Bora-Bora-paratiisi-Tyynenmeren-risteily-Olympia

Tyynenmeren-risteily

- matka maailman ympäri
26
päivää
alk. 12 490 €/hlö

Lähes kuukauden mittainen Tyynenmeren-risteily, matka maailman ympäri. Risteilemme Honolulusta Sydneyyn tai toisinpäin, matkan ajankohdasta riippuen. Korkeatasoisella Celebrity Solstice -aluksella (syksyn 2024 risteilyllä Celebrity Edge) majoitut parvekkeellisessa hytissä ja nautit herkullisista aterioista, laivan monipuolisesta ohjelmasta ja rennoista meripäivistä. Ylität päivämäärärajan ja vierailet matkan hintaan kuuluvilla retkillä syksyn risteilyllä mm. Tahitilla, Moorealla ja Uudessa-Seelannissa, kevään risteilyillä Fidžillä ja Samoalla. Los Angelesiin ja Sydneyyn sekä Singaporeen tutustumme ennen tai jälkeen risteilyn.

Tyynenmeren-risteily on merimatka maailman ympäri

Matkareitti
Syksyn 2024 risteily
Los Angeles
2 yötä
Honolulu, Oahu
2 yötä / 18 yön risteily alkaa
Papeete, Tahiti
retki
Moorea
retki
Raiatea, Tahaa
retki
Auckland, Uusi-Seelanti
retki
Tauranga, Uusi-Seelanti
retki Rotoruaan
Bay of Islands, Uusi-Seelanti
retki
Sydney, Australia
risteily päättyy / 3 yötä
Singapore
1 yö
Huom! Kevään 2025 risteily Sydney-Honolulu
erilainen reitti ja kohteet, kts reitti matkan ohjelmasta

Tyynenmeren risteily alkaa syksyllä Honolulusta ja päättyy Sydneyyn, keväällä risteily alkaa Sydneystä ja päättyy Honoluluun. Matkarasitusta helpottaaksemme yövymme syksyn matkoilla menomatkalla (keväällä paluumatkalla) Los Angelesissa ja vastaavasti syksyllä paluumatkalla (keväällä menomatkalla) Singaporessa. 

Risteillessämme Tyynellämerellä kansainvälisen päivämäärärajan syksyn risteilyllä itäpuolelta länsipuolelle kadotamme yhden vuorokauden, kevään matkalla taas elämme yhden päivän kahteen kertaan.

Kaikki Tyynenmeren risteilyn ohjelmassa mainitut retket sisältyvät matkan hintaan

Ennen/jälkeen risteilyn ehdimme tehdä kaupunkikiertoajelut Singaporessa ja Los Angelesissa. Maailman historiaa muuttanut Pearl Harbor ja kuuluisa Waikiki Beach ovat vierailukohteitamme Honolulussa, Australiassa Sydneyn oopperatalo ja Harbour Bridge ovat modernin ja rennon ”aussimetropolin” kuuluisat maamerkit, joihin ehdimme tutustua.

Kevään risteilyllä Fidžisaarten leppoisa tunnelma ja hyväntuuliset asukkaat bula-tervehdyksineen tulevat tutuksi kahdella eri saarella. Samoalla ja myös Amerikan Samoalla vaalitaan edelleen yli 3000-vuotista Fa’a Samoa -perinnettä, jonka ytimessä ovat laajennettu perhe, kirkonmenot ja vanhempien ihmisten kunnioittaminen. Yhteistä kaikille näiden saarten asukkaille on kiireetön ja hymyilevä elämänasenne sekä perinteiden vaaliminen. 

Syksyn risteilyllä saamme ihailla Gauguinin maalauksista tutuksi tulleita värikkäitä maisemia ja kauniita ihmisiä Ranskan Polynesiassa Tahitilla. Raiatelta teemme veneretken Tahaan vaniljasaarelle, Moorealla risteilemme pienemmällä aluksella laguunissa. Uuden-Seelannin Pohjoissaarella Aucklandissa, Rotoruassa ja Bay of Islandsissa tutustumme tämän vihreän saaren historiaan ja maisemiin. 

Meripäivien aikana voit rentoutua ja nauttia meri-ilmasta sekä laivan palveluista

Matkalla on koko ajan mukana suomalainen matkanjohtajamme, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi.  Laivalla on myös laaja ja monipuolinen –  pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta, joten nähtävää ja koettavaa riittää myös meripäivinä.

Matkamme sisältää enemmän

Tyynenmeren risteilyn hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus 2h huoneissa hotelleissa ja parvekehyteissä laivalla. Risteilyn aikana täysihoito, muuten ohjelmassa mainitut ateriat. Kaikki ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket pääsymaksuineen. Palvelupalkkiot laivalla sekä verot, viisumit ja maahantuloluvat. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Matkan hinta ja ehdot

 

Risteilyn hintaan sisältyy myös Classic -juomapaketti laivalla sekä langaton netti suppeaan käyttöön. Classic -juomapakettiin sisältyy tavallinen pullovesi, useimmat virvoitusjuomat ja mehut, tavallinen kahvi ja tee. Lisäksi pakettiin kuuluvat useat olutmerkit, laaja valikoima laseittain tarjottavia viinejä, coctaileja ja useita muita alkoholijuomia (joiden hinta on enintään 10$/lasi tai annos)

Syksyn 2024 Tyynenmeren-risteily 
Maailman ympäri Havaijin, Tahitin, Uuden-Seelannin ja Australian kautta
Los Angeles (2 yötä) - Honolulu, Oahu (2 yötä, 18 yön risteily alkaa) -  Papeete (retki)- Moorea (retki) - Raiatea (retki Tahaalle) - Auckland (retki) - Tauranga, Rotorua (retki) - Bay of Islands (retki) - Sydney (risteily päättyy, 3 yötä) - Singapore (1 yö)

Kevään 2025 Tyynenmeren-risteily
Singapore (1 yö) - Sydney (2 yötä, 17 yön risteily alkaa) - Lifou, Uusi-Kaledonia - Mystery Island, Vanuatu - Lautoka, Fidži (retki) - Suva, Fidži (retki) - Apia, Samoa (retki) - Pago Pago, Amerikan Samoa - Kailua Kona, Havaiji (retki) - Honolulu, Oahu (risteily päättyy, 1 yö) - Los Angeles (2 yötä)

Matkaohjelma

29.9. – 27.10.2024 5. – 29.4.2025

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito) 
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin

Risteily Celebrity Edge -aluksella: Los Angeles (2 yötä) - Honolulu, Oahu (2 yötä, 18 yön risteily alkaa) -  Papeete (retki)- Moorea (retki) - Raiatea (retki Tahaalle) - Auckland (retki) - Tauranga, Rotorua (retki) - Bay of Islands (retki) - Sydney (risteily päättyy, 3 yötä) - Singapore (1 yö) 

Lento kohteeseen
Helsinki – Los Angeles

1. päivä,  sunnuntai 29.9. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 16 suoralla lennolla Los Angelesiin, jonne saavumme klo 17.05. Majoitumme 2 yöksi Hollywoodissa sijaitsevaan hyvään keskitason Loews Hollywood -hotelliin tai vastaavaan (★★★★). 

Santa-Monica-Pier-USA
Los Angeles

2. päivä, maanantai 30.9. Los Angeles, enkelten kaupunki, on yksi USA:n espanjalaisimmista ja aasialaisimmista kaupungeista. Aamiaisen jälkeen lähdemme puolen päivän kiertoajelulle, jonka aikana näemme mm. Kiinalaisen teatterin edustalla olevat Hollywood-tähtien käden- ja jalanjäljet ja Walk of Fame -kadun. Ajamme Los Angelesin meksikolaiseen kaupunginosaan El Puebloon. Kaupungin vanhimmalla kadulla Olvera Streetillä on vielä tänä päivänäkin värikäs tunnelma. Alueen ruokakojuissa on tarjolla mm. maukkaita meksikolaisia donitseja ”churroja”. Näemme myös rantaelämää Santa Monican merellisissä maisemissa. Iltapäivä on vapaa. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, P) 

Honolulu Hawaii USA
Los Angeles – Honolulu

3. päivä, tiistai 1.10. Aamupäivällä lennämme Honoluluun. Majoitumme 2 yöksi Waikiki Beachin tuntumaan hyvään keskitason Marriott Resort & Spa -hotelliin tai vastaavaan (★★★★). Loppupäivä vapaata aikaa tutustua Honoluluun omatoimisesti tai nauttia hotellin palveluista. (A) 

Waikiki-ranta-ja-Honolulu-USA
Honolulu, Oahu

4. päivä, keskiviikko 2.10. Teemme puolen päivän kiertoajelun, jonka aikana näemme myös Havaijin kuuluisimman nähtävyyden, Yhdysvaltain laivaston tukikohdan Pearl Harborin. Oahu on suosituin ja vilkkain Havaijin saarista ollen sekoitus vilkasta kaupunkikulttuuria ja rauhallisempaa maaseutua, rentoa surffausmeininkiä ja surullisenkuuluisaa historiaa. Honolulussa on myös yksi maailman kuuluisimmista kaupunkirannoista, Waikiki Beach. Iltapäivä ja ilta vapaata aikaa omatoimiseen retkeilyyn. (A)

Celebrity Edge Karibia
Honolulu, Oahu - risteily alkaa

5. päivä, torstai 3.10. Aamupäivä vapaa. Päivällä kuljetus satamaan, jossa siirrymme risteilyalukseemme Celebrity Edgelle. Alus irtautuu laiturista klo 18.30. (TH) 

Celebrity Edge uima-allasalue
Merellä

6.–10. päivä, pe–ti 4.–8.10. Meripäivien aikana on mukava rentoutua ja nauttia meri-ilmasta sekä laivan palveluista. (TH) 

Perinteinen-tanssi-Tahiti
Papeete, Tahiti

11. päivä, keskiviikko 9.10. Saavumme Tahitin pääkaupunkiin Papeeteen klo 8. Tahiti on tunnetuin ja suurin Ranskan Polynesian saarista. Maisemaa hallitsevat turkoosinsininen meri ja saaren keskiosan tulivuoret. Tuulenpuoleinen osa saarta on karua, metsän peittämää vuoristoa, kun taas suojan puolella on runsaasti viljelmiä ja luonto on vehreämpää. Rannat ovat enimmäkseen kivisiä tai erikoisen mustan laavahiekan peittämiä. Paul Gauguin sai inspiraatiota maalauksiinsa nimenomaan Tahitin väreistä ja hymyilevistä ihmisistä. 

