Antiikin-aikaisen-kreikkalaisen-teatterin-rauniot-Taormina-Sisilia-Italia-Olympi

Sisilian kiertomatka

- täydellinen valinta kulttuurimatkailijalle
7
päivää
alk. 2 140 €/hlö
Asiakasarviot

Sisilian kiertomatkalla koet saaren vaikuttavan luonnon ja tuliperäisen Etnan, näet hyvin säilyneet antiikin kaupungit ja barokkiarkkitehtuurin kauneutta. Lisäksi nautit hyvästä ruuasta ja tutustut Sisilian nykypäivään ja omaleimaiseen kulttuuriin.

Viikon kiertomatka Sisiliassa

Matkareitti
Piazza Armerina
1 yö
San Leone
1 yö
Syrakusa
2 yötä
Etna
retki
Taormina
2 yötä

Sisilian kiertomatkalla reitillämme on useita Unescon maailmanperintökohteita, jotka osaltaan kuvastavat saaren pitkää ja kiehtovaa historiaa. Saaren itärannikolla maisemaa hallitsee kenties Euroopan tunnetuin vuori, tuliperäinen Etna, joka sekin kuuluu Unescon maailmanperintöön.

Sisilian kiertomatkalla on tunnetta mukana; Kummisetä tiedetään kaikkialla samoin kuin elokuvan myötä tunnetuksi tullut kappale ”Puhu hiljaa rakkaudesta”. Täällä seikkailee myös kuvitteellinen supersuosittu komisario Salvo Montalbano. Sisilian kiertomatkalla näet vaikuttavia luonnonmuodostelmia, hyvin säilyneitä antiikin kaupunkeja, barokkiarkkitehtuurin kauneutta ja nykypäivän omaleimaisuutta. Se on varmaa, että Sisilia ei jätä ketään kylmäksi.

Myös hyvän ruoan ystävät nauttivat Sisiliassa. Yksinkertaiset suussa sulavat maut ovat kunniassaan

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, puolihoito, ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, palvelupalkkiot hotelleissa sekä paljon muuta. Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta on 440 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkanjohtajana Sisilian kiertomatkalla on Raffaello Tesi, syntyperäinen toscanalainen, jonka perhejuuret äidin puolelta johtavat Sisiliaan. Raffa viettikin nuoruudessaan lukuisia kesälomia Sisiliassa ihaillen saaren kiehtovaa kulttuuriperintöä ja kauniita tyttöjä. Vuosia sitten Raffa ihastui Suomen talveen. Rakkaudesta kylmään maahamme hän on asunut Suomessa jo 20 vuotta. Raffaa kiehtoo erityisesti eri maiden kulttuurien kohtaaminen. Tämä on saanut hänet matkustelemaan eri puolille maailmaa, viimeiset 10 vuotta myös Olympian ja Kaukoretkien matkanjohtajana. Raffa toimii myös suomi-italia-kielenkääntäjänä.

Matkaohjelma

Vuoden 2021 matkat

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (matkalla on puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Huom! paluuaika muuttunut, huomioitu ohjelmassa (17.9.21)

Helsinki – Catania – Caltagirone – Piazza Armerina

 1. päivä, keskiviikko Lähtö (Lufthansa) Helsingistä klo 6.15 Münchenin kautta (Lufthansa) Cataniaan, jonne saavumme klo 11.05. Jatkamme bussilla reilun tunnin verran Caltagironen pikkukaupunkiin. Kävelemme tunnelmallisilla kujilla, joiden varrella on pikkuputiikkeja. Näemme myös keramiikkalaatoitetut Santa Maria del Monten portaat. Jokaisella askelmalla on erilaiset majolikalaattakoristeet. Myöhemmin jatkamme Piazza Armerinaan, jossa majoitumme keskustan ulkopuolelle keskitason Park Paradiso -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Piazza Armerina – Villa Romana del Casale – San Leone

2. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen tutustumme lyhyen ajomatkan päässä sijaitsevaan roomalaisaikaiseen palatsiin, Villa Romana del Casaleen. Muinainen palatsi on koristeltu uskomattoman hienoilla mosaiikeilla, joiden avulla mytologian aiheet ja ylhäisön elämä 2400 vuotta sitten avautuvat elävästi silmiemme eteen. Värikkäät mosaiikit ovat poikkeuksellisen hyvin säilyneet. Villa Romana del Casale on oikeutetusti Unescon maailmanperintökohde. Lounaan jälkeen matkamme jatkuu vajaan parin tunnin ajan etelärannikolle San Leoneen. Majoitumme San Leonen alueella sijaitsevaan keskitason Dioscuri Bay Palace -hotelliin (★★★★). (A, L)

