Huippuvuorten-taikaa-Olympia

Huippuvuorten matka

- koe pohjoinen ulottuvuus
5
päivää

Huippuvuorten matkalla pääset ainutlaatuiseen arktiseen luontoon. Näet laivaretkillä vuonojen upeat maisemat ja jäätiköt, epätodellisen tuntuiset vanhat kaivoskylät Barentsburgissa ja Pyramidenissa, vapaa-aikana voit osallistua koiravaljakkoajeluun tai vaikka nauttia hotellin lämpimästä ulkoaltaasta.

Huippuvuorten matka on huippukokemus

Matkareitti
Longyearbyen
4 yötä
Barentsburg
retki
Billefjordin vuono ja Pyramiden
retki
koiravaljakkoajelu Bolterdalenissa
lisäretki

Majoitumme Huippuvuorten matkalla koko ajan hyvätasoisessa hotellissa Longyearbyenissa, joka on Huippuvuorten hallinnollinen keskus. Merellä liikumme hybridikatamaraanilla, joka tarvittaessa etenee miltei äänettömästi sähkömoottorilla. Näin emme häiritse eläimiä ja meillä on paremmat mahdollisuudet nähdä mm. hylkeitä, naaleja, mursuja ja jopa jääkarhuja. Tutustumme meriretkellämme lähes epätodellisen tuntuiseen  Barentsburgin venäläiseen kaivoskylään. Toisena päivänä teemme panoraamaristeilyn Billefjordin vuonoon ja mikäli jäätilanne sallii, rantaudumme Pyramidenin aavekylään.

Seuraavan päivän sisämaahan suuntautuvalla lisäretkellä halukkaat pääsevät kokemaan koiravaljakkoajelun seurallisten – ja innokkaiden – siperianhuskyjen kyydissä. Tämän lisäksi jää myös aikaa tehdä omatoimisia retkiä. Matkalla majoitumme hyvätasoisessa hotellissa. Tämä matka on huippukokemus! 

Hollantilainen Willem Barents merkitsi lokikirjaansa kesäkuussa vuonna 1596 löytäneensä terävähuippuisen vuorijonon, jolle antoi nimeksi Spitsbergen, Huippuvuoret. Seuraavan neljänsadan vuoden aikana häntä seurasivat valaanpyytäjät, tutkimusmatkailijat ja kaivosmiehet. Ainutlaatuinen arktinen luonto, koskemattomat erämaat sekä ihmisen loputon uteliaisuus saavat nykypäivänkin matkustajan innostumaan Huippuvuorista.  

Huippuvuorten matkalla saamme jo toukokuussa kokea pohjolan yöttömät yöt, sillä aurinko paistaa tähän aikaan vuodesta vuorokauden ympäri.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelmanmukaiset kuljetukset ja retket pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 300 €.

Matkan hinta ja ehdot

 

Toukokuu on suosittu matkustuskuukausi Huippuvuorille ja koska lentoliikenne Longyearbyeniin on hyvin rajallista, suosittelemme varaamaan matkan hyvissä ajoin varmistaaksesi paikkasi. Toukokuussa talvi on väistymässä ja muuttolinnut palaavat saarille pesimään.

 

Matkaohjelma

16. – 20.5.2022

A=aamiainen, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin

Huom! Paikallisen edustajamme ilmoituksen mukaan Euroopan Venäjän-pakotteista johtuen matkailijat eivät saa nousta maihin Barentsburgissa eivätkä Pyramidenissä. Molemmat risteilyt tehdään nyt ns. panoraamaristeilyinä (tieto 23.3.2022)

Huippuvuoret-jaakarhukyltti-Norja
Helsinki – Longyearbyen

1. päivä, maanantai  Lähtö Helsinki-Vantaan -lentoasemalta klo 6.45 Tukholman (SAS) ja Oslon kautta (SAS) Longyearbyeniin, jonne saavumme klo 14.00. Majoitumme 4 yöksi ensimmäisen luokan Radisson Blu Polar -hotelliin (★★★★). Iltapäivällä teemme kävelyretken Longyearbyenissä. Tämän norjalaisten hallinnoiman vajaan 2000 asukkaan kaivoskylän tunnetuin nähtävyys on museo, jonka näyttely kertoo arktisen alueen elämästä ennen ja nyt. Tervetuloillallinen. (P) 

Huippuvuoret-maisemaa-Norja
Barentsburg

2. päivä, tiistai  Aamupäivä on mahdollisuus tehdä omatoimisia retkiä. Myöhemmin iltapäivällä lähdemme hybridikatamaraanilla Barentsburgin kaivoskylään. Tuntuu kuin siirtyisimme suoraan 1960-luvun Neuvostoliittoon. Ulkopuoliselle kulkijalle noin 500 asukkaan kylä on elämys, joka tuntuu epätodelliselta Huippuvuorten luonnon keskellä. Tutustumme kylään lyhyellä kävelykierroksella. Katamaraanimatkamme jatkuu rannikkoa myötäillen takaisin Longyearbyeniin, jonne saavumme illalla. (A) 

Pyramidenin-aavekyla-Huippuvuoret-Norja
Billefjorin vuono ja Pyramiden

3. päivä, keskiviikko Kokopäivän meriretki Longyearbyenistä pohjoiseen Billefjordin vuonoon on mieleenpainuva kokemus. Panoraamaristeilyn aikana meillä on tilaisuus tarkastella Huippuvuoria aivan uudesta näkökulmasta. Mikäli jäätilanne sallii, nousemme maihin Pyramidenin aavekylässä. Venäläiset lähtivät kylästä kaivostoiminnan loputtua vuonna 1998. Tunnelma on autio, kun kadut ja rakennukset on jätetty tyhjilleen – aivan kuin kaikki olisivat pudottaneet työkalunsa maahan siltä seisomalta. Retken aikana kuulemme kertomuksia alueen luonnosta sekä kylän historiasta. Risteilemme Nordenskiöldinjäätikön maisemissa ja etenemme huippumodernilla katamaraanilla lähes äänettömästi. Jos olemme onnekkaita, voimme nähdä hylkeitä, naaleja tai etäällä kulkevan jääkarhun. Retki on kansainvälinen ja sisältää lounaan. Huom. Pyramidenin rantautumiseen sekä jäätikköretkeen vaikuttavat sääolosuhteet sekä jäätilanne. (A) 

Koiravaljakko-Huippuvuoret-Norja
Vapaapäivä tai koiravaljakkoajelu Bolterdalenissa

4. päivä, torstai Vapaapäivä. Hotellissamme on sauna ja lämmin ulkoallas, jossa voit rentoutua arktisten seikkailujen jälkeen. Illalla nautimme jäähyväispäivällisen.

Aamupäivällä sinulla on mahdollisuus osallistua koiravaljakkoajelulle. Siirrymme bussilla Bolterdaleniin tai Foxfonnaan (lumitilanteesta riippuen) ja lähdemme 2-3 tunnin koiravaljakkoajelulle. Retkeä varten saamme käyttöömme tarvittavat ulkovaatteet ja lyhyen koulutuksen jälkeen pääsemme ohjaamaan koiravaljakkoa itse. Rekeen mahtuu ohjaajan lisäksi yksi matkustaja. Seuralliselle ja vahvalle siperianhuskylle hangella liikkuminen on vaivatonta ja vetäminen on sille luontainen ominaisuus. Reippaat koirat kuljettavat meitä hyvää vauhtia vuorten keskellä. Valjakkomme vievät meidät kohti Scott Turnerin jäätikköä ja pääsemme näkemään, miltä saaren sisäosien luonto näyttää. Palaamme Longyearbyeniin puolenpäivän jälkeen.
(A, P 

lento
Longyearbyen – Helsinki

5. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen siirrymme lentokentälle, josta klo 13.25 lento Oslon (SAS) kautta Helsinkiin (Finnair), jonne saavumme klo 23.15. (A) 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Koiravaljakkoajelu

Koiravaljakkoajelu

Torstaina aamupäivällä mahdollisuu osallistua lisämaksulliselle koiravaljakkoajelulle. Siirrymme bussilla Bolterdaleniin tai Foxfonnaan (lumitilanteesta riippuen) ja lähdemme 2-3 tunnin koiravaljakkoajelulle. Saat ajelulla tarvittavat ulkovaatteet käyttöösi paikanpäällä. Koiravaljakkoajelulla liikutaan pareittain, lyhyen koulutuksen jälkeen toinen ohjaa valjakkoa ja toinen istuu kyydissä. Ohjaajaa voi vaihtaa retken aikana. Mikäli lumitilanne ei salli reellä tehtävää koiravaljakkoajelua niin se toteutetaan pyörällisillä kärryillä.

