Merileijonat Galapagossaaret Olympia

Ecuadorin kiertomatka ja Galápagossaarten-risteily

- Andien maisemista Galápagossaarille
15
päivää
alk. 9 190 €/hlö
Uutuus

Risteily Galápagossaarilla on monen matkailijan unelma. Tällä matkalla olemme yhdistäneet tähän ainutlaatuiseen luontokohteeseen myös muita upeita kokemuksia Ecuadorissa - matkaamme subtrooppisista pilvimetsistä Andien lumihuippuisiin maisemiin, kylvemme mineraalivesialtaissa, teemme kävelyretkiä kansallispuistoissa ja tutustumme värikkääseen intiaanikulttuuriin.

Risteily Galápagossaarilla ja Ecuadorin ihmeet

Matkareitti
Quito
3 yötä
Mindo (pilvimetsä)
retki
Otavalo
1 yö
Papallacta
1 yö
Antisanan luonnonsuojelualue
kävelyretki
Cuenca
2 yötä
Cajasin kansallispuisto
kävelyretki
Guayaquil
1 yö
Risteily Galápagossaarilla
4 yötä
Guayaquil
1 yö

Ecuador tarjoaa matkailijalle paljon monipuolista nähtävää suhteellisen pienellä maantieteellisellä alueella; mahtavat Andit lumihuippuineen, vaihteleva luonto ja värikäs alkuperäinen intiaanikulttuuri ovat Ecuadorin parhaita matkailuvaltteja. Ja tietysti vajaan tuhannen kilometrin päässä mantereesta Tyynellämerellä sijaitsevat Galápagossaaret! 

Aloitamme matkan korkealla Andeilla sijaitsevasta pääkaupunki Quitosta, joka tunnetaan historiallisen keskustan luostareista ja kirkoista ja onkin yksi Etelä-Amerikan parhaiten säilyneistä siirtomaa-aikaisista kaupungeista.

Vain muutaman tunnin bussimatkan päässä Quitosta levittäytyvät Mindo-Nambillon subtrooppiset pilvimetsät, joihin tutustumme köysiradan kyydissä ja kävellen

Otavalon ja sen lähiseutujen käsityöperinne puolestaan houkuttelevat tinkimään tuliaisia intiaanimarkkinoilta. Ylhäällä vuoristossa Papallactassa rentoudumme lämpimissä mineraalivesialtaissa. Antisanin luonnonsuojelualueella teemme kävelyretken, jolla pääsemme tutustumaan Andien maisemiin ja luontoon puurajan yläpuolella. Mieleen jää varmasti myös Unescon maailmanperintökohde Cuenca, jossa majoitumme kaksi yötä. Kaupungin siirtomaa-aikaisen keskustan mukulakivikaduilla kävellessään voi aistia menneet vuosisadat. Laskeumme täältä lähes merenpinnan tasolle Guayaquiliin ja näemme matkalla kasvillisuusvyöhykkeiden koko kirjon.

Kiertomatkamme huipentuu 5 päivän risteilyyn Galápagossaarilla

Galápagossaarten ainutlaatuinen eläinmaailma innoitti Charles Darwinia kehittämään kuuluisan teoriansa lajien synnystä. Saaria on yhteensä 18, joista suurin osa on asumattomia. Eri saarilla on omat ominaispiirteensä maaston ja eläimistönkin suhteen. Galápagossaaret eivät ole olleet yhteydessä mantereeseen, joten ainutlaatuinen eliömaailma on täällä kehittynyt rauhassa omaan suuntaansa. Näyttävimpiä eläimiä ovat jättiläiskilpikonnat, leguaanit, merileijonat ja lukemattomat eri lintulajit. Risteilyn aikana pysähdymme eri saarilla tutustuen niiden luontoon kävellen ja lasipohjaveneellä. Voit myös uida ja laivalta voit halutessasi vuokrata myös snorklausvälineet.

Galápagossaarilla lämmin ja kostea kausi on tammi-kesäkuussa, kuiva ja viileä kausi heinä-joulukuussa. Risteilymme osuu viileään kauteen, jolloin etenkin merielämä on runsasta.  

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa/hyteissä, risteilyllä täysihoito ja muina päivinä puolihoito, ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, kansallispuistomaksut sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta ja hytistä alk. 2 920 €.

Matkan hinta ja ehdot

 

Matkan erikoisluonteen vuoksi ryhmäkoko on rajoitettu 15 matkustajaan. Suosittelemme varaamaan matkan heti varmistaaksesi osallistumisesi matkalle.

