerinaan, jossa majoitumme keskustan ulkopuolelle hyvään keskitason Park Paradiso -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Piazza Armerina – Villa Romana del Casale – San Leone
2. päivä, torstai 3.10. Aamiaisen jälkeen tutustumme lyhyen ajomatkan päässä sijaitsevaan roomalaisaikaiseen palatsiin, Villa Romana del Casaleen. Muinainen palatsi on koristeltu uskomattoman hienoilla mosaiikeilla, joiden avulla mytologian aiheet ja ylhäisön elämä 2400 vuotta sitten avautuvat elävästi silmiemme eteen. Värikkäät mosaiikit ovat poikkeuksellisen hyvin säilyneet. Villa Romana del Casale on oikeutetusti Unescon maailmanperintökohde. Lounaan jälkeen matkamme jatkuu vajaan parin tunnin ajan etelärannikolle San Leoneen. Perillä majoitumme rannan tuntumassa sijaitsevaan hyvään keskitason Dioscuri Bay Palace -hotelliin (★★★★). (A, L)

San Leone – Agrigento – Scala dei Turchi – Syrakusa
3. päivä, perjantai 4.10. Aamulla nousemme bussiin ja ajamme lyhyen matkan päähän tutustuaksemme kävellen Agrigenton temppelilaaksoon, joka on yksi Sisilian päänähtävyyksistä. Antiikin kreikkalaisajalta peräisin oleva arkeologinen alue käsittää useita muinaisia temppeleitä, joista parhaiten on säilynyt Concordian temppeli. Myöhemmin käymme katsomassa Scala dei Turchi -kalliomuodostelmia. Hohtavan valkoiset kalliot vastakohtanaan sininen taivas ja meri ovat kuin Sisilian matkailumainoksesta. Matkan varrelle jäävä Porto Empedoclen kalastajakylä tunnetaan Suomessa paremmin nimellä Vigata, joka on kirjailija Andrea Camillerin luoman kuvitteellisen komisario Salvo Montalbanon kotipaikka. Lounaan jälkeen lähdemme muutaman tunnin bussimatkalle Syrakusaan, jossa majoitumme myöhään iltapäivällä keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Grande Albergo Alfeo -hotelliin (★★★★). (A, L)

Syrakusa ja Noto
4. päivä, lauantai 5.10. Tutustumme puolipäiväretkellä Syrakusaan ja Notoon. Aloitamme Syrakusan arkeologisesta puistosta, joka on kaupungin tärkein nähtävyys ja Unescon maailmanperintökohde. Kreikkalaiset rakensivat tänne teatterin jo satoja vuosia ennen ajanlaskumme alkua, mutta se on edelleen erittäin hyvässä kunnossa. Areenalla esitettiin näytelmiä, sirkustemppuilua sekä kokoonnuttiin keskustelemaan politiikasta.

Roomalaiset rakensivat oman amfiteatterinsa noin 700 vuotta myöhemmin. Sitä käytettiin pääasiassa väkivaltaisiin taistelunäytöksiin, joissa esiintyi gladiaattoreita ja villieläimiä.

Käymme myös Noton pikkukaupungissa, joka yhdessä seitsemän muun Noton laakson kaupungin kanssa kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Vittorio Emanuelle -pääkadun aukiot ja hunajan väriset barokkipalatsit ja kirkot ovat ainutlaatuisia arkkitehtuurin helmiä. Lounaan jälkeen palaamme Syrakusaan. Loppupäivä on vapaa-aikaa. Hotelliltamme on lyhyt kävelymatka Ortigia-saarelle, jonka kujilla voi maistella kahviloiden antimia ja tutkia putiikkien tarjontaa. (A, L)

Syrakusa – Aci Trezza – Etna – Taormina
5.–6. päivä, su–ma 6.–7.10. Lähdemme aamulla puolentoista tunnin bussimatkalle Aci Trezzan merenrantakylään. Kylän edustalla merestä nousee kolme jyrkkää saarta, joita kutsutaan kyklooppisaariksi. Legendan mukaan ne ovat kykloopin Odysseuksen laivaa kohti heittämät kivet. Käymme veneajelulla katsomassa lähemmin näitä vulkaanisen toiminnan tuloksena syntyneitä kyklooppisaaria. Vulkaaninen retkiteema jatkuu edelleen jatkaessamme bussilla Etna-tulivuoren rinteellä vajaan 2 kilometrin korkeudessa sijaitsevalle taukopaikalle. Vaikka yli 3300 metriin kurkottavalle huipulle on linnuntietä matkaa nelisen kilometriä, niin läheisellä Silvestri-kraatterilla saamme käsityksen vulkaanisen toiminnan mittakaavasta. Etna on yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista ja se on listattu Unescon maailmanperintökohteisiin. Lounaan jälkeen ajamme Taorminaan, jossa majoitumme keskustan lähelle hyvään keskitason Grand Miramare -hotelliin (★★★★).

