Hyppää pääsisältöön

Irlannin kiertomatka

Belfastin telakkahistoria, Connemaran kukkulat ja laaksot, Galwayn kujat, Dublinin Guinness ja Jameson ihastuttavat Irlannissa

 • Belfast 1 yö
 • Giant's Causeway retki
 • Bushmills retki
 • Londonderry 1 yö
 • Sligo retki
 • Galway 2 yötä
 • Connemara retki
 • Clonmacnoise retki
 • Kildare retki
 • Dublin 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Céad míle fáilte”. Näillä sanoilla ystävälliset irlantilaiset toivottavat matkailijan tervetulleeksi pienelle vihreälle saarelleen. Historian ja kulttuurin osalta saari on kuitenkin kaikkialla maailmassa tunnistettava suurvalta kirjailijoineen ja muusikoineen. Belfastissa huokuu sadan vuoden takainen tunnelma, jolloin telakalla rakennettiin Titanicin kaltaisia loistoristeilijöitä.

Pohjoisrannikon Giant’s Causeway -kallioiden basalttimuodostelmia ei voisi uskoa luonnontuotteeksi. Londonderry on viime vuosina noussut matkailijoiden suosimaksi kulttuurikaupungiksi, kun taas harvaan asutun Connemaran loivat kukkulat ja vehreät laaksot ovat kenties tyypillisintä mielikuvien Irlantia. Galwayssa on ilo kävellä sokkeloisilla mukulakivikujilla ja aistia pikkuputiikkien ja pubien vilkasta tunnelmaa. Kenties Dublinissa kiteytyy pienen, suuren saaren syvin olemus Guinness-tuopin äärellä. Irlantilainen musiikki soi iloisesti kaikkialla ja yleinen hyväntuulisuus tarttuu myös matkailijaan.

 

25.8.2018 lähdöllä on matkanjohtajana Virpi Perunka. Hän on ollut suuri Irlannin ystävä jo vuosikymmenien ajan.
(Huom. Varaamme oikeuden käyttää toista kuin nimettyä matkanjohtajaa pakottavassa tilanteessa, esim. nimetyn matkanjohtajan ollessa estyneenä sairastumisen tai muun vakavan syyn johdosta. Nimetyn matkanjohtajan vaihtuminen toiseen ammattitaitoiseen Olympia-matkanjohtajaan ei ole valmismatkan virhe eikä sen nojalla synny oikeutta hinnanalennukseen tai matkan peruuttamiseen kuluitta.)

Vuonna 2019 matka tehdään 25.8.-1.9. Tämän lähdön ohjelma ja hinta julkaistaan syksyllä 2018. Matkan voi kuitenkin jo nyt alustavasti varata toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Matkaohjelma

26.8. - 2.9.2018 25.8. - 1.9.2019 Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

Helsinki – Belfast
1. päivä, sunnuntai 26.8. Lento (Finnair) Helsingistä Irlannin pääkaupunkiin Dubliniin klo 8.20–9.30. Jatkamme Dublinin kentältä bussilla pari tuntia Pohjois-Irlannin pääkaupunkiin Belfastiin. Laganjoen suulla sijaitsevaan Belfastiin on helppo tutustua, koska sen keskustassa kaikki on kävelymatkan päässä. Luoteessa maisemaa hallitsee Cavehill-kukkula ja Napoleonin nenäksi nimetty kalliomuodostelma. Belfast tunnettiin aikoinaan pellavateollisuuden keskuksena. Myös tupakkatuotanto ja köysien valmistus antoivat elannon monille. Perinteisistä toimialoista telakkateollisuus on säilynyt edelleen elinvoimaisena. Jo 1800-luvun puolivälissä toimintansa aloittanut Harland and Wolff -telakka rakensi merihistorian kenties tunnetuimman laivan, Titanicin. Telakan suuret pukkinosturit, Samson ja Goliath, kohoavat kaupungin symboleina sadan metrin korkeuteen. Tervetulolounaan jälkeen tutustumme kierroksellamme kaupunkiin sekä vuonna 2012 avattuun Titanic-museoon. Majoitumme kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan The Merchant -hotelliin (★★★★★). (L)

Belfast – Giant’s Causeway – Bushmills – Londonderry
2. päivä, maanantai 27.8. Aamiaisen jälkeen lähdemme puolentoista tunnin bussimatkalle kohti Antrimin kreivikunnan pohjoisrannikkoa ja Bushmillsin kylää. Käymme ensin katsomassa meren rannalla sijaitsevaa Giant’s Causeway -kallio­muodos­telmaa. Vulkaanisen toiminnan tuloksena noin 60 miljoonaa vuotta sitten syntyneet kuusikulmaiset basalttipylväät liittyvät toisiinsa niin symmetrisen tarkasti, että niitä on vaikea mieltää luonnonvoimien muovaamiksi. Tarun mukaan jättiläinen nimeltä Finn McCool rakensi ne portaiksi Skotlantiin välttääkseen jalkojensa kastumisen meressä.
Muutaman kilometrin päässä kallioilta on Bushmillsin kylä, joka tunnetaan Old Bushmills -viskistä. Sen tislaus aloitettiin kuningas Jaakko I:n myöntämällä virallisella luvalla jo vuonna 1608, joten jalolle juomalle on kertynyt perinteitä jo yli 400 vuoden ajalta. Tutustumme tislaamon toimintaan opastetulla kierroksella ja sen päätteeksi tarkistamme viskin laadun maistamalla. Illaksi jatkamme Londonderryyn. Kaupungin nimi on jatkuva kiistan aihe. Irlannin yhtenäisyyttä kannattavat nationalistit käyttävät nimeä Derry, kun taas liittoa Ison-Britannian kanssa kannattavat unionistit käyttävät nimen pidempää muotoa. Nykyinen Londonderry on suosittu ja eläväinen matkailukohde. Keskiaikainen, pari kilometriä pitkä muuri ympäröi vanhaa keskustaa ja sen harjalta saakin hyvän käsityksen kaupungista. Teemme tullessa pienen kävelykierroksen, ennen kuin majoitumme kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan The City -hotelliin (★★★★), jossa syömme myös päivällisen. (A, P)

Londonderry – Sligo – Galway
3. päivä, tiistai 28.8. Aamulla lähdemme bussilla kohti Sligoa. Pari tuntia kestävällä matkalla ylitämme jälleen rajan palatessamme Irlannin puolelle. Saavumme Sligoon sopivasti lounaalle, jonka jälkeen matka jatkuu Eagles Flying -petolintukeskukseen. Se perustettiin vuosituhannen vaihteessa tutkimus­tarkoituksiin, mutta yleisen kiinnostuksen ansiosta osa keskuksesta avattiin myöhemmin yleisölle. Keskus toimii nykyisin myös eläinsairaalana. Opastetun esityksen aikana asiantuntijat kertovat petolinnuista ja niiden elintavoista. Galwayhin on vielä parin tunnin matka, joten perille saavumme alkuillalla. Myös Galway on nykyisin suosittu matkailukohde. Kapeat mukulakivikujat idyllisessä keskustassa ovat täynnä putiikkeja, tunnelmallisia ravintoloita ja musiikkipubeja. Kaupungin läpi virtaavan Corribjoen ylittävältä sillalta voi katsella onneaan kokeilevia lohenkalastajia. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Park House -hotelliin (★★★★). (A, L)

