Wawelin-linna-Krakova-Puola-Olympia

Puolan kiertomatka

- elämyksiä Gdanskista Krakovaan
7
päivää
alk. 1 860 €/hlö
Asiakasarviot

Puolan kiertomatkalla tutustut Gdanskin ja Krakovan lisäksi Malborkin goottilaiseen linnaan, Torunin vanhaankaupunkiin, Swidnican Rauhankirkkoon ja Wielisczkan suolakaivoksiin, jotka kaikki kuuluvat kaikki Unescon maailmanperintökohteisiin. Täysin toisenlaisiin tunnelmiin siirrymme Auschwitz-Birkenaun museoalueella. Keskiaikaiset linnat ja kirkot, maan pitkä ja vaiheikas historia sekä kauniit maisemat ihastuttavat Puolassa.

Viikon kiertomatka Puolassa

Matkareitti
Gdansk
1 yö
Malborkin linna
retki
Torun
1 yö
Poznan
retki
Wroclaw
2 yötä
Auschwitz-Birkenau
retki
Krakova
2 yötä
Wieliczka
retki

Puolan kiertomatkamme alkaa Gdanskista, jonka värikkäät rakennukset koristeellisine julkisivuineen ovat ilo silmälle. Pohjois-Puolan kauniista hansakaupungista matkamme jatkuu piparkakkuperinteistään tunnettuun Toruniin ja edelleen omaperäisellä arkkitehtuurillaan kiehtovaan Wroclawiin.

Ihastuttava Wroclaw on äänestetty Euroopan vuoden 2018 suosituimmaksi matkakohteeksi

On turha miettiä, mikä Puolan keskiaikaisista kaupungeista on viehättävin, mutta tunnetuin on eittämättä maan eteläosassa sijaitseva Krakova. Myös upeat linnat, lukuisat kirkot ja katedraalit sekä yliopistorakennukset tekevät vaikutuksen. Puolassa on 15 Unescon maailmanperintökohdetta, joista näemme tällä matkalla kuusi.

Maan vaiheikas ja väkivaltainenkin historia avautuu retkikohteissamme – kaikkein kipeimmin varmasti Auschwitz-Birkenaun museoalueella. Taide-elämyksiä koemme kirkkojen lisäksi muun muassa Krakovan lähellä sijaitsevassa Wieliczkan suolakaivoksessa.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, puolihoito, ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, palvelupalkkiot, verot ja muut viranomaiskulut ja paljon muuta. Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 340 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Vuoden 2022 matkat

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Kaunis-Gdansk-Puola
Helsinki – Gdansk

1. päivä, lauantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 7.25 suoralla lennolla Gdanskiin, jonne saavumme klo 8.25. Matkamme Gdanskin tuhatvuotiseen historiaan alkaa suoraan lentokentältä. Reittimme varrelle jäävät mm. kauniisti entisöidyt kauppiastalot upeine fasadeineen, näyttävä kaupungintalo ja Neptunuksen lähde. Näemme myös Mariankirkon, joka on maailman suurin tiilestä rakennettu kirkko. Varsin toisenlaista arkkitehtuuria edustaa Euroopan solidaarisuuskeskus, jossa voi tutustua Gdanskin surullisenkuuluisaan telakkahistoriaan. Uruistaan tunnetussa Oliwan katedraalissa viivähdämme hetken musiikin parissa. Vierailemme myös Sopotissa, joka yhdessä Gdanskin ja Gdynian kanssa muodostaa Itämeren rannikolle kolmoiskaupungiksi kutsutun urbaanikeskittymän. Retken jälkeen majoitumme keskustassa, Motławajoen rantakadun varrella sijaitsevaan hyvään keskitason Hanza-hotelliin (★★★★). (L)

Malborkin-linna-Puola
Gdansk – Malborkin linna – Torun

2. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti Torunin kaupunkia. Matkan varrella pysähdymme Euroopan suurimmassa goottilaisessa linnassa Malborkissa, joka on Unescon maailmanperintökohde. Maailman suurin tiilestä rakennettu linna toimi 1300-luvulta alkaen saksalaisen ritarikunnan päätukikohtana, kunnes puolalaiset valtasivat sen vuonna 1457. Tutustumme linnan historiaan ja vaiheisiin opastetulla kierroksella. Päivän toinen maailmanperintökohteemme on Torunin vanhakaupunki, jossa teemme kävelykierroksen. Aurinkokeskeisen maailmankuvan ensimmäisenä esitellyt tähtitieteilijä Nikolaus Kopernikus syntyi Torunissa. Majoitumme vanhassakaupungissa sijaitsevaan hyvään keskitason Nicolaus-hotelliin (★★★★). (A, L)

Poznanin-tunnelmallinen-vanhan-kaupungin-aukio-Puola
Torun – Poznan – Wroclaw

3. päivä, maanantai Edessämme on noin 340 kilometrin ajomatka Wroclawiin. Pysähdymme Poznanin kaupungissa opastetulle kävelykierrokselle ja lounaalle. Poznan on yksi Puolan vanhimmista kaupungeista ja nykyään myös kansainvälisen kaupan keskus. Ostrow Tumskin saari on kaupungin vanhinta osaa. Siellä sijaitsee mm. Puolan vanhin, jo vuonna 968 perustettu Pietarin ja Paavalin katedraali. Vanhassakaupungissa ihailemme pastellivärein maalattuja renessanssiajan rakennuksia, jollainen myös Poznanin kaupungintalo on. Täällä alkaa päivittäin puolenpäivän aikaan esitys, jolla on pitkät perinteet: kaksi pientä tinavuohta ilmestyy kaupungintalon seinästä lyömään päitään yhteen musiikin tahdissa. Alkuillasta saavumme Wroclawin vanhaankaupunkiin, jossa majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Art-hotelliin (★★★★). (A, L)

Kaupungintalon-mielenkiintoinen-kello-Wroclaw-Puola
Wroclaw

4. päivä, tiistai Puolan Venetsiaksikin kutsuttu Wroclaw sijoittuu kahdelletoista Oderjoen saarelle. Kaupungissa on yli 100 siltaa, joten vesi on lähes kaikkialla läsnä. Tutustumme kävelykierroksella Wroclawin monipuoliseen arkkitehtuuriin ja viehättävään vanhaankaupunkiin. Näemme mm. Rynek-torin laidalla sijaitsevan vaikuttavan goottilaistyylisen raatihuoneen, kaupungin vanhimmassa osassa Ostrow Tumskissa sijaitsevan Pyhän Johannes Kastajan tuomiokirkon sekä linnamaisen yliopiston vuodelta 1702. Kaupungin erikoisuus ovat pienet kääpiöpatsaat, joita alkoi ilmestyä kaupunkikuvaan vuonna 2005 kommunismin vastaisen liikkeen tunnusmerkiksi. Tällä hetkellä patsaita on jo yli 350 ja niitä ilmaantuu lisää edelleen. Lounaan jälkeen ajamme vielä noin tunnin verran Swidnicaan. Vierailemme Unescon maailmanperintöön kuuluvassa 1600-luvulla rakennetussa Rauhankirkossa. Päältä päin yksinkertaisen kaunis savesta ja puusta rakennettu kirkko kätkee sisäänsä mitä koristeellisimpia maalauksia, patsaita ja puukaiverruksia täydellisine yksityiskohtineen. Kirkko kuuluu lähellä sijaitsevan Jaworin kirkon ohella maailman suurimpiin ristikkorakenteisiin rakennuksiin. (A, L)

Hevosvaunut-Krakova-Puola
Wroclaw – Auschwitz-Birkenau – Krakova

5. päivä, keskiviikko Tänään ajamme noin 300 km Krakovaan. Matkan varrella pysähdymme täysin toisenlaisiin tunnelmiin, kun tutustumme palaan ihmiskunnan synkintä historiaa Auschwitz-Birkenaun keskitysleirimuseossa. Ihmisen julmuus tulee konkreettisesti lähelle kävellessämme natsien toisen maailmansodan aikaisten suurimpien työ- ja tuhoamisleirien alueilla. Illansuussa saavumme Krakovaan, jossa majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Indigo-hotelliin (★★★★). (A, L)