Lisäretken hinta on 180 €, retki on varattava matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 3kk ennen lähtöä. 

180 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Huippuvuorten matka
  • reittilennot turistiluokassa  
  • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa  
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa   
  • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat  
  • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen  
  • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 203 e
  • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille
  • suomalainen matkanjohto 
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Huippuvuorten matka

Lisämaksu 1h huoneesta on 300 €.

Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.  

Huom. Matka vaatii hyvää liikuntakykyä. Sääolosuhteet, jää- ja lumitilanne tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Esim. lumiolosuhteista johtuen voidaan koiravaljakkoajelu siirtää Foxfonnanjäätikölle tai jäätilanteesta johtuen laiva ei välttämättä pääse rantautumaan Pyramideniin tai Barentsburgiin. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €/hlö. Loppuerä matkan hinnasta erääntyy 70 vrk ennen matkan alkua.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan yleisistä valmismatkaehdoista poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan. 

Peruutusajankohta                             Peruutuskulut 

- viimeistään 94 vrk ennen matkaa   250 €

- 9366 vrk ennen matkaa               550 €

- 65–45 vrk ennen matkaa               50% matkan hinnasta 

- alle 45 vrk ennen matkaa               95% matkan hinnasta 

Matkan hinta perustuu 1.9.2021 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
5 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Huippuvuorten matka
17 arvostelua
Erinomainen
65.00 %
Hyvä
35.00 %
Ok
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Huippuvuoret on ehdottomasti itse koettava. Sen luonnon kauneus ja rauha jää vuosiksi silmiin ja sydämeen. Longyearbyen on pieni hallintokeskus, missä ei ole mitään liikaa eikä liian vähän, sopivasti kaikkea, mitä matkallaan tarvitsee.

 
Maire

Hyvä tietää Huippuvuorten matkasta

Huippuvuorten matkat teemme touko-elokuussa. Yötön yö alkaa Huippuvuorilla jo 19.4. ja jatkuu aina 23.8. saakka, joten valoa matkalla riittää hyvin. Säätila saattaa muuttua useastikin päivän aikana. Toukokuussa lämpötila on päivisin nollan tuntumassa mutta yöllä noin -10 C. Toukokuu on kesäkuukausista vähäsateisin mutta pientä tihkusadetta saatta joinakin päivinä tulla. Tuuli saa varsinkin merellä ilman tuntumaan asteita kylmemmältä.

Mukaan kannattaa siis varata lämpimiä retkivaatteita. Valitse tuulelta ja sateelta suojaavat ulkovaatteet, takissa on hyvä olla myös huppu. Pipo, kaulaliina ja lämpimät käsineet ovat Huippuvuorten matkalla tarpeen myös. Jalkineiksi suosittelemme vaellus-/retkikenkiä, joissa on voimakas pohjakuviointi ja jotka kestävät kosteutta. Lämpimät sukat ja esim sisätossut on myös hyvä ottaa mukaan, Huippuvuorilla ulkojalkineet jätetään esim ravintolaan mentäessä eteiseen.

Koiravaljakkoajelua varten saamme paikanpäältä: toppahaalarit, talvisaappaat, talvirukkaset, lämpöhupun (Balaclava) ja tarvittaessa suojalasit/laskettelulasit. Haalarin alle kannattaa varata omat, lämpimät vaatteet mukaan.

Huippuvuorilla valuuttana on Norjan kruunu (NOK). Saaret ovat tullivapaata aluetta, hintataso on suunnilleen sama kuin Suomessa mutta esim tuoretavarat ovat kalliita. Yleisimmät luottokortit käyvät esim hotellissa ja Longyearbyenin kaupoissa. Barentsburgissa ja Pyramidenilla on matkamuistomyymälät, joissa käy vain käteinen.

Huom! Sääolosuhteet, lumi- tai jäätilanne voivat Huippuvuorten matkalla muuttaa suunniteltua reittiä ja rantautumisia.

Huippuvuoret (Svalbard) kuuluvat Norjalle. Saarten asemasta on säädetty kansainvälisellä sopimuksella (1920), sen mukaan saarten luonnonrikkauksien (esim kivihiili) hyödyntäminen on sallittu kaikille. Lähes 60% Huippuvuorten alueesta on pysyvää jäätikköä. Suurempia pääsaaria on neljä, yhteensä saaria on noin 150.