Tyynenmeren-risteily-Bora-Bora-Olympia

Tyynenmeren-risteily

- matka maailman ympäri
28
päivää
Asiakasarviot

Lähes kuukauden mittainen Tyynenmeren-risteily, matka maailman ympäri. Risteilemme Honolulusta Sydneyyn tai toisinpäin, matkan ajankohdasta riippuen. Celebrity Eclipse -aluksella majoitut parvekkeellisessa hytissä ja nautit herkullisista aterioista, laivan monipuolisesta ohjelmasta ja rennoista meripäivistä. Ylität päivämäärärajan ja vierailet matkan hintaan kuuluvilla retkillä Tahitilla, Bora Boralla, Moorealla ja Uudessa-Seelannissa. Los Angelesiin ja Sydneyyn sekä Singaporeen tutustumme ennen tai jälkeen risteilyn.

Tyynenmeren-risteily on merimatka maailman ympäri

Matkareitti
Singapore (Reitti kevään 2022 risteilyllä)
1 yö
Sydney
risteily alkaa / 3 yötä
Bay of Islands
retki
Aucland
retki
Papeete, Tahiti
retki
Moorea
retki
Bora Bora
retki
Maui, Lahaina
retki
Honolulu
risteily päättyy/2 yötä
Los Angeles
2 yötä

Tyynenmeren risteily keväällä alkaa Sydneystä ja päättyy Honoluluun, syksyn risteily taas alkaa Honolulusta ja päättyy Sydneyyn. Matkarasitusta helpottaaksemme yövymme syksyn matkoilla menomatkalla (keväällä paluumatkalla) Los Angelesissa ja vastaavasti syksyllä paluumatkalla (keväällä menomatkalla) Singaporessa. Risteillessämme Tyynellämerellä kansainvälisen päivämäärärajan syksyn risteilyllä itäpuolelta länsipuolelle kadotamme yhden vuorokauden, kevään matkalla taas elämme yhden päivän kahteen kertaan.

Kaikki Tyynenmeren risteilyn ohjelmassa mainitut retket sisältyvät matkan hintaan

Maailman historiaa muuttanut Pearl Harbor ja kuuluisa Waikiki Beach ovat vierailukohteitamme Honolulussa. Ranskan Polynesiassa Tahitilla saamme ihailla Gauguinin maalauksista tutuksi tulleita värikkäitä maisemia ja kauniita ihmisiä. Bora Boralla pääsemme pulahtamaan maanpäälliseksi paratiisiksi kutsutun atollisaaren kirkkaansiniseen veteen ja tutustumme myös Moorean saareen. Uuden-Seelannin Pohjoissaarella Aucklandissa ja Bay of Islandsissa tutustumme tämän vihreän saaren historiaan ja maisemiin. Australiassa Sydneyn oopperatalo ja Harbour Bridge ovat modernin ja rennon ”aussimetropolin” kuuluisat maamerkit. Teemme retken myös Blue Mountains -kansallispuiston maisemiin.

Meripäivien aikana voit rentoutua ja nauttia meri-ilmasta sekä laivan palveluista

Matkalla on koko ajan mukana suomalainen matkanjohtajamme, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi.  Laivalla on myös laaja ja monipuolinen –  pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta joten nähtävää ja koettavaa riittää myös meripäivinä.
 

Matkamme sisältää enemmän

Tyynenmeren risteilyn hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus 2h huoneissa hotelleissa ja parvekehyteissä laivalla. Risteilyn aikana täysihoito, muuten ohjelmassa mainitut ateriat. Kaikki ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket pääsymaksuineen. Palvelupalkkiot laivalla sekä verot, viisumit ja maahantuloluvat. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Matkan hinta ja ehdot

Kevään 2022 Tyynenemeren-risteily on nyt alustavasti varattavissa. Kevään matkalla kiertosuunta on:

Maailman ympäri Australian, Uuden-Seelannin, Tahitin ja Havaijin kautta
Singapore (1 yö) – Sydney (3 yötä, 18 yön risteily alkaa) – Bay of Islands (retki) – Auckland (retki) – Tahiti (retki) – Moorea (retki) –Bora Bora (retki) – Maui (retki) – Honolulu (2 yötä) – Los Angeles (2 yötä)
(alustavat matkapäivät 11.4. - 9.5.2022, tämä lähtö on tällä hetkellä täynnä ennakkovarauksista)

Myös syksyn 2022 Tyynenmeren-risteily on nyt jo alustavasti varattavissa. Alustavat matkapäivät ovat 29.9. - 27.10.2022.

Maailman ympäri Havaijin, Tahitin, Uuden-Seelannin ja Australian kautta
Los Angeles (2
yötä) - Honolulu, Oahu (2 yötä, 18 yön risteily alkaa) - Tahiti (retki) - Bora Bora (retki) - Moorea (retki) - Auckland (retki) - Bay of Islands (retki) - Sydney (risteily päättyy, 3 yötä) - Singapore (1 yö)

Matkan alustava hinta-arvio noin 10 500 €/hlö, 2h parvekehytissä. Hinta, ohjelma ja matkaehdot julkaistaan n 9 kk ennen lähtöä.

Matkaohjelma

11.4. - 9.5.2022 29.9. - 27.10.2022

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito  (Risteilyllä on täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

ALUSTAVA OHJELMA.

Matkan ohjelma, hinnat ja matkaehdot julkaistaan noin 10kk ennen lähtöä.

11.4.2022 lähtö on tällä hetkellä täyttynyt ennakkovarauksista mutta voit kysyä jonopaikkoja toimistostamme.

1. päivä, maanantai 11.4. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 23.55 suoralla lennolla Singaporeen.

Singapore

2. päivä, tiistai 12.4. Saavumme Singaporeen klo 16.30. Majoitumme Marina Bayn alueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★). Tervetulopäivällinen. (P)

Singapore – Sydney

3. päivä, keskiviikko 13.4. Singapore on aasialaisen tehokkuuden ja toimivuuden näyteikkuna. Ikivanhan merireitin varrella sijaitsevan kaupunkivaltion asukkaat edustavat laajaa etnistä kirjoa. Hyvin hoidetut, ympäri vuoden kukkivat puistoalueet, tyylikkäät ostoskeskukset ja lukuisat maailman eri keittiöiden herkkuja tarjoavat ravintolat ovat Singaporen taattuja tavaramerkkejä. Teemme puolen päivän kaupunkikiertoajelun. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 19.30 lento (Qantas) Sydneyyn, Australiaan. (A)

Sydney

4. päivä, torstai 14.4. Saavumme Sydneyyn klo 5.10. Majoitumme jo aamulla 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Sydney Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). (A)

Sydney

5. päivä, perjantai 15.4. Sydneyn kaupunkikuvaa hallitsevan luonnonsataman rannoilla kohoavat keskustan puhdaslinjaiset pilvenpiirtäjät ja esikaupunkialueiden viehättävät omakotitalot puutarhoineen. Teemme kaupunkikiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Bondi Beach -uimarannan sekä The Rocksin ja Chinatownin kaupunginosat. Vierailemme myös Sydneyn kuuluisassa oopperatalossa. Loppupäivä on vapaata. Matkanjohtajamme auttaa vierailukohteiden valinnassa. (A)

Sydney

6. päivä, lauantai 16.4. Vapaapäivä, jolloin voi tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Sydneyn kansainvälisestä tunnelmasta voi nauttia mm. katukahviloissa ja erinomaisissa ravintoloissa. Matkanjohtaja auttaa retkikohteiden valinnassa. Tarjolla on esim. retki Blue Mountains -vuoristoon tai Hunter Valleyn viinilaaksoon. Omatoimisesti voi käydä myös Darling Harbourissa sijaitsevassa meriakvaariossa tai Tarongan eläintarhassa tutustumassa Australian eläimistöön. (A)

Sydney

7. päivä, sunnuntai 17.4. Puoliltapäivin siirrymme risteilyalukseemme Celebrity Eclipseen, jossa on tarjolla myöhäinen lounas. Alus irtautuu laiturista klo 17.00. (TH)

Merellä

8.–9. päivä, ma–ti 18.–19.4. Risteilemme kohti Uuden-Seelannin Pohjoissaarta. (TH)

Bay of Islands

10. päivä, keskiviikko 20.4. Laivamme ankkuroituu klo 10.00 Bay of Islandsin edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Bay of Islandsin maisemaan kuuluvat valkohiekkaiset rannat, sitruslehdot, puusaniaiset ja kookkaat kauripuut. Retkellämme vierailemme mm. Waitangissa, jossa maoripäälliköt allekirjoittivat Uuden-Seelannin valtion perustamissopimuksen. Lounaan nautimme viinitilalla. Klo 18.00 laiva lähtee kohti Aucklandia. (TH)

Auckland

11. päivä, torstai 21.4. Klo 7.00 saavumme Aucklandiin, ”Purjeiden kaupunkiin”, joka sijaitsee suuren luonnonsataman äärellä. Kiertoajelulla tutustumme mm. monipuoliseen Aucklandin museoon ja näemme Aucklandin tunnetuimmat maamerkit Harbour Bridgen, Parnellin siirtomaatyylisen esikaupunkialueen ja Waitematan sataman. Palaamme laivalle lounasaikaan ja klo 16.00 lähdemme kohti Ranskan Polynesiaa. (TH)

Merellä

12.–15. päivä, pe–su 22.–24.4. Ylitämme kansainvälisen päivämäärärajan länsipuolelta itäpuolelle perjantaina, jolloin elämme saman päivän kahteen kertaan. (TH)

Papeete, Tahiti

16. päivä, maanantai 25.4. Tahiti on tunnetuin ja suurin Ranskan Polynesian saarista. Maisemaa hallitsevat turkoosinsininen meri ja saaren keskiosan tulivuoret. Tuulenpuoleinen osa saarta on karua, metsän peittämää vuoristoa, kun taas suojan puolella on runsaasti viljelmiä ja luonto on vehreämpää. Rannat ovat enimmäkseen kivisiä tai erikoisen mustan laavahiekan peittämiä. Paul Gauguin sai inspiraation maalauksiinsa Tahitin väreistä ja hymyilevistä ihmisistä. Kokopäiväretkellä ihailemme Tahitin kaunista luontoa ja syömme lounaan matkan varrella. Laiva jatkaa kohti Mooreaa puolilta öin. (TH)

Moorea

17. päivä, tiistai 26.4. Klo 7.00 laiva ankkuroituu Moorean edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Moorea on muodostunut noin 2 miljoonaa vuotta sitten. Vaikka saari sijaitsee alle 20 kilometrin etäisyydellä Tahitista, harva matkailija ”löytää” tänne. Ananasviljelmät ovat saaren tärkein tulonlähde. Puolipäiväretkellämme kierrämme Mooreaa bussilla. Belvederen näköalapaikalta voimme kirkkaalla säällä ihastella ympäröiviä maisemia. Käymme tahitilaisessa kivitemppelissä eli maraessa ja näemme yhden saaren kauneimmista kirkoista Haapitissä. Palaamme laivalle lounaalle. Laiva lähtee klo 18.00 kohti Bora Boraa. (TH)

Bora Bora

18. päivä, keskiviikko 27.4. Klo 7.00 laiva ankkuroituu Bora Boran edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Vulkaanista saarta ympäröi suojaisa koralliriutta. Valkoinen korallihiekka ja sinisen eri sävyissä välkehtivä meri on tehnyt Bora Boraa ympäröivästä laguunista yhden maailman kauneimmista. Kokopäiväretkellämme risteilemme laguunilla paikallisella aluksella. Kierrämme saaren ympäri vuoristoista maisemaa ihaillen. Voimme laskeutua veneestä vyötärön syvyiseen veteen seuraamaan uivia rauskuja. Saatamme nähdä myös haita, trooppisia riuttakaloja ja koralleja. Syömme retkilounaan ”motulla” eli atollisaarella. Klo 18.00 laivamme lähtee kohti Havaijia. (TH)

Merellä

19.–23. päivä, to–ma 28.4.–2.5. Meripäivien aikana on mukava rentoutua ja nauttia meri-ilmasta sekä laivan palveluista. (TH)

Lahaina, Maui

24. päivä, tiistai 3.5. Klo 8.00 laiva ankkuroituu Mauin saaren edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Teemme kokopäivän päivän retken, jonka aikana näemme mm. Mauin upeimman luonnonnähtävyyden Haleakalan kraatterin. Syömme lounaan retken aikana. Klo 23.00 laivamme lähtee kohti Honolulua. (TH)

Honolulu, Oahu

25. päivä, keskiviikko 4.5. Aamulla risteily päättyy Havaijin osavaltion pääkaupunkiin Honoluluun. Teemme puolen päivän kiertoajelun, jonka aikana näemme myös Havaijin kuuluisimman nähtävyyden Pearl Harborin, Yhdysvaltain laivaston tukikohdan. Japanin keisarillisen laivaston lentokoneet hyökkäsivät sinne tuhoisin seurauksin 7.12.1941. Honolulussa on myös yksi maailman kuuluisimmista rannoista, Waikiki Beach. Majoitumme 2 yöksi Waikiki Beachin tuntumaan hyvään keskitason Marriott Resort & Spa -hotelliin (★★★★). (A)

Waikiki Beach, Honolulu

26. päivä, torstai 5.5. Vapaa-aikaa tutustua vaikka Waikiki Beachin rantaelämään. (A)

Honolulu – Los Angeles

27. päivä, perjantai 6.5. Kuljetus lentokentälle, josta klo 13.15–21.40 lento (American Airlines) Los Angelesiin. Majoitumme 2 yöksi Santa Monican rantakadun varrella sijaitsevaan hyvään keskitason JW Marriott Le Merigrot -hotelliin (★★★★). (A)

Los Angeles

28. päivä, lauantai 7.5. Los Angeles, ”enkelten kaupunki”, on yksi Yhdysvaltojen espanjalaisimmista ja samalla myös aasialaisimmista kaupungeista. Vuonna 1781 alueelle saapui 11 meksikolaista perhettä, jotka perustivat nykyään Los Angelesina tunnetun kaupungin. Kultakuumeen aikaan 1800-luvun puolivälissä alueelle muutti paljon kiinalaisia yrittäjiä: syntyi yksi USA:n suurimmista kiinalaiskaupunginosista. Kiertoajelulla näemme mm. komean musiikkikeskuksen, kaupungin ensimmäisen kadun Olvera Streetin, Santa Monican, Beverly Hillsin hulppeine taloineen sekä Hollywood-tähtien Walk of Fame -kävelykadun. Vapaa-aikaa jää myös omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. (A)

Los Angeles

29. päivä, sunnuntai 8.5. Aamupäivä vapaa. Kävelymatkan päässä hotellista sijaitsee mm. Santa Monican laituri, josta löytyy ravintoloita ja kauppoja sekä kuuluisan Route 66:n päätepiste. Jäähyväislounaan jälkeen kuljetus lentokentälle. Suora lentomme (Finnair) lähtee klo 19.30 Helsinkiin. (A, L)

30. päivä, maanantai 9.5. Saavumme Helsinkiin klo 16.05.

 

Alustavat matkapäivät: 29.09.–27.10.2022 

 

Matkan ohjelma, hinta ja ehdot julkaistaan n 9 kk ennen lähtöä.

 

Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen lähtöpäivän "varaa" napin takaa löytyvällä ennakkovarauslomakkeella tai toimistostamme, p 09 696 2770 tai sähköpostilla olympia(at)olympia.fi

 

KOHTEET      yöt 

Los Angeles   2 

Honolulu, Oahu   2 

Risteily (Celebrity Eclipse)   18 

Tahiti retki 

Bora Bora retki 

Moorea retki 

Auckland retki 

Bay of Islands retki 

Sydney          3 

Singapore     1 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Lisämaksusta mahdollista varata Aqua-luokan hytti risteilylle. Aqua-luokan matkustajilla on oma Blu-ravintola, jossa tarjoillaan illallinen, tähän ravintolaan eivät muut laivan matkustajat pääse. Lisäksi vapaa pääsy laivan Persian Garden -kylpyläosastolle. Aqua-luokan hytit ovat samankokoisia kuin parvekehytit muutenkin mutta varustelu niissä on hieman parempi. Hyttejä on rajoitetusti.

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Tyynenmeren-risteilyn lentomatkoille on mahdollista varata lennot business-luokkaan. Tällöin kaikki matkan lennot eli Helsinki-Los Angeles-Honolulu ja Sydney-Singpore-Helsinki (kevään matkalla toisin päin) business-luokassa.