Connemara
4. päivä, keskiviikko 29.8. Teemme puolipäiväretken Connemaraan. Se on laaja, kolmelta ilmansuunnalta Atlanttiin rajoittuva niemimaa. Harvaan asutun Connemaran maisemat ovat kenties tyypillisintä mielikuvien Irlantia vihertävine kukkuloineen ja idyllisine pikkukylineen. Niemimaalla puhutaan pääasiassa Irlannin ensimmäistä kieltä, kelttiläiseen ryhmään kuuluvaa iiriä. Ajamme kumpuilevien kukkuloiden ja vehreiden laaksojen kautta Kylemoren linnaan. Varakas herrasmies rakennutti sen 1800-luvun jälkipuolella kodiksensa, mutta vuodesta 1920 se on toiminut benediktiiniluostarina. Kaunis linna ja siihen kuuluvat viktoriaaniset puutarhat on sittemmin avattu yleisön ihasteltaviksi, mikä osaltaan auttaa ylläpito­kustan­nuksissa. Käymme myös kauniin Na Fooey -järven rannalla sijaitsevalla lammasfarmilla. Isäntä kolmannessa sukupolvessa kertoo meille tilan toiminnasta ja näemme innokkaat bordercollie-koirat työn touhussa paimentamassa lammaslaumaa. Iltapäivän loppupuolella on vielä aikaa tutustua omatoimisesti Galwayhin ennen päivällistä. (A, P)

Galway – Clonmacnoise – Kildare – Dublin
5. päivä, torstai 30.8. Galwaysta palaamme vihreän saaren poikki kierroksemme alkupisteeseen noin 250 kilometrin päähän Dubliniin. Noin tunnin ajomatkan jälkeen saavumme ensimmäiseen pysähdyspaikkaamme Clonmacnoiseen. Shannonjoen varrella sijaitsevalla Clonmacnoisella oli merkittävä rooli Irlannin varhaiskristillisyydessä. Pyhän Ciaránin jo 500-luvulla perustaman luostarin ja katedraalin rauniot kohoavat Clonmacnoisessa vihreiden kumpujen keskellä muistuttamassa kristinuskon alkuajoista. Myöhemmin Kildaren kreivikunnassa vierailemme hevossiittolassa. Se on monien täysveristen kilpahevoslegendojen ylpeä alkukoti yli 100-vuotisine perinteineen. Kildaresta on vielä tunnin matka Dubliniin, jossa majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Spencer-hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (A, P)

Dublin
6.–7. päivä, pe–la 31.8.–1.9. Dublin on puolen miljoonan asukkaan hyväntuulinen ja kodikas kaupunki, joten eipä ihme, että sen suosio matkakohteena on huipussaan. Kaupungin läpi virtaava Liffeyjoki helpottaa suunnistamista keskustassa, jossa O’Connell-kadun ostospaikat, Temple Barin ravintolakorttelit ja Grafton-kävelykatu ovat vain lyhyen matkan päässä toisistaan. Dublin on myös Guinness-oluen ja Jameson-viskin koti. Perjantaina teemme aamupäivällä puolipäiväretken, jonka päätteeksi syömme lounaan. Paikannamme keskustan ostoskadut ja ravintolakorttelit sekä Irlannin suojeluspyhimyksen, Pyhän Patrikin katedraalin. Myös stout-tyyppisen tumman oluen koti, Guinness Storehouse -panimo ja yläkerroksen Gravity Bar 360 asteen näköaloineen sisältyvät kierrokseemme. Sanotaan, että mitä pidemmälle Guinness matkaa kotiseudultaan, sitä heikommaksi käy sen laatu. Sanontaa kääntäen soveltaen voidaan siis todeta tarjolla olevan laadukkainta Guinnessia. Lauantaina on vapaa-aikaa kierrellä ja tutkia Dublinia omatoimisesti. Jäähyväispäivällisellä vietämme musiikin säestämää perinteikästä irlantilaista iltaa, joka on täynnä lämpöä, iloa ja hyväntuulisuutta. Se lienee yksi parhaista matkamuistoista vihreältä saarelta. (2xA, 1xL, 1xP)

8. päivä, sunnuntai 2.9. Lounaan jälkeen kuljetus Dublinin kentälle, josta suora lento (Finnair) Helsinkiin klo 18.10–23.10. (A, L)

 

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Matkan ohjelma ja hinta julkaistaan syksyllä 2018.

Matkan voi alustavasti varata toimistostamme jo nyt, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 680 e.

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.
Tarkistakaa passinne / virallisen henkilökorttinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Ryhmän minimikoko 16. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
 • myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. Viimeistään 30.6.2018 tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.
1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Irlannin kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

Voit olla kiinnostunut myös näistä