Huippuvuorten-taikaa-Olympia

Huippuvuorten matka

- koe pohjoinen ulottuvuus
6
päivää
alk. 2 490 €/hlö

Huippuvuorten matkalla pääset ainutlaatuiseen arktiseen luontoon. Koet arktisen alueen yöttömät yöt ja katamaraaniretkellä näet vuonojen upeat maisemat ja jäätiköt. Voit osallistua myös koiravaljakkoajeluun.

Huippuvuorten matka on huippukokemus

Matkareitti
Longyearbyen
5 yötä
koiravaljakkoajelu Bolterdalenissa tai Foxfonnassa
lisäretki
Billefjord-vuono ja Nordenskiöldinjäätikkö
retki

Majoitumme Huippuvuorten matkalla koko ajan hyvätasoisessa hotellissa Longyearbyenissa, joka on Huippuvuorten hallinnollinen keskus. Tutustumme kylään ja sen lähiympäristöön. Teemme myös mieleenpainuvan luontoretken Billefjordin vuonoon ja Nordenskiöldinjäätikön maisemiin. Jäätikköalueella liikumme hybridikatamaraanilla, joka tarvittaessa etenee miltei äänettömästi sähkömoottorilla. Näin emme häiritse eläimiä ja meillä on paremmat mahdollisuudet nähdä mm. hylkeitä, naaleja, mursuja ja jopa jääkarhuja. Toukokuussa talvi on jo väistymässä ja myös muuttolinnut palaavat saarille pesimään.

Sisämaahan suuntautuvalla lisäretkellä halukkaat pääsevät kokemaan koiravaljakkoajelun seurallisten ja innokkaiden siperianhuskyjen kyydissä. Toisena vapaapäivänä voit lähteä lisäretkelle sähköpyörällä tai osallistua retkelle hiilikaivokseen, tai sitten vain nauttia ainutlaatuisesta ympäristöstä.

Hollantilainen Willem Barents merkitsi lokikirjaansa kesäkuussa vuonna 1596 löytäneensä terävähuippuisen vuorijonon, jolle antoi nimeksi Spitsbergen, Huippuvuoret. Seuraavan neljänsadan vuoden aikana häntä seurasivat valaanpyytäjät, tutkimusmatkailijat ja kaivosmiehet. Ainutlaatuinen arktinen luonto, koskemattomat erämaat sekä ihmisen loputon uteliaisuus saavat nykypäivänkin matkustajan innostumaan Huippuvuorista.  

Huippuvuorten matkalla saamme jo toukokuussa kokea pohjolan yöttömät yöt, sillä aurinko paistaa tähän aikaan vuodesta vuorokauden ympäri.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelmanmukaiset kuljetukset ja retket pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 690 €.

Matkan hinta ja ehdot

 

Toukokuu on suosittu matkustuskuukausi Huippuvuorille ja koska lentoliikenne Longyearbyeniin on hyvin rajallista, suosittelemme varaamaan matkan hyvissä ajoin - viimeistään tammikuussa - varmistaaksesi paikkasi.

Jos haluat lähteä liikunnallisemmalle matkalle niin malta hetki - tulossa myös Aktiivimatka Huippuvuorille elokuulle 2023.

 

Matkaohjelma

20. – 25.5.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin

Huom! matkapäivät, hotelli ja ehdot muuttuneet alkuperäisestä, huomioitu ohjelmassa 30.12.2022.

Huippuvuoret-jaakarhukyltti-Norja
Helsinki – Longyearbyen

1. päivä, lauantai Lähtö Helsinki-Vantaan -lentoasemalta klo 11.25 Tukholman (SAS) ja Oslon kautta (SAS) Longyearbyeniin, jonne saavumme klo 19.00. Majoitumme 5 yöksi ensimmäisen luokan Funken Lodge -hotelliin (★★★★). Tervetuloillallinen. (P)
 

 

Longyearbyen kylä Huippuvuoret Norja
Retki Longyearbyenissä  

2. päivä, sunnuntai Aamupäivällä teemme retken Longyearbyenissä ja lähiympäristössä. Tämän norjalaisten hallinnoiman vajaan 2000 asukkaan kaivoskylän tunnetuin nähtävyys on museo, jonka näyttely kertoo arktisen alueen elämästä ennen ja nyt. Museoon tutustumisen jälkeen jatkamme bussiretkellä kaupungissa ja ympäristössä. (A) 

 