Puolen päivän retkellämme teemme kierroksen saarella ihaillen Tahitin kaunista luontoa. Palaamme laivalle lounaaksi. Risteilymme jatkuu klo 21. (TH) 

Moorea-Tyynenmeren-risteily
Moorea

12. päivä, torstai 10.10. Klo 7 laiva ankkuroituu Moorean edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Moorea on muodostunut noin 2 miljoonaa vuotta sitten. Vaikka saari sijaitsee alle 20 kilometrin etäisyydellä Tahitista, harva matkailija ”löytää” tänne. Ananasviljelmät ovat saaren tärkein tulonlähde. 

Päivän veneretkemme suuntaa merelle Moorean tunnetuimmille merenlahdille. Yritämme bongata mustapilkkahaita ja suurrauskuja. Syömme retken aikana lounaan. Iltapäivällä uintimahdollisuus. Laiva jatkaa matkaa klo 19. (TH) 

bora-bora-tyynenmeren-risteily-Olympia
Raiatea (Tahaa)

13. päivä, perjantai 11.10. Klo 7.00 laiva ankkuroituu Raiatean edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Päivän retkemme suuntautuu pienveneillä Raiatean vieressä sijaitsevalle koralliriutan ympäröivälle Tahaan saarelle ja sen ympäristöön. Tahaa on erityisen tunnettu vaniljan kasvatuksesta, ja saarella tuotetaan n. 80 % koko Tahitin vaniljatuotannosta. Uimassakin ehdimme käydä. Syömme lounaan ”motulla” eli atollisaarella. Klo 17 laivamme lähtee kohti Uutta-Seelantia. (TH) 

Upea-jalkiruoka-Celebrity-risteilyt
Merellä

14.–18. päivä, la–ke 12.–16.10. Risteilemme kohti Uuden-Seelannin Pohjoissaarta. Matkalla ylitämme kansainvälisen päivämäärärajan idästä länteen, joten menetämme yhden kokonaisen vuorokauden. (TH)

Auckland-Uusi-Seelanti
Auckland

19. päivä, torstai 17.10. Saavumme Aucklandiin klo 10. Auckland, ”Purjeiden kaupunki”, sijaitsee suuren luonnonsataman äärellä. 

Puolenpäivän kiertoajelulla tutustumme mm. Aucklandin museoon. Näemme Aucklandin tunnetuimmat maamerkit, kuten Harbour Bridgen, Parnellin siirtomaatyylisen esikaupunkialueen ja Waitematan sataman. Risteily jatkuu klo 19. (TH)

Kuumat-geysirit-Rotorua-Uusi-Seelanti
Tauranga (Rotorua)

20. päivä, perjantai 18.10. Saavumme klo 9.30 Taurangaan, jonka nimi tarkoittaa maorin kielellä kanoottien suojasatamaa. Kapteeni James Cook purjehti näillä vesillä Endeavour-aluksellaan 1769. Maoreilta saamansa ystävällisen vastaanoton ja runsaiden lahjojen innoittamana hän antoi alueelle nimen Bay of Plenty. 

Kokopäiväretkemme suuntautuu Uuden-Seelannin maorikulttuurin keskukseen Rotoruaan. Vierailemme puistossa, jossa tulikuumat geysirit ja kuplivat muta-altaat muistuttavat alueen tuliperäisyydestä. Tutustumme myös maorien kulttuuriin ja tapoihin. Lähdemme kohti Bay of Islandsin aluetta klo 18. (TH) 

Bay-of-Islands-ja-valkohiekkaiset-rannat-Uusi-Seelanti
Bay of Islands

21. päivä,  lauantai 19.10. Laivamme ankkuroituu aamulla klo 9.30 Bay of Islandsin edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Bay of Islandsin maisemaan kuuluvat valkohiekkaiset rannat, sitruslehdot, puusaniaiset ja kookkaat kauripuut. Kokopäiväretkellämme vierailemme mm. Waitangissa, jossa maoripäälliköt allekirjoittivat Uuden-Seelannin valtion perustamissopimuksen. Kerikerin pikkukaupungin ylpeys on maan vanhin rakennus, aikoinaan lähetysasemana toiminut Kemp House. Retken aikana syömme lounaan. Klo 18 risteilymme jatkuu kohti Australiaa. (TH) 

Spa-Celebrity-risteilyt
Merellä

22.–23. päivä, su–ma 20.–21.10. Meripäivien aikana on mukava rentoutua ja nauttia meri-ilmasta sekä laivan palveluista. (TH)  

Oopperatalo-ja-Harbour-Bridge-Sydney -Australia
Sydney

24. päivä, tiistai 22.10. Risteilymme päättyy Sydneyyn klo 6.30. 