Arviohinta alk 4 500 €. Paikkoja rajoitetusti.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Tyynenmeren-risteily
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, risteilyllä kahden hengen parvekehyteissä
 • risteilyllä (18 yötä) täysihoito, muina päivinä aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa ja risteilyllä
 • lento- ja satamaverot ja muut viranomaismaksut
 • Australian sähköinen viisumi sekä USA:n ja Uuden-Seelannin sähköiset matkustusluvat
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Tyynenmeren-risteily

Tälle matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, 4.580 euroa (syksyn 2021 matkalla). Yhden hengen hytistä maksettaessa myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Matkan perushinta 2h parvekehytissä. Lisämaksusta mahdollisuus Aqua-luokan 2h hyttiin (paikkoja rajoitetusti).

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Australiaan tarvitaan viisumi ja USA:han sekä Uuteen-Seelantiin sähköinen matkustuslupa, jotka Olympia hankkii puolestasi. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupiin liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olet vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa, Jemenissä tai Libyassa, tarvitset matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olet matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillasi tiedoilla hankittua matkustuslupaa, sinun tulee hankkia USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Varaukseen tulevat etu- ja sukunimet on oltava samassa muodossa ja järjestyksessä kuin ne ovat siinä passissa, jolla matkustat. Tarkista nimien oikeellisuus heti laskun saatuasi ja ilmoita mahdollisista virheellisyyksistä välittömästi toimistoomme. Pidätämme oikeuden veloittaa nimentarkistuksen laiminlyönnistä ja myöhemmästä nimen muutoksesta/korjauksesta mahdollisesti aiheutuvat ylimääräiset kulut.

Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot syksyn 2021 lähdölle: Ennakkomaksu 550 e/hlö. Toinen ennakkomaksu, 2.000 e/hlö (parveke- ja aqua-hyttiluokissa) erääntyy 1.6.2021. Loppumaksun eräpäivä on 35 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään molemmat ennakkomaksut
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
28 päivää
 • 11.4.2022 - 9.5.2022
  Ennakkovarattavissa
 • 29.9.2022 - 27.10.2022
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Tyynenmeren-risteilystä

Mitä mukaan matkalle
Laivan hyttien varustus vastaa yleensä hyvätasoisen hotellihuoneen varustelua. Siihen kuuluvat jääkaappi, interaktiivinen televisio, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneissa on pyyhkeet, saippuat ja shampoot. Uima-altaalta saa lainata pyyhkeitä. Silitysrautaa hyteissä ei turvallisuussyistä ole, mutta laivan tehokas pesulapalvelu hoitaa lisämaksusta silityksenkin nopeasti. Retkiä ja kannella liikkumista varten kannattaa ottaa mukaan mukavat kävelykengät tai sandaalit. Tällä matkalla uima-asulle ja shortseille on paljon käyttöä. Aurinkolasit ja korkean suojakertoimen aurinkovoide sekä päähine ovat myös tärkeitä matkavarusteita. Laivalla on tehokas ilmastointi, minkä vuoksi osa tiloista on viileitä. Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:
Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Myös pitkä iltapuku ja smokki ovat ehdottomasti sopivia näinä iltoina mutta vain mikäli itse haluat, pakollisia ne eivät ole edes Evening Chic -iltoina. Tällä risteilyllä Evening Chic -iltoja on 2, muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Ruokailut laivalla
Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää pääravintolan ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja, joita voi ostaa laivalta (lisätietoja juomapaketeista). Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivalla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 5–45 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Valuutta, raha ja luottokortit risteilyllä
Luottokortit eivät välttämättä kelpaa kaikkialla risteilykohteissa, joten käteistä rahaa on hyvä ottaa mukaan maissa käyntejä varten. Useissa kohteissa voi vaihtaa myös euroja. Celebrityn laivoilla ei käytetä käteistä rahaa yleensä muualla kuin kasinolla. Laivojen virallisena valuuttana on USA:n dollari. Hyttiavain toimii myös laivan omana luottokorttina ja henkilöllisyystodistuksena. Luottotili avataan luottokorttia tai käteistä vastaan terminaalissa ennen laivalle siirtymistä. Hyttikortilla voi maksaa kaikki ostokset laivalla, ruokajuomista tuliaisiin. Juomia tilattaessa palveluraha lisätään automaattisesti laskun loppusummaan. Rahan kulutusta voi seurata reaaliaikaisesti hytissä olevasta interaktiivisesta televisiosta. Risteilyn lopussa hyttiin toimitetaan lasku, johon on eritelty kaikki kortilla tehdyt ostokset. Ellei matkustajalla ole huomauttamista laskusta, summa veloitetaan suoraan luottokortilta. Käteistilin avanneet käyvät maksamassa laskunsa purserin vastaanotossa risteilyn viimeisenä iltana.

