Seinen risteily Normandia Ranska Olympia Kaukomatkat

Jokiristeily Seinellä

- Pariisista Normandian rannikolle
8
päivää
alk. 3 190 €/hlö

Lähde all inclusive -jokiristeilylle Seinelle ja nauti Pohjois-Ranskan samettisesta loppukesästä. Risteilemme ensimmäisen luokan Ms Viva Gloria -jokilaivalla Pariisista Pohjanmeren rannikolle, Le Havreen ja takaisin, nauttien vehreistä maisemista. Bienvenue!

Viikon jokiristeily Seinellä, ranskalaista elämäniloa kaikille aisteille

 

Matkareitti
Pariisi, risteily alkaa
kiertoajelu
Les Andelys
Rouen
kävelykierros
Le Havre ja Étretatin rantajyrkänteet
kiertoajelu
Le Havre
retki Honfleuriin
Vernon
kävelyretki Givernyssä
Pariisi, risteily päättyy
1 yö laivalla

Risteilemme Seinellä, joka on Pohjois-Ranskan tärkein vesiväylä ja Ranskan toiseksi pisin joki. Matkan alussa tutustumme opastetusti Pariisiin, jossa matkan lopussa on vapaapäivä omille retkillesi. Risteilyn ensimmäiseen kohteeseen, pieneen Les Andelysin kylään ehdit tutustua omatoimisesti laivan odottaessa satamassa. Seuraavana päivänä olemme Rouenissa, jossa teemme kävelykierroksen.

Risteilyn kääntöpisteessä, Le Havren satamakaupungissa pysähdymme kahdeksi yöksi. Teemme kiertoajelun kaupungissa tutustuen kaupungin nähtävyyksiin ja historiaan sekä Étretatin rantajyrkänteisiin. Ehdit nauttia Le Havren tunnelmasta myös vapaa-ajalla. Toisena päivänä teemme retken Honfleurin viehättävään satamakaupunkiin, jonka jälkeen suuntaamme takaisin kohti Pariisia. Paluumatkalla pysähdymme Vernonissa.

Vernonista teemme retken Claude Monetin Lummelampi-maalauksesta tutussa Givernyssä

Risteilyn aikana voit bongata Seinejoen rannoilta niin linnoja kuin loppukesän syvänvihreitä maisemia sekä seurata liikennettä ja elämää joella ja sen varrella.

Laivalla nautimme all inclusive -palvelusta. Risteilyyn sisältyy runsas aamiainen noutopöydästä, pöytiintarjoilu lounaalla ja päivällisellä, kapteenin tervetulococktail, kaikki alkoholittomat juomat sekä oluet, viinit ja muut alkoholijuomat, minibaari hytissä (vesi, virvoitusjuoma ja olut), langaton netti, juomarahat sekä kuulokejärjestelmä retkillä. Laivalta voi lainata myös polkupyöriä omatoimiseen liikkumiseen.  

Voit täydentää matkan makumaailmaa Normandian herkuilla kuten omenoilla ja päärynöillä, calvadoksilla ja siidereillä 

Seinen risteilyllä aluksemme on Ms Viva Gloria, 110 metriä pitkä ensimmäisen luokan jokilaiva, joka on valmistunut vuonna 2005. Hyvän huolenpidon ja säännöllisten uudistusten takia laiva on käytännössä uudenveroinen. Matkustajia laivaan mahtuu enimmillään 152. Laivalla on kolme majoituskantta. 
Noin 14 neliön hyttimme sijaitsevat keskimmäisellä Ruby-kannella sekä ylimmällä Diamond-kannella. Hyttivarustukseen kuuluu ranskalainen parveke, taulutelevisio, minibaari, Rituals-kylpytuotteet, hiustenkuivaaja, tallelokero, ilmastointi sekä WC ja suihku.
Laivalla ylimpänä on osittain katettu aurinkokansi lepotuoleineen. Viihtyisissä yleisissä tiloissa on ravintola, baari ja salonki sekä pieni matkamuistoputiikki. Laivan peräosassa on myös pieni baari/oleskelutila. 

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hinta sisältää lennot, risteilyn valitsemassasi hyttiluokassa 2h hytissä, risteilyllä all inclusive -palvelut, ohjelman mukaiset retket sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h hytistä alk. 520 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

5. – 12.9.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, AI= all inclusive

Kaunis Seine auringonlaskun aikaan Pariisi Ranska
Helsinki – Pariisi

1. päivä, torstai Lento (Air France) Helsingistä Pariisiin klo 6.20–8.30. Jatkamme kentältä keskustaan ja paikanamme bussiretkellä Pariisin tunnetuimmat maamerkit. Paraatikatu Les Champs-Élysée on ydinosa kahdeksan kilometrin mittaista ns. historiallista akselia, jonka päätepisteet ovat Louvren taidemuseo ja La Défencen tornitalojen kaupunginosa. Concorde-aukio Luxorin obeliskeineen, Tuileries´n puisto ja Riemukaari ovat kadunvarren kuuluisimpia nähtävyyksiä. Seinen etelärannalla sijaitsee Pariisin symboli, 1800-luvun lopulla rakennettu Eiffel-torni. 