Taormina on perinteisesti ollut kuuluisuuksien suosima luksuslomakohde. Kukkulan laella sijaitsevasta viihtyisästä keskustasta pääsee kätevästi köysiradalla alakaupunkiin ja meren rannalle. Maanantaina on koko päivä aikaa omiin retkiin, kunnes illalla syömme Sisilian kiertomatkan päätteeksi jäähyväispäivällisen. (2xA, 1xL, 1xP)

7. päivä, tiistai 8.10. Aamiaisen jälkeen kuljetus Catanian kentälle. Lentomme (Lufthansa) lähtee klo 11.55 Münchenin kautta (Lufthansa) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.35. (A)

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
(Matkalla on puolihoito)

Helsinki – Catania – Caltagirone – Piazza Armerina

1. päivä, torstai 10.10. Lähtö (Lufthansa) Helsingistä klo 6.00 Münchenin kautta (Lufthansa) Cataniaan, jonne saavumme klo 11.00. Jatkamme bussilla reilun tunnin verran Caltagironen pikkukaupunkiin. Kävelemme tunnelmallisilla kujilla, joiden varrella on pikkuputiikkeja. Näemme myös keramiikkalaatoitetut Santa Maria del Monten portaat. Jokaisella askelmalla on erilaiset majolikalaattakoristeet. Myöhemmin jatkamme Piazza Armerinaan, jossa majoitumme keskustan ulkopuolelle hyvään keskitason Park Paradiso -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Piazza Armerina – Villa Romana del Casale – San Leone
2. päivä, perjantai 11.10. Aamiaisen jälkeen tutustumme lyhyen ajomatkan päässä sijaitsevaan roomalaisaikaiseen palatsiin, Villa Romana del Casaleen. Muinainen palatsi on koristeltu uskomattoman hienoilla mosaiikeilla, joiden avulla mytologian aiheet ja ylhäisön elämä 2400 vuotta sitten avautuvat elävästi silmiemme eteen. Värikkäät mosaiikit ovat poikkeuksellisen hyvin säilyneet. Villa Romana del Casale on oikeutetusti Unescon maailmanperintökohde. Lounaan jälkeen matkamme jatkuu vajaan parin tunnin ajan etelärannikolle San Leoneen. Perillä majoitumme rannan tuntumassa sijaitsevaan hyvään keskitason Dioscuri Bay Palace -hotelliin (★★★★). (A, L)

San Leone – Agrigento – Scala dei Turchi – Syrakusa
3. päivä, lauantai 12.10. Aamulla nousemme bussiin ja ajamme lyhyen matkan päähän tutustuaksemme kävellen Agrigenton temppelilaaksoon, joka on yksi Sisilian päänähtävyyksistä. Antiikin kreikkalaisajalta peräisin oleva arkeologinen alue käsittää useita muinaisia temppeleitä, joista parhaiten on säilynyt Concordian temppeli. Myöhemmin käymme katsomassa Scala dei Turchi -kalliomuodostelmia. Hohtavan valkoiset kalliot vastakohtanaan sininen taivas ja meri ovat kuin Sisilian matkailumainoksesta. Matkan varrelle jäävä Porto Empedoclen kalastajakylä tunnetaan Suomessa paremmin nimellä Vigata, joka on kirjailija Andrea Camillerin luoman kuvitteellisen komisario Salvo Montalbanon kotipaikka. Lounaan jälkeen lähdemme muutaman tunnin bussimatkalle Syrakusaan. Majoitumme myöhään iltapäivällä Ortigian saarella vanhassa keskustassa sijaitsevaan keskitason boutique-tyyliseen Alla Giudecca -hotelliin (★★★). (A, L)

