Tyynenmeren-risteily-Bora-Bora-Olympia

Tyynenmeren-risteily

- matka maailman ympäri
28
päivää
alk. 10 380 €/hlö

Lähes kuukauden mittainen Tyynenmeren-risteily, matka maailman ympäri. Risteilemme Honolulusta Sydneyyn tai toisinpäin, matkan ajankohdasta riippuen. Celebrity Eclipse -aluksella majoitut parvekkeellisessa hytissä ja nautit herkullisista aterioista, laivan monipuolisesta ohjelmasta ja rennoista meripäivistä. Ylität päivämäärärajan ja vierailet matkan hintaan kuuluvilla retkillä Tahitilla, Bora Boralla, Moorealla ja Uudessa-Seelannissa. Los Angelesiin ja Sydneyyn sekä Singaporeen tutustumme ennen tai jälkeen risteilyn.

Tyynenmeren-risteily on merimatka maailman ympäri

Matkareitti
Los Angeles
2 yötä
Honolulu
1 yö / 18 yön risteily alkaa
Hilo, Havaiji
retki
Papeete, Tahiti
retki
Bora Bora
retki
Moorea
retki
Aucland
retki
Bay of Islands
retki
Sydney
risteily päättyy / 3 yötä
Singapore
1 yö

Tyynenmeren risteily syyskuussa alkaa Honolulusta ja päättyy Sydneyyn. Matkarasitusta helpottaaksemme yövymme menomatkalla Los Angelesissa ja paluussa Singaporessa. Risteillessämme Tyynellämerellä kansainvälisen päivämäärärajan itäpuolelta länsipuolelle kadotamme yhden vuorokauden.

Kaikki Tyynenmeren risteilyn ohjelmassa mainitut retket sisältyvät matkan hintaan

Maailman historiaa muuttanut Pearl Harbor ja kuuluisa Waikiki Beach ovat vierailukohteitamme Honolulussa. Ranskan Polynesiassa Tahitilla saamme ihailla Gauguinin maalauksista tutuksi tulleita värikkäitä maisemia ja kauniita ihmisiä. Bora Boralla pääsemme pulahtamaan maanpäälliseksi paratiisiksi kutsutun atollisaaren kirkkaansiniseen veteen ja tutustumme myös Moorean saareen. Uuden-Seelannin Pohjoissaarella Aucklandissa ja Bay of Islandsissa tutustumme tämän vihreän saaren historiaan ja maisemiin. Australiassa Sydneyn oopperatalo ja Harbour Bridge ovat modernin ja rennon ”aussimetropolin” kuuluisat maamerkit. Teemme retken myös Blue Mountains -kansallispuiston maisemiin.

Meripäivien aikana voit rentoutua ja nauttia meri-ilmasta sekä laivan palveluista

Matkalla on koko ajan mukana suomalainen matkanjohtajamme, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi.  Laivalla on myös laaja ja monipuolinen –  pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta joten nähtävää ja koettavaa riittää myös meripäivinä.
 

Matkamme sisältää enemmän

Tyynenmeren risteilyn hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus 2h huoneissa hotelleissa ja parvekehyteissä laivalla. Risteilyn aikana täysihoito, muuten ohjelmassa mainitut ateriat. Kaikki ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket pääsymaksuineen. Palvelupalkkiot laivalla sekä verot, viisumit ja maahantuloluvat. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Matkan hinta ja ehdot

Myös kevään 2022 Tyynenemeren-risteily on nyt alustavasti varattavissa. Kevään matkalla kiertosuunta on päinvastainen:

Maailman ympäri Australian, Uuden-Seelannin, Tahitin ja Havaijin kautta
Singapore (1 yö) – Sydney (3 yötä, 18 yön risteily alkaa) – Bay of Islands (retki) – Auckland (retki) – Tahiti (retki) – Moorea (retki) –Bora Bora (retki) – Maui (retki) – Honolulu (2 yötä) – Los Angeles (2 yötä)
(alustavat matkapäivät 11.4. - 9.5.2022, tämä lähtö on tällä hetkellä täynnä ennakkovarauksista)

Matkaohjelma

26.9. - 23.10.2021

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

Helsinki – Los Angeles

1. päivä, sunnuntai 26.9. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 16.40 suoralla lennolla Los Angelesiin, jonne saavumme klo 17.40. Majoitumme 2 yöksi Santa Monican rantakadun varrella sijaitsevaan hyvään keskitason JW Marriott Le Merigrot -hotelliin (★★★★).

Los Angeles

2. päivä, maanantai 27.9. Los Angeles, enkelten kaupunki, on yksi USA:n espanjalaisimmista ja aasialaisimmista kaupungeista. Vuonna 1781 alueelle saapui 11 meksikolaista perhettä, jotka perustivat nykyään Los Angelesina tunnetun kaupungin. Kultakuumeen aikaan, 1800-luvun puolivälissä, alueelle muutti paljon kiinalaisia yrittäjiä. Näin Los Angelesiin syntyi yksi USA:n suurimmista kiinalaiskaupunginosista. Kiertoajelun aikana näemme mm. komean musiikkikeskuksen, kaupungin ensimmäisen kadun Olvera Streetin, Beverly Hillsin hulppeine taloineen sekä Hollywood-tähtien Walk of Fame -kävelykadun. Iltapäivä on vapaa. Kävelymatkan päässä hotellista sijaitsee mm. Santa Monican laituri, josta löytyy ravintoloita ja kauppoja sekä kuuluisan Route 66:n päätepiste. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, P

Los Angeles – Honolulu

3. päivä, tiistai 28.9. Aamulla lennämme (American Airlines) Honoluluun. Majoitumme Waikiki Beachin tuntumaan hyvään keskitason Marriott Resort & Spa -hotelliin (★★★★). Loppupäivä vapaata aikaa tutustua Honoluluun omatoimisesti tai nauttia hotellin palveluista. (A)

Honolulu, Oahu

4. päivä, keskiviikko 29.9. Teemme puolen päivän kiertoajelun, jonka aikana näemme myös Havaijin kuuluisimman nähtävyyden, Yhdysvaltain laivaston tukikohdan Pearl Harborin. Oahu on suosituin ja vilkkain Havaijin saarista ollen sekoitus vilkasta kaupunkikulttuuria ja rauhallisempaa maaseutua, rentoa surffausmeininkiä ja surullisenkuuluisaa historiaa. Honolulussa on myös yksi maailman kuuluisimmista kaupunkirannoista, Waikiki Beach. Kiertoajelumme päättyy satamaan, jossa siirrymme risteilyalukseemme Celebrity Eclipseen. Alus irtautuu laiturista klo 19.00. (TH)

Hilo, Havaiji

5. päivä, torstai 30.9. Havaijin saariryhmä sijaitsee pohjoisella Tyynellämerellä noin 3600 kilometrin päässä Amerikan mantereesta. Saarten eristyneisyyden vuoksi ekosysteemi on kehittynyt omaan suuntaansa ja siellä tavataan lähes 1400 kotoperäistä kasvilajia. Saavumme Hiloon klo 9.00. Aamupäivällä aloitamme puolen päivän kiertoajelumme Havaijin saarella, joka tunnetaan myös lempinimellä ”The Big Island”, Iso saari. Laivamme lähtee kohti Tahitia klo 18.00. (TH)

Eclipse meripäivä
Merellä

6.–10. päivä, pe–ti 1.–5.10.
Meripäivien aikana on mukava rentoutua ja nauttia meri-ilmasta sekä laivan palveluista. (TH)

