Jouluinen-Moldova-Olympia

Joulumatka Moldovaan

-joulumarkkinat ja perinteistä ruokaa
5
päivää
alk. 1 895 €/hlö

Moldovassa nautit tunnelmasta Chisinaun joulumarkkinoilla ja tutustut kaupungin nähtävyyksiin. Lisäksi ihastut moldovalaiseen ruoka- ja viinikulttuuriin.

Vietä joulu Moldovassa

Matkareitti
Chisinau
4 yötä
Asconi
retki
Trebujeni
retki
Cricova
retki

Pikkuruinen Moldova on yksi Euroopan oudoimmista maista. Matkailijat ovat vasta viime vuosina löytäneet maan, eikä massaturismista ole tietoakaan. Majoitumme koko matkan ajan sympaattisessa pääkaupungissa Chisnaussa, ensimmäisen luokan hotellissa. Moldova on ortodoksinen maa ja joulua täällä vietetään varsinaisesti vasta tammikuussa, ortodoksisen kalenterin mukaisesti. Ehdimme joulumatkalla siis hyvin paikallisille joulumarkkinoille. Moldovalaiset ovat ystävällisiä ja maan kauniit maisemat ja perinteinen ruokakulttuuri tarjoavat elämyksiä. Tutustumme moldovalaisen keittiön salaisuuksiin pienessä Trebujenin kylässä. Maan pääkaupungin Chisinaun nähtävyydet tulevat meille myös tutuiksi. Kartalla Moldova muistuttaa rypäleterttua, ja viininviljely onkin ollut täällä kauan tärkeä elinkeino ja osa kulttuuria.

Maistelemme paikallisia viinejä jouluaaton juhlapäivällisellä Asconin viinitilalla sekä Cricovan sokkeloisissa viinikellareissa

Moldovan tasavallan strateginen sijainti on tehnyt siitä historiassa sekä tärkeän kulkuväylän että sotatantereen Aasian ja Euroopan välillä. Maata ovat hallinneet vuoroin niin roomalaiset, hunnit, bulgaarit kuin myös ottomaanit ja Neuvostoliitto. Nykyinen Moldova ja siitä edelleen irtautunut Transnistria syntyivät Neuvostoliiton romahtamisen myötä. Transnistriassa on oma hallinto, valuutta, posti, armeija, passi- ja rajatarkastukset, mutta sitä ei ole yksikään maa tunnustanut itsenäiseksi valtioksi. 

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, puolihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 240 €.

Matkan hinta ja ehdot

 

Moldovan joulumatkalle ehdit myös lyhyellä joululomalla!

Matkaohjelma

23. - 27.12.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (joka päivä vähintään puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen
Helsinki – Chisinau

1. päivä, maanantai 23.12. Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.35 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Chisinauhun, jonne saavumme klo 20.40. Majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Radisson Blu Leogrand -hotelliin (★★★★★) ja syömme kevyen päivällisen. (P)

Jouluinen-tunnelma-Moldova
Chisinau ja Asconi

2. päivä, tiistai 24.12. Moldovalla on pitkä ja kenties hieman sekava historia. Maan menneisyys ja nykyajan vaikutteet juontuvat suurelta osin sen naapurimaista Ukrainasta ja Romaniasta. Moldova on yksi Euroopan pienimmistä valtiosta. Maan erottaa Romaniasta rajajoki Prut, joka yhtyy Tonavaan lähellä sen Mustaanmereen laskevaa suistoa. Toinen tärkeä rajajoki on idempänä virtaava Dnestr, joka erottaa maan itänaapurista Ukrainasta. Vilkas ja leveiden puistomaisten katujen pääkaupunki Chisinau sijaitsee Moldovan sydämessä aivan keskellä maata. 

Tutustumme parin tunnin kiertoajelulla kaupungin keskustan tärkeimpiin nähtävyyksiin. Näemme mm. kaupungin pääkadun Stefan cel Maren hallintorakennuksineen, katedraalin, katedraalipuiston ja riemukaaren. Päätämme kiertoajelumme lounaaseen. Iltapäivällä meillä on vapaa-aikaa, jolloin voit tutustua Chisinaun joulumarkkinoiden tarjontaan tai tehdä viime hetken jouluostokset. 

Illalla lähdemme bussilla noin 30 kilometrin päässä Chisinausta sijaitsevalle Asconin viinitilalle. Pääsemme tutustumaan tilan viineihin ja nautimme juhlapäivällisen moldovalaisittain kansanperinneohjelman kera. Myöhemmin palaamme takaisin Chisinauhun. (A, L, P)

Joulumarkkinat-Chisinau-Moldova
Chisinau

3. päivä, keskiviikko 25.12. Joulupäivä on varattu kokonaan rentoutumiseen, hotellin palveluista nauttimiseen ja omatoimiseen Chisinauhun tutustumiseen. Kaupunkiin on helppo tutustua kävellen, sillä etäisyydet ovat lyhyet ja hotellimme sijaitsee erinomaisella paikalla lähellä katedraalipuistoa. Kaupungin tärkeimmät alueet, nähtävyydet ja ravintolat ovat kävelyetäisyydellä. 

Monet Chisinaussa vierailevat lähtevät myös päiväretkelle itsenäiseksi julistautuneeseen Transnistriaan. Transnistria on noin 200 km pitkä ja 20 km leveä Ukrainaan rajoittuva alue, joka käytännössä itsenäistyi Moldovasta yksipuolisesti. Yksikään maa ei kuitenkaan ole tunnustanut Transnistriaa. Alueen 130 000 asukkaan pääkaupunki Tiraspol Lenin-patsaineen ja panssarivaunuineen tarjoaa aikamatkan vanhan Neuvostoliiton kommunismin aikaan. Suomen ulkoministeriö ei kuitenkaan suosittele matkustamista Transnistriaan ja Olympia Kaukomatkatoimisto noudattaa samaa linjausta. Illalla yhteinen päivällinen. (A, P)

Punaviiniä-ja-moldovalaisia-herkkuja
Trebujeni ja Cricova

4. päivä, torstai 26.12. Teemme kokopäiväretken kaupungin pohjoispuolelle. Ajamme bussilla hieman yli tunnissa Trebujenin pikkukylään, jossa pääsemme tutustumaan moldovalaisen keittiön salaisuuksiin perinneruoanlaiton merkeissä. Syömme myös lounaan Trebujenissa. Moldova tunnetaan sekä viineistään että kuohuviineistään ja neuvostoaikoina Moldovaa kutsuttiin leikkisästi ”Neuvostoliiton viinitarhaksi”. 

Lounaan jälkeen tutustumme maan tunnetuimpiin viinikellareihin Cricovassa. Cricovan viinikellarit on louhittu kalkkikiveen ja niiden mikroilmasto soveltuu erinomaisesti viinin kypsytykseen ja säilytykseen. Sokkeloisilla viinikellariluolastoilla on pituutta kaiken kaikkiaan noin 120 km. Legendan mukaan vuonna 1966 Neuvostoliiton juhlittu kosmonauttisankari Juri Gagarin eksyi viinikellareihin ja löysi tiensä takaisin maan pinnalle vasta kahden päivän kuluttua – silloinkin avustettuna ja tuettuna. Tutustumme viinikellareihin ja pääsemme maistelemaan paikan kuuluisia viinejä. Cricovan viinejä on mahdollista ostaa myös paikan päältä kotiin viemisiksi. Illalla nautimme vielä jäähyväispäivällisen (A, L, P)    

lento

5. päivä, perjantai 27.12. Varhaisen aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 9.40 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.00. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Joulumatka Moldovaan
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa
 • puolihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat  
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotellissa
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut 222 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Joulumatka Moldovaan

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 240 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.

Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 

Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 350 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi sovellamme normaalista poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 € / henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 350 €/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 8 vrk ennen matkaa, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
5 päivää alk./hlö 1 895 €
 • 23.12.2024 - 27.12.2024
  alk. 1 895€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Joulumatka Moldovaan
18 arvostelua
Erinomainen
25.00 %
Hyvä
48.00 %
Ok
17.00 %
Ei kovin hyvä
8.00 %
Ei lainkaan hyvä
1.00 %

Mielenkiintoinen, erilainen kohde. Mainio, kokenut matkanjohtaja, joka huumorin siivittämänä jakoi laumalleen tietämystään tästä epätavallisesta, tuntemattomasta maasta. Mukavista ja kokeneista reissaajista koostunut ryhmä, joiden kanssa oli antoisaa tutustua Moldovaan ja sen kulttuuriin. 

Helleena

Moldova on pinnanmuodoiltaan kaunis maa, siellä on paljon nähtävää ja koettavaa, ruoka on hyvää. tämä Moldovan matka oli erittäin monipuolinen ja hauskakin vielä.

Tuula

Pidin kaikesta; hyvin järjestetty ja aikataulutettu,  kaupunkiajelu, retket, kunnollinen auto ja kuljettaja, mielenkiintoinen maa, johon oli hyvä tutustua asiantuntevan oppaan kanssa.  Sattui vielä upea ryhmä.

Hyvä tietää joulumatkasta Moldovaan

Joulukuussa sää Moldovassa vaihtelevaa. Päivälämpötilat ovat vain muutaman asteen nollan yläpuolella ja öisin se laskee pakkasen puolelle. Varaa mukaan talvivaatteiden lisäksi myös sateen-ja tuulenpitävää vaatetta. Matkaohjelmamme sisältää jonkin verran kävelyä, joten ota mukaan lämpimät, mukavat ja tukevat jalkineet. Moldova on ortodoksinen maa joten paljastavien ja olkapäät paljaaksi jättävien vaatteiden käyttöä on hyvä välttää erityisesti kirkoissa ja luostareissa.

Majoitumme Chisinaussa koko matkan ajaksi Radisson Blu Leogrand -hotellissa, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, katedraalipuiston vieressä. Aterioista osa sisältyy matkan hintaan mutta kaupungista löytyy muille aterioille hyviä ravintoloita. Hintataso Moldovassa on edullinen. Moldova ja Suomi sijaitsevat samalla aikavyöhykkeellä joten aikaero ei rasita tällä lyhyellä joulumatkalla.

Moldovan valuutta on Moldovan leu (MDL). Luottokortit käyvät yleisesti monissa hotelleissa, suuremmissa liikkeissä ja ravintoloissa mutta suosittelemme varaamaan matkalle mukaan myös käteistä.

Kaikki joulumatkamme löydät täältä