Syrakusa ja Noto
4. päivä, sunnuntai 13.10. Tutustumme puolipäiväretkellä Syrakusaan ja Notoon. Aloitamme Syrakusan arkeologisesta puistosta, joka on kaupungin tärkein nähtävyys ja Unescon maailmanperintökohde. Kreikkalaiset rakensivat tänne teatterin jo satoja vuosia ennen ajanlaskumme alkua, mutta se on edelleen erittäin hyvässä kunnossa. Areenalla esitettiin näytelmiä, sirkustemppuilua sekä kokoonnuttiin keskustelemaan politiikasta. Roomalaiset rakensivat oman amfiteatterinsa noin 700 vuotta myöhemmin. Sitä käytettiin pääasiassa väkivaltaisiin taistelunäytöksiin, joissa esiintyi gladiaattoreita ja villieläimiä. Käymme myös Noton pikkukaupungissa, joka yhdessä seitsemän muun Noton laakson kaupungin kanssa kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Vittorio Emanuelle -pääkadun aukiot ja hunajan väriset barokkipalatsit ja kirkot ovat ainutlaatuisia arkkitehtuurin helmiä. Lounaan jälkeen palaamme Syrakusaan. Loppupäivä on vapaa-aikaa. Hotellimme sijaitsee Ortigia-saarella, jonka kujilla voi maistella kahviloiden antimia ja tutkia putiikkien tarjontaa. (A, L)

Syrakusa – Aci Trezza – Etna – Taormina
5.–6. päivä, ma–ti 14.–15.10. Lähdemme aamulla puolentoista tunnin bussimatkalle Aci Trezzan merenrantakylään. Kylän edustalla merestä nousee kolme jyrkkää saarta, joita kutsutaan kyklooppisaariksi. Legendan mukaan ne ovat kykloopin Odysseuksen laivaa kohti heittämät kivet. Käymme veneajelulla katsomassa lähemmin näitä vulkaanisen toiminnan tuloksena syntyneitä kyklooppisaaria. Vulkaaninen retkiteema jatkuu edelleen jatkaessamme bussilla Etna-tulivuoren rinteellä vajaan 2 kilometrin korkeudessa sijaitsevalle taukopaikalle. Vaikka yli 3300 metriin kurkottavalle huipulle on linnuntietä matkaa nelisen kilometriä, niin läheisellä Silvestri-kraatterilla saamme käsityksen vulkaanisen toiminnan mittakaavasta. Etna on yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista ja se on listattu Unescon maailmanperintökohteisiin. Lounaan jälkeen ajamme Taorminaan, jossa majoitumme keskustan lähelle hyvään keskitason Grand Miramare -hotelliin (★★★★). Taormina on perinteisesti ollut kuuluisuuksien suosima luksuslomakohde. Kukkulan laella sijaitsevasta viihtyisästä keskustasta pääsee kätevästi köysiradalla alakaupunkiin ja meren rannalle.
Tiistaina on koko päivä aikaa omiin retkiin, kunnes illalla syömme Sisilian kiertomatkan päätteeksi jäähyväispäivällisen. (2xA, 1xL, 1xP)

7. päivä, keskiviikko 16.10. Aamiaisen jälkeen kuljetus Catanian kentälle. Lentomme (Lufthansa) lähtee klo 11.50 Münchenin kautta (Lufthansa) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.35. (A)

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
(Matkalla on puolihoito)

Helsinki – Catania – Caltagirone – Piazza Armerina
1. päivä, keskiviikko Lähtö (Lufthansa) Helsingistä klo 6.00 Münchenin kautta (Lufthansa) Cataniaan, jonne saavumme klo 11.00. Jatkamme bussilla reilun tunnin verran Caltagironen pikkukaupunkiin. Kävelemme tunnelmallisilla kujilla, joiden varrella on pikkuputiikkeja. Näemme myös keramiikkalaatoitetut Santa Maria del Monten portaat. Jokaisella askelmalla on erilaiset majolikalaattakoristeet. Myöhemmin jatkamme Piazza Armerinaan, jossa majoitumme keskustan ulkopuolelle hyvään keskitason Park Paradiso -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Piazza Armerina – Villa Romana del Casale – San Leone
2. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen tutustumme lyhyen ajomatkan päässä sijaitsevaan roomalaisaikaiseen palatsiin, Villa Romana del Casaleen. Muinainen palatsi on koristeltu uskomattoman hienoilla mosaiikeilla, joiden avulla mytologian aiheet ja ylhäisön elämä 2400 vuotta sitten avautuvat elävästi silmiemme eteen. Värikkäät mosaiikit ovat poikkeuksellisen hyvin säilyneet. Villa Romana del Casale on oikeutetusti Unescon maailmanperintökohde. Lounaan jälkeen matkamme jatkuu vajaan parin tunnin ajan etelärannikolle San Leonen alueelle. Kevään matkalla majoitumme hyvässä keskitason Dioscuri Bay Palace -hotellissa (★★★★) ja syksyn matkalla hyvässä keskitason Baia di Ulisse -hotellissa (★★★★). Molemmat hotellit sijaitsevat lähellä rantaa. (A, L)