San Leone – Agrigento – Scala dei Turchi – Syrakusa

3. päivä, perjantai Aamulla nousemme bussiin ja ajamme lyhyen matkan päähän tutustuaksemme kävellen Agrigenton temppelilaaksoon, joka on yksi Sisilian päänähtävyyksistä. Antiikin kreikkalaisajalta peräisin oleva arkeologinen alue käsittää useita muinaisia temppeleitä, joista parhaiten on säilynyt Concordian temppeli. Myöhemmin käymme katsomassa Scala dei Turchi -kalliomuodostelmia. Hohtavan valkoiset kalliot vastakohtanaan sininen taivas ja meri ovat kuin Sisilian matkailumainoksesta. Matkan varrelle jäävä Porto Empedoclen kalastajakylä tunnetaan Suomessa paremmin nimellä Vigata, joka on kirjailija Andrea Camillerin luoman kuvitteellisen komisario Salvo Montalbanon kotipaikka. Lounaan jälkeen lähdemme muutaman tunnin bussimatkalle Syrakusaan. Majoitumme myöhään iltapäivällä Ortigian saarella vanhassa keskustassa sijaitsevaan keskitason Antico Roma 1880 -hotelliin (★★★★). (A, L)

Syrakusa ja Noto

4. päivä, lauantai Tutustumme puolipäiväretkellä Syrakusaan ja Notoon. Aloitamme Syrakusan arkeologisesta puistosta, joka on kaupungin tärkein nähtävyys ja Unescon maailmanperintökohde. Kreikkalaiset rakensivat tänne teatterin jo satoja vuosia ennen ajanlaskumme alkua, mutta se on edelleen erittäin hyvässä kunnossa. Areenalla esitettiin näytelmiä, sirkustemppuilua sekä kokoonnuttiin keskustelemaan politiikasta.Roomalaiset rakensivat oman amfiteatterinsa noin 700 vuotta myöhemmin. Sitä käytettiin pääasiassa väkivaltaisiin taistelunäytöksiin, joissa esiintyi gladiaattoreita ja villieläimiä. Käymme myös Noton pikkukaupungissa, joka yhdessä seitsemän muun Noton laakson kaupungin kanssa kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Vittorio Emanuelle -pääkadun aukiot ja hunajan väriset barokkipalatsit ja kirkot ovat ainutlaatuisia arkkitehtuurin helmiä. Lounaan jälkeen palaamme Syrakusaan. Loppupäivä on vapaa-aikaa, jolloin Ortigia-saaren kujilla voi maistella kahviloiden antimia ja tutkia putiikkien tarjontaa. (A, L)

Syrakusa – Aci Trezza – Etna – Taormina

5.–6. päivä, su–ma Lähdemme aamulla puolentoista tunnin bussimatkalle Aci Trezzan merenrantakylään. Kylän edustalla merestä nousee kolme jyrkkää saarta, joita kutsutaan kyklooppisaariksi. Legendan mukaan ne ovat kykloopin Odysseuksen laivaa kohti heittämät kivet. Käymme veneajelulla katsomassa lähemmin näitä vulkaanisen toiminnan tuloksena syntyneitä kyklooppisaaria. Vulkaaninen retkiteema jatkuu edelleen jatkaessamme bussilla Etna-tulivuoren rinteellä vajaan 2 kilometrin korkeudessa sijaitsevalle taukopaikalle. Vaikka yli 3300 metriin kurkottavalle huipulle on linnuntietä matkaa nelisen kilometriä, niin läheisellä Silvestri-kraatterilla saamme käsityksen vulkaanisen toiminnan mittakaavasta. Etna on yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista ja se on listattu Unescon maailmanperintökohteisiin. Lounaan jälkeen ajamme Taorminaan, jossa majoitumme keskustan lähelle hyvään keskitason Grand Miramare -hotelliin (★★★★). Taormina on perinteisesti ollut kuuluisuuksien suosima luksuslomakohde. Kukkulan laella sijaitsevasta viihtyisästä keskustasta pääsee kätevästi köysiradalla alakaupunkiin ja meren rannalle.
Maanantaina on koko päivä aikaa omiin retkiin, kunnes illalla syömme Sisilian kiertomatkan päätteeksi jäähyväispäivällisen. (2xA, 1xL, 1xP)

7. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen kuljetus Catanian kentälle. Lentomme (Lufthansa) lähtee klo 11.55 Münchenin kautta (Lufthansa) Helsinkiin, jonne saavumme klo 23.55. (A, lounas Munchenin kentällä)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Sisilian kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot hotelleissa
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut 213 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Sisilian kiertomatka

Lisämaksu 1h huoneesta 440 euroa.

Tarkista passin / virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Ennakkomaksu 450 €

Peruutusehdot A: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 150 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi-verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
7 päivää alk./hlö 2 140 €
 • 20.10.2021 - 26.10.2021

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Sisilian kiertomatka
31 arvostelua
Erinomainen
28.00 %
Hyvä
56.00 %
Ok
13.00 %
Ei kovin hyvä
3.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Matka oli onnistunut. Itse olin matkalla nähdäkseni Valle dei Templin sekä Villa Romana Casalen sekä sitä seutua muutenkin. Nyt on nähty.  Matkan eri vaiheet ja majoittumiset menivät sujuvasti, joutuisasti ja matkustajalle vaivatta. Sää suosi, liikenne sujui eikä harmeja ollut. Hyvän suunnittelun tulosta. 

 

Hyvä tietää Sisilian kiertomatkasta

Matkat Sisiliaan teemme pääsääntöisesti syys-lokakuussa. Lämpötilat ovat vielä lokakuussakin päivällä noin + 20-24 C, yöllä noin + 15 C. Sateita ei juuri tuohon aikaan ole. Suosittelemme varaamaan kesävaatteiden lisäksi mukaan lämmintä vaatetta viileitä iltoja ja aamuja varten. Myös uima-asu on hyvä olla mukana. Mukavat jalkineet (esim. lenkkitossut) ovat suositeltavat, koska retkillä kävelemme paljon, myös epätasaisilla alustoilla kuten mukulakivillä.

Italian valuutta on euro. Luottokortit käyvät yleisesti suurempien kaupunkien ravintoloissa ja kaupoissa. Luottokorteilla voi nostaa rahaa pankkiautomaateista.

Sisilian kiertomatkaan sisältyy puolihoito, yleensä lounas aamiaisen lisäksi. Hotelllit sijaitsevat keskeisillä paikoilla joten iltaisin voit käydä syömässä itsellesi sopivassa paikassa. Sisiliassa monilla kylillä ja kaupungeilla on omat perinneherkkunsa ja ravintoloita, trattorioita ja kahviloita löytyy paljon.

Italiassa on Unescon maailmanperintökohteita kuin missään muussa maassa. Sisiliassa niitä on seitsemän, näet niistä matkallamme viisi:

Villa Romana del Casale
Agrigenton temppelilaakso
Syrakusan arkeologinen puisto
Noton alueen myöhäisbarokkikaupungit
Etna

Yleistä Sisiliasta

Geologisesti Sisilia on saarista lähimpänä Italian mannerta. Ainoastaan kapeimmillaan n. 3 km levyinen salmi erottaa sen niemimaan kärjestä. Jo muinaiset roomalaiset suunnittelivat siltaa salmen ylitse mutta nykytekniikallakaan hanketta ei ole vielä pystytty toteuttamaan. Salmi on matalimmillaankin yli 100 metriä syvä ja siinä käyvät voimakkaat pohjavirtaukset. Lisäksi alue on tunnettu seismisyydestään. 

Sisilian ensimmäiset tunnetut asukkaat olivat siculit, joiden mukaan saari sai nimensä. Myöhemmät valloittajat foinikialaisista kreikkalaisiin, roomalaisiin, germaaneihin, arabeihin, espanjalaisiin ja jopa Skandinaviasta lähtöisin olleisiin normanneihin toivat oman 
lisänsä väestöpohjaan ja kulttuuriin. Nykyisin sisilialaisia on n. 5 miljoonaa ja saarella on useita yli 100 000 asukkaan kaupunkeja; Palermo, Catania, Messina ja Syrakusa.

Sisilian kieli on saanut vaikutteita kaikilta saarta hallinneilta kansoilta; kreikkalaisilta, roomalaisilta, arabeilta ja espanjalaisilta. Sisilialainen keittiö on saanut runsaasti vaikutteita saaren valloittajilta; ruuissa maistuu erityisesti arabialaisen ja afrikkalaisen keittiön vahvat maut. Arabialaisvalloittajat toivat tulleessaan muun muassa munakoison, sitrushedelmät, mantelit ja pistaasit. Kesäkuumalla Sisiliassa maistuu granita (tuorepuristetusta mehusta, kahvista, suklaasta tai pistaasipähkinästä tehty hyvin pehmeä jäähile-juoma) jota voi ostaa kadunvarren kioskista.

Katso kaikki Italian matkat