Seinen risteily Normandia Ranska Olympia Kaukomatkat

Jokiristeily Seinellä

- Pariisista Normandian rannikolle
8
päivää
Uutuus

Lähde all inclusive -jokiristeilylle Seinelle ja nauti Pohjois-Ranskan samettisesta loppukesästä. Risteilemme miellyttävästi ensimmäisen luokan Ms Monarch Countess -jokilaivalla Pariisista Pohjanmeren rannikolle, Le Havreen ja takaisin, nauttien vehreistä maisemista. Bienvenue!

Viikon jokiristeily Seinellä, ranskalaista elämäniloa kaikille aisteille

 

Matkareitti
Pariisi
kiertoajelu
Vernon
kävelyretki Givernyssä
Le Havre ja Étretatin rantajyrkänteet
retki ja kävely jyrkänteillä
Caubedec en Caux
retki Honfleuriin
Rouen
kävelykierros
Les Andelys ja La Roche Guyon
Confflans-Sainte-Honorine
retki Auvers-Sur-Oiseen
Pariisi

Risteilemme Seinellä, joka on Pohjois-Ranskan tärkein vesiväylä ja Ranskan toiseksi pisin joki. Risteilyn kuudessa kohdekaupungeista teemme suomeksi opastastun retken, muutamiin pikkukaupunkeihin ehdit tutustua omatoimisesti laivan odottaessa satamassa. Suurten kaupunkien tunnelmaan ja ikiaikaiseen arkkitehtuuriin virittäydytään Pariisissa sekä Rouenissa. Kävelemme Normandian huikeilla rantatöyräillä, ihailemme Le Havren palkittua keskustaa ja kiertelemme Honfleurin jännittävillä satamakujilla.

Käymme Vincent van Goghin maalauksista tunnetussa Auvers-sur-Oisen kylässä sekä Claude Monetin Lummelampi-maalauksesta tutussa Givernyssä

Risteilyn aikana voit bongata Seinejoen rannoilta niin linnoja kuin loppukesän syvänvihreitä maisemia sekä seurata liikennettä ja elämää joella ja sen varrella.

Laivalla nautimme all inclusive -palvelusta. Hintaan sisältää täysihoitoateriat (aamiainen, lounas ja illallinen), iltapäiväkahvin pienen suolaisen tai makean kanssa, suolaisen yöpalan, kapteenin tervetulo- ja läksiäiscocktailin, kaikki alkoholittomat juomat (vedet, mehut, tee, kahvi ja erikoiskahvit) sekä hanaoluen, laseittain tarjoiltavan laivan puna-, valko- ja kuohuviinin ja laivan standard-cocktailit, vahvat alkoholit ja pitkät juomasekoitukset.

Myös Normandian herkut, kuten omenat ja päärynät, calvadokset ja siiderit sekä ihanat Livarot-juustot täydentävät makunautintoja

Seinen risteilyllä aluksemme on Ms Monarch Countess, 110 metriä pitkä, vuonna 2009 valmistunut ensimmäisen luokan jokilaiva. Matkustajia alukseen mahtuu enimmillään 138 ja miehistöä jopa 40 henkeä. Laivalla on neljä kantta, joista ylin on osittain katettu ja kalustettu aurinkokansi. Noin 16 neliön hyttimme sijaitsevat keskimmäisellä Middle-kannella ja ylimmällä Upper-majoituskannella. Hyteissä on suuri panoraama-ikkuna, jonka toinen puolisko on avattavissa nk. ranskalaiseksi parvekkeeksi. Hyttivarustukseen kuuluu taulutelevisio, laivan sisäinen puhelin, jääkaappi, ilmastointi, hiustenkuivaaja, tallelokero sekä WC ja suihku. Hyteissä on kokolattiamatto ja kaksi yhteen liitettyä vuodetta sekä päivittäinen vesipullo.
Laivan viihtyisissä yleisissä tiloissa on ravintola, baari ja kaksi loungea sekä pieni kirjasto ja kuntohuone. Laivan aurinkokannella on pieni poreallas (toiminta- ja säävaraus). Laivan majoituskannet (3) on yhdistetty hissillä.

Suuri osa retkistä on kävelykierroksia, koska moniin historiallisiin kohteisiin on helpointa tutustua kävellen. Kävelyreiteillä on mukulakiviä ja portaita sekä jonkin verran korkeuseroja. Joissakin laituripaikoissa kulku alukselle voi tapahtua toisen laivan läpi (rinnakkaispysäköinti). Maihinnoususiltojen jyrkkyys riippuu joen vedenkorkeudesta.