San Leone – Agrigento – Scala dei Turchi – Syrakusa
3. päivä, perjantai Aamulla nousemme bussiin ja ajamme lyhyen matkan päähän tutustuaksemme kävellen Agrigenton temppelilaaksoon, joka on yksi Sisilian päänähtävyyksistä. Antiikin kreikkalaisajalta peräisin oleva arkeologinen alue käsittää useita muinaisia temppeleitä, joista parhaiten on säilynyt Concordian temppeli. Myöhemmin käymme katsomassa Scala dei Turchi -kalliomuodostelmia. Hohtavan valkoiset kalliot vastakohtanaan sininen taivas ja meri ovat kuin Sisilian matkailumainoksesta. Matkan varrelle jäävä Porto Empedoclen kalastajakylä tunnetaan Suomessa paremmin nimellä Vigata, joka on kirjailija Andrea Camillerin luoman kuvitteellisen komisario Salvo Montalbanon kotipaikka. Lounaan jälkeen lähdemme muutaman tunnin bussimatkalle Syrakusaan. Kevään matkalla majoitumme Ortigian saarella vanhassa keskustassa sijaitsevaan keskitason boutique-tyyliseen Alla Giudecca -hotelliin (★★★). Syksyn matkalla majoitumme lähellä vanhaa keskustaa sijaitsevaan hyvään keskitason Grande Albergo Alfeo -hotelliin (★★★★). (A, L)

Syrakusa ja Noto
4. päivä, lauantai Tutustumme puolipäiväretkellä Syrakusaan ja Notoon. Aloitamme Syrakusan arkeologisesta puistosta, joka on kaupungin tärkein nähtävyys ja Unescon maailmanperintökohde. Kreikkalaiset rakensivat tänne teatterin jo satoja vuosia ennen ajanlaskumme alkua, mutta se on edelleen erittäin hyvässä kunnossa. Areenalla esitettiin näytelmiä, sirkustemppuilua sekä kokoonnuttiin keskustelemaan politiikasta. Roomalaiset rakensivat oman amfiteatterinsa noin 700 vuotta myöhemmin. Sitä käytettiin pääasiassa väkivaltaisiin taistelunäytöksiin, joissa esiintyi gladiaattoreita ja villieläimiä.

Käymme myös Noton pikkukaupungissa, joka yhdessä seitsemän muun Noton laakson kaupungin kanssa kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Vittorio Emanuelle -pääkadun aukiot ja hunajan väriset barokkipalatsit ja kirkot ovat ainutlaatuisia arkkitehtuurin helmiä. Lounaan jälkeen palaamme Syrakusaan. Loppupäivä on vapaa-aikaa, jolloin Ortigia-saaren kujilla voi maistella kahviloiden antimia ja tutkia putiikkien tarjontaa. (A, L)

Syrakusa – Aci Trezza – Etna – Taormina
5.–6. päivä, su–ma Lähdemme aamulla puolentoista tunnin bussimatkalle Aci Trezzan merenrantakylään. Kylän edustalla merestä nousee kolme jyrkkää saarta, joita kutsutaan kyklooppisaariksi. Legendan mukaan ne ovat kykloopin Odysseuksen laivaa kohti heittämät kivet. Käymme veneajelulla katsomassa lähemmin näitä vulkaanisen toiminnan tuloksena syntyneitä kyklooppisaaria. Vulkaaninen retkiteema jatkuu edelleen jatkaessamme bussilla Etna-tulivuoren rinteellä vajaan 2 kilometrin korkeudessa sijaitsevalle taukopaikalle. Vaikka yli 3300 metriin kurkottavalle huipulle on linnuntietä matkaa nelisen kilometriä, niin läheisellä Silvestri-kraatterilla saamme käsityksen vulkaanisen toiminnan mittakaavasta. Etna on yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista ja se on listattu Unescon maailmanperintökohteisiin. Lounaan jälkeen ajamme Taorminaan, jossa majoitumme keskustan lähelle hyvään keskitason Grand Miramare -hotelliin (★★★★).

Taormina on perinteisesti ollut kuuluisuuksien suosima luksuslomakohde. Kukkulan laella sijaitsevasta viihtyisästä keskustasta pääsee kätevästi köysiradalla alakaupunkiin ja meren rannalle. Maanantaina on vapaa-aikaa, kunnes illalla syömme Sisilian kiertomatkan päätteeksi jäähyväispäivällisen. (2xA, 1xL, 1xP)

7. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen kuljetus Catanian kentälle. Lentomme (Lufthansa) lähtee klo 11.50 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.35. (A)

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioithan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu 1h huoneesta 440 e

Tarkistakaa passinne / virallisen henkilökorttinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Ennakkomaksu 350 e.

Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 150 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi-verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä