Huippuvuoret-Norja-Olympia-Kaukomatkatoimisto

Huippuvuoret ja Hurtigruten-risteily

- koe kaksi erilaista arktista kohdetta samalla matkalla
8
päivää
Uutuus

Matkalla yhdistyvät Huippuvuorten ainutlaatuinen luonto ja risteily Norjan upeissa vuonomaisemissa. Koe monipuolisesti arktinen lumo ja yöttömät yöt, Lofoottien maisemat ja perinteikäs Hurtigruten-risteily.

Matka pohjoistakin pohjoisemmaksi, Huippuvuorille ja Norjan vuonoille

Matkareitti
Tromssa
1 yö
Longyearbyen
3 yötä
Pyramiden, Billefjord ja Nordenskiöldinjäätikkö
retki
Hurtigruten-risteily (Tromsssa-Trondheim)
3 yötä
Trondheim
retki

Huippuvuorilla tutustumme saarten hallinnollisen pääkaupungin Longyearbyenin lisäksi Billefjordin vuonoon ja rantaudumme myös Pyramidenin aavekylään. Risteilemme Nordenskiöldinjäätikön maisemissa hybridikatamaraanilla, joka tarvittaessa etenee miltei äänettömästi sähkömoottorilla. Saatamme nähdä myös arktisen alueen eläimiä risteilyn aikana. Huippuvuorten vapaapäivänä voit tehdä omia retkiä, nauttia hotellin palveluista tai lähteä lisäretkelle, kokemaan koiravaljakkoajelun

Huippuvuorilta lennämme Pohjois-Norjan Tromssaan, josta alkaa Hurtigruten-risteilymme

Risteilemme Norjan rannikkoa pitkin Trondheimiin saakka. Risteilemme Lofoottien saaristossa ja rannikon vuonoissa. Poikkeamme myös kapeassa Peikkovuonossa, jonka jylhät kallioseinät melkein hipovat laivaamme. Laivamme keittiö valmistaa meille aamiaiset ja illalliset tuoreesta lähiruoasta. Risteilymme päättyy Trondheimiin, johon tutustumme ennen paluuta Suomeen.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa/sisähytissä, puolihoito (ei 4. ja 8. matkapäivänä), ohjelmassa mainitut retket ja kuljetukset sekä paljon muuta. Matkalla suomenkielinen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta/hytistä alk. 590€.

Matkan hinta ja ehdot

 

Huippuvuorten lentoliikenne on hyvin rajallista ja myös kesäkauden Hurtigruten-risteilyt ovat suosittuja ja täyttyvät nopeasti. Suosittelemme varaamaan tämän matkan viimeistään helmikuussa 2022.

 

Matkaohjelma

3. - 10.7.2022

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin

Huom! Paikallisen edustajamme ilmoituksen mukaan Euroopan Venäjän-pakotteista johtuen matkailijat eivät saa nousta maihin Pyramidenissä. Risteily tehdään nyt ns. panoraamaristeilynä.

Paluulennon aikataulu muuttunut, huomioitu ohjelmassa 11.4.2022 ja 27.5.2022.

Lento kohteeseen
Helsinki - Tromssa

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 15.40 Tromssaan. Majoitumme yhdeksi yöksi hyvään keskitason Clarion Collection With -hotelliin Tromssan saarelle (★★★). Illallinen. (P)  

Varikkaat-talot-Longyearbyen-Huippuvuoret-Norja
Tromssa - Longyearbyen

2. päivä, maanantai Lennämme Tromssasta Longyearbyeniin (SAS) klo 12.25-14.00. Majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan Radisson Blu Polar -hotelliin (★★★★). Longyearbyen on saarten hallinnollinen keskus. Tämän norjalaisten hallinnoiman noin 2000 asukkaan kaivoskylän tunnetuin nähtävyys on museo, jonka näyttely kertoo arktisen alueen elämästä ennen ja nyt. Iltapäivällä tutustumme museoon ja teemme kävelykierroksen kylän keskustassa. Tervetuloillallinen. (A, P) 

Elämyksiä-Huippuvuoret-Norja-Olympia-Kaukomatka
Pyramiden – Billefjord – Nordenskiöldinjäätikkö

3. päivä, tiistai Kokopäivän meriretki Longyearbyenistä pohjoiseen, Billefjordin vuonoon on mieleenpainuva kokemus. Panoraamaristeilyn aikana meillä on tilaisuus tarkastella Huippuvuoria aivan uudesta näkökulmasta. Nousemme maihin Pyramidenin aavekylässä, josta venäläiset lähtivät kaivostoiminnan loputtua vuonna 1998. Tunnelma on autio, kun kadut ja rakennukset on jätetty tyhjilleen – aivan kuin kaikki olisivat pudottaneet työkalunsa maahan siltä seisomalta. Retken aikana kuulemme kertomuksia alueen luonnosta sekä kylän historiasta. Risteilemme Nordenskiöldinjäätikön maisemissa ja etenemme huippumodernilla katamaraanilla lähes äänettömästi. Näin emme häiritse eläimiä ja meillä on paremmat mahdollisuudet nähdä mm. hylkeitä, naaleja, mursuja ja jääkarhuja. Retki on kansainvälinen ja sisältää lounaan. Huom. Pyramidenin rantautumiseen vaikuttavat sääolosuhteet. (A, L) 

