Antiikin-aikaisen-kreikkalaisen-teatterin-rauniot-Taormina-Sisilia-Italia-Olympi

Sisilian kiertomatka

- täydellinen valinta kulttuurimatkailijalle
8
päivää

Sisilian kiertomatkalla koet Välimeren suurimman saaren vaikuttavan luonnon ja tuliperäisen Etnan, näet hyvin säilyneet antiikin kaupungit ja barokkiarkkitehtuurin kauneutta. Lisäksi nautit hyvästä ruuasta ja tutustut Sisilian nykypäivään ja omaleimaiseen kulttuuriin.

Viikon kiertomatka ihastuttavassa Sisiliassa

Matkareitti
Palermo
2 yötä
Monreale
retki
Agrigenton alue
1 yö
Syrakusa
2 yötä
Noto
retki
Etna
retki
Taormina
2 yötä

Sisilian kiertomatkamme reitillä on useita Unescon maailmanperintökohteita, jotka osaltaan kuvastavat saaren pitkää ja kiehtovaa historiaa. Tutustumme Syrakusassa aikanaan gladiaattoreiden taisteluita todistaneeseen amfiteatteriin, Noton barokkipalatseihin ja värikkäisiin mosaiikkeihin Villa Romana del Casalessa.

Sisilian itärannikolla maisemaa hallitsee kenties Euroopan tunnetuin vuori, tuliperäinen Etna, joka sekin kuuluu Unescon maailmanperintöön.

Sisilian kiertomatkalla on tunnetta mukana; Kummisetä tiedetään kaikkialla samoin kuin elokuvan myötä tunnetuksi tullut kappale ”Puhu hiljaa rakkaudesta”. Täällä seikkailee myös kuvitteellinen supersuosittu komisario Salvo Montalbano upeissa merellisissä maisemissa. Sisilian kiertomatkalla näet vaikuttavia luonnonmuodostelmia, hyvin säilyneitä antiikin kaupunkeja, barokkiarkkitehtuurin kauneutta ja nykypäivän omaleimaisuutta. Se on varmaa, että Sisilia ei jätä ketään kylmäksi.

Myös hyvän ruoan ystävät nauttivat Sisiliassa. Yksinkertaiset suussa sulavat maut ovat kunniassaan

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, puolihoito, ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, palvelupalkkiot hotelleissa sekä paljon muuta. Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 580 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

12. – 19.10.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (matkalla on puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Sitruunapuu-Sisilia-Italia
Helsinki – Palermo

 1. päivä, torstai Lähtö (Lufthansa) Helsingistä klo 6.10 Münchenin kautta (Lufthansa) Palermoon, jonne saavumme klo 11.05. Lähes miljoonan asukkaan Palermo on Sisilian pääkaupunki ja saaren suurin kaupunki. Tietynlainen mystiikka verhoaa edelleen Palermoa, missä ravintolat eivät kosiskele turisteja monikielisillä ruokalistoillaan. Kaupungin aitous onkin kiehtovaa ja tarjoaa aisteille ainutlaatuisia elämyksiä. Tuntuu, että elämän meno soljuu osittain vielä viime vuosisadalla. Monet Palermon upeat palatsit ovat arkkitehtuurin mestariteoksia ja ruokatorit sekä gastronomia ovat aivan omassa kategoriassaan. Lounaan jälkeen tutustumme keskustaan pienellä kävelykierroksella. Myöhemmin majoitumme 2 yöksi kaupungin keskustaan hyvään keskitason Ibis Styles Palermo Cristal -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (L, P)

Pittoreski-ravintola-Sisilia-Italia.
Monreale

2. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen ajamme Palermon ulkopuolella sijaitsevaan Monrealen pikkukaupunkiin. Se tunnetaan erityisesti katedraalistaan, joka kuuluu oikeutetusti Unescon maailmanperintökohteisiin hienon normanniarkkitehtuurinsa ja historiallisen taustansa vuoksi. Katedraali rakennettiin 1100-luvun loppupuolella. Lounaan jälkeen palaamme Palermoon, jossa loppupäivä on vapaata. (A, L)

Kauneus-on-kaikkialla-Sisilia-Italia
Palermo – Scala dei Turchi – Agrigento

3. päivä, lauantai Lähdemme aamulla noin 160 kilometrin bussimatkalle kohti Sisilian etelärannikkoa. Rannikolla pysähdymme Scala dei Turchi -kalliomuodostelmilla. Hohtavan valkoiset kalliot vastakohtanaan sininen taivas ja meri ovat kuin Sisilian matkailumainoksesta. Jatkaessamme matkaa ohitamme Porto Empedoclen kalastajakylän, joka tunnetaan Suomessa paremmin kuvitteellisella nimellä Vigata. Se on kirjailija Andrea Camillerin luoman komisariohahmo Salvo Montalbanon kotipaikka.

Iltapäivällä tutustumme kävellen Agrigenton temppelilaaksoon, joka on yksi Sisilian päänähtävyyksistä. Antiikin kreikkalaisajalta peräisin oleva arkeologinen alue käsittää useita muinaisia temppeleitä, joista parhaiten on säilynyt Concordian temppeli. Majoitumme Agrigenton lähellä rannalla sijaitsevaan hyvään keskitason Dioscuri Bay -hotelliin (★★★★). Lounaan syömme matkalla ja ilta on vapaa. (A, L)

Mosaiikkilattia-Villa-del-Casale-Sisilia-Italia
Agrigento – Piazza Armerina - Syrakusa

4. päivä, sunnuntai  Lähdemme aamulla noin 300 kilometrin bussimatkalle kohti Sisilian itärannikkoa ja Syrakusaa. Matkalla pysähdymme Piazza Armerinassa, jossa tutustumme roomalaisaikaiseen palatsiin, Villa Romana del Casaleen. Muinainen palatsi on koristeltu uskomattoman hienoilla mosaiikeilla, joiden avulla mytologian aiheet ja ylhäisön elämä 2400 vuotta sitten avautuvat elävästi silmiemme eteen. Värikkäät mosaiikit ovat poikkeuksellisen hyvin säilyneet. Villa Romana del Casale on oikeutetusti Unescon maailmanperintökohde. Lounaan syömme myöhemmin matkan varrella. Majoitumme myöhään iltapäivällä 2 yöksi kaupunkialueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Grand Hotel Villa Politiin (★★★★). Kaikille halukkaille on illalla vielä kuljetus Ortigian saarelle ja takaisin. (A, L)

Pittoreski-ravintola-Sisilia-Italia.
Syrakusa ja Noto

5. päivä, maanantai Aamulla tutustumme Syrakusan arkeologiseen puistoon, joka on kaupungin tärkein nähtävyys ja Unescon maailmanperintökohde. Kreikkalaiset rakensivat tänne teatterin jo satoja vuosia ennen ajanlaskumme alkua, mutta se on edelleen erittäin hyvässä kunnossa. Areenalla esitettiin näytelmiä, sirkustemppuilua sekä kokoonnuttiin keskustelemaan politiikasta. Roomalaiset rakensivat oman amfiteatterinsa noin 700 vuotta myöhemmin. Sitä käytettiin pääasiassa väkivaltaisiin taistelunäytöksiin, joissa esiintyi gladiaattoreita ja villieläimiä.

Myöhemmin jatkamme Noton pikkukaupunkiin, joka yhdessä seitsemän muun Noton laakson kaupungin kanssa kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Vittorio Emanuelle -pääkadun aukiot ja hunajan väriset barokkipalatsit ja kirkot ovat ainutlaatuisia arkkitehtuurin helmiä. Lounaan jälkeen palaamme Syrakusaan. Loppupäivästä on vapaa-aikaa, jolloin voi rentoutua uima-altaalla. Vaihtoehtoisesti voi myös lähteä uudelleen Ortigian saarelle, jonne on menopaluukuljetukset. (A, L)

Etnan-Silvestri-kraateri-Sisilia-Italia
Syrakusa – Catania – Etna – Taormina

6.–7. päivä, ti–ke Lähdemme tiistaiaamuna noin tunnin bussimatkalle kohti Cataniaa, joka on Sisilian toiseksi suurin kaupunki. Meillä on noin tunnin verran vapaa-aikaa tutustua kaupungin keskustaan, jossa näemme katedraaliaukion ja kalatorin. Myöhemmin jatkamme bussilla Etna-tulivuoren rinteellä vajaan 2 kilometrin korkeudessa sijaitsevalle taukopaikalle. Vaikka yli 3300 metriin kurkottavalle huipulle on linnuntietä matkaa nelisen kilometriä, niin läheisellä Silvestri-kraatterilla saamme käsityksen vulkaanisen toiminnan mittakaavasta. Etna on yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista ja se on listattu Unescon maailmanperintökohteisiin. Lounaan jälkeen ajamme Taorminaan, jossa majoitumme 2 yöksi keskustan lähelle hyvään keskitason Grand Hotel Miramare -hotelliin (★★★★). Taormina on perinteisesti ollut kuuluisuuksien suosima luksuslomakohde. Kukkulan laella sijaitsevasta viihtyisästä keskustasta pääsee kätevästi köysiradalla alakaupunkiin ja meren rannalle.

Keskiviikkona on koko päivä aikaa omiin retkiin, kunnes illalla syömme Sisilian kiertomatkan päätteeksi jäähyväispäivällisen. (2xA, 1xL, 1xP)

lento

8. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen kuljetus Catanian kentälle. Lentomme (Lufthansa) lähtee klo 11.55 Münchenin kautta (Lufthansa) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.55. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Sisilian kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot hotelleissa
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Sisilian kiertomatka

Lisämaksu 1h huoneesta 580 euroa.

