Wachau-Itavalta-Olympia-pyoraily.

Itävalta - jokiristeily ja pyöräilyä Tonavan laaksossa

8
päivää
alk. 2 090 €/hlö

Pyöräile Tonavan laakson upeissa maisemissa. Näe ihastuttavia pikkukyliä, linnoja ja viinitarhoja. Ihaile Melkin luostaria ja Wienin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Laiva kulkee yön aikana kaupungista toiseen ja uusi päivä alkaa taas uusissa maisemissa. Laivalla täysihoitoateriat ja kohteissa hyvin myös omaa aikaa nauttia kaupunkien ja kylien tunnelmasta.

Jokiristeily ja pyöräilymatka Tonavan maisemissa, vaativuustaso 1/5 (helppo)

Matkareitti
Passau
7 yön jokiristeily alkaa
Engelhartszell
Linz
Grein
Melk
Tulln
Wien
Pöchlarn
Passau
risteily päättyy

Tonava ja sen ympäristö ovat maisemiltaan kauneinta Keski-Eurooppaa. Pyöräretkillä näet ihastuttavia pieniä kyliä, linnoja, luostareita, viinitarhoja ja upeita barokkityylisiä rakennuksia, jotka loistavat kuin korut satoja vuosia vanhassa Itävallan kulttuurimaisemassa. Päivittäin tehtävät pyöräretket tehdään jokilaaksossa, joten maasto on tasaista. Halutessasi voit tehdä pidempiä pyöräilyitä omatoimisesti.
 

Majoitumme koko viikoksi MS Prinzessin Katharina -jokilaivaan, ja teemme päivittäin pyöräretkiä seuraten laivamme reittiä.

Passausta alkava Tonavan pyörätie on Euroopan suosituin. Sen varrella oleva Wachaun laakso kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Vietämme myös kaksi iltaa ja kokonaisen päivän Wienissä.

Laivalla on koko matkan ajan täysihoito, pyörät sisältyvät hintaan ja kulkevat mukana laivassa. Suorat lennot Müncheniin ja takaisin, München-Passau siirtymiset bussilla.

Tonavalla risteilemme  MS Prinzess Katharinalla. Alus on rakennettu 1990 ja täysin remontoitu 2015. Laivalle mahtuu max 140 matkustajaa. 
Kahden hengen hytit ovat kooltaan noin 11m² ja niissä on kaksi erillistä sänkyä, joista toisen voi päivän ajaksi muuttaa sohvaksi. Hyteissä on suihku ja wc, ilmastointi, televisio, hiustenkuivaaja ja pieni jääkaappi. Kaikki hytit ovat ikkunahyttejä. Alakannen hytin ikkunaa ei voi avata ja hytistä voi laiturialueella olla rajoittunut näkymä maihin. Yläkannen hyteissä on avattavat ranskalaiset parvekkeet. Hyttien säilytystilat ovat rajalliset. Myös vaatteiden kuivausmahdollisuudet ovat rajalliset, ja suosittelemme teknisiä urheiluvaatteita, jotka kuivuvat nopeasti. Laivalla on myös ravintola, baari sekä aurinkokansi. Pyörät kulkevat laivalla mukana.  

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h pääkannen hyteissä, laivalla täysihoito (lounaat retkieväinä), polkupyörä käyttöösi, palvelupalkkiot ja kantajamaksut laivalla sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Matkan hinta ja ehdot

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni matkan vaativuustasoa:

Itävallan jokiristeily ja pyöräily Tonavan laaksossa -matkan vaativuustaso on viisiportaisella asteikollamme 1 / 5 eli helppo.
Nautit matkasta parhaiten, jos olet harrastanut säännöllistä liikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) 1–2 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana. Pyöräily on sinulle tuttua, vaikka et olisikaan tehnyt pitkiä pyörälenkkejä. Olet pyöräillyt ainakin 10 kilometrin lenkkejä 1–2 kertaa viikossa viimeisen 3 kuukauden aikana.

Sähköpyörällä liikkuminen on tietysti vielä helpompaa, sen voit tilata lisämaksusta käyttöösi koko matkan ajaksi.

Matkaohjelma

Vuoden 2024 matkat

A=aamiainen, RE=retkieväät, P=päivällinen

Pyorailyretken-laiva-Tonavalla-Itavalta
Helsinki – Passau – Engelhartszell

1. päivä, lauantai Lento Helsingistä (Finnair) klo 9.15 Müncheniin, jonne saavumme klo 10.50. Bussimatka Passaun kaupunkiin kestää noin 2 tuntia. Passau sijaitsee kolmen joen risteyskohdassa aivan Saksan ja Itävallan rajan tuntumassa. Iltapäivällä majoitumme 7 yöksi MS Prinzessin Katharina -jokilaivaan ja klo 19.00 laivamme suuntaa kohti pientä Engelhartszellin kylää, jonne saavumme noin klo 22.00. Tervetulopäivällinen laivassa. (P)

Pyorailyretki-Tonavan-rannalla-Itavalta
Engelhartszell – Aschach – Linz (pyöräilyä n. 40-46 km)

2. päivä, sunnuntai  Ensimmäinen pyöräretkemme alkaa Engelhartszellin kylästä. Ajamme hyvin merkittyjä ja päällystettyjä pyöräteitä Tonavan pohjois- ja etelärantoja pitkin, läpi kauniiden maalaismaisemien. Ylitämme joen lautalla ennen Schlögenerin mutkaa, jossa Tonava tekee 180 asteen täyskäännöksen. Nousemme laivaamme Aschachissa ja matka jatkuu kohti Linzin kaupunkia. 

Päivällisen jälkeen voi tutustua Linzin kaupunkiin omin päin tai osallistua laivayhtiön järjestämään lisämaksulliseen retkeen. Yövymme Linzissä. (A, RE, P)

Vehreä jokimaisema Itävallassa
Linz – Mauthausen – Grein (pyöräilyä n. 40 km)

3. päivä, maanantai  Aamuvarhaisella risteilemme Mauthauseniin, josta aloitamme pyöräilyn aamiaisen jälkeen. Reittimme kulkee Mitterkirchenin keskiaikaisen kylän läpi ja päättyy kauniiseen Greinin kaupunkiin, jonka rantabulevardia reunustavat kuvaukselliset 1500–1700-luvuilla rakennetut talot. Greinin maamerkki on kukkulalla ylväänä kohoava Greinburgin palatsi, joka on Itävallan vanhin asuttu palatsi.

 Iltapäivällä on omaa aikaa tutustua kaupunkiin tai osallistua laivayhtiön lisämaksulliselle retkelle palatsiin. Yövymme Greinissä. (A, RE, P)

Koristeellinen Stift Melk -luostari Melkissä, Itävallassa
Grein – Melk – Tulln (pyöräilyä n. 50 km)

4. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen lähdemme pyöräilemään kohti Melkin kaupunkia, jonne saavumme iltapäivällä. Melkin vaikuttavin rakennus, benediktiinimunkkien luostari on todellinen barokkiarkkitehtuurin helmi. Halukkailla on mahdollisuus tutustua omin päin tähän Euroopan suurimpaan toiminnassa olevaan luostariin. Melkissä nousemme laivaan ja matkamme jatkuu kohti Tullnin kaupunkia. Tulln on yksi Itävallan vanhimmista kaupungeista ja se on ollut asutettuna jo Rooman valtakunnan aikaan. (A, RE, P)

Wienin raatihuone Wienissä, Itävallassa
Tulln – Wien (pyöräilyä n. 36 km)

5. päivä, keskiviikko  Tänään pyöräilemme Wieniin. Vähän ennen kuin saavumme Wieniin, voimme ihailla Klosterneuburgin luostarin 900 vuotta vanhan barokkirakennuksen kattokupoleja. Wienissä voit tutustua kaupunkiin matkanjohtajan opastuksella pyöräillen tai osallistua laivayhtiön lisämaksulliseen kaupunkikierrokseen. (A, RE, P)

Straussin-patsas-Wien-Itavalta
Wien

6. päivä, torstai  Tänään voit nauttia Wienistä omin päin, matkanjohtajan opastuksella tai osallistua laivayhtiön lisämaksullisille retkille. Tutustumisen arvoisia kohteita ovat Pyhän Tapanin upea goottilainen katedraali sekä Ringstrassen bulevardia reunustavat puistot upeine museorakennuksineen. Praterin vehreässä keskuspuistossa voi nähdä Wienin symbolin Riesenradin maailmanpyörän. Musiikkikaupungissa kun ollaan, illalla on mahdollisuus lähteä laivayhtiön järjestämälle lisämaksulliselle konserttiretkelle. Myöhään illalla laivamme suuntaa takaisin ylävirtaan kohti Wachaun laaksoa. (A, RE, P)