Papeete, Tahiti

11. päivä, keskiviikko 6.10. Saavumme Tahitin pääkaupunkiin Papeeteen klo 8.00. Tahiti on tunnetuin ja suurin Ranskan Polynesian saarista. Maisemaa hallitsevat turkoosinsininen meri ja saaren keskiosan tulivuoret. Tuulenpuoleinen osa saarta on karua, metsän peittämää vuoristoa, kun taas suojan puolella on runsaasti viljelmiä ja luonto on vehreämpää. Rannat ovat enimmäkseen kivisiä tai erikoisen mustan laavahiekan peittämiä. Paul Gauguin sai inspiraatiota maalauksiinsa nimenomaan Tahitin väreistä ja hymyilevistä ihmisistä. Kokopäiväretkellämme ihailemme Tahitin kaunista luontoa ja käymme Papeeten markkinoilla. Retkeen sisältyy lounas. Risteilymme jatkuu klo 21.00. (TH)

Bora Bora

12. päivä, torstai 7.10. Klo 7.00 laiva ankkuroituu Bora Boran edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Vulkaanista saarta ympäröi suojaisa koralliriutta. Valkoinen korallihiekka ja sinisen eri sävyissä välkehtivä meri on tehnyt Bora Boraa ympäröivästä laguunista yhden maailman kauneimmista. Kokopäiväretkellämme risteilemme laguunilla paikallisella aluksella. Kierrämme saaren ympäri vuoristoista maisemaa ihaillen. Voimme laskeutua veneestä vyötärön syvyiseen veteen seuraamaan uivia rauskuja. Näemme myös haita, trooppisia riuttakaloja ja koralleja. Syömme retkilounaan palmunlehvälautasilta ”motulla” eli atollisaarella. Klo 18.00 laivamme lähtee kohti Moorean saarta. (TH)

Moorea

13. päivä, perjantai 8.10. Klo 7.00 laiva ankkuroituu Moorean edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Moorea on muodostunut noin 2 miljoonaa vuotta sitten. Vaikka saari sijaitsee alle 20 kilometrin etäisyydellä Tahitista, harva matkailija ”löytää” tänne. Ananasviljelmät ovat saaren tärkein tulonlähde. Puolipäiväretkellämme kierrämme Mooreaa bussilla. Belvederen näköalapaikalta voimme kirkkaalla säällä ihastella ympäröiviä maisemia. Käymme tahitilaisessa kivitemppelissä eli maraessa ja näemme yhden saaren kauneimmista kirkoista Haapitissä. Palaamme laivalle lounaalle. Laiva jatkaa matkaa klo 17.00. (TH)

Merellä

14.–18. päivä, la–ke 9.–13.10. Risteilemme kohti Uuden-Seelannin Pohjoissaarta. Matkalla ylitämme kansainvälisen päivämäärärajan idästä länteen, joten menetämme yhden kokonaisen vuorokauden. (TH)

Auckland

19. päivä, torstai 14.10. Saavumme Aucklandiin klo 10.00. Auckland, ”Purjeiden kaupunki”, sijaitsee suuren luonnonsataman äärellä. Iltapäivän kiertoajelulla tutustumme mm. Aucklandin museoon. Näemme Aucklandin tunnetuimmat maamerkit, kuten Harbour Bridgen, Parnellin siirtomaatyylisen esikaupunkialueen ja Waitematan sataman. Klo 18.00 lähdemme kohti Bay of Islandsia. (TH)

Bay of Islands

20. päivä, perjantai 15.10. Laivamme ankkuroituu aamulla klo 7.00 Bay of Islandsin edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Bay of Islandsin maisemaan kuuluvat valkohiekkaiset rannat, sitruslehdot, puusaniaiset ja kookkaat kauripuut. Kokopäiväretkellämme vierailemme mm. Waitangissa, jossa maoripäälliköt allekirjoittivat Uuden-Seelannin valtion perustamissopimuksen. Kerikerin pikkukaupungin ylpeys on maan vanhin rakennus, aikoinaan lähetysasemana toiminut Kemp House. Syömme lounaan paikallisella viinitilalla. Klo 18.00 risteilymme jatkuu kohti Australiaa. (TH)

Merellä

21.–22. päivä, la–su 16.–17.10.
Meripäivien aikana on mukava rentoutua ja nauttia meri-ilmasta sekä laivan palveluista. (TH)

Sydney

23. päivä, maanantai 18.10. Risteilymme päättyy Sydneyyn klo 6.30. Port Jacksonin luonnonsataman ympärille kasvanut Sydney on ansainnut maineensa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Kiertoajelulla näemme mm. The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme myös tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva rakennus on Sydneyn ja koko Australian symboli. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). (A)

Sydney

24.–25. päivä, ti–ke 19.–20.10. Tiistai on vapaapäivä, jolloin voi halutessaan tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Sydney on kaupunki, jonka kansainvälisestä tunnelmasta voi nauttia mm. katukahviloissa ja erinomaisissa ravintoloissa. Matkanjohtaja auttaa myös retkikohteiden valinnassa. Omatoimisesti voi käydä esim. Darling Harbourissa sijaitsevassa meriakvaariossa tai Tarongan eläintarhassa tutustumassa Australian eläimistöön. Keskiviikkona teemme kokopäiväretken Blue Mountains -kansallispuiston vuoristo- ja eukalyptusmetsien maisemiin. (2xA, 1xL)

Sydney – Singapore

26. päivä, torstai 21.10. Aamulla kuljetus Sydneyn lentokentälle, josta on klo 12.00 - 17.30 lento (Singapore Airlines) Singaporeen. Majoitumme ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★). (A)

Singapore

27. päivä, perjantai 22.10. Singapore on aasialaisen tehokkuuden ja toimivuuden näyteikkuna. Ikivanhan merireitin varrella sijaitsevan kaupunkivaltion asukkaat edustavat laajaa etnistä kirjoa. Hyvin hoidetut, ympäri vuoden kukkivat puistoalueet, tyylikkäät ostoskeskukset ja lukuisat maailman eri keittiöiden herkkuja tarjoavat ravintolat ovat Singaporen taattuja tavaramerkkejä. Teemme puolen päivän kaupunkikiertoajelun. Saamme pitää huoneet klo 18 asti. Päivällisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta lentomme (Finnair) Helsinkiin lähtee klo 23.25. (A, P)

28. päivä, lauantai 23.10. Saavumme Helsinkiin klo 6.15.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Lisämaksusta mahdollista varata Aqua-luokan hytti risteilylle. Aqua-luokan matkustajilla on oma Blu-ravintola, jossa tarjoillaan illallinen, tähän ravintolaan eivät muut laivan matkustajat pääse. Lisäksi vapaa pääsy laivan Persian Garden -kylpyläosastolle. Aqua-luokan hytit ovat samankokoisia kuin parvekehytit muutenkin mutta varustelu niissä on hieman parempi. Hyttejä on rajoitetusti.

790 € / henkilö

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Tyynenmeren-risteilyn lentomatkoille on mahdollista varata lennot business-luokkaan. Tällöin kaikki matkan lennot eli Helsinki-Los Angeles-Honolulu ja Sydney-Singpore-Helsinki business-luokassa. Lisämaksu alk 4.480 euroa/henkilö, lentojen paikkatilanne voi vaikuttaa myöhemmin tehtävien varausten hintaan. Paikkoja rajoitetusti.

alk 4 480 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Tyynenmeren-risteily
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, risteilyllä kahden hengen parvekehyteissä
 • risteilyllä (18 yötä) täysihoito, muina päivinä aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa ja risteilyllä
 • lento- ja satamaverot ja muut viranomaismaksut 954 €
 • Australian sähköinen viisumi sekä USA:n ja Uuden-Seelannin sähköiset matkustusluvat
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Tyynenmeren-risteily

Tälle matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, 4.580 euroa. Yhden hengen hytistä maksettaessa myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Matkan perushinta 2h parvekehytissä. Lisämaksusta mahdollisuus Aqua-luokan 2h hyttiin, lisämaksu 790 e/henkilö (paikkoja rajoitetusti).