Matkaohjelma

27.11. – 11.12.2024 26.11. - 10.12.2025

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (risteilyllä täysihoito, muuten vähintään puolihoito päivittäin) 
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen
Helsinki – Quito

1. päivä, keskiviikko Lähtö Helsingistä (KLM) klo 7.00 Amsterdamin kautta (KLM) Quitoon, jonne saavumme klo 16.15. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Swissotel-hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Aukio vanhassa kaupungissa Quito Ecuador
Quito

2. päivä, torstai Lähes kahden miljoonan asukkaan Quito sijaitsee n. 2850 m:n korkeudessa lähellä päiväntasaajaa, Pinchincha-tulivuoren juurella. Nousemme aluksi köysiradalla Quiton yläpuolelle liki 4 km:n korkeuteen ihailemaan maisemia kaupunkiin ja Pinchinca-tulivuorelle. Teemme ylhäällä pienen maisemakävelyn. Sää ylhäällä on monesti tuulinen ja paljon keskustaa viileämpi. Lounaan jälkeen tutustumme Quiton vanhaan keskustaan kiertoajelulla. Vanhankaupungin historiallinen arvo on tunnustettu myös Unescossa, joka nimesi sen maailman kulttuuriperintökohteeksi vuonna 1978. (A, L)

Köysirata Mindo-Nambillon pilvimetsät Ecuador
Mindo

3. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle noin 2 tunnin bussimatkan päässä sijaitsevaan Mindoon. Pysähdymme matkalla katsomaan päiväntasaajalla sijaitsevaa Mitad del Mundo monumenttia. Mindo sijaitsee subtrooppisella vyöhykkeellä Quitoa huomattavasti alempana ja ilmasto on täällä siksi pääkaupunkia lämpimämpi ja kosteampi. Aluetta ympäröivät Mindo-Nambillon pilvimetsät muodostavat ainutlaatuisen ekologisen alueen, jossa luonnon biologinen monimuotoisuus on maailman korkeimpia. Pelkästään eri lintulajeja lasketaan täällä elävän 500. Vierailemme perhostilalla tutustumassa Ecuadorin perhosten monimuotoisuuteen. Nousemme köysiradalla metsän latvuston yläpuolelle ihailemaan pilvimetsän rehevää kasvillisuutta ja upeita maisemia. Teemme myös noin tunnin kävelyn metsän kasvistoon ja eliöstöön tutustuen. 

Lounaan jälkeen palaamme Quitoon. (A, L)

Käsityömarkkinat Otavalo Ecuador
Quito – Otavalo

4. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti pohjoista. Jos sää on selkeä, näemme matkan varrella Cayambe-tulivuoren lumihuipun. Tämä on maapallon korkein päiväntasaajalla sijaitseva kohta. Matkamme varrelle jää myös San Pablo -järvi taustanaan mahtava Imbabura-tulivuori. Otavalossa tutustumme värikkäisiin käsityömarkkinoihin. Laajoissa valikoimissa näemme sekä ecuadorilaista käsityöperinnettä että kaupallisempaa tuotantoa. Tarjolla on runsaasti mm. taidokkaita ja värikkäitä tekstiilejä. Tinkiminen on tärkeä osa kaupankäyntiä. Käväisemme myös ruusufarmilla. Ecuadorista tuodaan paljon leikkokukkia Amsterdamin kautta Euroopan markkinoille.

Lounaan syömme kichwa-intiaaniperheen kodissa. Yöksi majoitumme Otavalon ulkopuolella sijaitsevaan historialliseen kartanoon, keskitason Hacienda Pinsaquiin (★★★). Paikan historia juontaa juurensa 1700-luvun lopulle. Vapaustaistelija Simon Bolivar majoittui aikoinaan usein Pinsaquissa, ja myös vuoden 1863 rauhansopimus Ecuadorin ja Kolumbian välillä allekirjoitettiin täällä. (A, L) 

Ecuadorilaisia käsitöitä
Otavalo – Papallacta

5. päivä, sunnuntai Aamulla ajamme katsomaan tulivuoren kraatterissa sijaitsevaa Cuicocha-laguunia. Teemme laguunin rannalla pienen kävelyn maisemista nauttien. Retkemme jatkuu Ecuadorin nahkateollisuuden keskukseen Cotacachiin, jossa voi tinkiä tuliaisia kapeiden katujen pikkuliikkeissä. Pistäydymme myös Peguchen pikkukylässä, joka tunnetaan perinteisistä kudonnaisistaan.

Lounaan jälkeen lähdemme kohti Papallactaa. Matkan varrella pysähdymme katsomaan päiväntasaajalla sijaitsevaa Quitsaton aurinkokelloa. Myöhemmin iltapäivällä saavumme Papallactaan (n. 3200 m), jossa majoitumme viihtyisään keskitason Termas de Papallacta -hotelliin (★★★). Papallacta tunnetaan kuumista mineraalivesilähteistään ja kylvyistään. Pääsemme nauttimaan hotellin mineraalivesistä. (osa kylpyläpalveluista on maksullisia). (A, L)

Näkymä Papallacta kylän läheltä laaksoon Ecuador
Papallacta – Cuenca

6. päivä, maanantai Aamupäivällä suuntaamme Antisanan luonnonsuojelualueelle. Suojelualue on nimetty sen keskellä 5700 metrin korkeuteen kohoavan Antisanan kaksoistulivuoren mukaan. Teemme Antisanassa noin 3 kilometrin kävelyn melko tasaisessa maastossa La Mica -laguunille (n. 3900 m), puurajan yläpuolella viihtyvään kasvistoon ja eläimistöön tutustuen. Antisanassa on mahdollista bongata monia korkealla Andeilla viihtyviä lintulajeja. Pienellä tuurilla saatamme nähdä täällä vielä säilyneen uhanalaisen Andien kondorin. Jos et halua osallistua kävelyyn, voit halutessasi jäädä viettämään aikaa La Mican sisäänkäynnillä olevalle pikkupuodille, jossa myydään mm. kahvia.

Iltapäivällä bussikuljetus Quiton lentokentälle ja noin tunnin lento Cuencaan. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason San Juan -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Katedraali Cuenca Ecuador
Cuenca

7. päivä, tiistai Vuonna 1557 perustettu Cuenca on Ecuadorin kolmanneksi suurin kaupunki, jota monet pitävät maan kauneimpana. Cuenca kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin; vanhassa keskustassa voi aistia siirtomaa-ajan tunnelman. Näemme kaupunkikierroksella tärkeimmät nähtävyydet, kuten Plaza Mayor -aukion historiallisine rakennuksineen, katedraalin sekä kukkamarkkinat. Käymme katsomassa myös panamahattujen valmistusta. Iltapäivällä on vapaa-aikaa nauttia Cuencan historiallisesta ilmapiiristä. (A, L)

Siirtomaavallan aikaisia rakennuksia Guayaquil Ecuador
Cuenca - Guayaquil

8. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen aloitamme matkan, jonka aikana laskeudumme vuoristosta lähes merenpinnan tasolle Guayaquiliin. Korkein kohta matkallamme on Cajasin kansallispuistossa noin neljän kilometrin korkeudessa. Lähes 30 000 hehtaarin puistossa on useita pieniä järviä. Teemme noin tunnin kävelyn Llaviucon vuoristojärvellä (n. 3170 m) melko helpossa maastossa ja jatkamme sitten kohti Guayaquilia. Kasvillisuusvyöhykkeet vaihtuvat matkan edistyessä alpiinisesta Páramo-kasvillisuudesta rannikkotasangon trooppiseen vehreyteen. 

Ennen Guayaquiliin saapumista vierailemme kaakaotilalla. Kuulemme tämän Ecuadorille tärkeän vientituotteen kasvatuksesta ja matkasta kaakaosta suklaaksi ja toki myös maistelemme suklaata. Guayaquilissa majoitumme keskusta-alueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Wyndham Guayaquil -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Maaleguaani Galapagossaaret
Risteily Galápagossaarilla

9.–13. päivä, to–ma 
Torstaiaamuna kuljetus lentokentälle ja noin 2 tunnin lento Baltraan Galápagossaarille, jossa nousemme M/V Galapagos Legend -laivaan. Ikkunalliset Junior Suite -hyttimme sijaitsevat laivan Earth-kannella. Risteilyllä nautimme täysihoidosta.