Matkamme sisältää enemmän

Tämä matka sisältää suomenkielisen matkajohtajan palvelut, lennot, majoituksen 2h huoneessa, ohjelmassa mainitut ateriat sekä ohjelmassa mainitut kuljetukset ja kiertokäynnit pääsymaksuineen, juomarahat, viranomaismaksut ja verot sekä paljon muuta. Tutustu ohjelmaan.

Matkan hinta ja ehdot

 

Laivalla nautimme all inclusive -palvelusta klo 9-24. All inclusive -juomapaketti ei sisällä shampanjaa, Premium-tasoisia alkoholeja eikä kokonaisina pulloina tarjoiltavia viinejä. Pulloviinien hinnasta all inclusive -asiakas saa 50% alennuksen listahinnasta. All inclusive -paketti alkaa tulopäivänä laivan illalliselta. 

Matkaohjelma

25.8. – 1.9.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, AI= all inclusive

Kaunis Seine auringonlaskun aikaan Pariisi Ranska
Helsinki – Pariisi

1. päivä, perjantai 25.8. Lento (Finnair) Helsingistä Pariisiin klo 7.35–9.40. Lentoasemalta ajamme Pariisiin lounaalle, minkä jälkeen teemme pienen kävelykierroksen ennen kuin nousemme laivaan noin klo 15. Tervetuloillallinen laivalla ja aikaa rentoutua laivan loungessa tai levätä hytissä pitkän matkapäivän päätteeksi. Laivan tarkka ankkuripaikka Pariisissa selviää vasta lähellä matkan alkua ja se voi sijaita myös keskustan ulkopuolella. Laiva yöpyy Pariisissa. (L, P, AI laivaan nousun jälkeen)
*aamupäivä     kävelykierros Pariisissa 

Eiffel-torni Pariisi Ranska
Pariisi

2. päivä, lauantai 26.8. Aamupäivällä ihailemme reilun 3h kiertoajelulla Pariisin keskustan näkymiä. Reitin varrelle jäävät mm. seuraavat kuuluisat nähtävyydet: Eiffel-torni, Invalidi-kirkko, Louvren taidemuseo, Champs Elyseen paraatikatu, Riemukaari ja Tuileries’n puisto. Laiva lähtee Pariisista klo 16.00. (AI)   
*aamupäivä    Pariisin kiertoajelu

Claude Monetin puutarha Giverny Ranska
Vernon ja Giverny

3. päivä, sunnuntai 27.8. Jo aamuyöllä laiva kiinnittyy Vernonin laituriin. Aamiaisen jälkeen teemme noin 3h kestoisen bussiretken (6 km Vernonista) pieneen Givernyn kylään, jossa tutustumme kävelykierroksella paikkoihin, jotka impressionismin mestari, Claude Monet teki tauluissaan tunnetuksi. Maailman maineeseen noussut Lummelampi japanilaisine siltoineen löytyy täältä samoin kuin Monet’n kotitalo, jossa hän eli 15 viimeistä vuottaan.  

Risteily jatkuu klo 12.00. Kuljemme myötävirtaan pitkin käärmeen lailla mutkittelevaa Seine-jokea ohi suuren Rouenin kaupungin ja yön aikana läpi Boucles de la Seine -luonnonpuiston. Linnuntietä etäisyys Pariisista Le Havreen on vain 200 km mutta Seinen mutkissa matka tuplaantuu. (AI)
*aamupäivä     kävelykierros Givernyssa

Upea Normandian rannikko Ranska
Le Havre ja Étretatin rantajyrkänteet

4. päivä, maanantai 28.8. Saavumme varhain aamulla Normandiaan, Seine-joen päätepisteeseen, Le Havren kaupunkiin Englannin kanaalin rannalle. Teemme kaikkiaan noin 4h kestoisen retken 20 km:n päässä sijaitseville Étretatin valkoisille rantajyrkänteille, jossa kävelyretkellä avautuu upeat näkymät Englannin kanaaliin ja Normandian rannikolle. Noin 1,5h kevyt patikointiosuus päättyy pittoreskiin Étretatin kylään, josta paluu bussilla Le Havreen.

Le Havre on tunnettu satamastaan ja myös Mika Kaurismäen palkitusta elokuvasta (1992). Merituulten ansiosta jopa kesän kuumimpana aikana keskilämpötila jää alle 20 asteen. Kaupunki tuhoutui 75%:sti Normandian maihinnousuun liittyneissä pommituksissa. Auguste Perretin suunnittelema uusi keskusta on otettu vuonna 2005 Unescon maailmanperintölistalle. Iltapäivällä on vapaa-aikaa Le Havressa, kunnes risteily jatkuu klo 18.00. Ennen puolta yötä laiva kiinnittyy Caubedec en Cauxin laituriin ja yöpyy siellä.
*aamupäivä     retki ja kävely Étretatin rantajyrkänteillä

Vanhan puurakenteiset historialliset talot Honfleur Ranska
Caubedec en Caux, Honfleur ja Rouen

5. päivä, tiistai 29.8. Aamiaisen jälkeen lähdemme noin 4h pituiselle bussiretkelle (53 km Caubedec en Cauxista) viehättävään Honfleurin historialliseen satamakaupunkiin, joka Seinen suiston etelärannalla menetti satamana asemansa pohjoisen Le Havrelle. Honfleurissä teemme kävelykierroksen kapeilla kujilla ohi merimiesten, taidemaalareiden ja muusikoiden aikoinaan asuttamien pienten talojen. Vieux Bassin -sataman vanhat puutalot ja värikkäät kalastajaveneet kutsuvat ottamaan kuvia. Puurakenteisia ovat myös Saint-Etiennen ja Sainte-Catherinen kirkot. Honfleurin putiikeista löytyy ostettavaksi normandialaista käsityötaidetta, hunajaa, kalvadosta, siideriä tai vaikka ikiaikaisella reseptillä tehtyjä makeisia. Laivamme jatkaa Caubedec en Cauxista klo 13.00 kohti Rouenia, jonne saavutaan klo 17.00.

Rouenissa teemme noin 2,5h kävelykierroksen historiallisessa keskustassa ihaillen vanhaa normandialaista arkkitehtuuria ilta-auringon valossa (säävaraus). Rouenin kuvatuimpia rakennuksia ovat goottilainen Notre Damen katedraali ja 1500-luvun astronominen kello, Gros Horloge. Katolisen kirkon pyhimys, ”Orleansin neitsyt” Jeanne D’arc kuoli ja julistettiin pyhimykseksi Rouenin keskusaukiolla vuonna 1431. Syväsatamansa ja Seinen ruoppauksen ansiosta Rouen voi vastaanottaa valtamerialuksia ja on kasvanut puolen miljoonan asukkaan Ylä-Normandian alueen pääkaupungiksi. Laiva on illan Rouenissa ja jatkaa matkaa klo 02.00. (AI)
*aamupäivä     retki Honfleuriin
*ilta                 kävelykierros Rouenissa

Normandian herkkuja lasissa ja lautasella Ranska
Les Andelys ja La Roche Guyon

6. päivä, keskiviikko 30.8. Saavumme Les Andelysin laituriin klo 08.00. Pysähdymme kolmisen tuntia, jonka voit viettää laivalla lepäillen omaa aikaa hyödyntäen. Pienen Les Andelysin kylän merkittävin nähtävyys on Château Gaillardin rauniolinna, joka sijaitsee joen yläpuolella rinteessä. Kävelymatka linnalle riippuu laivan lopullisesta laituripaikasta ja voi olla 1-4 km. Voit halutessasi tutustua linnaan omatoimisesti. Laiva jatkaa matkaa klo 11.00 ja siirrymme Ylä-Normandiasta Ile de Francen alueelle.

Laiva saapuu La Roche Guyonin laituriin klo 15.00. Vajaan 500 asukkaan pieni kylä on kuuluisa kauniista kiviarkkitehtuuristaan ja on päässyt Ranskan kauneimpien kylien arvostetulle listalle. Kylän keskustan merkittävin rakennus on La Rochefoucauld-suvun Roche-Guyonin linna. Laiva jatkaa matkaa klo 19.00. (AI)

*aamupäivä     omaa aikaa Les Andelysissä
* iltapäivä    omaa aikaa La Roche Guyonissa

Vincent van Coghin hauta Auvers-sur-Oisen kylä Ranska
Confflans-Sainte-Honorine ja Auvers-sur-Oise sekä ilta Pariisissa

7. päivä, torstai 31.8. Laiva kiinnittyy Conflansin laituriin jo klo 01.00 yöllä. Aamiaisen jälkeen teemme noin 4h bussiretken Auvers-sur-Oisen (15 km) historialliseen kaupunkiin, joka on tullut kuuluisaksi siellä maalanneiden mestareiden, Vincent van Goghin, Camille Pissarron, Claude Monet’n ja Charles-Francois Daubignyn maalauksista. Teemme Auvers-sur-Oisessa kävelykierroksen, jonka varrelta löytyy monien kuuluisien taulujen alkuperäinen maisema. Vincent van Gogh veljineen on haudattu tänne. Paluu satamaan, josta laiva jatkaa matkaa klo 15.00 kohti Pariisia, jonne saavutaan klo 20.00. Pariisissa ilta vapaata. (AI)