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (242 e) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Australiaan tarvitaan viisumi ja USA:han sekä Uuteen-Seelantiin sähköinen matkustuslupa, jotka Olympia hankkii puolestasi. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupiin liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olet vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa, Jemenissä tai Libyassa, tarvitset matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olet matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillasi tiedoilla hankittua matkustuslupaa, sinun tulee hankkia USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Varaukseen tulevat etu- ja sukunimet on oltava samassa muodossa ja järjestyksessä kuin ne ovat siinä passissa, jolla matkustat. Tarkista nimien oikeellisuus heti laskun saatuasi ja ilmoita mahdollisista virheellisyyksistä välittömästi toimistoomme. Pidätämme oikeuden veloittaa nimentarkistuksen laiminlyönnistä ja myöhemmästä nimen muutoksesta/korjauksesta mahdollisesti aiheutuvat ylimääräiset kulut.

Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 e/hlö. Toinen ennakkomaksu, 2.000 e/hlö (parveke- ja aqua-hyttiluokissa) erääntyy 1.6.2021. Loppumaksun eräpäivä on 35 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään molemmat ennakkomaksut
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu 15.1.2021 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
28 päivää alk./hlö 10 380 €
 • 26.9.2021 - 23.10.2021
 • 11.4.2022 - 9.5.2022
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Tyynenmeren-risteilystä

Mitä mukaan matkalle
Laivan hyttien varustus vastaa yleensä hyvätasoisen hotellihuoneen varustelua. Siihen kuuluvat jääkaappi, interaktiivinen televisio, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneissa on pyyhkeet, saippuat ja shampoot. Uima-altaalta saa lainata pyyhkeitä. Silitysrautaa hyteissä ei turvallisuussyistä ole, mutta laivan tehokas pesulapalvelu hoitaa lisämaksusta silityksenkin nopeasti. Retkiä ja kannella liikkumista varten kannattaa ottaa mukaan mukavat kävelykengät tai sandaalit. Tällä matkalla uima-asulle ja shortseille on paljon käyttöä. Aurinkolasit ja korkean suojakertoimen aurinkovoide sekä päähine ovat myös tärkeitä matkavarusteita. Laivalla on tehokas ilmastointi, minkä vuoksi osa tiloista on viileitä. Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:
Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Myös pitkä iltapuku ja smokki ovat ehdottomasti sopivia näinä iltoina mutta vain mikäli itse haluat, pakollisia ne eivät ole edes Evening Chic -iltoina. Tällä risteilyllä Evening Chic -iltoja on 2, muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Ruokailut laivalla
Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää pääravintolan ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja, joita voi ostaa laivalta (lisätietoja juomapaketeista). Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivalla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 5–45 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Valuutta, raha ja luottokortit risteilyllä
Luottokortit eivät välttämättä kelpaa kaikkialla risteilykohteissa, joten käteistä rahaa on hyvä ottaa mukaan maissa käyntejä varten. Useissa kohteissa voi vaihtaa myös euroja. Celebrityn laivoilla ei käytetä käteistä rahaa yleensä muualla kuin kasinolla. Laivojen virallisena valuuttana on USA:n dollari. Hyttiavain toimii myös laivan omana luottokorttina ja henkilöllisyystodistuksena. Luottotili avataan luottokorttia tai käteistä vastaan terminaalissa ennen laivalle siirtymistä. Hyttikortilla voi maksaa kaikki ostokset laivalla, ruokajuomista tuliaisiin. Juomia tilattaessa palveluraha lisätään automaattisesti laskun loppusummaan. Rahan kulutusta voi seurata reaaliaikaisesti hytissä olevasta interaktiivisesta televisiosta. Risteilyn lopussa hyttiin toimitetaan lasku, johon on eritelty kaikki kortilla tehdyt ostokset. Ellei matkustajalla ole huomauttamista laskusta, summa veloitetaan suoraan luottokortilta. Käteistilin avanneet käyvät maksamassa laskunsa purserin vastaanotossa risteilyn viimeisenä iltana.

Juomarahat
Juomarahat hyttipalvelijalle, pää- ja aputarjoilijalle sekä hovimestarille kuuluvat poikkeuksetta risteilykäytäntöön. Olemme sisällyttäneet nämä palvelumaksut (Tyynenmeren risteilyllä 242 €) matkan hintaan. Henkilökohtaiset juomarahat esim. hyttipalvelua käytettäessä on hyvä maksaa käteisellä saman tien.

Alkoholijuomat ja tupakkatuotteet
Omien alkoholijuomien tuominen laivalle on pääsääntöisesti kielletty. Celebrity sallii kuitenkin 2 viinipulloa/hytti mukaan risteilyille; viinipullot voi tuoda mukaan vain lähtösatamasta risteilyn ensimmäisenä päivänä. Matkustajien käsimatkatavarat läpivalaistaan aina laivaan tultaessa ja niissä mahdollisesti olevat alkoholijuomat otetaan pois ja palautetaan asiakkaille risteilyn lopussa. Laivalla on myymälä, josta voi ostaa alkoholijuomia sekä tupakkatuotteita. Myymälässä tehdyt juomaostokset toimitetaan hytteihin risteilyn lopussa. Juomia voi tilata hyttiin hyttipalvelusta tai ostaa mukaan laivan baareista. Tupakointi on sallittu ainoastaan siihen erikseen merkityillä paikoilla ulkotiloissa. Laivan sisätiloissa, hyteissä ja myös hyttien parvekkeilla tupakointi on ehdottomasti kielletty.

Turvallisuus
Kaikki matkustajat valokuvataan ennen risteilyn alkua ja kuva tallennetaan samaan tiedostoon hyttikortin kanssa. Aina laivalle tultaessa henkilökunta vertaa kortin haltijaa tiedostossa olevaan valokuvaan. Joissakin kohteissa vaaditaan hyttikortin lisäksi kuvallinen henkilökortti (esim. ajokortti). Tämän lisäksi kaikki käsimatkatavarat läpivalaistaan. Teräaseiden hallussapito on laivalla kielletty. Laivojen henkilökunta on koulutettu huolehtimaan matkustajista poikkeustilanteissa. Kaikki matkustajat osallistuvat risteilyn alussa pelastusharjoitukseen. Laivalla on aina sairaanhoitaja ja lääkäri.

Mahdolliset muutokset risteilyohjelmaan
Esimerkiksi sää saattaa aiheuttaa muutoksia risteilyohjelmaan ja joskus jopa estää pääsyn johonkin satamaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Satamat
Kaikissa risteilykohteissa ei ole riittävän suuria laiturirakenteita, joihin isot laivat pystyisivät kiinnittymään. Tällöin laiva jää ankkuriin, ja kuljetus rantaan ja takaisin hoidetaan yhteysveneillä. Matka laituripaikalta satamaan ja keskustaan vaihtelee kohteittain ja se voi olla melko pitkäkin.

Retket kohteissa ja muut lisäpalvelut
Olympia tekee kaikissa Tyynenmeren-risteilyn kohteissa omat, matkanjohtajamme opastamat suomenkieliset retket. Jos haluat näiden sijaan osallistua varustamon omille, kansainvälisille retkille niin se on mahdollista mutta matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä. Varustomon retkiä ja mahdollisia muita lisäpalveluja voi varata ja maksaa varustamon nettisivuilla: www.celebritycruises.com Tällaisia tilauksia varten tarvitset varauskoodin, jonka voit tarvittaessa kysyä toimistostamme noin kuukausi ennen matkan alkua.

Tietopaketti
Noin viisi viikkoa ennen matkan alkua lähetämme sähköpostilla matkaa koskevat toimintaohjeet sekä risteilyä koskevan tietopaketin, jossa on lisää käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Kaikki Olympian risteilymatkat