Pyöräilijöitä idyllisessä kylämaisemassa Itävallassa
Wien – Dürnstein (tai Rossatz) – Pöchlarn (pyöräilyä n. 40 km)

7. päivä, perjantai  Aamulla laivamme pysähtyy Dürnsteiniin. Kaupungin keskiaikainen tunnelma ja viehättävät pikkukadut viinitupineen kutsuvat viihtymään. Tonavan rannalla sijaitsevan luostarin kirkon sinivalkoinen barokkitorni sekä kaupungin yllä kohoava raunioitunut linna ovat kuin postikortista. Täältä lähdemme matkan viimeiselle pyöräretkelle Wachaun laaksoa pitkin kohti Pöchlarnia. Alueen viini- ja hedelmätarhat sekä uneliaat kylät hurmaavat kauneudellaan. Pöchlarnissa nousemme laivaan ja nautimme läksiäispäivällisen. (A, RE, P)

Jokilaivoja joessa kydän edustalla utuisena mutta kauniina päivänä Itävallassa
Passau – Helsinki

8. päivä, lauantai Aamulla ehdimme vielä nauttia Tonavan laakson rauhallisesta tunnelmasta. Laiva saapuu Passauhun klo 11.00. Meille jää muutama tunti aikaa tutustua kaupunkiin ennen kuljetusta Münchenin lentokentälle, josta klo 18.35–22.00 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Laivayhtön lisämaksulliset retket

Laivayhtön lisämaksulliset retket

Laivayhtiön lisämaksullisia retkiä voi varata vain laivalla risteilyisännältä. 

Retket ja niiden sisältö eri kohteissa saattavat muuttua tai peruuntua lyhyellä varoitusajalla. Olympia ei ole vastuussa varustamon retkijärjestelyistä.

20 - 60 € /retki

Sähköpyörä

Sähköpyörä

Voit varata käyttöösi sähköpyörän matkan ajaksi. Varaa sähköpyörä hyvissä ajoin, niitä on saatavissa rajoitetusti.

130 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Itävalta - jokiristeily ja pyöräilyä Tonavan laaksossa
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen hyteissä laivan pääkannella
 • täysihoito (ei 1. ja 8. matkapäivänä), lounaat retkieväitä
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut laivalla
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
 • polkupyörät käyttöön
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Itävalta - jokiristeily ja pyöräilyä Tonavan laaksossa

Yksin matkustavan edellytetään varaavan lisämaksullisen 1h hytti. 
1h hytin hinta alakannella on 31.8.2024 lähdöillä 2 530 €. Paikkoja rajoitetusti. Yläkannen 1h hyttien saatavuus ja hinta tarkistetaan erikseen.

Matkan perushintaan kuuluu majoitus 2h alakannen hytissä ( 31.8.2024 lähdöillä 2 090 €/henkilö)
Yläkannen 2h hytissä matkan hinta on 31.8.2024 lähdöillä 2 290 €/henkilö.
Alakannen hyteissä on ikkuna (ei avattava), ylemmän kannen hyteissä avattava ranskalainen parveke. Kaikki hytit kooltaan n 11m².

Tarkista passisi/henkilökorttisi voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Passin/henkilökortin on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin/henkilökortin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta/henkilökortista matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit matkustusasiakirjan ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Kopion voit lähettää suojattuna sähköpostilla osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.

Ryhmän minimikoko 13. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty. 

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 450 €. Loppumaksu erääntyy 61 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan erikoisehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 450 €/henkilö
 • 44–31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 40% matkan hinnasta
 • 30–15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60% matkan hinnasta
 • 14–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80% matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkaa, pidätetään 95% matkan hinnasta

 

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää alk./hlö 2 090 €
 • 31.8.2024 - 7.9.2024
  alk. 2 090€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Itävalta - jokiristeily ja pyöräilyä Tonavan laaksossa
19 arvostelua
Erinomainen
23.00 %
Hyvä
67.00 %
Ok
10.00 %
Ei kovin hyvä
0.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Ammattitaitoisesti toteutettu hieno pyöräily kokemus hyvässä seurassa ja upeissa maisemissa

 

Mukava ja leppoisa pyöräilymatka, helpot reitit, jossa ennättää katsella ympärilleen ja mieli lepää maisemissa.

