Tihany-Balaton-jarvi-Unkari-Olympia

Balaton - patikointia Unkarissa

- helppo patikointimatka Balatonjärven maisemiin
6
päivää

Patikointimatkalla Balatonjärven ympräristössä tutustut Unkarin kauniiseen luontoon, värikkääseen talonpoikaiskulttuuriin, perinneruokaan ja kylpyläkulttuuriin. Majoitumme koko matkan ajan yhdessä paikassa ja ennen paluulentoa tutustumme myös ihastuttavaan Budapestiin.

Patikointimatka Unkarissa, vaativuustaso 1 / 5 (helppo)

Matkareitti
Balatonfüred
5 yötä
Koloska-laakso
retki
Tihanyn niemimaa
retki
Badacsony
retki
Káptalanfüred
retki
Budapest
retki

Unkarilla on pysyvä paikka monen suomalaisen sydämessä. Veljeskansamme vieraanvaraisuus ja maan mielenkiintoinen historia ovat innostaneet meitä matkustamaan niin Budapestiin kuin Pustan aroillekin. Tällä matkalla tutustumme hieman toisenlaiseen Unkariin. Balatonjärvellä on upeat puitteet niin kulttuuriin tutustumiseen kuin luonnossa liikkumiseenkin. Nautimme Balatonjärven pohjoisrannan viehättävien pikkukaupunkien tunnelmasta, poikkeamme vanhoihin viinikellareihin ja herkuttelemme maukkailla perinneruuilla.

Balatonin patikointimatkalla majoitumme koko matkan ajan Balatonfüredissa, joka on yksi Unkarin vanhimmista kylpyläkohteista. Päivittäisillä patikoinneilla tutustumme Unkarin kauniiseen luontoon ja värikkääseen talonpoikaiskulttuuriin. Makuelämykset, historia ja luonnossa liikkuminen yhdistyvät ihastuttaviin Balatonjärven maisemiin ja kauniiseen maalaisidylliin.

Varaa omalle ryhmälle

Tämä matka ei tällä hetkellä ole ohjelmistossamme.
Voit varata matkan omalle ryhmällesi, juuri teille räätälöitynä.

 

Matkan hinta ja ehdot

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni matkan vaativuustasoa:

Balatonin patikointimatka on viisiportaisella asteikoilla helpoin eli vaativuustaso on 1/5. Nautit matkasta parhaiten, jos olet harrastanut säännöllistä liikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) 1–2 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana. Jaksat sauvakävellä reippaasti 30 minuuttia kerrallaan, tai liikkua repun (3–5 kg) kanssa kumpuilevassa maastossa saman päivän aikana toistuvia 2–3 tunnin mittaisia lenkkejä.

Matkaohjelma

Alustava matkaohjelma

A=aamiainen, RE=retkieväät, L=lounas, P=päivällinen

Balatonfuered-Balaton-jarven-rannalla-Unkari
Helsinki – Balatonfüred

1. päivä
Lähtö Helsingistä Budapestiin. Tapaamme kentällä unkarilais-suomalaisen, suomea puhuvan matkanjohtajamme, joka tutustuttaa meidät maansa kulttuuriin, nähtävyyksiin ja paikalliseen elämänmenoon. Jatkamme bussilla noin tun­nin matkan Unkarin kuninkaiden historialliseen kruunajaiskaupunkiin Székesfehérváriin, joka varsinkin keskiajalla oli yksi Unkarin tärkeimmistä kaupungeista. Lounaan jälkeen on hieman aikaa tutustua kaupunkiin, ennen kuin jatkamme edelleen noin tunnin verran Balatonfürediin. Balatonfüred on yksi Unkarin vanhimmista kylpyläkohteista. Kauniit maisemat, hyvät viinit ja erinomainen sijainti Balatonjärven rannalla houkuttelevat kaupunkiin runsaasti vierailijoita. Teemme kävelykierroksen Balatonfüredin rantabulevardilla ja maistelemme vanhan kylpylän terveyslähteen vettä. Majoitumme 5 yöksi kaupunkialueella sijaitsevaan vaatimattomaan Zöldház-majataloon. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (L, P)

Kaunis maisema viiniviljelmien yli Balatonjärvelle Unkarissa
Koloska-laakso (16 km, patikointia 5–7 tuntia)

2. päivä
Tänään patikoimme ensin Lóczyn kalkkikiviluolalle. Vuosituhansia jatkunut termaaliveden aiheuttama eroosio on muodostanut lähes 150 metriä pitkään ja 20 metriä syvään luolaan silminnähtäviä geologisia kerrostumia. Lämpötila luolassa on pysyvästi n. 12 °C. Jatkamme patikointia vaihtelevassa osin mäkisessä maastossa Balatonin kansallispuiston metsämaisemissa Koloska-laaksoon. Reittiämme ympäröivät kukkulat nousevat 300–400 metrin korkeuteen. Matkan varrella on näköalatorni, johon voimme nousta ihailemaan maisemia. Lounaan syömme metsäkievarissa. Palaamme metsäteitä pitkin takaisin Balatonfürediin. (A, L)

Tihany-Balaton-jarvi-Unkari-Olympia
Tihanyn niemimaa (13 km, patikointia 4–6 tuntia)

3. päivä
Aamiaisen jälkeen lähdemme lautalla Tihanyn luonnonsuojelualueelle, jossa tänään patikoimme. Luonnonsuojelualue käsittää 1698 hehtaarin niemen, joka työntyy Balatonjärveen. Reittimme kulkee vaihtelevassa maastossa ja päivän aikana on luvassa muutamia jyrkkiäkin nousuja. Matkan varrella näemme 1200-luvulla luolaan perustetun ortodoksiluostarin rauniot, ihailemme Balatonjärven upeaa maisemaa sekä villiintyneitä laventelilehtoja. Ennen kuin palaamme lautalle, käymme pienessä Tihanyn kalastajakylässä. Idyllistä kylämaisemaa hallitsee barokkityylisen benediktiiniluostarin kaksitorninen kirkko. Tutustumme myös paikallisten käsityökojujen tarjontaan. (A, RE)

Badacsonyn-tulivuori-Unkari
Balatonfüred – Badacsony (10 km, patikointia 4–5 tuntia)

4. päivä
Aamulla matkustamme junalla noin tunnin matkan Badacsonytomajiin, josta aloitamme tämän päivän patikoinnin. Reittimme kulkee Badacsonyn rinteitä ylös vulkaaniselle basalttiylängölle, mistä voimme ihailla Balatonjärven ja sen rantojen kauniita maisemia. Kiipeämme näköalatorniin, joka on rakennettu alueen korkeimmalle kohdalle 438 metrin korkeuteen. Huipulta laskeudumme aluksi jyrkkiä metsäpolkuja, kunnes ohitamme vuoren alarinteiden viiniviljelmät ja pysähdymme lasilliselle reitin varrella sijaitsevalla tilalla. Iltapäivällä palaamme junalla takaisin majapaikkaamme. Tänään on lisäksi mahdollisuus osallistua lisämaksulliseen illallisretkeen historialliseen Veszpremin kaupunkiin. (A, RE)

Vehreä Balatonalmádin kaupunkimaisema ylhäältä kuvattuna Unkarissa
Káptalanfüred (12 km, patikointia 5–6 tuntia)

5. päivä
Aamulla lähdemme junalla kohti Káptalanfüredia. Patikoimme vuoren rinnettä ylös tammimetsäpolkuja ja kyläteitä pitkin. Näemme uutta ja vanhaa unkarilai­sta huvila- ja mökkikulttuuria laskeutuessamme Felsõ-hegyin laelta (321 m) Balaton­al­má­din pikkukaupunkiin. Syömme lounaan viinitilan ravintolassa. Palaamme junalla majapaikkaamme Balatonfürediin. Jäähyväispäivällinen. (A, L, P)

Kaunis-Budapest-Unkari
Balatonfüred – Budapest – Helsinki

6. päivä  Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla Budapestiin, jossa tutustumme lyhyellä kävelykierroksella Budan ja Pestin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Matkalla syömme lounaan. Kuljetus lentokentälle, josta lento Helsinkiin. (A, L)

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Illallisretki Veszpremiin

Illallisretki Veszpremiin

4. matkapäivä Tänään on mahdollista osallistua lisämaksulliseen illallisretkeen historialliseen Veszpremin kaupunkiin. Lisäretki maksetaan paikan päällä käteisellä.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Balaton - patikointia Unkarissa

Matkan hintaan sisältyy mm.

  • suorat reittilennot turistiluokassa
  • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa majatalossa
  • puolihoito (osa lounaista retkieväitä) ja muut ohjelmassa mainitut ateriat
  • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
  • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
  • matkanjohtajan palvelut Unkarissa
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Balaton - patikointia Unkarissa

Lisämaksu yhden hengen huoneesta.

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
6 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Balaton - patikointia Unkarissa
25 arvostelua
Erinomainen
27.50 %
Hyvä
52.00 %
Ok
16.00 %
Ei kovin hyvä
2.00 %
Ei lainkaan hyvä
2.00 %

Ryhmä oli toimiva ja yhteishenki hyvä. Ruokailut maastossa ja viinitilalla mieluisia. Ilmat suosivat huonoista ennusteista huolimatta, saimme aurinkoisen viikon!

Maisemat ja reitit olivat loistavat, eikä ollut yhtään liikaa patikointia. Kaikki retket ollivat mieliuisia, mutta viinitilalla käynti oli erityisen mieluisa ja pääsi maistelemaan paikallista lähiviiniä. Opas oli todella ammattitaitoinen, sympaattinen, huumorintajuinen ja ihmisläiheinen. Parempaa opasta saa hakea. Kiitos kaukomatkoille tästä ihanasta kokemuksesta näin ensikertalaisena. Voin suositella tätä kaikille patikointia harrastaville!

Hieno elämys kauniissa maisemissa. Loistava matkaseura.

Hyvä tietää patikointimatkasta Unkarin Balatonjärvellä

Päiväretkillä maaston korkeuserot vaihtelevat 100 ja 350 metrin välillä. Patikoimme pääsääntöisesti hyväkuntoisilla poluilla ja metsäteillä kumpuilevassa maastossa. Vanhat metsät, viinirinteet  ja järvimaisemat ovat alueella tyypillisiä. Muuttuvat sääolosuhteet voivat tehdä mistä tahansa matkapäivästä normaalia haastavamman. Kävelymatkat ovat 1017 km päivässä. Ruokailemme paikallisissa ravintoloissa, osan lounaista nautimme retkieväinä luonnon helmassa. Suomea puhuvan unkarilais-suomalaisen matkanjohtajamme apuna on tarvittaessa myös unkarilainen apuopas, joka ei puhu suomea.

Säät voivat vaihdella parhaimpiin matkustusaikoihin eli huhti-toukokuussa tai syys-lokakuussa vielä jonkin verran. Yleensä päivälämpötilat ovat noin + 15 - 22 C. Varaa matkalle mukaan myös jotakin lämpimämpää vaatetta sekä tuulen- ja sateenpitävä takki. Kenkien kannattaa olla mukavat ja sisäänajetut (vedenpitävät ns. maastolenkkarit tai vaelluskengät). Nämä ovat ehdottomastitärkein varuste. Suosittelemme myös vaellussauvojen käyttöä.

Unkarin luonnossa on punkkeja. Heinikkoisilla alueilla kävellessäänon hyvä pitää pitkälahkeisia housuja sekä pitkähihaisia paitoja. Matkalle on hyvä ottaa mukaan myös punkkeja vastaan tehtyä hyönteiskarkotetta sekä punkkipihdit.

Balatonin patikointimatkalle valmistautumisesta ja esim matkavarusteista löydät tietoja infopaketista, jonka teemme hyvissä ajoin ennen matkaa.

Majoitumme vaatimattomassa Zöldház-majatalossa. Huoneissa on oma suihku ja wc, televisio sekä jääkaappi. Majatalosta on noin 800 m Balatonin rantaan ja noin 400 m Balatonfuredin keskustaan.

Unkarin rahayksikkö on forintti (HUF). Suosittelemme vaihtamaan forintteja jo Suomessa. Euroja voi vaihtaa myös paikan päällä pankeissa. Yleisimmät luottokortit käyvät rajoitetusti ravintoloissa ja kaupoissa. Pankkien automaateista saa luottokorteilla paikallista valuuttaa.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.