Port Jacksonin luonnonsataman ympärille kasvanut Sydney on ansainnut maineensa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Kiertoajelulla näemme mm. The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme myös tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva rakennus on Sydneyn ja koko Australian symboli. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Harbour Marriott -hotelliin tai vastaavaan (★★★★★). (A) 

Kenguruita liikenteessä -kyltti Australiassa
Sydney

25.–26. päivä, ke–to 23.–24.10. Keskiviikko on vapaapäivä, jolloin voi halutessaan tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Sydney on kaupunki, jonka kansainvälisestä tunnelmasta voi nauttia mm. katukahviloissa ja erinomaisissa ravintoloissa. Matkanjohtaja auttaa myös retkikohteiden valinnassa. Omatoimisesti voi käydä esim. Darling Harbourissa sijaitsevassa meriakvaariossa tai Tarongan eläintarhassa tutustumassa Australian eläimistöön. 

Torstaina teemme kokopäiväretken Blue Mountains -kansallispuiston vuoristo- ja eukalyptusmetsien maisemiin. (2xA, to L) 

Satama-Sydney-Olympia-risteily-Australia-Uusi-Seelanti
Sydney – Singapore

27. päivä, perjantai 25.10. Aamupäivä vapaa. Päivällä kuljetus Sydneyn lentokentälle, josta on klo 16.10–21.30 lento (Qantas Airways) Singaporeen. Majoitumme ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin tai vastaavaan (★★★★★). (A)

Singaporen kaupunkikuvaa
Singapore

28. päivä, lauantai 26.10. Singapore on aasialaisen tehokkuuden ja toimivuuden näyteikkuna. Ikivanhan merireitin varrella sijaitsevan kaupunkivaltion asukkaat edustavat laajaa etnistä kirjoa. Hyvin hoidetut, ympäri vuoden kukkivat puistoalueet, tyylikkäät ostoskeskukset ja lukuisat maailman eri keittiöiden herkkuja tarjoavat ravintolat ovat Singaporen taattuja tavaramerkkejä. 

Teemme puolen päivän kaupunkikiertoajelun. Saamme pitää huoneet klo 18 asti. Päivällisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta lentomme (Finnair) Helsinkiin lähtee klo 21.50. (A, P) 

lento

29. päivä, sunnuntai 27.10. Saavumme Helsinkiin klo 5.15. 

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito) 
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin

Risteily Celebrity Solstice -aluksella: Sydney, Australia - Lifou, Uusi-Kaledonia - Mystery Island, Vanuatu - Lautoka, Fidži  - Suva, Fidži - Apia, Samoa -Pago Pago, Amerikan Samoa - Kailua Kona, Havaiji - Honolulu, Oahu

Tämän lähdön tarkistettu ohjelma, aikataulu, hinnat ja ehdot julkaistaan noin 10kk ennen matkan alkua.
Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen lähtöpäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai toimistostamme, p 09 696 2770

Alustava hinta-arvio noin 11 500 €/hlö (2h huone/parvekehytti)

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Lento kohteeseen

1. päivä, la 5.4. Lähtö Helsingistä (Finnair) perjantain ja lauantain välisenä yönä klo 00.15 suoralla lennolla Singaporeen. Kentälle tulee saapua jo perjantai-iltana 4.4. noin klo 21.30. Singaporeen saavumme 5.4. klo 18.20. Majoitumme Marina Bayn alueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★).  

Nukkuva-koala-Sydney
Singapore – Sydney

2.–3. päivä, su-ma 6.–7.4. Sunnuntaiaamuna teemme puolen päivän kaupunkikiertoajelun. Singapore on aasialaisen tehokkuuden ja toimivuuden näyteikkuna. Ikivanhan merireitin varrella sijaitsevan kaupunkivaltion asukkaat edustavat laajaa etnistä kirjoa. Hyvin hoidetut, ympäri vuoden kukkivat puistoalueet, tyylikkäät ostoskeskukset ja lukuisat maailman eri keittiöiden herkkuja tarjoavat ravintolat ovat Singaporen taattuja tavaramerkkejä. Saamme pitää huoneet klo 18 asti. Ennen kuljetusta lentokentälle syömme tervetuloillallisen. 

Lento (Singapore Airlines) Singaporesta Sydneyyn lähtee maanantain puolella, klo 00.45 ja Sydneyyn saavumme samana päivänä klo 10.25. Majoitumme 2 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Sydney Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). 

Maanantai on vapaapäivä, jolloin voi tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Sydneyn kansainvälisestä tunnelmasta voi nauttia mm. katukahviloissa ja erinomaisissa ravintoloissa. Omatoimisesti voi käydä myös Darling Harbourissa sijaitsevassa meriakvaariossa tai Tarongan eläintarhassa tutustumassa Australian eläimistöön. (la A, P)  

Oopperatalo-ja-Harbour-Bridge-Sydney -Australia
Sydney

4. päivä, tiistai 8.4. Sydneyn kaupunkikuvaa hallitsevan luonnonsataman rannoilla kohoavat keskustan puhdaslinjaiset pilvenpiirtäjät ja esikaupunkialueiden viehättävät omakotitalot puutarhoineen. Teemme kaupunkikiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Bondi Beach -uimarannan sekä The Rocksin ja Chinatownin kaupunginosat. Vierailemme myös Sydneyn kuuluisassa oopperatalossa. Loppupäivä on vapaata. Matkanjohtajamme auttaa vierailukohteiden valinnassa. (A)

