Tikal-Vali-Amerikka-mayat-Olympia

Väli-Amerikan kiertomatka

- kiertomatka mayojen mailla ja lepohetki Belizen valkohiekkaisilla rannoilla
16
päivää
alk. 7 460 €/hlö
Uutuus

Väli-Amerikan kiertomatkallamme tutustut El Salvadoriin, Hondurasiin, Guatemalaan ja Belizeen. Neljä maata sijaitsevat maantieteellisesti lähellä toisiaan mutta jokaisella maalla on omat erityispiirteensä. Alueen yhteinen historia kumpuaa muinaisen mayavaltion ajoilta. Mayojen elämään ja arkkitehtuuriin tutustumme mm. Copánissa ja Tikalissa. Väli-Amerikan maisemiin ja luontoon tutustumme veneretkillä, kävelyillä niin sademetsissä kuin tulivuorimaisemissakin ja perehdymme kahvin valmistukseen sekä Tyynenmeren kilpikonnien ja aralintujen suojeluun. Matkan lopuksi rentoudumme Belizessä, Karibianmeren rannalla.

Matka Väli-Amerikan neljässä maassa

Matkalla on neljä Unescon maailmanperintölistalla olevaa mayakohdetta ja lisäksi Belizen laaja koralliriutta kuuluu maailmanperintöön. Matkaan sisältyy vähintään puolihoito päivittäin, useimpina päivinä täysihoito.

Matkareitti
Atlanta (USA)
1 yö
San Salvador (El Salvador)
3 yötä
Joya de Cerén ja Suchitoto
retki
Jiquiliscon lahti
retki
Cerro Verden kansallispuisto (El Salvador)
retki
Apaneca (El Salvador)
1 yö
Santa Ana (El Salvador)
retki
Copán (Honduras)
2 yötä
Antigua (Guatemala)
2 yötä
Atitlanjärvi (Guatemala)
retki
Guatemala City (Guatemala)
1 yö
Flores / Peten Itza -järvi (Guatemala)
2 yötä
Tikal
retki
Ambergris Caye -saari (Belize)
2 yötä

Väli-Amerikan kiertomatkamme alkaa El Salvadorista, joka on pienin ja ehkä myös tuntemattomin. Vierailemme ”Väli-Amerikan Pompeijissa”, Joya de Cerénissä, joka valottaa meille tavallisen kansan elämää muinaisessa mayayhteiskunnassa. Aistimme siirtomaa-ajan tunnelmaa Suchitoton pikkukaupungissa ja tutustumme merikilpikonnien suojeluun Tyynenmeren rannikolla Jiquiliscon lahdella. Retkeilemme tulivuorimaisemissa Cerro Verden kansallispuistossa ja tutustumme paikalliseen kahvintuotantoon.   

Väli-Amerikassa on paljon monipuolista nähtävää ja koettavaa luonnosta, kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille

El Salvadorista kiertomatkamme jatkuu Hondurasiin, jossa vierailemme Copánin mayakaupungissa. Taidokkaasti koristeltu Copán lukeutuu mayasivilisaation tärkeimpiin kohteisiin. Värikkäitä ja uhanalaisia aralintuja näemme niiden suojelukeskuksessa. 

Hondurasista siirrymme Guatemalaan, jossa muinaisten mayojen jälkeläiset asuttavat edelleen suurta osaa maasta. Historiallisen Antiguan kaupungin monet nähtävyydet ja kristallinkirkkaan Atitlanjärven maisemat tulevat meille tutuiksi. Kiertomatkamme kohokohtia on vierailu Pohjois-Guatemalan Tikalin mayakaupungissa, jossa näemme Tikalin huikeat temppelit eli ”Guatemalan pilvenpiirtäjät”.

Rentoudumme Belizen Ambergris-saaren valkoisilla hiekkarannoilla turkoosin Karibianmeren äärellä

Matkaamme muinaisen mayasivilisaation sydänalueilla; mahtava mayavaltakunta ulottui muinoin nykyisen El Salvadorin ja Hondurasin länsiosista Guatemalaan, Belizeen ja aina Etelä-Meksikoon asti. Belizessä meillä on koko päivä vapaa-aikaa nauttia Karibian hemmottelevasta ilmastosta ja valkohiekkaisista rannoista. 