Huom. Alla oleva risteilykuvaus on viitteellinen. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Torstaina lentomme saapuu Baltran lentokenttäsaarelle, josta on lyhyt bussimatka satamaan. Nousemme laivaan ja myöhemmin ltapäivällä saavumme Seymour-saarten välissä sijaitsevalle Mosqueran pikkusaarelle. Tätä matalaa korallisaarta asuttaa ryhmä merileijonia, jotka usein loikoilevat saaren valkoisella hiekalla. Saari on hyvä paikka bongata eri rantalintuja, haikaroita, laavalokkeja ja suulia. Snorkkeloiden täällä saattaa nähdä haita, rauskuja ja barrakudeja. (A, L, P)

Perjantaina olemme jo mustahiekkaisella Santiagon naapurisaarella Puerto Egasissa. Puerto Egasin kautta rahdattiin sisämaasta saatavaa suolaa ennen alueen julistamista osaksi kansallispuistoa. Tämä on yksi harvoista paikoista, joissa galápagosinhylkeen näkeminen voi olla mahdollista. Muita saarella viihtyviä lajeja ovat mm. amerikanmeriharakka, merileijona, eri kahlaaja- ja haikaralajit, laavalisko ja harvinainen galápagosinhiirihaukka.
Iltapäivällä saavumme saariston keskellä sijaitsevalle Rabidan saarelle. Punahiekkaisen Rabidan rantoja asuttavat merileijonat ja monet lintulajit kuten matkijat, peipot ja galápagosinkyyhkyt. Iltapäivän kävelyretki vie meidät palo santoa ja kaktusta kasvavan metsän läpi kauniille lahdelle. Snorklatessa täällä saattaa nähdä suuria kalaparvia, merileijonia ja kilpikonnia. (A, L, P)

Lauantain kohteemme, Isabela-saari, on kooltaan Galápagosin suurin saari. Aamupäivän kävelyllä Urbina Bayn lahdella näemme kummallisia, kuivalla maalla seisovia suuria korallilohkoja. Nämä muistuttavat vuoden 1954 dramaattisesta geologisesta maankohoamisesta. Täällä saatamme myös törmätä vaikuttavaan maaleguaaniin. 
Iltapäivällä retkeilemme Tagus Coven lahdella, joka oli myös yksi paikoista, joissa Charles Darwin vieraili vuoden 1835 tutkimusmatkallaan. Kävelyretkemme vie meidät Darwin-järven näköalapaikalle, josta avautuu maisemat Isabelan pohjoisille tulivuorille. Tagus Covessa on erinomaiset snorklausolosuhteet. Snorklaaja saattaa täällä päästä silmätysten jopa galápagosinpingviiniin tai galápagosinmerimetson kanssa. (A, L, P)   

Sunnuntaina aamupäivällä tutustumme Punta Espinosassa Galápagosin nuorimpaan, läntisimpään ja samalla myös yhteen maailman koskemattomimpaan saareen – Fernandinaan. Fernandina tunnetaan erityisesti merileguaaneistaan, jotka asuttavat saarta sankoin joukoin. Täällä on myös hyvä mahdollisuus nähdä galápagosinpingviini. Snorklaajat näkevät täällä usein pingviinien lisäksi merileguaaneja ja kilpikonnia.
Iltapäivällä saavumme Isabela-saaren pohjoisosassa sijaitsevaan Punta Vicente Rocaan, jota ympäröi valtavat eroosion kuluttamat kalliot. Punta Vicente Rocassa pesii lukuisia eri merilintulajeja, kuten ruskotiiroja ja galápagosinnaamiosuulia, joita pääsemme seuraamaan lähietäisyydeltä mereltä käsin. Vedenalainen eläinmaailma on täällä myös runsas. (A, L, P)

Maanantaina saavumme Santa Cruzin saarelle. Noin 30 minuutin bussimatka vie meidät Santa Cruzin ylämaalle, joka on muuta saarta kosteampi ja rehevämpi. Alue on lintuharrastajan paratiisi; täällä tavataan melkein kaikkia saarelle eläviä maalintulajeja. Käymme jättiläiskilpikonnien suojelualueella tutustumassa uhanalaiseen galápagoksenjättiläiskilpikonnaan ja sen elintapoihin.

Myöhemmin päivällä kuljetus Baltran lentokenttäsaarelle ja vajaa 2 tunnin lento mantereelle Ecuadorin suurimpaan kaupunkiin, Guayaquiliin. Majoitumme jo tuttuun Wyndham Guayaquil -hotelliin (★★★★★). Päivällinen. (A, P)   

Guayaquil Ecuador
Guayaquil

14. päivä, tiistai Guayasjoen varrella sijaitsevassa Guayaquilissa on varjoisia aukioita, siirtomaa-aikaisia rakennuksia ja miellyttävä, joenrantaa myötäilevä Malecón-rantabulevardi. 