Austalian matkat Sydney näkymä
Sydney – risteily alkaa

5. päivä, keskiviikko 9.4. Puoliltapäivin kuljetus satamaan. Siirrymme risteilyalukseemme Celebrity Solsticeen, jossa on tarjolla myöhäinen lounas. Alus irtautuu laiturista klo 18.45. (TH)

Celebrity-Solstice-alus
Merellä

6.–7. päivä, to-pe 10.–11.4. Meripäivien aikana on mukava rentoutua ja nauttia meri-ilmasta sekä laivan palveluista. (TH) 

Runsas hedelmävalikoima sisältää paljon eri banaanilajikkeita
Lifou, Uusi-Kaledonia

8. päivä, lauantai 12.4. Ankkuroimme Lifoun edustalle klo 10. Lifoun reilusta 10 000 asukkaasta suurin osa on Uuden-Kaledonian alkuperäisasukkaita kanakeja. Ranskalaiset lähetyssaarnaajat vierailivat käännytystyössä Lifoulla 1840-luvulta lähtien ja heidän jäljiltään saarelta löytyy useita katolisia kirkkoja, joista tunnetuin on Notre Dame de Lourdesin kappeli. Lifoulla viljellään mm. banaania, jamssia ja sokeriruokoa, mutta kaikkein tunnetuin se on vaniljatuotannostaan. Jatkamme matkaa klo 20. (TH) 

Vanuatu-Tyynenmeren risteily
Mystery Island, Vanuatu

9. päivä, sunnuntai 13.4. Aamulla klo 8 ankkuroimme pienen Mystery Islandin edustalle. Mystery Island on asumaton ja Vanuatulle kuuluvista saarista eteläisin. Tänään ei ole kiire mihinkään, vaan voit oman aikataulusi mukaan hypätä saarelle menevän yhteysaluksen mukaan ja viettää saarella niin paljon aikaa kuin itse haluat. Saaren ympäri kävelee reilussa puolessa tunnissa ja uimaan tai snorklaamaan pääsee suoraan rannalta. Viereisen Aneityum-saaren asukkaat tulevat risteilypäivinä myymään käsitöitä, virvoitusjuomia, paikallista kava-juomaa, kahvia ja pientä syötävää sekä esittämään tanssi- ja musiikkiesityksiä. Jatkamme matkaa klo 18. (TH) 

Upea-jalkiruoka-Celebrity-risteilyt
Merellä

10. päivä, maanantai 14.4. Risteilymme jatkuu kohti Fidžiä. (TH) 

Fidži - Tyynenmeren risteily
Lautoka, Fidži

11. päivä, tiistai 15.4. Saavumme Fidžin suurimman saaren Viti Levun luoteisosassa sijaitsevaan Lautokan satamaan klo 8. Päivän retkemme suuntautuu pienveneillä läheiselle saarelle, jossa vietämme leppoisan päivän uiden ja snorklaten. Retken aikana syömme myös lounaan. Laivamme lähtee klo 18. (TH)

Herkullinen Fidži
Suva, Fidži

12. päivä, keskiviikko 16.4. Aamulla klo 7 saavumme Fidžin pääkaupunkiin Suvaan. Puolen päivän retkellämme ajamme maaseudulle paikalliseen kylään, jossa fidžiläiset perinteet ja tavat avautuvat meille tarinoiden, tanssin, musiikin ja laulun kautta. Seuraamme myös perinteistä kava-seremoniaa, jonka jälkeen vieraista tulee ystäviä. Laivamme lähtee klo 18. (TH)

 

Celebrity-Solstice-baari
Merellä

13. päivä, to 17.4. Risteilymme jatkuu kohti Samoaa. (TH) 

Apia-Samoa-Tyynenmeren-risteily-Olympia
Apia, Samoa

14. päivä, perjantai 18.4. Aamulla klo 7 saavumme Samoan pääkaupunkiin Apiaan, joka sijaitsee Upolun saarella. Samoalaisille tärkeää on mm. laajennettu perhekäsitys sekä erilaiset tanssit, joista erityisesti tuliveitsitanssi, sifa afi, on vaikuttava taidonnäyte. Koristeellisten ja symbolisten tatuointien ottaminen on edelleen tärkeä osa Fa’a Samoa -perinteitä. Paperimulperipuun kuorista valmistetaan taidokkaasti kuvioituja kankaita, joita kutsutaan nimellä siapo tai tapa. Retkemme suuntautuu saaren etelärannikolle, jossa vierailemme paikallisessa kylässä ja syömme lounaan. Retken aikana on myös uintimahdollisuus. Laivamme lähtee klo 17 kohti Amerikan Samoaa. (TH) 

Pago Pago, Amerikan Samoa
Pago Pago, Amerikan Samoa

15. päivä, perjantai 18.4. Laivamme saapuu Pago Pagoon, Amerikan Samoan pääkaupunkiin klo 7.30. Ylitämme kansainvälisen päivämäärärajan länsipuolelta itäpuolelle, joten elämme saman päivän kahteen kertaan. Amerikan Samoa on Yhdysvaltain territorio, jolla on oma hallinto. Fa’a Samoa -kulttuuri elää vahvana myös täällä. Pago Pago muodostuu useista eri kylistä kauniin, vuorten reunustaman merenlahden rannoilla. Tänään voit retkeillä omatoimisesti. Risteilymme jatkuu klo 18. 