Syömme lounaan kierroksen päätteeksi, jonka jälkeen nousemme laivalle noin klo 15.00. Laituripaikka selviää vasta lähellä risteilyn alkua ja se voi sijaita myös keskustan ulkopuolella. Laiva lähtee alavirtaan klo 17.30. (L, AI laivaan nousun jälkeen) 

Normandian herkkuja lasissa ja lautasella Ranska
Les Andelys

2. päivä, perjantai Saavumme Les Andelysiin klo 08.00. Pikkukylän merkittävin nähtävyys on Château Gaillardin rauniolinna, joka sijaitsee kukkulan laella kylän vieressä. Linnan raunioihin voi tutustua omatoimisesti ja sinne pääsee polkua pitkin. Ylhäältä avautuu kaunis maisema jokilaakson mutkaan ja alas kylään. 

Risteily jatkuu lounaan aikoihin Roueniin, jonne saavumme klo 19.00. (AI)

Notre Damen katedraali Rouen Ranska
Rouen

3. päivä, lauantai Puolen miljoonan asukkaan Rouen on Ylä-Normandian alueen pääkaupunki. Se on Ranskan tärkeimpiä satamakaupunkeja, vaikka merelle on lähes 100 kilometriä matkaa. Rouenin tunnetuin rakennus on goottilainen Notre Damen katedraali, joka oli 1800-luvun lopulla hetken aikaa maailman korkein rakennus. Claude Monet maalasi katedraalista sarjan tauluja erilaisissa valo-olosuhteissa. Kyseisiä tauluja voi nykyisin ihailla useassa museossa eri puolilla maailmaa. Ristikkotalojen reunustamien kävelykatujen kätköistä löytyy myös astronominen kello, Gros Horloge, joka on peräisin keskiajalta. Ranskan kansallissankari ja katolisen kirkon pyhimys, ”Orleansin neitsyt” Jeanne D’arc poltettiin roviolla Rouenin keskusaukiolla vuonna 1431 kerettiläisyydestä syytettynä. 

Aamupäivällä tutustumme Roueniin parin tunnin kävelykierroksella. Risteily jatkuu klo 14.00. (AI) 

Upea Normandian rannikko Ranska
Le Havre ja Étretat

4. päivä, sunnuntai Saavumme jo yöllä Seinen suulla sijaitsevaan Le Havreen, joka tunnetaan Mika Kaurismäen samannimisestä elokuvasta (1992). Atlantilta puhaltavien merituulten ansiosta jopa kesäkuukausina keskilämpötila jää alle 20 asteen. Kaupunki tuhoutui pahoin toisen maailmansodan aikaisissa Normandian maihinnousuun liittyneissä pommituksissa. Kaupungin uudelleen rakennettu keskusta liitettiin vuonna 2005 Unescon maailmanperintölistalle. Pyhän Joosefin kirkko ja sen yli sata metriä korkea kellotorni sekä Oscar Niemayerin suunnittelema taidekeskus ja teatteri ovat Le Havren tunnetuimmat rakennukset. Viimemainittu on saanut tulivuoreen viittaavan lempinimen, ”Le Volcan” kaarevien muotojensa ansiosta. 

Näemme kiertoajelulla läpileikkauksen kaupungista, jonka jälkeen jatkamme Étretatin rantajyrkänteille. Jylhien kalkkikivikallioiden lumo on päätynyt moniin öljyväriteoksiin. Niistä tunnetuimmat ovat Claude Monet´n ja Henri Matissen käsialaa. Retken kesto on noin 4 tuntia. (AI) 

Honfleurin sataman tunnelmaa Ranska
Le Havre ja Honfleur

5. päivä maanantai Aamiaisen jälkeen lähdemme noin 4 tunnin bussiretkelle Seinen etelärannalla sijaitsevaan Honfleurin satamakaupunkiin. Historiallinen Honfleur on Pohjois-Ranskan kauneimpia paikkakuntia, jonka tyypilliseen katukuvaan kuuluvat pastellinväriset pikkutalot menneiltä vuosisadoilta. Kaupungin sydämessä on maalauksellinen vanha satama, Le Vieux Bassin, joka värikkäine kalastajaveneineen tarjoaa hienoja kuvakulmia kameralle. Honfleurin putiikeista voi ostaa tuliaisiksi normandialaisia käsitöitä, hunajaa, calvadosta, siideriä tai ikiaikaisella reseptillä tehtyjä makeisia. 

Iltapäivällä on omaa aikaa Le Havressa klo 20.00:een asti, jolloin laiva irtaantuu laiturista. (AI) 

Claude Monetin puutarha Giverny Ranska
Vernon ja Giverny

6. päivä, tiistai Saavumme Vernoniin klo 13.00. Lähdemme bussilla noin 4 tunnin retkelle läheiseen Givernyn kylään. Tutustumme kävelykierroksella impressionismin mestarin, Claude Monet´n maalauksissaan tunnetuksi tekemään paikkaan. Maailman maineeseen noussut Lummelampi japanilaisine siltoineen löytyy täältä samoin kuin Monet’n kotitalo, jossa hän eli 15 viimeistä vuottaan. 

Risteily jatkuu klo 18.30 kohti Pariisia. (AI) 

Pittoreski Pariisi Ranska
Pariisi

7. päivä, keskiviikko Saavumme Pariisiin aamiaisaikaan. Meillä on vielä kokonainen päivä aikaa tutustua suurkaupungin ylitsevuotavaan tarjontaan ja nähtävyyksiin. Ostosmahdollisuuksia löytyy laidasta laitaan: luksusliikkeiden kimalluksesta antikvariaattien hämyisille hyllyille, mistä voi tehdä sympaattisia löytöjä. Periaatteena on jokaiselle jotakin oman maun mukaan. Matkanjohtajamme auttaa vapaapäivälle sopivan vaihtoehdon valitsemisessa. (AI) 

lento
Pariisi – Helsinki

8. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle, josta lento (Air France) Helsinkiin klo 12.45–16.45. (A) 

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Jokiristeily Seinellä
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen hyteissä valitsemassasi hyttikategoriassa (keskikansi/yläkansi)  
 • all inclusive -palvelut laivalla 1. päivän päivällisestä 8. päivän aamiaiseen sekä tulopäivän lounas
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • satamamaksut
 • juomarahat paikallisoppaille, bussinkuljettajille sekä laivan henkilökunnalle
 • Olympian suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Jokiristeily Seinellä

Matkan hinta 2h hytissä keskikannella on 3 190 €/henkilö, yläkannen 2h hytissä 3 380 €/henkilö.

Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joita on rajoitettu määrä.
Lisämaksu 1h hytissä keskikannella on 520 €, yläkannen hytissä 580 €.

Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin/henkilökortin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta tai henkilökortistasi matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Tarkista passisi/henkilökorttisi voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Mikäli uusit matkustusasiakirjan ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion/kopion henkilökortista voit lähettää Omaloman kautta tai suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Retkillä on paljon kävelyä, joten osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä. 
Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty. 

Varustamo pidättää oikeuden muuttaa reittiä, laituripaikkoja ja aikatauluja sääolosuhteiden, liian alhaisen tai korkean vedenpinnan tason tai viranomaisten teknisten tms. rajoitusten vuoksi. Matkustajat voidaan kuljettaa myös bussilla kohteeseen. Äärimmäisessä tapauksessa risteily  voidaan peruttaa ylivoimaisen esteen vuoksi. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maksuehdot: Ennakkomaksu on 550 €. Loppumaksu erääntyy 65 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan luonteen vuoksi siihen sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja tiukempia peruutusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 200 €/henkilö  
 • 90–61 vrk ennen matkaa, pidätetään ennakkomaksu 550 €/henkilö
 • 60–46 vrk ennen matkaa, pidätetään 950 €/henkilö
 • 45–30 vrk ennen matkaa, pidätetään 1 500 €/henkilö
 • 29–15 vrk ennen matkaa, pidätetään 75 % matkan kokonaishinnasta
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

 

Matkan hinta perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää alk./hlö 3 190 €
 • 5.9.2024 - 12.9.2024
  alk. 3 190€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää jokiristeilystä Seinellä

Euroopan jokiristeilyt teemme pääsääntöisesti huhtikuusta lokakuuhun välisenä aikana. Syyskuun alussa lämpötilat ovat päivisin usein vielä lähellä +20 C, mutta illalla ja yöllä on jo viileämpää. Matkalle kannattaa siis varata myös jotakin lämmintä ja tuulenpitävää vaatetta sekä kevyt sadevarustus. Mukavat jalkineet (esim lenkkitossut tms) ovat tärkeimmät matkavarusteet, kohteisiin tutustutaan kävelyretkillä ja useimmissa kaupungeissa on myös mukulakivikatuja sekä portaita. Oleskelu laivalla on melko rentoa eikä päivällisille tarvitse pukeutua esim. pikkutakkeihin tai solmioihin, eivät ne toki kiellettyjäkään ole.

Seinellä Rouenin ja Pariisin välillä joen pinnan tason mahdollinen vaihtelu voi vaikuttaa mm. laituripaikkojen käytettävyyteen. Maihinnoususiltojen jyrkkyys riippuu joen vedenkorkeudesta ja toisinaan laituriin saattaa kiinnittyä useita laivoja vieretysten, jolloin maihin kuljetaan useamman laivan vastaanottokannen kautta.

Matkakohteissa valuuttana on euro. Luottokortit käyvät lähes kaikkialla. Myös laivalla mahdolliset lisäveloitukset voi maksaa luottokortilla.

Kaikki Olympian jokiristeilyt