Huippuvuoret-jaakarhukyltti-Norja
Longyearbyen (lisäretki: koiravaljakkoajelu)

4. päivä, keskiviikko Vapaa päivä. Aamupäivällä halukkailla on mahdollisuus osallistua koiravaljakkoajelulle. Tarjolla on myös muita lisäretkiä, jotka voi varata paikan päällä. Hotellissamme on sauna ja lämmin ulkoallas, joissa voit rentoutua arktisten seikkailujen jälkeen. (A)  

Tromssa-Norja
Longyearbyen - Tromssa

5. päivä, torstai Iltapäivällä lennämme (SAS) Tromssaan. Lähdemme suoraan lentokentältä kiertoajelulle. Kiertoajelun jälkeen ajamme Fjellheisen-kaapelihissin ala-asemalle, josta nousemme köysirataa pitkin Storsteinenille (421 m). Jo kaapelihississä saat tuntuman Tromssan maisemiin lintuperspektiivistä. Kirkkaalla säällä ylhäältä avautuu näkymät Tromssan saarelle ja kaupunkiin sekä lumihuippuisille vuorille. Halukkailla on mahdollisuus kävellä ylös (tai alas) Sherpa-rappusia pitkin. Kävely kestää vajaan tunnin, jolloin ehtii hyvin pitämään taukoja ja ihailemaan maisemia jo noustessa vuorelle. Yläasemalla on kahvila-ravintola. Palaamme alas kaapelihissillä. Nautimme myöhäisen illallisen ennen kuin majoitumme MS Vesterålen-laivaan. (A, P) 

Kapea Peikkovuono Norja
Hurtigruten-risteily Tromssa – Trondheim

6.7. päivä, pe-la Perjantaina heti puolenyön jälkeen alkaa 3 yön Hurtigruten-risteilymme MS Vesterålen-laivalla Tromssasta Trondheimiin. Hurtigruten on perinteikäs rannikon laivareitti, jolla liikkuvat niin tavarat kuin ihmisetkin. Reittiliikenne aloitettiin jo vuonna 1893 Trondheimin ja Hammerfestin välillä. Maailman kauneimmaksi sanotulla merireitillä on 35 satamaa Kirkkoniemen ja Bergenin välillä. Meidänkin risteilyosuudellamme on toistakymmentä satamaa. Matkalle kannattaa ottaa mukaan omat kiikarit; yöttömässä yössä voi Pohjois-Norjan rannikkomaisemista nauttia läpi vuorokauden. Perjantaipäivän risteilemme pitkin Lofoottien rannikkoa ja pysähdymme muutamassa satamassa. Päivän ehkä jännittävin osuus on kuitenkin koukkauksemme kapeaan Peikkovuonoon, jossa vuorten seinämät nousevat jyrkästi jopa 1000 metrin korkeuteen. Yöllä laivamme ottaa kurssin kaakkoon, ja lauantaina risteilemme lähempänä mannerta. Monet satamat ovat pieniä, vain muutaman tuhannen asukkaan kaupunkeja. Joissakin satamissa pysähdymme keskellä yötä tai vain hetkeksi, jolloin maihinnousua ei ole.  (2xA, 2xP) 

Nidarosin tuomiokirkko Trondheim Norja
Trondheim

8. päivä, sunnuntai Saavumme Trondheimiin klo 06.30. Olemme risteilleet Pohjois-Norjasta Napapiirin pohjoispuolelta Keski-Norjaan. Aamiaisen jälkeen nousemme maihin ja tutustumme Trondheimiin kiertoajelulla ja kävellen. Kierroksemme eittämättä näyttävin kohde on Nidarosin tuomiokirkko, joka on Pohjois-Euroopan suurimpia kirkkorakennuksia. Vanha kaupunginsilta on viehättävä portteineen ja sillalta avautuva näkymä Nidelvajoen värikkäisiin puurakennuksiin on tyypillisintä vanhaa Trondheimia. Kierroksemme jälkeen jatkamme bussilla Trondheimin lentoasemalle, josta lento Tukholman kautta (SAS) klo 15.15-21.50 Helsinkiin. (A) 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Koiravaljakkoajelu

Koiravaljakkoajelu

4. päivä, keskiviikko Aamupäivällä mahdollisuus osallistua koiravaljakkoajelulle. Siirrymme bussilla Adventdaleniin, josta lähdemme parin tunnin koiravaljakkoajelulle. Retkeä varten saamme käyttöömme tarvittavat ulkovaatteet (haalarit, talvisaappaat, rukkaset, lämpöhupun ja tarvittaessa suojalasit/laskettelulasit. Haalarin alle kannattaa varata omat, lämpimät vaatteet mukaan). Lyhyen koulutuksen jälkeen pääsemme ohjaamaan koiravaljakkoa itse. Ohjaajaa voi vaihtaa retken aikana. Pyörälliseen kärryyn mahtuu kaksi tai kolme henkilöä. Reippaat koirat kuljettavat meitä hyvää vauhtia vuorten keskellä Adventdalenissa, ja pääsemme näkemään, miltä saaren sisäosien luonto näyttää. Palaamme Longyearbyeniin puolenpäivän jälkeen.

Lisäretken hinta on 140 euroa ja retki on varattava matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 3 kk ennen lähtöä.

140 €

Bussiretki Lofooteilla

Bussiretki Lofooteilla

Järjestämme ryhmällemme oman, suomen kielellä opastetun bussiretken Lofooteilla.

Nousemme laivasta Svolværissa ja takaisin laivaan Stamsundissa.  Linnuntietä matka on noin 30 km, tietä pitkin noin 60 km. Pysähdymme mm. Henningsværin kylässä. 

Retki kestää noin 3 tuntia ja sen hinta on 100 euroa/henkilö.
Retki toteutetaan, mikäli on vähintään 15 osallistujaa. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle viimeistään 9.6.

100 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Huippuvuoret ja Hurtigruten-risteily
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa hotellissa, risteilyllä kahden hengen sisähytissä, jossa oma WC ja suihku  
 • majoitus kahden hengen sisähytissä, oma wc ja suihku
 • puolihoito (ei 4. ja 8. matkapäivänä)  
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen  
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 190 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille
 • suomalainen matkanjohto 
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Huippuvuoret ja Hurtigruten-risteily

Lisämaksu 1h huoneesta ja sisähytistä on 590 €.

Matkan perushintaan sisältyy risteilyllä majoitus 2h sisähytissä, (ei ikkunaa). Sijainti eri kansilla.
Lisämaksu ikkunallisesta hytistä (rajattu näkymä), on 95 €/matkustaja. Sijainti eri kansilla.

Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.  

Huom. Matka vaatii hyvää liikuntakykyä, matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan.  Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidätvät oikeuden muutoksiin.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Toinen maksuerä, 1 000 €, erääntyy 1.4.2022 ja loppumaksu 28.4.2022.
Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan yleisistä valmismatkaehdoista poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme ottamaan matkavakuutuksen jo matkaa varatessa ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.
Peruutusajankohta                              Peruutuskulut

 • viim. 122 vrk ennen matkaa (3.3.22)       250 e
 • 121–90 vrk ennen matkaa                       550 e
 • 89–66 vrk ennen matkaa               50% matkan hinnasta
 • alle 65 vrk ennen matkaa               95% matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu 1.9.2021 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Huippuvuoret ja Hurtigruten-risteily -matkasta

Matka tehdään heinäkuussa, yöttömän yön aikaan, joka Huippuvuorilla alkaa jo huhtikuussa ja jatkuu aina elokuun loppupuolelle. Valoa matkalla siis riittää hyvin. Säätila Huippuvuorilla ja myös Norjan rannikolla saattaa muuttua useastikin päivän aikana. Huippuvuorilla lämpötila on päivisin noin + 3 – +10 C, yöllä muutaman asteen viileämpää. Tuuli saa varsinkin merellä ilman tuntumaan asteita kylmemmältä.

Mukaan kannattaa siis varata lämpimiä retkivaatteita. Valitse tuulelta ja sateelta suojaavat ulkovaatteet, takissa on hyvä olla myös huppu. Pipo, kaulaliina ja lämpimät käsineet saattavat olla Huippuvuorten matkalla tarpeen myös. Jalkineiksi suosittelemme vaellus-/retkikenkiä, joissa on voimakas pohjakuviointi ja jotka kestävät kosteutta. Lämpimät sukat ja esim sisätossut on myös hyvä ottaa mukaan, Huippuvuorilla ulkojalkineet jätetään esim ravintolaan mentäessä eteiseen. Laivalle ei tarvitse varata juhlavaatteita, samat ulkoilu/retkeilyvaatteet käyvät myös risteilyllä.

Huippuvuorilla valuuttana on Norjan kruunu (NOK). Saaret ovat tullivapaata aluetta, hintataso on suunnilleen sama kuin Suomessa mutta esim tuoretavarat ovat kalliita. Yleisimmät luottokortit käyvät esim hotelleissa ja myös Longyearbyenin kaupoissa. Pyramidenilla on matkamuistomyymälä, jossa käy vain käteinen.

Huom! Sääolosuhteet, lumi- tai jäätilanne voivat Huippuvuorilla ja risteilyllä muuttaa suunniteltua reittiä ja rantautumisia.

Hurtigruten-reitillä risteilemme MS Vesterålen-aluksella. Vuonna 2019 uudistetulla aluksella on tilaa 490 matkustajalle.
Matkan perushintaan sisältyy majoitus sisähytissä (7-12 m2). Hytissä on suihku ja wc, erilliset sängyt. Lisämaksusta majoitus samankokoisessa, ikkunahytissä (rajoitettu näkyvyys). Myös ikkunahyteissä suihku ja wc sekä erilliset sängyt. Samantasoisetkin hytit saattavat sijaita eri kansilla.