Spa-Celebrity-risteilyt
Merellä

16.–20. päivä, la-ke 19.–23.4. Meripäivien aikana on mukava rentoutua ja nauttia meri-ilmasta sekä laivan palveluista. (TH) 

Upea vuoret Maui
Kailua Kona, Havaiji

21. päivä, torstai 24.4. Klo 7 laiva ankkuroituu Havaijin saaren edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Teemme noin 6 tuntia kestävän retken. Klo 20 laivamme lähtee kohti Honolulua. (TH)  

Honolulu ja Waikiki-ranta iltavalaistuksessa
Honolulu, Oahu - risteily päättyy

22. päivä, perjantai 25.4. Aamulla risteily päättyy Havaijin osavaltion pääkaupunkiin Honoluluun. Teemme puolen päivän kiertoajelun, jonka aikana näemme myös Havaijin kuuluisimman nähtävyyden Pearl Harborin, Yhdysvaltain laivaston tukikohdan. Honolulussa on myös yksi maailman kuuluisimmista rannoista, Waikiki Beach. Majoitumme Waikiki Beachin tuntumaan hyvään keskitason Marriott Resort & Spa -hotelliin (★★★★). (A) 

Honolulu Hawaii USA
Honolulu - Los Angeles

23. päivä, lauantai 26.4. Kuljetus lentokentälle, josta lento Los Angelesiin. Majoitumme 2 yöksi Hollywoodissa sijaitsevaan hyvään keskitason Loews Hollywood -hotelliin (★★★★). (A)

Kaupunkikuvaa-Los-Angeles-USA
Los Angeles

24. päivä, sunnuntai 27.4. Los Angeles, enkelten kaupunki, on yksi USA:n espanjalaisimmista ja aasialaisimmista kaupungeista. Aamupäivällä lähdemme puolen päivän kiertoajelulle, jonka aikana näemme mm. Kiinalaisen teatterin edustalla olevat Hollywood-tähtien käden- ja jalanjäljet ja Walk of Fame -kadun. Ajamme Los Angelesin meksikolaiseen kaupunginosaan El Puebloon. Kaupungin vanhimmalla kadulla Olvera Streetillä on vielä tänä päivänäkin värikäs tunnelma. Alueen ruokakojuissa on tarjolla mm. maukkaita meksikolaisia donitseja ”churroja”. Näemme myös rantaelämää Santa Monican merellisissä maisemissa. Iltapäivä ja ilta vapaa. (A) 

Kaupunkikuvaa-Los-Angeles-USA
Los Angeles

25. päivä, maanantai 28.4. Vapaapäivä. Jäähyväislounaan jälkeen kuljetus lentokentälle. Suora lentomme (Finnair) lähtee klo 18.45 Helsinkiin. (A, L)

lento

26. päivä, tiistai 29.4. Saavumme Helsinkiin klo 15.20.  

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Tyynenmeren-risteilyn lennoille on mahdollista varata osa lennoista business-luokkaan. 

29.9.2024 lähdölle lennot Helsinki-Los Angeles-Honolulu ja Sydney-Singapore-Helsinki.
Lisämaksu 3 950 €henkilö. Paikkoja rajoitetusti.

HUOM! Business-luokan paikoista erillinen ennakkomaksu, 1 100 €/henkilö, tulee maksaa ennakkomaksun yhteydessä. Mikäli varaat matkan ja business-luokan paikat verkkokaupastamme, laskutamme erillisen ennakkomaksun seuraavana arkipäivänä. Loppuosa lisämaksusta erääntyy matkan loppumaksun yhteydessä. 
Peruutuskulut: Mikäli joudut peruuttamaan matkasi kokonaan tai perut business-luokan paikat, matkan normaalien peruutuskulujen lisäksi pidätetään 1 100 €/henkilö. Loppumaksun eräpäivän jälkeen tapahtuvista peruutuksista lisämaksu pidätetään kokonaan 

alk. 3 950 €
Aqua-hytti-Celebrity-Infinity

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Lisämaksusta on risteilylle mahdollista varata parvekkeellinen Aqua-luokan hytti. Aqua-luokan matkustajilla on oma Blu-ravintola, jossa tarjoillaan illallinen, tähän ravintolaan eivät muut laivan matkustajat pääse. Lisäksi vapaa pääsy laivan Persian Garden -kylpyläosastolle.

Aqua-luokan hytit ovat samankokoisia kuin tavalliset parvekehytit, mutta varustelu niissä on hieman parempi. Hyttejä on rajoitetusti. 

(Matkan perushintaan sisältyy laivalla 2 hengen parvekehytti) 

Lisämaksu 29.9.2024 lähdöllä alk. 1 440 €/henkilö. Hyttejä rajoitetusti.
 

alk. 1 440 €/henkilö

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Tyynenmeren-risteily
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, risteilyllä kahden hengen parvekehyteissä
 • risteilyllä (keväällä 17 yötä, syksyllä 18 yötä) täysihoito, lisäksi aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • palveluraha ja kantajamaksut risteilyllä
 • lento- ja satamaverot ja muut viranomaismaksut
 • Australian sähköinen viisumi sekä USA:n ja Uuden-Seelannin sähköiset matkustusluvat
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Tyynenmeren-risteily

Tälle matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä. Yhden hengen hytistä maksettaessa myös hotelleissa on yhden hengen huone. Lisämaksu 1h parvekehytistä on 29.9.2024 lähdöllä 4 990 €. 