Juomarahat
Juomarahat hyttipalvelijalle, pää- ja aputarjoilijalle sekä hovimestarille kuuluvat poikkeuksetta risteilykäytäntöön. Olemme sisällyttäneet nämä palvelumaksut (Tyynenmeren risteilyllä 242 €) matkan hintaan. Henkilökohtaiset juomarahat esim. hyttipalvelua käytettäessä on hyvä maksaa käteisellä saman tien.

Alkoholijuomat ja tupakkatuotteet
Omien alkoholijuomien tuominen laivalle on pääsääntöisesti kielletty. Celebrity sallii kuitenkin 2 viinipulloa/hytti mukaan risteilyille; viinipullot voi tuoda mukaan vain lähtösatamasta risteilyn ensimmäisenä päivänä. Matkustajien käsimatkatavarat läpivalaistaan aina laivaan tultaessa ja niissä mahdollisesti olevat alkoholijuomat otetaan pois ja palautetaan asiakkaille risteilyn lopussa. Laivalla on myymälä, josta voi ostaa alkoholijuomia sekä tupakkatuotteita. Myymälässä tehdyt juomaostokset toimitetaan hytteihin risteilyn lopussa. Juomia voi tilata hyttiin hyttipalvelusta tai ostaa mukaan laivan baareista. Tupakointi on sallittu ainoastaan siihen erikseen merkityillä paikoilla ulkotiloissa. Laivan sisätiloissa, hyteissä ja myös hyttien parvekkeilla tupakointi on ehdottomasti kielletty.

Turvallisuus
Kaikki matkustajat valokuvataan ennen risteilyn alkua ja kuva tallennetaan samaan tiedostoon hyttikortin kanssa. Aina laivalle tultaessa henkilökunta vertaa kortin haltijaa tiedostossa olevaan valokuvaan. Joissakin kohteissa vaaditaan hyttikortin lisäksi kuvallinen henkilökortti (esim. ajokortti). Tämän lisäksi kaikki käsimatkatavarat läpivalaistaan. Teräaseiden hallussapito on laivalla kielletty. Laivojen henkilökunta on koulutettu huolehtimaan matkustajista poikkeustilanteissa. Kaikki matkustajat osallistuvat risteilyn alussa pelastusharjoitukseen. Laivalla on aina sairaanhoitaja ja lääkäri.

Mahdolliset muutokset risteilyohjelmaan
Esimerkiksi sää saattaa aiheuttaa muutoksia risteilyohjelmaan ja joskus jopa estää pääsyn johonkin satamaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Satamat
Kaikissa risteilykohteissa ei ole riittävän suuria laiturirakenteita, joihin isot laivat pystyisivät kiinnittymään. Tällöin laiva jää ankkuriin, ja kuljetus rantaan ja takaisin hoidetaan yhteysveneillä. Matka laituripaikalta satamaan ja keskustaan vaihtelee kohteittain ja se voi olla melko pitkäkin.

Retket kohteissa ja muut lisäpalvelut
Olympia tekee kaikissa Tyynenmeren-risteilyn kohteissa omat, matkanjohtajamme opastamat suomenkieliset retket. Jos haluat näiden sijaan osallistua varustamon omille, kansainvälisille retkille niin se on mahdollista mutta matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä. Varustomon retkiä ja mahdollisia muita lisäpalveluja voi varata ja maksaa varustamon nettisivuilla: www.celebritycruises.com Tällaisia tilauksia varten tarvitset varauskoodin, jonka voit tarvittaessa kysyä toimistostamme noin kuukausi ennen matkan alkua.

Tietopaketti
Noin viisi viikkoa ennen matkan alkua lähetämme sähköpostilla matkaa koskevat toimintaohjeet sekä risteilyä koskevan tietopaketin, jossa on lisää käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Kaikki Olympian risteilymatkat