Wawelin-linna-ja-Krakovan-kaupunkikuvaa-Puola
Krakova

6. päivä, torstai Aloitamme aamun kävelykierroksella Krakovan vanhassakaupungissa, joka oli aikoinaan yksi ensimmäisistä Unescon maailmanperintölistalle otetuista kohteista. Krakovan rakennuskanta selvisi toisen maailmansodan pommituksista lähes vahingoittumattomana ja Euroopan suurimman vanhankaupungin aukion autottomassa ympäristössä vallitseekin ainutlaatuinen keskiaikainen tunnelma. Aukion keskellä sijaitsee upea renessanssiajan verkahalli, jossa on aikanaan kaupattu mm. silkkiä ja muita kankaita sekä mausteita, ja joka edelleen toimii kauppapaikkana lähinnä käsitöiden ja matkamuistojen myyjille. Aukion laidalla on 2-torninen Pyhän Marian kirkko, jonka korkeammasta tornista kuuluu tasatunnein trumpetin soittoa. Kirkon pääalttari – arvostetun kuvanveistäjän Veit Stossin goottilainen mestarityö 1400-luvun lopulta – on lajissaan Euroopan suurin. Vanhankaupungin ja Kazimierzin juutalaiskaupunginosan välissä sijaitseva Wawelin kuninkaallinen, kukkulalla sijaitseva linna-alue on vaikuttava esimerkki 1300-luvun arkkitehtuurista. Lounaan jälkeen ajamme noin 15 km päähän Wieliczkan suolakaivokselle, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Kaivuutyöt yhdessä maailman vanhimmista suolakaivoksista alkoivat jo 1300-luvulla. Kaupallinen kaivostoiminta päättyi vuonna 1996. Nykyään kaivos on tunnettu suolakappeleistaan, taidokkaista suolapatsaistaan ja maanalaisista suolajärvistään. Paikan upein nähtävyys on suolasta rakennettu Pyhän Kingan kappeli, jonka kristallikruunutkin on tehty suolasta. (A, L)

lento
Krakova

7. päivä, perjantai Vapaa päivä Krakovassa. Ennen kuljetusta lentokentälle syömme jäähyväispäivällisen. Suora lentomme (Finnair) lähtee klo 22.10 Helsinkiin, jonne saavumme klo 1.05 lauantain puolella. (A, P)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Puolan kiertomatka
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito (1. päivänä vain lounas)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut 113 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajalle
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Puolan kiertomatka

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 340 €.

Tarkista passin tai virallisen henkilökorttin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Matkan aikana kävellään paljon osin epätasaisilla mukulakivikaduilla, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä.
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Ennakkomaksu 350 €.
Peruutusehdot A: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
7 päivää alk./hlö 1 860 €
 • 11.6.2022 - 17.6.2022
 • 3.9.2022 - 9.9.2022
  alk. 1 890€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Puolan kiertomatka
19 arvostelua
Erinomainen
38.00 %
Hyvä
56.00 %
Ok
6.00 %
Ei kovin hyvä
0.80 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Matkalla oli monta kohokohtaa. Vanhat kaupungit, linnat ja etenkin kirkot. Maaseutu ja sen kauneus. Pidämme aakeesta-laakeesta. Muutoinkin Puola antoi itsestään varsin positiivisen kuvan. Jo Gdansk ja sen rannikko, lomamahdollisuudet jne. yllätti. Auschwitz- ja Birkenau olivat itselleni ehkä kaikkein koskettavin kokemus, vaikka Yad Vashemissa Jerusalemissa onkin lukuisiä käyntejä. Myös luterilainen kirkko ja suolakaivos olivat näkemisen arvoisia. Yhtään kohdetta en jättäisi pois. Toki itäinen Puola on vähän erilainen, mutta niin on Itä- ja Länsi-Saksakin.

Hyvä tietää Puolan kiertomatkasta

Puolan kiertomatkat tehdään touko-syyskuussa jolloin lämpötilat ovat parhaimmillaan, päivisin noin + 20 C, öisin noin + 10 C. Ota matkalle kesävaatteiden lisäksi jokin lämpimämpi vaate viileitä iltoja ja aamuja varten. Mukavat jalkineet (esim. lenkkitossut) ovat suositeltavat, koska retkillä kävelemme paljon, myös portaita pitkin ja mukulakivikaduilla.

Puolan rahayksikkö on zloty (PLN). Zlotyja voit vaihtaa jo etukäteen Suomessa. Luottokortit käyvät yleisesti suurempien kaupunkien ravintoloissa ja kaupoissa.