29.9.2024 lähdön perushinta on 12 490 €/henkilö, 2 hengen parvekehytissä.
Lisämaksu Aqua-luokan hytistä on 1 440 €/henkilö.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Tämän maksu sisältyy matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. 

Australiaan tarvitaan viisumi ja USA:han sekä Uuteen-Seelantiin sähköinen matkustuslupa, joiden hankkimisen Olympia järjestää. Lähetämme tarkemmat ohjeet toimintaohjeiden yhteydessä. Huom. Jos olet vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Pohjois-Koreassa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa, Jemenissä tai Libyassa tai 12.1.2021 jälkeen Kuubassa, tarvitset matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olet matkustanut kyseisissä maissa tai et jostain muusta syystä saa matkustuslupaa, sinun tulee hankkia USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Viisumiprosessi voi kestää useamman kuukauden. Lisätietoja toimistostamme.
USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Varaukseen tulevat etu- ja sukunimet on oltava samassa muodossa ja järjestyksessä kuin ne ovat siinä passissa, jolla matkustat. Tarkista nimien oikeellisuus heti laskun saatuasi ja ilmoita mahdollisista virheellisyyksistä välittömästi toimistoomme. Pidätämme oikeuden veloittaa nimentarkistuksen laiminlyönnistä ja myöhemmästä nimen muutoksesta/korjauksesta mahdollisesti aiheutuvat ylimääräiset kulut.

Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.
Ryhmän minimikoko 15.  Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot 29.9.2024 lähdöllä:
Ennakkomaksu         850 €
Loppumaksun eräpäivä 67 vrk ennen lähtöä (24.7.2024).

Mikäli varaat lennot business-luokkaan, veloitamme erillisen ennakkomaksun 1 100 €/hlö.
Näiden osalta myös erillinen peruutusehto, kts lisämaksulliset palvelut -kohdasta.

Peruutusehdot 2024: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 120 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 119–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 
 • 60–46 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30% matkan kokonaishinnasta
 • 45–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80% matkan kokonaishinnasta)
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

 

Huom! Mahdollisiin erikseen tilattaviin hytteihin sovelletaan tarvittaessa yllä mainitusta poikkeavia peruutusehtoja, jotka ilmoitetaan varaajalle varausvahvistuksen yhteydessä.

Matkan hinta perustuu 29.9.2024 lähdön osalta 10.1.2024 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
26 päivää alk./hlö 12 490 €
 • 29.9.2024 - 27.10.2024
  alk. 12 490€/hlö
 • 5.4.2025 - 29.4.2025
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Tyynenmeren-risteily
44 arvostelua
Erinomainen
51.00 %
Hyvä
46.00 %
Ok
4.00 %
Ei kovin hyvä
1.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Sopii hyvin jos voi irrottautua pitkäksi aikaa. Hieno mahdollisuus irrottautua arjesta ja kokea leppoisasti uusia asioita. Erityisen arvokasta minulle oli kokea Maorien perinteisiä juurevia tapoja ja tutustua kulttuurin arvoperustaan. Sekä aiheen kaupalliseen nykymenoon (Tanssiesitys). Mooreassa uinti mustapilkkuhaiden ja rauskujen seassa oli monitasoinen elämys.

 
 
 


 

Aivan mahtava matka! Hieno laiva, osaava, ystävällinen henkilökunta ja upeita retkikohteita osaavien paikallisoppaiden kera. Ja parasta kaikessa oli oppaamme Minna ja aivan mahtava retkiporukkamme. Hauskaa oli, paljon näimme ja koimme.

 
 
 


 

Reissumummo

Suosittelen lähtemään.

Mukava kattaus eri matkakohteista tiiviissä paketissa. 

 

