Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Irlannin kiertomatka

Belfastin telakkahistoria, Connemaran kukkulat ja laaksot, Galwayn kujat, Dublinin Guinness ja Jameson ihastuttavat Irlannissa

8 päivää alk. 2 640 € /hlö
 • 29.8.2021 - 5.9.2021 Varaa
 • Belfast 1 yö
 • Giant's Causeway retki
 • Londonderry 1 yö
 • Eagles Flying retki
 • Galway 2 yötä
 • Connemara retki
 • Dublin 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Céad míle fáilte”. Näillä sanoilla ystävälliset irlantilaiset toivottavat matkailijan tervetulleeksi vihreälle saarelleen. Historian ja kulttuurin osalta saari on kaikkialla maailmassa tunnistettava suurvalta kirjailijoineen ja muusikoineen. Belfastissa aistimme sadan vuoden takaista tunnelmaa, jolloin telakalla rakennettiin Titanicin kaltaisia loistoristeilijöitä.

Pohjoisrannikon Giant’s Causeway -kallioilla hämmästelemme säännöllisen muotoisia basalttimuodostelmia. Londonderry on viime vuosina noussut matkailijoiden suosimaksi kulttuurikaupungiksi, kun taas harvaan asutun Connemaran loivat kukkulat ja vehreät laaksot ovat kenties tyypillisintä mielikuvien Irlantia. Galwayssa kävelemme sokkeloisilla mukulakivikujilla, tutkimme pikkuputiikkien tarjontaa ja pubien vilkasta tunnelmaa. Kenties Dublinissa kiteytyy pienen, suuren saaren syvin olemus Guinness-tuopin äärellä. Irlantilainen musiikki soi iloisesti kaikkialla ja yleinen hyväntuulisuus tarttuu myös matkailijaan.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

Helsinki – Belfast
1. päivä, sunnuntai Lento (Finnair) Helsingistä Irlannin pääkaupunkiin Dubliniin klo 8.15–9.30. Jatkamme kentältä bussilla pari tuntia Pohjois-Irlannin pääkaupunkiin Belfastiin. Belfast tunnettiin aikoinaan pellavateollisuuden keskuksena. Myös tupakkatuotanto ja köysien valmistus antoivat elannon monille. Perinteisistä toimialoista telakkateollisuus on säilynyt edelleen elinvoimaisena. Jo 1800-luvun puolivälissä toimintansa aloittanut Harland and Wolff -telakka rakensi merihistorian kenties tunnetuimman laivan, Titanicin. Telakan suuret pukkinosturit, Samson ja Goliath, kohoavat kaupungin symboleina sadan metrin korkeuteen. Lounaan jälkeen tutustumme kierroksellamme kaupunkiin sekä vuonna 2012 avattuun Titanic-museoon. Majoitumme kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan The Merchant -hotelliin (★★★★★). Illalla on vapaa-aikaa tutustua keskustaan vaikka kävellen. (L)

Belfast – Giant’s Causeway – Bushmills – Londonderry
2. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen lähdemme puolentoista tunnin bussimatkalle kohti Antrimin kreivikunnan pohjoisrannikkoa ja Bushmillsin kylää. Käymme ensin katsomassa meren rannalla sijaitsevaa Giant’s Causeway -kallio­muodos­telmaa. Vulkaanisen toiminnan tuloksena noin 60 miljoonaa vuotta sitten syntyneet kuusikulmaiset basalttipylväät liittyvät toisiinsa niin symmetrisen tarkasti, että niitä on vaikea mieltää luonnonvoimien muovaamiksi. Muutaman kilometrin päässä kallioilta on Bushmillsin kylä, joka tunnetaan Old Bushmills -viskistä. Sen tislaus aloitettiin kuningas Jaakko I:n myöntämällä virallisella luvalla jo vuonna 1608, joten jalolle juomalle on kertynyt perinteitä jo yli 400 vuoden ajalta. Tutustumme tislaamon toimintaan opastetulla kierroksella ja sen päätteeksi tarkistamme viskin laadun maistamalla. Illaksi jatkamme Londonderryyn. Kaupungin nimi on jatkuva kiistan aihe. Irlannin yhtenäisyyttä kannattavat nationalistit käyttävät nimeä Derry, kun taas liittoa Ison-Britannian kanssa kannattavat unionistit käyttävät pidempää muotoa. Nykyinen Londonderry on suosittu matkailukohde. Keskiaikainen, pari kilometriä pitkä muuri ympäröi vanhaa keskustaa. Teemme tullessa pienen kävelykierroksen, ennen kuin majoitumme keskustan lähelle hyvään keskitason City Hotel Derry hotelliin (17.5. matkalla) ja Da Vinci´s hotelliin (29.8. matkalla) (★★★★). (A, P)