Koiravaljakko-Huippuvuoret-Norja
Lisäretki: koiravaljakkoajelu

3. päivä, maanantai Vapaapäivä. Aamupäivällä on halukkailla mahdollisuus osallistua koiravaljakkoajelulle. Siirrymme bussilla Bolterdaleniin tai Foxfonnaan (lumitilanteesta riippuen) ja lähdemme 2-3 tunnin koiravaljakkoajelulle. Retkeä varten saamme käyttöömme tarvittavat ulkovaatteet ja lyhyen koulutuksen jälkeen pääsemme ohjaamaan koiravaljakkoa itse. Rekeen mahtuu ohjaajan lisäksi yksi matkustaja. Seuralliselle ja vahvalle siperianhuskylle hangella liikkuminen on vaivatonta ja vetäminen on sille luontainen ominaisuus. Reippaat koirat kuljettavat meitä hyvää vauhtia laaksossa vuorten keskellä, ja pääsemme näkemään, miltä saaren sisäosien luonto näyttää. Palaamme Longyearbyeniin puolenpäivän jälkeen. (A)

Jaan-valtakunta-Huippuvuoret-Norja
Katamaraaniretki Billefjordin vuonoon ja Nordenskiöldinjäätikölle

4. päivä, tiistai Kokopäivän retki Longyearbyenistä pohjoiseen on mieleenpainuva kokemus. Suuntaamme hybridikatamaraanilla pohjoiseen Billefjordin vuonoon. Merimatkan aikana meillä on tilaisuus tarkastella Huippuvuoria aivan uudesta näkökulmasta. Vierailemme myös Nordenskiöldinjäätikön maisemissa, jossa etenemme huippumodernilla sähkökatamaraanillamme äänettömästi luontoa kunnioittaen. Jos olemme onnekkaita, voimme nähdä hylkeitä, naaleja tai etäällä kulkevan jääkarhun. Retki on kansainvälinen. Huom. sääolosuhteet voivat vaikuttaa retken toteutumiseen. (A, L)

Maisemakuvaa-Longyearbyen-Huippuvuoret-Norja
Longyearbyen

5. päivä, keskiviikko Vapaapäivä. Tänään on mahdollisuus osallistua lisäretkille, mm. pyöräretki sähköpyörillä (kesto 3 h) tai retki hiilikaivokseen (kesto 3 h). Pyydämme varaamaan nämä retket jo ilmoittautumisen yhteydessä. (A)

lento
Longyearbyen – Helsinki

6. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen siirrymme lentokentälle, josta klo 14.30 lento Oslon (SAS) ja Tukholman kautta (SAS) Helsinkiin, jonne saavumme klo 23.20. (A)

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Eksoottinen-koiravaljakkoajelu-Huippuvuoret-Olympia

Koiravaljakkoajelu

Koiravaljakkoajelu

Maanantaina aamupäivällä mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle koiravaljakkoajelulle. Siirrymme bussilla Bolterdaleniin tai Foxfonnaan (lumitilanteesta riippuen) ja lähdemme 2-3 tunnin koiravaljakkoajelulle. Saat ajelulla tarvittavat ulkovaatteet käyttöösi paikanpäällä. Koiravaljakkoajelulla liikutaan pareittain, lyhyen koulutuksen jälkeen toinen ohjaa valjakkoa ja toinen istuu kyydissä. Ohjaajaa voi vaihtaa retken aikana. Mikäli lumitilanne ei salli reellä tehtävää koiravaljakkoajelua niin se toteutetaan pyörällisillä kärryillä.

Lisäretken hinta on 190 €, retki on varattava matkavarauksen yhteydessä. 

190 €
Longyearbyen kylä Huippuvuoret Norja

Retki hiilikaivokseen

Retki hiilikaivokseen

Keskiviikkona on mahdollisuus lähteä tutustumaan Huippuvuorten hiilikaivosteollisuuden historiaan. Pääset kokeilemaan kaivostyöntekijän työoloja sekä tutkimaan koneita, joita kaivoksessa käytettiin. Tälle retkelle tulee pukeutua lämpimästi mutta suojavarusteet eli haalarin, kypärän ja otsalampun saat käyttöösi retkijärjestäjältä. 

Retkelle voidaan ottaa max 10 henkilöä, minimi 2 henkilöä. Ilmoittaudu retkelle jo matkaa varatessasi.

95 €
Matkailija ihailee maisemia Huippuvuoret Norja

Retki sähköpyörällä

Retki sähköpyörällä

Keskiviikkona on mahdollisuus lähteä tutustumaan Longyearbyenin ympäristöön ja luontoon sähköpyöräillen. Osa reitistä kulkee hiekka/soratiellä. Pyöräilyyn tarvittavat varusteet saat retkijärjestäjältä. Retki kestää noin 3 tuntia.

Retkelle voidaan ottaa max 10 henkilöä, minimi 2 henkilöä. Ilmoittaudu retkelle jo matkaa varatessasi.

95 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Huippuvuorten matka
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa   
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat  
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen  
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 203 e
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille
 • suomalainen matkanjohto 
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Huippuvuorten matka

Lisämaksu 1h huoneesta on 690 €.

Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.  

Huom. Matka vaatii hyvää liikuntakykyä. Sääolosuhteet, jää- ja lumitilanne tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Esim. lumiolosuhteista johtuen voidaan koiravaljakkoajelu siirtää Foxfonnanjäätikölle tai säästä/jäätilanteesta johtuen katamaraaniretkeä ei voida toteuttaa. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €/hlö. Loppuerä matkan hinnasta erääntyy 10.3.2023.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan yleisistä valmismatkaehdoista poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan jo matkaa varatessa.

Peruutusajankohta                             Peruutuskulut 

 • viimeistään 80 vrk ennen matkaa     350 €
 • 7972 vrk ennen matkaa                  800 €
 • 71–50 vrk ennen matkaa                 50% matkan hinnasta
 • alle 50 vrk ennen matkaa                 95% matkan hinnasta 
   

Matkan hinta perustuu 29.12.2022 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
6 päivää alk./hlö 2 490 €
 • 20.5.2023 - 25.5.2023

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Huippuvuorten matka
17 arvostelua
Erinomainen
65.00 %
Hyvä
35.00 %
Ok
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Huippuvuoret on ehdottomasti itse koettava. Sen luonnon kauneus ja rauha jää vuosiksi silmiin ja sydämeen. Longyearbyen on pieni hallintokeskus, missä ei ole mitään liikaa eikä liian vähän, sopivasti kaikkea, mitä matkallaan tarvitsee.

 
Maire

Hyvä tietää Huippuvuorten matkasta

Huippuvuorten matkat teemme touko-elokuussa. Yötön yö alkaa Huippuvuorilla jo 19.4. ja jatkuu aina 23.8. saakka, joten valoa matkalla riittää hyvin. Säätila saattaa muuttua useastikin päivän aikana. Toukokuussa lämpötila on päivisin nollan tuntumassa mutta yöllä noin -10 C. Toukokuu on kesäkuukausista vähäsateisin mutta pientä tihkusadetta saatta joinakin päivinä tulla. Tuuli saa varsinkin merellä ilman tuntumaan asteita kylmemmältä.

Mukaan kannattaa siis varata lämpimiä retkivaatteita. Valitse tuulelta ja sateelta suojaavat ulkovaatteet, takissa on hyvä olla myös huppu. Pipo, kaulaliina ja lämpimät käsineet ovat Huippuvuorten matkalla tarpeen myös. Jalkineiksi suosittelemme vaellus-/retkikenkiä, joissa on voimakas pohjakuviointi ja jotka kestävät kosteutta. Lämpimät sukat ja esim sisätossut on myös hyvä ottaa mukaan, Huippuvuorilla ulkojalkineet jätetään esim ravintolaan mentäessä eteiseen.

Koiravaljakkoajelua varten saamme paikanpäältä: toppahaalarit, talvisaappaat, talvirukkaset, lämpöhupun (Balaclava) ja tarvittaessa suojalasit/laskettelulasit. Haalarin alle kannattaa varata omat, lämpimät vaatteet mukaan.

Huippuvuorilla valuuttana on Norjan kruunu (NOK). Saaret ovat tullivapaata aluetta, hintataso on suunnilleen sama kuin Suomessa mutta esim tuoretavarat ovat kalliita. Yleisimmät luottokortit käyvät esim hotellissa ja Longyearbyenin kaupoissa.

Huom! Sääolosuhteet, lumi- tai jäätilanne voivat Huippuvuorten matkalla muuttaa suunniteltua ohjelmaa, reittiä ja rantautumisia.

Huippuvuoret (Svalbard) kuuluvat Norjalle. Saarten asemasta on säädetty kansainvälisellä sopimuksella (1920), sen mukaan saarten luonnonrikkauksien (esim kivihiili) hyödyntäminen on sallittu kaikille. Lähes 60% Huippuvuorten alueesta on pysyvää jäätikköä. Suurempia pääsaaria on neljä, yhteensä saaria on noin 150.