Hyvä tietää Tyynenmeren-risteilystä

Mitä mukaan matkalle
Laivan hyttien varustus vastaa yleensä hyvätasoisen hotellihuoneen varustelua. Siihen kuuluvat jääkaappi, interaktiivinen televisio, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneissa on pyyhkeet, saippuat ja shampoot. Uima-altaalta saa lainata pyyhkeitä. Silitysrautaa hyteissä ei turvallisuussyistä ole, mutta laivan tehokas pesulapalvelu hoitaa lisämaksusta silityksenkin nopeasti. Retkiä ja kannella liikkumista varten kannattaa ottaa mukaan mukavat kävelykengät tai sandaalit. Tällä matkalla uima-asulle ja shortseille on paljon käyttöä. Aurinkolasit ja korkean suojakertoimen aurinkovoide sekä päähine ovat myös tärkeitä matkavarusteita. Laivalla on tehokas ilmastointi, minkä vuoksi osa tiloista on viileitä. Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:
Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Myös pitkä iltapuku ja smokki ovat ehdottomasti sopivia näinä iltoina mutta vain mikäli itse haluat, pakollisia ne eivät ole edes Evening Chic -iltoina. Tällä risteilyllä Evening Chic -iltoja on 2, muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Ruokailut laivalla
Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää pääravintolan ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Matkan hintaan sisältyy Classic-juomapaketti mutta tarjolla on myös erilaisia, alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja, joita voi ostaa laivalta (lisätietoja laivan juomapaketeista). Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivalla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 5–45 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Valuutta, raha ja luottokortit risteilyllä
Luottokortit eivät välttämättä kelpaa kaikkialla risteilykohteissa, joten käteistä rahaa on hyvä ottaa mukaan maissa käyntejä varten. Useissa kohteissa voi vaihtaa myös euroja. Celebrityn laivoilla ei käytetä käteistä rahaa yleensä muualla kuin kasinolla. Laivojen virallisena valuuttana on USA:n dollari. Hyttiavain toimii myös laivan omana luottokorttina ja henkilöllisyystodistuksena. Luottotili avataan luottokorttia tai käteistä vastaan terminaalissa ennen laivalle siirtymistä. Hyttikortilla voi maksaa kaikki ostokset laivalla, ruokajuomista tuliaisiin. Juomia tilattaessa palveluraha lisätään automaattisesti laskun loppusummaan. Rahan kulutusta voi seurata reaaliaikaisesti hytissä olevasta interaktiivisesta televisiosta. Risteilyn lopussa hyttiin toimitetaan lasku, johon on eritelty kaikki kortilla tehdyt ostokset. Ellei matkustajalla ole huomauttamista laskusta, summa veloitetaan suoraan luottokortilta. Käteistilin avanneet käyvät maksamassa laskunsa purserin vastaanotossa risteilyn viimeisenä iltana.

Juomarahat
Juomarahat hyttipalvelijalle, pää- ja aputarjoilijalle sekä hovimestarille kuuluvat poikkeuksetta risteilykäytäntöön. Olemme sisällyttäneet nämä palvelumaksut matkan hintaan. Henkilökohtaiset juomarahat esim. hyttipalvelua käytettäessä on hyvä maksaa käteisellä saman tien.

Alkoholijuomat ja tupakkatuotteet
Omien alkoholijuomien tuominen laivalle on pääsääntöisesti kielletty. Celebrity sallii kuitenkin 2 viinipulloa/hytti mukaan risteilyille; viinipullot voi tuoda mukaan vain lähtösatamasta risteilyn ensimmäisenä päivänä. Matkustajien käsimatkatavarat läpivalaistaan aina laivaan tultaessa ja niissä mahdollisesti olevat alkoholijuomat otetaan pois ja palautetaan asiakkaille risteilyn lopussa. Laivalla on myymälä, josta voi ostaa alkoholijuomia sekä tupakkatuotteita. Myymälässä tehdyt juomaostokset toimitetaan hytteihin risteilyn lopussa. Juomia voi tilata hyttiin hyttipalvelusta tai ostaa mukaan laivan baareista. Tupakointi on sallittu ainoastaan siihen erikseen merkityillä paikoilla ulkotiloissa. Laivan sisätiloissa, hyteissä ja myös hyttien parvekkeilla tupakointi on ehdottomasti kielletty.

Turvallisuus 
Kaikki matkustajat valokuvataan ennen risteilyn alkua ja kuva tallennetaan samaan tiedostoon hyttikortin kanssa. Aina laivalle tultaessa henkilökunta vertaa kortin haltijaa tiedostossa olevaan valokuvaan. Joissakin kohteissa vaaditaan hyttikortin lisäksi kuvallinen henkilökortti (esim. ajokortti). Tämän lisäksi kaikki käsimatkatavarat läpivalaistaan. Teräaseiden hallussapito on laivalla kielletty. Laivojen henkilökunta on koulutettu huolehtimaan matkustajista poikkeustilanteissa. Kaikki matkustajat osallistuvat risteilyn alussa pelastusharjoitukseen. Laivalla on aina sairaanhoitaja ja lääkäri.

Mahdolliset muutokset risteilyohjelmaan 
Esimerkiksi sää saattaa aiheuttaa muutoksia risteilyohjelmaan ja joskus jopa estää pääsyn johonkin satamaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Satamat
Kaikissa risteilykohteissa ei ole riittävän suuria laiturirakenteita, joihin isot laivat pystyisivät kiinnittymään. Tällöin laiva jää ankkuriin, ja kuljetus rantaan ja takaisin hoidetaan yhteysveneillä. Matka laituripaikalta satamaan ja keskustaan vaihtelee kohteittain ja se voi olla melko pitkäkin.

Retket kohteissa ja muut lisäpalvelut
Olympia tekee kaikissa Tyynenmeren-risteilyn kohteissa omat, matkanjohtajamme opastamat suomenkieliset retket. Jos haluat näiden sijaan osallistua varustamon omille, kansainvälisille retkille niin se on mahdollista mutta matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä. Varustomon retkiä ja mahdollisia muita lisäpalveluja voi varata ja maksaa varustamon nettisivuilla: www.celebritycruises.com Tällaisia tilauksia varten tarvitset varauskoodin, jonka voit tarvittaessa kysyä toimistostamme noin kuukausi ennen matkan alkua.

Tietopaketti
Noin viisi viikkoa ennen matkan alkua lähetämme sähköpostilla matkaa koskevat toimintaohjeet sekä risteilyä koskevan tietopaketin, jossa on lisää käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Kaikki Olympian risteilymatkat