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, runsaasti aterioita, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja kiertokäynnit pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta 1 210 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

28.11. – 13.12.2024

A=aamiainen,L=lounas, P=päivällinen 
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen
Helsinki - Atlanta

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Air France) klo 6.30 Pariisin kautta (Air France) Atlantaan, jonne saavumme klo 14.10. Majoitumme lähellä lentokenttää sijaitsevaan hyvään keskitason Atlanta Airport Mariott -hotelliin (★★★★), koska meillä ei ole jatkolentoa enää samana päivänä.  

San-Salvador-El-Salvador.
Atlanta - San Salvador

2. päivä, perjantai Aamulla kuljetus lentokentälle. Lentomme (Delta Airlines) lähtee klo 10.15 ja perille El Salvadorin pääkaupunkiin San Salvadoriin saavumme klo 13.00. Majoitumme 3 yöksi keskusta-alueella sijaitsevaan hyvään keskitason Barceló San Salvador -hotelliin (★★★★). Iltapäivä on varattu lepoon ja toipumiseen pitkästä lentomatkasta ja aikaerorasituksesta. Päivällinen. (A, P)  

Pittoreski-Suchitoton-kaupunki-El-Salvador
Joya de Cerén ja Suchitoto

3. päivä, lauantai Aamulla lähdemme kokopäiväretkelle. Aluksi lyhyt bussimatka San Salvadorin ulkopuolella sijaitsevaan Joya de Ceréniin, ”Väli-Amerikan Pompejiin”. Joya de Cerén on mayojen maalaiskylä, joka on säilynyt vulkaanisen tuhkaan hautautuneena. Kohde on hyvin merkittävä, sillä siellä on säilynyt tietoa tavallisen kansan elämästä. Joya de Cerén löydettiin vuonna 1976 ja se on kuulunut vuodesta 1993 lähtien Unescon maailmanperintöluetteloon. Tutustumme suojattuun arkeologiseen alueeseen ja kaivausalueen museon kokoelmiin. 

Retkemme jatkuu maatilalle, jossa kasvatetaan indigokasvia. Indigosta saadaan sinistä väriainetta. Tutustumme tilan toimintaan ja indigon valmistukseen kasvista väriaineeksi. Tapaamme myös paikallisia käsityöläisiä, joiden kanssa pääsemme suunnittelemaan ja värjäämään omat indigotekstiilimme. Myöhemmin iltapäivällä saavumme Suchitotoon, joka on yksi El Salvadorin parhaiten säilyneistä ja kauneimmista siirtomaa-ajan kaupungeista. Kaupungissa on paljon värikkäitä rakennuksia, mukulakivikatuja ja kauniit näkymät lähijärvelle. Nautimme tervetulopäivällisen Suchitotossa ja palaamme illalla San Salvadoriin. (A, L, P)  

Jiquiliscon-lahti-El-Salvador
Jiquiliscon lahti

4. päivä, sunnuntai Tänään teemme kokopäiväretken Tyynenmeren rannikolle Jiquiliscon lahdelle, joka on tunnettu merikilpikonnista. Monet merikilpikonnalajit pesivät El Salvadorissa ja Jiquiliscon lahti on maan tärkeimpiä pesimisalueita. Paikallinen voittoa tavoittelematon järjestö on tutkinut täällä merikilpikonnia viimeisen 10 vuoden ajan. Järjestön tavoitteena on kehittää merikilpikonnille paras mahdollinen suojeluohjelma lajien säilyttämiseksi. Teemme lahdella veneretken yhdessä biologien kanssa, jotka ovat kouluttaneet paikallisia ihmisiä ottamaan aikuisia merikilpikonnia turvallisesti kiinni tutkimustarkoituksiin. Tutkimusten jälkeen kilpikonnat päästetään takaisin mereen. Näin on pystytty luomaan tietokanta, joka tarjoaa tutkijoille arvokasta tietoa. Näemme myös lintuja ja mahdollisesti hämähäkkiapinoita lyhyellä kävelykierroksella sademetsässä. 
Syömme päivällisen paluumatkalla San Salvadoriin. (A, L, P) 

Izalco-tulivuori-Cerro-Verden-kansallispuisto-El-Salvador
San Salvador – Cerro Verden kansallispuisto – Apaneca

5. päivä, maanantai Aamulla lähdemme noin parin tunnin bussimatkalle kohti länttä ja Cerro Verden kansallispuistoa. Kansallispuiston ydinalueen muodostavat neljä nuorta päätulivuorta sekä vulkaaninen järvi. Kansallispuiston kasvillisuus on runsas runsaiden sateiden ja usein usvaisen sään ansioista. Pääsemme ihailemaan kansallispuiston vehreitä tulivuori- ja Coetepeque-järvimaisemia helpolla kävelykierroksella. Lounaaksi syömme tänään el salvadorilaisia erikoisuuksia, pupusoita. Pupusa on eräänlainen parilaleipä, joka on valmistettu useimmiten maissijauhoista. Pääsemme myös seuraamaan pupusojen valmistusta ja ehkä myös itse osallistumaan niiden valmistukseen. 

Lounaan jälkeen meillä on vielä noin puolentoista tunnin ajomatka majapaikkaamme, rustiikkiin keskitason Santa Leticia -hotelliin (★★★). Hotelli sijaitsee rauhallisella paikalla ”keskellä ei mitään” ja matkaa lähimpään suurempaan taajamaan, Apanecaan, on noin 3 km. (A, L, P) 

Kahvipensaita-Guatemala
Apaneca – Santa Ana – Copán

6. päivä, tiistai Pienestä koostaan huolimatta El Salvador kuuluu maailman 20. eniten kahvia tuottavan maan joukkoon. Me suomalaiset olemme puolestamme maailman ahkerimpia kahvinjuojia. Aamupäivällä tutustumme paikalliseen kahvintuotantoon ja opimme kahvintuotantoprosessit kahvipavusta herkulliseen kupilliseen tuoretta kahvia. Syömme lounaan El Salvadorin toiseksi suurimmassa kaupungissa, Santa Anassa, jonka pääaukiota reunustavat monet historialliset rakennukset. 

Lounaan jälkeen lähdemme vajaan parinsadan kilometrin ajomatkalle kohti Hondurasin Copánia. Reittimme kulkee aluksi Guatemalan puolelle ja sitten Hondurasiin, joten meillä on tänään kaksi rajanylitystä. Saavumme perille Copániin illansuussa ja majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Marina Copán -hotelliin (★★★★). (A, L, P) 

Copan-on-mayasivilisaation-tarkeimpia-kohteita-Honduras
Copán

7. päivä, keskiviikko Copán on mayasivilisaation tärkeimpiä kohteita. Se toimi laajan Copánin laakson poliittisena mutta myös uskonnollisena keskuksena, kunnes hylättiin 900-luvulla jkr. Taiteellisilla arvoilla mitattuna Copán on kenties kaikkein hienoin mayakulttuurikohde. Tutustumme Copánin tärkeimpiin alueisiin ja kohteisiin kävellen. Näemme mm. monet temppelit, alttarit, koristeellisia veistoksia ja hieroglyfien portaikon, joka on pisin koko Amerikasta löydetyistä hieroglyfikirjoituksista. Copán otettiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1980. 

Lounaan jälkeen vierailemme yksityisessä suojelukeskuksessa ja lintupuistossa, joka pyrkii pelastamaan Keski-Amerikan uhanlaiset aralinnut. Keskus myös kuntouttaa luonnosta löydettyjä loukkaantuneita lintuja myöhemmin luontoon palautettavaksi. Pääsemme seuraamaan näitä älykkäitä ja värikkäitä lintuja lähietäisyydeltä ja tutustumme keskuksen toimintaan. (A, L) 

Antiguan-kaupunki-ja-tulivuori-Guatemala
Copán – Guatemala City – Antigua

8. päivä, torstai Aamulla lähdemme noin 280 km:n ajomatkalle kohti Guatemalan Antiguaa, jonne matka kestää rajanylityksineen suurimman osan päivästä. Syömme matkan varrella lounaan ja teemme lyhyen kierroksen Guatemalan pääkaupungissa Guatemala Cityssä. Asukasluvultaan liki 3-miljoonainen Guatemala City on Keski-Amerikan suurin kaupunki. 

Guatemala Citystä meillä on vielä noin tunnin bussimatka Antiguaan, jota ympäröi kolme lähes 4000 metrin korkeuteen kohoavaa tulivuorta: Agua, Fuego ja Acatenango. Kaupunki perustettiin vuonna 1543 ja se toimi siirtomaa-aikaisena pääkaupunkina aina vuoteen 1776, jolloin pääkaupungiksi tuli Guatemala City. Vallansiirto johtui vuoden 1773 suuresta maanjäristyksestä, joka raunioitti Antiguan pahoin. Majoitumme 2 yöksi keskusta-alueella sijaitsevaan hyvään keskitason Camino Real Antigua -hotelliin (★★★★★). (A, L)  

Paakatu-Antigua-Guatemala
Antigua

9. päivä, perjantai Aamupäivällä tutustumme kävelykierroksella historiallisen Antiguan tärkeimpiin rakennuksiin ja maamerkkeihin. Antigua on kuulunut Unescon maailmanperintöluetteloon vuodesta 1979 lähtien. 

Lounaan jälkeen meillä on omaa aikaan nauttia kaupungin kiireettömästä ilmapiiristä. (A, L) 

Atitlanjarvi-Guatemala
Antigua – Atitlanjärvi – Guatemala City

10. päivä, lauantai Varhaisen aamiaisen jälkeen lähdemme parin tunnin bussimatkalle kohti Atitlanjärveä. Kristallinkirkasta Atitlanjärveä ympäröi kolme yli 3000 metrin korkuista tulivuorta: San Pedro, Toliman ja Atitlan. Järveä ympäröivät toistakymmentä kylää ovat Guatemalan ylänköalueen alkuperäisheimojen sydänmaita. Teemme järvellä veneretken, jonka aikana vierailemme järven rannan eri kylissä. Santiago Atitlanin kylä on Atitlanjärven suurin keskus ja paikallisten tzutujil-naisten sanotaan kutovan Guatemalan kauneimmat puserot, huipilit. 

Iltapäivällä noin 3 tunnin bussimatka Guatemala Cityyn, jossa majoitumme kaupunkialueella sijaitsevaan hyvään keskitason Barceló Guatemala City -hotelliin (★★★★★). (A, L, P)  

Floresin-pikkukaupunki-jarven-keskella-Peten-Itza-Guatemala
Guatemala City – Flores

11. päivä, sunnuntai Varhain aamulla noin tunnin lento Pohjois-Guatemalaan Floresiin. Piipahdamme Peten Itza -järven keskellä sijaitsevassa Floresin pikkukaupungissa, jonne saavumme saaren mantereeseen yhdistävää pengertietä pitkin. Idyllisessä Floresissa on paljon siirtomaa-ajan punakattoisia rakennuksia, mutkittelevia mukulakivikatuja ja upeat maisemat ympäröivälle järvelle. 

Myöhemmin päivällä majoitumme 2 yöksi noin puolen tunnin bussimatkan päässä, Peten Itza -järven rannalla sijaitsevaan, hyvään keskitason Camino Real Tikal -hotelliin (★★★★). Loppupäivä on vapaa-aikaa. (A, L, P)  

Muinaisen-mayakaupungin-temppelit-rakennettiin-jyrkiksi-ja-korkeiksi-Tikal-Guatemala
Tikal

12. päivä, maanantai Muinaisista mayakaupungeista vaikuttavin lienee Unescon maailmanperintökohde Tikal. Sen viidakon kätköissä sijaitsevat temppelit rakennettiin huimaavan korkeiksi ja jyrkiksi. Kaupungin historia ulottuu aina vuoteen 700 eKr., mutta noin 900 jKr. Tikal hylättiin mystisesti. Se oli unohduksissa vuosisatojen ajan, kunnes vuonna 1848 kuminkerääjä Ambrosio Tut huomasi kumipuita viidakosta etsiessään korkeiden temppelinhuippujen pistävän esiin tiheän viidakon seasta. Lähdemme retkelle Tikaliin varhain aamulla. Teemme Tikalin temppelialueella usean kilometrin lenkin metsäpolkuja pitkin ja tutustumme kaupungin tunnetuimpiin osiin. 

Syömme retkellä lounaan ja palaamme hotellille, minkä jälkeen loppupäivä on vapaa-aikaa. (A, L)  

Tervetuloa-Belizeen
Flores – Ambergris Caye

13. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen lähdemme noin parin tunnin bussimatkalle kohti Belizen rajaa. Rajamuodollisuuksien jälkeen jatkamme vielä noin 2 tunnin ajolla Western Highway -valtatietä pitkin kohti Karibianmerta ja Belizen suurinta kaupunkia, Belize Cityä. Matkamme varrelle jää Belizen nykyinen pääkaupunki, noin 20 000 asukkaan Belmopan. Hurrikaani Hattien tehtyä hurjaa tuhoa Belize Cityssä vuonna 1961 pääkaupunki päätettiin siirtää turvaan rannikolta sisämaahan Belmopaniin. 

Belize Citystä jatkamme vesibussilla noin puolitoista tuntia Ambergris Caye -saarelle. Majoitumme 2 yöksi bungalow-tyylisiin pikkumökkeihin hyvään keskitason Matachica Resort and Spa -hotelliin (★★★★). Matachica on rakennettu perinteiseen karibialaistyyliin ja se sijaitsee rauhallisella ranta-alueella noin 8 kilometrin päässä saaren pääkaupungista San Pedrosta. (A, L) 

Pieni-trooppinen-saari-Ambergris-Caye-Belize
Ambergris Caye

14. päivä, keskiviikko Valkohiekkaisten rantojen Ambergris Caye on Belizen suurin saari. Sen edustalla levittäytyy pohjoisen pallonpuoliskon laajin koralliriutta, joka kuuluu myös Unescon maailmanperintöön. Meillä on koko päivä vapaa-aikaa nauttia Karibian hemmottelevasta ilmastosta ja Madonnan hittilaulun tunnetuksi tekemän ”La Isla Bonitan” rennosta ilmapiiristä. Jäähyväispäivällinen. (A, P) 

Belize-City
Ambergris Caye – Belize City

15. päivä, torstai Aamulla kuljetus vesibussilla ja bussilla Belize Cityn lentokentälle. Lentomme (Delta Airlines) Atlantan (KLM) ja Amsterdamin (KLM) kautta Helsinkiin lähtee klo 13.35. (A) 

lento

16. päivä, perjantai Saavumme Helsinkiin klo 17.25. 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Merinäköala Belizen Ambergris Cayella

Merinäköala Belizen Ambergris Cayella

Voit lisämaksusta varata matkan viimeiseen kohteeseen, Ambergris Caye -saaren Matachica-hotelliin, majoituksen rantamökkiin merinäköalalla. 

Lisämaksu on 160 €/hlö 2h huoneessa (yhteensä 320 €, ei erillisiä vuoteita) tai 360 € 1h huoneessa. Paikkoja rajoitetusti.

alk 320 €/huone

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Väli-Amerikan kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa  
 • useimpina päivinä puolihoito, 8 päivänä täyshoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen  
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa  
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut 513 €
 • USA:n matkustuslupa (ESTA) ja El Salvadorin turistikortti
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille 
 • suomalainen matkanjohto  
   
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Väli-Amerikan kiertomatka

Lisämaksu 1h huoneesta 1 210 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta mielellään jo matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 4 kuukautta ennen matkaa. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 4 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää salatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.  

USA:han tarvitaan sähköinen matkustuslupa, jonka hankkimisen Olympia järjestää. Lähetämme tarkemmat ohjeet toimintaohjeiden yhteydessä. Huom. Jos olet vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Pohjois-Koreassa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa, Jemenissä tai Libyassa tai 12.1.2021 jälkeen Kuubassa, tarvitset matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olet matkustanut kyseisissä maissa tai et jostain muusta syystä saa matkustuslupaa, sinun tulee hankkia USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. 
USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.
El Salvadorin turistikortin saa maahan saavuttaessa.

Ryhmän minimikoko 14. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.  

Matkalla kävellään paljon, joten edellytämme normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Erityisiä rokotuksia ei tarvita. Matkalla on vähäinen malarian tartuntavaara. Malarian ehkäisyä ei tarvita, mutta on tärkeää suojautua hyttysiltä hyvin. 

Matkan luonteesta, säästä, tieolosuhteista yms. seikkojen takia joitain matkan osia saatetaan joutua muuttamaan tai jopa perumaan olosuhteiden vuoksi. Jos jokin matkan osa jouduttaisiin perumaan, korvataan se olosuhteiden kannalta sopivammalla vaihtoehdolla. Tutustu Väli-Amerikan matkojen erityisehtoihin (www.olympia.fi/matkaehdot)

Maksuehdot: Ennakkomaksu on 650 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen matkan alkua.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.
Peruutusajankohta                                  Peruutuskulut

 • viimeistään 91 vrk ennen matkaa    150 €
 • 90–75 vrk ennen matkaa                250 €
 • 74–65 vrk ennen matkaa                350 €
 • 64–50 vrk ennen matkaa               650 €
 • 49–35 vrk ennen matkaa               50 % matkan kokonaishinnasta
 • 34–25 vrk ennen matkaa               75 % matkan kokonaishinnasta
 • 24–8 vrk ennen matkaa                 85 % matkan kokonaishinnasta
 • alle 8 vrk ennen matkaa                 95 % matkan kokonaishinnasta 

 

Matkan hinta perustuu 2.2.2024 voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja tariffeihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
16 päivää alk./hlö 7 460 €
 • 28.11.2024 - 13.12.2024
  alk. 7 460€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää Väli-Amerikan kiertomatkasta

Väli-Amerikan matka alkaa nyt marraskuun lopulla. Päivälämpötilat ovat n + 25 C°, Ambergris Cayella noin + 30 C°. Varaa siis mukaan kesävaatteita ja hyvä kengät, retkillä kävellään paljon ja myös epätasaisilla reiteillä. 

Huom! Matkallamme on useita pidempiä bussimatkoja ja tiet voivat joskus olla heikkokuntoisia. Osa hotelleistamme (erityisesti maaseudulla), ovat kooltaan pieniä ja huoneiden koko ja niistä avautumat näkymät voivat olla erilaisia. Kaikissa hotelleissa ei mahdollisesti ole saatavilla huoneita erillisillä vuoteilla.

Hotellit Väli-Amerikassa saattavat vaatia matkustajilta takauksen hotellihuoneen hintaan kuulumattomista palveluista ja tuotteista (esim. minibaari). Vaivattominta takaus on tehdä omalla luottokortilla.  

Valuutaksi Väli-Amerikan kiertomatkalle suosittelemme varaamaan USA:n dollareita ja/tai euroja. Hondurasin valuutta on lempira (HNL), Guatemalassa quetzal (GTQ) ja Belizessa valuutta on Belizen dollari (BZD). El Salvadorissa virallinen valuutta on USA:n dollari, 2021 alkaen myös bitcoin on ollut virallista valuuttaa.

Väli-Amerikan kiertomatkallamme tutustumme neljään Unescon maailmanperintökohteeseen:
Joya de Cerén
Copán 
Antigua
Tikal