Lounaan jälkeen tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. Myöhemmin iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta lentomme (KLM) lähtee klo 20.05 kohti Amsterdamia. (A, L)

lento

15. päivä, keskiviikko Saavumme Amsterdamiin klo 13.20. Jatkolentomme (KLM) lähtee klo 20.35 ja perille Helsinkiin saavumme klo 23.55.

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (risteilyllä täysihoito, muuten vähintään puolihoito päivittäin) 
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Tämän lähdön tarkistettu ohjelma, aikataulu, hinnat ja ehdot julkaistaan noin 10kk ennen matkan alkua.
Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen lähtöpäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai toimistostamme, p 09 696 2770

Alustava hinta-arvio noin 9 450 €/hlö (2h huone/hytti)

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Lento kohteeseen
Helsinki – Quito

1. päivä, keskiviikko Lähtö Helsingistä (KLM) klo 7.00 Amsterdamin kautta (KLM) Quitoon, jonne saavumme klo 16.15. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Swissotel-hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Aukio vanhassa kaupungissa Quito Ecuador
Quito

2. päivä, torstai Lähes kahden miljoonan asukkaan Quito sijaitsee n. 2850 m:n korkeudessa lähellä päiväntasaajaa, Pinchincha-tulivuoren juurella. Nousemme aluksi köysiradalla Quiton yläpuolelle liki 4 km:n korkeuteen ihailemaan maisemia kaupunkiin ja Pinchinca-tulivuorelle. Teemme ylhäällä pienen maisemakävelyn. Sää ylhäällä on monesti tuulinen ja paljon keskustaa viileämpi. Lounaan jälkeen tutustumme Quiton vanhaan keskustaan kiertoajelulla. Vanhankaupungin historiallinen arvo on tunnustettu myös Unescossa, joka nimesi sen maailman kulttuuriperintökohteeksi vuonna 1978. (A, L)

Köysirata Mindo-Nambillon pilvimetsät Ecuador
Mindo

3. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle noin 2 tunnin bussimatkan päässä sijaitsevaan Mindoon. Pysähdymme matkalla katsomaan päiväntasaajalla sijaitsevaa Mitad del Mundo monumenttia. Mindo sijaitsee subtrooppisella vyöhykkeellä Quitoa huomattavasti alempana ja ilmasto on täällä siksi pääkaupunkia lämpimämpi ja kosteampi. Aluetta ympäröivät Mindo-Nambillon pilvimetsät muodostavat ainutlaatuisen ekologisen alueen, jossa luonnon biologinen monimuotoisuus on maailman korkeimpia. Pelkästään eri lintulajeja lasketaan täällä elävän 500. Vierailemme perhostilalla tutustumassa Ecuadorin perhosten monimuotoisuuteen. Nousemme köysiradalla metsän latvuston yläpuolelle ihailemaan pilvimetsän rehevää kasvillisuutta ja upeita maisemia. Teemme myös noin tunnin kävelyn metsän kasvistoon ja eliöstöön tutustuen. 

Lounaan jälkeen palaamme Quitoon. (A, L)

Käsityömarkkinat Otavalo Ecuador
Quito – Otavalo

4. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti pohjoista. Jos sää on selkeä, näemme matkan varrella Cayambe-tulivuoren lumihuipun. Tämä on maapallon korkein päiväntasaajalla sijaitseva kohta. Matkamme varrelle jää myös San Pablo -järvi taustanaan mahtava Imbabura-tulivuori. Otavalossa tutustumme värikkäisiin käsityömarkkinoihin. Laajoissa valikoimissa näemme sekä ecuadorilaista käsityöperinnettä että kaupallisempaa tuotantoa. Tarjolla on runsaasti mm. taidokkaita ja värikkäitä tekstiilejä. Tinkiminen on tärkeä osa kaupankäyntiä. Käväisemme myös ruusufarmilla. Ecuadorista tuodaan paljon leikkokukkia Amsterdamin kautta Euroopan markkinoille.

Lounaan syömme kichwa-intiaaniperheen kodissa. Yöksi majoitumme Otavalon ulkopuolella sijaitsevaan historialliseen kartanoon, keskitason Hacienda Pinsaquiin (★★★). Paikan historia juontaa juurensa 1700-luvun lopulle. Vapaustaistelija Simon Bolivar majoittui aikoinaan usein Pinsaquissa, ja myös vuoden 1863 rauhansopimus Ecuadorin ja Kolumbian välillä allekirjoitettiin täällä. (A, L) 

Ecuadorilaisia käsitöitä
Otavalo – Papallacta

5. päivä, sunnuntai Aamulla ajamme katsomaan tulivuoren kraatterissa sijaitsevaa Cuicocha-laguunia. Teemme laguunin rannalla pienen kävelyn maisemista nauttien. Retkemme jatkuu Ecuadorin nahkateollisuuden keskukseen Cotacachiin, jossa voi tinkiä tuliaisia kapeiden katujen pikkuliikkeissä. Pistäydymme myös Peguchen pikkukylässä, joka tunnetaan perinteisistä kudonnaisistaan.

Lounaan jälkeen lähdemme kohti Papallactaa. Matkan varrella pysähdymme katsomaan päiväntasaajalla sijaitsevaa Quitsaton aurinkokelloa. Myöhemmin iltapäivällä saavumme Papallactaan (n. 3200 m), jossa majoitumme viihtyisään keskitason Termas de Papallacta -hotelliin (★★★). Papallacta tunnetaan kuumista mineraalivesilähteistään ja kylvyistään. Pääsemme nauttimaan hotellin mineraalivesistä. (osa kylpyläpalveluista on maksullisia). (A, L)

Näkymä Papallacta kylän läheltä laaksoon Ecuador
Papallacta – Cuenca

6. päivä, maanantai Aamupäivällä suuntaamme Antisanan luonnonsuojelualueelle. Suojelualue on nimetty sen keskellä 5700 metrin korkeuteen kohoavan Antisanan kaksoistulivuoren mukaan. Teemme Antisanassa noin 3 kilometrin kävelyn melko tasaisessa maastossa La Mica -laguunille (n. 3900 m), puurajan yläpuolella viihtyvään kasvistoon ja eläimistöön tutustuen. Antisanassa on mahdollista bongata monia korkealla Andeilla viihtyviä lintulajeja. Pienellä tuurilla saatamme nähdä täällä vielä säilyneen uhanalaisen Andien kondorin. Jos et halua osallistua kävelyyn, voit halutessasi jäädä viettämään aikaa La Mican sisäänkäynnillä olevalle pikkupuodille, jossa myydään mm. kahvia.

Iltapäivällä bussikuljetus Quiton lentokentälle ja noin tunnin lento Cuencaan. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason San Juan -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Katedraali Cuenca Ecuador
Cuenca

7. päivä, tiistai Vuonna 1557 perustettu Cuenca on Ecuadorin kolmanneksi suurin kaupunki, jota monet pitävät maan kauneimpana. Cuenca kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin; vanhassa keskustassa voi aistia siirtomaa-ajan tunnelman. Näemme kaupunkikierroksella tärkeimmät nähtävyydet, kuten Plaza Mayor -aukion historiallisine rakennuksineen, katedraalin sekä kukkamarkkinat. Käymme katsomassa myös panamahattujen valmistusta. Iltapäivällä on vapaa-aikaa nauttia Cuencan historiallisesta ilmapiiristä. (A, L)

Siirtomaavallan aikaisia rakennuksia Guayaquil Ecuador
Cuenca - Guayaquil

8. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen aloitamme matkan, jonka aikana laskeudumme vuoristosta lähes merenpinnan tasolle Guayaquiliin. Korkein kohta matkallamme on Cajasin kansallispuistossa noin neljän kilometrin korkeudessa. Lähes 30 000 hehtaarin puistossa on useita pieniä järviä. Teemme noin tunnin kävelyn Llaviucon vuoristojärvellä (n. 3170 m) melko helpossa maastossa ja jatkamme sitten kohti Guayaquilia. Kasvillisuusvyöhykkeet vaihtuvat matkan edistyessä alpiinisesta Páramo-kasvillisuudesta rannikkotasangon trooppiseen vehreyteen. 

Ennen Guayaquiliin saapumista vierailemme kaakaotilalla. Kuulemme tämän Ecuadorille tärkeän vientituotteen kasvatuksesta ja matkasta kaakaosta suklaaksi ja toki myös maistelemme suklaata. Guayaquilissa majoitumme keskusta-alueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Wyndham Guayaquil -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Maaleguaani Galapagossaaret
Risteily Galápagossaarilla

9.–13. päivä, to–ma 
Torstaiaamuna kuljetus lentokentälle ja noin 2 tunnin lento Baltraan Galápagossaarille, jossa nousemme M/V Galapagos Legend -laivaan. Ikkunalliset Junior Suite -hyttimme sijaitsevat laivan Earth-kannella. Risteilyllä nautimme täysihoidosta.

Huom. Alla oleva risteilykuvaus on viitteellinen. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Torstaina lentomme saapuu Baltran lentokenttäsaarelle, josta on lyhyt bussimatka satamaan. Nousemme laivaan ja myöhemmin ltapäivällä saavumme Seymour-saarten välissä sijaitsevalle Mosqueran pikkusaarelle. Tätä matalaa korallisaarta asuttaa ryhmä merileijonia, jotka usein loikoilevat saaren valkoisella hiekalla. Saari on hyvä paikka bongata eri rantalintuja, haikaroita, laavalokkeja ja suulia. Snorkkeloiden täällä saattaa nähdä haita, rauskuja ja barrakudeja. (A, L, P)

Perjantaina olemme jo mustahiekkaisella Santiagon naapurisaarella Puerto Egasissa. Puerto Egasin kautta rahdattiin sisämaasta saatavaa suolaa ennen alueen julistamista osaksi kansallispuistoa. Tämä on yksi harvoista paikoista, joissa galápagosinhylkeen näkeminen voi olla mahdollista. Muita saarella viihtyviä lajeja ovat mm. amerikanmeriharakka, merileijona, eri kahlaaja- ja haikaralajit, laavalisko ja harvinainen galápagosinhiirihaukka.
Iltapäivällä saavumme saariston keskellä sijaitsevalle Rabidan saarelle. Punahiekkaisen Rabidan rantoja asuttavat merileijonat ja monet lintulajit kuten matkijat, peipot ja galápagosinkyyhkyt. Iltapäivän kävelyretki vie meidät palo santoa ja kaktusta kasvavan metsän läpi kauniille lahdelle. Snorklatessa täällä saattaa nähdä suuria kalaparvia, merileijonia ja kilpikonnia. (A, L, P)

Lauantain kohteemme, Isabela-saari, on kooltaan Galápagosin suurin saari. Aamupäivän kävelyllä Urbina Bayn lahdella näemme kummallisia, kuivalla maalla seisovia suuria korallilohkoja. Nämä muistuttavat vuoden 1954 dramaattisesta geologisesta maankohoamisesta. Täällä saatamme myös törmätä vaikuttavaan maaleguaaniin. 
Iltapäivällä retkeilemme Tagus Coven lahdella, joka oli myös yksi paikoista, joissa Charles Darwin vieraili vuoden 1835 tutkimusmatkallaan. Kävelyretkemme vie meidät Darwin-järven näköalapaikalle, josta avautuu maisemat Isabelan pohjoisille tulivuorille. Tagus Covessa on erinomaiset snorklausolosuhteet. Snorklaaja saattaa täällä päästä silmätysten jopa galápagosinpingviiniin tai galápagosinmerimetson kanssa. (A, L, P)   

Sunnuntaina aamupäivällä tutustumme Punta Espinosassa Galápagosin nuorimpaan, läntisimpään ja samalla myös yhteen maailman koskemattomimpaan saareen – Fernandinaan. Fernandina tunnetaan erityisesti merileguaaneistaan, jotka asuttavat saarta sankoin joukoin. Täällä on myös hyvä mahdollisuus nähdä galápagosinpingviini. Snorklaajat näkevät täällä usein pingviinien lisäksi merileguaaneja ja kilpikonnia.
Iltapäivällä saavumme Isabela-saaren pohjoisosassa sijaitsevaan Punta Vicente Rocaan, jota ympäröi valtavat eroosion kuluttamat kalliot. Punta Vicente Rocassa pesii lukuisia eri merilintulajeja, kuten ruskotiiroja ja galápagosinnaamiosuulia, joita pääsemme seuraamaan lähietäisyydeltä mereltä käsin. Vedenalainen eläinmaailma on täällä myös runsas. (A, L, P)

Maanantaina saavumme Santa Cruzin saarelle. Noin 30 minuutin bussimatka vie meidät Santa Cruzin ylämaalle, joka on muuta saarta kosteampi ja rehevämpi. Alue on lintuharrastajan paratiisi; täällä tavataan melkein kaikkia saarelle eläviä maalintulajeja. Käymme jättiläiskilpikonnien suojelualueella tutustumassa uhanalaiseen galápagoksenjättiläiskilpikonnaan ja sen elintapoihin.

Myöhemmin päivällä kuljetus Baltran lentokenttäsaarelle ja vajaa 2 tunnin lento mantereelle Ecuadorin suurimpaan kaupunkiin, Guayaquiliin. Majoitumme jo tuttuun Wyndham Guayaquil -hotelliin (★★★★★). Päivällinen. (A, P)   

Guayaquil Ecuador
Guayaquil

14. päivä, tiistai Guayasjoen varrella sijaitsevassa Guayaquilissa on varjoisia aukioita, siirtomaa-aikaisia rakennuksia ja miellyttävä, joenrantaa myötäilevä Malecón-rantabulevardi. 

Lounaan jälkeen tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. Myöhemmin iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta lentomme (KLM) lähtee klo 20.05 kohti Amsterdamia. (A, L)

lento

15. päivä, keskiviikko Saavumme Amsterdamiin klo 13.20. Jatkolentomme (KLM) lähtee klo 20.35 ja perille Helsinkiin saavumme klo 23.55.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Ecuadorin kiertomatka ja Galápagossaarten-risteily
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, risteilyllä kahden hengen hyteissä 
 • puolihoito, risteilyllä täysihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen  
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa 
 • Galápagosin kansallispuistomaksut  
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut 458 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto 
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Ecuadorin kiertomatka ja Galápagossaarten-risteily

Lisämaksu 1h huoneesta ja hytistä 27.11.2024 lähdöllä on 2 920 €. 1h hyttejä on saatavissa rajoitetusti.

Huom. Oleskelu korkealla vuoristossa (Quito n. 2850 m, Papallacta n. 3200 m, La Mica -laguuni n. 3900 m) ohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksesi kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta. Pieni malarian riski alle 1500 m:n korkeudessa. Malarian lääke-ehkäisyä ei tarvita, mutta on tärkeää suojautua hyvin hyttysiltä.

Sääolosuhteista riippuen Mindon päiväretken metsäkävely voi olla joko ala- tai ylämäkeen. Osa Galápagoksen-risteilyn kävelyreiteistä on epätasaisessa, jopa vaikeassa maastossa. Myös rantautumiset kumiveneestä retkikohteisiin ja nousu takaisin laivaan voivat olla hankalia voimakkaan merenkäynnin vuoksi. Matkalla kävellään paljon, joten edellytämme osallistujilta hyvää liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille

Ryhmän minimikoko 13. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.  

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarvitsemme valokopion matkalla käyttämäsi passin kuva-aukeamasta mielellään jo varauksen yhteydessä, viimeistään kuitenkin 4 kk ennen matkaa. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Passikopion voit lähettää suojattuna sähköpostina osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.

Pidätämme oikeuden muuttaa tarvittaessa matka- ja risteilyohjelmaa viranomaisten, Galápagosin kansallispuiston johdon tai risteilyjärjestäjän johdon antamien määräysten ja ohjeiden vuoksi. Risteilyn ohjelmaan ja kohteisiin voivat vaikuttaa sääolosuhteet, kausivaihtelut, turvallisuustekijät ym. vastaavat seikat.  Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustu Etelä-Amerikan-matkojen erityisehtoihin (www.olympia.fi/matkaehdot).

Maksuehdot: Ennakkomaksu 650 €. Loppumaksu erääntyy 77 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.

Peruutusajankohta                                  Peruutuskulut

 • Viim. 121 vrk ennen matkaa                    150 €
 • 120–95 vrk ennen matkaa                      500 €
 • 94–75 vrk ennen matkaa                        650 €
 • 74–47 vrk ennen matkaa                      5 500 €
 • 46–35 vrk ennen matkaa                     7 400 €
 • 34–21 vrk ennen matkaa                      8 300 €
 • Alle 21 vrk ennen matkaa                      95 % matkan hinnasta     

 

Matkan hinta perustuu 9.1.2024 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Muut Etelä-Amerikan matkat | Kaikki risteilymatkat

Olympian yleiset matkaehdot
15 päivää alk./hlö 9 190 €
 • 27.11.2024 - 11.12.2024
  alk. 9 190€/hlö
 • 26.11.2025 - 10.12.2025
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.