Londonderry – Galway
3. päivä, tiistai Aamulla lähdemme bussilla vajaan 300 km:n matkalle kohti Irlantia ja Galwayta. Tutustumme matkalla Eagles Flying -petolintukeskukseen. Se perustettiin vuosituhannen vaihteessa tutkimus­tarkoituksiin, mutta yleisen kiinnostuksen ansiosta osa keskuksesta avattiin myöhemmin yleisölle. Keskus toimii nykyisin myös eläinsairaalana. Opastetun esityksen aikana asiantuntijat kertovat petolinnuista ja niiden elintavoista. Galwayhin on vielä parin tunnin matka, joten perille saavumme alkuillalla. Myös Galway on nykyisin suosittu matkailukohde. Kapeat mukulakivikujat idyllisessä keskustassa ovat täynnä putiikkeja, tunnelmallisia ravintoloita ja musiikkipubeja. Kaupungin läpi virtaavan Corribjoen ylittävältä sillalta voi katsella onneaan kokeilevia lohenkalastajia. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Park House -hotelliin (★★★★). (A, L)

Connemara
4. päivä, keskiviikko Teemme retken Connemaran niemimaalle. Harvaan asutun Connemaran maisemat ovat kenties tyypillisintä mielikuvien Irlantia. Ajamme kumpuilevien kukkuloiden ja vehreiden laaksojen kautta Kylemoren linnaan. Varakas herrasmies rakennutti sen 1800-luvun jälkipuolella kodiksensa, mutta vuodesta 1920 se on toiminut benediktiiniluostarina. Kaunis linna ja sen viktoriaaniset puutarhat on sittemmin avattu yleisölle, mikä osaltaan auttaa ylläpitokustannuksissa. Käymme myös maatilalla, jossa tutustumme perinteisiin maaseudun elinkeinoihin. Myöhemmin iltapäivällä on vielä aikaa tutustua omatoimisesti Galwayhin ennen päivällistä. (A, P)

Galway – Clonmacnoise – Kildare – Dublin
5. päivä, torstai Galwaysta palaamme noin 250 kilometrin päähän Dubliniin. Noin tunnin ajomatkan jälkeen saavumme ensimmäiseen pysähdyspaikkaamme Clonmacnoiseen. Shannonjoen varrella sijaitsevalla Clonmacnoisella oli merkittävä rooli Irlannin varhaiskristillisyydessä. Pyhän Ciaránin jo 500-luvulla perustaman luostarin ja katedraalin rauniot kohoavat Clonmacnoisessa vihreiden kumpujen keskellä. Myöhemmin Kildaren kreivikunnassa vierailemme hevossiittolassa. Se on täysveristen kilpahevosten ylpeä alkukoti yli 100-vuotisine perinteineen. Kildaresta on vielä tunnin matka Dubliniin, jossa majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Radisson Blu-hotelliin (★★★★). (A, P)

Dublin
6.–7. päivä, pe–la Dublin on puolen miljoonan asukkaan hyväntuulinen ja kodikas kaupunki sekä supersuosittu matkakohde. Kaupungin läpi virtaava Liffeyjoki helpottaa suunnistamista keskustassa, jossa O’Connell-kadun ostospaikat, Temple Barin ravintolakorttelit ja Grafton-kävelykatu ovat vain lyhyen matkan päässä toisistaan. Dublin on myös Guinness-oluen ja Jameson-viskin koti. Perjantaina teemme aamupäivällä puolipäiväretken, jonka päätteeksi syömme lounaan. Paikannamme keskustan ostoskadut ja ravintolakorttelit sekä Irlannin suojeluspyhimyksen, Pyhän Patrikin katedraalin. Myös Guinness Storehouse -panimo ja yläkerroksen Gravity Bar 360 asteen näköaloineen sisältyvät kierrokseemme. Sanotaan, että mitä pidemmälle Guinness matkaa kotiseudultaan, sitä heikommaksi käy sen laatu. Kääntäen voidaan siis todeta tarjolla olevan laadukkainta Guinnessia. Lauantaina on vapaa-aikaa kierrellä ja tutkia Dublinia omatoimisesti. Jäähyväispäivällisellä vietämme musiikin säestämää perinteikästä irlantilaista iltaa, joka on täynnä lämpöä, iloa ja hyväntuulisuutta. (2xA, 1xL, 1xP)

8. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen kuljetus Dublinin kentälle, josta lento (Finnair) Helsinkiin klo 10.15–15.20. (A)

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 740 e.

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.
Tarkista passin / virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 350 e
Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7-3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95% matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä