Patikoijia Huippuvuorilla Olympia

Aktiivimatka Huippuvuorilla

- patikointia arktisissa maisemissa
6
päivää
alk. 2 770 €/hlö

Lähde aktiivimatkalle Huippuvuorille, näe arktiset maisemat ja tutustu upeaan luontoon patikoiden ja meriretkellä. Majoitumme koko matkan ajan hyvätasoisessa hotellissa ja teemme päiväpatikointeja, välillä haastavassakin maastossa.

Patikointia Huippuvuorilla, vaativuustaso 2 / 5 (haasteellinen)

Matkareitti
Longyearbyen
5 yötä
Foxfonna-jäätikkö
retki
Forkastningsfjellet
retki
Billefjord-vuono ja Nordenskiöldinjäätikkö
meriretki

Huippuvuorten aktiivimatkalla teemme lyhyitä patikointeja, joilla näemme jäätiköitä ja pääsemme kokemaan ainutlaatuista arktista luontoa. Billefjordin vuonoon teemme mieleenpainuvan luontoretken hybridiveneellä, joka tarvittaessa toimii äänettömällä sähkömoottorilla. Tällöin emme häiritse eläimiä ja meillä on paremmat mahdollisuudet nähdä esim. hylkeitä tai joku Huippuvuorten useasta valaslajista.

Yksi matkamme kohokohdista on kävely Forkastninfjelletin harjanteella, josta voimme ihailla Jäämeren kauneutta ja sen ympärillä kimaltelevia jäätiköitä

Majoitumme koko matkan ajaksi hyvätasoiseen hotelliin Longyearbyeniin. Hotellin saunatiloissa ja ulkoaltaissa voit rentoutua patikointien jälkeen. Matkalla on myös kokonainen vapaapäivä, jolloin on mahdollisuus tehdä lisäretki sähköpyörällä.

Tämä matka on huippukokemus!

Huippuvuorten lentoliikenne on hyvin rajallista, joten suosittelemme varaamaan matkan hyvissä ajoin heti alkuvuodesta varmistaaksesi paikkasi.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelmanmukaiset kuljetukset ja retket pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta 570 €

Matkan hinta ja ehdot

Huippuvuorten aktiivimatkan patikointiosuudet ovat vaatimustasoltaan 2 / 5 eli  haasteellisia.
Viisiportaisen asteikkomme mukaisesti nautit matkasta parhaiten jos olet harrastanut säännöllistä kestävyysliikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) 2–3 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana. Jaksat sauvakävellä reippaasti yhtä mittaa tunnin verran, tai liikkua repun (5–8 kg) kanssa mäkisessä maastossa saman päivän aikana toistuvia 2–3 tunnin mittaisia lenkkejä. Jaksat myös kävellä (lyhyitä taukoja pitäen) tunnin verran portaita ylös ja alas.

Matkaohjelma

24. – 29.8.2024

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen 

Lento kohteeseen
Helsinki – Longyearbyen

24.8. lauantai
Lähtö Helsinki–Vantaan-lentoasemalta klo 11.10 Tukholman (SAS) ja Oslon (SAS) kautta (SAS) Longyearbyeniin, jonne saavumme klo 18.55. Majoitumme 5 yöksi ensimmäisen luokan Radisson Blu Polar -hotelliin (★★★★). Tervetuloillallinen. (P) 
 

 

Foxfonna-jäätikkö
Foxfonna-jäätikkö (10 km, nousua 100 m ja laskua 450 m, patikointia 5-6 tuntia) 

25.8. sunnuntai 
Saamme kokea pitkät valoisat päivät, sillä aurinko laskee vain muutamiksi tunneiksi. Vain kivenheiton päässä Longyearbyenistä alkaa tuntureiden ja jäätiköiden erämaa. 

Aamiaisen jälkeen puolen tunnin kuljetus sisämaahan, jossa nousemme aina Foxfonna-jäätikön luokse noin 400 metrin korkeuteen. Aloitamme päivän patikoinnin kivikkoisessa maastossa ja kävelemme osittain jäätiköllä, mikäli olosuhteet sallivat. Huippualueen lumi, jää ja rakkakivi vaihtuvat vähitellen vihertävämpään maastoon, kun laskeudumme alas Foxdalenin laaksoon. Täällä saamme hyvä käsityksen myös saaren keskiosasta. Jääkarhut ovat siirtyneet kesäksi viileämmille alueille, mutta joskus niitä nähdään myös tähän aikaan vuodesta. Napaketun eli naalin näkeminen onkin jo todennäköisempää. 

Kevyen lounaan syömme vanhalla metsästäjien majalla. Patikointimme päättyy Adventdalenin laaksoa pitkin Camp Barentzille, josta kuljetus takaisin hotelliimme. (A, L)

Aktiivimatka Huippuvuorille Olympia Kaukomatkat.
Forkastningsfjellet (9 km, nousua ja laskua n 400 m, patikointia 5–6 tuntia. Säävaraus)

26.8. maanantai
Aamiaisen jälkeen siirrymme rantaan ja saamme venematkaa varten yllemme kelluntapuvut. Ajamme tukevilla avoveneellä (Polarcirkel Boat) noin 20 minuutin matkan Adventvuonon vastarannalle Revnesetin niemeen. Ryhmä siirtyy veneellä kahdessa osassa sekä mennessä että palatessa. 

Aloitamme päivän patikoinnin nousemalla Louisdalenin laakson reunaa pitkin ylöspäin. Maasto on kohtuullisen helppokulkuista, vaikka polkua ei olekaan. Vuonna 1925 rauhoitettu huippuvuorenpeura tuntuu viihtyvän näillä rinteillä. Laakson perällä käännymme kohti Forkastningsfjelletin harjannetta (396 m), jossa meri avautuu edessämme laajalti. Kirkkaalla säällä nautimme upeista maisemista aina Isfjordenin toisella puolella rivissä kimalteleviin jäätiköihin asti. Palaamme harjannetta pitkin takaisin veneille, joilla meidät kuljetetaan takaisin Longyerbyeniin. (A, RL)  

Varikkaat-talot-Longyearbyen-Huippuvuoret-Norja
Longyearbyen

27.8. tiistai
Vapaapäivä. Arktisten seikkailujen jälkeen on mukava rentoutua hotellimme saunassa ja kuumissa altaissa.

Iltapäivällä halukkailla on mahdollisuus osallistua pyöräretkelle sähköpyörillä (kesto 3 tuntia, hinta 95 euroa). Pyöräilyyn saa kypärän ennen retkeä. Ilmoittaudu retkelle jo matkaa varatessasi; pyöriä on rajallinen määrä. (A) 

Huippuvuorten-maisemaa-Norja
Katamaraaniretki Billefjordin vuonoon ja Nordenskiöldin jäätikölle

28.8. keskiviikko
Kokopäivän meriretki Longyearbyenistä pohjoiseen on mieleenpainuva kokemus. Suuntaamme hybridikatamaraanilla pohjoiseen Billefjordin vuonoon. Merimatkan aikana meillä on tilaisuus tarkastella Huippuvuoria aivan uudesta näkökulmasta. Vierailemme myös Nordenskiöldin jäätikön maisemissa, jossa etenemme huippumodernilla sähkökatamaraanillamme äänettömästi luontoa kunnioittaen. Jos olemme onnekkaita, voimme nähdä hylkeitä, naaleja tai etäällä kulkevan jääkarhun. Retki on kansainvälinen. Huom. sääolosuhteet voivat vaikuttaa retken toteutumiseen. Läksiäisillallinen. (A, L, P)

lento
Longyearbyen – Helsinki

29.8. torstai Aamiaisen jälkeen siirrymme lentokentälle, josta klo 14.30 lento Tromssan, Oslon (SAS) ja Tukholman kautta (SAS) Helsinkiin, jonne saavumme klo 23.55. (A)

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Kaunis lapinvuokko Huippuvuoret Norja

Sähköpyörä retki

Sähköpyörä retki

27.8. tiistai
Iltapäivällä halukkailla on mahdollisuus osallistua pyöräretkelle sähköpyörillä. Retken kesto noin 3 tuntia. Pyöräilyyn saa kypärän ennen retkeä.

Ilmoittaudu retkelle jo matkaa varatessasi; pyöriä on rajallinen määrä. 

Retken hinta 95 €

95 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Aktiivimatka Huippuvuorilla
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa   
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille
 • suomalainen matkanjohto 
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Aktiivimatka Huippuvuorilla

Lisämaksu 1h huoneesta 570 €.

Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.  Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passin ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää Omaloman kautta tai suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi. 

Huom. Matka vaatii hyvää liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 

Sääolosuhteet, jää- ja lumitilanne tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan, esim. säästä johtuen katamaraaniretkeä tai venematkaa ei voi toteuttaa. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.. 

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 20.5.2024.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan yleisistä valmismatkaehdoista poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan. 
Peruutusajankohta           Peruutuskulut

 • viimeistään 13.5.2024       250 €
 • 14.5.–20.5.2024                550 €
 • 21.5.–1.7.2024                  50% matkan hinnasta
 • 2.7.2024 tai myöhemmin   95% matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu 8.1.2024 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
6 päivää alk./hlö 2 770 €
 • 24.8.2024 - 29.8.2024
  alk. 2 770€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää aktiivimatkasta Huippuvuorilla

Matka ajoittuu elokuun loppuun, jollon Huippuvuorten yötön yö on juuri loppunut (23.8.). Valoisaa aikaa on siis runsaasti. Päivisin lämpötilat ovat muutaman asteen plussa puolella, tuuli navakkaa tai kohtalaista, tihkusateet mahdollisia. Lumi- tai räntäsadekaan ei ole harvinaista.

Matkalle kannattaa varata tuulen- ja sateenpitävät ulkoilu-/retkeilyvaatteet. Muista myös pipo ja hanskat. Vaelluskengissä on hyvä olla voimakas pohjakuviointi, jolla saa hyvän pidon myös kivisessä ja irtonaisessa maastossa. Kenkien olisi hyvä olla myös nilkkaa tukevat ja vedenkestävät. Huippuvuorilla on tapana ottaa kengät pois mennessä sisätiloihin, esim. hotellin ravintolaan. Varaa siis mukaan myös sukat/sisätossut ja laita ulkokenkiin merkki tunnistusta helpottamaan.

Huippuvuorilla valuuttana on Norjan kruunu (NOK). Yleisimmät luottokortit käyvät lähes kaikkialla.

Lisätietoja Huippuvuorten patikointiin valmistautumisesta ja matkavarusteista olemme keränneet alta löytyvään infopakettiin (päivitetään kevään 2024 aikana)