Elina

Ikääntyvän pyöräilijän näkökulmasta mahtava yhdistelmä: sähköpyörämahdollisuus, hotelli kulkee Tonavaa pitkin, maisema uusi joka aamu, ei päivittäistä pakkaussähläämistä, tarvittaessa voisi pitää vapaapäivän pyöräilystä.  

 

Hieno matka, hyvin suunniteltu reitti. Ohjelmassa pyöräilyn lisäksi muuta ohjelmaa hienosti täydentämässä ja monipuolistamassa viikkoa. 
Vaikea löytää yksittäistä kohokohtaa ylitse muiden, mutta Wachaun viinivalueella sekä mieli että sielu lepää.
Meillä oli todella hyvä ryhmä. Viihdyimme hyvin yhdessä - myös solomatkailijana. Matka antoi uskoa itseen, selviämiseen ja jaksamiseen. 

Hyvä tietää matkasta "Jokiristeily ja pyöräilyä Tonavan laaksossa"

Pyöräilemme Tonavan laaksossa hyväkuntoisilla pyöräteillä, mutta ajoittain myös maantien reunassa. Reitillämme on enimmäkseen tasaista maastoa, mutta matkan varrella on myös muutama lyhyt ylämäki. Ohjatut pyöräilyreitit sopivat myös vähemmän pyöräilyä harrastaville. Jos opastettu reitti tuntuu lyhyeltä, voit tehdä pidempiä lenkkejä omatoimisesti.

Pyörät ovat käsi- tai käsi- ja jalkajarrullisia 7-vaihteisia citypyöriä. Lisämaksusta on mahdollisuus vuokrata myös sähköpyörä (130 €/viikkoa, saatavilla rajoitetusti, varaa jo varauksen yhteydessä). Ilmoita toiveesi pyörän jarruista ja pituutesi jo matkaa varatessasi. Pyörien varustukseen kuuluu pyörälaukku ja lukko.

Itävallan pyöräilymatkat tehdään pääsääntöisesti keväällä ja syksyllä, silloin kun olosuhteet ovat parhaimmillan. Päivälämpötilat esim syyskuussa ovat noin + 12 - 20 C, öisin noin + 10 C. Kesäkuussa lämpötila on korkeampi, n + 25 C päivisin, yöllä n +15 C. Yleensä reiteillä pärjää pyöräilyhousuissa tai shortseissa ja t-paidassa, mutta suosittelemme myös pitkälahkeisten, mielellään ihonmyötäisten housujen ja tuulenpitävän takin mukaan ottamista kaikkina retkipäivinä. Muita hyödyllisiä varusteita ovat esim. pyöräilykäsineet, satulan geelipehmuste, sadeviitta, juomapullo, eväsrasia sekä pikkureppu, johon voit pakata päiväretkien aikana tarvitsemasi henkilökohtaiset tavarat sekä retkieväät. Suosittelemme omaa pyöräilykypärää. Hyttien säilytys- ja kuivatustilat ovat rajalliset. Herkkäunisille suosittelemme korvatulppia laivan moottoreiden ja jokisulkujen aiheuttamien äänien vuoksi.

Alla olevasta tietopaketista voit lukea lisää matkasta ja mm. matkavarusteista. 

 

 

 

 

 

Tonavalla risteilemme  MS Prinzess Katharinalla. Alus on rakennettu 1990 ja se on täysin uusittu vuonna 2015. Matkustajia laivalle mahtuu 140. 

Varustamo pidättää oikeuden muuttaa reittiä, laituripaikkoja ja aikatauluja sääolosuhteiden, 
liian alhaisen tai korkean vedenpinnan tason tai viranomaisten teknisten tms. rajoitusten vuoksi.
Matkustajat voidaan kuljettaa myös bussilla kohteeseen. Äärimmäisessä tapauksessa risteily 
voidaan peruttaa ylivoimaisen esteen vuoksi.

Matkalla on kaksi Unescon maailmaperintökohdetta Itävallassa:

Wienin historiallinen keskusta 
Wachaun laakso

Katso kaikki Olympian jokiristeilyt