Matkan hinta 2h huoneessa on 11.5.2023 lähdöllä 2 640 €/henkilö, 12.10.2023 lähdöllä 2 860 €/henkilö.

Tarkista passin / virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 35 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot A: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 150 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi-verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää
 • 12.10.2023 - 19.10.2023

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Sisilian kiertomatka
92 arvostelua
Erinomainen
42.00 %
Hyvä
50.00 %
Ok
15.00 %
Ei kovin hyvä
0.30 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Loistava kohde kulttuurin ja historian ystäville.

 

Sisilia on enemmän kuin arvaatkaan!

Asta

Loistava mahdollisuus tutustua Siciliaan, sen nähtävyyksiin ja historiaan. On nautinto matkustaa kiertomatkaa, jossa on täysi palvelu. 

 

 

SSS

Ruoka on loistavaa ja ihmiset ystävällisiä. Turvallinen maa matkustaa myös nainen yksinään. Historialliset kohteet upeita ja välimatkat niihin ovat lyhyitä.

Hyvä tietää Sisilian kiertomatkasta

Matkat Sisiliaan teemme toukokuussa ja syys-lokakuussa. Lämpötilat ovat tällöin päivällä miellyttävät, noin + 20-24 C, yöllä noin + 15 C. Sateen mahdollisuus on pieni. Suosittelemme varaamaan kesävaatteiden lisäksi mukaan lämmintä vaatetta viileitä iltoja ja aamuja varten. Myös uima-asu on hyvä olla mukana. Mukavat jalkineet (esim. lenkkitossut) ovat suositeltavat, koska retkillä kävelemme paljon, myös epätasaisilla alustoilla kuten mukulakivillä.

Italian valuutta on euro. Luottokortit käyvät yleisesti suurempien kaupunkien ravintoloissa ja kaupoissa. Luottokorteilla voi nostaa rahaa pankkiautomaateista.

Sisilian kiertomatkaan sisältyy puolihoito, yleensä lounas aamiaisen lisäksi. Hotelllit sijaitsevat keskeisillä paikoilla joten iltaisin voit käydä syömässä itsellesi sopivassa paikassa. Sisiliassa monilla kylillä ja kaupungeilla on omat perinneherkkunsa ja ravintoloita, trattorioita ja kahviloita löytyy paljon.

Italiassa on Unescon maailmanperintökohteita kuin missään muussa maassa. Sisiliassa niitä on seitsemän, näet niistä matkallamme kuusi:

Monrealen katedraali
Agrigenton temppelilaakso
Villa Romana del Casale
Syrakusan arkeologinen puisto
Noton alueen myöhäisbarokkikaupungit
Etna

Yleistä Sisiliasta

Geologisesti Sisilia on saarista lähimpänä Italian mannerta. Ainoastaan kapeimmillaan n. 3 km levyinen salmi erottaa sen niemimaan kärjestä. Jo muinaiset roomalaiset suunnittelivat siltaa salmen ylitse mutta nykytekniikallakaan hanketta ei ole vielä pystytty toteuttamaan. Salmi on matalimmillaankin yli 100 metriä syvä ja siinä käyvät voimakkaat pohjavirtaukset. Lisäksi alue on tunnettu seismisyydestään. 

Sisilian ensimmäiset tunnetut asukkaat olivat siculit, joiden mukaan saari sai nimensä. Myöhemmät valloittajat foinikialaisista kreikkalaisiin, roomalaisiin, germaaneihin, arabeihin, espanjalaisiin ja jopa Skandinaviasta lähtöisin olleisiin normanneihin toivat oman 
lisänsä väestöpohjaan ja kulttuuriin. Nykyisin sisilialaisia on n. 5 miljoonaa ja saarella on useita yli 100 000 asukkaan kaupunkeja; Palermo, Catania, Messina ja Syrakusa.

Sisilian kieli on saanut vaikutteita kaikilta saarta hallinneilta kansoilta; kreikkalaisilta, roomalaisilta, arabeilta ja espanjalaisilta. Sisilialainen keittiö on saanut runsaasti vaikutteita saaren valloittajilta; ruuissa maistuu erityisesti arabialaisen ja afrikkalaisen keittiön vahvat maut. Arabialaisvalloittajat toivat tulleessaan muun muassa munakoison, sitrushedelmät, mantelit ja pistaasit. Kesäkuumalla Sisiliassa maistuu granita (tuorepuristetusta mehusta, kahvista, suklaasta tai pistaasipähkinästä tehty hyvin pehmeä jäähile-juoma), jota voi ostaa kadunvarren kioskista.

Katso kaikki Italian matkat