*aamupäivä     retki Auvers-sur-Oiseen

lento
Pariisi – Helsinki

8. päivä, perjantai 1.9. Aikaisen aamiaisen ja hyttien luovutuksen jälkeen kuljetus lentoasemalle, josta lento (Finnair) Helsinkiin klo 10.50–14.50. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Jokiristeily Seinellä
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen hyteissä valitussa hyttikategoriassa (keskikansi/yläkansi)  
 • all inclusive -palvelut laivalla 1. päivän päivällisestä 8. päivän aamiaiseen sekä tulopäivän lounas
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • satamamaksut
 • juomarahat paikallisoppaille, bussinkuljettajille sekä laivan henkilökunnalle
 • Olympian suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Jokiristeily Seinellä

Matkan hinta 2h hytissä keskikannella on 3 490 €/henkilö, yläkannen 2h hytissä 3 590 €/henkilö.

Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joita on rajoitettu määrä.
Lisämaksu 1h hytissä keskikannella on 990 €, yläkannen hytissä 1 060 €.

Matkan toteuttaminen edellyttää vähintään 15 matkustajaa. Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Retkillä on paljon kävelyä, joten osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Seine-joki on ruopattu syväväyläksi rannikon Le Havren ja sisämaan Rouenin välillä. Sen sijaan Rouenin ja Pariisin välillä joen pinnan tason mahdollinen vaihtelu voi vaikuttaa mm. laituripaikkojen käytettävyyteen. Kapteeni tekee risteilyn aikana lopulliset päätökset laituripaikoista, mikä voi vaikuttaa risteilyn sisäiseen aikataulutukseen ja pysähdyspaikkoihin. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maihinnoususiltojen jyrkkyys riippuu joen vedenkorkeudesta. Laivan aurinkokannelle ei pääse hissillä. Laivassa ei ole esteettömiä hyttejä.

Maksuehdot: Ennakkomaksu on 750 €. Loppumaksu erääntyy 65 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan luonteen vuoksi siihen sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja tiukempia peruutusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 550 €/henkilö  
 • 90–61 vrk ennen matkaa, pidätetään 750 €/henkilö
 • 60–51 vrk ennen matkaa, pidätetään 35 % matkan kokonaishinnasta
 • 50–30 vrk ennen matkaa, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
 • 29–15 vrk ennen matkaa, pidätetään 75 % matkan kokonaishinnasta
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

 

Matkan hinta perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää jokiristeilystä Seinellä

Euroopan jokiristeilyt teemme pääsääntöisesti huhtikuusta lokakuuhun välisenä aikana. Elokuun lopulla lämpötilat ovat yleensä noin +20 C, mutta illalla ja yöllä on jo viileämpää. Matkalle kannattaa siis varata myös jotakin lämmintä ja tuulenpitävää vaatetta sekä kevyt sadevarustus. Mukavat jalkineet (esim lenkkitossut tms) ovat tärkeimmät matkavarusteet, kohteisiin tutustutaan kävelyretkillä ja useimmissa kaupungeissa on myös mukulakivikatuja sekä portaita. Oleskelu laivalla on melko rentoa eikä päivällisille tarvitse pukeutua esim. pikkutakkeihin tai solmioihin, eivät ne toki kiellettyjäkään ole.

Seine-joki on ruopattu syväväyläksi rannikon Le Havren ja sisämaan Rouenin välillä. Sen sijaan Rouenin ja Pariisin välillä joen pinnan tason mahdollinen vaihtelu voi vaikuttaa mm. laituripaikkojen käytettävyyteen. Maihinnoususiltojen jyrkkyys riippuu joen vedenkorkeudesta, toisinaan laituriin saattaa kiinnittyä useita laivoja vieretysten, jolloin maihin kuljetaan useamman laivan vastaanottokannen kautta.

Huom! All inclusive -juomapaketti ei sisällä shampanjaa, Premium-tasoisia alkoholeja eikä kokonaisina pulloina tarjoiltavia viinejä. Pulloviinien hinnasta all inclusive -asiakas saa 50% alennuksen listahinnasta. 
 

Matkakohteissa valuuttana on euro. Luottokortit käyvät lähes kaikkialla. Laivalla mahdolliset lisäveloitukset voi myös maksaa luottokortilla.

Kaikki Olympian jokiristeilyt